Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Θα γίνουμε γονείς τον Ιανουάριο του 2018

Recommended Posts

On 30/9/2017 at 2:45 ΜΜ, rainbow είπε:

προ εγκυμοσυνης που ειχα κανει καμπυλη ο εδοκρινολογος μου εδωσε φυσ τιμες

0' 100

60'. 180

120'. 140

οποτε εγω καλα νομιζω ειναι

να σας ρωτησω ....εμεις που θα γεννησουμε χειμωνιατικα..για το βραδυ πρεπει να παρουμε κανενα υπνοσακο; με τι σκεπαζονται τα μωρα;πηρα ενα παπλωμα αλλα η μαμα μου λεει οτι θα ξεσκεπαζεται συνεχεια .

Αγάπη τα βρεφακια δεν κουνιούνται τις πρώτες βδομάδες απτό κρεββάτι τους.εκει που τα βάζεις εκεί τα βρίσκεις.μετα τους 3 μήνες ξεκινάνε τα κουνήματα.(είδατε πού τα ξέρουν όλα οι μαμάδες μας;;; χαχα)με ότι να το σκεπάσεις μην φοβάσαι ότι θα το πετάξει... συνήθως πολλές περνουν υπνοσακο για να μην έχουν την έγνοια το βράδυ.εγω είμαι της παλιάς σχολής, τα παιδιά μου τα σκεπάζω με κουβέρτα...

On 30/9/2017 at 3:41 ΜΜ, rainbow είπε:

α ωραια...αναποδα ξεκινησα τις αγορες χαχα!! Δηλαδη μονο υπνοσακο χωρις κουβερτα απο πανω;γενικα θα εχουμε και ζεστη ! Απλα λεω ας ενημερωθω απο πριν γιατι θα αρχισουν ολοι τα δικα τους...δυσκολος ο χειμωνας...

Αν το βάλεις στον υπνοσακο και μετά κουβέρτα από πάνω, το εσκασες το παιδί...

On 30/9/2017 at 4:41 ΜΜ, Faith 30 είπε:

Κοριτσια εγω εχω κουβερτα αλλα θεωρω οτι ο υπνοσακος θα ειναι πιο ασφαλες,η μαμα μου λεει παπλωμα,οτι να ναι.διαβαζω οτι το παπλωμα απαγορευετε,θα κοιταξω για υπνοσακο κ εκει θα καταληξω.

Είπαμε οι μαμάδοπεθερες τα ξέρουν όλα... χαχαχα

On 30/9/2017 at 10:06 ΜΜ, rainbow είπε:

σημερα εβγαλα τα χειμωνιατικα μεγαλη απογιητευση...τα 2/3 δεν με χορανε τζαμπα τα κατεβασα!.ασε που απελπιστηκα οτι και αφου γεννησω η κοιλια θα ειναι χαλια δεν θα με χωρανε παλι τα τζιν .

Άσε πικρή ιστορία τα ρούχα... να έχω ένα παντελόνι όλο και όλο;; να δούμε πότε θα το πλένω για να το ξαναφοραω...

22 ώρες πρίν, rainbow είπε:

κοριτσια εχω καταμπερδευτει..διαβασα στο ιντερνετ σχετικα με το πως να σκεπασεις το μωρο..ο καθενας και κατι διαφορτικο ..καποιοι λενε οτι και ο υπνοσακος δεν κανει μεχρι 3 μηνων τουλαχιστον αλλοι μεχρι τους 12.αλλοι προτεινουν κουβερτα βαμβακερη η μαλλινη ,αλλοι φλις κουβερτα(νομιζω θα παγωσει το νινι).καποιες που γεννησαν εξωτερικο χρησιμοποιησαν και παπλωμα .αλλες χρησιμοποιησαν το "φασκιωμα" (το εχω δει το εκανε μια κυρια στο μωρο της 40 ημερων κιχ δεν εβγαζε κοιμοταν με τη μια)τι να πω ...μαλλον θα ρωτησω παιδιατρο...!οχι τιποτα αλλο σκεφτομουν α παρω κουβερτα τυπου ισπανικη αλλα μηπως δεν κανει και αυτη;

εμεις δυστυχως δεν εχουμε h&m οποτε μαλλον θα μου βγει ο κουκος αηδονι..ευτυχως πηρα ενα κολαν εγκυμοσυνης..και μαλλον θα παρω και κανενα τζιν και μπουφαν οποσδηποτε. Δεν κλεινει τιποτα και εχει πολυ κρυο ηδη..

Εμ λογικό είναι να μπερδευεσαι με τόσα που διάβασες.. στο τέλος πετάς και μια ισπανική κουβέρτα με έστειλες αδιαβαστη... γιατί δεν κάνεις αυτό που λέει το ένστικτο σου; Πιστεύεις ότι το ιντερνέτ λέει πάντα το σωστό; και 3 διαφορετικούς παιδιάτρους να ρωτήσεις,3διαφορετικα πράγματα θα ακούσεις.μια μαμά ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται το μωρό της...

• Μου αρέσει 4

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 29/9/2017 at 0:20 ΜΜ, Faith 30 είπε:

Καλημερα κοριτσια!δυστηχως καθε σπιτι εχει και τα δικα του,αλλος μεγαλυτερο σταυρο,αλλος μικροτερο.ειναι καταστασεις που δεν ειναι στο χερι μας να κανουμε κατι,παρα μονο στο χερι του θεου,εμεις μονο ελπιζουμε.

Ωραιες οι συζητησεις για τις αγορες,εμενα καροτσι θα μου παρουν δωρο,μεσα οκτομβριου θελω να τα εχω ολα ετοιμα,μου εμεινε κουνια,συρταριερα κ καθισμα αυτοκινητου.και κατι ψιλολογια για μενα κ το μικρο.

Κατια υπομονη, κ προσοχη!!!

@Mariachi ισως την χρειαστεις 2 εβδομαδες,ισως κ οχι.ειναι το πρωτο μας κ δεν ξερουμε τι μας περιμενει,θα χουμε κ τα ορμονικα μας,ας μας πουν οι εμπειρες μανουλες αν χρειαζομαστε οντος βοηθεια τις πρωτες μερες γιατι κ γω το σκεφτομαι αυτο κ δεν ξερω τι θα κανω.

Είπες μεγάλη κουβέντα:τα ορμονικά μας!!! Εγώ πιστεύω ότι οι κοπέλες που έχουν παιδάκι χρειάζονται μια βοήθεια για φαγητό ή καθαριότητα τον πρώτο καιρό ή για να αναλάβουν το πρώτο παιδί, αλλά ως εκεί... αυτές που γεννάνε το πρώτο δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους.συνηθως στις ελληνικές οικογένειες ισχύει το"δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεββάτι...". επειδή έχουμε κάνει τα λάθη μας, μέχρι και κουμάντο στον θηλασμό μου έχουν κάνει! Η πεθερά πάλι καθότανε να δεί πότε θα βγάλω το βυζί έξω να θηλάσω,αν το έχω μεγάλο, μικρό, πεσμένο ή δεν ξέρω εγώ τι περίμενε!!! και επειδή οι ορμόνες συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ και μετά την γέννα,εγώ δεν θέλω κανέναν στα πόδια μου.εξαλλου και οι.μπαμπαδες πρέπει να νιώσουν την πατρότητα και να μην τους έχουμε στην απέξω.ειδικα στο πρώτο παιδί πρέπει να συμμετέχουν ενεργά...

On 29/9/2017 at 2:26 ΜΜ, rainbow είπε:

καλησπερα!!! Να σας ρωτησω..ποσα φορμακια και φανελακια θα χρειαστουμε στην αρχη;εγω ελεγα να παρω 7 ενα για καθε μερα και πιστευω ολο και θαμιυ φερουν μετα πραγματα..εχουμε και μεγαλο σοι...! Οσο για μετα τη γεννα δεν ξερω εγω δεν θελω να ερθουν να μενουν σπιτι ουτε η μαμα ουτε η πεθερα.βεβαια μενουν κοντα μια ωρα δρομος ειναι οποτε θελουν ερχονται..γιατι εγω αισθανομαι οτι οσο μενουν δεν θα βρουμε τους ρυθμους μας και θα ανακατευονται και ο συζηγος θα μενει στην απεξω

Θα βρω την λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να έχουμε και θα την παραθέσω... απτις μανούλες Αυγούστου του 15...

On 29/9/2017 at 3:45 ΜΜ, elenakith είπε:

Καλέ τι διαβάζω για ψώνια!!!! εσύ τα σηκώνεις??? παπαπαπα αγάπη μου καθόλου βάρος, άντε μέχρι 2-3 κιλά το πολύ...δεν πιστεύω να αλλάξεις και ρούχα και να φτιάξεις ντουλάπες μόνη σου, ε?

Εγώ είμαι 22 εβδομάδων και 2 ημερών... όσο για το μπαμπά σου πιστεύω όιτι σε βλέπει από ψηλά που είσαι εγκυούλα και σε καμαρώνει και χαίρεται η ψυχούλα του...έτσι σκέφτομαι κι εγώ για τον δικό μου...σημασία όμως τώρα έχουν τα μωράκια που μεγαλώνουν μέσα μας! :) 

μπράβο κορίτσι μου, τι καλά που σας δώσανε τόσα πράγμαρτα! Εμάς μας έχουν πει ότι θα μας δώσουν, αλλά ακόμα δεν έχει φανεί τίποτα...

Να υποθέσω ότι το σχόλιο για το βάρος που δεν πρέπει να σηκώνουμε ήτανε για την συγκεκριμένη κοπέλα που έχει θέμα έτσι; γιατί όταν έχεις παιδί-ιά αυτό είναι ανέκδοτο που γελάμε...

• Μου αρέσει 4

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

On 9/30/2017 at 2:10 ΜΜ, Faith 30 είπε:

Καλημερα κοριτσια.οποια γνωριζει για καμπυλη ζαχαρου,μπορει να με βοηθησει?εστειλα τα αποτελεσματα στο γιατρο χτες,ακομη δεν απαντησε.φυσιολογικες τιμες δεν γραφει.75γρ γλυκοζης

0      λεπτα  98

60   λεπτα 175

120 λεπτα 132.

Καλημέρα.

Είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές γιατί στην εγκυμοσύνη έχουν άλλα όρια. 0' <90 60'<140 120'<120. 

Παρόμοιες είναι και οι δικές μου και με παρέπεμψε ο γυν/γος σε ενδ/γο. Δίαιτα μου σύστησε προ το παρόν και βλέπουμε. 

On 9/30/2017 at 6:30 ΜΜ, CME2205 είπε:

Ναι αλλα δεν πρεπει να δει το μωρο λιγες ημερες αφου γεννηθει και μετα στο μηνα παλι;

Εγώ τον φώναξα στο μήνα. Μέχρι τότε ερχόταν η μαία. Αυτό νομίζω είναι και το πρωτόκολλο στην Ευρώπη. Για ζυγαριά πήρα μία του εμπιρίου με 30 ευρώ κι όλη μέρα ζύγιζα μέχρι που κάπου τη χαντάκωσα και τώρα δεν τη βρίσκω :confused:

• Μου αρέσει 1

zRCTp3.png

Καλημέρα κορίτσια και καλή εβδομάδα!!

Πως πέρασε το σκ;;;; Σαν νερό! :(:(:(

Λοιπόν, εγώ τον πρώτο μου, που γεννήθηκε Φεβρουάριο, τον σκέπαζα με κουβερτα ισπανική με σεντόνι από μέσα.... Όσα για φορμάκια κτλ μην υπολογίζεται μόνο 7 για την εβδομάδα (1 κάθε ημέρα) γιατί δεν ξέρετε πόσες φορές μπορεί να λερωθεί μέσα στην ημέρα.

Βοήθεια, είτε πρώτο είτε δεύτερο παιδί, χρειάζεσαι για τις δουλειές του σπιτιού μέχρι να βρεις τους ρυθμούς σου. Από την άλλη, αν δεν υπάρχει όλα παλεύονται!

Νυστάζω τρομερά σήμερα................

• Μου αρέσει 1

NGf6p2.png

AFi6p3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!! Εμένα η παιδίατρος τις φλις κουβέρτες μας τις έχει απαγορεύσει γενικά γιατί η μικρή έχει πολλές αλλεργίες και πετάει συχνά εξανθήματα. Με το πάπλωμα δεν έχει πρόβλημα αρκεί να μην είναι από αληθινό πούπουλο χήνας (κάνει αλλεργίες) και να είναι πλυμένο με το απορρυπαντικό του μωρού. Να φανταστείς πέρσι όταν κατεβάσαμε τα χειμωνιάτικα, η μικρή μου έκανε ένα φοβερό εξάνθημα από το πάπλωμα στο δικό μας κρεββάτι γιατί εκεί την άλλαζα, παρόλο που έβαζα σελτεδάκι και δεν ακουμπούσε κατευθείαν πάνω. Το πάπλωμα είχε πλυθεί πριν το καλοκαίρι και είχε αποθηκευτεί στο πατάρι.

@SFSI81 αυτό προϋποθέτει να έχεις μαία και εδώ στην Ελλάδα η μαία δεν εμπλέκεται (κακώς) πέραν του τοκετού. Βέβαια εγώ είχα χρειαστεί τον παιδίατρο πιο νωρίς γιατί η μικρή έκανε ίκτερο και έχανε βάρος αφού είχαμε πάει στο σπίτι. Είχα πρόβλημα με το θηλασμό και δεν έπαιρνε αρκετό γάλα.

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

@CME2205 η μαία είναι εκπαιδευμένη κανονικά και για μετά τη γέννα αρκεί φυσικά να βρεις την κατάλληλη... κάποια μαιευτήρια σήμερα σου στέλνουν και δική τους αν θέλεις τις πρώτες μέρες. Αν έρχεται από την επόμενη μέρα γλιτώνεις  τον ίκτερο κλπ γιατί κρίνει εάν τρέφεται το μωρό σωστά, σε βοηθάει στο θηλασμό κλπ

• Μου αρέσει 1

zRCTp3.png

πρίν από 2 λεπτά , SFSI81 είπε:

@CME2205 η μαία είναι εκπαιδευμένη κανονικά και για μετά τη γέννα αρκεί φυσικά να βρεις την κατάλληλη... κάποια μαιευτήρια σήμερα σου στέλνουν και δική τους αν θέλεις τις πρώτες μέρες.

ναι συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ είχα πάρει μαία στο σπίτι τις πρώτες μέρες γιατί όπως σου είπα είχα μεγάλο πρόβλημα με το θηλασμό. Είχα ένα μωρό που έκλαιγε 24 ώρες το 24ωρο, δεν κοιμόταν ούτε 10 λεπτά και θήλαζα συνεχόμενα 14-15 ώρες. Η μαία με βοήθησε πάρα πολύ, όχι μόνο με το θέμα του θηλασμού αλλά και με πολλά πρακτικά, όπως την περιποίηση του μωρού, το ντύσιμο, το μπάνιο του κλπ. Περισσότερο όμως από όλα με βοήθησε ψυχολογικά. Παρόλα αυτά η ίδια μου σύστησε να φωνάξω τον παιδίατρο γιατί το μωρό φαινόταν να ζορίζεται, γιαυτό και ήρθε την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι. Βέβαια έτυχε και η παιδίατρός μας είναι και προσωπική φίλη, οπότε ήταν για μένα πιο εύκολο να τη συμβουλεύομαι ακόμα και για ψιλοπράγματα!

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Καταλαβαίνω...σαφώς  είδε ότι υπάρχει θέμα και σωστά παρέπεμψε στον παιδίατρο... εμένα τη δική μου την σύστησε ο παιδίατρος οπότε ήμουν σίγουρη ότι πέσαμε σε καλά χέρια. Έτσι δε χρειάστηκε να τραβολογάω το βρεφος στο μαιευτηριο για εξεταση ίκτερου όπως σου λένε να κάνεις. Κι εγώ ζορίστηκα πολύ στην αρχή με το θηλασμό, μέχρι να εδραιωθεί έδωσα και λίγη φόρμουλα. Είχε χαλινό η μικρή και δεν θήλαζε; 

• Μου αρέσει 1

zRCTp3.png

πρίν από 30 λεπτά , SFSI81 είπε:

Καταλαβαίνω...σαφώς  είδε ότι υπάρχει θέμα και σωστά παρέπεμψε στον παιδίατρο... εμένα τη δική μου την σύστησε ο παιδίατρος οπότε ήμουν σίγουρη ότι πέσαμε σε καλά χέρια. Έτσι δε χρειάστηκε να τραβολογάω το βρεφος στο μαιευτηριο για εξεταση ίκτερου όπως σου λένε να κάνεις. Κι εγώ ζορίστηκα πολύ στην αρχή με το θηλασμό, μέχρι να εδραιωθεί έδωσα και λίγη φόρμουλα. Είχε χαλινό η μικρή και δεν θήλαζε; 

Όχι, ίσα ίσα που η μικρή έπιανε πολύ καλά, απλά δεν είχα γάλα. Θήλασα αποκλειστικά μία εβδομάδα και μετά άλλες 6 με συμπλήρωμα. Με τη βοήθεια της μαίας και της παιδιάτρου είχα κάνει ότι ήταν δυνατόν προκειμένου να αυξήσω την παραγωγή. Θήλαζα 30 λεπτά σε κάθε γεύμα, πριν δώσω το συμπλήρωμα και ενδιάμεσα θήλαστρο, έτρωγα ότι ματζούνια υπήρχαν για να αυξήσω την παραγωγή (σούπες, χυμούς, μαγιά μπύρας, τσάι θηλασμού και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς) και στις 40 μέρες η μεγαλύτερη ποσότητα που μπορούσα να βγάλω με το θήλαστρο ήταν 30 ml και από τα 2. Ποτέ δεν πέτρωσε το στήθος μου και ποτέ δεν λερώθηκε το σουτιέν μου. Στο τέλος η μικρή μετά από 5 λεπτά θηλασμού έκλαιγε σπαρακτικά (αφού δεν τραβούσε τίποτα), οπότε απελπίστηκα και συνέχισα μόνο με ξένο. Βέβαια ήταν ένα πολύ μεγάλο παιδί με ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες σε γάλα (πχ στους 2 μήνες έπινε 260-330 ml σε κάθε γεύμα, με 6 γεύματα την ημέρα!). Αν ήταν πιο ολιγόφαγη δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η ιστορία...

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, SFSI81 είπε:

Καλημέρα.

Είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές γιατί στην εγκυμοσύνη έχουν άλλα όρια. 0' <90 60'<140 120'<120. 

Παρόμοιες είναι και οι δικές μου και με παρέπεμψε ο γυν/γος σε ενδ/γο. Δίαιτα μου σύστησε προ το παρόν και βλέπουμε. 

Εγώ τον φώναξα στο μήνα. Μέχρι τότε ερχόταν η μαία. Αυτό νομίζω είναι και το πρωτόκολλο στην Ευρώπη. Για ζυγαριά πήρα μία του εμπιρίου με 30 ευρώ κι όλη μέρα ζύγιζα μέχρι που κάπου τη χαντάκωσα και τώρα δεν τη βρίσκω :confused:

Ωχ μην μου λες τετοια κ δεν εχω καμια ορεξη για διαιτα.....ακομη περιμενω να με παρει τηλ.ο γυναικολογος να μου πει την γνωμη του.

EpmQp3.png

πρίν από 51 λεπτά , SFSI81 είπε:

Πω βρε κοπέλα μου τι ταλαιπωρία! Ελπίζω στο 2ο να πάνε όλα πρίμα :)

Στο 2ο θα το προσπαθήσω αλλά δεν θα σκάσω κιόλας! Όλη αυτή η ιστορία με είχε επηρεάσει και με είχε ρίξει πολύ ψυχολογικά... Άκουγα και όλα αυτά που έλεγαν ότι ο θηλασμός είναι θέμα θέλησης και όποια γυναίκα το θέλει πραγματικά θα τα καταφέρει και αισθανόμουν άχρηστη και ανεπαρκής (είναι και τα ορμονικά στη μέση)!

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

Κι εγώ αγχώνομαι, περισσότερο για το αν θα είμαι καλά μετά τη γέννα ώστε να έχω την ενέργεια να θηλάσω. Δεν ξέρω με τι αιματοκρίτη θα βγω, αφού ήδη έχει πέσει αρκετά. Βέβαια βοήθεια θα έχω λογικά αλλά τόσο αδύναμη που είμαι δεν ξέρω.

Επίσης, έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα καρότσι - κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν έχω καταλάβει αν τα καρότσια 3 σε ένα δέχονται μόνο συγκεκριμένα καθίσματα ή μπορείς να βάλεις όποιο θέλεις εσύ? Ή έχουν ένα στάνταρ δικό τους κάθισμα που δέχονται? Γιατί αν είναι έτσι νομίζω συμφέρει να πάρεις ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου και ένα καρότσι απλό τέλος πάντων. Ή όχι?

R2E1.png]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...