Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Kathrin17 είπε:

Δν ειναι κατι φοβερό..πήγαινε η πεθερά μου..εγω δν πήγαινα γτ ο γιατρός έγραφε ότι πρεπει να'μαι κλινηρης.με τον υπέρηχο απ'τον γιατρό..καμις έγκυος απο ίσο ξέρω δεν πάει..Στις κυησεις δν υπάρχει περιπτωση να κόψουν την άδεια.. Κανεις δν παιρνει τέτοιο ρίσκο, γτ αν συμβεί κάτι αρνητικό, την έχουν πατήσει... Τυπικη διαδικασία είναι..βκεπουν με τον υπέρηχο ότι όντως υπάρχει κυηση.. Τίποτα άλλο δν μπορουν να δουν απ'τον υπέρηχο.. 

Καλά που τα αναφέρετε κορίτσια γιατί κι εγώ δεν ήξερα τι θα κάνω. Επειδή πρέπει να πω από τώρα ότι είμαι έγκυος στη δουλειά ότι κι αν συμβεί στη πορεία μου είπε ο γιατρός θα μου γράψει λογικά επαπειλούμενη. Άρα επιτροπή μπορεί να πάει ο άντρας σου ε; Δηλαδή ποια είναι η διαδικασία; 

Κορίτσια μου εγώ πήρα σήμερα την δεύτερη χοριακη και βγήκε 265! Στην αρχή ανησύχησα αλλά μίλησα με τον γιατρό και μου είπε πως ανά 72 ώρες θέλουμε διπλασιασμό και πάμε καλά για την ώρα! Θα ξανά πάω Τρίτη πάλι που είναι κανονικά η μέρα την 1ης μου χοριακης γιατί τις δύο προηγούμενες πήγα από μόνη μου 🤭

cafe Απριλιος 2011

Αννα25

Recommended Posts

Ελζού μου γράφω κάτι τελευταίο γιατί κουράστηκα να γράφω για την κινητική εξέλιξη.Δεν έγραψα καθόλου για κλάματα.Πού το είδες?

Εννοείται και δεν θα την αφήσεις να κλαίει.Αφού το θέλει η ίδια να συνεχίσεις.

Δεν το ήξερα ότι το θέλει από μόνη της.Για τις εξαιρέσεις δεν το έγραψε η καθηγήτρια.Εγώ το λέω και το είπα για θετικό.Εννοούσα πως είναι λίγες οι εξαιρέσεις γιατί πιστεύω πως είναι λίγα τα παιδάκια που περπατάνε μικρά αλλά πραγματικά μπράβο τους.

Για το βάρος δεν ξέρω αν ισχύει .Ο μπέμπης μου είναι πιο αδύνατος από την δικιά σου.Αν ήταν θα περπατούσε και ο μπέμπης μου.

Και κάτι εντελώς τελευταίο.Αυτό που έγραψες για το βάρος είναι σαν να πρόσβαλλες τα άλλα μωράκια που έχουν περισσότερο βάρος από την μπέμπα σου.Αλλά καλύτερα ας σταματήσουμε.Με κούρασε αυτό το θέμα.

C7Lkp3.png?lXhBQINX4iPZp3.png?6ySe4RtHgWK1p3.png?NeXL5skS

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Kαλησπέρα και από μένα Κίττυ!

Ο μπέμπης μου κάθεται από 6 μηνών και του αρέσει πολύ.Ούτε ο μπέμπης μου μπουσουλάει .Και του αρέσει να είναι όρθιος.Μόνο όταν τον κρατάμε στέκεται όρθιος .Μόνος του δεν έχει σηκωθεί ακόμη.Βηματάκια δεν κάνει.Από ανάσκελα γυρνάει μπρούμυτα και από μπρούμυτα ανάσκελα.Αυτό το κάνει από 4 μηνών,αλλά από 7,5 το κάνει πολλές φορές την ημέρα και του αρέσει.

Αυτά με τον μπέμπη μου.Καλό βράδυ!

δεν προσβαλα κανενα μωρακι...απλα ειπα οτι ισως γι'αυτο να περπαταει αλλα αφου το κανουν και αλλα μωρακια σημαινει οτι ειναι κληρονομικο...αφου και ο ανδρας της κιττυ περπατησε γρηγορα το κανει και ο μπεμπης της...Εχουμε αυτο το φορουμ για να λεμε για τα νινακια μας και τις αποψεις μας και γιάυτο μου απαντησες και σου απαντησα την αποψη μου. γιατι νοιωθεις οτι το κουρασες?

Αχ ναι δοξα τον θεο δεν επαθε ουρολοιμωξη γιατι θα ταλαιπωριοταν...μας ειπε αφου ξερω τι ωρες κανει κακακια να της παρω ενα γιο γιο και απο αρχες του χρονου θα δοκιμασουμε...7.30-8 και 6-7 το απογευμα τα κανει...δεν εχω να χασω κατι...

Απο ψαρακι μας ειπε σολωμο, πεστροφα, τσιπουρα...αυτα που ειναι λυπαρα γιατι θελουμε το Ω3.Την ρωτησα για μπακαλιαρακι και μου ειπε αυτο ειναι ψαρακι διαιτης καλυτερα ενα πιο λυπαρο...

K9KBp3.png

glitterfy1081729554D32.gif

Kοριτσια,εγω ενα ξερω να πω:το καθε παιδακι ειναι ξεχωριστο,διαφορετικο και μοναδικο.Το καθενα εχει τον δικο του ρυθμο και την δικη του εξελιξη.Εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι αν καποιο παιδι περπατησει ή μπουσουλησει ενα μηνα πιο γρηγορα απο το αλλο σημαινει κατι πολυ σπουδαιο.Τι ενα μηνα πανω τι ενα μηνα κατω.Κι εμενα ο δικος μου τα κανει ολα απο νωρις αλλα ΟΚ,ενα φυσιολογικοτατο παιδακι ειναι.Το θεμα ειναι να ειναι γερα τα παιδακια μας.Κι εμεις φυσικα γεροι για να τα μεγαλωνουμε.Εχουν δει πολλα τα ματια μας.Ας ειναι γερα και ας τα κανουν ολα οποτε θελουν.

Παντως αυτο με τα κιλα αν ισχυει κοριτσια,εχω οντως φοβερο παιδι.Εμενα ζυγιζει 9.100 και τρεχει λες και κανει αγωνα δρομου.:D:D:D:D

Κοριτσια,τα μωρα σας,σας μαλωνουν;Εμας μας εχει ρημαξει στο ντα ντα και τα σχετικα.Αν του βαλω φωνη οταν παει για παραδειγμα να κρεμαστει σαν την μαιμου απο την πορτα του φουρνου,γυρναει και αρχιζει να μου τα χωνει το σκ@το.Ακουσον ακουσον!

Dimista,κουντουρτιζω σημαινει ξεσσαλωνω.

Βιβη,στη Λιβαδεια ειναι πολυ ωραια.Εχει εκεινον τον καταρρακτη που ειναι παρα πολυ ωραια να πινεις καφε και να βλεπεις τα νερα.

Εχω και μια γνωστη μου απο Σαμο.Μου ελεγε οτι φτιαχνουν ωραια αχινοσαλατα εκει και θα ηθελα πολυ να τη δοκιμασω.Οταν πηγα στη Μηλο προπερσι που ζητησα δεν ειχαν κι εχω μεινει με την ορεξη.

Νina-Nana,ακομα αρρωστουλες ειστε;γρηγορη αναρρωση σας ευχομαι.

Καλο βραδυ κοριτσια.

NXbrp3.png

Διαφημίσεις

della Μου και εγω συμφωνω σε αυτο που λες αλλα ο ανδρακλας σου εμενα προσωπικα με εχει τρελανει...θα ηθελα πολυ να ειμαι σε μια γωνια και να τον βλεπω...τα κανει ολα μονος απο νωρις ειναι σουπερ!!!Γελαω πολυ μπραβο στον μπεμπακο!!:P:p:pΟσο για το μαλωμα...μπα η δικια μου μολις δει καποιον να μαλωνει εστω και για λιγο τοτε αρχιζει να κλαιει...αλλα οταν την μαλωνω και ξερει οτ φταιει κατεβαζει το κεφαλι και φευγει...

K9KBp3.png

Γεια σας κοριτσάρες!!!

Εμείς ένα μπουκωματάκι το έχουμε αλλά όλα καλά!

Della κι εμάς μας μαλώνει! Δηλαδή ο δικός σου περπατάει χωρίς υποστήριξη μόνος του;;;;

Elzu ευτυχώς προλάβατε την ουρολοίμωξη!

Πάντως αυτά που ξέρω εγώ για την κινητική ανάπτυξη είναι πάνω κάτω αυτά:

Όχι στράτα, όχι παρκο: προκαλούν υπερτονία κάτω άκρων! Τα παιδιά που μπαίνουν σε πάρκο και σε στράτα συνήθως περπατούν νωρίτερα αλλά αυτο δεν είναι απαραίτητα θεμιτό! Το μπουσούλημα είναι σημαντικό για την πλήρη νευρολογική ανάπτυξη ενός μωρού γιατί απαιτεί τη συνεργασία του δεξιού με το αριστερό ημισφαίριο (δεξί χέρι-αριστερό ποδι και το αναποδο). Επίσης εξασκεί την κοντινή όραση του μωρού! Δε θεωρείται αναπτυξιακό ορόσημο γιατί κάποια μωράκια πηδάνε αυτό το στάδιο του μπουσουλήματος. Αλλά είναι πολύ καλό στάδιο ομαλής μετάβασης και πρέπει να ενθαρρύνεται απο τους γονείς βάζοντας τα μωρά από πολύ μικρά μπρούμητα!

Σημασία δεν έχει πότε θα περπατήσει ένα παιδί. Σημασία έχει η μετάβαση να γίνει ομαλά, να έχει συλλέξει εμπειρίες (κοντινή όραση), να έχει αναπτυχθει νευρολογικά όσο περισσότερο γίνεται! Έτσι κι αλλιώς οπως λέει και ο Καβάφης "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.... Πάντα στον νου σου να 'χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είνʼ ο προορισμός σου. Aλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου." ;) (όρεξη για ποίηση βραδιάτικα)!!!!

QVjlp3.png

Α ξέχασα! Εμείς κάνουμε δίαιτα (μόνο γαλατάκι μαμάς πείνουμε και 5 κουταλίτσες το πολυ απο το φαγητό) και είναι φουσκωμένοι οι κυνώδοντες (αν είναι δυνατόν)! Μας λέει πλέον μαμά και μπαμπά κοιτώντας μας και έχει 2-3 εβδομάδες που περπατάει όταν κρατιέται από τα έπιπλα. Στεκεται μόνη της για λίγο αλλά μόλις συνειδητοποιεί ότι δεν κρατιέται από κάπου σκύβει μπροστά για να πιαστεί από κάπου.. Είναι ανασφαλής, δεν μου έμοιασε καθόλου :lol: Μόνο στη γκρίνια!!!! :tongue:

QVjlp3.png

καλημερα μανουλες...

Χρονια πολλα και ελπιζω να περασατε ολες υπεροχα.....

Δεν ειχα χρονο να σας διαβασω και μαλλον εχω χασει πολλα τυχη...

Το λεει?Τι κανετε?

Καλα ε?Η δημητρουλα Θεα!!!!Εχω παθει πλακα με το χαμογελακι της....

Εμεις εδω τα ιδια , απο μπουσουλημα τιποτα ακομα.... Βγαλαμε ενα δοντακι , καναμε εμβολιακι και ειμαστε 9.900 και 71 ποντους και εχω σταματησει να τον βαζω στην στρατα γιατι αντι να κανει βηματακια χωροπηδουσε σαν κατσικακι.... Λεει μαμα,μπαμπα, μαμ , ατα και κατι δικες του λεξεις οπως μπαμπουφ και ζγισχ και εχει πολλυ πλακα......

Ρε κοριτσια πρεπει να αλλαξουμε κατι στι φαγητο τους η θα συνεχισει ετσι μεχρι να χρονισουνε?Αυτο το αυγο και το ψαρι που λενε οτι το δινουμε στο τελος, ποτε αρχιζουν να τα τρωνε?

Φιλια φιλια φιλια

Καλημέρα!

Marina1 συστήνεται το ψάρι και το αυγό να το δίνουν κοντά στο έτος ή μετά το έτος!

Γαλακτοκομικά (τυρί, γιαούρτι) 10 μηνών και γλουτένη (μακαρόνια, ψωμί) 8 μηνών.

Αλλά κάθε παιδίατρος έχει τις δικές του απόψεις... Άλλοι τα δίνουν νωρίτερα! Ανάλογα την εμπειρία του καθενός πάνω στις αλλεργίες.

Εγώ είμαι αρκετά φοβιτσιάρα με τις αλλεργίες να σου πω την αλήθεια. Αυτό που μπορεί να κάνει μια μαμά που φοβάται τις αλλεργίες είναι προοδευτικά να αλλάζει τη σύσταση των τροφών, δηλαδή όσο παιρνάει ο καιρός να είναι πιο συμπαγές το αλεσμένο μέχρι να καταλήξει να είναι απλά πατημένο με το πιρούνι. Ακόμα πειραματισμός με διαφορα φρούτα, λαχανικά, κρέατα. Επίσης μια ωραία ιδέα είναι τα finger foods!

Elzu εγώ ξέχασα να σχολιάσω την Δημητρούλα!!!! Είναι κούκλα!!!! Πολύ γλύκα!:lol:

QVjlp3.png

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσια μου σας ευχαριστω!Ειναι χαρουμενος ανθρωπος η αληθεια ειναι...συνεχεια γελαει...εχω μια κλυτερη φωτο που δειχνουμε και τα 4 δοντακια μας...οταν θα εχω χρονο θα την βαλω!Οσο για το αυγο και το ψαρακι ηξερα τα εξης...το ψαρι στον 9 και το αυγο (κροκο ) επισης...ολοκληρο στον 12 μηνα...αλλα η ιδια παιδιατρος ( την εχει και η νυφη μου ) εμας μας τα αρχισε πιο νωρις...δεν ξερω για ποιον λογο...ισως γιατι δεν πεινουμε γαλατακι, ισως γιατι δεν ηθελε τις κρεμες...ηδη της δινω πατημενα ολα τα φαγητα και το κρεατακι...φρουτα κομμενα σε φετουλες και θα αρχισω σταδιακα να της δινω φρεσκο να κοψουμε τα ετοιμα...αλλα θελω να τρωει ενα φρουτο την ημερα ισως και παραπανω...

K9KBp3.png

Γεια σας και από μένα!Κορίτσια ρώτησα την μητέρα μου πότε περπάτησα και μου είπε 13 ή 14 μηνών.Οπότε ο μπέμπης μου θα αργήσει λίγο αλλά δεν με πειράζει.Ο άντρας μου δεν θυμάται αν έχει ρωτήσει ποτέ την μητέρα του.Θα ρωτήσω την πεθερά μου.

Ελζού να μας πεις πως της φάνηκε το ψάρι.Από ποιο ψάρι θα ξεκινήσεις?

Ντέλλα έχεις δίκιο.Το πιο σημαντικό είναι να είναι όλα τα παιδάκια γερά.

Ντέλλα ο μπέμπης σας είναι φοβερός!Να του αλλάξετε όνομα.Να τον φωνάζετε Ντένις ο τρομερός!

Ντέλλα και γω Μήλο είχα πάει το 2009.Πολύ ωραίο νησί με ωραίες παραλίες!

Νίνα -Νάνα σε θαυμάζω κάθε φορά που γράφεις την άποψή σου.Πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένη και ψαγμένη.Έχεις πολλά βιβλία σπίτι σου?Γιατί κάνετε δίαιτα?Τι ωραία που είπε μαμά και μπαμπά.Αν βγάλει τους κυνώδοντες θα έχει σύνολο 8 δόντια?

Μαρίνα ωραία που έβγαλε και ο μπέμπης σου δοντάκι.Τώρα έχουν όλα τα μωράκια δοντάκια.Μαμά μπαμπά ο μπέμπης μου δεν λέει ακόμη.Στην στράτα δεν τον βάζω γιατί φοβάμαι τους τραυματισμούς.Είναι στράτα-αυτοκίνητο και τον κάνω βόλτα μόνο.

Νίνα-Νάνα τι είναι τα finger food?

Καλό μεσημέρι!

Ντέλλα ο μπέμπης μας λέει ντα ντα από 7 μηνών και όταν το λέει του λέμε :Ποιον θα δείρεις?Όταν του το λέμε γελάει.Τις τελευταίες μέρες μας λέει συνέχεια άντε.Έχουν πλάκα όλα τα μωράκια.Εγώ τα χαίρομαι πολύ με αυτά που κάνουν.Καλό μεσημέρι σε όλες!

dimista λεω να αρχισω με σολωμο...αλλα θα τα ρωτησω σε στον ιχθυοπωλη...αυτα δεν τα ξερω καθολου!Μην φοβασαι τους τραυματισμους η μικρη μου τρεχει και δεν εχει χτυπησει ποτε...αν τυχων χτυπησει σε καποιο επιπλο της λεω οχι οτι αυτο δεν κανει και δεν το ξανα κανει...δοκιμασε το.για λιγο ομως...δεν κανει πανω απο 15 λεπτα...

K9KBp3.png

Καλησπερα καλησπερα!Πως ειστε σημερα;Τα μπεμπακια μας πως ειναι;Εμεις ειμαστε καλα.Πηγαμε για ενα καφεδακι το πρωι με την κουμπαρα μας και περασαμε παρα πολυ ωραια.

Νina-Nana,εσεις κανετε διαιτα για να κρατησετε τη γραμμη σας!!:lol::lol::lol:

Ο μπεμπακος μου χωρις υποστηριξη δεν περπαταει.Κανει κατι μικρα βηματακια (2-3) αν κραταει απο τον καναπε ή΄τσουλαει οτιδηποτε π.χ.μια καρεκλα και περπαταει.

Elzu,πολυ θα ηθελα κι εγω να τον βγαλω φωτογραφια να φαινονται τα δοντακια του αλλα δεν καθεται.Παντως η μπουμπου ειναι ΚΑΡΜΠΟΝ-ΑΡΑ ο μπαμπας της.

Dimista,ωραιο το Ντενις ο τρομερος.Θα τον φωναζω ετσι.:)

Μαρινα,εμεις εχει μια βδομαδα που ξεκινησαμε κροκο αυγου.Ζυμαρικα φαγαμε πριν 2βδομαδες.Δεν εχουμε ξεκινησει ομως γιαουρτι ακομα.Μας ειπε ο παιδιατρος να κλεισει τον 9.

Καλο απογευμα σε ολες.

NXbrp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...