Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 39 λεπτά , siba είπε:

τοσες πολλες εμπειριες και ιστοριες μαζεμενες εδω κοριτσια.. τοση αγωνια, τοσες ελπιδες

υπαρχει καμια κοπέλα η οποια να τα καταφερε με την πρωτη προσπαθεια? η εστω με την δευτερη?

Σας θαυμαζω ολες σας για την επιμονη σας αλλα δε ξερω αν θα αντεξω κι αλλες αποτυχιες, αυτη ειναι η τελευταια λυση και θελω να βαλω ενα οριο 

Καλώς την!!!υπάρχουν πολλά κορίτσια που τα κατάφεραν με την πρώτη δοτρια είναι η αλήθεια...

Εγώ ανήκω στην κατηγορία που τα κατάφερα με τη δεύτερη...και ήταν και εμένα αυτό το όριο μου κυρίως γιατί γονατισαμε οικονομικά.. 

Εγώ θα σου ευχηθώ να μην ζήσεις καμία άλλη αποτυχία και να πάνε όλα καλά σε αυτή τη προσπάθεια!!

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Αμα ήξερα θα είχα αγοράσει πρώτη....

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πωπω travellingmum με μπέρδεψες!

Είμαι κι εγώ εντελώς αναποφάσιστη για τα επαγγελματικά μου, σε καταλαβαίνω...

Η Αυστραλία απ'ό,τι μαθαίνω έχει πολή καλή ποιότητα ζωής, και το Σίδνεϋ είναι όμορφη πόλη με τεράστα πάρκα και πολύ πράσινο. Αν ήθελα να ζήσω αλλού, θα ήταν στο τοπ 3 των επιλογών μου. Από την άλλη, είναι τόσο μακριά, και οι περισσότεροι που φεύγουν για εκεί καταλήγουν να κόβουν επαφές με τους συγγενείς τους, ακόμα και με γονείς και αδέλφια λόγω της απόστασης. Ο άντρας σου για ποιον ακριβώς λόγο την απορρίπτει;

Η Μάλτα φαίνεται επίσης πολύ καλή επιλογή, όμως θα πρότεινα, αν τελικά πάτε εκεί, να μην προσπαθήσεις να αλλάξεις στη συνέχεια γνώμη στον άντρα σου για Αυστραλία. Να στεριώσετε κάπου, να πάτε με την λογική ότι, αν όλα πάνε καλά, θα φτιάξετε εκεί τη ζωή σας. (Τι γλώσσα μιλάνε εκεί; )

Σχετικά με τα επαγγελματικά, δεν διευκρινίζεις αν θα σου άρεσε πραγματικά να εργαστείς στο πανεπιστήμιο στον τομέα της ψυχολογίας, το αντικείμενο σου αρέσει ακόμα; Εγώ μάλλον θα παρέμενα σε αυτό το αντικείμενο, αφού το κατεχεις καλά και έχεις πιθανότητες εξέλιξης. Ως 2η επιλογή, θα διάλεγα την doula, σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον και μπορείς να προσφέρεις πολλά και σου πάει!

Τσα! Ήρθα και εγω. Ξεκινώ λέγοντας ότι δεν ξέρω τι σημαίνει ούτε το ούγενες ούτε το φάουες, αλλά δεν χαλιέμαι κιόλας.

Συνεχίζω περί πλυντηρίων. Διαφωνώ για την ενεργειακή κλάση, καις πολύ ρεύμα αρα βλάπτεις την τσέπη σου και κυρίως το περιβάλλον. Και η πιο φτηνή μάρκα έχει ενεργειακή κλάση Α++, οπότε ψάχτο. Βεβαίως βεβαίως προτιμότερο είναι να επισκευαστεί και να φας τα 700 ευρώ σε ...σουβλάκια. Ή καλαμάκια, όπως τα προτιμάτε...

Συνεχίζω με το γιαούρτι και το ψάρι. Αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί. Οπως και το αυγό. Νόμος γλυκιά μου Mara!

Σειρά της travellingmum. Που ανάθεμα και αν κατάλαβα.

Αυτό που κατάλαβα είνα ιότι θέλεις να φύγεις. Και προτιμάς την Αυστραλία. Αρα το τι επαγγελματικό προσανατολισμό θα ακολουθήσεις τον καθορίζει αυτό. Ομως ο άντρας σου δεν ψήνετε. Προφανώς θέλει κάτι πιο ευρωπαικό, πιο κοντινό. Οπότε καλό θα ήταν να έχεις και αυτό στα υπόψιν πριν καταλήξεις.

Τέλος, επειδή τα παιδάκια σου μεγαλώνουν, σε λίγο όπου πας, μάλλον πολύ δύσκολα θα ξαναφύγεις από εκεί. Στα παιδιά δεν αρέσουν αυτές οι αλλαγές και θα αντιδράσουν. Να είσαι σίγουρη για αυτό. Οπότε άλλος ένας προβληματισμός για σένα. Σε άγχωσα περισσσότερο? Το ξέρω.

Βάλε προτεραιότητες.

Αν ήμουν εγώ, πρώτα θα έβαζα τα παιδιά μου. Που θα είναι καλύτερα για αυτά?

Μετά τον σύζυγο. Που θα είναι καλύτερα για αυτόν?

Και τέλος εμένα? Που θα ήταν καλύτερα για μένα? Αν 2 από τα 3 συγκλίνουν έχεις την λύση. Αν όχι, τότε έχεις πρόβλημα... Το ξαναπιάνεις με δεύτερες επιλογές. Αν και εκεί δεν βρεις άκρη, τότε πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Πχ, για μένα θα υπερίσχυαν τα παιδιά.

Το εγώ μου δεν το αφήνω τελευταίο για κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί χρειάζομαι τα υπόλοιπα για να αποφασίσω μιας και είμαι αναποφάσιστη ούτως ή άλλως.

Όπου εγώ βάλε εσύ, αυτός ό άλλος.

Τι λέω Χριστέ μου βραδυάτικα και δεν με σταματάτε?:rolleyes:

travelling, βάλε προτεραιότητες....

τί εννοείς;ψάρι με αυγό;

io6Qp3.png

TyPTp2.png

τελικα επεστρεψα, οποια βαριεται να διαβαζει πολλα δε θα την παρεξηγησω, αλλα πρεπει να μιλησω γιατι βρισκομαι σε μεγαλο σταυροδρομι, το εχω παρει στραβα το ιδιο σταυροδρομι πολλες φορες και τωρα φοβαμαι παλι, οποτε ο,τι ιδεες ακουσω ευπροσδεκτες...

Και συγνωμη αν το μυνημα μοιαζει με βιογραφικο αλλα θελω να εξηγησω γιαιτ ειμαι τοσο αγχωμενη μην κανω ΠΑΛΙ λαθος

Εχω ενα πτυχιο και δυο μεταπτυχιακα στην ψυχολογια, δουλεψα πανω στο αντικειμενο εναμιση χρονο (συν τα δυο χρονια της πρακτικης κατα τη διαρκεια των μαθηματων στο μεταπτυχιακο) και μετα απ'ολα αυτα αποφασισα οτι δεν ηταν για μεαν και το εριξα στις.... καταδυσεις. Δουλευα τα σαββατοκυριακα ως εκπαιδευτρια και αργοτερα ως διασωστρια δυτης και ενιωτε ναυαγοσωστρια. Εκανα αυτη τη δουλεια σε διαφορες χωρες, επειτα επεστρεψα στην αγγλια, γνωρισα τον αντρα μου και αποφασισαμε να κανουμε κανα δυο παιδακια κι επειτα ν'ανοιξουμε σχολη καταδυσεων στην ελλαδα. Αλλα η υεια μου ειχε αλλες ιδεες και δε μου επτρεψε να το κηνυγησω αυτο (κι ευτυχως γιατι η κριση που ηρθε αργοτερα χτυπησε φυσικα πρωτα-πρωτα τα χομπυ).

Ο πατερας μου ηθελε να βγει στη συνταξη, και αφου εγω ειχα παρει αλλο δρομο, θ'αναγκαζοταν να κλεισει μια κερδοφορα επιχειρηση που ειχα στησει απο το μηδεν πριν 40 χρονια, μια επιχειρηση που χριζει μεγαλης εκτιμισης και προσφερει θεσεις εργασιας. Ετσι λοιπον, μια που δε θα μπορουσα πλεον να κυνηγησω τ'ονειρο μου, και μια που ειχα μεγαλο καημο να ερθω στην ελλαδα (επειδη δεν την ειχα γνωρισει ποτε ουσιαστικα και ονειροβατουσα) αποφασισα ν'ανακατευτω με τις κατασκευες. Πηγαν ολα καλα κι εμαθα παρα πολλα πραγματα, οχι μονο να κανω τη δουλεια του μηχανικου και του εργολαβου, αλλα και πως να φροντιζω μια επιχειρηση, να αναθετω εργασιες, να manage το γραφειο κλπ.

Ολα αυτα ωραια και καλα. Αλλα η οικονομια παει κατα διαολου και δε θελουμε να επενδυσουμε το κεφαλαιο μας σ'αυτη τη χωρα πλεον. Για οποιους δεν ξερουν εχουμε κοιταξει alternatives οπως Ταιλανδη, Ινδια, Βιετναμ, Αυστραλια, Τουρκια (οπου ηταν σχεδον σιγουρο οτι θα παμε), και Κυπρο (οπου ηταν εντελως σιγουρο οτι θα παμε).

Τωρα κοιταμε τη Μαλτα, εω ηθελα παρα πολυ την Αυστραλια αλλα ο Τζο... πολυ δυσκολα να πειστει. Αν παμε στη Μαλτα μπορω να δουλεψω στο πανεπιστημια και ν'ακολουθησω την οδο της ψυχολογιας που παρατησα χωρις δευτερη σκεψη πριν πεντε χρονια, παρα τη δουλεια, τα ξενυχτια και τις αγωνιες που ειχα περασει για να φτασω εκει που ημουνα.

Μπορω να κανω πιο απλα πραγματα. Κατι που θα μ'ενδιεφερε πολυ πχ θα ηταν ν'ανοιξω ενα γυμναστηριο. Ημουν φανατικη αθλητρια κι εχω τις απαραιτητες γνωσεις.

Ή θα μπορουσα να μπω σ'ενα προγραμμα εκπαιδευσης human resources, pολυ ανετα με τις βασεις που εχω στην ψυχολογια, για να αποτκησω εμπειρια, με απωτερο σκοπο να πεισω σιγα-σιγα το Τζο να παμε Αυσταλια (εκει παρακαλανε για εμπειρους HR). Αλλα αν δε μ'αρεσει; Και αν δε θελει ο Τζο να φυγει; Και αν δε θελω εω να φυγω γιαιτ θα μ'αρεσει η Μαλτα αλλα θα εχω φαει κι αλλα χρονια να εκπαιδευτω σε κατι που παλι δε με ικανοποιει; Κι αν δε θελω ν'αλλαζουν τα παιδια χωρα καθε πεντε χρονια; Αλλα δε φευγει η Αυσταλια απ'το μυαλο μου ρε παιδια. Οι δυνατοτητες αποστευτες, θα μπορουσα ακομα και να επανεκπαιδευτω και να γινω educational psychologist, που τους εχουν εκει σε καθε σχολειο απαραιτητως...

Χμμ... καιρος για το προκειμενο.... Απο την πρωτη μου εγκυμοσυνη ακομα, απο τοτε πυ ειχα κανει ενα σαββατοκυριακο σεμιναρια γυρω απο τον τοκετο και τη φροντιδα του μωρου ηθελα να κανω αυτην τη δουλεια, να γινω δηλαδη Childbirth Educator. Τωρα εχω την ευκαιρια να εκπαιδευτω ως αυτο, συμβουλος Θηλασμου και doula. Νομιζω οτι θα ημουν τοσο ευτυχισμενη...

Αλλα φοβαμαι. Φοβαμαι μη χασω κι αλλο χρονο και καταληξω με κατι που δε μπορω να χρησιμοποιησω αν παω αυστραλια τελικα, κατι που δε θα με βοηθησει να παρω αδεια παραμονης εκει. Και οσο απομακρυνομαι χρονικα απο τη δουλεια μου στην ψυχολογια τοσο λιγοτερους ποντους παιρνω γι'αυτο.

Τι να κανω; Σας επρηξα ολες ε;;; Μη με διωξετε απ΄την παρεα, pleeeease...

μακάρι να είχα τη μισή απο την νέργειά σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα!!

είσαι αποφασισμένη για εξωτερικό και καλά κάνεις..εδω δε φαίνεται φως στο τούνελ..αλλά καλύτερα πάρε μιά απόφαση και σταθερη παρά παντιέρα κι όπου μας βγάλει ο άνεμος...

όσο για το τί πορεία επαγγελματική ακριβώς να επιλέξεις....εγω απο το όλο μυνημά σου κατάλαβα οτι προφανώς ακόμα ψάχνεσαι κι εσυ η ίδια και δεν ξέρεις τί και πως ακριβως θέλεις να πετύχεις....πως να βοηθήσεις κάποιον να ξετυλίξει το κουβάρι όταν δεν βλέπεις την αρχή του σπάγγου;

ξεκίνα λοιπόν καλύτερα....

1:τι μου αρέσει

2:τί με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου

3:τί θα μου αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος

4:μπορω να το συνδυάσω με οικογένεια

κάπου εκεί νομίζω εγω θα ξετυλίξεις το κουβαράκι με τον σπάγγο σου..

Υ.Γ.: αν πας στη Μάλτα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πες μου πως είναι...εχω πάθει πλάκα θέλω πολύ να πάω!!!

io6Qp3.png

TyPTp2.png

Διαφημίσεις

τι καλα που ειναι να ξερεις τι θες να κανεις στη ζωη.. τι σε κανει ευτυχισμενη...

εγω εχω χασει πλεον την μπαλα...

ουτε υποθετικα δεν ξερω πια, τι θελω να κανω... ποιος ειναι ο προορισμος μου στη ζωη, τι ρολο βαραω, εναν στοχο ρε παιδι μου, κατι....

το απολυτο μηδεν

Parents are the last people on earth who ought to have children

κι ως εναλλακτικη τι εχουμε;;;;;; κ μη πεις υπομονη......

Όχι. Σκάσε και κολύμπα.....:D

τί εννοείς;ψάρι με αυγό;

Ναι. Αυτό.

DmXup2.png

καλημεραααααααααααααααα 2 και σημερα!!!!!!!!

ρε κορες εχω αγνωστη λεξη..τί ειναι το doula?????????????

Ελα μου ντε.... Και άσχετη είσαι και θα πας διακοπές σε 2 μέρες...:tongue:

DmXup2.png

Καλημέρα!

Η doula είναι στην ουσία βοηθός μητρότητας, βοηθάει στον φυσικό τοκετό, σαν μαία, αλλά και στον θηλασμό, και τις πρώτες μέρες που η λεχώνα χρειάζεται βοήθεια

Διαφημίσεις

καλημέρα όλη μέρα!

3 κ σήμερα!

ταξιδιάρα, να πας αλλού!

να αφήσεις την ψυχολογία, γιατί την παράτησες για κάποιον λόγο (όχι ότι δεν μπορείς να επανακάμψεις, αλλά δεν σε βλέπω να σε γεμίζει)

να πάτε Αυστραλία κ να στεριώσετε

θα βρεις κάποια απασχόληση που θα γεμίζει την ψυχή σου κ το πορτοφόλι σου. είσαι προσαρμοστικό πλάσμα.

καλή επιτυχία!

Μάρα, πώς είναι η Πούκη;

νυστάζωωωωωωωωωωωω!!!!

καλημερα,

τυχερο κιουλτακι. Εμεις 4+ σημερα...

Doula ειναι μια γυναικα με βασικες γνωσεις μαιευτικης και ψυχολογιας που στηριζει τη γυναικα κατα τη διαρκεια του τοκετου και αργοτερα. Εγω ειχα μια στο Λονδινο και ηταν καταπληκτικη κοπελα, ειμαστε πολυ καλες φιλες ακομα και τωρα.

Ευχαριστω ολες για τις απαντησεις.

Μαλλον δεν πρεπει να προσανατολιστω με απωτερο σκοπο την Αυστραλια, μια που ισως δε συμβει ποτε και θα μεινω σε μια δουλεια που δε μου αρεσει...

Σκεφτομαι ισως πιασω καποια δουλεια στη Μαλτα για τα προς το ζην και κανω την εκπαιδευση του συμβουλου θηλασμου και childbirth educator και doula τα σαββατοκυριακα, μεχρι να μπορω να το ασκησω ως επαγγελμα.

Αυτο που με φοβιζει ειναι μη χτυπαω σε πεντε χρονια το κεφαλι μου σκεπτομενη "γιαιτ εκανα αυτο που ηθελα κι οχι αυτο που επρεπε ΠΑΛΙ;"

Βεβαια αν δεν ηταν ετσι τα πραματα εδω για μας δε θα ειχα τωρα αυτα τα διλημματα, οποτε αν ειμαστε καλα στη Μαλτα προφανως δε θα ξανασκεφτω καν την Αυστραλια..

Παντως ευχαριστω πολυ, με βοηθαει να βλεπω τις σκεψεις των αλλων.

Για οσους ρωτουσαν για τη maan... αλωνιζει Ιονιο και Αιγαιο..

riniw, θα ειμαι Μαλτα τη Δευτερα... Οταν με το καλο γυρισω θα ενημερωσω :)

Προβληματισμους βλεπω ταξιδιαρα!!!!

Ο καλος σου θα ηταν καλα στο εξωτερικο?? Επαγγελματικα και γενικα θα του αρεσε??

Και εγω μπορει γρηγορα να ειμαι στην θεση σου για μονιμη διαμονη Λουξεμβουργο και ο μονος λογος που θα το εκανα ειναι για το παιδι και τον καλο μου. Δεν θα το ηθελα αλλα ξερω οτι θα ακολουθουσα.

Βαλε κατω τα υπερ και τα κατα για ολη την οικογενεια και με βαση αυτο αποφασισε και για την δουλεια τι θα κανεις. Τα παιδια σου ποσο χρονων ειναι?? Παιζει και αυτο ρολο.

Σε ολες τις αλλες ομορφες στελνω φιλια, ειμαστε πλεον στο χωριο και χθες ολη την ημερα εβαζα πλυντηρια σημερα ελπιζω να παω για μπανιο.

..............

Αυτο που με φοβιζει ειναι μη χτυπαω σε πεντε χρονια το κεφαλι μου σκεπτομενη "γιαιτ εκανα αυτο που ηθελα κι οχι αυτο που επρεπε ΠΑΛΙ;"

.....................

riniw, θα ειμαι Μαλτα τη Δευτερα... Οταν με το καλο γυρισω θα ενημερωσω :)

Καλημέρα σε όλες !!!!

Ταξιδιάρα μάνα,

Με καταμπέρδεψες όμως...

σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να μην εξασκήσεις αυτό που σπούδασες κι ας έφαγες τόσα χρόνια στα "θρανία"... πίστεψέ με... εάν σε τράβαγε σαν μαγνήτης, θα το έκανες ασυζητητί ...

πολυπράγμων είσαι.. αλλά εξήγησέ μου τί εννοείς με το να λες αυτό που έπρεπε ΠΑΛΙ ??? Ποιό είναι αυτό δλδ που θα έπρεπε να κάνεις και... δεν ???

Σαν 1η λύση η Μάλτα δείχνει πολύ πιο ασφαλής επιλογή - η Αυστραλία είναι και πολύ πολύ μακριά (το ξεχνάς πως μπορεί και να επιστρέψεις) και μου έχουν πει γνωστοί ότι αξίζει μόνο αν μιλάμε για Σύδνευ, όχι στα πέριξ...

Σαφώς και θα πρέπει να κινηθείτε και με γμώμονα το καλό των παιδιών γιατί σε λίγο θα πρέπει να αρχίσει και η υποχρεωτική εκπαίδευση για εκείνα, οπότε, καλό θα ήταν να στεριώσετε κάπου...

Μάλτα πάτε για έλεγχο της κατάστασης ????

Μάρα,

Πώς είναι η πούκη ???? Σου ξανάκανε εμετό ????

Φιλιά σε όλες !

Καλημερα!

Απο το πρωι τρεχω και δεν φτανω..

Βγηκαν αποτελεσματα της βιοψιας (ναι, αργησανε λιγακι), ολα καλα!

Βγηκαν αποτελεσματα των αιματολογικων που εκανα εχθες.. Ολα καλα, εκτος απο ζαχαρο που βγηκε ελαχιστα τσιμπημενο και του θυροειδη που βγηκαν τελειως χαλια.. Με πηρε εχθες το βραδυ ο μικροβιολογος να μου πει πως του θυροειδη τον ανησυχουν πολυ, οποτε πηγα σημερα και παρελαβα το χαρτι με τις απαντησεις και μετα πηγα στα Πολυιατρεια στην Πειραιως και με ειδε ενδοκρινολογος. Μου εγραψε και αλλες εξετασεις για το θυροειδη και υπερηχο αλλα και την καμπυλη σακχαρου. Θα παω την Παρασκευη να τις κανω επειδη για 3 μερες θα πρεπει να κανω διατροφη με υδατανθρακες. Αντε να δουμε...

Το απογευμα θα παμε Εθνικο Κηπο με λεωφορειο και μετα με το τρενακι (δηλ. το μετρο)!

Φιλακια σε ολες! :D

Οταν φτανει ο κομπος στο χτενι, δεν φταιει το χτενι... Εσυ εισαι αχτενιστη!

gM4vp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...