Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Zaxaroulamak είπε:

Εγω νομιζω οτι ο καθενας εχει αλλη ανοχη στον πονο. Προσωπικα οταν εκανα μικροβιωμα ειχα παρει 2 buscopan (αυτη την οδηγια ειχα) και ψιλοπεθανα στον πονο. Αφου ελεγα δεν το κανω με τιποτα παλι. Ευτυχως ηταν η επαναληπτικη εξεταση την πρωτη την ειχα κανει με μεθη οταν ειχα αφαιρεσει και ενα μικρο πολυποδακι!!! Καλη επιτυχια!

Η αληθεια ειναι οτι τοσο άσχημη εμπειρία δεν εχω ξανακουσει.. και ο γιατρός μου πιο πολύ επειδη τον ρωτησα μου ειπε να το παρω προληπτικά .. ναι τι να πω.. θα το κανω και ο θεος βοηθος.. αχαχαχ έχουμε περάσει και χειροτερα!!!!

Θα γίνουμε γονείς τον Ιανουάριο του 2018

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια μου.μπαινω στα γρήγορα να σας πω ότι έκανα χθες την β επιπέδου και γω και ήτανε όλα καλά.το γλυκό μου αγγελούδι ήτανε πανέμορφο, γύρω στα 450γραμ.   με όμορφα χειλάκια και όμορφα μπουτακια... χαχαχα.παω να συνεχίσω το φτιάξιμο των ρούχων, από καλοκαιρινά σε χειμωνιάτικα, γίνεται χαμός στο σπίτι, να δούμε πού θα τα χωρέσω όλα...5 άτομα και τον επόμενο μήνα θα βγάλω και του 6ου μέλους....:shock:δεν σας διάβασα χθες,ευελπιστώ να κάτσω αργότερα να διαβάσω τα μνμ.ευχομαι να είστε όλες καλά... φιλιά

• Μου αρέσει 3

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

20 ώρες πρίν, vikib είπε:

Τι να πω κ γω που μετα μου ηρθε μινιον ο μικρουλης κ εξακολουθει να ειναι.κ παλι ημουν εξοικιωμενη αλλα με εχει σκασει με το φαι.αν ηταν το πρωτο θα ημουν κατααγχωμενη

Παναγιωτα ειμαστε κοντα.γεννησα ξανθη.αν κ πλεον μενω κομοτηνη.αλεξ/πολη δ ηθελα να παω,μονο αν ηταν αναγκη για την μοναδα

Στο πανεπιστημιακο η στο κρατικο εισαι;

Αν κανεις καισαρικη δικαιουσαι συνοδο.ειδικα στο κρατικο.σε καποια πανεπιστημιακα οχι.οποτε θα το κανει ο συνοδος.μαμα,πεθερα,αδερφη,παντως γυναικα

Καλημερα κοριτσια μου!!!! Τι κανετε??? Vikib μου νομιζεις εγω θελω να παω στο νοσοκομειο???Αλλα και τι να κανω? Εδω δεν εχει καμια κλινικη, και στην Κομοτηνη που εχει (και ξεγενναει μονο με καισαρικη ομως ο γυναικολογος μου) ποιος μου διασφαλιζει οτι Γεναρη μηνα δε θα χιονισει και οτι θα ειναι καθαρη η εθνικη απο χιονια για να κατεβω Κομοτηνη???? Οπότε θα παω στο νοσοκομειο, εχω αποφασισει να κανω μια πρωτη επαφη με το Διευθυντη της πανεπιστημιακης και απο κει και περα βλεπουμε. Επισης δεν ειμαι απο εδω οποτε η μαμα και οι αδερφες μου ειναι πολυ μακρια, η πεθερουλα μου προθυμη ειναι αλλα λογω καταστασεων δε νομιζω οτι θα μπορει να ειναι απικο, οποτε νομιζω οτι μια ιδιωτικη μαια μαζι με τον αντρουλη μου θα ειναι το ιδανικοτις δυο πρωτες μερες που θα ειναι σιγουρα δυσκολα.

FJOHp3.png

10 ώρες πρίν, Rosa Maria είπε:

Καλησπερα και απο μενα! Εχετε γραψει τοσα πολλα που δεν θυμαμαι τι να σχολιασω.. 

Οσον αφορα τις εξετασεις μου ολα καλα! Επομενο ραντεβου στην καμπυλη ζαχαρου (ποσο γρηγορα περναει ο καιρος!!). Αγορες δεν εχω κανει τιποτα ακομα. Η μαμα μου ξεκινησε να πλεκει κουβερτουλα και να ξεθαβει τα δικα μου μωρουδιακα κυριως σεντονια και σελτεδακια.. και θα χαρω πολυ να τα χρησιμοποιησω στη μπεμπα. Μια φιλη θα μας δωσει το λικνο, και εχουμε καταληξει σε ενα απλο καροτσι και καθισμα απο 0-18 kg. Θα τα αγορασουμε ομως αργοτερα. Για μωρουδιακα παντως να τσεκαρετε και τα στοκ μαγαζια οσες ειστε στην Αθηναειδικα στο Περιστερι εχει τα πιο πολλα. Το στοκ της Mothercare στον Ταυρο προσωπικα με εχει βολεψει πολυ για δωρακια κτλ. 

Επισης οσο για τη βοηθεια στο σπιτι, πιστευω οτι στην αρχη χρειαζεται λιγο..αλλα παντοτε με μετρο γιατι οπως ειπε και μια φιλη "δωσε θαρρος στο χωριατη.."Ειδικα ο συνδυασμος μωρο και δουλειες σπιτιου και μαγειρεμα φανταζει δυσκολος! Αλλα θα τα καταφερουμε! 

Ρουχα εγκυμοσυνης εχω αγορασει κι εγω 2 παντελονια hm ειναι πολυ βολικα και τα φοραω προς το παρον με ριχτες μπλουζες.. 

Το θεμα της κουβερτας και του υπνοσακου με προβληματιζει κι εμενα πολυ δεδομενου οτι εχουμε προβλημα θερμανσης στην πολυκατοικια και αναζητουμε εναλλακτικους τροπους θερμανσης.. μαλλον κουβερτουλα με σεντονακι για αρχη.. εσεις εχετε αντιστοιχο προβλημα θερμανσης? Ο στοχος μου ειναι να κρατω ζεστα το δωματιο μας και το μπανιο..και σκεφτομαστε για θερμοπομπο.. εχει χρησιμοποιησει καμια απο εσας?

Κι εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τη θέρμανση. Κακή μόνωση, πρώτος όροφος με από κάτω ανοιχτή πυλωτή, μικρά σώματα στα δωμάτια, βορεινό το δωμάτιο της μικρής... μέχρι πέρσι ήμασταν με τα αιρκοντίσιον. Πέρσι που είχαμε το πρώτο μωρό πήραμε θερμοπομπό (που το έψαξα πολύ, ακριβό για καλή σχέση απόδοσης) για το δωμάτιό της. Έκαιγε μόνο βράδυ (περίπου ένα 12ωρο συνεχόμενο την ημέρα με θερμοστάτη στους 22 βαθμούς). Η ΔΕΗ ήρθε για το 2μηνο 800 ευρώ... σε σύγκριση με 200 που ερχόταν μόνο με τα αιρκοντίσιον.... δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλον...

Βέβαια το δωμάτιο είχε μία τέλεια ζέστη, φοβερή θερμοκρασία και καθόλου υγρασία!

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Καλημερα κοριτσια!μολις εφαγα μηλοπιτα κ κανουμε παρτυ!πως γινετε ρε κοριτσια να αγαπας τοσο πολυ ενα αθρωπακι,που δεν το εχεις καν δει....δηλαδη οταν με το καλο το δεις,ποσο πιο πολυ θα πολαπλασιαστει η αγαπη?τετοιο συναισθημα πρωτη φορα νιωθω.

Εμεις εχουμε αεριο,το χειμωνα το εχω σταθερη θερμοκρασια 21,το βραδυ το κατεβαζα 19,τωρα με το μωρο πιστευω σταθερα στους 22 μερα βραδυ.

• Μου αρέσει 4

EpmQp3.png

Καλημέρα κορίτσια !

@Rosa Maria και @november rain συγχαρητήρια για τις εξετάσεις σας !

@panagiotamk εχεις δίκιο . Γεννάμε σε δύσκολη εποχή κ εσύ σε δύσκολη περιοχή . Το σκεφτεσαι σωστά . Θεωρώ πως θα σε βοηθήσει πολύ η μαία !

εμεις πέρυσι ανάβαμε τζάκι και καλοριφέρ. Φέτος ,δεν θα ανάψουμε το τζάκι και δεν ξέρω ποσό θα μας πάει το καλοριφέρ .θα φροντίσουμε να έχει σταθερά 21-22 βαθμούς στο σπιτι .

• Μου αρέσει 1

S4bRp3.png

Διαφημίσεις

Ελενακι κανενα 3000για ολα να υπολογιζεις

Τα μικρα μεγαλωνουν.η κορη πηγε χωριο κ ο μικρος με εχει τεντωσει.μπουσουλαει,σηκωνεται,μπαινει κατω απο το τραπεζι,κοιμαται χαλια λογω δοντιων κ εξελισσεται σε ταλιμπαν

Παναγιωτα δ αξιζει να πας σε κλινικη,με την παραμικρη δυσκολια σε στελνουν νοσοκομειο

Ειδικα σαν πρωτομανουλα να μην σκεφτεσαι εχω να κανω κ καποια χιλιομετρα για να γεννησω

Εφοσον δ εχεις καποιον για συνοδο στο νοσοκομειο θα εχεις κτ σαν αποκλειστκη;δ ξερω αν εχει καποια μαια να βρεις να ερχεται σπιτι μετα

Παντως να πας στα μαθηματα ανωδυνπυ κ θηλασμου.λογικα θα κανουν στο νοσοκομειο,κ ρωτα κ στο ικα

Αλλιως δ ξερω αν εχει καποιο ιδιωτικο

Παντως δ εχει πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου

On 3/10/2017 at 1:28 ΜΜ, elenakith είπε:

αυτό φοβάμαι @CME2205 , γιατί και τώρα ακόμα δεν μένω ανεπηρέαστη..αυτό που με φοβίζει είναι πώς θα διατηρήσω τα όρια που θέλω αν δεχτώ βοήθεια...τες πα..θα δούμε όταν έρθει η ώρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν...εσύ μπανάκι έκανες το μωρό μόνη σου ή σε βοηθούσε η μαμά ή η πεθερά?

Παναγιώτα πολύ ωραία τα νέα σου! Μπράβο, θα νιώθεις έτσι πιο ασφαλής και σίγουρη!!!

Βρε κορίτσια, όλες μιλάτε για βοήθεια από μαμά ή πεθερά.πουθενα δεν αναφέρεται για συμμετοχή του μπαμπά...ο ρόλος του είναι διακοσμητικός πλέον; κανονικά έπρεπε όλες να πεταγαμε έξω τις μαμάδοπεθερες και να κοιτάξουμε να χτίσουμε μια δυνατή οικογένεια με γερές βάσεις, το ζευγάρι πρώτα.ξερετε οι δυσκολίες και οι ταλαιπωρίες δυναμώνουν το ζευγάρι,αν είναι αγαπημένο πάντα.καλη και η βοήθεια αλλά καμιά δεν αναφέρει ότι βασίζεται στον άντρα της.στο πρώτο μου παιδί που είχα άγνοια περί θηλασμού,ο άντρας μου με βοηθούσε να αντλήσω γάλα με το θηλαστρο, αυτός έτρεχε για όλα, καμιά ξένη γυναίκα,οι δυο μας ξενυχταγαμε για το παιδί μας,το σπλαχνο μας, και των δύο παιδί είναι, πως θα το βιώσουν και αυτοί οι ερημομπαμπαδες αν τους έχουμε σε όλα απέξω; και μην μου πει καμία ότι ο άντρας της δουλεύει γιατί και εμένα ξενυχταγε αλλά το βράδυ το μάτι γαρίδα όταν ξύπναγε ο γιος του.π.χ. εγω τον θήλαζα αυτός τον άλλαζε πανα.

Έγινε μόδα τώρα και η μαία στο σπίτι, καθαρά για λόγους οικονομικούς προσφέρουν τίς υπηρεσίες τους και αυτές, αλλά δεν είναι και τρομερά δύσκολο να βρεις τα πατήματα σου με το παιδί σου.. ενστικτωδώς και μόνο λειτουργώντας το μητρικό ένστικτο, όλα έρχονται από μόνα τους... συγνώμη κιόλας για την σφήνα, το ξέρω κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά με ενοχλεί όπως προείπα ότι οι συζητήσεις μας δεν περιέχουν τους άντρες μας στην βοήθεια που όλες χρειαζόμαστε, είτε με το νεογέννητο είτε στο σπίτι με τις δουλειές, το μαγείρεμα,την φύλαξη των παιδιών......

On 3/10/2017 at 2:09 ΜΜ, panagiotamk είπε:

Μενω στην Αλεξανδρουπολη και με πληροφορησαν προσφατα οτι ακομη και το πρωτο μπανακι που το εκαναν παλια οι μαμαδες μαζι με μια μαια πλεον πρεπει να το κανουν μονες οι μαμαδες. Εχει μεγαλη ελλειψη προσωπικου το νοσοκομειο μας απο οτι φαινεται οποτε για εμας που ειμαστε και πρωτοτοκες η εξωτερικη μαια δεν ειναι πολυτελεια αλλα αναγκη!!! Και επειδη οπως λεει και η CME2205 τις πρωτες μερες πρεπει να το κανεις μπανακι κρατωντας το στα χερια, αν κανω καισαρικη πως στο καλο θα τα καταφερω? Τουλαχιστον τις 2 πρωτες μερες να συνελθω λιγο και μετα πιστευω θα παρω το κολλαει.

Δηλαδή εγώ που γέννησα 3παιδια στο ΠΓΝΑ με καισαρική ποιος μου έπλενε το μωρό; μόνη μου; εννοείται σε βοηθάει κάποια μαία αν σε εχουν αφήσει τελείως μόνη οι οικείοι σου να πας να γεννήσεις, διαφορετικά ο άντρας σου θα πάει για να μάθει κιόλας εφόσον είναι το πρώτο σου, ή η μαμά σου, δεν σε παρατάνε στο έλεος του θεού, από προσωπική εμπειρία μιλάω και όχι από κάπου το άκουσα ή μου το είπανε.αν γεννήσεις φυσιολογικά μπορείς και μόνη σου,εδώ άλλες πάνε και για καφέ στην καφετέρια του νοσοκομείου που γεννάνε φυσιολογικά.μην τα παρουσιάζουμε τραγικά δεν υπάρχει καμιά μας την σήμερον ημέρα να πηγαίνει στο μαιευτήριο μοναχή της χωρίς συνοδεία,αν όμως κάποια επιλέξει να έχει την μαία της εκεί αλλάζει το πράγμα, είναι προσωπική επιλογή για να νιώθει πιο ασφαλής, όχι όμως ότι χωρίς αυτήν είσαι ξεγραμμενη...

On 3/10/2017 at 2:10 ΜΜ, vikib είπε:

Τι να πω κ γω που μετα μου ηρθε μινιον ο μικρουλης κ εξακολουθει να ειναι.κ παλι ημουν εξοικιωμενη αλλα με εχει σκασει με το φαι.αν ηταν το πρωτο θα ημουν κατααγχωμενη

Παναγιωτα ειμαστε κοντα.γεννησα ξανθη.αν κ πλεον μενω κομοτηνη.αλεξ/πολη δ ηθελα να παω,μονο αν ηταν αναγκη για την μοναδα

Στο πανεπιστημιακο η στο κρατικο εισαι;

Αν κανεις καισαρικη δικαιουσαι συνοδο.ειδικα στο κρατικο.σε καποια πανεπιστημιακα οχι.οποτε θα το κανει ο συνοδος.μαμα,πεθερα,αδερφη,παντως γυναικα

Άντε πάλι με την γυναίκα.... γιατί ρε γλυκιά μου είναι κανόνας αυτό με την γυναίκεια φιγούρα; εμένα ο άντρας μου έκανε μπάνιο τα μωρά στο νοσοκομείο και ξέρεις πόσοι μπαμπάδες ακόμα; και μάλιστα καμαρωνανε λες και κάνανε κάτι σπουδαίο..εμ βέβαια το παιδί τους κρατάνε στα χέρια και το φροντίζουν μετά από 9 μήνες αναμονής, λίγο είναι;τον πρώτο λόγο έχουν οι μπαμπάδες και μετά τα συγγενολογια..

• Μου αρέσει 1

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

On 3/10/2017 at 2:30 ΜΜ, rainbow είπε:

το προβλημα ειναι αλλου με το πλυσιμο στην αρχη..τις πρωτες μερες που λετε γιατι ναι μεν το κρατας στο χερι να το πλυνεις αλλα στο νοσοκομειο εχουν "γουρνες" ενω στο σπιτι τοσο κοντη που ειναι η βρυση δεν βολευει..εγω σκεφτηκα να παρω κατι σαν προεκταση αλλα δεν ξερω αν οντως βοηθαει τελικα.

δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγχονομαστε τοσο ολες οι μαμαδες το εχουν εμφυτο την περιποιηση και την προστασια του βρεφους αρκει να μην αγχονομαστε και να επικρατει η λογικη.οι γιαγιαδες μας δηλαδη πως τα καταφερναν ουτε καποιον να τις βοηθησει ειχαν ,ουτε μαιες.ολες το εχουμε μεσα μας αρκει να μην πανικοβαλομαστε με το παραμικρο

Πες τα Χρυσοστομη..

On 3/10/2017 at 3:30 ΜΜ, CME2205 είπε:

@elenakith έχει και το δημόσιο το ρίσκο του. Υπάρχει περίπτωση πχ να γεννήσεις απρόοπτα (πχ βράδυ, ή σκ) και να σε ξεγεννήσει ο ειδικευόμενος που εφημερεύει! Ο οποίος μπορεί να είναι καλός μεν, αλλά δεν μπορείς να τα ξέρεις από πριν! Επίσης μία φίλη μου που γέννησε στο Έλενα είχαν βάλει δίπλα της μία γύφτισσα στο δωμάτιο και όλο το σόι (με τις αντίστοιχες μυρωδιές) την έβγαζε όλη μέρα στο δωμάτιο. Βέβαια κι εγώ που γέννησα στο ιδιωτικό μία χαζή είχα δίπλα μου που δεν κουνιόταν από το κρεββάτι ούτε για να κάνει μπάνιο, οπότε κι εκεί ρίσκο παίρνεις!

Εμ τί να σε κάνω δεν είσαι η γυναίκα του Σπανούλη να σε βάλουν σουίτα 5αστερων στο Ιασώ και 3 μαίες πάνω από το κεφάλι σου όλη μέρα,η μια να σου κάνει μασάζ η άλλη να σε αρωματιζει και η άλλη να σε χτενίζει.. άτιμη κοινωνία! Εγώ πάλι στην πρώτη γέννα ήμουν σε εξακλινο αν θυμάμαι καλά, με 2 γυφτισσες και 3 ντόπιες.στην δεύτερη λίγο καλύτερα,τετρακλινο με μια γύφτισσα...δημόσια περίθαλψη,τί να πεις;;; Αν είχα τα φράγκα και γω στο Ιασώ θα πήγαινα με το λιαρτζετ μου!!

11 ώρες πρίν, Faith 30 είπε:

Καλημερα κοριτσια!μολις εφαγα μηλοπιτα κ κανουμε παρτυ!πως γινετε ρε κοριτσια να αγαπας τοσο πολυ ενα αθρωπακι,που δεν το εχεις καν δει....δηλαδη οταν με το καλο το δεις,ποσο πιο πολυ θα πολαπλασιαστει η αγαπη?τετοιο συναισθημα πρωτη φορα νιωθω.

Εμεις εχουμε αεριο,το χειμωνα το εχω σταθερη θερμοκρασια 21,το βραδυ το κατεβαζα 19,τωρα με το μωρο πιστευω σταθερα στους 22 μερα βραδυ.

Αχ αγάπη έτσι είναι...η αγάπη πολλαπλασιάζεται μέρα με τη μέρα που περνάει.

Εγώ έχω θέμα με το κρύο, επειδή τρώω πολύ στην δουλειά μου και γενικά εδώ στα βόρεια έχει κρύο τον χειμώνα, την ζέστη στο σπίτι δεν την διαπραγματεύομαι... προτιμώ να κόψω από αλλού και να τα δώσω στο πετρέλαιο.εχουμε και τζάκι που καίει όλη μέρα σχεδόν, κάθε χρόνο καίμε 10τονους περίπου και ο θερμοστάτης στο καλοριφέρ το βράδυ είναι στο 21-22 , την ημέρα δεν πολυαναβει το καλοριφέρ γιατί θερμοκρασία σπιτιού έχουμε 25 βαθμούς... τώρα θα βάλω και διαφάνειες στα μπαλκόνια για περισσότερη εξοικονόμηση θερμότητας..

• Μου αρέσει 1

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

novemoer rain:τι ειναι οι διαφανειες;

τι να σας πω εμπειρια τοκετου δεν εχω αλλα δυο φιλες μου που γεννησαν σε δημοσιο μια αθηνα μια θεσσαλονικη την πρωτη μερα ηταν με γυφτισες γιατι ηταν φουλ λογω εφημεριας και την δευτερη τις αλλαξαν δωματιο.σε καποια νοσοκομεια αν υπαρχει δυνατοτητα το προσεχουν και οι μαιες με ποιον σε βαζουν.βεβαια να σας πως την εμπειρια μου επειδη δουλευω σε νοσοκομειο υπαρχουν και τσιγγανοι που ειναι πολυ πιο καθαροι και ευγενικοι απο πολλους αλλους...απλα οντως θα ερθει ολο το σοι...

οσο για τους μπαμπαδες θα συμφωνησω με την novemper rain.οσο πιο πολυ τους αφηνεις απ'εξω τοσο χειροτερα ειναι γιατι πρωτον ειναι και δικο τους παιδι και θελουν και αυτοι να ειναι διπλα του ,ασε που ειναι πολυ εγωιστικο να πιστευουμε πως μονο η μανα ξερει καλυτερα.και δευτερον αν τους απομονωσεις οταν θα χρειαστει να αφησεις το μωρο για το χ-ψ λογω και εσυ θα φοβασαι και θα εισαι μεσα στο αγχος και αυτος ο καημενος θα πελαγωνει και θα σε περνει τηλ συνεχεια και θα τον βγαλεις "ανηκανο" ενω στην ουσια δεν θα φταιει αυτος αλλα εσυ.

οσο για τις γυναικες συνοδους τις προτιμανε τα βραδια γιατι οταν υπαρχουν και αλλες γυναικες ε νιωθουν λιγο αβολα να βγαλουν και το βυζι εξω αν δεν υπαρχει και παραβαν.επισης αν υπαρχει μια μαια το βραδυ δεν ειναι και οτι πιο ασφαλες να μενουν πολλοι αντρες ποτε δεν ξερεις ποιος θα σου βγει νευρικος και ποσο μαλλον αν υπαρχουν και οι κατηγοριες που προαναφεραμε.

και στην εποχη μας που υπαρχουν τοσα βιντεακια στο YouTube για την περιποιηση και τον θηλασμο το βρισκω υπερβολικο να παρεις μαια και να πληρωσεις τοσα λεφτα.εχει δωσει φιλη μου στο πρωτο της 200 € στη μαια του γιατρου..γιατι αισθανοταν σιγουρια λεει..και οταν την ρωτησα τι εκανε δηλ.στην ουσια της κρατουσε παρεα και της χαιδευε το χερι..μεχρι να γεννησει..

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια!! Με περιτριγυρίζει ένα κρύωμα εδώ και 2 ημέρες που δεν λέει ούτε να εξελιχθεί αλλά ούτε και να φύγει!

@november rain συμφωνώ μαζί σου για τον άντρα, όμως μερικοί άντρες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να συμμετέχουν τόσο ενεργά. Για παράδειγμα ο δικός μου δεν κάνει καθόλου δουλειές στο σπίτι (τον έχω λίγο καλομαθημένο :)) συν ότι δουλεύει και λείπει από το σπίτι πάρα πολλές ώρες, ακόμα και μέρες ολόκληρες. Πχ το προηγούμενο σκ έφυγε για δουλειά Παρασκευή πρωί και γύρισε Κυριακή μεσημέρι!! Ωράριο άστατο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον φωνάξουν και να πρέπει να φύγει. Να φανταστείς όταν έχουμε να πάμε κάποια μακρινή έξοδο, πχ μια βάφτιση, πάμε με 2 αυτοκίνητα γιατί αυτός μπορεί να χρειαστεί να φύγει. Εγώ για βοήθεια έχω μία γυναίκα κάθε 15 για τις βαριές δουλειές του σπιτιού, όμως για τα υπόλοιπα τα κάνω μόνη μου. Δεν θέλω καμία βοήθεια από κανέναν εξωτερικό. Μου αρκεί που ο άντρας μου είναι πολύ τακτικός και κρατάει τη μικρή και την απασχολεί για να κάνω εγώ δουλειές. Τώρα όταν έρθει και το μωρό, αυτό που θέλω είναι να παίρνει τη μικρή να την πηγαίνει καμιά βόλτα για να μένω λίγο ήσυχη στο σπίτι με το μικρό.

Όσον αφορά τη μαία, εγώ όπως σας είπα προσπάθησα μόνη μου αλλά με πλήρη αποτυχία... ο άντρας μου επέμενε να σταματήσω το θηλασμό και να δώσουμε στο μωρό ξένο για να ησυχάσω κι εγώ και να χορτάσει επιτέλους και το παιδί. Η επιμονή ήταν καθαρά δική μου, γιατί ήθελα πολύ να θηλάσω, όμως τελικά παρόλα αυτά και παρά την επίσκεψη της μαίας δεν τα κατάφερα. Και επίσης, λόγω της δουλειάς του άντρα μου, από τις πρώτες ημέρες έλειπε λόγω δουλειάς και υπήρχαν ολόκληρα 24ωρα που ήμουν μόνη μου...

Επίσης στο μαιευτήριο, αν δεν είσαι σε μονόκλινο, κανονικά απαγορεύεται να μένει άντρας μαζί σου εκτός επισκεπτηρίου. Δεν είναι σωστό στην κατάσταση που είναι μία γυναίκα, με το στήθος έξω να θηλάζει και να αλλάζει σερβιέτες συνέχεια, να κοιμάται δίπλα της ο άντρας της διπλανής! Δεν θα μου άρεσε να μου το κάνουν και δεν το κάνω κι εγώ.

• Μου αρέσει 3

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, november rain είπε:

Βρε κορίτσια, όλες μιλάτε για βοήθεια από μαμά ή πεθερά.πουθενα δεν αναφέρεται για συμμετοχή του μπαμπά...ο ρόλος του είναι διακοσμητικός πλέον; κανονικά έπρεπε όλες να πεταγαμε έξω τις μαμάδοπεθερες και να κοιτάξουμε να χτίσουμε μια δυνατή οικογένεια με γερές βάσεις, το ζευγάρι πρώτα.ξερετε οι δυσκολίες και οι ταλαιπωρίες δυναμώνουν το ζευγάρι,αν είναι αγαπημένο πάντα.καλη και η βοήθεια αλλά καμιά δεν αναφέρει ότι βασίζεται στον άντρα της.στο πρώτο μου παιδί που είχα άγνοια περί θηλασμού,ο άντρας μου με βοηθούσε να αντλήσω γάλα με το θηλαστρο, αυτός έτρεχε για όλα, καμιά ξένη γυναίκα,οι δυο μας ξενυχταγαμε για το παιδί μας,το σπλαχνο μας, και των δύο παιδί είναι, πως θα το βιώσουν και αυτοί οι ερημομπαμπαδες αν τους έχουμε σε όλα απέξω; και μην μου πει καμία ότι ο άντρας της δουλεύει γιατί και εμένα ξενυχταγε αλλά το βράδυ το μάτι γαρίδα όταν ξύπναγε ο γιος του.π.χ. εγω τον θήλαζα αυτός τον άλλαζε πανα.

Έγινε μόδα τώρα και η μαία στο σπίτι, καθαρά για λόγους οικονομικούς προσφέρουν τίς υπηρεσίες τους και αυτές, αλλά δεν είναι και τρομερά δύσκολο να βρεις τα πατήματα σου με το παιδί σου.. ενστικτωδώς και μόνο λειτουργώντας το μητρικό ένστικτο, όλα έρχονται από μόνα τους... συγνώμη κιόλας για την σφήνα, το ξέρω κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά με ενοχλεί όπως προείπα ότι οι συζητήσεις μας δεν περιέχουν τους άντρες μας στην βοήθεια που όλες χρειαζόμαστε, είτε με το νεογέννητο είτε στο σπίτι με τις δουλειές, το μαγείρεμα,την φύλαξη των παιδιών......

Δηλαδή εγώ που γέννησα 3παιδια στο ΠΓΝΑ με καισαρική ποιος μου έπλενε το μωρό; μόνη μου; εννοείται σε βοηθάει κάποια μαία αν σε εχουν αφήσει τελείως μόνη οι οικείοι σου να πας να γεννήσεις, διαφορετικά ο άντρας σου θα πάει για να μάθει κιόλας εφόσον είναι το πρώτο σου, ή η μαμά σου, δεν σε παρατάνε στο έλεος του θεού, από προσωπική εμπειρία μιλάω και όχι από κάπου το άκουσα ή μου το είπανε.αν γεννήσεις φυσιολογικά μπορείς και μόνη σου,εδώ άλλες πάνε και για καφέ στην καφετέρια του νοσοκομείου που γεννάνε φυσιολογικά.μην τα παρουσιάζουμε τραγικά δεν υπάρχει καμιά μας την σήμερον ημέρα να πηγαίνει στο μαιευτήριο μοναχή της χωρίς συνοδεία,αν όμως κάποια επιλέξει να έχει την μαία της εκεί αλλάζει το πράγμα, είναι προσωπική επιλογή για να νιώθει πιο ασφαλής, όχι όμως ότι χωρίς αυτήν είσαι ξεγραμμενη...

Άντε πάλι με την γυναίκα.... γιατί ρε γλυκιά μου είναι κανόνας αυτό με την γυναίκεια φιγούρα; εμένα ο άντρας μου έκανε μπάνιο τα μωρά στο νοσοκομείο και ξέρεις πόσοι μπαμπάδες ακόμα; και μάλιστα καμαρωνανε λες και κάνανε κάτι σπουδαίο..εμ βέβαια το παιδί τους κρατάνε στα χέρια και το φροντίζουν μετά από 9 μήνες αναμονής, λίγο είναι;τον πρώτο λόγο έχουν οι μπαμπάδες και μετά τα συγγενολογια..

Παραληψη μου.φυσικα μπορει να κανει το μωρο μπανιο ο μπαμπας με τη μαια στο νοσοκομειο αν γινει στην ωρα επισκεπτηριου

Τουλ στα δημοσια που ξερω συνοδο αντρα δ αφηνουν

Φανταζομαι αν δ εχουν πολυ κοσμο,γεννες,ρομα βαζουν χωρια.κ προσπαθουν να μην μπουκωνουν τα δωματια

Εμενα τη πρωτη μερα μόνο στο πρωτο μου παιδι εκατσε η μαμα μου στο νοσοκομειο τις υπόλοιπες μερες ηταν ο αντρας μου και της διπλανης μου επισης ο αντρας της ξαθοταν τα βραδυα.. και ημουν σε δημοσιο...

Ειναι δυνατον να μην αφηνουν τον πατερα να κατσει με τη γυναικα του?? Βαζεις το κουρτινακι και κανει οτι θελει η καθεμια..

Και σερβιετες δεν αλαζουμε στο δωματιο αλλα στο μπανιο μην λεμε οτι θελουνε τωρα....δλδ τις ωρες επισκεπτηριου δεν μας νοιαζει να αλαζουμε και να θηλαζουμε και μας νοιαζει το βραδυ που θα μεινει ο μπαμπας...

Η καθεμια κανει οπως νοιωθει πιο ανετα  και νε οποιον θελει αυτη να μεινει και αν μπορει και ο αντρας της βεβαια και μπορει να τη βοηθησει να μεινει να μεινει.... 

Μετα απο καισαρικη ερχονται κ σου αλλαζουν τις σερβιετες λοχειας.κ δ κρυβουν κ πολλα τα κουρτινακια.μπορουν να βγαινουν για λιγο οι συνοδοι βεβαια.σε καθε νοσοκομειο ειναι διαφορετικα

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...