Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 26 λεπτά , Maraki S. είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, για το θέμα του μικρού κύκλου, μην το μετράτε Πιστεύω πώς ο γιατρός σου εννοούσε το λεγόμενο luteal phase.Λένε ότι κακή ένδειξη είναι όταν η απόσταση από την ημέρα της ωορρηξίας ως την 1η μέρα του επόμενου κύκλου είναι κάτω από 11-12 ημέρες τότε είναι πρόβλημα συνήθως ορμονικό που φτιάχνεται.Δηλαδή μια γυναίκα που έχει 25 ημέρες κύκλο αλλά κάνει ωορρηξία την 12η-13η μέρα είναι συνήθως εντάξει. Αν όμως, στον φυσικό μας κύκλο, κάνουμε ωορρηξία την 15-16η μέρα και στις 25 ημέρες αδιαθετούμε τότε είναι πιθανός αρνητικός παράγοντας προς βελτίωση. Τώρα πώς μετριέται αυτό εν μέσω εξωσωματικής, δεν ξέρω, αν έχεις ενδείξεις από πριν τότε αξίζει να το ψάξεις γιατί κάτι δεν ισορροπεί καλά ορμονικά.

Δεν έχω κάποια ένδειξη που να μου έχει κάνει highlight ο γιατρός ανά τα χρόνια μιας και κάνω ορμονολογικές (FSH, AMH,E2 και LH) τα τελευταία 8 χρόνια συστηματικά γιατί το παρακολουθούσαμε για το θέμα της ΑΜΗ με τον κανονικό μου γυναικολόγο. Σε ενδοκρινολόγο που είχα πάει παλιά επίσης δε μου είχε πει κάτι. Εγώ με κύκλο 24-25 ημερών κάνω ωορρηξία την 10η ημέρα περίπου. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να αναπτυχθεί σε 10 μέρες το ωάριο; Σήμερα που το μετρήσαμε 7η μέρα χωρίς φάρμακα ήταν στα 15χιλ.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Γενικά να ξέρεις ότι με τους φυσικούς τροποποιημένους δηλαδή με φάρμακα είναι πολύ συνιθισμενο αυτό με τα ανώριμα να συμβαίνει . Το έχω ακούσει από πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν τέτοια πρωτόκολλα να έχουν ωάρια που τελικά δεν κάνουν καλές γονιμοποιήσεις . 

Επίσης αυτό με την ποιότητα είναι μια θεωρία που στέκει . Επειδή έχεις χαμηλή ΑΜΗ από πολύ μικρή ηλικία κάτι δεν έχει συμβεί σωστά σε αυτό το κομμάτι για κάποιο λόγο. Δεν είναι το ίδιο μια γυναίκα με χαμηλή Αμη στα 38 της με μια γυναίκα με πολύ χαμηλή Αμη από τα 25.  Κάτι έχει πάει πολύ λάθος με την κατασκευή του συστήματος οπότε είναι κάπως αναμενόμενο να πρεπει να ψάξεις λίγο καλητερα για κάποιο υγιής ωάριο. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο σίγουρα 

Νομίζω δε σου απάντησα νωρίτερα γιατί έβλεπα τα μηνύματα ενώ ήμουν γραφείο και δε μπορούσα να απαντήσω πλήρως. Αν όντως πάει κάτι πολύ λάθος στη κατασκευή του συστήματος είναι πολύ πιθανό να μη μπορώ να το φτιάξω και ποτέ. Αυτό είναι που με φοβίζει κυρίως. Δλδ αν ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί, τι θα αλλάξει; Πως φτιάχνει η ποιότητα αν είναι κατασκευαστικό; Εχουμε δείγμα από 7 ωοληψιες, τώρα θα κάνω την 8η πρακτικά. Το μόνο που ελπίζω είναι να αντιδράσει καλύτερα στον εντελώς φυσικό κύκλο. Είναι πιθανό να ζορίζεται τόσο με τα απλά φάρμακα τροποποιημένου κύκλου; Πλάκα θα έχει να φταίει αυτό τόσο καιρό. 

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Καλημέρα σας.Μακον και εσύ κουμπς ε;;Εσύ έκανες την ένεση για το ρέζους;εγώ χθες την έκανα και ο θεός βοηθός.Εγώ τις έκανα από παρασκευή αλλά με το μπέρδεμα με το βιβλιάριο σήμερα το απόγευμα θα τις πάρω.Μόνο την κουμπς μου είπαν τηλεφωνικά για να κάνω την ένεση.Πω πω θα ξαναπάω γιατρό στις 20 Ιουνίου από την β επιπέδου.Δεν περνάνε οι μέρες με τίποτα.και όσο πλησιάζουμε στο τέλος τόσο πιο αργά περνάνε...

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα σας.Μακον και εσύ κουμπς ε;;Εσύ έκανες την ένεση για το ρέζους;εγώ χθες την έκανα και ο θεός βοηθός.Εγώ τις έκανα από παρασκευή αλλά με το μπέρδεμα με το βιβλιάριο σήμερα το απόγευμα θα τις πάρω.Μόνο την κουμπς μου είπαν τηλεφωνικά για να κάνω την ένεση.Πω πω θα ξαναπάω γιατρό στις 20 Ιουνίου από την β επιπέδου.Δεν περνάνε οι μέρες με τίποτα.και όσο πλησιάζουμε στο τέλος τόσο πιο αργά περνάνε...

καλημέρα!

ξανθή μου γιατι εκανες ενεση για το ρεζους?εμενα δεν μου εχει πει κατι η γιατρος απλά να κανω την coombs καθε μηνα, τπτ παραπανω.

εγω παω την άλλη εβδομαδα για τις υπολοιπες εξετάσεις. περιμενω απο τον ενδοκρινολόγο μου να μου στειλει την διαιτα που πρεπει να κανω πριν την καμπύλη ζαχάρου. θα κανω με 75 γρ γλυκοζης και 3 ληψεις. παντως ουτε εμενα με πειραζει η γλυκοζη απο οτι θυμαμαι μονο υπνηλία.

θα κανω επισης γεν ουρων, τοξοπλασμα,και CMV (που δεν ξερω τι ειναι..)

γενικη αιματος δεν θα κανω γιατι ειχα αιματοκρ. 38,7!!!! :) :)και μου ειπε δεν αναμενεται να πεσει οποτε εξεταση αιματος την επομενη φορα..

xanp καλημερα τα αποτελεσματα μου θα βγουν την τεταρτη και στον γιατρο θα παω την πεμπτη, δεν εχω κανη την ενεση και πρωτη φορα κανω εξεταση κουμπς. ο γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζοταν να το ψαξουμε νωριτερα. θα πρεπε????:confused:

IEJ0p3.png lqkDp3.png

Αχ, άσε κι εγώ τα ίδια έχω να πάω γιατρό από τη Β' επιπέδου στις 10 Απριλίου και το επόμενο ραντεβού μας είναι 6 Ιουνίου και χωρίς υπέρηχο γιατί όπως έχουμε πει δεν είναι υπέρ των πολλών υπερήχων ο γιατρός μου. Αύριο θα πάω ΙΚΑ να γράψω τις αιματολογικές και του είπα και μου έδωσε κι ένα παραπεμπτικο για υπέρηχο να δω μήπως μπορέσω μέσω ΙΚΑ να κάνω κι έναν υπέρηχο να τον δω λίγο το μπομπίκο μας!!!!

dWXVp3.png

YqUap3.png

καλημερακοριτσια!

νεφελη οπως ειπες ευτυχως δεν ειχες απο την αρχη και τις ενεσεις θρομβοφιλιας,υπομονη κοριτσακι,λιγο εμεινε ακομα!

Οτιλια τι καλα τα νεα σου!μπραβο πολυ χαρηκα!λες να το ξαποστειλε ο μικρος σου το ινομυωμα?''φυγε εσυ απο εδω,ενοχλεις!''

η κουμπς ειναι για το στιγμα που λενε?καλη επιτυχια κοριτσια!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα! Οτίλια, χαίρομαι πολύ που έφυγε το ινομύωμα, είναι πολύ καλό αυτό!!

Η κουμπς είναι νομίζω για το ρεζους. Εγώ πάντως προκειται να κάνω ένεση ΚΑΙ γι'αυτό γιατί έχω αρνητικό ρέζους ενώ το μωρό θετικό, οπότε την έχω προγραμμάτισμένη την ένεση απο την αρχή της εγκυμοσύνης για την 28η, την 34η εβδομάδα και για όταν με το καλό γεννήσω.

DVymp3.png

Gfjgp3.png

καλημερα κοριτσια μου οσον αφορατις συσπασεις εχω κι εγω ειδικα το βραδυ οταν ξαπλωνω.....πετρωνει η κοιλια μου....παντως πονους περιοδου εγω δεν εχω....εγω εχω οπως η glam τα χτυπηματακια τα συνεχομενα κατω κατω κι αισθανομαι μια πιεση πολλες φορες σαν να εχει σφηνωσει η μπεμπουλα μου εκει κατω στη μητρα....εκει με ποναει....δεν εχω παρει το γιατρο μου γιατι δεν το θεωρησα φοβερο....κοριτσια μου ηδη αρχισαν τα πρωτα δωρακια......κατι φορμακια καλτσουλες και μια κορδελα μου εφερε μια φιλη μου.....κι εγω αρχισα να πλενω σιγα σιγα τα μωρουδιακα....ρε κοριτσια λετε να αρχισω κι εγω να φτιαχνω το βαλιτσακι για το μαιευτηριο???νωρις δεν ειθναι ακομα?

θα δω....παντως το δωματιακι θα αρχισω να το φτιαχνω οταν ερθει η μπορντουρα του δωματιου....

αστερινα μου να προσεχεις καλη μου και να ξεκουραζεσαι...

6RVmp3.png

6Kqep2.png

κοριτσάκια καλησπέρα!μίλησα σήμερα με το γιατρό μου και μου είπε ότι τα αποτελέσματα της καμπύλης ήταν πολύ καλά...ησύχασα και χάρηκα πολύ!!πήρα χθες και μια κρέμα για πρόληψη των ραγάδων και έβγαλα πιστωτική για να κάνω όλες τις αγορές μου μέσω internet..όλα καλά πάνε ως τώρα και ανυπομονώ να κρατήσω το μπεμπη μου στην αγκαλιά μου!!:P:p:p

μπορει καμμια να μου εξηγήσει πως καταλαβαίνουμε ότι έχουμε συσπάσεις;πως και που ακριβώς τις νιώθετε.είχα προχθές έναν ισχυρό πόνο χαμηλά στην κοιλιά αλλά ήταν στιγμιαίος.είναι σύσπαση;;

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Καλημέρα κοριτσάκια!!!

Οτίλια μπράβο κοπέλα μου!!! Πολύ χαίρομαι που έφυγε το ινομύωμα! Όλα καλά θα πάνε!!! Πάντως δεν ήξερα ότι κάνουν τεστ Παπ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

DHDqp3.png

9WOGp3.png

Σε ευχαριστώ Άννα μου! Όχι δεν έκανα τεστ παπ τώρα στην εγκυμοσύνη και νομίζω ότι γενικώς δεν κάνουν. Γυναικολογική εξέταση έκανα και κολπικό υπέρηχο και είπα ότι πόνεσα πολύ ενώ αντίστοιχα σε παπ που έχω κάνει κατα καιρούς πριν την εγκυμοσύνη (που σου παίρνουν και κομμάτι από τον τράχηλο) δεν καταλαβαίνω τίποτα! Σύγκριση έκανα.

VbTYp1.png

Κορίτσια τι είναι το coombs? Γιατί το κάνετε; Εmi το cmv είναι για τον κυτταρομεγαλοϊό, είναι πααααααρα πολύ σπάνιο να έχεις κολλήσει όπως και το τοξόπλασμα. Εγώ για αυτά έχω κάνει 2 φορές εξέταση, μια στο πρώτο τρίμηνο και μία στο δεύτερο, δεν νομίζω να ξανακάνω. Όπως και καμπύλη δε θα κάνω, θα κοιτάμε το ζάχαρο από αίμα και ούρα. Σήμερα συγκεκριμένα έχω μαμή και θα δώσω αίμα. Πώς βαριέμαι τις εξετάσεις;; Και σκεφτείτε ότι εδώ κάνουμε το 1/3 από όσες κάνετε κάτω.

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

Η έμμεσος coombs είναι εξέταση που κάνουν όλες οι ρέζους αρνητικές μαμάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Όσο είναι αρνητική είμαστε καλά αν βγει θετική υπάρχει πρόβλημα γιατί σημαίνει ότι ανακατεύτηκε το αίμα μας με το αίμα του θετικού ρέζους μωρού μας και ο οργανισμός αρχίζει και κάνει αντισώματα σαν να βλέπει το μωρό ξένο σώμα και προσπαθεί να το αποβάλει.Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην πρώτη εγκυμοσύνη όσο στις επόμενες να μην έχουμε αντισώματα.

Μακον και εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη την είχα κάνει μια στις αρχές θυμάμαι και ύστερα από τον πέμπτο και μετά.Την ένεση την είχα κάνει και την άλλη φόρα στην ίδια εβδομάδα γιατί από εδώ και πέρα είναι πιθανόν να ανακατευτεί το αίμα μας με του μωρού.Επίσης επειδή ο γιος μου ήταν θετικός έκανα και μια μόλις γέννησα.Τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη την κάνω κάθε μήνα και αφού βγήκε αρνητική μέχρι τώρα με έβαλε πάλι να κάνω την ένεση για να είμαι καλυμμένη από εδώ και πέρα μέχρι να γεννήσω.Να πω ότι ο άντρας μου είναι θετικός.Αν ήταν αρνητικός δεν ξέρω αν θα κάνα ένεση.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Καλησπέρα σε όλες, έχω να μπω πάρα πολύ καιρό γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω στην κυριολεξία. Δεν έχω διαβάσει όλα τα νέα σας, αλλά τα λίγα που κοίταξα είδα ότι όλα βαίνουν καλά. Εγώ την τελευταία φορά που πήγα στον γιατρό διαπίστωσε μέσω υπέρηχου ότι ο πλακούντας μου είναι αρκετά χαμηλά, συγκεκριμένα 2,3 εκατοστά από τον τράχηλο. Μου είπε να μην ανησυχώ και ότι το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβει ώς το επόμενο ραντεβού αλλά εμένα με έπιασαν τα διαόλια μου. Φοβάμαι πάρα πολύ μην γίνει κάτι άσχημο, που τα όνειρά μου το βράδυ είναι σχεδόν πάντα άσχημα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι να ανέβει λιγάκι ο πλακούντας για να μη μου δημιουργήσει πρόβλημα στον τοκετό, γιατί ήθελα να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά αυτή τη φορά, μια και η προηγούμενη γέννα μου ήταν με καισσαρική. Αύριο θα κάνω την καμπύλη ζαχάρου κι εγώ. Αλήθεια πρέπει να κάνουμε ειδική δίαιτα πριν;

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είχα πολύ καιρό να σας μιλήσω και καταλαβαίνετε.

I6lrp2.png UKa4p2.png 8nsbp2.png

Καλησπέρα σε όλες, έχω να μπω πάρα πολύ καιρό γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω στην κυριολεξία. Δεν έχω διαβάσει όλα τα νέα σας, αλλά τα λίγα που κοίταξα είδα ότι όλα βαίνουν καλά. Εγώ την τελευταία φορά που πήγα στον γιατρό διαπίστωσε μέσω υπέρηχου ότι ο πλακούντας μου είναι αρκετά χαμηλά, συγκεκριμένα 2,3 εκατοστά από τον τράχηλο. Μου είπε να μην ανησυχώ και ότι το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβει ώς το επόμενο ραντεβού αλλά εμένα με έπιασαν τα διαόλια μου. Φοβάμαι πάρα πολύ μην γίνει κάτι άσχημο, που τα όνειρά μου το βράδυ είναι σχεδόν πάντα άσχημα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι να ανέβει λιγάκι ο πλακούντας για να μη μου δημιουργήσει πρόβλημα στον τοκετό, γιατί ήθελα να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά αυτή τη φορά, μια και η προηγούμενη γέννα μου ήταν με καισσαρική. Αύριο θα κάνω την καμπύλη ζαχάρου κι εγώ. Αλήθεια πρέπει να κάνουμε ειδική δίαιτα πριν;

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είχα πολύ καιρό να σας μιλήσω και καταλαβαίνετε.

καλησπερα!κι εμενα ο πλακουντας ηταν χαμηλα αλλα μεσα σε λιγο καιρο ανεβηκε και πλεον ειναι σε πολυ καλη θεση.ευχομαι να ανεβει και ο δικος σου!

αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι αν μπορεις μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα μετα απο καισαρικη να γεννησεις φυσιολογικα.απ'οτι βλεπω το πρωτο σου παιδακι ειναι σχεδον 1,5 χρονων...ειχα ακουσει οτι μετα τα 4 χρονια μπορεις να προσπαθησεις για φυσιολογικο μετα απο κ.τ αλλα αν γινεται και τοσο νωριτερα τελικα ειναι πολυ καλο νεο!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Ο γιατρός μου είπε ότι το χρονικό διάστημα είναι μια χαρά για να γεννήσω φυσιολογικά, απλά πρέπει ο μαιευτήρας να γνωρίζει πώς να χειριστεί τον τοκετό γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ιδιαίτερη η περίπτωση. Όπως και να έχει, εγώ οπλίζομαι με ελπίδα και ό,τι γίνει. Το θέμα είναι η ζουζούνα μου κι εγώ να γυρίσουμε σπίτιμε υγεία. Ελπίζω να τα καταφέρω όμως αυτή τη φορά και στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να στραβώσει λόγω του πλακούντα.

I6lrp2.png UKa4p2.png 8nsbp2.png

καλησπέρα σε όλες!!

Αύριο θα κάνω την καμπύλη ζαχάρου κι εγώ. Αλήθεια πρέπει να κάνουμε ειδική δίαιτα πριν;

εγω την καμπύλη την έκανα τη περασμενη παρασκευή.ο γιατρός μου, μου είχε πει ότι τις προηγούμενες μέρες μπορώ να τρώω ό,τι θέλω.επειδή φοβόμουν τις 2 προηγούμενες μέρες δεν έφαγα γλυκό.τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά,αλλά δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αυτό.

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...