Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , linaa είπε:

Το σπέρμα πρέπει να είναι πολύ χάλια για να μην μπορεί να βρεθεί υγιές Κ να μην μπορεί να κάνει βλαστοκυστες. Κ αυτό θα φαινόταν στο σπερμοδιαγραμμα θα είχε χαμηλό αριθμό κακό κατακερματισμό κτλ κτλ  . Τα ωάρια παίζουν πάντα τον καθοριστικό ρόλο . 

Για αυτό δεν δίνουν τόσο βάση οι γιατροί; Είχα διαβάσει και από ξένα άρθρα ότι το σπέρμα επηρεάζει την ανάπτυξη μετά την 3η μέρα. 

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Ναι αυτά τα ξέχασα.Λοιπόν ζάχαρη και αλάτι απαγορεύονται δια ροπάλου όλο τον πρώτο χρόνο και όσο μπορείτε να το αποφύγετε καλό είναι.

Στο τέλος πάντα του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο λάδι όχι όσο μαγειρεύουμε και στα λαχανικά λίγο λεμόνι όπου ταιριάζει δηλαδή στο πατάτα καρότο κολοκύθι πάει το λεμόνι.Κανόνας δοκιμάστε πάντα πρώτες και θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμα είναι χωρίς μπαχαρικά.

Επίσης στο δεύτερο στάδιο που θα σας γράψω κάποια στιγμή βάζουμε και μυρωδικά σέλινο,μαιντανό κτλ και από μπαχαρικά πιπέρι ελάχιστο όμως καθώς και ρίγανη.Επίσης βάζουμε και κρεμμύδι αλλά όχι στο πρώτο στάδιο.

Δώστε μου λίγο χρόνο και θα σας γράψω και άλλα δεν τελείωσε ακόμα απλά με τα παιδιά γράφω όποτε προλαβαίνω.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Και επανέρχομαι με το δεύτερο στάδιο

Στο δεύτερο στάδιο βάζουμε στη διατροφή του μωρού την βρώμη,το κεχρί και το κινόα που σας έγραψα παραπάνω.Επίσης μπαίνει το κρέας μοσχάρι, κοτόπουλο κτλ.

πρωινό

κεχρί με φρούτα έχει συνταγή παραπάνω

πόριτζ με βρώμη

μούσλι χωρίς γλουτένη

αυγόφετες

μεσημεριανό

κολοκύθα με φακή

φακές,λίγο κρεμμύδι ή πράσο,μαιντανό,ρύζι

ακτινίδιο,ξερό δαμάσκηνο,τοφού 25 γρ(πρωτείνη αντί κρέατος)

τόφου,μάραθος,σπανάκι

κινόα,κολοκύθα,ντομάτα,κολοκυθάκι

παντζάρι,κοτόπουλο,καλαμπόκι

κοτόπουλο,κόκκινη γλυκιά πιπεριά,αβοκάντο 50 γρ περίπου

κοτόπουλο,πράσο,καλαμπόκι,πατάτα,καρότο,λάδι

καρότο,πατάτα,μπρόκολο,μαιντανός,ψάρι

πατάτα,μπρόκολο,αρακάς

φακές,καρότο,σέλερι,γλυκοπατάτα

καρότα,μπρόκολο,ντομάτα,βασιλικό,ανθότυρο

γλυκοπατάτα,σπανάκι,πράσο,αρακάς

μοσχάρι,πράσο,κρεμμύδι,κολοκυθάκι,καρότο,σέλινο,κριθαράκι(προεραιτικό μπαίνει ότι ζυμαρικό θέλετε αν θέλετε να βάλετε και ζυμαρικό)

κουνουπίδι,γλυκιά κοκκινη πιπεριά,καλαμπόκι

γλώσσα με ντοματα και πατάτα και ένα φύλλο δάφνης

μπακαλιάρος με γλυκοπατάτα και χυμό πορτοκαλιού

κοτόπουλο,πράσο,καρότο,κρεμμύδι,σέλινο,μαιντανός

κοτόπουλο,1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά τυρί ανθότυρο ή κότατζ

κοτόπουλο,καρότο,γλυκοπατάτα,φασολάκια

κοτόπουλο,αγγούρι,ντομάτα,αβοκάντο σε στυλ σαλάτας για από 9 μηνών και πάνω που αρχίζουν και μασάνε

κοτόπουλο,καρότο,κρεμμύδι,πατάτα,ντομάτα σάλτσα

μοσχάρι ή αρνί,πράσο,(γλυκό)πατάτα,χυμός πορτοκάλι

μακαρόνια αστράκι ή κους κους ή κάτι μικρό με μοσχάρι

μακαρόνια με κιμά

τραχανάς(χωρίς αυγό) με μοσχάρι και ανθότυρο

σε όλους τους συνδυασμούς λαχανικών μπορείτε να βάλετε και μοσχάρι ή αρνί ή κοτόπουλο εφόσον τα έχετε βάλει στο διαιτολόγιο των μωρών.

απογευματινό

αυγό,(γλυκό)πατάτα

γλυκοπατάτα ψημένη με χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

τραχανάς με ανθότυρο

ρυζόγαλο

ότι έμεινε από το μεσημέρι

ζυμαρικό με σάλτσα ντομάτα

στο επόμενο στάδιο ότι φαγητό έχετε σπίτι χωρίς αλάτι και γενικά χωρίς πολλά μπαχαρικά.Μαγειρεύεται για όλους και λίγο πριν βάλετε τα μπαχαρικά βγάζετε τις μερίδες των παιδιών.Η προσαρμόζετε το διαιτολόγιο σας χωρίς αλάτι καλό κάνει κακό δεν κάνει.

Επίσης δίνουμε ψωμί,φρυγανιά,στικ από καρότο ελαφρά βρασμένο για να τρίβουν τα δόντια τους.

καλησπερα περαστικα στα αρρωστα κοριτσακια,εγω την εχω σκαπουλαρη ως ωρας.

ξανθη επαθα πλακα,απο αυτα που ειπες τιποτα δεν γνωριζω.πω πω πως τα θυμασαι? και που μπορω να βρω αυτες τις τροφες?

HouVp2.png

oVGVp2.png

γεια σας μανουλες και χρονια πολλα κι απο δω! καλη χρονια να εχουμε,με αγαπη και γερα και χαρουμενα παιδακια!

Ξανθη δινω respect! με προβληματιζει πολυ το θεμα της διατροφης του μικρου και χαιρομαι ιδιαιτερα που εχουμε τον master chef της βρεφικης κουζινας αναμεσα μας:)

το ψαρακι μας τρελαινει,καθε μερα κανει κατι καινουριο και καθομαι και το χαζευω.απο βδομαδα παμε για το τριτο μας εμβολιο που ειναι επαναληψη του pentavac. εβγαλε και ενα εκζεματακι στην κοιλιτσα του και θελω να ρωτησω το γιατρο τι ειναι.ισως να φταιει που του αλλαξα απορρυπαντικο...τεσπα θα μαθουμε απο βδομαδα,παντως δε δειχνει να τον ενοχλει.

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Ρούλα εκτός από το φαγόπυρο,κεχρί και κινόα που τα βρίσκεις στα βιολογικά όλα τα άλλα υπάρχουν σε σούπερ μάρκετ.Τώρα για εκεί που είσαι δεν ξέρω πάντως εδώ στην αθήνα σε κάθε σουπερ μαρκετ.

Σας έγραψα ότι διάβασα και ότι θυμάμαι από αυτά που μόνη μου ανακάλυψα.Με τον καιρό και όσο θα μαγειρεύω θα θυμηθώ κι άλλα πιο ελληνικά προσαρμοσμένα στα δικά μας φαγητά.

Διαφημίσεις

Με κάνεις να κοκκινίζω.Προσπαθώ να είμαι μέσα σε όσα μπορώ και όχι μόνο από τα παιδιά γενικά τώρα το πόσο το καταφέρνω δεν ξέρω προσπαθώ όμως...Τόσα χρόνια έμαθα να διαβάζω δημοτικό,γυμνάσιο,λύκειο,σχολή,πανεπιστήμιο για πληροφορική,μεταπτυχιακό συν ότι στο αντικείμενο μου στην δουλειά θέλει συνέχεια διάβασμα...Ε να μη ρίξω και μια μελέτη με ότι αφορά το κεφάλαιο παιδιά;;είτε είναι συγκριτικά πάνας είτε συμπεριφορά, ψυχολογία,διατροφή κτλ;;;;Είμαι μαζόχα λίγο αλλά έτσι την βρίσκω ας πούμε.

Το καλύτερο πράγμα κάνεις και σου αξίζουν συγχαρητήρια! Οι περισσότερες μανάδες ούτε που ασχολούνται με όλα αυτά...

Ρε κορίτσια, τον τελευταίο καιρό βλέπω κάποια πράγματα και έχω φρίξει... Μια γνωστή μου που γέννησε πριν 1μισι μήνα είναι παντελώς αδιάφορη για το παιδί της. Δεν ξέρω τι να κάνω και τι να της πω αν την συναντήσω.Μέχρι τώρα προσπαθούσα να αποφύγω συναντήσεις με την συγκεκριμένη,αλλά πλέον είναι αναπόφευκτες. Εντάξει,δεν ήθελε να θηλάσει για να μην ξυπνάει η ίδια, αλλά ο άντρας της. Δεν θέλει να πάρει αγκαλιά το μωρό για να μην κακομάθει. Κάθε μέρα παρατάει το μωρό στον άντρα της(που δουλεύει),για να βγαίνει με τις φίλες της. Καπνίζει μεσα στο σπίτι και πιανει το παιδί της με βρώμικα χέρια. Το παιδάκι αυτό με το που γεννήθηκε μπήκε εντατική από δικό της λάθος(νεογέννητο το έδινε σε όλους να το παίρνουν αγκαλιά και κόλλησε ίωση) και αυτή δεν τηρεί ούτε στοιχειώδεις κανόνες υγειϊνής. Δεν ξέρω τι θα κάνω μόλις την συναντήσω! Θα προσπαθήσω να μην την χαστουκίσω...:cool:

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Το καλύτερο πράγμα κάνεις και σου αξίζουν συγχαρητήρια! Οι περισσότερες μανάδες ούτε που ασχολούνται με όλα αυτά...

Ρε κορίτσια, τον τελευταίο καιρό βλέπω κάποια πράγματα και έχω φρίξει... Μια γνωστή μου που γέννησε πριν 1μισι μήνα είναι παντελώς αδιάφορη για το παιδί της. Δεν ξέρω τι να κάνω και τι να της πω αν την συναντήσω.Μέχρι τώρα προσπαθούσα να αποφύγω συναντήσεις με την συγκεκριμένη,αλλά πλέον είναι αναπόφευκτες. Εντάξει,δεν ήθελε να θηλάσει για να μην ξυπνάει η ίδια, αλλά ο άντρας της. Δεν θέλει να πάρει αγκαλιά το μωρό για να μην κακομάθει. Κάθε μέρα παρατάει το μωρό στον άντρα της(που δουλεύει),για να βγαίνει με τις φίλες της. Καπνίζει μεσα στο σπίτι και πιανει το παιδί της με βρώμικα χέρια. Το παιδάκι αυτό με το που γεννήθηκε μπήκε εντατική από δικό της λάθος(νεογέννητο το έδινε σε όλους να το παίρνουν αγκαλιά και κόλλησε ίωση) και αυτή δεν τηρεί ούτε στοιχειώδεις κανόνες υγειϊνής. Δεν ξέρω τι θα κάνω μόλις την συναντήσω! Θα προσπαθήσω να μην την χαστουκίσω...:cool:

Κι ο άντρας της τι λέει? Πως το αφήνει να συμβαίνει?? Μήπως να το συζητούσες με την οικογένειά της, δηλαδή γονείς, αδελφή αν έχει ή κάποια κολλητή της?? Αυτό με το τσιγάρο είναι ελεεινό. Κι αν δεν λυπάται το παιδί της ας σκεφτεί τουλάχιστον τα χρήματα που θα ξοδέψει αν το παιδί αποκτήσει άσθμα. Κάτι τέτοιες τύπισσες-κάφρες μόνο σε λεφτά τα καταλαβαίνουν όλα....

120247mcv711uxx1.gif

Τετοιες γυναικες ειναι προτιμότερο να μενουν χωρις παιδιά.Αν η εν λόγω κυρια δεν ηταν διατεθειμενη να κανει την παραμικρη υποχωρηση για το παιδι της,γιατι το εκανε?

Μαλλον Μαροζακι πρεπει να της μιλησεις για καποια μεθοδο αντισυλληψης για να μην την πατησει κι αλλο παιδάκι!!

omTVp3.png

Διαφημίσεις

ενταξει ας μην ειμαστε τοσο σκληρες βρε παιδια.δεν μπορουμε να κρινουμε ποιοι αξιζουν να εχουν παιδια και ποιοι οχι.

μαρροζακι εγω στη θεση σου θα ελεγα με πολυ ηπιο τονο πεντε βασικα πραγματα κι αν ηθελε ας καταλαβαινε. οκ το να θηλασει μια μανα το παιδι της ειναι επιλογη και δεν την κανει περισσοτερο μανα απο καποια που αποφασισε να μην θηλασει-οποιος κι αν ηταν ο λογος.για την αγκαλια προφανως ακουει τις παλιες που λεγανε οτι ετσι το παιδι κακομαθαινει.ετσι της ειπαν ετσι κανει. το οτι εμεις κατσαμε και φαγαμε οτι βιβλιο και σαιτ υπηρχε σχετικα με την μητροτητα δε σημαινει οτι το κανουν ολες. πες της οτι η αγκαλια ειναι απαραιτητη για τα μωρα με ομορφο τροπο αλλα μην της πεις οτι κακως δε θηλασε. ο θηλασμος πιστευω ειναι και θεμα ψυχολογιας. το οτι βγαινει εξω ειναι κι αυτο δικαιωμα της κι απ'τη στιγμη που εχει τοση βοηθεια απο τον αντρα της γιατι να μην βγει? ολα αυτα δηλαδη ειναι λιγο υποκειμενικα και δεν μπορουμε να τα κρινουμε.αλλα το να μην τηρει καποιους βασικους κανονες υγιεινης ειναι τραγικο.αυτα μπορεις παντα με ηρεμο τροπο να της τα εξηγησεις. δεν υπαρχει λογος εσυ να συγχιζεσαι και να ζοριζεσαι.αν καταλαβει εχει καλως αν οχι παλι το ιδιο:)

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Τι να πω,βρε κορίτσια...είναι πολύ στενή η συγγένεια μας.

Κ ντρέπομαι πολύ για αυτή. Έβαλα κάποιον τρίτο να τους πει αν θέλουν να φέρνουν το μωράκι τους να θηλάζει λίγο από μένα. Αυτη έγινε έξαλλη! Τεσπα...δεν πειράζει! Δεν την κατηγορώ επειδή δε θηλάζει...Δικαίωμά της! Αλλά για τα υπόλοιπα, έχω φρικάρει! Τινγκερ μου...φαντάσου ότι το παίζει προχω και ότι δεν ακούει τις παλιές και ακούει κάποιες βλαμμένες φίλες της(υποτίθεται μορφωμένες)για το θέμα της αγκαλιάς! Την παίρνω τηλ. και ακούω το μωρό που πλαντάζει από το κλάμμα και αυτή μου λέει: την έχω όλη μέρα στο ρηλάξ τη μπέμπα και της μιλάω! Αν φωνάζει,της εξηγώ πως δεν πρέπει και την αφήνω λίγο μόνη της να το καταλάβει...:mad::mad::mad: Λες και είναι 15 χρονών.Κ λέει πως με τη συμπεριφορά μου, θα κάνω ένα κακομαθημένο και απαιτητικό παιδί και πως είμαι μικρή και γι'αυτό δεν με ακούει...τι να της εξηγήσω; ότι δεν είμαι ελέφαντας;:rolleyes:

Αναστασία μου, φαντάσου ότι κ αυτό το παιδάκι που έκανε το έκανε έχοντας μια αποβολή προηγουμένως! Κ δεν το κόβω να θέλει 2ο γιατί είναι πολύ μεγάλη σε ηλικία και λέει ότι κουράζεται ήδη με το 1!

Laerta μου, αυτή δεν υπολογίζει τπτ...καλοπερασάκιας με όλη τη σημασία της λέξης! Οι δικοί της την υποστηρίζουν σε όλα αυτά.Η μάνα της όταν γέννησε σκεφτόταν πόσο πολύ κουράστηκε το κοριτσάκι της και έδωσε εντολή να φέρνουν το μωρό για λίγο να το βλέπει μόνο για να ξεκουραστεί....και ενώ ήταν συναχομένη,φιλούσε το μωρό στο μάγουλο...:cool:

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Καλημέρα κοριτσάκια μου!!!!!!! Τι μου κάνετε? Πώς είναι τα μωράκια μας? Εμείς γυρίσαμε χθες από την τελικά 4ήμερη απόδρασή μας στη Τζια (μιας και τα 10 μποφόρ δε μας άφησαν να γυρίσουμε την Παρασκευή που είχαμε υπολογίσει, όχι ότι μας χάλασε κιόλας:tongue::tongue::tongue:). Η μεγάλη εννοείται ότι ξελύσσαξε στο παιχνίδι και τις μαγειρικές και τα πλεξίματα με τη μαμά μου και ο μικρός όπως κάθε φορά που πάμε στο νησί, έσκασε στον ύπνο και στις χαρές και τα γέλια:P:p:p

Ρε κορίτσια όμως νομίζω ότι αυτός ο μικρός θα είναι πολύ μίζερος στο φαγητό του.... εντάξει την κρέμα τη συνήθισε μια χαρά και ένα γεύμα το έχε3ι αντικαταστήσει πλήρως, αλλά τα φρούτα εξακολουθεί ούτε που να τα φτύσει και πατάτα που του δοκίμασα πάλι με τίποτα... Αποφάσισα να τον αφήσω καν'ένα 10ήμερο και να ξαναδοκιμάσω αργότερα φρούτα και μεσημεριανό και προς το παρόν μένουμε στην κρέμα. Επίσης ενώ γυρνάει στο πλάι εύκολα, μπρούμυτα δε λέει να γυρίσει με τίποτα. Δεν ανησυχώ βέβαια γιατί τον βλέπω ότι ένα τσακ θέλει και θα γυρίσει :P:p:p:p:p Κατά τα άλλα είναι μια χαρά γελαστούλης και ησυχούλης και την Τετάρτη γινόμαστε 6 μηνών!!!!!!!! Θα πάμε και παιδίατρο για εμβόλιο και μετρήσεις να δούμε πώς πάει αν και έχει στρογγυλέψει λίγο και δεν ανησυχώ πια

Μαροζάκι για τη φίλη-συγγενή τι να σχολιάσω?!?!!? Μερικοί άνθρωποι απλά δε θέλουν να καταλάβουν και όλα τα άλλα που σου λέει ότι είσαι μικρή και γι' αυτό δε σ' ακούει είναι μ*****ς, συγγνώμη κιόλας. Εμένα όταν ο μικρός άρχισε να τσινάει στο στήθος κλπ. το πρώτο που έκανα ήταν να ζητήσω από τη συννυφάδα μου να τον θηλάσει ώστε αν το πρόβλημα ήταν με μένα να μην του στερήσω κάτι τόσο πολύτιμο. Στη δική μας την περίπτωση βέβαια δεν ήθελε γενικότερα στήθος οπότε τσίνισε και σε κείνη κι έτσι τραβιέμαι με το θήλαστρο και αναγκαστικά πίνει και σκόνη αλλά σε κάθε περίπτωση κοίταξα να δω τι θα κάνω για το καλό του παιδιού. Θα σου πρότεινα πάντως όσο κοντινή κι αν είναι να μην προσπαθήσεις άλλο γιατί απ' ότι φαίνεται δεν παίρνει από λόγια οπότε χαμένος θα πάει ο κόπος σου.

Κατά τα άλλα τελικά για βάφτιση λέμε να την κάνουμε μέσα Μαΐου γιατί για Κυριακή του Θωμά που λέγαμε φοβόμαστε ότι θα γίνουν εκλογές οπότε θα πάει λίγο πιο πίσω. Καλύτερα βέβαια γιατί θα τα φτιάξουμε όλα μόνοι μας οπότε θα έχουμε και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Αχ από αύριο πρέπει να ξεστολίσω, συμμαζέψω καθαρίσω το σπίτι και τώρα μου φαίνεται βουνό....... Τώρα σας αφήνω πάω να κάνω σοκολατάκια με κάτι μελομακάρονα που μας έμειναν, μην πάνε χαμένα ;););););)

dWXVp3.png

YqUap3.png

Μαριλού καλό είναι η 4ημερη απόδραση να γίνεται 6ημερη!

Οσο για τον μικρόυλη,μην ανησυχείς,σιγά σιγά θα το φάει και το φρουτάκι του.Δες και τις μετρησεις την Τετάρτη και τι θα σου πει ο παιδίατρος.

Καλή επιτυχία στα σοκολατάκια σου(κι εγώ γλυκά με σοκολάτα θα κάνω με τα μελομακαρονα).Έχεις και φοβερή βοηθό!!

omTVp3.png

Καλημέρα σας...Μαριλού μια χαρά η παράταση...

Δίνεις και σκόνη γάλα;Νόμιζα ότι πλέον αντλείς και συμπληρώνεις με δικό σου...

Τα νέα μας είναι τα ίδια σήμερα μπήκαμε πάλι όλοι στο πρόγραμμά μας μετά από τις βόλτες και την καλοπέραση κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Μαροζ μη δίνεις σημασία όσο μπορείς χάνεις τον χρόνο και τα λόγια σου στη συγκεκριμένη περίπτωση.Ίσως όταν καταλάβει τι έκανε το μετανιώσει τι να πω....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...