Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

βασούλα χαιρομαι που εισαι καλύτερα:)

οτίλια να σου ζήσει ο κούκλος! με τον θηλασμό πάντα η αρχή είναι δύσκολη.. φαντάζομαι ότι είσαι ενημερωμένη σχετικά αλλά να σου πω και εγώ από την δική μου εμπειρία και ελπίζω να βοηθήσω.. την πρώτη φορά που θήλασα ήμουν πως και εσύ έκλαιγα με το που έφτανε η ώρα να τον βάλω στο στήθος και φυσικά με το που τον έβαζα πεταγόμουν από τον πόνο και έσφιγγα δόντια κλπ.. οι θηλές ήταν και εμένα καταματωμένες και ο μικρός έβγαζε γουλιές με αιματάκι.. είχα πανικοβληθεί και δοκίμαζα ένα σωρό πράγματα όπως ψεύτικες θηλές, κρέμες κλπ.. τπτ.. τελικά το λάθος που έκανα ήταν ότι φορούσα επιθέματα στήθους που δεν άφηναν το στήθος να αναπνέει και έτσι μαλάκωναν πολύ οι θηλές και μετά τις ξέσκιζε ο μικρός και δεν προλάβαιναν να επουλωθούν..με το που σταμάτησα τα επιθέματα βρήκα την ηρεμία μου.. για να παίρνει αερα το στήθος πήρα απο φαρμακείο κοχύλια θηλασμού - συλλογής γάλακτος και τα φορούσα μεσα στο σπίτι. επίσης απο κρέμες η μονη που εκανε δουλεία ηταν η πουρελαν.

αυτή τη φορα απο την αρχή ημουν προετοιμασμένη. επιθέματα δεν αγόρασα καν. η μπέμπα με πλήγωσε λίγο στην αρχή αλλά για 3-4 μέρες μετα ολα καλά και τώρα δεν ποναω καθόλου!

βασικό είναι επίσης να πιάνει καλά το μωράκι.. σου έχουν δείξει να το κανεις σωστά?

το γάλα κατεβαίνει μετα το 3ο 24ωρο οπότε μην αγχώνεσαι. οπως ειχα ξαναγράψει αν θελεις να αυξήσεις την ποσότητα, δες βεβαια ποσο θα εχεις πρωτα, πιες ρόφημα απο μαραθόσπορο..

αυτά.. καλή επιτυχία σου εύχομαι.. πιστευω οτι θα τα πας πολύ καλά:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Οτίλια να σου ζήσει ο μικρός σας να τον χαίρεστε γερός και δυνατός να είναι...

Άφηνε το στήθος σου ελεύθερο στον αέρα χωρίς σουτιέν να σκληρύνει να μη σε σκίζει ο μικρός και βάζε γάλα στις θηλές σου κάνει δουλειά.Αν μπορείς βέβαια με τόσο κόσμο που έχεις εκεί...

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Οτιλιάκι να σου ζήσει η αγορίνα σου!!! Με το θηλασμό υπομονή και το βασικότερο ηρεμία (όσο μπορείς βέβαια:) )

Ο μπόμπος έφτασε αισίως 3.790:):):) και σιγά σιγά νομίζω έχει αρχίσει να εστιάζει και το βλέμμα του - τουλάχιστον στη μανούλα την ώρα που θηλάζει. Λίγο τον ταλαιπωρούν κολικοί αλλά κάτι το infacolic, κάτι που είναι υπομονετικό μωρούλι πολύ, κάτι ο απορροφητήρας δε με ξενυχτάει και δεν έχουμε μαραθωνίους κλάμματος όπως με τη Λένα:)

dWXVp3.png

YqUap3.png

Οτίλια να σου ζήσει το μωράκι! Κ εγώ είχα πληγωθεί στη μια θηλή στις αρχές...Υπομονή και όλα θα πάνε καλά!

m4rilou το infacolic κάνει δουλειά; θα πάρω κ την παιδίατρο βέβαια σήμερα να ρωτήσω..

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Καλημέρα! Πόνος απίστευτος, όλη μερα στηθος, το μωρο κλαίει, προφανώς δε χορταίνει. Πότε βρε κορίτσια κατεβαίνει το γάλα; 4η μερα κι ακόμα... Το ενα βγαζει κατι πιο πηχτό αλλά δεν πρήζονται καθόλου τα στήθη μου και φυσικα χτες δεν το γλιτωσαμε το ξένο, η μαμα μου μπουκαρε με το μπουκαλι μεσα, φωναζα εγω, εκλαιγα, τσιριζα οτι μου τα χαλαει ολα, φωναζε κι αυτη οτι βασανιζω το παιδι μου.. Τελικα 20 mg ήπιε και η μαμα μου ελεγε οτι ρουφαγε με μανια αρα πεινουσε! Υπαρχει περιπτωση να εχει κατεβει το γαλα και να μην το ξερω; Διοτι σημερα εφαγε απο μενα και εβγαλε αρκετο.

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

Ναι είναι πολύ καλό, το είχα χρησιμοποιήσει και στη Λένα που μου το είχε συστήσει η παιδίατρος. Στην ουσία δεν είναι φάρμακο, δεν περνάει κάτι στον οργανισμό του μωρού απλά δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο στομαχάκι για να μη μπορεί να παγιδευτεί αέρας:)

dWXVp3.png

YqUap3.png

Καλημέρα! Πόνος απίστευτος, όλη μερα στηθος, το μωρο κλαίει, προφανώς δε χορταίνει. Πότε βρε κορίτσια κατεβαίνει το γάλα; 4η μερα κι ακόμα... Το ενα βγαζει κατι πιο πηχτό αλλά δεν πρήζονται καθόλου τα στήθη μου και φυσικα χτες δεν το γλιτωσαμε το ξένο, η μαμα μου μπουκαρε με το μπουκαλι μεσα, φωναζα εγω, εκλαιγα, τσιριζα οτι μου τα χαλαει ολα, φωναζε κι αυτη οτι βασανιζω το παιδι μου.. Τελικα 20 mg ήπιε και η μαμα μου ελεγε οτι ρουφαγε με μανια αρα πεινουσε! Υπαρχει περιπτωση να εχει κατεβει το γαλα και να μην το ξερω; Διοτι σημερα εφαγε απο μενα και εβγαλε αρκετο.

Οτίλια τις πρώτες μέρες τα μωράκια χρειάζονται πολύ λίγο γάλα και αυτό που έχεις φτάνει. Η μαία εκεί δε μπορεί να έρθει να δει αν η στάση είναι σωστή, αν το μωρό πιάνει καλά κλπ. Για τη μαμά σου δε μπορώ να σου πω κάτι, εσύ θα αποφασίσεις πώς θα το χειριστείς. Γνώμη μου πάντως είναι να της κάνεις ξεκάθαρο ότι μόνο εσύ κι άντρας σου θα αποφασίσετε για το τι γάλα θα πιει το μωρό και ότι καλό θα ήταν να σε στηρίξει λίγο παραπάνω.

dWXVp3.png

YqUap3.png

Otilia να σου ζήσει ο μπεμπάκος!!!

Κι εγώ υπέφερα στο θηλασμό... Ούρλιαζα κάθε φορά που με έπιανε. Είχα σκισμένες θηλές. Βοηθάει πολύ η κρέμα Πουρελάν της Medela. Τώρα πονάω ελάχιστα πια. Καλό είναι να μη δώσεις ξένο γάλα. Πίεσε τις θηλές, αν βγάζει έστω μια σταγόνα έχεις γάλα! Όσο για το μωρό εννοείται ήπιε μονορούφι το ξένο (με τα μπιμπερό δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς αφού μπουκώνουν). Το μητρικό γάλα θέλει υπομονή γιατί για να πιει το μωρό χρειάζεται πολύυυυυ περισσότερο χρόνο... Υπομονή και όλα θα φτιάξουν!!!

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

Οτίλια και εμένα άργησε να κατέβει το γάλα μην ανησυχείς.Παρόλαυτά και ενώ η μικρή ήταν όλη την μέρα στήθος και ρώταγα και εγώ εδώ που πήγε το γάλα μου η μικρή είχε ανακτήσει σχεδόν το βάρος γέννησης οπότε είχα αλλά δεν το έβλεπα...Υπομονή και απομάκρυνε την μητέρα σου δεν σου κάνει καλό να κάνει τέτοιες κινήσεις και να σε έχει στην τσίτα και εσένα.Υποστήριξη χρειάζεσαι όχι να σου πηγαίνουν κόντρα...

Otilia,να σου ζήσει ο παίδαρος!

Με το θηλασμό πάλεψέ το όσο μπορείς και μην ακούς τους γύρω σου που σε αγχώνουν.

Εγώ την πάτησα γιατί στο μαιευτήριο της έδωσαν ξένο γάλα και έμαθε στο μπιμπερό και δεν έκανε καμμια προσπάθεια να πιάσει στήθος.

Τώρα παλεύω με το θήλαστρο να της δώσω δικό μου.

Τις πρώτες μέρες βγαίνει το πρωτόγαλα το οποίο είναι θρεπτικό για το νεογέννητο και το χορταίνει.Εξάλλου αυτά χρειάζονται περίπου 20 γρ.τη φορά.Υπομονή και όλα θα πάνε καλά!!

Απο κρέμες για τις θηλές δεν ξέρω αλλά η μαία μου είπε να βάζω φυσιολογικό ορό γιστί τις σκληραίνει και μπορεί να τις πιάσει ευκολότερα.

omTVp3.png

Διαφημίσεις

αχ οτιλια πελεψετο γιατι διαβαζω και μου ερχεται να βαλω τα κλαματα. και εμενα τα ιδια μου κανουν πεθερα και ο αντρας μου οτι βασανιζω το παιδι και ενω προσπαθω να δινω μονο δικο μου γαλα!

στην ουσια κρυβομαι για να την ταισω με περιμενουν εξω απο το δωματιο με το γαλα ετοιμο μου εχουν σπασει τα νευρα γιατι δεν θελουν λενε να ακουν το μωρο να κλαιει.

εχθες σηκωθηκα κρυφα και πηγα να την ταισω και βλεπω την πεθερα να ερχεται να ανοιγει την πορτα και να ρωταει...να φτιαξω γαλατακι? οχι της λεω με νευρα και οταν ανοιξα τη πορτα ηταν ετοιμο το γαλατακι...ταισετο μου λεει το λυπαμαι ετσι που κανει.

ζω ενα δραμα!

εσενα που ειναι και μανα σου καλυτερα γιατι εχεις και το θαρρος.

HouVp2.png

oVGVp2.png

Αστερίνα πες στην πεθερά ότι αν το ξανακάνει θα πάρεις το παιδί και θα φύγεις και θα ψάχνει να σας βρει....Μα καλά δεν τους κόβει ότι η μάνα το μόνο που θέλει για το παιδί της είναι το καλύτερο;;;Ακόμα και αν πρέπει λίγο να παιδευτούν μαμά και παιδί....

Ευτυχώς εμένα είναι όλοι με το μέρος μου αφού βέβαια τα κάναν αυτά την προηγούμενη φορά.Τώρα ξέρουν και με έχουν στα ώπα ώπα με τον θηλασμό.Σκίζονται όλοι να απασχολούν τον Σωτήρη για να ταΐζω την μικρή...Αλλά τους είχα ξεχέσει όλους την άλλη φορά μάνα,πεθερά άντρα κτλ....

Και για να ευθυμήσουμε ποιος παρεξηγήθηκε από όλους;;;Η πεθερά φυσικά για να έχουμε να ασχολούμαστε χαχα....

Οτιλια να σου ζησει το μωρακι και για το θηλασμο μην ακους κανεναν.Εμεις κοριτσια αυριο παμε για λιγες μερες στο πορτο υδρα με το ζουζουνακι μας:DΣημερα μας ειδε και η παιδιατρος και μας εδωσε το οκ πηγαμε 4150γρ και 55ποντους μεγαλωνουμε:tongue::tongue::tongue:Εκει δεν εχω ιντερνετ και δεν θα μπορω να μπαινω οποτε φιλια σε ολες και θα τα ξαναπουμε απο βδομαδα.

oNg0p3.png

Αστερίνα πες στην πεθερά ότι αν το ξανακάνει θα πάρεις το παιδί και θα φύγεις και θα ψάχνει να σας βρει....Μα καλά δεν τους κόβει ότι η μάνα το μόνο που θέλει για το παιδί της είναι το καλύτερο;;;Ακόμα και αν πρέπει λίγο να παιδευτούν μαμά και παιδί....

Ευτυχώς εμένα είναι όλοι με το μέρος μου αφού βέβαια τα κάναν αυτά την προηγούμενη φορά.Τώρα ξέρουν και με έχουν στα ώπα ώπα με τον θηλασμό.Σκίζονται όλοι να απασχολούν τον Σωτήρη για να ταΐζω την μικρή...Αλλά τους είχα ξεχέσει όλους την άλλη φορά μάνα,πεθερά άντρα κτλ....

Και για να ευθυμήσουμε ποιος παρεξηγήθηκε από όλους;;;Η πεθερά φυσικά για να έχουμε να ασχολούμαστε χαχα....

ξανθη δεν εχεις ιδεα τι εχω περασει με αυτο το θεμα! απλα δεν θελω να παρεξυγηθω, το μονο που καταφερα ειναι να μην κοιμαται εδω και τρεχω να τα προλαβω ολα για να αποδειξω οτι τα καταφερνω και δεν χρειαζομαι βοηθεια. εχθες ετυχε και κοιμηθηκε εδω!

HouVp2.png

oVGVp2.png

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω αρκετό καιρό να μπω μέσα γιατί ο μικρός μ' έχει κυριολεχτικά ξεζουμίσει :rolleyes:.

Πήγαμε στον παιδίατρο για να μας ζυγίσει κι έχουμε φτάσει αισίως στα 3.700. Πήραμε μέσα σε 2 εβδομάδες 500γρ. Ο παιδίατρος ήταν πολύ ικανοποιημένος, αλλά εγώ του είπα ότι εδώ και 2 μέρες ο μικρός θέλει να τον έχω στο στήθος κάθε 1 με 1,5 ώρα κι ότι στο τσακ ήμουν να του δώσω ξένο γάλα (γιατί νόμιζα ότι δεν χόρταινε με τίποτα). Ο γιατρός μου είπε ότι ο μικρός τρώει μια χαρά και να κάνω υπομονή μέχρι την Τετάρτη. Είναι φυσιολογικό αυτό που κάνει ο μικρός γιατί προσπαθεί να κατεβάσει περισσότερο γάλα (τουλάχιστον έτσι μου είπε) κι ότι θα το ξανακάνει μετά από 21 μέρες περίπου:o:o. Ο άντρας μου και η μητέρα μου συνέχεια μου λένε να του δώσω ξένο γάλα για να μην ταλαιπωρούμαι, εγώ από την άλλη δε θέλω γιατί φοβάμαι μη γίνει σαν την Ηλιάνα, που κατάφερα να τη θηλάσω μόνο 3 μήνες κι αυτό με συμπλήρωμα. Θα κάνω λίγη ακόμα υπομονή και βλέπουμε!!!! :rolleyes::rolleyes:

Οτίλια και Tinger να σας ζήσουν τα αντράκια σας και να είναι πάντα γερά και καλότυχα στη ζωή τους!!!!

Άντε λίγες μείνατε.... με το κάλο και μ' έναν πόνο σας εύχομαι :)

Christy μου κι εγώ που έκανα μπάνιο τον μικρό, όχι όλη η πολυκατοικία μας άκουσε, αλλά όλη η γειτονιά! Το ίδιο είχα και με την μεγάλη, αλλά μετά από κανά μήνα έστρωσε!!!! Ελπίζω αυτός να αρχίσει να το ευχαριστιέται πιο σύντομα :confused::confused:

Οτίλια κάνε λίγη υπομονή με το θηλασμό κοπέλα μου και όσο για τη μάνα σου προσπάθησε να μη σε επηρεάζει ψυχολογικά και να κάνεις αυτό που θεωρείς ΕΣΥ σωστό για το παιδί σου. Πίστεψέ με τραβάω κι εγώ τα ίδια με την μάνα μου! Είναι στο σπίτι σχεδόν όλο το 24ώρο για να με βοηθήσει με τα παιδιά, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μου σπαραλιάζει το νευρικό μου σύστημα. (γιατί το παιδί έχει κοκκινίλες, γιατί το παιδί ζητάει συνέχεια στήθος, πρέπει να πεινάει, τρώει??? κλπ κλπ).

Αστερίνα μου και για σένα ισχύει το ίδιο με την Οτίλια!!!! Αν σου φέρνουν το γάλα οι δικοί σου, εσύ μπορείς να τους ευχαριστείς ευγενικά, να το παίρνεις το γάλα και απλά να το αφήνεις στο κομοδίνο σου! ;)

Χαρούλα καλά να περάσετε!!!!

Κορίτσια συγνώμη αν σας ζάλισα με το πολύ μεγάλο post, αλλά είχα καιρό να μπω :P κι ελπίζω ο μικρούλης μου να με αφήνει να μπαίνω συχνότερα.

Σας φιλώ!!!

81332fc420.png

6e08565c49.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...