Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , MK2012 είπε:

Μπράβο κορίτσι μου !! Με το καλό εύχομαι !!!

Καλησπέρα κορίτσι μου. Η ΑΜΗ μου πριν ένα χρόνο ήταν 0,4 μετρημένη σε ng. Τώρα περιμένω απαντήσεις από τη νέα εξέταση να δούμε πόσο έπεσε (γιατί να ανέβηκε αποκλείεται). 
      FSH επίσης μετρημένη πριν ένα χρόνο ήταν 8,5 αλλά μπορεί να ήταν ελαφρώς ψευδής μέτρηση γιατί ήταν κ τα οιστρογόνα μου υψηλά κ να είναι 2-3 μονάδες παραπάνω. Το αν έχεις ελπίδες ή όχι θα στο πει ο γιατρός, προτείνω να μη προβαίνεις σε συμπεράσματα μόνη σου. Πολλοί γιατροί προσπαθούν κ με πάρα πολύ χαμηλές ΑΜΗ απλά θέλει πάρα πολλή προσπάθεια κ επιμονή να βρεις το ένα το καλό.  
      Καταλαβαίνω το σοκ σου, κάνε ένα βήμα πίσω και κάνε μια κουβέντα με τον γιατρό.

Κορίτσι μου, είναι πολλές κοπέλες εδώ που δε τους είχε δείξει στην 7η ημέρα παρά μόνο στη χοριακη. Και εγώ είχα πάρει μια κούτα τεστ και τρελαινόμουν. 2 μέρες έμειναν για τη χοριακη λογικά αν σήμερα είναι 9η. Κάνε λίγη υπομονή ❤️

Κορίτσι μου, είναι πολλές κοπέλες εδώ που δε τους είχε δείξει στην 7η ημέρα παρά μόνο στη χοριακη. Και εγώ είχα πάρει μια κούτα τεστ και τρελαινόμουν. 2 μέρες έμειναν για τη χοριακη λογικά αν σήμερα είναι 9η. Κάνε λίγη υπομονή ❤️

σκεφτομαι πως αν τωρα δεν ανιχνευεται σημαινει οτι ακομα κ θετικο να ηταν στην 9η μερα θα ηταν μαξ 20 . που σημαινει κ παλι γκριζα ζωνη. ο γιατρος θελει 11η ωστε θεωρητικα αν ειναι απο 100 κ πανω να μην μπαινω σε διαδικασια επαναληπτικης. τωρα με τετοια κρυαδα που πηρα θα παω μια και καλη 9η να τελειωνουμε. 

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

α

ναι επαθε αφυδατωση ...το ξερω πως ειναι δυο διαφορετικα ικτερος κ αφυδατωση αλλα ηταν λογος γιαυτους σημαντικος να ενυδατωνετε καλα το παιδι ωστε να πεσει ο ικτερος!τους ακουγα κατα γραμμα απ το φοβο μ!εχω επισκευτει πολλες σελιδες με θεμα θηλασμος....θα το παλεψω γιατι το θελω πολυ!να εισαι καλα κ σε ευχαριστω για την συμπαρασταση καλη μου!:-P

Καλέ μην το συζητάς γι' αυτό είμαστε εδώ για να τα λέμε. Σάμπως εγώ αν δεν τα ήξερα από το πρώτο μωρό όταν μου είπε η γιατρός στη μονάδα να του δώσει και ξένο γάλα μήπως το δικό μου δεν είναι αρκετά θρεπτικό δε θα του είχα δώσει!??! Απλώς τώρα ήξερα από τη Λένα και της είπα "Μην τολμήσεις!!!!".Εδώ είμαστε για να τα λέμε, ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε!!!

dWXVp3.png

YqUap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Αναστασία συγχαρητήρια! Είναι πολύ συγκινιτική και ανθρώπινη η πράξη σου.Ειδικά το γεγονός ότι έβαλες το παιδάκι της φίλης σου κατευθείαν στο στήθος, το έκανα εικόνα και δάκρυσα.

Τινγκερ τι θεϊκά που τα λες! Εχεις απίστευτο χιούμορ! Έλιωσα με το "έχουμε κάνει τη μούρη μας ριγέ και τα τσιτσί της μαμάς γεμάτα γρατζουνιές"... Κι εμείς μία από τα ίδια και δεινοπαθώ να κόβω μέρα παρά μέρα νυχάκια... Η μουρίτσα του δικού μου βγάζει και αίματα καμιά φορά!

Μαριλού να σε ρωτήσω, όταν ρυθμίζεται η παραγωγή δεν είναι πρησμένα τα στήθη; Δηλαδή είναι καλό να τα νιώθουμε άδεια; Ξέρω ότι δεν τελειώνει ποτέ το γάλα μας ακόμα κι αν νιώθουμε ότι μας το έχει ρουφήξει όλο, αλλά θα έρθει στιγμή που δε θα έχουμε καν πρησμένα στήθη ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετές ώρες από το γεύμα τους;

Βασούλα, σίγουρα δε σε βοήθησαν στο νοσοκομείο και έχεις κάνει αγώνα με το θηλασμό, αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν σου είπαν και τελείως μπούρδες στο θέμα του ίκτερου. Όταν έχει ίκτερο πρέπει να κάνει πολλά κακά άρα να παίρνει πολλά υγρά-τροφή.. Αν αργεί να κατέβει το γάλα σου, με βάση αυτά που βίωσα κι εγώ πιστεύω ότι δεν ειναι κακό να δώσεις λίγο ξένο στην αρχή και δεν επηρεάζεται ο αποκλειστικός θηλασμός. Σύμβουλος θηλασμού εδώ στη Σουηδία μου είπε ότι στην ανάγκη (πχ υψηλός ίκτερος ή αφυδάτωση που εσείς είχατε και τα 2) δίνεις ξένο μέχρι και για 2 βδομάδες με την προϋπόθεση ότι έχεις το μωρό όλη μέρα στο στήθος. Όχι μόνο κάθε 2 ώρες, όποτε θέλει, μπορεί και κάθε μισή. Βασικά όλη μέρα! Έτσι δε συνηθίζει, και σου κατεβάζει και το γάλα. Ο δικός μου έκανε επίσης ίκτερο (πιο λίγο απο σας, δεν μπήκε καν στη λάμπα) αλλά γεννήθηκε και αδυνατούλης, λιποβαρής για τα σουηδικά δεδομένα. Με συμβούλευσαν λοιπόν φεύγοντας από το νοσοκομείο να θηλάζω μέρα-νύχτα κι αν βλέπω ότι δεν πεινάει ή οτι δεν ικανοποιείται να δίνω 30-40μλ ξένο το πολύ για 2 βδομάδες. Έτσι θα του περάσει και πιο γρήγορα ο ίκτερος, όχι ότι το είχαμε άγχος, απλά μου το είπαν. Εδώ τον φοβούνται και πιο πολύ διότι δεν έχει τόσο ήλιο όπως στην Ελλάδα. Τελικά έδωσα μόνο μια φορά ξένο κι αυτό με το ζόρι, σκέψου δεν το ήθελε καν το μπιμπερό, διότι τον είχα συνέχεια πάνω μου και έκανα μια χαρά παραγωγή. Πιστεύω λοιπόν ότι το να δώσεις λίγο ξένο στην αρχή αν υπάρχει ανάγκη δε φέρνει την καταστροφή! Δεν έχεις χάσει την ευκαιρία σου στο θηλασμό εφόσον συνεχίζεις να θηλάζεις! Θα συμφωνήσω με τη μαριλού να την έχεις συνέχεια στήθος! Θα σου αυξήσει την παραγωγή και θα μειώσεις το ξένο μέχρι που θα το κόψεις τελείως. Χωρίς άγχος! Βάζε την συνέχεια στο στήθος, θα είναι ευχάριστο και για τις 2 αν δεν πονάς.

VbTYp1.png

Οτίλια εμένα το στήθος πλέον δεν πρήζεται παρά μόνο μετά από 8ωρο.Και φαντάσου ενώ είναι άδειο τελείως έτσι το νιώθω βγάζω 150 αέρα.

Ούτε το δικό μου είναι πλέον πρησμένο..Εδώ και μια εβδομάδα το νιώθω άδειο, αλλά τον βλέπω και τον ακούω που τρώει και γεμίζει πανες, οπότε δεν ανησυχώ!;)

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Διαφημίσεις

οτιλια ...με βαση οσα ειπες παρολο που κανεις δεν μου μιλησε για τιποτα...το ενστικτο μου με οδηγησε σωστα η αληθεια ειναι οτι ετσι το σκεφτηκα κ εγω...πωσ μια βοηθεια παραπανω με ξενο γαλα δεν θα χαλασει κ ο κοσμος ...ετσι κ αλλιως οσο ξενο και να της εδωσα ...η μπεμπα ειναι ξετρελαμενη με το στηθος...το αρπαζει χωρις δευτερη σκεψη εκτος απ τη μερα που επαθα το σοκ κ δεν κατεβασα καθολου γαλα κ το παιδι ακουστηκε παντου απ τα κλαματα...τωρα παλευω να συνεχισω ......κ εγω μια απ τα ιδια ...δεν πριζεται πια το στηθος μ ουτε πεταει γαλα οπως πριν αλλα αν αυτο δεν σημαινει κατι τοτε να μην ανησυχω...η αληθεια ειναι πως δεν μηλιομουνα της μερες που δεν εβγαζα καθολου...τωρα ειμαι καλα κ το παλευω!

α δεν σας ειπα...επαθα κ κνιδωση....δεν κανει να παρω αντισταμινικα με το θηλασμο.....δεν υποφερεται η φαγουρα κ οι κοκκινιλες σε ολο μου το σωμα...το μονο που ευχομαι ειναι συντομα περαστικα μου γιατι δεν την παλευω να τρωγομαι!φιλια σε ολες!

tBf6p3.png?nUqbXZE4

Μπράβο Βασούλα! Να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σταματάει το θηλασμό περί τους 2-3 μήνες! Είναι ελάχιστες οι μαμάδες που συνεχίζουν να δίνουν το πολύτιμο γαλατάκι στα μωράκια τους! Είναι κρίσιμη αυτή η φάση γι' αυτό συνέχισε!

Αναστασία δεν ξέρω αλλά το εύχομαι! Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό το πρήξιμο, ειδικά τη νύχτα.. Μιλάμε σαν Θεό τον κοιτάω (ούτως ή άλλως) όταν με ανακουφίζει..

VbTYp1.png

χαχαχαχα!σαν Θεο λεει τον κοιταει!καλα, ολες οι μανουλες ειμαστε χαζεμενες,οι αγορομανες λιγο παραπανω!ετσι εξηγειται η μαλακινση των πεθεριδιων!φτου φτου μην καταληξουμε κι εμεις ετσι(αν και μεταξυ μας απο τωρα φθονω το γυναιο που θα μου τον παρει :evil:)!

λοιπον ο μικρος με ειχε 2-3 μερες σαν γερμανιδα τουριστρια σε τριτοδευτερο παραθαλασσιο προορισμο!και ξαφνικα...8 ωρες απο το ενα γευμα στο αλλο! τι επαθε?νταλακιασε απο την υπερφαγια και ειπε να κανει διαλειμα? εφαγε χθες στις 8 το βραδυ,επομενο γευμα 4 το πρωι(κι απο τις 10 ως τις 4 σερι υπνος;))και μετα 9.30 το πρωι και μεχρι τωρα δεν ζηταει να φαει,κοιμαται!το δεξι στηθος που εχει να αδειασει απο τις 4 ειναι ετοιμο για εκρηξη ενω το αλλο ειναι ακομα μαλακουτσικο.λιγες μερες πριν στο διωρο ηταν και τα δυο στηθη τουμπανο,αρα οντως κατι γινεται. στο φορουμ μου ειπαν οτι καπου στο 3μηνο πια που εχει εδραιωθει ο θηλασμος το στηθος ειναι συνεχεια μαλακο.δεν υπαρχουν παι πρηξιματα και διαρροες αλλα γαλα υπαρχει κανονικα.μακαρι να ειναι ετσι.οι δευτερομανουλες που θηλασαν τα πρωτα τους θα μπορουσαν να μας δωσουν μια ιδεα αν ειναι οντως ετσι.

βασουλα με υπομονη και επιμονη θα τα καταφερετε να εισαι σιγουρη!ηδη τα πατε πολυ καλα!και ναι τα μπεμπακια απο ενα σημειο και μετα εννοειται πως προτιμανε το τσιτσι απο το μπιμπερο.μεχρι κι ο δικος μου το μπιμπερο πλεον με το ζορι το παιρνει(οταν νιωθω πολυ σακατεμενη για να θηλασω).

περαστικα και για την κνιδωση.αλλεργικη κι εσυ ε?μανα κουραγιο!!!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

ρε παιδια αυτο με την αντληση το σκεφτομαι κι εγω αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο. γενικα μπερδευομαι παρα πολυ. θα ηθελα το στηθος μου να εχει ενα προγραμμα και να μην πιανω το θηλαστρο με το που αφηνω το παιδι.χθες βραδυ βεβαια και τοσο που αργησε να φαει ο μικρος,γεμισα ενα σακουλακι των 150 ισα για να ανακουφιστω λιγακι και το εβαλα καταψυξη.αλλα φοβαμαι κιολας μη μου μεινουν στο τελος τα σακουλακια.

και μια απορια...αν θελω να κανω αποψυξη στην καταψυξη τι κανω τα σακουλακια? να τα βαλω σε τσαντακι θερμομονωτικο με παγοκυστες? γεμισε παγο γμτ..

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Το γάλα που αποθηκεύεις δεν πάει χαμένο.Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά και στις κρέμες.Προσοχή όμως γιατί το αποψυγμένο και ζεσταμένο γάλα έχει μια μυρωδιά που οφείλεται σ'ένα ένζυμο και μερικά παιδιά δεν το πίνουν.Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις.Αν δεν το πίνει το μωρό σου,μην μπαίνεις καθόλου στη διαδικασία.

Το φρεσκοαντλημένο γάλα ξέρω οτι διατηρείται ως και 24 ώρες σε τσαντάκι με παγοκύστες 15°C.Για το γάλα απο την κατάψυξη δεν γνωρίζω.

Το μωρό σου τρώει συγκεκριμένες ώρες με πρόγραμμα ή οποτε πεινάει το βάζεις στο στήθος?

omTVp3.png

ρε παιδια αυτο με την αντληση το σκεφτομαι κι εγω αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο. γενικα μπερδευομαι παρα πολυ. θα ηθελα το στηθος μου να εχει ενα προγραμμα και να μην πιανω το θηλαστρο με το που αφηνω το παιδι.χθες βραδυ βεβαια και τοσο που αργησε να φαει ο μικρος,γεμισα ενα σακουλακι τον 150 ισα για να ανακουφιστω λιγακι και το εβαλα καταψυξη.αλλα φοβαμαι κιολας μη μου μεινουν στο τελος τα σακουλακια.

και μια απορια...αν θελω να κανω αποψυξθ στην καταψυξη τι κανω τα σακουλακια? να τα βαλω σε τσαντακι θερμομονωτικο με παγοκυστες? γεμισε παγο γμτ..

Τίνκερ μου στην κατάψυξη το γάλα μπορείς να το έχεις 3-6 μήνες ανάλογα με το πόσο δυνατή κατάψυξη έχεις :)

dWXVp3.png

YqUap3.png

Θα συμφωνήσω με την τινγκερ στο θέμα του θηλάστρου. Το έχω πάρει στραβά από την αρχή που ήθελα να πιάσει το παιδί στήθος. Τελικά αγόρασα διότι θα χρειαστει να αποθηκεύω γάλα όταν πάω δουλειά (στους 4 μήνες). Πάντως, φοβάμαι ότι τώρα που πάει το παιδί να ρυθμίσει την παραγωγή μου, θα μπερδευτούμε με τις αντλήσεις διότι το γάλα που παράγω είναι αυτό ακριβώς που ζητάει το παιδί. Εννοείται ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, όποτε κλαίει μπαίνει στήθος κι αυτό ποτέ δεν ξέρω πότε είναι, γεγονος που με δεσμεύει αφάνταστα.. Αλλά πιστεύω ότι ο επιτυχημένος θηλασμός έτσι είναι, χωρίς πρόγραμμα.

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...