Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Συγχαρητηρια στα κοριτσια που ειχαν θετικο αποτελεσμα! Μια ηρεμη και τελειομηνη εγκυμοσυνη ευχομαι. Σχετικα με την αδεια εγω πηρα απευθειας επαπειλουμενη καθως δεν ηθελα να ρισκαρω να συμβει το οτιδηποτε. Εστειλα στην υπηρεσια μου αναρρωτικη που μου την εγραψε ιδιωτης κανονικα και στην αρχη μ ζητησαν κ εναν υπερηχο. Η επιτροπη δε μς καλεσε ποτε αλλα ειμαι εκπαιδευτικος δε γνωριζω με βεβαιοτητα αν η διαδικασια ειναι ιδια για ολο τον δημοσιο τομεα. 

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Καλησπέρααααα!!! Καλό μήνα!!! :P

Μόλις γυρίσαμε από βόλτα όπου δώσαμε σόου...Όλο το άλσος Βεϊκου γελαγε με την μικρή...λύσσαξε κυριολεκτικά :P

Λοιπόν ερώτηση:

Τι λένε περιληπτικά στο φόρουμ για το mmr? Είναι να το κάνουμε σε λίγες ημέρες. Θα προσπαθήσω να διαβάσω λίγο αύριο αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ότι θα αντέξω τόσες σελίδες...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα και καλό μήνα σε όλη την πανήγυρη! τι κάνετε; εμείς μόλις γυρίσαμε από παιδική και σούπερ μάρκετ, και το καλό μου παιδάκι κοιμάται (αν δεν κοιμόταν θα έβριζα :P). Έχει πολύ ωραία μέρα σήμερα, αν και με λίγη ψυχρούλα. UPDATE ήρθε ο πούτιν παγωτατζής πάλι με τη μουσικούλα, άμα μου την ξυπνήσει θα τον κάνω κασάτο!

Χρόνια πολλά καταρχήν στις μαμάδες όλες! Πρέπει να περάσατε τέλεια στα γενέθλια, μπράβο, πάντα χαρές!

Νιτσάκιιιιιιιιιιιιιι κι από εδώ χρόνια πολλά, και μην ακούς την Κική, ούτε άσπρα μαλλιά ούτε μούρη πλισέ και βλακείες, η τεχνολογία τη σήμερον κάνει θαύματα! :tongue:

you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

Γεια σας κοριτσακια!! Μολις πεσαμε για υπνο αφου ηπιαμε 210 ml γαλα ζεστο με λιγο μελακι! :)

Χριστινα μηπως να πατε αυριο απο τη γιατρο σας να τη δει? Ή να την επαιρνες ενα τηλ.? Δωστης πολλα - πολλα φιλακια! Τη ζητουσε η φιλεναδα της! :(

Malecon σαφη απαντηση απο διπλα μην περιμενεις να παρεις.. Οι μισοι λενε καντο, οι αλλοι μισοι μην το κανεις, μια μεριδα λεει καντο αλλα αργοτερα.. Το θεμα ειναι να το συζητησεις με τον παιδιατρο σας και αν σε πεισει εσενα ως μαμα, τοτε να το κανεις! Αλλιως μην το κανεις, οχι για αλλο λογο, απλα για να μη σε πιασουν οι αμφιβολιες μετα και τρελαθεις! Παντως κι εμεις στην ιδια ηλικια με εσας το καναμε! Και δεν ειχαμε ουτε πυρετο (παρολο που μας ειχε πει ο γιατρος μας να εχουμε το νου μας στις 10 μερες μετα), ουτε γκρινια! Σαν να μην εγινε... Απο την αλλη δεν μπορω να παρω επανω μου και την ευθυνη ενος εμβολιου γιατι αλλιως αντιδρα ο καθε οργανισμος! Δεν σε προτρεπω αλλα δεν σε αποτρεπω κιολας! ;)

Με πηρε τηλ. η αναπτυξιολογος το απογευμα... Μου ακυρωσε το ραντεβου γιατι εχει γαστρεντεριτιδα.. Ειπε θα με παρει την Τεταρτη να κανονισουμε νεο... :( Κι ειχα προετοιμαστει για αυριο, ηθελα να ξεμπερδευω! Γκρρρρρρρ!

Οταν φτανει ο κομπος στο χτενι, δεν φταιει το χτενι... Εσυ εισαι αχτενιστη!

gM4vp2.png

Malecon σαφη απαντηση απο διπλα μην περιμενεις να παρεις.. Οι μισοι λενε καντο, οι αλλοι μισοι μην το κανεις, μια μεριδα λεει καντο αλλα αργοτερα.. Το θεμα ειναι να το συζητησεις με τον παιδιατρο σας και αν σε πεισει εσενα ως μαμα, τοτε να το κανεις! Αλλιως μην το κανεις, οχι για αλλο λογο, απλα για να μη σε πιασουν οι αμφιβολιες μετα και τρελαθεις! Παντως κι εμεις στην ιδια ηλικια με εσας το καναμε! Και δεν ειχαμε ουτε πυρετο (παρολο που μας ειχε πει ο γιατρος μας να εχουμε το νου μας στις 10 μερες μετα), ουτε γκρινια! Σαν να μην εγινε... Απο την αλλη δεν μπορω να παρω επανω μου και την ευθυνη ενος εμβολιου γιατι αλλιως αντιδρα ο καθε οργανισμος! Δεν σε προτρεπω αλλα δεν σε αποτρεπω κιολας! ;)

Ρωταω περισσοτερο για να μάθω ποιος είναι ο μυθος και ποια η πραγματικότητα ;) Δεν είμαι καθόλου εναντίον των εμβολίων, απλά αν το mmr είναι όντως πιο "βαρύ" να ειμαι προετοιμασμενη ;)

Διαφημίσεις

Η μικρή με 39.1 προ μπάνιου... φοβερό κλάμα στο μπάνιο όταν άρχισα να πλένω με το σφουγγάρι... απαρηγόρητη μετά! Ήπιε γάλα ηρέμησε και κοιμάται! Ελπίζω να πέσει ο φούστης! Δεν αντέχω να την βλέπω με το "βλέμμα αγελάδας"! Νιώθω ανήμπορη!

Αλλό αλλό

Μόλις γυρίσαμε από γαμοβάφτιση και παιδότοπο! Ήταν καλά!

Το νέο κόλλημα δικό μου και του Λ λέγεται life (ξένη σειρά φαντάστικ) να τη δείτε.

Προσωπική μου άποψη Μάλι για το mmr είναι ότι το θέμα του αυτισμού και του εμβολίου είναι μούφα.

Ο Wakefeld που το ξεκίνησε είναι φυλακή. Επίσης μια φίλη μου που ήρθε Πάσχα για διακοπές και κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία σχετικό με το αντικείμενό της (δάσκαλος ειδικής αγωγής) μου είπε ότι υπάρχει μια καινούρια έρευνα που συνδέει τον αυτισμό με ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον ότι είναι γεννετήσιο και όχι επίκτητο. Συμπέρασμα όχι πολύ ασφαλές βέβαια προς το παρόν μιας και είναι φρέσκες οι έρευνες...

Είμαι σίγουρη ότι η κίνκα θα σε διαφωτίσει καλύτερα. Και να σου δώσω και εγώ κανένα λινκ αύριο. Και εμείς στην ίδια ηλικία το κάναμε. Ήταν το μόνο που μας έκανε πυρετό.

(Ήρθε η ώρα του δικού μου δίποδου μου φαίνεται...γκρρρρρρρ)

΄Σας καληνυχτώ κόρες. Θα τα πούμε αύριο!

Φιλιά!

Wktmp2.png

qIogp3.png

malecon για το MMR που ρώτησες, είναι το μεγάλο αγκάθι των εμβολίων :D προστατεύει από ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά καταρχήν. Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν βγήκε μια έρευνα τη δεκαετία του 90 και έλεγε ότι σε μια ομάδα αυτιστικών παιδιών που μελετήθηκε, βρέθηκε ότι είχαν στο έντερο τον ιό της ιλαράς, κι επειδή δεν είχαν νοσήσει, ενοχοποιήθηκε το εμβόλιο. Επίσης, η μελέτη αυτή συνιστούσε να μην γίνεται εμβολιασμός και για τις τρεις αρρώστιες ταυτόχρονα, αλλά μεμονωμένα.

Μετά από κάποιο καιρό αποδείχτηκε ότι η μελέτη αυτή είχε συστηματικά σφάλματα στο δείγμα της, τα οποία μάλλον ήταν και εσκεμμένα (προσωπικά πιστεύω ότι όλα έγιναν για να αποσπαστούν αποζημιώσεις από φαρμακευτικές) και η επιστημονική κοινότητα την απέρριψε. Όσες μελέτες έγιναν μετά, τόσο για τη σχέση MMR και αυτισμού, όσο και για τη σύνδεση εντέρου και αυτισμού, είτε δεν κατέδειξαν αιτιακή σχέση είτε το έκαναν, αλλά κι αυτές αποδείχτηκε ότι είχαν σφάλματα.

Αφού άρχισαν να καταρρίπτονται οι μελέτες για το εμβόλιο και τον αυτισμό, στην Αμερική ενοχοποίησαν τη λεγόμενη θειομερσάλη, μια αιθυλική ένωση του υδραργύρου για τον αυτισμό. Η αλήθεια είναι ότι ο υδράργυρος μπορεί να είναι επιβλαβής, αλλά αυτό ισχύει για τη μεθυλική ένωσή του, για την αιθυλική μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί βλάβες. η θειομερσάλη χρησιμοποιούνταν στα εμβόλια ως συντηρητικό (ή για την αποφυγή επιμολύνσεων, δεν το θυμάμαι καλά αυτό), αλλά κάποια στιγμή έγινε μια μελέτη και διαπιστώθηκε ότι αν ένα μωρό ακολουθούσε το πρόγραμμα εμβολιασμών, όταν θα το είχε ολοκληρώσει θα είχε συγκεντρώσει ποσότητα υδραργύρου μεγαλύτερη από τα συνιστώμενα όρια ασφαλείας, κι έτσι ο FDA ζήτησε από τις φαρμακευτικές να τη βγάλουν από τα εμβόλια, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά προληπτικά. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν αφού αφαιρέθηκε η θειομερσάλη από τα εμβόλια, τα ποσοστά αυτισμού δεν μειώθηκαν καθόλου, παρέμειναν ίδια και μάλιστα σε κάποιες χώρες αυξήθηκαν! Επίσης, έχει γίνει κι άλλη μελέτη, στην οποία εξέτασαν το ομφαλοπλακουντιακό αίμα εμβρύων στις τελευταίες εβδομάδες κύησης, και εντόπισαν ήδη εκεί βαρέα μέταλλα. Γι' αυτό συστήνουν και στις εγκύους να μην τρώνε μεγάλα ψάρια Ατλαντικού.

Τώρα, η επιστήμη λέει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που λένε οι γονείς ότι το παιδί ήταν μια χαρά και μετά το εμβόλιο έγινε αυτιστικό, οι ειδικοί λένε ότι το πιο πιθανό είναι ότι υπήρχαν σημάδια, αλλά οι γονείς δεν τα είχαν εντοπίσει ή ότι γίνεται αυτή η σύνδεση γιατί ηλικιακά συμπίπτει ο εμβολιασμός με την πρώτη εμφάνιση των ενδείξεων, δλδ ότι η σχέση των δύο είναι χρονική κι όχι αιτιακή.

Κάποιοι συστήνουν να γίνονται τα εμβόλια ξεχωριστά, αλλά στην Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα τη δίνει μόνο το Παστέρ, που τα εμβόλιά του όμως είναι παλιάς τεχνολογίας και έχουν υδράργυρο. Είναι τεκμηριωμένο πάντως ότι το ανοσοποιητικό είναι ήδη από τη γέννηση έτοιμο να αντιμετωπίσει πολλούς εισβολείς ταυτόχρονα, δεν ισχύει δλδ το επιχείρημα ότι δεν σε προσβάλλουν ποτέ πολλοί ιοί ταυτόχρονα. Φαντάσου πόσα παθογόνα παίρνει ένα έμβρυο που γεννιέται φυσιολογικά και περνάει από τον κόλπο της μητέρας του π.χ., που το ανοσοποιητικό του είναι ακόμη εντελώς ανώριμο.

Αυτά πάνω-κάτω είναι τα δεδομένα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο αυτισμός είναι ένα φαινόμενο που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί καλά, δλδ δεν ξέρουμε τι είναι, είναι νευρολογικό, είναι του ανοσοποιητικού, είναι συμπεριφορικό; Άρα είναι πολύυυ δύσκολο να ενοχοποιηθεί 100% αυτή τη στιγμή κάτι. Δεν αποκλείω μια μικρή πιθανότητα στο μέλλον να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνισή του (ότι δλδ κάτι προϋπάρχει και απλά η αντίδραση στα εμβόλια το κάνει να εμφανιστεί - αυτό όμως δεν θα το γλίτωνε το παιδί ούτως ή άλλως), αλλά με τα τωρινά δεδομένα προσωπικά δεν πείθομαι ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει αυτισμό.

Εγώ πιστεύω ότι ο αυτισμός οφείλεται σε ένα συνδυασμό πραγμάτων και στο γενικότερο τρόπο ζωής μας, είναι πιστεύω η εκδήλωση στα παιδιά καταστάσεων όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον κι όλα αυτά τα νευρολογικά στους μεγάλους, που ξαφνικά έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Η ενοχοποίηση του εμβολίου και μόνο μου φαίνεται πολύ απλοϊκή.

Τώρα, για πολύ έγκυρες και νηφάλιες πληροφορίες για όλα τα εμβόλια, εγώ πηγαίνω εδώ. Θα δεις ότι δεν κρύβουν τίποτα, έχουν όλες τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, εξηγούν αναλυτικά και γενικά δεν μου δίνουν την εντύπωση ότι κάτι έχουν να κρύψουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ στην Αμερική λειτουργεί και ειδικό δικαστήριο για βλάβες από εμβόλια, που στελεχώνεται από ειδικούς, που είναι σε θέση να κρίνουν (σε αντιδιαστολή με τα δικαστήρια ενόρκων, όπου οι ένορκοι είναι απλοί πολίτες, πρόσφατα πήγε η επιστάτης του κτιρίου μας π.χ. για ένορκος) και δίνονται αποζημιώσεις από ειδικό ταμείο, που τα λεφτά τα δίνουν οι φαρμακευτικές με ειδικό φόρο που πληρώνουν.

edit: για το αν είναι βαρύ ή όχι, τα αναμενόμενα είναι 7-10 μέρες από τον εμβολιασμό να κάνει πυρετό και να έχει εξανθήματα, όπως αυτά των ασθενειών που προστατεύει δλδ, επειδή έχει ζωντανό ιό. Τώρα, για αλλεργία στο αυγό οι επίσημες συστάσεις λένε ότι δεν χρειάζεται να γίνει δοκιμή νωρίτερα, γιατί δεν χρησιμοποιούνται πρωτεΐνες αυγού, αλλά εμβρυϊκά στοιχεία και δεν τίθεται θέμα αλλεργίας. Παρόλα αυτά, κάποιοι παιδίατροι, προφανώς για να είναι 100% σίγουροι, συστήνουν να κάνεις το μισό π.χ. και μετά από λίγη ώρα το άλλο μισό κλπ, πάντως επίσημα δεν χρειάζεται.

Αυτά μου έρχονται σε γενικές γραμμές, αν έχεις διαβάσει/ ακούσει κάτι άλλο πες να το συζητήσουμε (αν και δεν ξέρω αν θα σε προλάβω αύριο)

you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

εγω μονο να προσθέσω κάτι σχετικά με την αλλεργια ότι το εμβόλιο έχει απενεχοποιηθεί 100% και μπορούν να το κάνουν και παιδιά που έχουν αλλεργια στο αυγό όπως το εκανε η δικια μου σε ηλικια 20 μηνών!

αυτάααααααααααααααααααα

Διαφημίσεις

Η μικρή με 39.1 προ μπάνιου... φοβερό κλάμα στο μπάνιο όταν άρχισα να πλένω με το σφουγγάρι... απαρηγόρητη μετά! Ήπιε γάλα ηρέμησε και κοιμάται! Ελπίζω να πέσει ο φούστης! Δεν αντέχω να την βλέπω με το "βλέμμα αγελάδας"! Νιώθω ανήμπορη!

Αερικό,

Πώς πάει τα παιδί ? Έχει πυρετό ακόμη ????:-(

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...