Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Bubble24 είπε:

Κορίτσια να σας ρωτήσω, μετά από ωοληψία παίρνετε κάποια αντιβίωση για λίγες μέρες; Αν ναι ποια; Ευχαριστώ 

Εμένα με βάζανε όρο και μετά την ωοληψια μου έλεγαν μόνο κανένα ντεπον να πάρω αν πονέσω, αλλά δεν είχα ποτέ θέμα 

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

καλο βολι φαιη παιδι μου μουταχαχαχαχαχαχαχαχα

η αερικια ειναι οκ? ολοκληρωσε τας υποχρεώσεις της ή λιποθυμισε η γεροντισα? μουαχαχαχαχαχχαχαχ

φιλακια μαλεκονα

dZJip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:lol::lol::lol::lol:

Προσεχως... Ειναι στο μπανιο το "γευμα" και ετοιμαζεται!! ;)

Αντε, παω!! :oops:

αντε καλη ορεξη! και καλη χωνεψη! ;)

Ιιιιιιιι πήγε 1.00 :shock::shock::shock: Και τι κάνω τετοια ώρα ξύπνια??? Σας αφηνω, θα τα πούμε το πρωι.

Καλό ξημερωμα :P

καληνυχτα μαλ!

ναι ναι ...υπαρχει! μη το κανεις επουδενι! αν το κανεις, θα απενεργοποιηθει ο λογαριασμος σου στο cafe!

αυτο ειναι επιχειρημα τωρα? μουαχαχχααχαχχαχαχααχαχχαχαχααχχαχααχχαχαχαχαχα

παντως μια μερα 8α σας την κανω... 8α βαλω προξυ και 8α μπω με αλλο νικ και 8α εφευρω ΑΛΛΗ περσονα και 8α σας κανω τα ακατανομαστα

dZJip3.png

αυτο ειναι επιχειρημα τωρα? μουαχαχχααχαχχαχαχααχαχχαχαχααχχαχααχχαχαχαχαχα

παντως μια μερα 8α σας την κανω... 8α βαλω προξυ και 8α μπω με αλλο νικ και 8α εφευρω ΑΛΛΗ περσονα και 8α σας κανω τα ακατανομαστα

ε πηγαινε απλωσε τα .... τι να σου κανω!:tongue:

παντως δεν ειστε καλες τσατοφιλεναδες...μπηκε εδω μεσα ο φιλος μου ο πρεγκολαβερ λεκτορ πανεπισητμιου αστροναυτης γουατεβερ και δεν με πηρατε ενα τηλ να μπω να του πω ενα γεια

dZJip3.png

Διαφημίσεις

Μαρία Στυλιανάκη, μεγάλη η χάρη σου. ;) Ειλικρινά σήμερα έχω ασχοληθεί περισσότερες ώρες μαζί σου, παρά με τα παιδιά μου ή οτιδήποτε άλλο.:oops:

Χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα. Αφενός που μας είπες ότι είσαι η πρόεδρος του parents, αφετέρου ότι και η απλούστερα διατυπωμένη αντίθεση στα όρια των δικαιωμάτων της συγκεκριμένης κοινότητας, αντίκειται στις επιθυμίες των ιδρυτών του. Πάσο. Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά αυτό, σοβαρολογώ απόλυτα.

Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σου εδώ. It puts things in prospective. Τα περισσότερα από όσα λες, λογικά απευθύνονται σε μένα μαζί με τη Ζώπυρον ή την my_beba, καθώς οι περισσότερες κοπέλες εδώ συντάσσονται με τις απόψεις σου επί του θέματος. Είναι λίγο αργά βέβαια, αλλά θέλω να σταθώ σε κάποια σημεία.

@Το "σαν δε ντρεπόμαστε λίγο" ήμουν εγώ που το είπα, αλλά δεν αφορούσε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στις πεποιθήσεις οποιουδήποτε. Ούτε σκέφτομαι ούτε εκφράζομαι έτσι. Αφορούσε στο γεγονός ότι εσύ, σαν πρόεδρος, "δικαιούσαι" να μου απευθύνεις τον λόγο σε τόνο που, αν το κάνω εγώ, θα φάω μπαν. Πέρα από τους κανόνες του τακτ και της ευγενειας που οφείλουν, ούτως ή άλλως, οι συνομιλητές σε ένα δημόσιο debate, όπως το εθεσες, να ακολουθούν. Ένα αυτό.

@Για να μη λέμε και ξαναλέμε τα ίδια, το γεγονός ότι ακόμα και η σκέψη που υπάρχει στο μυαλό μου, για τα όρια των δικαιωμάτων των γκέυ, που δεν εφαρμόζεται πουθενά επί του πρακτέου, καθότι, όπως έχω ξαναπεί, ούτε γκέυ ζευγάρια γνωρίζω, ούτε, πολύ περισσότερο, τα παιδιά τους, έχει τόσο τραγικό αντίκτυπο στους ίδιους και τις οικογένειές τους, είναι κάτι που με λυπεί πραγματικά. Δεν το έχω αντιληφθεί σε καμια περίπτωση, αλλά για να το λές εσύ, έτσι θα είναι - ούτε εδω ειρωνεύομαι. Όμως δεν μπορώ γι' αυτό το λόγο να αλλάξω την κοσμοθεωρία μου. Θα το πω για τελευταία φορά: είμαι χριστιανή ορθόδοξη-πιστεύω ότι το ιδεατό περιβάλλον ανατροφής ενός παιδιού είναι μέσα σε μια οικογένεια που αποτελείται από έναν άντρα και μια γυναίκα, οι οποίοι έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο και είναι σε άμεση επαφή με τη ζωή της Εκκλησίας- άρα θεωρώ ότι τα γκέυ ζευγάρια δεν θα πρέπει να απόκτήσουν δικαίωμα υιοθεσίας στη χώρα μας, εφόσον, ειδικά για τα θετά παιδιά, στόχος είναι η εξευρεση του ιδανικού περιβάλλοντος. Το τι κάνουν οι γκέυ με τα βιολογικά τους παιδιά, είναι κάτι στο οποίο αισθάνομαι ότι δεν έχω λόγο.

@Μου έκανες και μια τηλεφωνική πρόσκληση στο τέλος...έχουμε ανταλλάξει τηλέφωνα και δεν το θυμάμαι? :confused: Σε ευχαριστώ, εν πάση περιπτώσει, αλλά δεν θα βγει κάτι νομίζω, όπως δεν φαίνεται να βγαίνει κι από την εδώ επικοινωνία μας, και ξέρεις γιατί? Δεν είμαι αδιάλλακτος άνθρωπος, αλλά συμβαίνει η συγκεκριμένη μου άποψη, που έρχεται σε τέτοια καθολική σύγκρουση με τη δική σου, να βασίζεται στις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις - και, πίστεψέ με, αυτό για μένα είναι κάτι το ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Πάντως, αν βρεις το χρόνο και τη διάθεση, ειλικρινά θα το εκτιμούσα να μου έστελνες ένα πμ και να μου εξηγούσες ποιο είνα αυτό το πράγμα που δεν είναι όπως νομίζω ότι είναι, γιατί, ειλικρινά, δεν κατάλαβα καθόλου σε τι αναφέρεσαι. Κι αφού λες κιόλας ότι τζάμπα χάνω το χρόνο μου με αυτό, ένας λόγος παραπάνω.

Αυτά πάνω κάτω. Αν θυμηθώ κάτι, θα συμπληρώσω αύριο. καλό ξημέρωμα σε όλες μας.

6l8Wp3.png1Ikfp3.png

Λογω θρησκευτικων πεποιθησεων και μονο δεν μπορεις να αποδεχτεις την ιδεα να γινονται γονεις οι gay Αγγελινα???

Δηλαδη οποιος δεν εχει κανει θρησκευτικο γαμο δεν θεωρειται ιδεατος γονιος η μονο οι gay???

Προσπαθω καπως να σε καταλαβω.

Διαφημίσεις

Κι εμένα με ξενυχτάνε τα παιδιά μου.Καλημέρα!

Καλώς την!:D

...ΟΛΑ όσα γράφεται είναι δημόσια, και διαβάζονται.

τα όσα διάβασα παραπάνω, όντως κόντεψα να μου βγεί ο καφές απο το στόμα, η γουλιά που λένε...

Βρε παιδιά, ΟΛΑ είναι αναρτημένα ΔΗΜΟΣΙΑ ήδη στο παρεντς, γρ κάτω κάτω.Ποιοί είμαστε.

τα γράφει ΟΛΑ όπως και για την πολυπόθητη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. είναι νομίζω στα αγγλικά.

Δε μπορώ να καταλάβω πως που μπορεί κάποιος να πιστεύει οτι χρηματοδοτούμαστε απο το κράτος, έτσι απλά! με βάση τί? μια είδηση που ίσως ακουσε στην τηλεόραση ότι "το κράτος έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ σε μή κερδοσκοπικές" και όποια πάρει σβάρνα την πήρε? ότι νάναι? Με βάση ΠΟΙΑ πληροφορία... με βάση απλώς μια σκέψη? δηλαδή εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό....

αναγκαστικά θα πω για το lgbt θεμα εφόσον εδώ συζητάτε για την ΕΕΕΓ και το πόσο αντικειμένική είναι.

αντικειμενική άποψη για την θρησκεία και ομοφυλοφιλία και γονεικό ρολο ομοφ/λων?

,... λυπάμαι αλλά δεν υπαρχει δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενική αποψη για τα θέματα που λέτε για την θρησκεία και τους ομοφυλόφιλους,

υπάρχει ΜΟΝΟ το τι είναι ΝΟΜΙΜΟ και το τι ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ τα δικαίωματα τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

δεν υπάρχει ΑΠΟΨΗ όσον αφορά τα δικαιώματα. ισχύουν είναι αδιαμφισβήτητα.

(υπενθυμίζω ότι ήδη υπαρχουν στοιχεία που αποδεικνυουν ότι τα παιδιά μεγαλώνουν το ίδιο καλά σε lgbt οικογένειες όσο σε μη lgbt). (πχ οτι συγκεκριμενα το παρεντς εχει τετοια φιλοσοφία τη στιγμη που αυτό συμβαίνει σε όλο το κόσμο) οπότε σαν πρόεδρος της ΕΕΕΓ το καθήκον μου δεν είναι να χαιδέψω τα αυτιά κανενός:

Η Ενημέρωση περιλαμβάνει όλους τους γονείς, όχι μόνο εσάς,

η αντικειμενικότητα που ζητάτε πρεπει να υπαρχει και για όσους εσείς ΔΕΝ θέλετε να λάβετε υπόψη και αυτή ειναι η αλήθεια.

Η αποψή σας προσβάλλει (άθελά σας ίσως) άλλους γονείς και όχι στα πιστεύω τους, αλλά στην ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΑ, στην ΖΩΗ ΤΟΥΣ. Στο δικαίωμα να είναι ευτυχισμένοι. Το δικαίωμά σας να είσαστε ευτυχισμένοι εσάς δεν το προσέβαλλε κανείς. Γιατί λοιπόν να το κάνετε σε κάποιον άλλο.

Δεν θα περιμένω να εμφανιστεί κλαμμένος ο γονιός της κικίτσας, ή του κωστάκη να μου πει, "γιατί τα επιτρέπετε αυτά? γιατι επιτρέπετε να λένε τη κόρη μου παρα φύση, ή φυσιολογική, ή ότι είναι ανίκανη να γίνει μαμά, ή μπαμπάς και ότι δεν το δικαιούται?" για να τον υπερασπίσω.

Και δεν είναι μόνο η κικίτσα ή κωστάκης, είναι και η ελενίτσα που παντρεύτηκε τον νίκο ο οποίος όλη του τη ζωή έλεγε ψέμματα σε όλους και κάποια μέρα ξυπνάει μέσα σε έναν εφιάλτη, ή ο νίκος ξυπνάει μέσα σε έναν εφιάλτη καταλαβαίνοντας ότι η σύντροφος αναγκάστηκε, για να μην εισπράξει τον χλευασμό και την αηδία "¨της κοινωνίας" να ζεί μια ψεύτικη ζωή και ξαφνικά μια νορμαλ οικογένεια, χαλάει. Νομίζετε ότι είναι κατι μακρινό ή κάτι που δε μπορεί να συμβεί? γελιέστε! ...;)

Μιας και εγώ ρώτησα για το τι θα πει πάρεντς, απαντάω εγώ. Όπως ίσως είδες στα ποστ μου δε ρώτησα με καμμία κακή πρόθεση.

Αλλά γιατί στόχος μιας Ελληνικής Εταιρίας Ενημέρωσης Γονέων, οφείλει να είναι η ενημέρωση, σφαιρική και αντικειμενική. Δε μπορεί να έχει άποψη. Η πρόεδρος, μπορεί, θα πρέπει όμως να προσέχει όταν την εκφράζει κατά την άποψή μου. Βασικά δεν είμαι σίγουρη καν αν πρέπει να την εκφράζει...Συγχώρα με, δύσκολη ώρα για καθαρό μυαλό!

Ο λόγος που δεν κάθησα να διαβάσω τι είναι το πάρεντς και σε ρώτησα εσένα, είναι λόγω έλλειψης χρόνου αυτές τις μέρες.

Κι όμως μπορεί να υπάρχει άποψη, μιας και το νόμιμο αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα ποικίλουν από φυλή σε φυλή. Για να πούμε ότι κάτι είναι νόμιμο και ανθρωπινο δικαίωμα, θα πρέπει να ορίσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το εκφράζουμε. Και πάλι δε μπορεί να γίνει απαιτητό από το συνομιλητή να το ασπαστεί.

Τώρα, για το τι στοιχεία υπάρχουν, καλύτερα να το αναλύσουμε στο φλέγον θέμα.

Τέλος, να πω ότι κάποιος μπορεί απλά να διαφωνεί, να αρνείται να κάνει φίλο του έναν gay λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων πχ, παρόλαυτα να μην τον αντιμετωπίζει με ρατσισμό στην καθημερινότητα. Ας μην είμαστε απόλυτοι.

@Μου έκανες και μια τηλεφωνική πρόσκληση στο τέλος...έχουμε ανταλλάξει τηλέφωνα και δεν το θυμάμαι? :confused: Σε ευχαριστώ, εν πάση περιπτώσει, αλλά δεν θα βγει κάτι νομίζω, όπως δεν φαίνεται να βγαίνει κι από την εδώ επικοινωνία μας, και ξέρεις γιατί? Δεν είμαι αδιάλλακτος άνθρωπος, αλλά συμβαίνει η συγκεκριμένη μου άποψη, που έρχεται σε τέτοια καθολική σύγκρουση με τη δική σου, να βασίζεται στις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις - και, πίστεψέ με, αυτό για μένα είναι κάτι το ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Πάντως, αν βρεις το χρόνο και τη διάθεση, ειλικρινά θα το εκτιμούσα να μου έστελνες ένα πμ και να μου εξηγούσες ποιο είνα αυτό το πράγμα που δεν είναι όπως νομίζω ότι είναι, γιατί, ειλικρινά, δεν κατάλαβα καθόλου σε τι αναφέρεσαι. Κι αφού λες κιόλας ότι τζάμπα χάνω το χρόνο μου με αυτό, ένας λόγος παραπάνω.

Αυτά πάνω κάτω. Αν θυμηθώ κάτι, θα συμπληρώσω αύριο. καλό ξημέρωμα σε όλες μας.

Αγγελίνα μου, με όλη την καλή διάθεση και το ξέρεις, είσαι σίγουρη ότι αυτά που διδάσκεσαι ως θρησκεία είναι αλήθεια οι πεποιθήσεις του Θεού?

Μπορείς να πάρεις τηλ. Κάπου στο πάρεντς γράφει επικοινωνία και έχει το τηλ. Μισό να βρω το λινκ

http://parents.org.gr/contact

Wktmp2.png

qIogp3.png

Καλημέρα :) Είχαμε new entry το βράδυ ε; :D Πολύ χαίρομαι :) Μου αρέσει να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους από τους σωστούς ανθρώπους :)

Καλώς ήρθες Μαρία και όσο για τα μακροσκελή posts μιας και σου έχω κάνει πλάκα αρκετές φορές γι' αυτό ελπίζω να καταλαβαίνεις πως είναι χιουμοράκι και όχι μομφή! Προσωπικά, το έλεγα και χθες σε κάποια φίλη, σε ζηλεύω (με την καλή την έννοια) που μπορείς με ένα post να απαντάς εφ όλης της ύλης :D

Καλημέρα! Ουφ....

Από ό,τι κατάλαβα από αυτά που γράψατε και με έχει ψιλοπάρει κι εμένα η μπάλα, θα αναλύσω λίγο πώς σκέφτομαι εγώ το θέμα και τους ενδοιασμούς που έχω. Δεν το κάνω δίπλα γιατί εκεί γράφουν κάποια μέλη πολύ σκληροπυρηνικά πράγματα για τα γούστα μου.

Το λοιπόν. Έχω παιδικό φίλο γκέι, από τότε που δεν ήξερε καν ο ίδιος τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Αφού τον ανακάλυψε και τον ανακοίνωσε, δεν άλλαξε τίποτα όσο αφορά τη σχέση μας. Αυτό σημαίνει πως δεν κοιτάω τι κάνει στο κρεβάτι του ή πώς διαθέτει το σώμα του, όπως απαιτώ να μην τον ενδιαφέρει κι εκείνον τι κάνω εγώ. Στη ζωή μου έχει τύχει να γνωρίσω πολλούς γκέι μπακούρηδες που πάνε μ'όποιον κάτσει(έκανα μια σεζόν στη Μύκονο), 2 γκέι ζευγάρια αντρών (που όμως δεν έχουν εκδηλώσει ποτέ την επιθυμία να γίνουν γονείς με κάποιο τρόπο) και 1 γκέι ζευγάρι αντρών που έχει πει ανοιχτά πως θα ήθελαν να υιοθετήσουν παιδάκι. Για αυτούς θα αναφερθώ λοιπόν, γιατί τους γνωρίζω καλά και ξέρω τον τρόπο ζωής τους και τον τρόπο σκέψης τους (όσο γίνεται δηλαδή).

Ο τρόπος ζωής τους είναι ακριβώς όπως ζω εγώ με τον άντρα μου. Όμορφα, ήρεμα και ευτυχισμένα. Ίσως και κάπως καλύτερα από εμάς λόγω μεγαλύτερης οικονομικής άνεσης. Στα μάτια κάποιου "κριτή" που θα διάλεγε ανάμεσα σ'εμάς και σ'αυτούς να δώσει ένα παιδί για υιοθεσία, αν ήταν αξιοκρατικά τα πράγματα, το παιδί θα έπρεπε να το δώσει σε αυτούς γιατί εμείς δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια να του προσφέρουμε τόσα πολλά όσο εκείνοι.

Αν αντιπαρέλθουμε του οικονομικού θέματος και υποθέσουμε πως είμαστε στην ίδια μοίρα, τότε πιστεύω πως η ζυγαριά θα έπρεπε να κλίνει προς εμάς. Ο λόγος είναι πως εμείς θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε περισσότερη ισορροπία και "προστασία" στη ζωή του γιατί είμαστε το "κοινωνικά αποδεκτό". Δηλαδή δεν θα υπήρχε λόγος το παιδί αυτό να θωρακιστεί πριν βγει να αντιμετωπίσει τον κόσμο, ούτε θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει κακεντρεχή σχόλια που, κακά τα ψέματα, πληγώνουν και πονάνε (ειδικά από τα άλλα παιδιά). [η μικρή της Σέβης έχει ένα μικρό σημαδάκι στο μάτι και η μαμά της φοβάται τις αντιδράσεις των άλλων παιδιών γι'αυτό και θέλει να το αφαιρέσουν. Άδικο, αλλά έτσι είναι. Σκεφτείτε το τι έχει να αντιμετωπίσει ένα παιδί που στο σχολείο του θα μαθευτεί από τους "καλοθελητές" πως οι γονείς του είναι γκέι...]. Βέβαια θα μου πείτε πως η κοινωνία μας είμαστε εμείς, κι εγώ οφείλω να μάθω στο παιδί μου πως η διαφορετικότητα δεν είναι κακό και πως δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε.Όμως θα το κάνουν όλοι? Είμαι σίγουρη πως όχι!!! Άρα το παιδί αυτό θα πληγωθεί με μαθηματική ακρίβεια.

Ένας άλλος λόγος για'μένα είναι το θέμα των ρόλων. Η μικρή μου ξέρει πως εγώ είμαι η μαμά, αν είναι πονεμένη θα ζητήσει την αγκαλιά μου. Αν βρίσκεται ανάμεσα σε αγνώστους και θέλει σιγουριά θέλει τον μπαμπά της και μάλιστα αυτά τα διαχωρίζει από μηνών που είναι. Σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες πχ, ποιος είναι ποιος? Πώς θα κάνει αυτό τον διαχωρισμό το παιδί? Και μη μου πείτε πως ένας πατέρας μπορεί να αντικαταστήσει μια μάνα. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η μάνα έχει πεθάνει ή έχει παρατήσει το παιδί και αυτό ζει μόνο με τον πατέρα του, οι ψυχολόγοι προτείνουν να γίνεται αισθητή η παρουσία της στο σπίτι με φωτογραφίες, περιγραφές κτλ.

Δεν βάζω τη σκέψη μου καθόλου σε θρησκευτική βάση γιατί δεν είμαι πολύ φαν της θρησκείας είναι η αλήθεια, αλλά η ουσία είναι πως η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο (ακόμα και λογω θρησκευτικών πεποιθήσεων). Ίσως ο μόνος τρόπος να γίνει αποδεκτή η υιοθεσία από γκέι ζευγάρια να είναι το νομικό πλαίσιο. Αν υπάρξει νομοθεσία, τότε η κοινωνία θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάρι. Τότε θέλουν δεν θέλουν, κι επειδή λογικά θα υπάρξουν πολλές τέτοιες οικογένειες, αυτό δεν θα είναι κάτι εκτός πραγματικότητας και σιγά σιγά θα γίνει αποδεκτό. Πότε θεσπίστηκε η ψήφος της γυναίκας? Πότε το δέχτηκαν οι ίδιες οι γυναίκες πως έχουν το ίδιο δικαίωμα με τους άντρες? Σίγουρα όχι αμέσως.

Αυτά. Ελπίζω να γράφω με ειρμό τουλάχιστον γιατί έχουμε ξυπνήσει από τις 5!

Δεν βάζω τη σκέψη μου καθόλου σε θρησκευτική βάση γιατί δεν είμαι πολύ φαν της θρησκείας είναι η αλήθεια, αλλά η ουσία είναι πως η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο (ακόμα και λογω θρησκευτικών πεποιθήσεων). Ίσως ο μόνος τρόπος να γίνει αποδεκτή η υιοθεσία από γκέι ζευγάρια να είναι το νομικό πλαίσιο. Αν υπάρξει νομοθεσία, τότε η κοινωνία θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάρι. Τότε θέλουν δεν θέλουν, κι επειδή λογικά θα υπάρξουν πολλές τέτοιες οικογένειες, αυτό δεν θα είναι κάτι εκτός πραγματικότητας και σιγά σιγά θα γίνει αποδεκτό. Πότε θεσπίστηκε η ψήφος της γυναίκας? Πότε το δέχτηκαν οι ίδιες οι γυναίκες πως έχουν το ίδιο δικαίωμα με τους άντρες? Σίγουρα όχι αμέσως.

καλημέρα Λευκούλα!

αυτό που είπες πιο πανω ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει!

και δεν νομίζω ότι πρέπει να τα βάζουμε όλα σε μια ζυγαριά και να τα συγκρινουμε...

Αν αντιπαρέλθουμε του οικονομικού θέματος και υποθέσουμε πως είμαστε στην ίδια μοίρα, τότε πιστεύω πως η ζυγαριά θα έπρεπε να κλίνει προς εμάς. Ο λόγος είναι πως εμείς θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε περισσότερη ισορροπία και "προστασία" στη ζωή του γιατί είμαστε το "κοινωνικά αποδεκτό". Δηλαδή δεν θα υπήρχε λόγος το παιδί αυτό να θωρακιστεί πριν βγει να αντιμετωπίσει τον κόσμο, ούτε θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει κακεντρεχή σχόλια που, κακά τα ψέματα, πληγώνουν και πονάνε (ειδικά από τα άλλα παιδιά). [η μικρή της Σέβης έχει ένα μικρό σημαδάκι στο μάτι και η μαμά της φοβάται τις αντιδράσεις των άλλων παιδιών γι'αυτό και θέλει να το αφαιρέσουν. Άδικο, αλλά έτσι είναι. Σκεφτείτε το τι έχει να αντιμετωπίσει ένα παιδί που στο σχολείο του θα μαθευτεί από τους "καλοθελητές" πως οι γονείς του είναι γκέι...]. Βέβαια θα μου πείτε πως η κοινωνία μας είμαστε εμείς, κι εγώ οφείλω να μάθω στο παιδί μου πως η διαφορετικότητα δεν είναι κακό και πως δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε.Όμως θα το κάνουν όλοι? Είμαι σίγουρη πως όχι!!! Άρα το παιδί αυτό θα πληγωθεί με μαθηματική ακρίβεια.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του post σου είναι αυτό! ολόκληρο! Και αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος γιατί αυτό ειναι το ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Αυτό συζητάμε δίπλα και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει! Ο τρόπος που η κοινωνία, ο περίγυρος, αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά λόγω της σεξουαλικής προτίμησης των γονιών του. Γι' αυτό γίνεται η συζήτηση δίπλα, γι' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να υπερασπιζόμαστε τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που έχουμε όλοι! Γιατί, και αφού έχεις φίλους γκέι το ξέρεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεις την σεξουαλική σου φύση αν αυτό διαφοροποιείται από της πλειοψηφίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτή την επιλογή σου θα κρίνει τα παιδιά σου σα να είναι δική τους επιλογή! Γιατί αυτά τα παιδιά δεν ξέρουμε τι επιλογή θα κάνουν (και όχι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα παιδιά των gay γίνονται gay! μάλλον το αντίθετο δείχνουν τουλάχιστον τα παραδείγματα που έχω εγώ από το περιβάλλον μου). Και το να κάνουν μια επιλογή επηρρεασμένα από την κατακραυγή, από αντίδραση, από ανασφάλεια είναι λάθος και σε αυτό το λάθος μπορούμε να το σπρώξουμε εγώ, εσύ, ο δίπλα με την άρνησή μας να το δούμε σαν ένα ακόμα παιδί που έχει ίδιες δυνατότητες, ικανότητες, δεξιότητες με το δικό μας παιδί και δεν ΥΣΤΕΡΕΙ πουθενά και δεν ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ επειδή οι γονείς του είναι διαφορετικοί από το δικό μας πρότυπο γονεϊκότητας!

Ένας άλλος λόγος για'μένα είναι το θέμα των ρόλων. Η μικρή μου ξέρει πως εγώ είμαι η μαμά, αν είναι πονεμένη θα ζητήσει την αγκαλιά μου. Αν βρίσκεται ανάμεσα σε αγνώστους και θέλει σιγουριά θέλει τον μπαμπά της και μάλιστα αυτά τα διαχωρίζει από μηνών που είναι. Σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες πχ, ποιος είναι ποιος? Πώς θα κάνει αυτό τον διαχωρισμό το παιδί? Και μη μου πείτε πως ένας πατέρας μπορεί να αντικαταστήσει μια μάνα. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η μάνα έχει πεθάνει ή έχει παρατήσει το παιδί και αυτό ζει μόνο με τον πατέρα του, οι ψυχολόγοι προτείνουν να γίνεται αισθητή η παρουσία της στο σπίτι με φωτογραφίες, περιγραφές κτλ.

Οι gay που έχω γνωρίσει εγώ ως ζευγάρια είτε ειναι γυναίκες είτε είναι άντρες έχουν (ειδικά οι δεύτεροι) μια διαφοροποίηση από το πρότυπο άντρα που έχουμε στο μυαλό μας έτσι κι αλλιώς! Ειδικά όσοι από αυτούς θα ήθελαν να τεκνοποιήσουν είναι και ψαγμένοι και ευαίσθητοι και χίλια άλλα δύο που οι ετεροφυλοι άντρες δεν είναι! Άρα δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως δεν μπορούμε να αντικαταστήσουν τη μάνα. Εγώ μπορώ να πω με σιγουριά πως αν, ω μη γένοιτο, εγώ 'φυγω' μια μέρα ο άντρας μου θα με αντικαταστήσει επάξια και το υπογράφω κιόλας! Άρα γιατί να μην μπορεί ένας άντρας να παίξει το ρόλο της γυναίκας σε μια σχέση δύο αντρών; Το παιδί στο μυαλό του δεν διαχωρίζει με βάση το φύλλο αλλά με βάση τη συμπεριφορά προς αυτό. Π.χ. Αν ο ένας από τους δύο το βάζει κάθε βράδυ για ύπνο, το ταΐζει, το πλένει δηλαδή ικανοποιεί τις βιολογικές του ανάγκες τότε αυτός αυτόματα έχει πάρει το ρόλο της μάνας! Εντάξει δεν μπορεί να το θηλάσει αλλά πόσες σε αυτό εδώ το θρεντ θηλάσαμε τα παιδιά μας after all? Εγώ δεν πιστεύω στο μητρικό ένστικτο! Το έζησα και δεν το πιστεύω! Το παιδί μου το αγάπησα μέρα με τη μέρα από τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι μας και αυτό πιστεύω ότι συνέβει και με το παιδί μου! Το αυτό θα συμβεί και σε ένα ζευγάρι gay.

Αυτά. Ελπίζω να γράφω με ειρμό τουλάχιστον γιατί έχουμε ξυπνήσει από τις 5!

Και σε ρωτάω και απάντησε με το χέρι στην καρδιά: Πως θα ετοιμαστεί η κοινωνία αν απλώς κλείνουμε τα μάτια και απορρίπτουμε; Αν εμείς που αποτελούμε την πλειοψηφία δεν παλέψουμε για τα αυτονόητα πως θα αλλάξει μυαλά η κοινωνία; Το φεμινιστικό κίνημα (για παράδειγμα) δεν στηρίχτηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από γυναίκες γιατί αν ήταν έτσι δεν θα είχε ποτέ αποτέλεσμα!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...