Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Θα γίνουμε γονείς τον Ιανουάριο του 2018

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, dimitroula30 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου , εύχομαι να είστε όλες καλά!! Θα ηθελα να σας ρωτηαω κάτι που με ανησυχησε την τελευταία βδομάδα. Μου ήρθε λιποθυμία 2 φορες και τις στο φορες ήμουν καθιστή. Ενιωσα οτι ασπρισε μπροστά μου. Την πρώτη φορά το είπα στη γιατρό και μου είπε οτι ο Μπέμπης μου πιέζει το διάφραγμα και δεν μπορω να πάρω καλη αναπνοή . οντως τα ποδαρακια του μου πιέζουν το διάφραγμα και για να ανασανω τεντωνομαι προς τα πισω. Έχει καμια τασεις λιποθυμίας;

Τάσεις λιποθυμίας; όλη μέρα, κάθε μέρα, αν σε παρηγορεί αυτό... από τις αρχές της εγκυμοσύνης το έχω... μην ανησυχείς, αυτούς τους 10 μήνες θα τα ζήσουμε όλα...

2 ώρες πρίν, CME2205 είπε:

Γεια σας κορίτσια!! Καλά χθες έπαθα μεγάλο χουνέρι!! Πήγα το απόγευμα με τη μικρή στο mall και μου έμεινε το αυτοκίνητο από μπαταρία στην είσοδο που βγάζεις εισιτήριο για να μπεις!! Στην αρχή δεν χωρούσα να ανοίξω την πόρτα, μετά με έσπρωξαν αλλά είχε κλειδώσει το αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να βγάλω το παιδί!! Καλά μεγάλη ιστορία, που να σας τα λέω!!

@Μανιταρι Μαγικο μην αγχώνεσαι, εγώ όταν είχα πάθει αυτό που σου είπα είχα μικρή απώλεια αλλά συνέχεια και χαρακτηριστικά άμα έβηχα έτρεχε λίγο

@Kalfeli τι να πω κι εγώ που στις 32 εβδομάδες ήταν 2800;;;;; Αύριο έχω ντόπλερ και θα δείξει!! Ε και να είναι λίγο μεγαλούτσικο, τι πειράζει;;;

Τί ήταν αυτό που πέρασες καλέ μου; πωπω και με την κοιλιά στο στόμα, μόνη σου στο αμάξι...με μωρό παιδί μέσα... αυτά δεν τα μπορώ καθόλου...

πρίν από 43 λεπτά , CME2205 είπε:

@Kalfeli δεν έχει σχέση ο δικός σου σωματότυπος αλλά ούτε και το μέγεθος του παιδιού για το πως θα γεννήσεις. Η κόρη μου γεννήθηκε 4 κιλά με φυσιολογικό πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθώ ούτε πριν ούτε μετά. Φυσικά αυτό ισχύει εφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια για το μέγεθος του παιδιού, όπως κυρίως διαβήτης.

@dimitroula30 το πιο πιθανό είναι ο μπέμπης να σου πιέζει κάποιο μεγάλο αγγείο και έτσι για λίγο μειώνεται η αιμάτωση στον εγκέφαλό σου. Η πίεση του διαφράγματος δεν κάνει τάσεις λιποθυμίας, τέλος πάντων όμως το ίδιο είναι. Εγώ όταν είμαι καθιστή με στραμμένο τον κορμό προς τα δεξιά παθαίνω τρομερή ταχυκαρδία. Όταν αισθάνεσαι να ξεκινάει κάτι τέτοιο, απλά άλλαξε θέση!

Εγώ έχω το γνωστό σύνδρομο της κάτω κοίλης φλέβας. το κατάλαβα στην δεύτερη εγκυμοσύνη όταν την ώρα της καισαρικής πήγα να λιποθυμισω πριν καν ξεκινήσουμε.

Με είχαν ξαπλώσει ανάσκελα και ένιωθα δυσφορία, λιποθυμία, ταχυκαρδία και ότι άλλο δυσάρεστο μπορεί να βιώσει κανείς... από τότε μόλις περνάω τόν 6ο μηνα ξέρω τι να περιμένω, τί να προσέχω, δεν ξαπλώνω ποτέ ανάσκελα, και κάποια άλλα πράγματα που μου φέρνουν δυσφορία.

• Μου αρέσει 2

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 ώρες πρίν, CME2205 είπε:

@Kalfeli δεν έχει σχέση ο δικός σου σωματότυπος αλλά ούτε και το μέγεθος του παιδιού για το πως θα γεννήσεις. Η κόρη μου γεννήθηκε 4 κιλά με φυσιολογικό πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθώ ούτε πριν ούτε μετά. Φυσικά αυτό ισχύει εφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια για το μέγεθος του παιδιού, όπως κυρίως διαβήτης.

@dimitroula30 το πιο πιθανό είναι ο μπέμπης να σου πιέζει κάποιο μεγάλο αγγείο και έτσι για λίγο μειώνεται η αιμάτωση στον εγκέφαλό σου. Η πίεση του διαφράγματος δεν κάνει τάσεις λιποθυμίας, τέλος πάντων όμως το ίδιο είναι. Εγώ όταν είμαι καθιστή με στραμμένο τον κορμό προς τα δεξιά παθαίνω τρομερή ταχυκαρδία. Όταν αισθάνεσαι να ξεκινάει κάτι τέτοιο, απλά άλλαξε θέση!

Καλημέρα !! Ίσως να μην το γνωρίζει η γιατρός μου αυτό και εσύ να ξέρεις καλυτερα. Δε μου λες τι γιατρός είσαι;εχεις ασχοληθεί καθόλου με γυναικολογια; γιατί βλέπω έχεις πολλές γνώσεις που η γιατρός μου φαίνεται να μην έχει άσχετα που έχει βραβευτεί πολλές φορες....

@november rain κι εγ έχω αυτό με την κάτω κοίλη φλέβα κ όταν μείνω ξαπλωμένη ανάσκελα νιώθω να Χάνομαι. Λιγες μέρες Έμειναν

Και όλα αυτά τα Συμπτώματα θα ξεχαστούν κορίτσια !! 

• Μου αρέσει 1

HBNJp3.png

Καλημερα κοριτσια!!! 

@dimitroula30 δεν εχω σχεση με τη γυναικολογια, πνευμονολογος ειμαι και εννοειται δεν λεω οτι τα ξερω καλυτετα απο τις αντιστοιχες ειδικοτητες!! Το θεμα του μεγεθους του παιδιου το ειχα ψαξει πολυ γιατι και η κορη μου ηταν πολυ μεγαλοσωμη και τωρα ο μπεμπης ακομα περισσοτερο. Κι εμενα στο πρωτο ειχαμε κανονισει καισαρικη για το μωρο με το γυναικολογο μου γιατι το μωρο ηταν πολυ μεγαλο και δεν κατεβαινε καθολου. Παρολα αυτα μας εκανε την εκπληξη και ηρθε φυσιολογικα 3 ημερες πριν την προγραμματισμενη καισαρικη. Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν ειναι απολυτο οτι θα ταλαιπωρηθεις στη γεννα αν το μωρο ειναι μεγαλο, οπως επισης κανεις δεν σου εξασφαλιζει οτι δεν θα ταλαιπωρηθεις αν το μωρο ειναι μικρουλι!!

• Μου αρέσει 2

TQjIp3.pngj1MYp2.png

@CME2205 πρέπει να αγχώθηκες πολύ ! Ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση . Και άλλο κακό να μν σε βρει που λένε! 

@dimitroula30 φαντάζομαι τώρα μόνο με την γέννα αυτο θα φύγει, όποτε υπομονή , λίγες ημέρες μείνανε ! 

@november rain εγώ πάλι παρατήρησα πως γυρνάω στον ύπνο μου ανάσκελα , ενώ κ η γυναικολόγος μου έχει πει να το αποφεύγω μάλλον γτ φοβάται αυτο το σύνδρομο .

• Μου αρέσει 1

S4bRp3.png

15 ώρες πρίν, dimitroula30 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου , εύχομαι να είστε όλες καλά!! Θα ηθελα να σας ρωτηαω κάτι που με ανησυχησε την τελευταία βδομάδα. Μου ήρθε λιποθυμία 2 φορες και τις στο φορες ήμουν καθιστή. Ενιωσα οτι ασπρισε μπροστά μου. Την πρώτη φορά το είπα στη γιατρό και μου είπε οτι ο Μπέμπης μου πιέζει το διάφραγμα και δεν μπορω να πάρω καλη αναπνοή . οντως τα ποδαρακια του μου πιέζουν το διάφραγμα και για να ανασανω τεντωνομαι προς τα πισω. Έχει καμια τασεις λιποθυμίας;

Καλημερα κοριτσακι μου.εγω εχω τασεις λιποθυμιας τα πρωινα συνηθως ενω δεν ειχα ποτε τετοιο συμτωμα καθ`ολη την εγκυμοσυνη.δεν εχω λιποθυμησει αλλα εχασα τον κοσμο απο μπροστα μου.σκεφτηκα οτι ειναι αδυναμια δεν το ειπα στον γιατρο μου.θα τον ρωτησω την παρασκευη

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

@CME2205 συγνώμη κιόλας δεν το είπα κακοπροαίρετα απλα κι αλλη φορά για κάτι που μου είπε η γιατρος μου είχες αντίθετη γνώμη γι αυτό σε Ρώτησα . παρ ολα αυτά επειδή το εψαξα στο ίντερνετ και αλλού λέει οτι το μωρο πιέζει τον μυ του διαφράγματος και προκαλει δυσκολία στην αναπνοή και αυτό μπορεί να σου φέρει λιποθυμία.εύχομαι και το δεύτερο μωρακι σου να ερθει το ίδιο εύκολα με το πρωτο. 

@Mariachi μου καποιες στιγμές νιώθω οτι αυτες οιτασεις λιποθυμίας θα μου μείνουν και φοβάμαι πολύ. Ωστόσο χθες βράδυ είχα εναν πονο στα πλευρα ανυπόφορο!!! Ισως επειδή ο μάγκας δε σταματσε να κουνιεται κανει πολύ έντονες κινήσεις τις τελευταίες μέρες!!

@Μανιταρι Μαγικο ναι να τον ρωτησεις και να μας πεις ποια είναι η δικη του γνώμη όσον αφορα αυτό!! Είναι πολύ περίεργο στα καλά καθουμενα να αισθανόμαστε αυτές τις τάσεις λιποθυμίας!! Εγώ ευττχως απο χθες νομιζω παίρνω καλύτερες αναπνοές, ασχέτως που απο το σαββατο είμαι κρυωμενη με μπούκωμα καταρροή βηχα και ολα τα συναφη. 

Επίσης για να μπω λίγο στο κλίμα των ημερών χθες εφτιαξα τα κουραμπιεδακια μου κοριτσια μαι σήμερα μολις ξεμπερδεψα με τα μελομακαρονα!! Και του χρόνου με τον μπεμπακο μου !! Μοσχοβολισε το σπίτι μας!! Επίσης η ζυγαριά θα φρικαρει αυτές τις μέρες 

• Μου αρέσει 2

HBNJp3.png

πρίν από 9 λεπτά , Kalfeli είπε:

Κι εγώ μια από τα ίδια, τάσεις λιποθυμίας, δυσφορία, εδώ και πολύ καιρό. Τι να κάνουμε, υπομονή.. Κοντεύουμε!

Υπομονή , εγώ έχω και πόνο στα πλευρα. Χθες δεν μπορούσα να βιλευτω πουθενα!! 

• Μου αρέσει 2

HBNJp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι!! Κάναμε το ντόπλερ σήμερα!! Όλα καλά, έφτασε τα 3 κιλά το θηριάκι μου!!! Να ρωτήσω όμως βρε κορίτσια, εσάς πόση ώρα σας κράτησε στο ντόπλερ; Μου φάνηκε ότι τέλειωσε πολύ γρήγορα, το πολύ 15 λεπτά και έδωσα και 100 ευρώ!!!

Από κιλά +10 είμαι αλλά είχα από πριν αρκετούτσικα οπότε κομψή δεν με λες!! Πήγα να ψωνίσω κιόλας για την τσάντα του μαιευτηρίου αλλά δεν βρήκα νυχτικιά για το μαιευτήριο! Ήταν όλες νούμερο small ή extra large. Βρήκα καμιά δύο αλλά μου φάνηκαν πολύ διαφανείς για να εμφανιστώ στον κόσμο έτσι! Θα ξαναδοκιμάσω σε καμιά βδομάδα μήπως φέρουν καινούρια.

@dimitroula30 όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας του διαφράγματος είναι απόλυτα μέσα στον τομέα μου και στην ειδικότητά μου. Όταν άρχισα να έχω πολύ έντονη δύσπνοια από τον 5ο μήνα άνοιξα ξανά τα βιβλία μου να θυμηθώ τι λένε (στις εξετάσεις της ειδικότητας ήταν στην ύλη μας "αναπνευστικό σύστημα και εγκυμοσύνη"). Διάβασα λοιπόν ότι το διάφραγμα ακόμα και στο τέλος της εγκυμοσύνης ανεβαίνει ελάχιστα (4cm) και τα συμπτώματα της δυσφορίας οφείλονται σε 2 κυρίως λόγους: 1) άμεση επίδραση της προγεστερόνης στο αναπνευστικό κέντρο του εγκεφάλου 2) πίεση μεγάλων αγγείων (κυρίως κάτω κοίλης φλέβας) και μειωμένη φλεβική επαναφορά στην καρδία, κατ'επέκταση μείωση και της αιμάτωσης του εγκεφάλου με τάσεις λιποθυμίας. Αυτός είναι ο λόγος που τουλάχιστον αυτό το θέμα το λέω με μεγάλη σιγουριά!

• Μου αρέσει 2

TQjIp3.pngj1MYp2.png

@CME2205 όντως θηριακι το μωρακι σας . εύχομαι με το Κάλο να μεγαλώσει κι άλλο!! Οσον αφορα το Doppler εμενα μου  κανει κάθε φορα που πηγαίνω εδώ και 3 φορές δηλ σιγουρα,  και πληρωσα μονο την μια φορα 40€. Απο τοτε δεν ξαναπληρωσα και φυσικα θα μου ξανακάνει doppler όταν ξαναπαω . αύριο έχω παλι καρδιοτοκογραφο και καλλιέργεια κολπικου υγρού!! Οσον αφορα το διάφραγμα θα εμπιστευτω την δικη μου γιατρό γιατί για μενα είναι αυθεντια... Την εμπιστεύομαι τυφλά..  Και τωρα που το μωρακι μου κατέβηκε λιγάκι δεν μου πιέζει το διαφραγμα τόσο πολύ...

HBNJp3.png

πρίν από 8 λεπτά , dimitroula30 είπε:

@CME2205 όντως θηριακι το μωρακι σας . εύχομαι με το Κάλο να μεγαλώσει κι άλλο!! Οσον αφορα το Doppler εμενα μου  κανει κάθε φορα που πηγαίνω εδώ και 3 φορές δηλ σιγουρα,  και πληρωσα μονο την μια φορα 40€. Απο τοτε δεν ξαναπληρωσα και φυσικα θα μου ξανακάνει doppler όταν ξαναπαω . αύριο έχω παλι καρδιοτοκογραφο και καλλιέργεια κολπικου υγρού!! Οσον αφορα το διάφραγμα θα εμπιστευτω την δικη μου γιατρό γιατί για μενα είναι αυθεντια... Την εμπιστεύομαι τυφλά..  Και τωρα που το μωρακι μου κατέβηκε λιγάκι δεν μου πιέζει το διαφραγμα τόσο πολύ...

Το απλό ντόπλερ μου το κάνει κι εμένα ο γιατρός μου κάθε φορά που πάω. Τώρα με έστειλε σε έναν άλλον που είναι εξειδικευμένος (εκεί είχα κάνει αυχενική διαφάνεια και β επιπέδου) και μέτρησε με το ντόπλερ τη ροή αίματος στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, τον ομφάλιο λώρο και τα μητριαία αγγεία. Απλά μου φάνηκε ότι κράτησε λίγη ώρα, σε σχέση με τη β επιπέδου που είχε δει ένα ένα όλα τα όργανα αναλυτικά!

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...