Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Rena συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι καλή ιδέα να στείλεις τη μικρή στη γιαγιά γιατί θα νιώσει αποκλεισμένη και ενισχύεις τη ζήλεια της. Σου τα λέω γιατί είμαι ψυχολόγος και δουλεύω με γονείς και παιδιά. Βέβαια δεν πειράζει αν π.χ. ένα πρωινό τη βδομάδα πηγαίνει στη γιαγιά, ή αν κάποιος την απασχολεί και την πηγαίνει καμιά βόλτα που και που. Ωστόσο καλύτερα να την έχεις μαζί σου και να της δίνεις πολλή προσοχή. Μπορείς να τη βάζεις να σε "βοηθάει" κι έτσι θα νιώθει σημαντική. Θα είναι κουραστικό αλλά θα είναι καλύτερο για το παιδί να μένει μαζί σας τα πρωινά.

Δεν έλεγες τόσο καιρό ότι είσαι ψυχολόγος!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αυτό προσπαθώ να του πω κι εγώ, αλλά εκείνος μου λέει ότι είμαι υπερπροστατευτική με το παιδί και δεν εμπιστεύομαι τους άλλους μαζί της (στο θέμα εμπιστοσύνης όχι ότι έχει άδικο, όντως δεν τους εμπιστεύομαι).

81332fc420.png

6e08565c49.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Δεν έλεγες τόσο καιρό ότι είσαι ψυχολόγος!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αυτό προσπαθώ να του πω κι εγώ, αλλά εκείνος μου λέει ότι είμαι υπερπροστατευτική με το παιδί και δεν εμπιστεύομαι τους άλλους μαζί της (στο θέμα εμπιστοσύνης όχι ότι έχει άδικο, όντως δεν τους εμπιστεύομαι).

Ίσως υπάρχει και μία μέση λύση. Ας πηγαίνει η μικρή ένα πρωί την εβδομάδα στη μία γιαγιά και ένα στην άλλη. Τις υπόλοιπες 5 μέρες θα είναι μαζί σας. Έτσι και εσύ θα ελαφρύνεσαι και καλό είναι όντως να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι και άλλους, μια που όπως και να έχει αγαπάνε το παιδί και θα φροντίσουν για το καλό του. Με τη μέση λύση θα έχει και το νέο βρέφος κάποιες στιγμές την απόλυτη αποκλειστικότητα (μην ξεχνάμε και τις ανάγκες του νέου μωρού, καθώς συνήθως τα δεύτερα παιδιά είναι πιο "στερημένα" από τα πρώτα που χαίρουν όλης της προσοχής μας) αλλά και η μικρή σου θα αλλάζει λίγο παραστάσεις και θα βγαίνει από το σπίτι. Φρόντισε όμως να της το περάσεις έτσι, ώστε να φαίνεται ότι οι γιαγιάδες την έχουν επιθυμήσει και όχι ότι την ξεφορτώνεσαι γιατί σου είναι βάρος. Επίσης τόνισέ της ότι μόνο αν εκείνη θέλει θα πάει. Αν η μικρή π.χ. κλαίει ή δε θέλει, μην την πιέσεις. Με τη λύση αυτή βοηθάς το κόριτσάκι σιγά σιγά να γίνεται πιο ανεξάρτητο και να μην της έρθει βουνό όταν στα 4 της θα πάει προνήπιο. Γίνεται πιο κοινωνική και όλο και κάτι έχει να πάρει από τις γιαγιάδες της. Από την άλλη δυο μέρες τη βδομάδα δεν είναι και τόσες πολλές ώστε να νιώσει ότι την "αδειάζεται" κάπου αλλού. Φρόντισε να τη χαιρετάς πάντα λέγοντάς της ότι θα σου λείψει και να την αγκαλιάζεις με θέρμη όταν έρχεται. Αφιέρωνέ της λίγο χρόνο κάθε φορά που θα επιστρέφει στο σπίτι, ώστε να νιώθει ότι ήταν αισθητή η απουσία της. Την ώρα π.χ. που γυρνάει φρόντισε να μη θηλάζεις το μωρό, αλλά να της δίνεις λίγο χρόνο να πει τι έκανε, αλλά και χρόνο για αγκαλιές και φιλιά.

Καλό είναι από τώρα πριν γεννήσεις να τη στείλεις κανένα πρωινό στη γιαγιά να μην της φανεί μετά απότομο. Επίσης αν τελικά τηρήσεις το να λείπει η μικρή δύο φορές τη βδομάδα φρόντισε να μην είναι συνεχόμενες μέρες αλλά π.χ. Δευτέρα και Παρασκευή.

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Θα προσπαθήσω να το κάνω, αν και η μικρή ήδη έχει φάει την ψυχρολουσία του παιδικού, οπότε δε θα της είναι και τόσο δύσκολο. Μάλλον σ' εμένα είναι πιο δύσκολο γιατί ξέρω ότι δε θα της υπενθυμίζουν οι γιαγιάδες να κάνει τσίσα στην τουαλέτα, όχι γιατί το αμελούν, αλλά γιατί το θεωρούν δεδομένο ότι θα το κάνει από μόνη της, η πεθερά μου δε θα σκοτιστεί και πολύ για το τι θα φάει κλπ κλπ! Θα το παλέψω λίγο με τον εαυτό μου και βλέπουμε :)

81332fc420.png

6e08565c49.png

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Θα προσπαθήσω να το κάνω, αν και η μικρή ήδη έχει φάει την ψυχρολουσία του παιδικού, οπότε δε θα της είναι και τόσο δύσκολο. Μάλλον σ' εμένα είναι πιο δύσκολο γιατί ξέρω ότι δε θα της υπενθυμίζουν οι γιαγιάδες να κάνει τσίσα στην τουαλέτα, όχι γιατί το αμελούν, αλλά γιατί το θεωρούν δεδομένο ότι θα το κάνει από μόνη της, η πεθερά μου δε θα σκοτιστεί και πολύ για το τι θα φάει κλπ κλπ! Θα το παλέψω λίγο με τον εαυτό μου και βλέπουμε :)

Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά! Ίσως της κάνει και καλό να έχει μία πιο "χαλαρή" αντιμετώπιση. Έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι για κάθε μέρα!

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

Ρένα και εγώ δεν σκοπεύω να στείλω πουθενά τον μικρό αλλά βέβαια θα είναι και ο άντρας μου σπίτι.Περιμένει να γεννήσω για να πάρει άδεια καλοκαιριού.Όμως αν κάποια στιγμή θελήσει ο ίδιος να πάει στην μάνα μου ή στην αδερφή του άντρα μου θα τον στείλω φτάνει να το ζητήσει ο ίδιος.Και τώρα το κάνει να εχθές ήθελε να πάει στη μάνα μου να κοιμηθεί και τον έστειλα.

Πάντως από τώρα λέμε ότι θα με βοηθάει και ότι θα συμμετέχει στη φροντίδα της μικρής ξέροντας πάντα ότι η μικρή θα κοιμάται, θα τρώει και ίσως κλαίει.Δηλαδή δεν του είπα θα παίζεται και τέτοια απλά την αλήθεια να ξέρει τι του γίνεται.

Δείχνει ότι έχει καταλάβει τώρα στην πράξη θα δούμε πως θα πάει....

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα μανουλες!

απ'οτι βλεπω ενα σωρο μπεμπακια εχουν μπει στο δρομο της μεγαλης εξοδου! με το καλο να 'ρθουν και να τα παρετε αγκαλιτσα!

μαριλου πολυ χαιρομαι για το μικρο σου! μου φαινεται ολες αυτη την πρωτη αγκαλια περιμενουμε πως και πως!

οτιλιακι μην σκας!μαζι θα μεινουμε στο τελος! κι εγω εχω ακομα αρκετο καιρο μπροστα μου. να δουμε τι θα μας πει κι ο ντοκτορ τη δευτερα. παντως αυτος ο πονος οταν περπαταω δεν παλευεται. πονανε οι προσαγωγοι και η λεκανη τοσο πολυ που νομιζω πως θ'ανοιξουν τα ποδια μου και θα φυγει το παιδι. επισης τις τελευταιες μερες ποναω χαμηλα στην κοιλια...αλλωτε μοιαζει με πονο περιοδου κι αλλωτε ειναι πιο ηπιος...οπως και να 'χει μαλλον δυσαρεστο θα το χαρακτηριζα...

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

makon ευχαριστα τα νεα σου....με το καλο να ερθει το μπεμπακι σου!!!!!!!!!!περιμενουμε νεα σου!!!!!!!!!

κοριτσια ευχομαι ολες να ειστε καλα ...διαβαζω τα νεα σας απο πατρα κ χερομαι για εσας......!αχ!ανυπομονω να ερθει η μερα που θα παρω αγκαλια το μπεμπουλινι μου!πλεον δεν κουραζομαι κ πονους δεν εχω ...ειμαι στη μαμα μου κ δεν κανω απολυτως τιποτα!απο βδομαδα θα αρχισω περπατημα!τωρα που πλησιαζω μου φενεται αιωνας!φιλια σε ολες σας!

tBf6p3.png?nUqbXZE4

καλημερα μανουλες!

απ'οτι βλεπω ενα σωρο μπεμπακια εχουν μπει στο δρομο της μεγαλης εξοδου! με το καλο να 'ρθουν και να τα παρετε αγκαλιτσα!

μαριλου πολυ χαιρομαι για το μικρο σου! μου φαινεται ολες αυτη την πρωτη αγκαλια περιμενουμε πως και πως!

οτιλιακι μην σκας!μαζι θα μεινουμε στο τελος! κι εγω εχω ακομα αρκετο καιρο μπροστα μου. να δουμε τι θα μας πει κι ο ντοκτορ τη δευτερα. παντως αυτος ο πονος οταν περπαταω δεν παλευεται. πονανε οι προσαγωγοι και η λεκανη τοσο πολυ που νομιζω πως θ'ανοιξουν τα ποδια μου και θα φυγει το παιδι. επισης τις τελευταιες μερες ποναω χαμηλα στην κοιλια...αλλωτε μοιαζει με πονο περιοδου κι αλλωτε ειναι πιο ηπιος...οπως και να 'χει μαλλον δυσαρεστο θα το χαρακτηριζα...

Εσύ με τα πονάκια στη λεκάνη και χαμηλά στην κοιλιά πιο κοντά είσαι από μενα! Αν νιώθεις δε ότι θα σου φύγει το παιδί, σημαίνει ότι είναι χαμηλά άρα κι εσύ μάλλον κοντεύεις! Εγώ πιο πολύ δύσπνοια νιώθω που σημαίνει ότι είναι ψηλά παρά πόνο χαμηλά αν και σε 2 μέρες μπαίνω στο μήνα μου!

VbTYp1.png

Γεια σας κορίτσια!!!

Χθες που πήγαμε στο γιατρό, μας είπε ότι πάμε πολύ καλά..Η κινητικότητα του μωρού είναι τέλεια κ ο πλακούντας δεν έχει γεράσει καθόλου..Δεν τον ζυγίσαμε γιατί μου είπε ότι πλέον δεν έχει νόημα, αφού έχω μπει στο μήνα μου και το βάρος που βγάζουν οι υπέρηχοι είναι με απόκλιση..Πάντως μου είπε ότι έχουμε αποφύγει τη θερμοκοιτίδα κ ότι τώρα θα παίρνει 30 gr τη μέρα...Είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γεννήσω αρχές Αυγούστου αν καθίσω ξάπλα μέχρι τότε...Ξάπλα που λέει ο λόγος..:rolleyes: Γιατί μια χαρά κάνω τις βόλτες μου(με το αυτ/το):tongue::tongue::tongue:...Απλά αποφεύγω το περπάτημα! Οι εξετάσεις αίματος και ούρων ήταν οι καλύτερες που είχα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο αιματοκρίτης έφτασε 37,3..

Μετά το γιατρό ο αντρούλης είπε να με ανταμείψει με ένα γαλακτομπούρεκο...:-D:grin::-D

Επόμενο ραντεβού με το γιατρό θα είναι σε μια εβδομάδα...Αφού έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το μπέμπη μέσα εδώ και 3 εβδομάδες που βιάζεται, δε φοβάμαι τπτ...Λίγη ξεκούραση ακόμα κ θα καταφέρουμε τις 38 εβδομάδες!!

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Ρένα και εγώ δεν σκοπεύω να στείλω πουθενά τον μικρό αλλά βέβαια θα είναι και ο άντρας μου σπίτι.Περιμένει να γεννήσω για να πάρει άδεια καλοκαιριού.Όμως αν κάποια στιγμή θελήσει ο ίδιος να πάει στην μάνα μου ή στην αδερφή του άντρα μου θα τον στείλω φτάνει να το ζητήσει ο ίδιος.Και τώρα το κάνει να εχθές ήθελε να πάει στη μάνα μου να κοιμηθεί και τον έστειλα.

Πάντως από τώρα λέμε ότι θα με βοηθάει και ότι θα συμμετέχει στη φροντίδα της μικρής ξέροντας πάντα ότι η μικρή θα κοιμάται, θα τρώει και ίσως κλαίει.Δηλαδή δεν του είπα θα παίζεται και τέτοια απλά την αλήθεια να ξέρει τι του γίνεται.

Δείχνει ότι έχει καταλάβει τώρα στην πράξη θα δούμε πως θα πάει....

Εσένα είναι και μεγάλο το αγοράκι σου, άλλο 2 ετών παιδί κι άλλο 4. Προφανώς και καταλαβαίνει και φυσικά μπορεί και να βοηθήσει! Εννοείται ότι καλά έκανες και του εξήγησες πώς δε θα παίζουν ακόμα, θα ήταν πολύ απογοητευτικό να περίμενε κάτι τέτοιο και επικίνδυνο θα έλεγα. Πεθερά δεν παίζει σε σας; Μόνο μαμά και κουνιάδα; Τι τέλειο που ζητάει να πηγαίνει από μόνος του! Σου λύνει τα χέρια! Ξέρω τους προβληματισμούς σας γενικά γιατί η μεγάλη μου αδερφή έχει μια μπέμπα 2 ετών και γεννάει τώρα τον μπέμπη κι έχει προβληματιστεί πώς θα την παλεύει με τα 2 μωρά. Η δε ανιψιά μου είναι ζόρικη, όλο κάτι θέλει (όπως τα περισσότερα παιδάκια αυτής της ηλικίας)και κακοφάγανη!

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

Πεθερά παίζει αλλά εκτός Αθηνών.Βέβαια στην αρχή θα είναι εδώ δεν το γλυτώνω απλά είπα ότι για κάνα 2-3 μέρες μπορεί να κάτσει σπίτι μας μετά να πάει στην κόρη της.Την άλλη φορά έκατσε 40 μέρες και τα είχα παίξει...Αφήστε που ήταν αυτή η λεχώνα και δεν πήγαινε ούτε στην γωνία που έχω φαρμακείο.Ότι ήθελα μόνη μου πήγαινα όταν κοιμόταν ο μικρός.

Και της Ρένας 3 είναι σχεδόν οπότε πιστεύω ότι καταλαβαίνει...Όπως και να έχει βλέποντας και κάνοντας Ρένα μου μπορεί και εσύ η ίδια να θέλεις να μένεις με το μωρό.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

καλημερα κοριτσια τι κανετε???/σημερα δεν μπαινει με προκληση η μακον??????ας της ευχηθουμε ολα να πανε καλα και να παρει στα χερια της ενα υγιεστατο μπεμπακι ανωδυνα!!!!!

εγω σημερα στις 4μιση,5μιση και λιγο αργοτερα ειχα πονους περιοδου.....νομισα πως ηρθε η ωρα αλλα δεν.....μου κανει τη δυσκολη η πεταλουδιτσα μου....

με τις αιμορροιδες καλα κρατει ο πονος,χτες τα επαιξα εκλαιγα....σημερα ειμαι λιγο καλυτερα....τι να πω....να περασει κι αυτο....το μωρακι μου βεβαια να ναι καλα και τα υπολοιπα περνανε.....

6RVmp3.png

6Kqep2.png

καλημέρα!!

christy υπομονή...εύχομαι μετά τη γέννα να πάνε όλα καλά και να λυθεί αυτό το πρόβλημα...

makon με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου!!:D

Η σκέψη μας είναι μαζί σου!!!

κορίτσια βρήκα ένα πολύ καλό ντοκιμαντερ που αφορά τα βλαστοκύτταρα..Με έκανε να σκεφτώ το θέμα πολύ σοβαρά κ μου άλλαξε γνώμη...Αν θέλετε, αφιερώστε λίγο χρόνο...Αξίζει!!

http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2009-2010/140-the-precious-cell

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

καλημερα! ναι σημερα εχε πει η μακον ,ευχομαι να πανε μια χαρα και οι δυο και να εχουμε συντομα νεα της!

Εγω πηγα εχθες στον γιατρο εχεις δικιο μαροζ και βασουλα δεν μπορει να τη μετριση γιατι ειναι μεγαλο. Μου ειπε οτι ο πλακουντας εχει αρχισει και γερναει αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο.του ειπα οτι η μικρη ειναι υπερκινητικη και λεει αυτο ειναι σημαδι τοκετου.

μου ειπε να ξανα παω 10 αυγουστου ειδες βασουλα ..... δεν εχει νοημα μου ειπε να ξαναπαω. εκτος απροοπτου ,οτι και να γινει να παω νοσοκομειο .

επισεις , απο εδω και περα να μην ανησυχω,οτι ωρα και να γεννησω ειναι καλα! το παιδι δεν κινδυνευει και οτι απορια εχω να τον παρω τηλεφωνο.

HouVp2.png

oVGVp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...