Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , MK2012 είπε:

@linaa @dimi.tra ωραία έτσι κ αλλιώς μου τα έγραψε ο γιατρός χθες κ θα τα κάνω μεθαύριο. 
      Επισης, στο Ελενα χρειάζεται να είναι κ ο σύζυγος; Επειδή πρακτικά το ραντεβού αφορά εμένα κ ο σύζυγος θα λείπει εξωτερικό. Αν το αλλάξω τώρα δε θα βρω ποτέ.

Όχι όχι δεν χρειάζετε να είναι ο συζηγος . Αν έχεις απλά τις εξετάσεις του.  Εσένα κατά κύριο λόγο θα εξετάσουν . Κυρίως να κάνουν ότι εξετάσεις δεν έχεις κάνει 

Θα γίνουμε γονείς τον Ιανουάριο του 2018

Recommended Posts

Καλημερα!!

@elenakith το σκεφτηκα αυτο και μαλιστα το φοβαμαο γιατι οπως ειπα και παραπανω ειχε και η κορη μου μυξες αυτον τον καιρο και φοβαμαι μην κολλησε. Ομως του βαζω και ορο καποιες φορες και παλι το κανει. Ειδικα αυτον τον ηχο σαν γαιδαρος τον κανει οταν εχει κοιμηθει στην αγκαλια μου βαι τον ακουμπαω στο λικνο.

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπραβο σου Ζηνα! Ποιος ειπε οτι βαριεσαι; Αυτο που κανεις ειναι ιδιαιτερως κουραστικο γι' αυτο σου ευχομαι να απαλλαγεις αμεσα απο το θηλαστρο. Και αν εχεις την καταλληλη βοηθεια και κινηθεις μεθοδικα θα τα καταφερεις. 

Λινα δεν ειμαι φανατικη. Τι παει να πει φανατικος;  Στον δικο μας μηνα αν διαβασει κανεις, πολλες μητερες ειτε δε θελουν να θηλασουν, ειτε θελουν να διακοψουν, ειτε δε θηλασαν εξαρχης. Μια χαρα μιλαμε. Το θεμα δεν ειναι αν θα θηλασει η Χ, η Ψ. Λες να με νοιαζει;;;;;;; το θεμα ειναι να συζηταμε σαν ανθρωποι, να ειμαστε ανοιχτοι απεναντι στις πληροφοριες, να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. 

Οσο για το ειστε μια παρεα και χωθηκα σφηνα. Καντε μια ομαδα στο fb κρυφη να μη μπορει κανεις να σχολιαζει. Σχολιαζω γιατι μπορω! Τοσο απλα. Εισαι πολυ ευγενικη και θελεις να ηρεμησεις τα πνευματα. Ειμαι σιγουρη οτι αντιλαμβανεσαι επακριβως απλως δε θελεις ερθεις σε αντιπαραθεση και οχι με εμενα. Σεβαστο! Καλους θηλασμους και καλη συνεχεια στο ταξιδι της μητροτητας!

10 ώρες πρίν, elenakith είπε:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια! 

Βλέπω ότι τα πνεύματα έχουν τεταθεί, αλλά χωρίς λόγο πιστεύω. Ότι όποια θέλει μπορεί να κάνει αποκλειστικό θηλασμό (αντί για μικτό που έκανε ως τώρα), το πιστεύω. Αρκεί να έχει το κουράγιο και τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να αφιερωθεί στο θηλασμό. @CMES παίζει να ζητήσεις βοήθεια για το σπίτι και τον καθαρισμό από κάποια γυναίκα επί πληρωμή? Ή να έρχεται η πεθερά σου πιο συχνά? Πώς δηλαδή να προλάβεις να έχεις το σπίτι λαμπίκο με δύο παιδιά και το ένα λεχωνιάρικο? Εγώ ένα έχω και δεν προλαβαίνω πολλά πράγματα στο σπίτι...πάλι καλά έχω τη μαμά μου μέχρι να σαραντίσω, αλλιώς δύσκολα...

επίσης κορίτσια σας έχω πει την ιστορία με την παιδίατρο στο Έλενα που με έκανε κουρέλι για να δώσω ξένο...ένας άλλος εδώ στην περιοχή που μένω λέει στις γυναίκες ότι ο θηλασμός είναι ωφέλιμος μέχρι τους 6 μήνες και μετά δεν προσφέρει στο παιδί τα θρεπτικά συστατικά της φόρμουλας. Οπότε όντως υπάρχουν πολλοί παιδίατροι που είτε έχουν άγνοια είτε πλασάρουν επίτηδες φόρμουλα για να πάρουν τη μίζα.

Mary η ένοχη για τον χαλβά είμαι εγώ χαχαχαχα όντως νόμιζα ότι μου κατέβασε πιο πολύ γάλα, αλλά τελικά άκυρο γιατί άλλες μέρες δεν έγινε αυτό. Εγώ θηλάζω αποκλειστικά και επειδή βλέπω ότι το κατέχεις θα ήθελα τη βοήθειά σου σε κάτι. Η αριστερή μου θηλή είχε πληγωθεί και μου είχε ματώσει πριν από μια βδομάδα περίπου. ΤΗν πλάκωσα με λανολίνη, προσπάθησα να βάζω το μωρό στο στήθος πριν αρχίσει να κλαίει και να του διορθώνω τον τρόπο που πιάνει το στήθος.Το θέμα είναι ότι δεν ανοίγει το στόμα σε μεγάλο σστόμα που έχω διαβάσει...σπάνια το κάνει αυτό πλέον και δενξέρω πώς να το βοηθήσω να μου ανοίγει καλύτερα.. τώρα η θηλή είναι πολύ καλύτερα, αλλά ακόμα πονάει λίγο στην αρχή που πιάνει το στήθος το μωρό, ειδικά αν έχει πεινάσει και είναι εκνευρισμένο (τον έχω λίγο λαίμαργο τον μπουμπούκο μου). 

Ετσι ειναι τα πραγματα με τους παιδιατρους. Εδω ο αλλος με ρωτησε τι ειναι το μαξιλαρι θηλασμου. Οταν το ειδε..... Ενας αλλος με ρωτησε ποσα ml πινει απο το στηθος. Οποτε αστο! Εχε εμπιστοσυνη στη φυση σου, να εισαι παντοτε ενημερωμενη και ολα θα πανε καλα!

Οσο για το στηθος σου, απλωνε γαλα μετα απο καθε θηλασμο και τοπλες να στεγνωσει. Οσο μπορεις να παιρνει αερα για να επουλωθει. Προσπαθησε να παιρνει και μεγαλο μερος της αλω στο στομα του. Ειναι  μικρουλι το μωρο, οσο μεγαλωνει θα βελτιωνεστε. Οι πληγωμενες θηλες ειναι στανταρακι τον πρωτο καιρο δε σημαινει δηλ απαραιτητα οτι δεν πιανει καλα. (τσεκαρουμε στον γιατρο χαλινο)

Και μην αγχωνεσαι βλ. Χαλβα. Οσο βαζεις το μωρο στο στηθος θα εχεις γαλα. Καλους θηλασμους ευχομαι και σε εσας!

Εσπερο σε εσενα δε μπαινω στον κοπο να απαντησω.

Επειδη υπαρχουν κοριτσια στην ομαδα που ξερουν να κανουν διαλογο κτλ θελω να πω δυο τελευταια πραγματα αφου θελετε να τα λετε μονο μεταξυ σας. Μετα το διμηνο ολα θα μπουν σε μια σειρα. Υπομονη! Μετα απο καποιο διαστημα ολα θα ειναι πολυ πιο ευκολα. Καντε αυτο που λεει η καρδια σας. Οσες τα βρισκουν σκουρα στο σπιτι μην αγχωνονται. Ενας μαρσιπος αγκαλιας λυνει τα χερια και το μωρο ειναι ευτυχισμενο στην αγκαλια σας. 

Καλη εβδομαδα!

2tXqp2.png

πρίν από 2 λεπτά , marymarydrd είπε:

Μπραβο σου Ζηνα! Ποιος ειπε οτι βαριεσαι; Αυτο που κανεις ειναι ιδιαιτερως κουραστικο γι' αυτο σου ευχομαι να απαλλαγεις αμεσα απο το θηλαστρο. Και αν εχεις την καταλληλη βοηθεια και κινηθεις μεθοδικα θα τα καταφερεις. 

Λινα δεν ειμαι φανατικη. Τι παει να πει φανατικος;  Στον δικο μας μηνα αν διαβασει κανεις, πολλες μητερες ειτε δε θελουν να θηλασουν, ειτε θελουν να διακοψουν, ειτε δε θηλασαν εξαρχης. Μια χαρα μιλαμε. Το θεμα δεν ειναι αν θα θηλασει η Χ, η Ψ. Λες να με νοιαζει;;;;;;; το θεμα ειναι να συζηταμε σαν ανθρωποι, να ειμαστε ανοιχτοι απεναντι στις πληροφοριες, να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. 

Οσο για το ειστε μια παρεα και χωθηκα σφηνα. Καντε μια ομαδα στο fb κρυφη να μη μπορει κανεις να σχολιαζει. Σχολιαζω γιατι μπορω! Τοσο απλα. Εισαι πολυ ευγενικη και θελεις να ηρεμησεις τα πνευματα. Ειμαι σιγουρη οτι αντιλαμβανεσαι επακριβως απλως δε θελεις ερθεις σε αντιπαραθεση και οχι με εμενα. Σεβαστο! Καλους θηλασμους και καλη συνεχεια στο ταξιδι της μητροτητας!

Ετσι ειναι τα πραγματα με τους παιδιατρους. Εδω ο αλλος με ρωτησε τι ειναι το μαξιλαρι θηλασμου. Οταν το ειδε..... Ενας αλλος με ρωτησε ποσα ml πινει απο το στηθος. Οποτε αστο! Εχε εμπιστοσυνη στη φυση σου, να εισαι παντοτε ενημερωμενη και ολα θα πανε καλα!

Οσο για το στηθος σου, απλωνε γαλα μετα απο καθε θηλασμο και τοπλες να στεγνωσει. Οσο μπορεις να παιρνει αερα για να επουλωθει. Προσπαθησε να παιρνει και μεγαλο μερος της αλω στο στομα του. Ειναι  μικρουλι το μωρο, οσο μεγαλωνει θα βελτιωνεστε. Οι πληγωμενες θηλες ειναι στανταρακι τον πρωτο καιρο δε σημαινει δηλ απαραιτητα οτι δεν πιανει καλα. (τσεκαρουμε στον γιατρο χαλινο)

Και μην αγχωνεσαι βλ. Χαλβα. Οσο βαζεις το μωρο στο στηθος θα εχεις γαλα. Καλους θηλασμους ευχομαι και σε εσας!

Εσπερο σε εσενα δε μπαινω στον κοπο να απαντησω.

Επειδη υπαρχουν κοριτσια στην ομαδα που ξερουν να κανουν διαλογο κτλ θελω να πω δυο τελευταια πραγματα αφου θελετε να τα λετε μονο μεταξυ σας. Μετα το διμηνο ολα θα μπουν σε μια σειρα. Υπομονη! Μετα απο καποιο διαστημα ολα θα ειναι πολυ πιο ευκολα. Καντε αυτο που λεει η καρδια σας. Οσες τα βρισκουν σκουρα στο σπιτι μην αγχωνονται. Ενας μαρσιπος αγκαλιας λυνει τα χερια και το μωρο ειναι ευτυχισμενο στην αγκαλια σας. 

Καλη εβδομαδα!

Νομιζω πως αυτο που "φυτιλιαζει"  τις περισσοτερες κοπελες εδω και σιγουρα εμενα ειναι το "δεν θελεις να θηλασεις". Γιατι δεν υπαρχει η επιλογη "ηθελες, προσπαθησες και για διαφορους λογους δεν τα καταφερες"; προσπαθησα να σε βρω στο parents για να σε κανω tag στο σχετικο τοπικ περι αποτυχιας θηλασμου ομως δεν σε βρηκα. Εχεις διαφορετικο ονομα στο parents;

Εκει που θελω να καταληξω ειναι πως οταν εχεις κανει αγωνα για να θηλασεις και φτανεις στις 40 μερες να θηλαζεις σε καθε γευμα και να δινεις συμπληρωμα νε αποτελεσμα το καθε γευμα σου να διαρκει 1,5 ωρα εχοντας ολα τα μειωνεκτηματα του μπουκαλιου αλλα και την "ταλαιπωρια" του θηλασμου, και ερχεται καποιος που δεν εχει παρακολουθησει τι περασες και σου λεει "τα εκανες λαθος, προφανως δεν το ηθελες αρκετα", τοτε προσωπικα εξοργιζομαι. Γιατι αν δεν ηθελα να θηλασω θα εδινα μονο το μπουκαλακι μου, θα τελειωνα το γευμα σε 10 λεπτα και θα εριχνα και τον υπνακο μου μετα.

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

@CMES παίρνω το θάρρος να πω κάτι κι ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει ειδικά σε σένα ότι δεν ήθελες να θηλάσεις. Αν μη τι άλλο αυτό που κάνεις με θηλασμό, θήλαστρο και ξένο γάλα είναι μαρτύριο και τυραννία στα μάτια μου. Νομίζω ότι η κοπέλα είπε ότι έχεις λάβει λάθος οδηγίες και αυτό τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελες, δηλαδή να θηλάσεις αποκλειστικά. εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Τώρα, από τη μικρή μου εμπειρία στο θηλασμό, έχω καταλάβει ότι όσο επιμείνεις να μείνει το παιδί στο βυζί τόσο πιο πολύ γάλα θα κατέβει σύντομα. Δηλαδή, αν από τη 1,5 ώρα που κάνεις για την όλη διαδικασία, παραλείψεις το θήλαστρο και ΄βάλεις τον μικρό μισή ώρα στο ένα στήθος και μισή στο άλλο και μετά αν πεινάει ακόμα του δώσεις λίγο συμπλήρωμα (όχι όμως πολύ, τόσο όσο για να μην πεινάει), θα έχεις κάνει ίσως και λίγο πιο σύντομα από ότι κάνεις τώρα και σε μερικές μέρες θα σταματήσεις να χρειάζεσαι το ξένο γιατί θα φτάνει το δικό σου. (Για παράδειγμα στο μαιευτήριο όταν μια μαία τάισε το μωρό μου του έδωσε με το ζόρι σχεδόν, 60ml, ενώ όταν πήγα να το ταίσω εγώ του έδωσα 30ml γιατί σταμάτησα να το μπουκώνω όταν ''σφράγισε'' το στόμα. Πιστεύω ότι αν συνέχιζα όπως η μαία, θα αργούσε πολύ περισσότερο να ικανοποιηθεί με το δικό μου γάλα, οπότε και όταν ήρθαμε σπίτι έκανα το ίδιο, του έδινε λίγο συμπλήρωμα, μπορεί 30ml ή 10ml μ μέχρι που 3-4 μέρες μετά δεν χρειάστηκε ξανά συμπλήρωμα. Σε αυτό βέβαια με βοήθησε και η παιδίατρος που μου είπε θα βάζεις 60ml στο μπουκάλι και θα του δίνεις όσο πεινάει, δεν θα το ζορίσεις να το πιει όλο και δεν θα δώσεις παραπάνω από αυτό).

Και το παιδάκι θα κάνει σιγά σιγά και πιο σύντομους θηλασμούς (πχ ένα τέταρτο) και θα αρχίσει να χορταίνει μόνο με το ένα στήθος κάθε φορά...Οπότε, η διαδικασία σύντομα θα σου παίρνει το μισό χρόνο από ότι τώρα και θα είναι και πιο απλή, χωρίς θήλαστρα και αποστειρώσεις. Αν λέω βλακείες ας με διορθώσει κάποια που ξέρει καλύτερα, απλά εγώ αυτό έζησα σαν προσωπική εμπειρία. Και πάλι συγγνώμη για την παρέμβαση, απλά επειδή βλέπω ότι πραγματικά σε νοιάζει και το θέλεις, για αυτό μίλησα.

@marymarydrd σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες. Για τη θηλαία άλω δυσκολεύομαι να καταλάβω αν πιάνει αρκετή γιατί έχω πολύ μεγάλο στήθος (coup G) και δεν μπορώ να καταλάβω τι πιάνει. Ίσως με δυσκολεύει και το μέγεθος στο πώς του δίνω το στήθος...θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κι άλλες στάσεις θηλασμού μήπως και με βολέψουν καλύτερα. Μακάρι να βελτιωθούν τα πράγματα καθώς μεγαλώνει το παιδάκι, όπως λες.. θα κάνω υπομονή :) 

302qp2.png

πρίν από 50 λεπτά , elenakith είπε:

@CMES παίρνω το θάρρος να πω κάτι κι ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει ειδικά σε σένα ότι δεν ήθελες να θηλάσεις. Αν μη τι άλλο αυτό που κάνεις με θηλασμό, θήλαστρο και ξένο γάλα είναι μαρτύριο και τυραννία στα μάτια μου. Νομίζω ότι η κοπέλα είπε ότι έχεις λάβει λάθος οδηγίες και αυτό τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελες, δηλαδή να θηλάσεις αποκλειστικά. εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Τώρα, από τη μικρή μου εμπειρία στο θηλασμό, έχω καταλάβει ότι όσο επιμείνεις να μείνει το παιδί στο βυζί τόσο πιο πολύ γάλα θα κατέβει σύντομα. Δηλαδή, αν από τη 1,5 ώρα που κάνεις για την όλη διαδικασία, παραλείψεις το θήλαστρο και ΄βάλεις τον μικρό μισή ώρα στο ένα στήθος και μισή στο άλλο και μετά αν πεινάει ακόμα του δώσεις λίγο συμπλήρωμα (όχι όμως πολύ, τόσο όσο για να μην πεινάει), θα έχεις κάνει ίσως και λίγο πιο σύντομα από ότι κάνεις τώρα και σε μερικές μέρες θα σταματήσεις να χρειάζεσαι το ξένο γιατί θα φτάνει το δικό σου. (Για παράδειγμα στο μαιευτήριο όταν μια μαία τάισε το μωρό μου του έδωσε με το ζόρι σχεδόν, 60ml, ενώ όταν πήγα να το ταίσω εγώ του έδωσα 30ml γιατί σταμάτησα να το μπουκώνω όταν ''σφράγισε'' το στόμα. Πιστεύω ότι αν συνέχιζα όπως η μαία, θα αργούσε πολύ περισσότερο να ικανοποιηθεί με το δικό μου γάλα, οπότε και όταν ήρθαμε σπίτι έκανα το ίδιο, του έδινε λίγο συμπλήρωμα, μπορεί 30ml ή 10ml μ μέχρι που 3-4 μέρες μετά δεν χρειάστηκε ξανά συμπλήρωμα. Σε αυτό βέβαια με βοήθησε και η παιδίατρος που μου είπε θα βάζεις 60ml στο μπουκάλι και θα του δίνεις όσο πεινάει, δεν θα το ζορίσεις να το πιει όλο και δεν θα δώσεις παραπάνω από αυτό).

Και το παιδάκι θα κάνει σιγά σιγά και πιο σύντομους θηλασμούς (πχ ένα τέταρτο) και θα αρχίσει να χορταίνει μόνο με το ένα στήθος κάθε φορά...Οπότε, η διαδικασία σύντομα θα σου παίρνει το μισό χρόνο από ότι τώρα και θα είναι και πιο απλή, χωρίς θήλαστρα και αποστειρώσεις. Αν λέω βλακείες ας με διορθώσει κάποια που ξέρει καλύτερα, απλά εγώ αυτό έζησα σαν προσωπική εμπειρία. Και πάλι συγγνώμη για την παρέμβαση, απλά επειδή βλέπω ότι πραγματικά σε νοιάζει και το θέλεις, για αυτό μίλησα.

@marymarydrd σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες. Για τη θηλαία άλω δυσκολεύομαι να καταλάβω αν πιάνει αρκετή γιατί έχω πολύ μεγάλο στήθος (coup G) και δεν μπορώ να καταλάβω τι πιάνει. Ίσως με δυσκολεύει και το μέγεθος στο πώς του δίνω το στήθος...θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κι άλλες στάσεις θηλασμού μήπως και με βολέψουν καλύτερα. Μακάρι να βελτιωθούν τα πράγματα καθώς μεγαλώνει το παιδάκι, όπως λες.. θα κάνω υπομονή :) 

Μα οπως τα λες τα κανω! Το θηλαστρο δεν αντικαθιστα θηλασμο, το βαζω ειτε στο ενα στηθος την ωρα που εχω το μωρο στο αλλο ειτε αν το μωρο κοιμαται και εχει ωρα να φαει. Θηλαζω 20-30 λεπτα σε καθε στηθος και μετα παντα πειναει κι αλλο και του δινω το μπουκαλι. Ποτε δεν τον πιεζω να φαει ομως πολυ σπανια αφηνει μονος του ελαχιστο. Μια περιοδο προσπαθησα να το κοψω μειωνοντας την ποσοτητα που του δινω (επιτηδες του εφτιαχνα λιγοτερο) ή προσπαθωντας σε καποια γευματα μονο να θηλαζω χωρις να δωσω μπουκαλι και οσο παει. Αυτο το εκανα για μια εβδομαδα οπου το μωρο ηταν συνεχεια στο στηθος, σταματουσε μονο αν του εδινα συμπληρωμα και αυτο για λιγο. Τοτε αρχισα να εχω αλλα προβληματα γιατι αναγκαστικα παραμελουσα το αλλο παιδι εχοντας το μωρο 3-4 ωρεε στο στηθος συνεχομενα. Πηρα και μαρσιπο ομως παλι δεν βολευτηκα γιατι εχοντας το μωρο στο μαρσιπο να θηλαζει παλι δεν μπορουσα να σηκωσω αγκαλια την κορη μου ή να κανω καποιες δουλειες στο σπιτι, δεν εφταναν τα χερια μου! Μετα εγινε και ενας καβγας με τον αντρα μου οταν νομιζαμε πως το μωρο εχει σταφυλοκοκκο με θεμα την καθαριοτητα του σπιτιου. Εν ολιγης μου ειπε πως καθομαι ολη μερα σε εναν καναπε με ενα μωρο στα χερια και πινω καφε ενω το σπιτι ειναι μπου....λο. τοτε αποφασισα να εγκαταλειψω τις προσπαθειες και να συνεχισωεστω τη μεικτη διατροφη οσο αντεξω. Μπορει να μην μπορω να υποστηριξω θερμιδικα το παιδι αλλα εστω να λαβει τα υπολοιπα ωφελη. Παρολα αυτα με πληγωνει πολυ που δεν τα καταφερα και οταν μου ξυνουν πληγες λεγοντας πως  δεν τα εχω κανει καλα (πραγματιηα εχω κανει μεγαλο αγωνα απο το πρ το παιδι κιολας) νευριαζω απιστευτα. Η συγκεκριμενη κοπελα δεν ξερω τι προθεσεις ειχε παντως σιγουρα μαε ειρωνευτικε για τις πρακτικες μας και για το επιπεδο μας.

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, CMES είπε:

Μα οπως τα λες τα κανω! Το θηλαστρο δεν αντικαθιστα θηλασμο, το βαζω ειτε στο ενα στηθος την ωρα που εχω το μωρο στο αλλο ειτε αν το μωρο κοιμαται και εχει ωρα να φαει. Θηλαζω 20-30 λεπτα σε καθε στηθος και μετα παντα πειναει κι αλλο και του δινω το μπουκαλι. Ποτε δεν τον πιεζω να φαει ομως πολυ σπανια αφηνει μονος του ελαχιστο. Μια περιοδο προσπαθησα να το κοψω μειωνοντας την ποσοτητα που του δινω (επιτηδες του εφτιαχνα λιγοτερο) ή προσπαθωντας σε καποια γευματα μονο να θηλαζω χωρις να δωσω μπουκαλι και οσο παει. Αυτο το εκανα για μια εβδομαδα οπου το μωρο ηταν συνεχεια στο στηθος, σταματουσε μονο αν του εδινα συμπληρωμα και αυτο για λιγο. Τοτε αρχισα να εχω αλλα προβληματα γιατι αναγκαστικα παραμελουσα το αλλο παιδι εχοντας το μωρο 3-4 ωρεε στο στηθος συνεχομενα. Πηρα και μαρσιπο ομως παλι δεν βολευτηκα γιατι εχοντας το μωρο στο μαρσιπο να θηλαζει παλι δεν μπορουσα να σηκωσω αγκαλια την κορη μου ή να κανω καποιες δουλειες στο σπιτι, δεν εφταναν τα χερια μου! Μετα εγινε και ενας καβγας με τον αντρα μου οταν νομιζαμε πως το μωρο εχει σταφυλοκοκκο με θεμα την καθαριοτητα του σπιτιου. Εν ολιγης μου ειπε πως καθομαι ολη μερα σε εναν καναπε με ενα μωρο στα χερια και πινω καφε ενω το σπιτι ειναι μπου....λο. τοτε αποφασισα να εγκαταλειψω τις προσπαθειες και να συνεχισωεστω τη μεικτη διατροφη οσο αντεξω. Μπορει να μην μπορω να υποστηριξω θερμιδικα το παιδι αλλα εστω να λαβει τα υπολοιπα ωφελη. Παρολα αυτα με πληγωνει πολυ που δεν τα καταφερα και οταν μου ξυνουν πληγες λεγοντας πως  δεν τα εχω κανει καλα (πραγματιηα εχω κανει μεγαλο αγωνα απο το πρ το παιδι κιολας) νευριαζω απιστευτα. Η συγκεκριμενη κοπελα δεν ξερω τι προθεσεις ειχε παντως σιγουρα μαε ειρωνευτικε για τις πρακτικες μας και για το επιπεδο μας.

Ναι, αυτό που εκανες αυτη τη βδομαδα που λες οτι το μωρο ηταν συνεχεια στο στηθος, αυτό έκανα κι εγώ και η κατάσταση μετά αρχίζει και βελτιώνεται, αλλά ακόμα και τώρα το μωρό μπορεί να ζητήσει θηλασμό και σε μία μόνο ώρα κάποιες φορές...το θέμα είναι ότι είναι αδύνατο να το κάνεις αν έχεις κι άλλο μωρό και δεν έχεις βοήθεια με σπίτι, φαγητό, ψώνια και για το άλλο παιδί...δεν παλεύεται, το καταλαβαίνω... ασχετο τωρα, ο σταφυλόκοκκος δεν υπαρχει παντου και πάνω στοδερμα μας? ειναι θεμα καθαριότητας ή πεσμένου ανοσοποιητικού αν εμφανίσεις σπυρακια σταφυλοκοκκου? 

302qp2.png

@CMESκοριτσακι μου γλυκο δεν χρειαζεται να στεναχωριεσαι το παιδι πινει μητρικο γαλα κ αυτο ειναι το ζητουμενο.ναι οι γιατροι καποιες φορες ειναι για πεταμα παιρνοντας μιζες απο τα γαλατα αλλα δεν ειναι ολοι ετσι κ αυτο το καταλαβα οταν γεννησα κ παρουσιασε προβλημα το παιδι κ απο τους 3 παιδιατρους που ειχε το νοσοκομειο εκεινη την μερα δεν ηταν κανεις εκει κ δεν ερχοταν κιολας για να αποφυγει την ευθυνη.κ εγω στενοχωριεμαι που δεν θηλασα αλλα σιγουρα δεν με κανει ακομα χειροτερα καποια"φανατικη του θηασμου". Κ ναι ηταν αρκετα ειρωνικη.

πρίν από 23 λεπτά , elenakith είπε:

Ναι, αυτό που εκανες αυτη τη βδομαδα που λες οτι το μωρο ηταν συνεχεια στο στηθος, αυτό έκανα κι εγώ και η κατάσταση μετά αρχίζει και βελτιώνεται, αλλά ακόμα και τώρα το μωρό μπορεί να ζητήσει θηλασμό και σε μία μόνο ώρα κάποιες φορές...το θέμα είναι ότι είναι αδύνατο να το κάνεις αν έχεις κι άλλο μωρό και δεν έχεις βοήθεια με σπίτι, φαγητό, ψώνια και για το άλλο παιδί...δεν παλεύεται, το καταλαβαίνω... ασχετο τωρα, ο σταφυλόκοκκος δεν υπαρχει παντου και πάνω στοδερμα μας? ειναι θεμα καθαριότητας ή πεσμένου ανοσοποιητικού αν εμφανίσεις σπυρακια σταφυλοκοκκου? 

Απο οσο ξερω ειναι βακτηρια που εχουμε ολοι πανω στην επιδερμιδα μας.δεν εχει να κανει με την καθαριοτητα ουτε με την αμυνα του οργανισμου.καποιες φορες αυτα τα βακτηρια εισχωρουν στον οργανισμο κ εμφανιζονται σπυρακια με πυον.

πρίν από 8 λεπτά , rainbow είπε:

Elenakith: Εγω εκανα ακριβως αυτο που εκανες εαυ αλλα ποτε δεν κατεβηκε αρκετο γαλα και ας μη με πιστευουν μερικες μερικες..και ισως πρεπει να το ληξουμε το θεμα

Σε πιστευω κοριτσακι μου κ η κουμπαρα μου δεν κατεβασε ποτε γαλα ουτε το χρωμα του δεν ειδε λεει.

Διαφημίσεις

1 hour ago, marymarydrd είπε:

Ελενακι οπως τα εγραψες 100%. Με καλυψες 100000%

Cme με δουλευεις δεν εξηγειται αλλιως... Σε αυτα που γραφεις εσυ δηλαδη δε βλεπεις τις λαθος πρακτικες ;;;;;; 

Τις βλεπω και τις γνωριζω. Καποια πραγματα εγιναν συνειδητα οπως ειπα για αλλους λογους, ποτε ομως γιατι δεν ηθελα το καλυτερο για τα 2 μου παιδια προκειμενου να ειμαι εγω βολεμενη. Δεν ζητησα να μου πει κανεις τι δεν εγινε σωστα γιατι το γνωριζω ηδη. Αν ανατρεξεις σε προηγουμενες σελιδες θα δεις οτι οταν σε κοπελα στο μαιευτηριο της ειπε ο παιδιατρος οτι το παιδι δε χορταινει (χωρις θεμα στο βαρος του παιδιου) ολες της ειπαμε να αλλαξει παιδιατρο. Οταν καποια αλλη αγχωθηκε για το ποσο γαλα βγαζει με το θηλαστρο της ειπαμε οτι αυτο δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο θηλαζει το παιδι. Το μεγαλωμα και η φροντιδα ενοε βρεφους δεν ειναι μονο ο θηλασμος, ειναι πολλα πραγματα που εχουν επισης αξια. 

• Μου αρέσει 3

TQjIp3.pngj1MYp2.png

πρίν από 11 λεπτά , rainbow είπε:

Elenakith: Εγω εκανα ακριβως αυτο που εκανες εαυ αλλα ποτε δεν κατεβηκε αρκετο γαλα και ας μη με πιστευουν μερικες μερικες..και ισως πρεπει να το ληξουμε το θεμα

Σε πιστεύω, δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος όπως και να χει. Εγω αυτά τα έγραψα στην cme, γιατί βλέπω ότι θέλει να θηλάσει αποκλειστικά και επειδή ίσως το θήλαστρο δεν βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και πάλι προς θεού δεν κάνω υπόδειξη, η κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα τι προσπάθειες έχει κάνει και τι δυνατότητες είχε είτε από γάλα είτε από συνθήκες περιβάλλοντος. Απλά κι εγώ δεν είμαι καμία που το γάλα της έρεε άφθονο και δεν είχε τι να το κάνει, γιατί υπάρχουν και αυτές,που είναι τυχερές και δεν δυσκολεύονται σχεδόν καθόλου. Η μαμά μου ας πούμε ανήκε σε αυτή την κατηγορία και ούτε πληγωμένες θηλές είχε και πολύ γάλα είχε σε σημείο να της τρέχει ασταμάτητα σχεδόν σε κάποιες φάσεις...

Και το θέμα πρέπει να λήξει, δεν υπάρχει λόγος να πληγώνεται  καμία κοπέλα. Η καθεμία κάνει το καλύτερο που μπορεί και είναι δικαίωμά της να πάρει όποια απόφαση θέλει για το παιδί της, αρκεί φυσικά να το τρέφει ικανοποιητικά. 

Κορίτσια άσχετο, είδατε αυτό με το νεογέννητο που βρήκανε στα σκουπίδια??? 

302qp2.png

Αχ @elenakith πριν απο λιγο το εβλεπα και στενοχωρηθηκα πολυ!!! Μα πως γινεται;;;;

Επισης θα σας λεω τι κανει η κορη μου την ωρα που ταιζω το μωρο να γελατε λιγο..   πριν απο λιγο ενω θηλαζα η μικρη καθοταν διπλα μου φαινομενικα ησυχη. Στην πραγματικοτητα παραμονευε και τη στιγμη που εφευγε του μωρου η θηλη απο το στομα προσπαθουσε να του βαλει την πιπιλα που προηγουμενως ειχε στο στομα της..η αποστειρωση μας μαρανε...

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Κορίτσια αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ περίπου θα το βαφτίσετε??? Ξέρω προτρέχω λίγο ... Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε που λένε... Χαχαχ αλλά εγώ σκέφτομαι για αρχές Σεπτέμβρη και επειδή μένω Αθήνα νομίζω ότι θα πρέπει από τώρα να ρωτήσω στην εκκλησία που θέλω για να βρω την ημερομηνία που θέλω...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...