Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Μακάρι να είναι και σε μένα έτσι !!! ❣️❣️

Καλέ κανένα σύμπτωμα δεν είχα τπτ 

Απλά θετικό τεστ είχα πάρει με το κιλό τότε θυμάμαι τα τεστ 

Τα συμπτώματα ήρθαν πολύ αργότερα μετά τον υπέρηχο μη σου πω

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια,

θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια πως μας άφηναν οι γονείς μας να τρέχουμε στις γειτονιές και να παίζουμε κυνηγητό/κρυφτό. Που περνούσαμε παιδικές αρρώστιες πιο ανώδυνα και χωρίς τόσα φάρμακα. Η μαμά μου, επειδή τότε δεν είχε την οικονομική ευχέρεια να πληρώνει ιδιωτικούς γιατρούς, μας έκανε όλα τα εμβόλια στο τότε ΠΙΚΠΑ, τώρα Κέντρο Υγείας Μάνας & Παιδιού. Τα καλοκαίρια τη βγάζαμε χωρίς κλιματιστικό και δεν παραπονιόταν κανένας. Κινηματογράφους δεν είχαμε και μόλις είχε βγει το video οι γονείς μου το αγόρασαν. Θυμάμαι που έπαιρνε η μαμά μου κασέτες με το Μικρό μου Πόνυ και πετούσαμε από τη χαρά μας με την αδελφή μου. Και 1002 άλλα που τα θυμηθήκαμε χθες με τη φίλη μου. Πηγαίναμε στο σπίτι τους όπου στην αυλή υπήρχε μία μεγάλη μουριά και σκαρφαλώναμε να πιάσουμε μούρα τα οποία και τρώγαμε άπλυτα και οι μαμάδες μας ήταν τόσο χαλαρές που ούτε καν παρατήρηση δεν μας έκαναν.

Και σκέφτομαι.......... και συλλογίζομαι............

Πόσο μα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και πλέον κάνουμε 1 παιδί άντε 2 και πέφτουμε με τα μούτρα, υστερία. Τα παιδιά μας να είναι τέλεια και τα φυλάμε και τα προσέχουμε, και καλά κάνουμε! Και φυσικά καταλαβαίνετε ότι δεν αναφέρομαι σε κπ από εμάς αλλά βάζω και τον εαυτό μου μέσα! Μου έλεγε προχθές ένα συγγενικό πρόσωπο ότι φέτος που θα πάει ο υιός της α' δημοτικού θα το γράψει κι αγγλικά. Και το σκεφτόμουν κι εγώ αλλά ευτυχώς μου "έφυγε" γρήγορα..........

Βλέπω από μένα, τουλάχιστον, ότι

1. δεν έχω αφήσει ποτέ τον Π. να βγει στη γειτονιά να παίξει μόνος του -από φόβο!

2. δεν έχω κάνει ούτε 1 εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Μάνας & Παιδιού. Τα έχω πληρώσει όλα αδρά, όπως πολλές από εμάς (χαζομάρα!) κι εξακολουθώ να το κάνω.

3. τα παιδιά μου δεν έχουν περάσει ούτε ΜΙΑ παιδική αρρώστια. Εγώ τις είχα περάσει σχεδόν όλες (ιλαρά, ανεμοβλογιά που την είχα κολλήσει και στον πατέρα μου, μαγουλάδες, σταφυλόκοκκο).

4. χωρίς κλιματιστικό δεν "παίζει" να κοιμηθούμε. Με εξαίρεση τις 2 τελευταίες μέρες που την πάτησα.

5. Φυσικά δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να επιτρέψω στα παιδιά να σκαρφαλώσουν ή να παίξουν κάτι επικίνδυνο -για ευνόητους λόγους!

6. πλέον δεν παίρνουμε παιδικά dvd -ότι θέλουμε το κατεβάζουμε. Και με το που βγει κάτι καλό στο σινεμά παίρνουμε τα παιδιά και τρέχουμε.

Και φυσικά τότε για εργοθεραπείες, ΣΔΠ κλπ κλπ. ούτε λόγος. Όχι ότι δεν υπήρχαν, υπήρχαν, απλά ο κόσμος δεν γνώριζε!

Καταλήγω στο ότι, κρίνοντας από τον ευατό μου πάντα, τα παιδιά μας μεγαλώνουν "φυλακισμένα" και με συγκεκριμένα πρότυπα και καλούπια.

Του "μη", του "δεν πρέπει" κι όλα από φόβο...

Καλημέρες!!!!

Και τι να κάνουμε?

Αλλες εποχές τότε. Και εγώ έπαιζα στη γειτονιά και η μάνα μου εβγαινε απλώς στο μπαλκόνι και μου φώναζε, αλλά δεν διαννοούμαι να κάνω το ίδιο με τα παιδιά μου. Ασύγκριτα περισσότερα αυτοκίνητα, λιγότερες οι ανθρώπινες επαφές, περισσότεροι οι κίνδυνοι... Να μου λείπει το βύσσινο.

Εκεί, θα τρέχω από πίσω τους, έστω και με μπαστουνάκι!!!!:-)

Ωραία χρόνια, αλλά παρελθόν. Το παρόν και το μέλλον, άλλα πρεσβεύουν.

Για κάποιους ευτυχώς, για κάποιους δυστυχώς.

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Καταρχην χρόνια καλά στο ζωπυρόπαιδο! Να είναι πάντα ευτυχισμένος και έτσι για αλλαγή.... ΥΓΙΗΣ!!!! για να σταματήσει τις φρίκες και η έρμη η μάνα του (αν και κάτι θα βρει να φρικάρει πάλι!!!) :P

Νιτσάκι...συγκρίνεις διαφορετικές εποχές...

1. Στις γειτονιές ακόμα και σε αυτές που δεν έχουν αυτοκίνητα, κίνηση και λοιπά δεν τολμάς να αφήσεις παιδί χωρίς επίβλεψη από το φόβο του ποιος θα στο αρπάξει, αποπλανήσει, πλησιάσει με ναρκωτικά και άλλα γνωστά!

2. Οι μουριές, οι πορτοκαλιές, οι συκιές τουλάχιστον της Αθήνας (η επαρχία κάπως σώζεται ακόμα) είναι πήχτρα στο καυσαέριο, σκόνη και λοιπά ανθυγιεινά ψεκάσματα οπότε αποκλείεται να αφήσεις το παιδί να τα φάει άπλυτα!!!

3. Τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης όταν αυτή γεννήθηκε από την κακή της χρήση δεν τις γνωρίζαμε. Είμασταν τα πειραματόζωά τους και μάθαμε... μπορεί να προσφέρει χαρά αλλά προσφέρει και αποβλάκωση μεγάλη!

4. Δοκίμασε να πας στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού να κάνεις εμβόλιο και θα καταλάβεις τους λόγους που όλοι επιλέγουμε τον ιδιώτη και πληρώνουμε αδρά...

5. Το ότι περνάγαμε τις αρρώστειες δεν είναι απαραίτητα καλό... με τα εμβόλια στόχος είναι να εξαλειφθούν παντελώς από προσώπου γης... δεν θα πάθουν τίποτα να τα περάσουν (ότι περνάει)... για πες το όμως σε μανούλες που τα παιδάκια τους έμειναν 'ανάπηρα' από αυτές τις παιδικές αρρώστειες; Εμείς είμασταν τυχεροί και δεν έχουμε 'κουσούρια' από το πέρασμα.... δεν ήταν όμως όλα τα παιδάκια τυχερά!

Μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις! Είναι σα να συγκρίνεις πατάτες με ράβδους χρυσού :)

Και πάμε στην όμορφη Λευκή:

Ναι... σου δείχνει ότι είναι έτοιμη... ξεκίνα με λιωμένα στο πηρούνι και ξεκίνα από τα φρούτα σε κομμάτια... μετά το φαί... τα φρούτα λόγω του φυσικού τους ζωμού είναι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό να τα μασουλήσει... όταν τα κατακτήσει πας και στο φαγητό :)

καλημέρα

ζοπάκι.,..πολύχρονος ο κούκλος και... απύρετος!

λευκουλα συμφωνω με αερικιά

νιτσάκι.. άλλα τα χρονια τα δικά μας... θυμαμαι ποως επεφτα και τσακιζομουν και ουτε οξυζενεδες ουτε..ατιτετανικά ουτε τιποτα.. επινα νερά απο αμφιβολου ποιοτητας βρυσες και απλά... δεν σκεφτομουν τπτ... αλλά..ειπαμε.. αλλιώς τοτε..ειχαμε και άγνοια κινδυνου ενώ τώρα εχουμε πλήρη επίγνωση κινδυνου.

ξεκινησα να παω στη δουλειά αλλά μετά καταλαβα οτι ειναι τοσο μάταιο να πάω και να κανω το οτιδήποτε.. και γυρισα πίσω, κουκουλώθηκα στο κρεβάτι μου και ξυπνησα πάλι πριν απο λίγο... πρησμένη παντου...απο χειλια έως γόνατο....

dZJip3.png

Διαφημίσεις

ξεκινησα να παω στη δουλειά αλλά μετά καταλαβα οτι ειναι τοσο μάταιο να πάω και να κανω το οτιδήποτε.. και γυρισα πίσω, κουκουλώθηκα στο κρεβάτι μου και ξυπνησα πάλι πριν απο λίγο... πρησμένη παντου...απο χειλια έως γόνατο....

Και πολύ καλά έκανες!

DmXup2.png

Χρόνια πολλά και από εμένα στο μωράκι της Zopiron.

Πολύχρονος ευτυχισμένος και υγιής.:D

DmXup2.png

;);););)

Άδεια δική μου 01-22/08.

Δική μου 15-26-08 μόνο:-(

DmXup2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κόρες. :)

Μάρα, τι έπαθες? Γιατί πρήστηκες?

Γι' αυτό που έλεγες χθες, επειδή υπήρχε ένα παρόμοιο θέμα με μια ξαδέλφη του άντρα μου, η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση, όπως σου είπανε και οι άλλες. Ευτυχώς που οι γονείς της κοπέλας αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργούν και κρατάνε κι εκείνοι τις αποστάσεις τους, απ' ό,τι κατάλαβα.

Νίτσα, πολύ καλή η ανάλυση που έκανες, αλλά δυστυχώς εκείνες οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επαρχία υπάρχουν ακόμα παιδιά που παίζουν σε γειτονιές, αλλά κυρίως σε κεντρικούς πεζόδρομους και ηλικίες απο 10 χρονών και πάνω, όχι μωρά όπως εμείς τότε. Εμένα 4 χρονών με έστελνε η μάνα μου να πάρω παγωτά στην ΕΒΓΑ απέναντι από το σπίτι μας και περνούσα και δρόμο. Εγώ τον μεγάλο ούτε στον φούρνο κάτω από το σπίτι δεν τολμάω να τον στείλω. Ακόμα και στο χωριό που πήγε, ένα τουλαχιστον άτομο δεν τον έχανε από τα μάτια του...τοσα έχουμε ακούσει...

Ρένα, αν σε παρηγορεί, εγώ που δεν είχα και δίδυμη, ήμουν έτσι, ντροπαλη και συνεσταλμένη. Με πήγαιναν στα παιδικά πάρτυ κι εγώ την άραζα στην κρεββατοκάμαρα με ένα βιβλίο στο χέρι, ώσπου να φύγουμε. :shock: Στο πανεπιστήμιο, μεταλλάχθηκα, στην κυριολεξία! Η κολλητή μου από το σχολείο, ακόμα έχει να το λέει!

Κική και Ζούπυ, περαστικά στα παιδιά. Πολύχρονο το ζωπυράκι! :D

Σέβη, πώς πάει το πρόγραμμα πρωινή έξοδος? Και τι έκανε πια μαρή το παιδί? Παιδί είναι!

Ξεχνάω κάτι-κάποιον? :confused:

Τα νέα μας: ήρθε χθες η μάνα μου κι αύριο φεύγουμε παραλία.

Γέννησε η κουμπάρα μου το δεύτερο παιδάκι της σημερα, αγοράκι 3 κιλά. :D

Προσπαθώ από το πρωί να κλεισω ραντεβού στο Ιπποκράτειο σε αλλεργιολόγο για μένα, αλλα μιλαει συνέχεια. :mad:

Ο μεγάλος μου πάει μία φορά την εβδομάδα ένα δίωρο ζωγραφική και του αρέσει πάρα πολύ. Θα συνεχίσουμε και το χειμώνα. Χθες έβαλε ο άντρας μου baby mozart κι άρχισε να χορεύει και μείναμε με το στόμα ανοιχτο. Λες και βλέπαμε μπαλέτο, δεν σας κάνω πλάκα! :shock::o Μαζευόταν ολόκληρος και μετά σηκωνόταν με μια χάρη, έκανε στροφές γύρω από τον εαυτό του, γενικά οι κινήσεις του ήταν πάρα πολύ αρμονικές και στο πνεύμα της μουσικής. Πού τα είδε αυτά και τα κάνει? Από χθες στύβω το μυαλό μου...το μόνο που μπορω να φανταστω είναι οτι αντιγράφει αυτα που βλέπει όταν παρακολουθω καλλιτεχνικό πατινάζ στην ΕΤ. Εντυπωσιαστήκαμε τρομερά και σκέφτομαι να τον στείλω να δοκιμάσει κάτι σχετικό, αλλά τι? Εδώ μπαλέτο έχει μόνο τμήματα για κοριτσάκια-φυσικά! Έχετε καμια ιδέα?

Ο μικρός στο μεταξύ ακολουθούσε απο πισω και προσπαθούσε να κάνει τα ίδια σαν μαϊμουδάκι, αλλά πιο ατσούμπαλα. Μετά πέσανε κάτω και γαργαλιόντουσαν και ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Όταν έλεγα τις προάλλες για τις όμορφες στιγμές των 2 παιδιών...ε, σε αυτά αναφερόμουν!

Με όλα αυτά, με έπιασε μια συγκίνηση...το βράδυ ξάπλωσα με την αίσθηση ότι είμαι η πιο τυχερή κι ευτυχισμένη μανούλα του κόσμου! :D:D:D

6l8Wp3.png1Ikfp3.png

το βράδυ ξάπλωσα με την αίσθηση ότι είμαι η πιο τυχερή κι ευτυχισμένη μανούλα του κόσμου! :D:D:D

Είσαι και βέβαια είσαι. Ολες μας είμαστε η καθεμία για τον δικό της ένα, δύο, τρεις, κλπ λόγους της....

DmXup2.png

αγγελινα γοια ψαξε να βρεις σχολες χορου κοντά σου.. δεν κανουν μονο μπαλέτο αλλά και συγχρονο και τζαζ και Ballroom dances.. 8α το καταευχαριστη8ει το παιδι

αδειουχες...βουρ ορε! :P

οσο για το πρηξιμο..ειναι το ψυχοσωματικο μου...οταν πιεζομαι στρεσαρομαι κλπ φουσκώνω σαν μπαλόνι

dZJip3.png

Καλησπέρα!

Μόλις γύρισα από το νοσοκομείο.Η μάνα μου βγήκε από το χειρουργείο, Σάββατο της είπαν εξιτήριο, γενικώς ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Η μετακόμιση καθυστερεί, γιατί καθυστερούν οι πλακάδες-μπογιατζήδες σκατά δλδ.

Μίλησα με δουλειά, μου έβαλαν ολόκληρο επίδομα αδεία ενώ δικαιούμουν μισό...της λέω ετοιμάζετε την απόλυση, γι αυτό? και γελούσαμε....

Λευκή εγώ έκανα και θα κάνω ότι έκανε η Νίτσα, με αυτό συμφωνώ δλδ. Δε μου το είπε παιδίατρος, από μόνη μου.

Κιουλτάκι περαστικά σας! Κυκλοφορεί ακόμα αταράξ?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...