Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Μέχρι και ο τραμπ στην Αμερική δήλωσε πως θα νομοθετήσει ώστε οι εξωσωματικές να είναι εντελώς δωρεάν για τα ζευγάρια και μάλιστα θα ζητήσει και από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να καλύπτουν 100% το κόστος (πως θα το κάνει αυτό ούτε και ξέρω και αν στο τέλος θα το πετύχει) και οι δικοί μας εδώ ακόμα το συζητάνε μήπως και κάνουν άρση του περιορισμού της ηλικίας των 40 για την επιτροπή! 

Εγώ ξεκίνησα να μην τα βάφω γιατί ξεκίνησα την διέγερση κλπ αλλα να πούμε και την αλήθεια είναι και λίγο θέμα ψυχολογίας. Κάτι να σου αλλάξει την διάθεση. Ωστόσο είμαι της άποψης στην εγκυμοσύνη καλό θα ήταν να το αποφεύγεις. Γενικά έχω αλλάξει ριζικά την διατροφή μου, τρώω 3 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, όξινα φρούτα, πλούσια σε Κάλιο και καλά λιπαρά, πίνω ένα τσάι από φύλλα φραμπουάζ, παίρνω βιταμίνες αλλά το ενδομήτριο εκεί στα 6,2 μην τυχόν και πάει λίγο παραπάνω. Μόνο βελονισμό δεν έχω κάνει ακόμα 😒

Καλά ας μη μιλησω για τις ιδιωτικές ασφαλειες.. που στην παλινδρομη μου ρωτησα αν μου καλυπτει την αποξεση και μου ειπαν μονο αν ειναι απο χρωμοσωμικη ανωμαλία η αποβολη και οτι ηθελαν χαρτι, που ουτως η αλλως δεν θα μπορούσα να τους το δωσω.. γιατι ο καρυοτυπος του εμβρυου και αργησε να βγει προφανώς και ηταν καθαρος.. αλλα διαφορετικά τους ρωταω τι; Ειναι δυνατον να σας λεω παλινδρόμη κυηση και να εννοω ηθελημένη διακοπή; Προφανως και  υπαρχει προβλημα για να υπαρχει αποβολη.. εννοειται οτι δεν ειχε τι να μου πει ο ασφαλιστής! Το ποσά λεφτα δινουμε και ποσα θα επρεπε να μας καλυπτουν δεν θελω καν να το σκεφτομαι! Καλα να ειμαστε, να εχουμε υγεια να μπορούμε να τα πληρώνουμε! 

cafe Απριλιος 2011

Αννα25

Recommended Posts

Καλημέρα...

Τί κάνουμε σήμερα?

Τζιτζινα καταλαβαίνω πόσο θα στεναχωριέσαι με το δαχτυλάκι :(. Ελπίζω να το κόψει σύντομα.

Κι εμείς την Τετάρτη έχουμε την πρώτη συγκέντρωση γονέων :-P...

'Ασχετο... ευτυχώς που στο τέλος του χειμώνα πήγα και της πήρα στις εκπτώσεις ρουχαλάκια γιατί αυτήν την περίοδο τα πράγματα είναι σκούρα... Είμαστε πανέτοιμοι και εξοπλισμένοι πλήρως για τον χειμώνα. Μόνο παπούτσια μας λείπουν που θα παώ σήμερα να της πάρω γιατί δεν της κάνει τίποτα. Ρε κορίτσια σε τί νούμερο είστε? Η δικιά μου έχει ποδάρα ή όλα τα παιδάκια είναι στα ίδια? Η Έλενα φοράει 23-24.

Τες πα... τα λέμε αργότερα.

ilCsp3.png

O3rXp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Brooke μου συλλυπητήρια για την γιαγιούλα σας...

Πολύ ωραία ιδέα αυτή με τη μπανιέρα και τα χρώματα!!!

Από ότι βλέπω τα μωρά μας έχουν πολλές ομοιότητες γενικά. Και στην δικιά μου αρέσει να σέρνει ένα καροτσάκι με μια κούκλα πάνω. Επίσης Τζαμίν της αρέσει να μαζεύει φύλλα στο φαράσι (απίστευτο που είναι αυτό κοινό!!). Τώρα τελευταία έχει αρχίσει και να ποτίζει τα φυτά και τις γλάστρες, χιχιχιχι!

Τη Μοντεσοριανη μέθοδο την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά σε μερικά σημεία διαφωνώ λίγο και δεν την ακολουθώ κατά γράμμα.

Τζιτζίνα νομίζω πως το δέσιμο θα βοηθήσει!Δεν θα μπορεί να βάλει το δαχτυλάκι της στο στόμα και σιγά σιγά θα το κόψει. Αχ σε καταλαβαίνω που στενοχωριέσαι, να σκέφτεσαι πως αυτό δεν είναι τίποτα και θα ξεπεραστεί!

Εμάς τα νέα με τα γαλακτομκομικά δεν είναι τόσο καλά, τελικά παρατήρησα πως έχει βγάλει ένα μικρό εκζεματάκι στο ποδαράκι της. Άργησα να το δω γιατί παλιά το έβγαζε αλλού κι επίσης νόμιζα αρχικά πως είχε χτυπήσει σε αυτό το σημείο. Οπότε φτου ξανά από την αρχή. Μάλλον θα ξεκινήσουμε αμυγδαλόγαλα, κρίμα ρε παιδί μου και της άρεσε το γιαούρτι και το τυρί :(

Νίνα-Νανά, μια χαρά σας βρίσκω που δεν κάθεστε κανένα σκ Αθήνα.

Τζαμίν μάλλον θα γίνει πολύ ψηλή η Έλενα. Εμένα φοράει ακόμα νούμερο 20, και το 19 της κάνει νομίζω, βέβαια με κοντούς γονείς κοντό θα βγει και το παιδί μου:D.

6237481d19.png

Julie πολύ γέλασα με το σχόλιό σου για το ύψος. Ενώ εμείς που είμαστε κιπαρισσόπουλα (εδώ γελάμε) θα κάνουμε ψηλό παιδί. Μάλλον κοντό παιδί με μεγάλα πόδια θα κάνουμε :tongue:. Bigfoot xaxaxa

Κρίμα πραγματικά με τα γαλακτοκομικά. Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα. Να υποθέσω ότι δεν θα φύγετε αύριο?

ilCsp3.png

O3rXp3.png

Tzitzina και η ανιψούλα μου έκανε το ίδιο πράγμα με το δάχτυλο κι έκανε μεγάλη πληγή. Της το έδεσαν και της είπαν μια ιστορία (βέβαια ήταν και λίγο μεγαλύτερη 2 χρόνων). Υπάρχει ένα βιβλίο πάντως για το δάχτυλο να της διαβάσεις.

Tzamin μια απο τα ίδια με τα ρούχα. Δεν χρειαζόμαστε ούτε ένα μπλουζάκι για την μικρη. Της πήρα τα πάντα απο πέρυσι και μπουφάν κι απο όλα. Μόνο παπούτσια κι εμείς πρέπει να πάρουμε. Φοράει 20 και σε κάποια της κάνει το 19 (Julie τα ίδια ακριβώς).

Μόλις πήραμε τα εισιτηρια για Σαντορίνη. Μας βγήκαν συνολικά 150 ευρω (λόγω μιλίων). Θα πάμε 8-11 Νοέμβρη. Προσπαθήσαμε για νωρίτερα αλλα ήταν αδύνατο να βρεθεί τετραήμερο λόγω δουλειάς του άντρα μου.

Julie πολυ κρίμα για τα γαλακτοκομικα. Είναι σίγουρα απο εκει το εκζεμα; :(

Μια χαρά που λειπουμε συνεχεια αλλα μονίμως μένουν πίσω εκκρεμότητες κτλ. Πάντως απο μικρη με φώναζαν νομά οπότε λέω να κάνω και την κόρη μου :tongue:

Χτες μετα το σούπερ μάρκετ πήγαμε στην πλατεία των Βριλησσιων για σουβλάκια και μετα η μικρη ξεσαλωσε στο τρέξιμο με τα παιδάκια. Χαμός! Δεν μαζευοταν, 10:30 φύγαμε!

Πολλα φιλακιααααα!!!!

QVjlp3.png

Διαφημίσεις

http://pinterest.com/mpapado/kidsplay/ ιδέες για δραστηριότητες...

ΟΙ ξυλομπογίές δεν ενδείκνεινται για αυτή την ηλικία... μετα τα 3 -4 είναι πολύ δυσκολο υλικό και απαιτεί πολύ καλή δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας ... μαρκαδόροι , πινέλα και λαδοπαστελ είναι καλύτερα γι αυτή την ηλικια... Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά της ηλικίας μας είναι σε έντονα κινητικό σταδιο προσπαθούν να περπατήσουν να τρέξουν να ισορροπήσουν ακόμα και οι καθηστικές δραστηριότητες που επιλέγεται πρέπει ναέχουν κονητικό χαρακτήρα πχ... ο μαρκαδορος καταγράφει την κινηση του χεριού μου... δεν αποσκοπεί στο να ζωγραφίσω κάτι... γι αυτό τα παιδιά ζωγραφίζουν τα πάντα εκτώς από το χαρτί τους... τους είναι δύσκολο να περιορίσουν τις κινήσεις τους...

επίσης είναιμάλλον μικρή για να της κοψεις το πιπίλισμα του δαχτύλου... είναι σαν την πιπίλα... μπορείς όμως να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο πιπίλα, μπιμπερό... μάλλον δύσκολο όμως το βλέπω... να το δέσεις είναι μια καλή λύση μέχρι να γίνει καλα η πληγη μπορεί να το αντικαταστήσει μόνη της...

εμείς φοράμε 21 νούμερο... κάθε παιδί εχει την ανάπτυξη του.. δεν νομίζω ότι επειδη φοραει τώρα μεγάλο νουμερο θα το κάνει για πάντα ... και η δικιά μου είναι ψηλή για την ηλικία της δεν νομίζω όμως ότι γενικά θα γίνει ψηλή... δεν έχουμε τα απαράιτητα γονίδια....είμαστε όλοι ζουμπάδες στο σόι!

η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει για το έκζεμα... κοίταξέ το αν θες γενικά ξέρω ότι βοηθάει στις αλλεργείες . Νινα νανά εσείς κανετε ξέρεις κάτι;

ωχ συγκέντρωση γονέων... πρεπει να το βάλω στο προγραμμα... πες μας τι θα σας πουν... φέτος θα ενημερωθω κι εγώ επίσημα σαν γονέας...

Σημερα πηγαμε σε δοκιμαστικό μάθημα στο νάκα το ωδείο για την μέθοδο Ρόμπι.. η μικρή φαίνεται να το διασκέδασε... ψήνομαι να το παρακολουθήσω.. τα μαθήματα ξεκινούν Οκτώβρη... θα δούμε!

Σαντορίνη τέλεια καλά να περάσετε...

τελικά πότε αποφασίστηκε η συγκέντρωσή μας του φόρουμ και που; γιατί δεν τα διαβασα πολύ καλά τα περασμένα....

Νινα νανα θα πας στην LLL την Παρασκευή; θα είμαι κι εγώ λες να βρεθούμε;

rOyHp3.png

tt13d0a2.aspx

ξαναδιαβάζοντας τι έγραψα ανακαλύπτω απειρα ορθογραφικά λάθη και ασυνταξίες... συγχωρήστε με γράφω με το ένα χέρι , ημιξαπλωμένη με την μικρή να θηλάζει κοιμώμενη και τα φώτα σβηστά...........

rOyHp3.png

tt13d0a2.aspx

Καλημέρα!

Τι κάνετε φιλενάδες? Είμαι πολύ χαρούμενη! Χθες μετά από πολύ καιρό η μικρή μου κοιμήθηκε μόνη της χωρίς να ζητήσει αγκαλιά το βράδυ! Γενικά ήταν δύσκολη ημέρα γιατί και στη δουλειά ήταν πολύ πιεστικά και αγχωτικά και μετά στο σπίτι η Μένια είχε πολύ όρεξη για παιχνίδει και εγώ είχα να κάνω πολλές δουλειές και ο άντρας μου είχε βγει εκτός λόγω συναχιού και κούρασης (κρύωσε βρε παιδιά μες το καλοκαίρο!!!). Παρόλα αυτά παίξαμε και κάναμε δουλειές μαζί (με βοήθησε - λέμε τώρα - να απλώσω τα ρούχα, βάλαμε άλλα πλυντήρια, μαζέψαμε το απίτι, μαγειρέψαμε και μετά παίξαμε, ακούσαμε τραγουδάκια, διαβάσαμε παραμύθια πήγαμε και λίγο στην αδερφή μου και έπαιξε με τα ξαδερφάκια της!

Εγώ κορίτσια έχω αρκετά ρούχα από δώρα της βάφτισης που τα είχα αλλάξει και είχα πάρει μεγαλύτερα νούμερα. Σίγουρα θα χρειαστώ και εγώ παπούτσια (εμείς φοράμε 19-20), αν και για τώρα - φθινόπωρο - έχω, θα πρέπει να πάρω για χειμώνα κάτι. Οπότε δεν αγχώνομαι, όλο και κάτι θα της ψωνίσω αλλά δεν είναι ότι δεν έχω και τίποτα να βάλει.

Διαφημίσεις

Καλημέρα....

Ακόμη δεν αρχίσαμε τον σταθμό και αρρωστήσαμε :(. 38,5 έκανε την νύχτα & πολύ μύξα το καημένο. Σήμερα το πρωί δεν είχε πυρετό. Ελπίζω να μην διαρκέσει πολύ, γιατί δεν έχω κάποιον να μου την κρατήσει. Σήμερα την δέχτηκαν στον σταθμό ευτυχώς. Βέβαια είναι κι άλλα παιδάκια άρρωστα που πάνε στον σταθμό. Ξέρω κορίτσια δεν είναι ωραίο να την πηγαίνω άρρωστη γιατί θα κολήσουν και τα άλλα, αλλά αν δεν έχεις επιλογή, τί κάνεις?

ilCsp3.png

O3rXp3.png

Κι η δικια μου εχει πολυ μύξα. Κι ο άντρας μου συναχι και βήχα. Εγω προς το παρόν την γλιτωσα αλλα έμαθα ότι στην Αιδηψο ειναι όλοι έτσι. Μάλλον κολλήσαμε απο το ξαδερφακι που πρώτο αυτο εμφάνισε συμπτώματα. Ο άντρας μου 2 μέρες τώρα δουλεύει απο το σπίτι για να μην κολλήσει τους συναδέλφους που έχουν μωρα παιδια. Ήθελε να παει στη συναυλία του Ξαρχακου σήμερα αλλα άκυρο. Ο θείος του που θα πήγαιναν μαζι στενοχωρηθηκε (ειναι κολλητός με τον Ξαρχακο κι ήθελε να του γνωρίσει τον άντρα μου).

Brooke αν ειναι ακόμα άρρωστη δεν θα έρθουμε στη συνάντηση. Αλλιώς θέλω πολύ!

Σήμερα έδωσα στην μικρη να επεξεργαστεί τη συλλογή απο πράγματα της φύσης που μαζεύω απο τα ταξιδια. Δλδ βότσαλα, περίεργες πέτρες, ξύλα, φύλλα, κουκουναρια, βελανίδια, σεμπρεβιβα κτλ. Κόντεψε να διαλύσει μια πέτρα-απολυθωμα σαλιγκαριου απο την έρημο του Σινα και κόντεψε να πάθω εγκεφαλικό!!! Ασχολήθηκε αρκετή ώρα όμως. Μετα βοήθησε την κυρία που έρχεται στις δουλειές του σπιτιού να βαλει ηλεκτρική :rolleyes:

Πολλα φιλιά!!!!

QVjlp3.png

τζαμιν περαστικά σας. Δράττομαι της ευκαιρίας να μιλήσω σχετικά με τις αρρώστιες στον παιδικό σταθμό. Όταν ένα παιδάκι είναι άρρωστο και πάει στον παιδικό δεν είναι τα άλλα που κινδυνεύουν να κολλήσουν... η ίωση εξαπλώνεται πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα όπως πυρετός... το άρρωστο παιδί είναι που κινδυνεύει περισσότερο. Αφενός περνά την αρρώστια στο πόδι, ο οργανισμός του εξασθενεί, δεν του δίνεται η ευκαιρία να αναρρώσει και να ξεκουραστεί, ο ευάλωτος οργανισμός κολλάει εύκολα και δεύτερο μικρόβιο- συνήθως ο γιατρός δίνει ισχυρότερη αντιβίωση.... αν πάλι δεν αφήσετε το παιδί να ξεκουραστεί και να αναρρώσει προσέχοντας την διατροφή του ... εξασθενίζει ακόμα περισσότερο ο οργανισμός και εκεί εύκολα έρχεται και ο τρίτος ιός... και μπορεί να καταλήξετε και σε νοσηλεία...

Καλό θα είναι το άρρωστο παιδί να μένει στο σπίτι για να προστατευτεί το ίδιο, να έχει χρόνο να αναρρώσει, να ξεκουραστεί , να έχει μια πιο προσεγμένη διατροφή για να δώσετε χρόνο στον οργανισμό να αναρρώσει να συνέρθει και να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα νέους ιούς.O επίσημος κανονισμός του υπουργείου ορίζει το παιδί να είναι τουλάχιστον 24 ώρες απύρετο για να παρακολουθήσει ξανά τον παιδικό σταθμό.

Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις βοήθεια… αλλά τουλάχιστον ζήτα από την δασκάλα να μην αφήσει το παιδί να πάρει μέρος σε όλες τι δραστηριότητες και εξαντληθεί (συνήθως τα παιδιά και με πυρετό ζητανε να παίζουν και να τρέχουν), ας του αφήσει χώρο να ξαπλώσει και να κοιμηθεί και ας προσθέσουν λίγο παραπάνω φρούτα με βιταμίνη c στην διατροφή του , μια σουπα αντί για βαρύ φαγητό…

Νινα νανα τα treasure baskets είναι και της κόρης μου τα αγαπημένα... δοκίμασε να της δόσεις ένα καλαθάκι γεμάτο κρουστά όργανάκια ή πράγματα που βγάζουν διαφορετικό ήχο... και ασχολούνται αρκετή ώρα... δεν χρειάζεται να βάζεις μέσα καλέ τοσο ιδιαίτερα πράγματα... απολίθωμα απο το Σινά... κι ένα απλό βότσαλο Κυθήρων κάνει την δουλείά του... παρε το βιβλίο πως να μεγαλώσετε ένα υπέροχο παιδί θα βρείς πολύ ωραίες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι με απλά και καθημερινά πράγματα θα σου φανεί χρήσιμο...

“ Η διαμόρφωση του χαρακτήρα δεν διδάσκεται. Προέρχεται από την εμπειρία και όχι την εξήγηση.”

Μαρία Μοντεσσόρι

rOyHp3.png

tt13d0a2.aspx

Καλημέρα κοριτσάκια μου!!!

Τζαμίν πώς είναι σήμερα η Έλενα? Νίνα-Νανά εσείς?

Τα treasure baskets τα ανακάλυψα κι εγώ πρόσφατα!Αυτή την εβδομάδα της έχω κάνει ένα με μουσικά όργανα κι είχε μεγάλη επιτυχία!Brooke πολλά ευχαριστώ για τις ιδέες στο pinterest, σου έκλεψα πολλές!!

Το άλλο που κάναμε αυτήν την εβδομάδα είναι που πήραμε ένα μπουκάλι άδειο από νερό κι αρχικά βάλαμε φύλλα μέσα που κόψαμε από τον κήπο του παππού (είχα δει αυτή τη δραστηριότητα σε ένα blog). Μετά το προχωρήσαμε και βάλαμε κι άλλα μικροαντικείμενα από το σπίτι (ξεφούσκωτο μπαλόνι, μπτατονέτες για τα αυτιά) και τώρα λέω όποτε πάμε βόλτα να μαζεύουμε πράγματα για το μπουκάλι μας (χθες μαζέψαμε αγριόχορτα, μικρά κλαράκια και λίγο θυμάρι). Σκέφτομαι μόλις το τελειώσουμε να το ζωγραφίσουμε από έξω και να του κολλήσουμε αυτοκόλλητα :D. Έχω ενθουσιαστεί με αυτό μας το project γιατί είναι το πρώτο μας!!!!! Μακάρι να ακολουθήσουν πολλά πολλά ακόμα...

6237481d19.png

Βιβή αυτό με τον ύπνο πολύ καλό!!Περαστικά και στον άντρα σου, ελπίζω να είναι ήδη καλά. Κι εμένα πριν 2-3 εβδομάδες η μικρή αποφάσισε πως θέλει να μάθει να κοιμάται μόνη της. Τόσο καιρό την τάιζα αγκαλιά και κοιμόταν στην αγκαλιά μου. Πριν 2-3 εβδομάδες όποτε την έπαιρνα αγκαλιά να την κοιμίσω έφευγε και ξάπλωνε μόνη της δίπλα μου, οπότε από τότε την βάζω στην κούνια της και κάθομαι δίπλα της μέχρι να αποκοιμηθεί. Αυτό ήταν πολύ μεγάλο βήμα για εμάς!! Καμιά φορά θέλει να της χαιδεύω την πλατούλα και να της τραγουδάω αν δυσκολεύεται αλλά γενικά τα πάει πολύ καλά! Από προχθές πάλι έχει αρχίσει να θέλει να τρώει μόνη της με πιρούνι και κουτάλι. Γίνεται βέβαια λίγο χαμός και τρώνε κι οι καρέκλες και τα πλακάκια (ειδικά με το κουτάλι) αλλά δεν δέχεται πια να την ταίζω!Περνάμε φάση ανεξαρτητοποίησης όπως καταλαβαίνετε ;)

6237481d19.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...