Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 53 λεπτά , Xristina96 είπε:

Κοριτσάρες μου! Αν δεν μαγειρεύουν ας καθαρίσουν! Μισές μισές οι δουλειές! Αν δεν κάνουν τίποτα όσο δύσκολη δουλειά κΙ αν κάνουν ας ξεκινήσουν τώρα. Οταν έρθουν τα μωράκια σας όσες δεν έχετε, θα έχετε τόσα πολλά να κάνετε που δεν θα έχετε χρόνο ούτε για τουαλέτα! Εάν εργάζεστε και ολας; Πω πω ! Και αν δεν θέλει να κάνει τίποτα να φωνάξετε την μανούλα του να αναλάβει τις ευθύνες της 😂 

Basic needs! Να ξέρετε, όσοι μαγειρεύουν συνήθως έμειναν μόνοι τους είτε λόγω σχολής ή λόγω ανεξαρτησίας. Το ίδιο και εμείς οι γυναίκες. Δεν ξέρουν όλες να μαγειρεύουν κι ν κάνουν 5 πράγματα. 

Και εμένα που έμενε μόνος του για πολλά χρόνια λόγω δουλειάς,είχε  κάνει πλούσια όλα τα ντελιβερι.Αν μπορούσαν,θα του είχαν κάνει άγαλμα🤣

• Χαχα 5

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Christy ένα φόβο για τον τοκετό όλες έχουμε. Εγώ δεν θέλω να κάνω καισαρική και είναι το μόνο που με απασχολεί. Όσο για την ώρα εννοείται και προλαβαίνεις να πας στο νοσοκομείο. Άλλες κοπέλες φεύγουν από μικρές επαρχιακές πόλεις και προλαβαίνουν να πάνε στην κοντινή μεγαλύτερη πόλη να γεννήσουν. Όσο για τη φίλη σου που δεν πρόλαβε την επισκληρίδιο δεν σημαίνει ότι γέννησε σε 2 ώρες από τότε που την έπιασαν οι πόνοι. Απλά την επισκληρήδιο την κάνουν όταν έχεις διαστολή 5 (το πολύ 6). Ίσως η φίλη σου έφτασε στο νοσοκομείο με διαστολή ήδη 6. Όταν πας σου χορηγούν και ωξυτοκίνη οπότε επισπεύδεται η διαδικασία. Πάντως η μαία στα μαθήματα μας είπε όταν μας πιάσουν οι πόνοι να πάμε με το πάσο μας. Να κάνουμε μπανάκι και να πάμε μόνο όταν οι πόνοι γίνουν ανά δεκάλεπτο, αλλά και πάλι τότε να προετοιμαστούμε με την άνεσή μας...

Καλημέρα.Νεφέλη πάρε και ένα πιο ελαφρύ φορμάκι κοντομάνικο με μπουτάκια έξω αρχίζουν καύσωνες άκουσα...

Για τον τοκετό μη το λέτε ότι είναι πρώτο σας παιδί.Και εγώ είχα στο πρώτο οξύ τοκετό πράγμα που σημαίνει ότι στα 30 λεπτά(χρόνος ρεκόρ από αττική οδό και ευτυχώς δεν βρήκαμε πουθενά καθυστέρηση ούτε φανάρι) που κάναμε από το σπίτι μου για το νοσοκομείο ίσα που πρόλαβα να μπω στο νοσοκομείο και να με πάνε στην αίθουσα τοκετού.Με το που με έβαλαν από το φορείο στο ειδικό κρεβάτι γέννησα.Πήγα στο νοσοκομείο με 10 διαστολή και εμπέδωση στο +5.Πραγματικά δεν πρόλαβαν να μου κάνουν τίποτα απλά με μεταφέρανε στην αίθουσα τοκετού.Για να ξέρετε αν έχετε οξύ τοκετό κάνετε εμετό σαν ρουκέτα μόλις σπάσουν τα νερά από την απότομη διαστολή του τραχήλου.

Μακάρι να γεννήσω και τώρα έτσι...

Για τα μπιμπερό δεν ξέρω να σας πω έχω 4 γυάλινα μεγάλα από τον γιο μου τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησα μιας και θήλαζε και όταν σταματήσαμε τον θηλασμό έπινε γάλα με το ποτηράκι που το είχε μάθει από το νερό.Και τώρα τα ίδια έχω απλά πήρα καινούριες θηλές και ελπίζω να μου είναι για άλλη μια φορά άχρηστα...

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημερα .στο καθισμα βγαινει το υφασμα και ξαναμπαινει και η κουουλα ξεκουμπωνει,οποτε να πλενω στο χερι εννοειται παντα.

στα νοσοκομεια τουλαχιστον στα ιδιωτικα εχει θηλαστρα και μαλιστα πολυ καλα αλλα και κατω στα καταστηματα που ειναι μπορεις να νοικιασεις ενα και για το νοσοκομειο αλλα και για το σπιτι

Oju1p2.png

sIvCp2.png

καλημερα!

εγω απο μπιμπερο πηρα 2 της κικο,ενα μικρο κι ενα μεγαλο με θηλες απο καουτσουκ. μας ειπαν οι μαιες αν θελουμε να θηλασουμε να παρουμε 2 σε πρωτη φαση για ωρα αναγκης και αν τελικα δεν προχωρησει ο θηλασμος,πεταγεται ο αντρας και αγοραζει κι αλλα. επισης δεν αγορασα αποστειρωτη.αν χρειαστει για 1-2 φορες τα βραζω και μετα παει ο αντρας και αγοραζει και παλι.ουτε θηλαστρο πηρα.ετσι κι αλλιως τους πρωτους τουλαχιστον 4 μηνες δεν θα δουλευω οποτε θα ειμαι συνεχεια με το παιδι.

ξανθη μακαρι να γεννησεις τοσο ευκολα και το δευτερο παιδακι σου!ετσι γεννησε πριν 2 μηνες μια φιλη μου.τσακ μπαμ!οι μαιες της ελεγαν οτι ειχαν χρονια να δουν τοσο γρηγορο τοκετο σε πρωτοτοκη.

κοριτσια δεν ξερω τι εχω παθει...οσο αγχος ειχα για τον τοκετο μου εφυγε.δεν εχω ιδεα πως εγινε αυτο και αν βοηθησαν τα μαθηματα του ανωδυνου αλλα ειμαι πολυ ηρεμη σε σχεση με λιγες βδομαδες πριν.μακαρι να κρατησει αυτη η ηρεμια μεχρι τελους!

κοριτσια οσες ενδιαφερεστε να θηλασετε ενημερωθειτε οσο περισσοτερο μπορειτε! αν δεν ειχα διαβασει ολα αυτα που διαβασα θα εμενα κολλημενη στο οτι αποκλειεται να καταφερω να θηλασω,ενω τωρα λεω οτι τουλαχιστον θα το παλεψω κι ελπιζω να τα καταφερω. βασουλα καπου γραφεις οτι αν εχεις καλο γαλα θα θηλασεις. στον ανωδυνο μας ειπαν οτι δεν υπαρχει καλο και κακο γαλα και οτι το μητρικο γαλο ειναι απαραιτητο για το παιδι και απολυτα θρεπτικο.μας ειπαν οτι φυσικα και με το ξενο ηρεμει και τρωει λιγοτερα γευματα(αρα το ξενο ειναι πιο θρεπτικο απο το δικο μας),αλλα αυτο γινεται αποκλειστικα επειδη ειναι πιο βαρυ και δυσπεπτο. μας εδωσαν και ενα φυλλαδιο με οδηγιες για μασαζ στηθους σε περιπτωση που δεν κατεβαινει το γαλα.ουφ!μακαρι να καταφερουμε ολες να θηλασουμε!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

καλημέρα!

αυτό το πράγμα με τη γεύση το είχα και εγώ πολύ έντονα μέχρι και τον 6ο μήνα και ή ήμουν με την οδοντόβουρτσα στο χέρι ή με μια τσίκλα στο στόμα.. τώρα είμαι πολύ καλύτερα και δεν κάνω εμετούς αλλά μια άσχημη γεύση την έχω συνέχεια.. είναι πραγματικά πολύ κουραστικό! ξανθή μου εύχομαι και πιστεύω να φύγει αμέσως μόλις γεννήσεις..

νόμιζα ότι οξύς τοκετός συμβαίνει σε δευτερότοκες!! πωπωωω... για αυτό και δεν έκανες και επισκληριδιο ε? που να προλάβεις..

οι 4 ώρες περπάτημα μου φαίνονταν και εμένα πααααρα πολλές.. φυσικά δεν περπάτησα ποτέ τόσο! μέχρι 2 ώρες το πολύ.. ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι δεν ξέρω πόσο θα αντέξω.. περιμένω να μου πει και η νέα μου γιατρός τι πιστεύει.. πάντως με βλέπω να περπατάω στον διάδρομο και στο a/c τις περισσότερες φορές γιατί με τη ζέστη δεν θα αντέξω αλλά και δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να παίρνει τους δρόμους μαζί μου και μονή μου δεν πάω ..

από μπιμπερό και εγω εχω γυάλινα οσο για τις θηλές και πιπίλες απο την αρχή ο μικρός ειχε δείξει προτίμηση στις nuk απο καουτσούκ. βέβαια στην αρχή ήθελε μόνο στήθος αλλά όταν αρχισε να πιάνει πιπίλα (περιπου 3 μηνών, πριν ουτε να την βλέπει) ήθελε μόνο αυτή.

τα καλύμματα από καρεκλάκι, πορτ μπεμπε, καρότσι, την παντα της κούνιας ακόμα και τον μάρσιπο τα εχω πλύνει όλα στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για πλύσιμο στο χέρι.

εγω καροτσι,πορτ μπεμπε κτλ ακομα τα περιμενω,ελπιζω να προλαβω να τα πλυνω! υπαρχει μια αγορα που δεν την εχω κανει ακομα(αναρωτιεμαι τι περιμενω)και θεω τη γνωμη σας. στην αρχη που το μωρο θα το εχουμε διπλα μας που θα το κοιμιζετε? δεω εχω ιδεα τι να παρω...καλαθουνα η λικνο?αλλοι μου λενε το κοιμιζαν στο πορτ μπεμπε και μια φιλης μου δεν κοιμαται πουθενα αλλου περα απο το ρηλαξ. τελικα τι να προτιμησω?

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

tingerbell, εγώ τα έπλυνα όλα αυτά γιατί είναι η δεύτερη φορά που τα χρησιμοποιώ. όταν ήταν καινούρια έριχνα απλά ένα σεντονακι η μια πάνα. δηλαδή και να μην προλάβεις δεν είναι φοβερό.. φυσικά κάνε ό,τι νομίζεις ώστε να αισθάνεσαι εσύ καλύτερα..

τώρα για το θέμα του ύπνου πραγματικά είναι δύσκολο να σου δώσω μια συμβουλή καθώς εξαρτάται πολύ από το παιδάκι. αυτό που δεν θα αγόραζα είναι το λίκνο, όσο χαριτωμένο και να είναι, γιατί προσωπικά το βρίσκω πολύ ακριβό και το διάστημα που θα σου είναι χρήσιμο πολύ περιορισμένο, λίγο περισσότερο ίσως από ένα πορτ μπεμπέ η καλαθούνα. πάντως αυτό που έχω να σου πω είναι να μάθει να κοιμάται τουλάχιστον τη νύχτα σε ένα σταθερό μέρος ώστε να συνηθίσει σε μια ρουτίνα ύπνου που θα διευκολύνει και εσένα στο να στρώσεις το πρόγραμμά του.

Καλημέρα.Νεφέλη πάρε και ένα πιο ελαφρύ φορμάκι κοντομάνικο με μπουτάκια έξω αρχίζουν καύσωνες άκουσα...

Για τον τοκετό μη το λέτε ότι είναι πρώτο σας παιδί.Και εγώ είχα στο πρώτο οξύ τοκετό πράγμα που σημαίνει ότι στα 30 λεπτά(χρόνος ρεκόρ από αττική οδό και ευτυχώς δεν βρήκαμε πουθενά καθυστέρηση ούτε φανάρι) που κάναμε από το σπίτι μου για το νοσοκομείο ίσα που πρόλαβα να μπω στο νοσοκομείο και να με πάνε στην αίθουσα τοκετού.Με το που με έβαλαν από το φορείο στο ειδικό κρεβάτι γέννησα.Πήγα στο νοσοκομείο με 10 διαστολή και εμπέδωση στο +5.Πραγματικά δεν πρόλαβαν να μου κάνουν τίποτα απλά με μεταφέρανε στην αίθουσα τοκετού.Για να ξέρετε αν έχετε οξύ τοκετό κάνετε εμετό σαν ρουκέτα μόλις σπάσουν τα νερά από την απότομη διαστολή του τραχήλου.

Μακάρι να γεννήσω και τώρα έτσι...

Για τα μπιμπερό δεν ξέρω να σας πω έχω 4 γυάλινα μεγάλα από τον γιο μου τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησα μιας και θήλαζε και όταν σταματήσαμε τον θηλασμό έπινε γάλα με το ποτηράκι που το είχε μάθει από το νερό.Και τώρα τα ίδια έχω απλά πήρα καινούριες θηλές και ελπίζω να μου είναι για άλλη μια φορά άχρηστα...

Ναι, έχω βάλει και ένα τέτοιο στην τσάντα αλλά πήρα και το μακρυμάνικο γιατί με προβληματίζει αυτό: να μην έρθει το δερματάκι του μωρού σε επαφή με το ύφασμα απ'το καθισματάκι. Βέβαια, θα το καλύψω μ'ένα σεντονάκι κ μετά θα τοποθετήσω την μπέμπα αλλά για πιο σιγουριά. Δεν είδα κιολας αν και απο που βγαίνει το ύφασμα απο το καθισματάκι, νόμιζα οτι δεν έβγαινε αλλά θα το κοιτάξω και αν είναι θα το πλύνω.

Σου ευχομαι να έχεις την ίδια γέννα και θηλασμό με την πρώτη φορά! Αυτό με τον θηλασμό ειδικά θα ήθελα πολύ να συμβεί και σ'εμένα!

DVymp3.png

Gfjgp3.png

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για το θέμα σχετικά με τον θερμαντήρα τι γνώμη έχετε;; δεν έχω αγορασει ακόμη γιατί δεν ξέρω αν θα είναι χρησιμος γι'αυτό ρωτάω αν είναι να τον προμηθευτώ:confused:

DVymp3.png

Gfjgp3.png

ο θερμαντηρας αν θυλασεις νομιζω πως ειναι αχρηστος.αν τον χρειαστεις στην πορεια τον παιρνεις.μην αγχωνεστε παντως ειναι απλα τα πραγματα και ειδικα γιαυτες που θυλαζουν δεν χρειαζεστε πολλα.οτι βγει στην πορεια το περνετε.

οσο για τον υπνο εμενα με βολεψε το λικνο το μεγαλο σαν κουνιστο οχι το υφασματινο.πηρα ενα καθισμα αυτοκινητου απο νεογεννητο που το μετεφερα και στο σπιτι λογο αποστασης και μετα στο σπιτι το εβαζα στο λικνο μεχρι εξι μηνων.νομιζω πως αχρηστη ή περιττη αγορα ειναι η καλαθουνα.

και αυτα τα εχω απο το πρωτο μου παιδθ και τα εχουν χρησιμοποιησει ηδη 4 παιδακια (δικα μου και της κουμπαρας μου) και παει και για το πεμπτο και ειναι καινουργια

Oju1p2.png

sIvCp2.png

tinger στην κούνια δε θα κοιμάται; Κι εγώ δεν έχω πάρει τίποτα, αλλά δεν ανησυχώ γιατί είναι ετοιμοπαράδοτα μέσω ίντερνετ που θα τα αγοράσω. Δηλ. τα παραγγέλνεις και την επόμενη μέρα στα φέρνουν σπίτι. Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι δε χρειάζεται να προμηθευτούμε από τώρα μπιμπερό, πιπίλες και θήλαστρο διότι μπορει να μην τα χρειαστούμε καν (αυτό σκοπεύω!). Μάλιστα μου ειπε μια φιλη μου που ειναι στο σύνδεσμο γυναικών Θηλασμού Ελλάδος να μην πάρω τίποτα από αυτά διότι θα επαναπαυτώ και θα οδηγηθώ πιο εύκολα στον αποθηλασμό. Αν δω ότι τα χρειάζομαι στέλνω εκείνη την ώρα τον άντρα μου να πάει να αγοράσει ή προμηθεύομαι επιτόπου από το μαιευτήριο. Πιπίλες όμως τελικά αγόρασα 3 γιατί είδα κάποιες πολύ γλυκούλες που είχαν και καπάκι και είπα άντε ας πάρω, φτηνές είναι. Ούτε βραστήρα θα πάρω αφού μια χαρά δουλειά κάνει και η κατσαρόλα!

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

εγω καροτσι,πορτ μπεμπε κτλ ακομα τα περιμενω,ελπιζω να προλαβω να τα πλυνω! υπαρχει μια αγορα που δεν την εχω κανει ακομα(αναρωτιεμαι τι περιμενω)και θεω τη γνωμη σας. στην αρχη που το μωρο θα το εχουμε διπλα μας που θα το κοιμιζετε? δεω εχω ιδεα τι να παρω...καλαθουνα η λικνο?αλλοι μου λενε το κοιμιζαν στο πορτ μπεμπε και μια φιλης μου δεν κοιμαται πουθενα αλλου περα απο το ρηλαξ. τελικα τι να προτιμησω?

Κι εγώ ήθελα πολύ να αγοράσω λίκνο αλλά μαζί με την προίκα του ήταν πολύ ακριβό. Το θεωρώ πολύ όμορφο! Από την άλλη οι καλαθούνες μαζί με τις βάσεις κοστίζουν επίσης κάμποσα (150-200 ευρώ) και δεν ξέρω αν συμφέρει, μια που το μωρό κοιμάται εκεί μόνο 2 μήνες...

Τελικά κατέληξα σε μία καλή αγορά. Πήρα ένα μεγάλο καλαθένιο λίκνο με ροδάκια. Σε αυτό χωράει μωρό μέχρι 6 μηνών. Στην τιμή 190 ευρώ περιλαμβάνεται και το στρωματάκι, ο θόλος του, μια μαξιλαροθήκη και παπλωματοθηκη. Είναι εύχρηστο γιατί μεταφέρεται σε όλο το σπίτι εύκολα με τα ροδάκια και έχει καλή τιμή. Σκέφτομαι να κοιμάται σε αυτό το μωρό, αλλά θα το βάζω και στην κούνια του να συνηθίζει. Χαίρομαι γιατί σε αυτό θα μπορούμε να το βάζουμε και να το παίρνουμε και στο μπαλκόνι τα βράδια του Αυγούστου...

Όσο για το ρηλάξ δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για την σπονδυλική του στήλη. Οι παιδίατροι δεν το συνηστούν για πολλές ώρες (π.χ. όλη τη νύχτα) αλλά μόνο για λίγο...

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

Κορίτσια μακάρι να γεννήσετε έτσι δεν θα το πιστεύετε με τέτοια εμπειρία.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θέλω να γεννήσω πάλι έτσι αρκεί να θέλει και η μπέμπα μου....Για πλάκα βέβαια η γιατρός μου λέει θα σε πάρω σπίτι μου μόλις δω ότι αρχίζει η διαδικασία για να σε προλάβω σίγουρα....

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

οτιλιακι συμφωνω απολυτα μαζι σου! τα ιδια μας ειπαν και στον ανωδυνο,οτι δηλ. ολες αυτες οι ''ανεσεις'' μπορουν να οδηγησουν πολυ γρηγορα σε αποθηλασμο.επισης μας ειπαν να μην εχουμε ουτε γι' αστειο ετοιμο γαλα μεσα στο σπιτι μιας και θα μας ωθησει στο να παραιτηθουμε απο τον θηλασμο. πιπιλες πηρα κι εγω 2,θα δουμε πως θα παει!

οσο για το που θα κοιμαται..προβληματιζομαι γιατι τα δωματια μας θα τα χωριζει ενας οροφος..οποτε θα ειναι δυσκολο να στησω την κουνια του διπλα στο κρεββατι μου και μετα να την ξεστησω και να την βαλω στο δωματιο του.ψαχνω μια πιο πρακτικη λυση για τους πρωτους 6 μηνες που θα το εχω σιγουρα διπλα μου...

εμυ μου κι εμενα καποια θα ειναι απο την κουνιαδα μου γι αυτο και θελω κι εγω να τα περασω ενα νερακι να φρεσκαριστουν.φανταζομαι πως θα προλαβω, διαφορετικα ας αναλαβει καποιος αλλος να το κανει!χεχε!

tangobsession η αγορα σου ακουγεται τελεια!μπορεις να στειλεις περισσοτερες πληροφοριες η καμια φωτο με αυτο το σουπερ λικνο?

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...