Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , Kathrin17 είπε:

Καλημέρα!!! Εμένα μου τα έγραφε ο ιδιώτης γιατρός μου.. Δασκάλα διορισμένη είμαι αλλά δν ξέρω αν είναι αλλιώς στους εκπαιδευτικούς.. 

Μηοως να βρεις ενα γιατρο στο νοσοκομείο κ να στη γράφει καθς μήνα?? 

Με το καλό τα ζουζουνάκια σου.. 

Έχει να κάνει με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Εγώ είμαι νέα υπάλληλος οπότε έχω λίγες μέρες αναρρωτική άδειας, μετά το περας αυτής θέλει από κλινική δημοσίου ή ιδιωτική με υπογραφή θεράποντα ιατρού κ δντη!!! 

πρίν από 2 λεπτά , LeneL είπε:

Καλημέρα! Το ξέρεις σίγουρα ότι δεν επιτρέπεται από ιδιώτη; Γιατί κι εγώ στο δημόσιο είμαι - εκπαίδευση - και μου τις έγραφε ο γιατρός μου τις άδειες κάθε μήνα. Ένας υπέρηχος χρειαζόταν απλά, για επιβεβαίωση της κύησης.

Με ειδοποιησαν από την υπηρεσια για αυτό κ το γράφει κ ο υπαλληλικος κώδικας, όλα αυτά βέβαια όταν δεν έχει αρκετό υπόλοιπο κανονικής αναρρωτικής αδειας, εγώ έχω 30 μέρες κ τις εξαντλησα χτες, μου έγραφε ο ιδιωτης γιατρός τις αναρρωτικες. 

cafe Απριλιος 2011

Αννα25

Recommended Posts

Τζαμίν πώς περάσατε στο χωριό?Πότε σκέφτεστε για δεύτερο παιδί?Και μένα μου αρέσει η Πέππα γιατί είναι και εκπαιδευτικό.Το βλέπουμε μαζί με τον Κωνσταντίνο.

Βιβή δεν νομίζω να παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας.Για μένα παίζει ρόλο αν ταιριάζουν τα αδέλφια.Για παράδειγμα ξέρω αδέλφια που δεν μιλιούνται,αδέλφια που τσακώνονται συνέχεια και άλλες περιπτώσεις.Μία γνωστή μου έχει 2 αδέλφια.Με τον έναν που έχουν μικρή διαφορά ηλικίας δεν έχουν καλή σχέση και με την αδελφή της που έχουν πιο πολλά χρόνια διαφορά έχουν πολύ καλή σχέση.

Julie χαίρομαι που εμφανίστηκες και έμαθα νέα σου!

Ντέλλα τι γλυκός ο Κωνσταντίνος με αυτό που σου είπε!

C7Lkp3.png?lXhBQINX4iPZp3.png?6ySe4RtHgWK1p3.png?NeXL5skS

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Νίνα Νάνα συμφωνώ μαζί σου γι αυτό που έγραψες για την διαφορά ηλικίας.

Κίττυ πολλές μένουν με ένα. Οι εποχές είναι δύσκολες για να σκεφτούν δεύτερο.

Τελικά όλα τα παιδάκια βλέπουν Πέππα.Νίνα Νάνα μόνο η δικιά σου έμεινε!

Lila's mom να κάτσεις να ξεκουραστείς το ΣΚ!

Καλό βράδυ σε όλες και στα παιδάκια σας!

C7Lkp3.png?lXhBQINX4iPZp3.png?6ySe4RtHgWK1p3.png?NeXL5skS

Καλημέρα σας,

πως είστε ?

Dimista, περαστικά στον Κωνσταντίνο

την πέππα την δείχνει Σαββατοκύριακο στο star , στις 9 00.

Lila s mom,μια χαρά τα παει ο Ισαάκ με τον παιδικό.τρωει τα πάντα , θέλει να πηγαίνει και το ΣΚ.παιδοτοπο να πάμε,αλλα με το πρόγραμμα του Ισαακ στον υπνο ,μονο Σαββατοκυριακο μπορω να κανονισω

τελευταια κανει το εξης

1. κοιμαται στις 3 το μεσημερι ,ξυπναει με το ζορι 20 00-20 30 και ξανακοιμάται στις 22 00

2.κοιμαται στις 5 το απόγευμα μεχρι την άλλη μερα το πρωι φυσικα ξυπναει στις

5 30-6 00 το πρωι και θελει να παει παιδικο.7 30 τον πηγαίνουμε

προχθες κοιμοταν από τις 3 το μεσημερι και ξυπνησε 1 50 την νυχτα ,εφαγε ,εκανε τσισα και ξανακοιμηθηκε στις 4 00 - 7 00

προσπαθουμε να του το αλλαξουμε .αλλα δεν ξυπναει με τιποτα τα απογεύματα.Την τριτη μεχιλια ζορια τον σηκωσαμε κ αφου του ειπαμε ότι θα παμε να του παρουμε αυτοκινητο

Σημερα ας πουμε είναι ξυπνιος από τις 6,εκατσε με τον μπαμπα του μεχρι τις 7 30 και μετα αλλαξαμε

οποτε τα απογεύματα δεν μπορω να κανονισω γιατι δεν ξερω τι θα εχει σκοπο να κανει.

με την δουλεια δεν εχω βρει κατι

Γι ΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω !!!!!!

7-4-2011

5s7mp3.png

Εντωμεταξύ ,μαλλον βγαζει κανα δοντι πισω πισω γιατι κανα δυο μερες λεει ποναει το στομα μου.χθες το λεει στον μπαμπα του κ όταν τον ρωτησε γιατι σε ποναει ,ο μικρος ειπε ''γιατι μιλάω πολύ''

αν θελετε αυριο παντως να κανονίσουμε κανα παιδοτοπο , ευχαρίστως !

7-4-2011

5s7mp3.png

Καλησπέρα σας!!!

Dimista το πήρες λίγο διαφορετικά το θέμα διαφορά ηλικίας νομίζω. Εγώ τουλάχιστον ό,τι έγραψα έχει να κάνει με τη διαφορά ηλικίας στην παιδική ηλικία και όχι στην ενήλικη ζωή μας. Προφανώς και μεγαλώνοντας οι άνθρωποι διαφοροποιούνται περισσότερο και ενδεχομένως να αποφασίσουν ότι δεν ταιριάζουν ή το αντίθετο κλπ. Όμως στην παιδική ηλικία, μικρή διαφορά μπορεί να σημαίνει παιχνίδι με το άλλο παιδάκι, διάβασμα παρέα για το σχολείο, μαζί δραστηριότητες κλπ.

Διαφημίσεις

Εγώ για παράδειγμα που έχω με την αδερφή μου 6 χρόνια διαφορά όταν εκείνη πήγαινε σχολείο πήγαινα και της μουντζούρωνα τα τετράδιά της (ήμουν τότε περίπου 2-3 χρονών και πειραματιζόμουν με τις μπογιές!).

Ή όταν εκείνη διάβαζε για πανελλήνιες εγώ ήθελα να παίξουμε και την ενοχλούσα ή δεν την άφηνα να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί και πολλά άλλα.

Γενικά τη διαφορά ηλικίας εγώ την εννοώ από την άποψη του αν θα είναι στην ίδια φάση τα παιδιά και το ένα θα έχει παρόμοιες ανάγκες με το άλλο ή αν θα βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Το αν μετά θα ταιριάξουν με απασχολεί στο βαθμό που θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν το δέσιμο και την αγνή αδερφική ανευ όρων αγάπη που σττο μυαλό μου θα πρέπει να έχουν. Δε μπορείς όμως να υποχρεώσεις τέτοια συναισθήματα, οπότε αυτό θα το βρουν μόνα τους, αλλά σίγουρα δε θα έχει να κάνει με τη διαφορά ηλικίας τους.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη...και συγνώμη για το σεντόνι που άπλωσα βραδιάτικα...

Καλημέρα κοριτσάκια και καλή εβδομάδα!!!

Κι εγώ συμφωνώ με την Βιβή, και η σκέψη μου είναι η ίδια. Η κοντινή ηλικία στα αδέλφια με ενδιαφέρει για την παιδική τους ηλικία και τα χρόνια που θα μοιράζονται την ίδια στέγη. Από μια ηλικία και μετά εννοείται ότι δεν παίζει ρόλο η διαφορά. Απλά όταν μια οικογένεια έχει 2 παιδιά σε κοντινή ηλικία είναι πιο εύκολο να ικανοποιήσει και τα δύο παιδιά με μια δραστηριότητα πχ. παιδότοπος, συγκεκριμένες ταινίες και παραστάσεις, ακόμη κι όταν είναι μέσα στο σπίτι και παίζουν μαζί. Αν το ένα παιδί είναι νήπιο και το άλλο στην εφηβεία, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει όλη η οικογένεια μαζί και να είναι και τα δυο ευχαριστημένα. Επομένως πρέπει να έχεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις κάτι με το ένα και μετά με το άλλο, και μετά να κάνεις και κάτι που σου αρέσει κι εσένα (λέμε τώρα) :lol:.

Kitty δύσκολο το πρόγραμμά του.... καλό κουράγιο. Μπορεί να είναι απλά φάση και να το ξεπεράσει μόνος του. Διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να προσπαθείς να τον κρατάς ξύπνιο όσο περισσότερο μπορείς το απόγευμα, για να κοιμάται μια και καλή τουλάχιστον 19.00-20.00. Δύσκολο ε?

Lila's mom ελπίζω να είχες ωραίο ΣΚ και να αποζημειώθηκες από την εβδομάδα.

Della ελπίζω αυτή η εβδομάδα να είναι καλύτερη.

Εμείς είχαμε πολύ ωραίο ΣΚ παρ' όλο που ο άντρας μου δούλευε σχεδόν όλο το Σάββατο και έφυγε χτες το μεσημέρι. Το Σάββατο ήρθαν φίλοι στο σπίτι για φαγητό και ποτό και Κυριακή ήταν πολύ ωραίο το πρωινό μας οικογενειακά επιτέλους. Ο σύζυγος θα γυρίσει την Παρασκευή. Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε την εβδομάδα .....

ilCsp3.png

O3rXp3.png

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα !

κι εγώ συμφωνώ με την Βιβή κ την Tzamin, σχετικά με την διαφορά ηλικίας των αδερφιών.κι εμείς αν μπορούσαμε τωρα ή θα είχαμε κάνει δεύτερο ή τελοσπάντων θα το είχαμε αποφασίσει.Νομίζω ότι είναι καλό για όλους να εχουν τα αδερφια μικρή διαφορά ηλικίας.Αργότερα στην ενήλικη ζωή τους , ετσι κι αλλιώς αλλάζουν τα πράγματα,παρόλα αυτά το δέσιμο υπάρχει πάντα.

Ελπίζω να είναι φάση αυτό το πρόγραμμα κ να το αλλαξει μόνος του.χθες ας πουμε ξυπνησε στις 5 το πρωι ,κατά τις 12 που πηγαίναμε Πειραια στην κουνιαδα μου ηταν ετοιμος να κοιμηθεί στο αυτοκινητο.του μιλούσαμε κλπ κ δεν κοιμηθηκε. Τελικα κοιμηθηκε στις 5 το απόγευμα....δεν αντεχει με τιποτα παραπανω..και να προσπαθήσω να τον κρατησω ξυπνιο καποια στιγμη παει μονος του στο κρεβατι μας ή θα κοιμηθεί στο πατωμα.και μετα φυσικα παει αλυσιδα ...σημερα ξυπνησε παλι στις 5...θα γυρισει από τον παιδικο κ θα κουτουλάει

τελοσπαντων...θα δούμε

τα δικά σας παιδακια -αυτά που πανε παιδικό- ,τι ωρα κοιμούνται κ ξυπνάνε ?

7-4-2011

5s7mp3.png

Πω πω Kitty τι ωραριο ειναι αυτο; Κουράγιο! Δεν ξερω στα αληθεια τι θα ηταν καλο να κανεις αφου νυσταζει τόσο πολυ νωρίς. Μήπως να κοιμόταν νωρίς το μεσημέρι ώστε να ξανανυσταξει το βραδυ σε φυσιολογικη ωρα;

Κοριτσια κι εγω συμφωνώ οτι πραγματικα βολεύει την οικογενεια να έχουν τα παιδια παρόμοιες δραστηριότητες (αν και τα ξαδερφια της Ελένης που ειναι τελευταίες τάξεις του δημοτικού ακόμα κάνουν σαν παλαβα για τον παιδοτοπο). Βέβαια μετα πάλι διαχωρίζονται τα πραγματα. Εκ των πραγμάτων δηλαδή ειναι αδύνατο να κάνουν τα ίδια πραγματα τα παιδια. Πχ ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπαλέτο, μουσική. Ολα τα παιδιά τραβούν το δρομο τους κι αρχίζουν τις δραστηριότητες μετα τα 3, κάνουν φίλους, οι παιδότοποι μικρη σημασία έχουν στη ζωη τους. Παντως οι ψυχολόγοι τονίζουν οτι τα παιδια δεν τα ενδιαφέρει η κοινή δραστηριότητα με τα αδέρφια τους για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους αλλα ακριβώς το αντίθετο. Αυτα τους νοιάζει οτι κάποιος που δεν έχουν καταλάβει πως ακριβώς αισθάνονται γι αυτόν διεκδικεί τους γονεις τους κι ειδικα τη μαμα τους. Ειναι οπως το παράδειγμα που δίνεται πολυ συχνα για να καταλάβουμε πως αισθάνονται: ο σύζυγος φέρνει μια δεύτερη σύζυγο στο σπιτι για να βοηθαει στις δουλειές του σπιτιού και να κανει παρέα την πρώτη σύζυγο! Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστεινει διαφορα 3 ετών μεταξυ δυο παιδιων. Προσωπικα δεν ειμαι σιγουρη ποιο ειναι το σωστο (ετσι κι αλλιώς κανεις δεν μπορει να ειναι) αλλα στο μονο που ειμαι σιγουρη ειναι οτι το δικο μου παιδι δεν ειναι έτοιμο για αδερφακι δυστυχώς. Νομίζω οτι αυτός ειναι ο γνώμονας και για κάθε οικογένεια παντως. Δηλαδή αν τα υπάρχοντα μέλη ειναι έτοιμα και θελουν ενα νεο μέλος.

Το ΣΚ ηταν όμορφο αλλα πολυ κουραστικό. Είχα το σόι μου χτες για φαγητό λόγω της γιορτής μου και έφτιαξα μεξικανικό φαγητο. Ολα απο ποτά, φαγητά, ορεκτικά, σαλάτα αλλα και το γλυκό ηταν μεξικανικα. Έκανα κι ενα γουακαμολε τούρμπο απο σκόρδο και κρεμμύδι, αφου ακόμα νιώθω το σκόρδο χιχι! Τελειο ηταν! Έβγαλα και τα πορτοκαλί-λαχανί πιάτα και τραπεζομάντηλο λαχανί κι ηταν μια τρέλα ολα. :D

Την Πέμπτη φευγουμε για θεσσαλονίκη.

Έχω πάρει απόφαση να κινούμαι περισσότερο. Πέρυσι το χειμώνα κάθε μέρα βγαίναμε με την Ελένη το απογευμα βολτα και περπατούσα. Φέτος βγαίνουμε μονο το πρωι και το απογευμα καθόμαστε σπιτι κυρίως, τέρμα! Πρέπει να αρχίσω να περπατάω πάλι γιατι αισθάνομαι κούραση κι υποτονια. Tzamin εσεις βγαίνετε απογεύματα;

QVjlp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια sos !!

πρόβλημα με τον Διονύση στον παιδικό.Η δασκάλα σημερα μου εκανε παραπονα ότι ο Ισαακ δεν ακουει και όχι όταν είναι μονος του αλλα όταν τον παρασυρει ο Διονυσης.της ειπα οτο δεν μπορω να κανω κατι άλλο ,δεν τον βλεπει εκτος παιδικου...τι άλλο να κανω ? μου ειπε οτο ο Διονυσης εχει περιεργη συμπεριφορα -που συμφωνω- ,και δεν θελει να εχει επιρροή στον Ισαακ.της ειπα ότι ουτε εμενα μ αρεσει αυτή η επιρροή και να τον κραταει μακρια.Το πρόβλημα είναι ότι η μαμα του Διονυση τον προτρεπει πολύ να κανει παρεα με τον Ισαακ...δεν κάθονται στις κουνιες που είναι διπλα στον παιδικο και φευγουν μολις φευγουμε.εννοειται ότι συνεχιζει να μου λεει να βρεθουμε απογεύματα ή ΣΚ...και εγω δεν θελω

πειτε μου την γνωμη σας ,πως να το χειριστώ ?

7-4-2011

5s7mp3.png

Καλημέρα κοριτσάκια και καλή εβδομάδα!!!

Κι εγώ συμφωνώ με την Βιβή, και η σκέψη μου είναι η ίδια. Η κοντινή ηλικία στα αδέλφια με ενδιαφέρει για την παιδική τους ηλικία και τα χρόνια που θα μοιράζονται την ίδια στέγη. Από μια ηλικία και μετά εννοείται ότι δεν παίζει ρόλο η διαφορά. Απλά όταν μια οικογένεια έχει 2 παιδιά σε κοντινή ηλικία είναι πιο εύκολο να ικανοποιήσει και τα δύο παιδιά με μια δραστηριότητα πχ. παιδότοπος, συγκεκριμένες ταινίες και παραστάσεις, ακόμη κι όταν είναι μέσα στο σπίτι και παίζουν μαζί. Αν το ένα παιδί είναι νήπιο και το άλλο στην εφηβεία, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει όλη η οικογένεια μαζί και να είναι και τα δυο ευχαριστημένα. Επομένως πρέπει να έχεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις κάτι με το ένα και μετά με το άλλο, και μετά να κάνεις και κάτι που σου αρέσει κι εσένα (λέμε τώρα) :lol:.

.

Το θετικό στο παραπάνω σκηνικό (δλδ αν υπαρχει διαφορα ηλικιας) ειναι οτι τα παιδιά μαθαίνουν να υποχωρούν, να συμβιβάζονται αλλα και να διεκδικούν το τι θελουν. Σίγουρα δε βολεύει την οικογενεια αλλα ειναι μεγαλο "σχολειο" το να θελει το μεγαλο πχ 8 χρονών να δει σαπουνόπερα μεταγλωτισμένη (πχ Disney channel) αλλα να κανει υπομονη να τελειώσουν τα στρουμφάκια που βλέπει το μικρο (4 χρόνων). Δεν υπαρχει σωστο ή λαθος για να πετύχει η συνταγή, στο κατω κατω προεφηβοι ή νήπια ειναι παιδια πάνω απο ολα και πρώτα απο ολα. Ειμαι σιγουρη οτι ακόμα και 10 χρόνων να ειναι το μεγαλο μια χαρα θα περάσει και σε μια παιδικη παράσταση. Οικογένειες όμορφες βλέπεις και με παιδια με 6-8 χρόνια διαφορα αλλα και με 1 μόλις χρόνο. Στων γονιών τα χερια ειναι ολα!

QVjlp3.png

κορίτσια sos !!

πρόβλημα με τον Διονύση στον παιδικό.Η δασκάλα σημερα μου εκανε παραπονα ότι ο Ισαακ δεν ακουει και όχι όταν είναι μονος του αλλα όταν τον παρασυρει ο Διονυσης.της ειπα οτο δεν μπορω να κανω κατι άλλο ,δεν τον βλεπει εκτος παιδικου...τι άλλο να κανω ? μου ειπε οτο ο Διονυσης εχει περιεργη συμπεριφορα -που συμφωνω- ,και δεν θελει να εχει επιρροή στον Ισαακ.της ειπα ότι ουτε εμενα μ αρεσει αυτή η επιρροή και να τον κραταει μακρια.Το πρόβλημα είναι ότι η μαμα του Διονυση τον προτρεπει πολύ να κανει παρεα με τον Ισαακ...δεν κάθονται στις κουνιες που είναι διπλα στον παιδικο και φευγουν μολις φευγουμε.εννοειται ότι συνεχιζει να μου λεει να βρεθουμε απογεύματα ή ΣΚ...και εγω δεν θελω

πειτε μου την γνωμη σας ,πως να το χειριστώ ?

Τα παιδια θελουν να ειναι μαζι άσχετα απο το τι θελουν οι μεγάλοι; Ο Ισαακ τον θελει;

QVjlp3.png

Nina-Nana.χρόνια πολλα !!!! να χαιρεσαι την οικογενεια και να περνατε πάντα καλά !!!!!!!!!!!!!

το τραπεζι που εκανες ....τελειο!!! ετρεξαν τα σαλια μου !!!!!!

Δεν ξερω τι να κανω με το ωραριο ....τωρα ας πουμε κοιμαται (κοιμηθηκε κατά τις 4)..αν τον ξυπνησω κατά τις 6 -που δεν ξυπναει κιολας- στις 9 θα παει παλι για υπνο , με το ιδιο αποτέλεσμα.Μια μερα κοιμηθηκε στις 3 το μεσημερι κ ξυπνησε 1 50 !!!!!!!

θα προσπαθήσω σημερα ....κ βλεπουμε

7-4-2011

5s7mp3.png

Τα παιδια θελουν να ειναι μαζι άσχετα απο το τι θελουν οι μεγάλοι; Ο Ισαακ τον θελει;

τωρα τελευταια τον θελει, ενώ πριν κανα μηνα δεν τον ηθελε καθολου και κάθε μερα μου ελεγε ότι τον χτυπουσε...αλλα ειλικρινα με ενοχλεί πολύ να μου κανουν παραπονα στον παιδικο .το θεμα είναι ότι ο Διονυσης παραλο που είναι 8 μηνες μεγαλύτερος,συνεχεια φωναζει ,φτυνει κ τα ιδια κανει κ ο δικος μου αφου μαθαινει να κανει διαολιες,πως να μην τον θελει?

7-4-2011

5s7mp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...