Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πχ ας πουμε ΔΕΝ πιστεύω σε...εκλεκτούς λαούς.. δεν πιστεύω στα τυπολατρικά της εκκλησίας και δεν πιστεύω οτι ενα βαπτισμένο παιδάκι έχει την χάρη του θεού ενώ ένα αβαπτιστο δεν την έχει... ουτε οτι 8α πέσει 8ανατικό επάνω μας αν δεν κοινωνήσουμε. προσεύχομαι αλλά δεν κοινωνώ... θεωρώ οτι ο 8εός ειναι μεσα μου και οχι σε ενα ποτηράκι..συμβολικά είναι 8α μου πείς... μπορει να εχω κόψει την πιστη στα μετρα μου επίσης κατα πώς με βολευει.. μπορεί να ειναι κ αυτό.. τι να πω... τελώ υπο σύγχιση

υγ. πάντως πιστευω δεν πιστεύω το βράδυ προσευχομαι για το παιδι μου να ειναι καλά.... :P

Κι εγώ προσεύχομαι κάθε βράδι, αλλά να, όπως τα λέει η Μάρα. Ένας Θεός που διδάσκει αγάπη δε μπορεί να αγαπάει περισσότερο το βαπτισμένο παιδάκι από το αβάπτιστο. Εκεί έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Απλό, με αγάπη:tongue::tongue:. Πιστεύεις στο Θεό, στο Χριστό, σε αυτό που διδάσκει (αγαπάτε αλλήλους) και ξεχωρίζεις ποια από αυτά που έχουν ειπωθεί ότι εκπροσωπεί ο Θεός είναι αλήθεια και ποια ψέμα.

Γιατί, κατά την προσωπική μου άποψη, πολλά πράγματα που υπάρχουν στις γραφές, αλλά και πολλά που απλά λέγονται ως φήμη είναι ψέμματα.

Έτσι, εγώ πχ πιστεύω στο αγαπάτε αλλήλους, δε με λες χο γιατί δεν το έχω ψάξει και τόσο, ξέρω όμως πολλά πράγματα που είναι ψέμματα και πασσάρονται ως χο και δεν τα πιστεύω.

Να ξέρεις ότι συνήθως κυκλοφορούν ψέμματα. Αν ρωτήσεις τους χο το 95% θα σου πει ότι η Μαγδαληνή ήταν πόρνη...λίγοι ξέρουν ότι δεν ήταν ΄κι ότι είναι μια φήμη που διέδωσε ένας παπάς το 1300 κάτι. Για πολλούς λόγους.

Αυτό είναι που κάνει την διαφορά. Όταν μπαίνει η προσωπική μας άποψη στην μέση πλέον ερμηνεύουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και όχι όπως λέει η εκκλησια. Άρα δεν πιστευουμε το δόγμα της εκκλησιας, πιστευουμε κάτι δικό μας. Άσχετο αν είναι πιο "σωστή" η δικιά μας εκδοχή...

Πχ...πιστεύει κανενας ότι όντως ο Λάζαρος αναστήθηκε? είναι δυνατόν αυτό? :shock::shock::shock: Και όμως αν θες να ακολουθησεις την ορθοδοξια πρέπει να το πιστέψεις...

Πείτε και οι αλλες ρε παιδιά...Σέβηηηηηη :P

όχι Νίτσα, δεν είναι άσχετο, καλά έκανες και είπες την άποψή σου, με ενδιαφέρει και συμφωνώ με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

βασικα και μονο η λέξη ορθοδοξία δλδ εμεις με την οιρ8η πίστη και δογμα ειναι διαχωριστική εναντι των άλλων.. ενας ηταν ο χριστός το συγκεκριμένο τοπυ διδαγμα ηταν ενα. αγαπα και νιώσε... όλα τα άλλα νομιζω οτι προστε8ηκαν μετα...

dZJip3.png

Διαφημίσεις

αερικιά μπα?? μου μιλας τελικά? μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχ ναι ρε τελώ υπο σύγχιση μονίμως αλλά αυτή είναι η γοητεία μου

Γιατί μαρή έχεις την εντύπωση πως δεν σου μιλάω; :P Ίσα ίσα που σιχτίριζα που δεν είχα τηλέφωνό σου να τα πούμε χαλκίδα!

Να πω και εγώ (πάντα με αγάπη :tongue:) πως όταν λες πως είσαι ΧΟ πιστευεις αυτά που διδάσκει η θρησκεια...ΟΛΑ όμως. Δεν λες πιστευω αυτό αλλά δεν πιστεύω το άλλο. Αν το κάνεις δεν είσαι ΧΟ 100%, είσαι Χ αλλά όχι Ο :wink:

Η διαφορά των Ο, των Κ κ.λπ. δεν έγκειται στην πληρότητα, στην ποσότητα και τα λοιπά... έγκειται σε καθαρά τελετουργικά θέματα... Στο απόλυτο εγώ διαφωνώ... δεν υπάρχει για μένα η γνώση του απόλυτου από κανέναν! Ούτε στη θρησκεία (σε οποιαδήποτε θρησκεία) αναγνωρίζω την κατοχή του απόλυτου! Σαφώς και δεν συμφωνούν οι περισσότεροι σε ΟΛΑ με την θρησκεία...

Μου είναι αδιάφορο για την πίστη μου (την όποια πίστη μου) το τι λέει η θρησκεία στα επί μέρους. Ειδικότερα για την δική μας εγώ συνεχίζω να δέχομαι το ότι είμαι Χ.Ο. (και να μην ενοχλούμαι από την ταμπέλα) γιατί ΠΙΣΤΕΥΩ την βασική της αρχή: Τα πάντα είναι αγάπη και με αυτήν πορεύεσαι στο 'σωστό' δρόμο.

Αυτό είναι που κάνει την διαφορά. Όταν μπαίνει η προσωπική μας άποψη στην μέση πλέον ερμηνεύουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και όχι όπως λέει η εκκλησια. Άρα δεν πιστευουμε το δόγμα της εκκλησιας, πιστευουμε κάτι δικό μας. Άσχετο αν είναι πιο "σωστή" η δικιά μας εκδοχή...

Πχ...πιστεύει κανενας ότι όντως ο Λάζαρος αναστήθηκε? είναι δυνατόν αυτό? :shock::shock::shock: Και όμως αν θες να ακολουθησεις την ορθοδοξια πρέπει να το πιστέψεις...

Λοιπόν, κατά την προσωπική μου άποψη πολλά πράγματα μπορεί να είναι ανακρίβειες, γιατί κάποια άλλα είναι ιστορία. Θα σου πω τι εννοώ (για το Λάζαρο δεν αμφιβάλλω, μπορεί, by the way)

Όταν τα ευαγγελία έχουν καταστραφεί και 4 επιλεκτικά έχουν ξαναγραφτεί από την αυλή του Μ.Κωνσταντίνου, για πολιτικές σκοπιμότητες, έχω λόγους σοβαρούς να τα αμφισβητώ. Κι αυτό είναι ιστορική αλήθεια.

Όπως και το ότι ο Χριστός και ο Μωάμεθ υπήρξαν, είναι ιστορικά πρόσωπα.

Τζερώνυμο λέτε τον Ιερώνυμμο? Εμένα καλός μου φαίνεται. Με τον προηγούμενο είχα θέμα. Στο λαιμάρι μου καθόταν, όπως και ο Άνθιμος.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Γιατί, κατά την προσωπική μου άποψη, πολλά πράγματα που υπάρχουν στις γραφές, αλλά και πολλά που απλά λέγονται ως

Συντάσσομαι και διαφωνώ ως προς τον χαρακτηρισμό... όχι ψέμματα... διαστρεβλωμένα ναι... προσαρμοσμένα ναι... ερμηνευμένα κατά το δοκούν της εποχής και αυτών που ερμήνευσαν ναι... ψέμματα όμως όχι... στην εποχή τους ήταν Αλήθεια.

Σέβη ναι αυτό εννοώ. Αν υπάρχει αυτό που πιστεύω...

Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό που πιστεύεις; Πιστεύω στην αγάπη και παλεύω γι' αυτήν. Πιστεύω στην ειρήνη και παλεύω γι' αυτήν. Πιστεύω στην ισότητα και στην ισονομία και παλεύω γι' αυτά... δεν σημαίνει πως υπάρχουν σώνει και καλά... η απουσία τους είναι που τα κάνει πολύτιμα :D

Συντάσσομαι και διαφωνώ ως προς τον χαρακτηρισμό... όχι ψέμματα... διαστρεβλωμένα ναι... προσαρμοσμένα ναι... ερμηνευμένα κατά το δοκούν της εποχής και αυτών που ερμήνευσαν ναι... ψέμματα όμως όχι... στην εποχή τους ήταν Αλήθεια.

Τι θες να πεις ήταν Αλήθεια?

Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό που πιστεύεις; Πιστεύω στην αγάπη και παλεύω γι' αυτήν. Πιστεύω στην ειρήνη και παλεύω γι' αυτήν. Πιστεύω στην ισότητα και στην ισονομία και παλεύω γι' αυτά... δεν σημαίνει πως υπάρχουν σώνει και καλά... η απουσία τους είναι που τα κάνει πολύτιμα :D

Α ρε φιλοσοφημένο αερικό! Συμφωνώ!

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

Αερικό και Κική βαριέμαι να γράφω και να ξαναγράφω :D Νομιζω πως ήμουν σαφής σε αυτό που ειπα...μα μόνο εγώ το νομίζω ρε γμτ???? :D:D:D αν συναντηθούμε από κοντα να το αναλύσουμε το θεμα :P

Ότι στην εποχή που ερμηνεύτηκαν και γράφτηκαν για να καθοδηγήσουν και για τους σκοπούς που χρειάστηκε αυτή η καθοδήγηση ήταν Αλήθεια... Δεν μπορείς να το κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα και σίγουρα δεν μπορείς να τα πεις ψέμματα. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία γράφεται από τους νικητές και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ περιέχει ανακρίβειες που εξυπηρετούν την νικήτρια πλευρά ;)

Αερικό και Κική βαριέμαι να γράφω και να ξαναγράφω :D Νομιζω πως ήμουν σαφής σε αυτό που ειπα...μα μόνο εγώ το νομίαω ρε γμτ???? :D:D:D αν συναντηθούμε από κοντα να το αναλύσουμε το θεμα :P

Ναι μαρή αν βρεθούμε από κοντά θα κάνουμε συζητήσεις της τρίτης λυκείου! Βάζεις στοίχημα ότι θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει;

Ναι εγώ το πιστεύω...πιστεύω και στα τάματα, στα θαύματα και γενικά πολλά τα αποδίδω ως Θεού θελήματα. Α, και εξομολογούμαι κιόλας άσχετα αν οι παππάδες δεν με εκφράζουν σε πολλά θέματα. Έχω τον πνευματικό μου που με εκφράζει μια χαρά;) Χωρίς αυτό να σημαίνει, λέω και πάλι, ότι ακολουθώ τα πάντα. Είμαι κι εγώ άλλη μία αμαρτωλή μέσα στους πολλούς..

Κι εδώ θα προσθέσω αυτά που είπε η συμπεθέρα μ'. Ότι βρίσκω απαντήσεις/λύσεις και ηρεμία μέσα από το Θεό και πιστεύω σε όσα έχουν γραφτεί.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...