Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , little miracle είπε:

θα συμφωνησω κ εγω. ξεκινησα προσπαθειες πολυ κατω απο 30 κ κατεληξα τελικα να κανω παιδι μετα απο 5χρονια …. ολοι μας ειχαν στην ξεπετα. καμια εμβαθυνση και εξατομικευση. 

Ισως έχει μείνει η προκατάληψη για την ηλικία. Οπως αποθαρρύνουν χωρίς δεύτερη σκέψη μια γυναίκα άνω των 40, που μπορεί να έχει καλύτερες εξετάσεις από μια κάτω των 30.

Εκτός αν απλά βλέπουν ευκαιρία να μας εκμεταλλεύονται οικονομικά. 

• Μου αρέσει 1

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

καλησπέρα...

απ' ότι έχετε γράψει, δεν έχω διαβάσει τίποτα...

ο γιος μου συνεχίζει με 39,2 - το απόγευμα θα πάμε παιδίατρο!

τσακώθηκα άσχημα με τον άντρα μου και σκέφτομαι να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι απόψε...

κατά τ' άλλα, καλά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, μίλησα με τον αδερφό μου. Ο οποίος είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής.

Μου λέει για το ΣΔΠ. Ότι, καταρχήν δεν είναι δείγμα κάποιας νοητικής στέρησης, κι ότι τα παιδιά με ΣΔΠ, είναι πανέξυπνα (έχει μάλιστα ένα κοριτσάκι στην τάξη του) και ότι απλά πρέπει να προσπαθήσεις να τους βάλεις όρια.

Θεώρησε φυσικά κι εκείνος κάργα αντιπαιδαγωγική την προσέγγιση της δασκάλας.

Επίσης μου είπε, ότι μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει στα ΚΕΔΔΥ παρά στα ιδιωτικά.Του εξήγησα βεβαίως και μου είπε οκ, λογικό.

Επίσης, μου είπε ότι τα παιδιά με ΣΔΠ δεν έχουν κανένα λόγο να επαναλάβουν τάξη λόγω αυτού. Απλά εντάσσεται εν μέρει το ΣΔΠ στις μαθησιακές δυσκολίες, οπότε καλό είναι παράλληλα να πηγαίνει σε τμήμα ένταξης.Δηλαδή σε τμήμα με παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες

Όμως, ο αδερφός μου τουλάχιστον, ενώ έχει ακούσει ότι δίνουν φάρμακα, είναι κατά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος λέει κανένας.

Όλα αυτά, καθώς και τα επόμενα, μου εξήγησε ότι τα λέει με πάσα επιφύλαξη, καθώς ούτε έχει δει το παιδί, ούτε είναι αρμόδιος για διαγνώσεις.

Πρόσεξε τώρα. Κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών με ΣΔΠ είναι η υπερκινητικότητα. Δλδ, την ώρα πχ που μιλάει η δασκάλα να σηκώνεται όρθιο να περπατάει, να στριφογυρνάει κ.α. Επίσης όταν του μιλάς, του λες πχ πάμε εκεί ή κάνε εκείνο λέει κάτι άλλο άσχετο για να το αποφύγει, πχ πάω τουαλέτα, πονάει η κοιλιά μου και τέτοια.

Όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά από την απλή αφηρημάδα. Ένα απλά αφηρημένο παιδί θα του το πεις μια δυο τρεις στο τέλος θα το κάνει. Το παιδί με ΣΔΠ δε θα το κάνει 500 φορές να το πεις.

Αυτά εν περιλήψει.

Κικη ωραια τα λεει ο αδερφος σου. Καντου μια ερωτηση απο εμενα αν μπορεις. Γιατι λοιπον εχουν τοσο καραμελα ΟΛΟΙ το ΣΔΠ. Με το παραμικρο πασχει απο ΣΔΠ? Δεν ξερουν τι αλλο να πουν, πληρης αγνοια του επαγγελματος τους ή υπαρχει κατι αλλο απο πισω που δεν γνωριζουμε?

Here in dreamland we will NOT obey the masters

:evil:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=64286&page=6

Ναι μ' έχουν τρελάνει όλοι κορίτσια! από όλες τις πλευρές... Χάσαμε και λίγο τη μπάλα δίπλα..

Κικίτσα, σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είμαι σίγουρη 100% ότι δεν είναι υπερκινητικός.

Μίλησα και με Ζούπυ στο τηλ. που έχει γνωρίσει τον Π. και μου λέει ότι είναι μια χαρά παιδί, δεν έχει θέματα και απλά μακακίζονται οι δασκάλες του.

Δεν ξέρουν να χειριστούν παιδιά μικρότερα από τα άλλα. Δεν έχουν οργανώσει ουδέποτε συγκέντρωση γονέων ούτε έχουν ενημερώσει για το διδακτικό τους πρόγραμμα. Παρ'ότι ήθελα να μάθω, με αγνόησαν. Όπως επίσης με αγνοούν εδώ και 2μέρες που ζήτησα να μάθω τα δικαιολογητικά και τι διαδικασία στις περιπτώσεις επαναφοίτησης. Μέσα στο 1ο 2μηνο χωρίς να υπάρχουν τρανταχτά σημάδια με ενημέρωσαν ότι πρέπει να επαναφοιτήσει το παιδί κάτι που μου ξαναέθιξαν τώρα. Ενημερώνουν τους γονείς ΜΟΝΟ κάθε 1η Τετ. του μήνα εκτός από δύσκολες περιπτώσεις. Κι έρχονται ξαφνικά μετά από όλα αυτά που προανέφερα και μου λένε 1002 για διάσπαση προσοχής κλπ κλπ για ένα παιδί που έχει πολλές δυνατότητες κ πολλές φορές με στέλνει αδιάβαστη/αποστομώνει με τις απορίες και τις επισημάνσεις του.

Ουφ τα 'πα!

Να σε ρωτησω, δημοσιο ειναι? Το πληρωνεις εννοω? Ξανα-εννοω τους συμφερει οικονομικα να ξαναπαει το παιδι? Γιατι εχω ακουσει και για τετοιες φασεις. Και με λογοθεραπειες και με λανθασμενες διαγνωσεις ΣΔΠ λογω χρηματων (φυσικα).......

Στις υπολοιπες:

Γεια σου Μαρσολαν, Νταλια, Χριστινακι ΔΕΝ τον σκοτωσα ΑΚΟΜΑ...., Κατερινες ολες, Σεβη και αν ξεχασα καποια συγνωμη.

Ζουζουνελι Σνεκακι χαιρομαι που ηρθες, θα τα λεμε απο εδω. Δεν ηξερα οτι πας για δευτερο. Μπραβο!

Μολις γυρισαμε απο παιδικη και ΔΕΝ κοιματε.......γκρρρ......

Εντιτ της ΝΤΡΟΠΗΣ: Ζουπι, περιμενουμε να μαθουμε τι εγινε με τον παιδιατρο. Κουραγιο κοπελα μου!. Πολλα φιλια στον λεβεντη σου. Ειρηνες και στις δυο γεια σας......

Ζούπυ τόσες μέρες με πυρετό είναι? μήπως έχει καμία ωτίτιδα?

Αυτό με τον άντρα σου το προσπερνώ. Μπόρα είναι θα περάσει!

Ελλ, δημόσιο είναι. Δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον...

Ντάλια, τα ίδια κάνουν και στο δικό μας νήπιο. Αν επαναφοιτήσει θα το ψάξω πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο ίδιο.

Διαφημίσεις

στο παιδίατρο, θα πάω και θα σας πω!

έχετε το νου σας όμως μη με δείτε στις ειδήσεις για έγκλημα - όμως όχι - όχι, δεν θα μπω εγώ φυλακή / θα τον κλειδώσω έξω από το σπίτι / πάει και τελείωσε!!!!!!!!!

ελλ, τι ρωτάς για τα σύνδρομα και τους επαγγελματίες του είδους...? περιστοιχίζομαι από δαύτους... υπάρχει πολύ ημιμάθεια ή πολλές επιστημονικές εμμονές, πολύ δίψα για οικονομικό κέρδος κι ελάχιστοι σοβαροί...

και δεν τα λέω αυτά για να πω ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα των παιδιών μας (έχω ακούσει τραγικές ιστορίες αδιαφορίας ή απώθησης της αλήθειας) αλλά γιατί πρέπει όλοι μας να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί...

έντιτ : νιτσάκι μου, είναι 3η μέρα με πυρετό... όχι, δεν νομίζω ωτίτιδα - είναι το γνωστό πρόβλημα με τη μύτη του που στη συνέχεια του κάνει λοιμώξεις του άνω ή του κάτω αναπνευστικού...

και δεν τα λέω αυτά για να πω ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα των παιδιών μας (έχω ακούσει τραγικές ιστορίες αδιαφορίας ή απώθησης της αλήθειας) αλλά γιατί πρέπει όλοι μας να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί...

Συμφωνω 100% με το παραπανω, και Ευχομαι ολα καλα Ζουπι σημερα στον παιδιατρο. Για τον αντρα σου δεν εχω τι να πω. Ειμαι προκατειλημενη (το σκοτωσα ε?)........ απο τα δικα μου......

περαστικά ζώπυ! όσο για τον αντρούλη σου ειρήνη υμίν!

εγώ από το πρωί γράφω κ πριν μισή ώρα συνειδητοποιώ ότι ό,τι γράφω είναι σαν το γεφύρι της Άρτας ένα πράγμα. ολημερίς το χτίχουνε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

νεύράκια τσαταλάκια! αύριο πάλι από την αρχή.

δεν ξαναασχολούμαι σήμερα. χρειάζομαι την ηρεμιστικούλα μου, κόρη μου!

κ βεβαίως βεβαίως να δω, ακούσω, μυρίσω, φιλήσω, αγκαλιάσω Στέφανο.

με τσιτώνει πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, αλλά χωρίς αυτόν ποτέ κ πουθενά!

αυτά!

περαστικά ζώπυ! όσο για τον αντρούλη σου ειρήνη υμίν!

εγώ από το πρωί γράφω κ πριν μισή ώρα συνειδητοποιώ ότι ό,τι γράφω είναι σαν το γεφύρι της Άρτας ένα πράγμα. ολημερίς το χτίχουνε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

νεύράκια τσαταλάκια! αύριο πάλι από την αρχή.

δεν ξαναασχολούμαι σήμερα. χρειάζομαι την ηρεμιστικούλα μου, κόρη μου!

κ βεβαίως βεβαίως να δω, ακούσω, μυρίσω, φιλήσω, αγκαλιάσω Στέφανο.

με τσιτώνει πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, αλλά χωρίς αυτόν ποτέ κ πουθενά!

αυτά!

άμα το χτίχουνε, δεν θα γκρεμιζόταν.

Διαφημίσεις

Η μόνη περίπτωση που γνωρίζω επανεφοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι ένα παιδάκι το οποίο έχει έντονο θέμα με τραυλισμό....

Προσωπικά θα προτιμούσα το παιδί μου να κάνει επανεφοίτηση την α'δημοτικού...( αυτό το έχω ξανασυναντήσει )

Ο αδερφός μου είναι τραυλός και δε χρειάστηκε ποτέ επαναφοίτηση. Ήταν μαθητής του 18 και σπούδασε κιόλας.

Και επειδή έχω ζήσει τον τραυλισμό, μέσα στο σπίτι μου, θεωρώ ότι οι τραυλοί δεν έχουν κανένα λόγο επαναφοίτησης. Δεν είναι καν μαθησιακή δυσκολία. (το τελευταίο το λέω με επιφύλαξη, από ότι έχω υποθέσει εγώ, όσο το ζούσα.)

Λοιπον...Συναδελφισσα...

αν δεν εχεις μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη ή αν δεν εισαι αποφοιτος του τμηματος ειδικης αγωγης αλλα εχεις απλα παρακολουθησει ενα ετησιο σεμιναριο μπορεις να εχεις αποψη αλλααααα...δεν μπορεις να κανεις σιγουρη διαγνωση!!Απλα...εχεις εναν λογο παραπανω να παραπεμψεις σε ΚΕΔΔΥ.

Τωρα θελουν να μας πουν οιθ συγκεκριμενες παιδαγωγοι οτι εχουν ετησιο σεμιναριο 500 ωρων απο το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας και δη του Βολου??Η εχουν σεμιναριο απο καποιον αλλο επισημο πανεπιστημιακο φορεα??

Ε...ακομη και σε αυτα...λιγα ειναι τα παραπανω που μαθαινεις...Πολυ λιγα και σας το λεω με απολυτη γνωση της καταστασης γιατι τις παραπανω πιστοποιησεις τις εχει ο συζυγος και εν μερει κι εγω και ξερω πολυ καλα τι φουμαρα και ματξωτες κορδελες ακουγονται ακομη κι εκει!

Εδώ ρε συ ο Άκης, που έχει τελειώσει το εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής και σου λέει με επιφύλαξη, αυτές άντε γιούργια!

καλησπέρα...

απ' ότι έχετε γράψει, δεν έχω διαβάσει τίποτα...

ο γιος μου συνεχίζει με 39,2 - το απόγευμα θα πάμε παιδίατρο!

τσακώθηκα άσχημα με τον άντρα μου και σκέφτομαι να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι απόψε...

κατά τ' άλλα, καλά...

Ο γιος μου 37.4...αναμένω...

Join the club! Μου λέει πριν από λίγο:έτσι θα πάμε? Έχω κάτι μούτρα, και φυσικά δεν του απευθύνω το λόγο. Και λέω:καλύτερα να μη σου απαντήσω!Θα σε φτιάξω εγώ!

Κικη ωραια τα λεει ο αδερφος σου. Καντου μια ερωτηση απο εμενα αν μπορεις. Γιατι λοιπον εχουν τοσο καραμελα ΟΛΟΙ το ΣΔΠ. Με το παραμικρο πασχει απο ΣΔΠ? Δεν ξερουν τι αλλο να πουν, πληρης αγνοια του επαγγελματος τους ή υπαρχει κατι αλλο απο πισω που δεν γνωριζουμε?

Θα του το ρωτήσω. Όπως όμως είδες από την τοποθέτησή του, διευκρινίζει ότι δεν είναι ένα παιδί απλά αφηρημένο και α, οκ, ΣΔΠ!

έντιτ:είναι στο φέης το κοπρόσκυλο και μεταφέρω άμεσα την ερώτηση.

Wktmp2.png

qIogp3.png

kiki το παιδάκι το γνωρίζω πολύ ( πάνε ποδόσφαιρο με τον γιο μου ) είναι γεννημένο το 2004 και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει....

Κάνει από 3 ετών λογοθεραπίες και εργασιοθεραπίες...

εγώ να δεις πόσο τραυλίζω όταν αγχώνομαι!

και δεν το λέω για να γελάσεις συμπεθέρα! αλήθεια λέω!

αφαιρούμαι, είμαι αργή, χάνω το ενδιαφέρον μου πολύ συχνά κ κάνω άλλα από αυτά που πρέπει...όπως σήμερα...κ τραυλίζω όταν αγχώνομαι.

κ στην τάξη κόμπλαρα μέχρι την 3η δημοτικού να σηκώσω χέρι για μάθημα.

είχα κ θέμα με ένα παιδάκι που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του να με κομπλάρει κάθε φορά που σηκωνόμουν για να πω μάθημα. ήταν κ ξάδερφος ο μακάκας.

δεν άνοιγα το στόμα μου λέμε, ενώ ήξερα το μάθημα.

μέχρι που το ανακάλυψε η μάνα μου κ σε συνεννόηση με τη δασκάλα, τακτοποιήθηκε το ζήτημα.

πλέον με σήκωνε από το θρανίο μου κ χωρίς να τον κοιτάζω τον θεόμουρλο τον ξάδερφο το έλεγα το μάθημα νεράκι.

πάλι αυτοψυχανάλυση.

εσείς δεν είστε αλλοπρόσαλλες, είστε ψυχοθεραπεύτριες!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...