Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, anemoni9 είπε:

@kate82 εγώ είμαι στο φερτίλια, η @karlajo είναι embryolab. Αλλά όλοι οι καλοί χωράμε, θα έρθω και εγώ στο ραντεβού γνωριμίας 😄

Κορίτσια καλησπέρα, δεν ξέρω αν έχει συμβεί σε καμία σας, χθες περίμενα την ακατανομαστη, έχω τα σύνηθες πονακια όλα τα συμπτώματα ότι θα έρθει απλά έχω ένα χαζό πονοκεφαλοζαλαδα  περίεργο πρώτη φορά το παθαίνω, από το κέντρο με γράψαν ορμονολογικες να κάνω την Δευτέρα για να δουμε τι συμβαίνει... Έχει συμβεί σε καμία σας??

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Αχ σας διαβάζω κατά την διάρκεια αλλά δεν με αφήνει η μικρή να κάθομαι να γράφω για ώρα, και απαντάω σε όσα θυμάμαι.

Αγγελίνα, θα πρότεινα να κάνεις την αγωγή που σας έδωσε, μπορεί να δείτε βελτίωση! Κάνε έστω μια δοκιμή, πλήρωσες που πλήρωσες! Έχω την αίσθηση ότι το παιδί σου είναι από τις περιπτώσεις που με το σωστό ομοιοπαθητικό θα δει βελτίωση.

malecon και elle, καταλαβαίνω το σκεπτικό σας μέχρι ενός σημείου, γιατί έτσι σκέφτεται και η μαμά μου, και έτσι μεγάλωσα. Η μαμά μου είναι άνθρωπος που δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, παρόλο που ανήκει στον κλάδο και ξέρει τι παίζει με τις εταιρείες. Δείχνοντας λοιπόν εμπιστοσύνη στους παιδιάτρους, δεν θήλασε κανένα από τα δυο της παιδιά, εμένα καθόλου, τον αδελφό μου 10 μέρες. Επειδή δεν είχε "καλό" γάλα. Μεγάλωσα νομίζοντας ότι έχουμε κάποιο κληρονομικό πρόβλημα με το γάλα, γιατί ούτε η γιαγια μου θήλασε για τον ίδιο λόγο.

Όταν λοιπόν έπεσα τυχαία πάνω στην ενότητα θηλασμού του φόρουμ, ένιωσα λες και με χαστούκισε η αλήθεια, οι οδηγίες των παιδιάτρων ήταν οι κλασικές λανθασμένες οδηγίες π@π@ριές που δίνονται ακόμα (ότι αν το μωρό πεινάσει πριν το 3ωρο πρέπει να δώσεις ξένο κλπ). Όταν την ρώτησα γιατί δεν ρώτησε την πεθερά της, που είχε θηλάσει 3 παιδιά, μου λέει "Καλά, θα εμπιστευτώ την πεθερά μου που είναι μια αγράμματη γυναίκα ή τον παιδίατρο;" Χμμμμμμ, δεν ξέρω, εσείς τι λέτε; Πραγματικά, δεν συμφωνείτε ότι η μεγάλη πλειοψηφία αν ακούσει τον παιδίατρο και μόνο, δεν θα θηλάσει ούτε 40 μέρες;

Εγώ προσωπικά, είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν θα τα είχα καταφέρει, αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για την Αγλαΐα, και όσες συμβουλές της ακολούθησα, αφού πρώτα τις διασταύρωσα με τις πηγες φυσικά, μόνο καλό μας έκαναν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και η δική μας τα "παίρνει" αλλά στο θέμα του θηλασμού είναι κάθετη..Το μόνο που με είχε συμβουλέψει, επειδή δεν έπαιρνε βάρος η μικρή, ήταν να δώσουμε συμπλήρωμα. Αλλά με παρότρυνε να θηλάσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Άσχετα που τα παράταγα γρήγορα!!!

Συγνώμη που πετάγομαι χωρίς να με ρωτήσεις, αλλά ο παιδίατρος που γνωρίζει για τον θηλασμό και τον υποστηρίζει, πριν προτείνει συμπλήρωμα θα προτείνει άλλα πράγματα

Πάντως βρε κορίτσια πώς κατάφερναν τόσα χρόνια οι γυναίκες να θηλάσουν χωρίς συμβούλους?

Γιατί οι μάνες τους και όλες οι θείες τους είχαν (αναγκαστικά) εμπειρία! και τις βοηθούσαν αυτές

833l.jpg

Αυτός είναι πολύ πιο ωραίος!

πανέμορφος!!

Σας έχω πει ότι έχω πάθει ζημιά με τα σουφλέ σοκολάτας pillsbury που είναι έτοιμα με 1 λεπτό στο μικροκυμάτων;:D

Palladin τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς έχω μόνο σε σοβαρά θέματα που δεν τα γνωρίζω και με το δικό μου το μυαλό δεν μπορώ να τα κατανοήσω. Το πιο απλό είναι αυτό με τις αντιβιώσεις. Και πάλι θα πάρω και μια δευτερη ιατρική γνώμη αν έχω κάποιες αμφιβολιες, θα ρωτήσω και 2-3 γνωστούς μου αλλά θα ακούσω πρώτα τον γιατρό. Σε πιο σοβαρά θεματα με αρρώστιες κλπ δεν το συζητώ καν :P

Για το θέμα του θηλασμού θα επαιρνα και γνώμες από μαμαδες που θηλάζουν, πιστευω πως η εμπειρία τους βοηθάει. Άλλωστε επειδή είναι ένα πιο απλό θέμα κατάφερα να εντοπίσω τις μ@λ@κιες που μου ειπε ο πρώτος παιδίατρος. Αλλά έκαναν μπαμ ρε παιδί μου :D Μου έλεγε ότι δεν έχω καλό γαλα, ότι το παιδί δεν είχε βάρος, να της δώσω συμπλήρωμα και να χορτασει κ να κοιμηθει 8 ώρες (1 μηνός) ενώ φαινόταν πως δεν υπήρχε λόγος... Μετά από λίγο καιρό έδωσα συμπλήρωμα γιατί είδα πως υπήρχε θεμα

Και μιας και είπες για τις 3 ώρες...θυμαμαι ότι είχα δει σε μερικά σαιτ ότι δεν πρεπει να τρώνε συχνότερα από 2ωρο (περιπου αν θυμαμαι καλά) γιατί δεν προλαβαινουν να χωνεψουν. Ισχύει αυτό?

Όταν λοιπόν έπεσα τυχαία πάνω στην ενότητα θηλασμού του φόρουμ, ένιωσα λες και με χαστούκισε η αλήθεια, οι οδηγίες των παιδιάτρων ήταν οι κλασικές λανθασμένες οδηγίες π@π@ριές που δίνονται ακόμα (ότι αν το μωρό πεινάσει πριν το 3ωρο πρέπει να δώσεις ξένο κλπ). Όταν την ρώτησα γιατί δεν ρώτησε την πεθερά της, που είχε θηλάσει 3 παιδιά, μου λέει "Καλά, θα εμπιστευτώ την πεθερά μου που είναι μια αγράμματη γυναίκα ή τον παιδίατρο;" Χμμμμμμ, δεν ξέρω, εσείς τι λέτε; Πραγματικά, δεν συμφωνείτε ότι η μεγάλη πλειοψηφία αν ακούσει τον παιδίατρο και μόνο, δεν θα θηλάσει ούτε 40 μέρες;

Εγώ προσωπικά, είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν θα τα είχα καταφέρει, αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για την Αγλαΐα, και όσες συμβουλές της ακολούθησα, αφού πρώτα τις διασταύρωσα με τις πηγες φυσικά, μόνο καλό μας έκαναν.

Εμένα η παιδίατρος μου, μου έδωσε σωστές οδηγίες (ελεύθερη σίτιση κτλ) όμως, πιστεύω ότι θα μπορούσε να με στηρίξει και να συνεχίσω το θηλασμό στη μπέμπα. Γι αυτό λέω ότι δεν ξέρουν. Εγώ προσπωπικά, το έχω ξαναπεί, πιστεύω στη μίξη, γιατρός+παλιές μαμάδες+ένστικτο+πληροφόρηση, ο καθένας τα φιλτράρει βάσει του γίγνεσθαι του προσωπικού.

Εγώ προσωπικά, θεωρώ, για λόγους που έχω ξανααναφέρει ότι η Αγλαία σαμποτάρει το θηλασμό, πρώτον γιατί είναι αγενής, δεύτερον γιατί βοηθάει επιλεκτικά, τρίτον γιατί δε βλέπει λίγο παραπέρα από τη μύτη της.

Εμένα δε με βοήθησε. Την είχα ρωτήσει για τα φενουγκρικ, και μου έδωσε απλά οδηγίες πως να τα παίρνω. Δε μου είπε ότι βρωμάνε, και το παιδί μου αναγούλιαζε με το γάλα μου εξαιτίας αυτού. Το γιατί δεν το έκανε, δε χρειάζεται να το πω.

Παλ, να σε ρωτήσω κάτι? Η Αγλαία σε προέτρεψε να πας στην Πατσούρου?

Wktmp2.png

qIogp3.png

φαε να γινεις χοντρη! (ατακα μαμαδισια :P)

ρε κοριτσια σε οτι αφορά στο θηλασμό εμενα ο παιδιατρος οταν του ειπα οτι η μικρη ΔΕΝ πιάνει θηλή ΔΕΝ της αρεσει στο στήθος σε φάση που να γυριζει το κεφάλι της μου είπε πολύ απλά αντλησε οσο εχεις, δώσε οτι εχεις και μην σκέφτεσε τπτ αλλο.. το παιδι 8ελει μια χαδρούμενη μαμα και οχι μια αγχωτική μαμά..ε αυτο έκανα..τωρα αν αυτο ηταν αποτρεπτικό ή οχι δεν γνωριζω.. εγω το βρηκα πολύ υποστηρικτικο΄πάντως για την ψυχολογία μου που ειχε πεσει στα τάρταρα γιατι ακομη και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε

dZJip3.png

Διαφημίσεις

Γιατί οι μάνες τους και όλες οι θείες τους είχαν (αναγκαστικά) εμπειρία! και τις βοηθούσαν αυτές

Σας έχω πει ότι έχω πάθει ζημιά με τα σουφλέ σοκολάτας pillsbury που είναι έτοιμα με 1 λεπτό στο μικροκυμάτων;:D

Να συμπληρώσω: και γιατί οι επιλογές τους ήταν περιορισμένες!

Για πες...

Palladin τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς έχω μόνο σε σοβαρά θέματα που δεν τα γνωρίζω και με το δικό μου το μυαλό δεν μπορώ να τα κατανοήσω. Το πιο απλό είναι αυτό με τις αντιβιώσεις. Και πάλι θα πάρω και μια δευτερη ιατρική γνώμη αν έχω κάποιες αμφιβολιες, θα ρωτήσω και 2-3 γνωστούς μου αλλά θα ακούσω πρώτα τον γιατρό. Σε πιο σοβαρά θεματα με αρρώστιες κλπ δεν το συζητώ καν :P

Για το θέμα του θηλασμού θα επαιρνα και γνώμες από μαμαδες που θηλάζουν, πιστευω πως η εμπειρία τους βοηθάει. Άλλωστε επειδή είναι ένα πιο απλό θέμα κατάφερα να εντοπίσω τις μ@λ@κιες που μου ειπε ο πρώτος παιδίατρος. Αλλά έκαναν μπαμ ρε παιδί μου :D Μου έλεγε ότι δεν έχω καλό γαλα, ότι το παιδί δεν είχε βάρος, να της δώσω συμπλήρωμα και να χορτασει κ να κοιμηθει 8 ώρες (1 μηνός) ενώ φαινόταν πως δεν υπήρχε λόγος... Μετά από λίγο καιρό έδωσα συμπλήρωμα γιατί είδα πως υπήρχε θεμα

Και μιας και είπες για τις 3 ώρες...θυμαμαι ότι είχα δει σε μερικά σαιτ ότι δεν πρεπει να τρώνε συχνότερα από 2ωρο (περιπου αν θυμαμαι καλά) γιατί δεν προλαβαινουν να χωνεψουν. Ισχύει αυτό?

Όχι, ο θηλασμός είναι ελεύθερη σίτιση, δεν έχει ωράριο

Wktmp2.png

qIogp3.png

καλα κικιτσα η αγλαια ειναι η μεγαλύτερη θηλασμοσαμποτερ εβερ.. πιο σαμποτερ και απο την εταιρεια φορμουλας ένα πράγμα... εγω διαβαζοντας απογοητευτικα ΠΑΡΑ Πολυ με τον τροπο συμπεριφορας σε μια κοπελιτσα που κλαιγοντασ ξημερώματα εγραφε πως δεν αντεχει άλλο τον ιθηλασμο, οτι ποναει, οτι το παιδι την τραβολογάει περα δωθε..και επεσε να την φάει.. κυριολεκτικά και μεταφορικά... ετσι οταν αντιμετωπισα το προσωπικο μου ζητημα απλά δεν ζητησα βοη8εια απο εκείνη... ειμαι σιγουρη οτι 8α επαιζε ΤΡΕΛΗ ειρωνία... εγω 8α γινομουν τουρκος και 8α εφτανα στα ΠΟΛΥ άκρα. για μενα και το λέω μετα γνώσεως ειναι μια άκρως επικίνδυνη ντεμι-επαγγελματίας υγείας

dZJip3.png

φαε να γινεις χοντρη! (ατακα μαμαδισια :P)

ρε κοριτσια σε οτι αφορά στο θηλασμό εμενα ο παιδιατρος οταν του ειπα οτι η μικρη ΔΕΝ πιάνει θηλή ΔΕΝ της αρεσει στο στήθος σε φάση που να γυριζει το κεφάλι της μου είπε πολύ απλά αντλησε οσο εχεις, δώσε οτι εχεις και μην σκέφτεσε τπτ αλλο.. το παιδι 8ελει μια χαδρούμενη μαμα και οχι μια αγχωτική μαμά..ε αυτο έκανα..τωρα αν αυτο ηταν αποτρεπτικό ή οχι δεν γνωριζω.. εγω το βρηκα πολύ υποστηρικτικο΄πάντως για την ψυχολογία μου που ειχε πεσει στα τάρταρα γιατι ακομη και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε

Η γνώμη μου είναι, πως, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την ψυχολογία της λεχώνας, και το τι πραγματικά θέλει, εφόσον έχει πλήρη ενημέρωση για το τι θα πει θηλασμός, να την υποστηρίξεις.

Και πιστεύω, ότι αν υπήρχε αυτή η ενημέρωση το 99,9% των μαμάων θα ήθελαν να θηλάσουν. Και με γνώμονα αυτό, τις εκάστοτε συνθήκες διαβίωσης, πρώτα απόλα την ψυχολογία, πρέπει να υποστηρίξει το θηλασμό όσο περισσότερο γίνεται.

Θα ήθελα πολύ να γίνω σύμβουλος θηλασμού, αφιλοκερδώς, αν είχα χρόνο...αλλά...με φοβίζει το ότι φαίνεται λίγο σαν αίρεση...Παλ μου...μη εμβολιασμός+θηλασμός+ολιστική στην καλύτερη ομοιοπαθητική ιατρική+hs+ + + συνήθως, όχι πάντα;)

Wktmp2.png

qIogp3.png

Όχι, ο θηλασμός είναι ελεύθερη σίτιση, δεν έχει ωράριο

Πάντως σχετικά και με αυτό που ειπε η palladin δεν ξέρω αν θα άντεχα να πεινάει το μωρό ανα 1-1,5 ώρα... Και εγώ δεν θα άντεχα κάθε τρεις κ λίγο θηλασμό και αυτό θα το λυπόμουν να ειναι μονίμως πεινασμένο...:oops:

καλα κικιτσα η αγλαια ειναι η μεγαλύτερη θηλασμοσαμποτερ εβερ.. πιο σαμποτερ και απο την εταιρεια φορμουλας ένα πράγμα... εγω διαβαζοντας απογοητευτικα ΠΑΡΑ Πολυ με τον τροπο συμπεριφορας σε μια κοπελιτσα που κλαιγοντασ ξημερώματα εγραφε πως δεν αντεχει άλλο τον ιθηλασμο, οτι ποναει, οτι το παιδι την τραβολογάει περα δωθε..και επεσε να την φάει.. κυριολεκτικά και μεταφορικά... ετσι οταν αντιμετωπισα το προσωπικο μου ζητημα απλά δεν ζητησα βοη8εια απο εκείνη... ειμαι σιγουρη οτι 8α επαιζε ΤΡΕΛΗ ειρωνία... εγω 8α γινομουν τουρκος και 8α εφτανα στα ΠΟΛΥ άκρα. για μενα και το λέω μετα γνώσεως ειναι μια άκρως επικίνδυνη ντεμι-επαγγελματίας υγείας

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΚΑλά, πάντα ταίριαζα με διδύμους! Η παιδική μου φίλη, αδερφή πλέον και κουμπάρα μου είναι δίδυμοι!

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

λολ κικι! αντε τώρα να εξηγησεις οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το παιδί σου οταν γεννηθηκε και το πηρες αγκαλιά και το έβαλες στο στήθος όπως έπρεπε να κάνεις απλά γυρισε απο την άλλη... και οτι δεν ασχοληθηκε ΠΟΤΕ με την θηλή σου οσο και αν προσπάθησες... αμα της το ελεγα το πολύ πολύ να μου εβγαζε οτι εχω... κάτι... ανικανποτητα πχ? ε εκει 8α γινομασταν κώλος

dZJip3.png

Πάντως σχετικά και με αυτό που ειπε η palladin δεν ξέρω αν θα άντεχα να πεινάει το μωρό ανα 1-1,5 ώρα... Και εγώ δεν θα άντεχα κάθε τρεις κ λίγο θηλασμό και αυτό θα το λυπόμουν να ειναι μονίμως πεινασμένο...:oops:

σιγά ρε μην το αφήνουμε και πεινασμένο το παιδί! χαχα, ελεος δλδ!

Καρταρχήν το μωρό δεν είναι πεινασμένο! Δεν τρώει περισσότερο επειδή πεινάει, αλλά για διάφορους άλλους λόγους (άλμα ανάπτυξης, αύξηση παραγωγής, εδραίωση γαλουχίας)

Όμως, αν δεν το αντέχει μια μανούλα, και την καταρρακώνει ψυχολογικά, χίλιες φορές να δώσει συμπλήρωμα, γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια χαρούμενη μανούλα, όπως είπε και η Μάρα!

Εκεί όμως πιστεύω ότι είναι το κλειδί;) Αν τη βοηθήσει μια σύμβουλος θηλασμού ή μια παιδίατρος, τη στηρίξει δλδ ψυχολογικά, την εμψυχώσει, πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να μη χρείαστεί συμπλήρωμα.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Κόρες... έλεος με τον θηλασμό και την Αγλαΐα! Κική... εσύ φταις! Εσύ το άρχισες πάλι :P άντε τα έχουμε πει τα ίδια 500 φορές :P

Palladin μου ειχε πει ότι πρέπει να κάνω συχνά γεύματα αλλά εγώ δεν το "είχα" καθόλου εκείνη την περίοδο διότι όπως όλες καταλαβαίνετε μετά τις γέννες μας πιάνουν τα διάφορα.. Ήθελα να επανέλθει το σώμα μου και δυστυχώς με τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψητά το γάλα μου αραίωνε. Εν τω μεταξύ, το κακόμοιρο bebe δεν χόρταινε και ήμουνα ανά μία ώρα με το στήθος έξω.. Οπότε καταφύγαμε στην εύκολη λύση ταυτόχρονα με το θηλασμό. Η αδελφή μου, ας πούμε, έτρωγε τον αγλέωρα και θήλασε αποκλειστικά 8μήνες..Αλλά πήγε και 85κιλά, δεν το πρόσεξε..Υπάρχουν κι άλλες που χάνουν με το θηλασμό αλλά γνωρίζω κ πολλές που έχουν ξεφύγει!

Λιθοβολήστε με...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...