Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , Xristina96 είπε:

Έλα ! Ίδιος με τον δικό μου! Μπορείτε! Το πιστεύω! Χαχαχα τα ίδια λέει για το παιδί! Εκείνος μαγειρεύει τα περισσότερα ! 

τις άλλες απαντήσεις θα τις πάρεις από την αιματοκογο Και τον ενδοκρινολόγο και τους εξωσωματικούς. Αυτός τώρα μας την χάλασε που είπε γιατί να κάνεις καμπύλη 

Αχαχαχαχα αλήθεια;! Απαπα, ίδιοι 😂

Ναι νομίζω μέχρι τέλος του μήνα θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα που θα έχω πάει σε όλους. 
      Ναι ρε γαμωτο Κ εμένα μου το χάλασε για την καμπύλη αλλά δε βρίσκεις το τέλειο μάλλον.

πρίν από 2 λεπτά , Xristina96 είπε:
      πρίν από 6 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Τυχερή είσαι,ο άντρας μου το μόνο που ξέρει να μαγειρεύει είναι τοστ και να καθαρίζει ρόδια και πορτοκάλια. Μιλάμε για σεφ όχι αστεία 

Εμένα δε του αρέσει να κάνει τα υπόλοιπα οπότε κάπως τα έχουμε μοιρασμένα. Θα καθαρίσω εγώ, θα μαγειρέψει αυτός. Βέβαια μετά η κουζίνα βόμβα. Τίποτα μετά ξανά μέσα στο ψυγείο όταν το χρησιμοποεί. Σα να είναι γρουσουζιά ένα πράγμα 😂 Τον κυνηγάω από πίσω και τα βάζω στη θέση τους.

• Χαχα 1

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

emi και Ξανθή ευχαριστούμε! Θέλω μια διευκρίνιση για το λαδάκι που λέτε ότι κάνουμε μασαζ στο στηθος. Τι λαδακι είναι και από πότε αρχίζουμε να το χρησιμοποιύμε; Επίσης, σας έχουν πει εσας να βάζετε λαδακι και στο περίνεο για να μην σκιστεί την ώρα του τοκετού;

οτίλια, το λαδάκι αυτό μπορεί να είναι αμυγδαλέλαιο. το προμηθεύεσαι και από το φαρμακείο. το μασάζ αρχίζει με το που μπεις στον μήνα σου.

είναι 3 ήδη μασάζ για το στήθος και 1 για τη θηλή. θα προσπαθήσω να τα περιγράψω.

1. με τα τρια μεσαία δάχτυλα ενωμένα κάνουμε μικρές κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από το πάνω μέρος του στήθους και προχωρώντας γύρο γύρο από τη θηλή. σαν να σχηματίζουμε μικρούς κύκλους. δηλαδή μένουμε λίγο στο ίδιο σημείο κάνουμε κυκλάκια και μετά πάμε πιο δίπλα και πάλι κυκλάκια κοκ. με το άλλο χερι μας στηρίζουμε το στηθος

2. με τα δυο μας χέρια πιάνουμε το στήθος από πάνω και από κάτω και κουνώντας τις παλάμες με αντίθετη φορά κάνουμε ελαφρό μασάζ. επαναλαμβάνουμε και διαγωνίως. δεν χρειάζεται πολύ δύναμη αλλά ούτε και απλά χαϊδεύουμε, κάτι ενδιάμεσο.

3. με όλα τα δάχτυλα του χεριού μας αγκαλιάζουμε το στήθος και τραβάμε προς τα έξω μέχρι να φτάσουμε στη θηλαία άλω. περιστρέφουμε μετά από κάθε κίνηση το χέρι μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του μαστού.

τα τρία παραπάνω ενεργοποιούν τους μηχανισμούς παραγωγής γάλακτος ενισχύουν την ποσότητά του και διευκολύνουν την ροή του

η διάρκεια και των 3 μασάζ είναι περίπου 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε 3 φορές την ημέρα.

το τέταρτο είναι για την ενδυνάμωση της θηλής περισσότερο

4. με τα τρία δάχτυλα, αντίχειρα, δεικτη και μέσο πιάνουμε τη θηλή από τη βάση της και την τραβάμε προς τα έξω κάνοντας ελαφρώς περιστροφικές κινήσεις. αυτό το μασάζ το κάνουμε τρεις φόρες τη μέρα διαρκεί 1 ωρα και κάνουμε σετάκια 1 λεπτό το ενα στήθος ενα λεπτό το άλλο και ενα λεπτό ξεκούραση. ειναι πολύ καλή άσκηση, ειναι σαν μια προσομοίωση θηλασμού. ειναι πολύ πιθανο να παρατηρήσετε έκκριση υγρού σαν το πρωτόγαλα. φυσικά αυτό δεν μας ανησυχεί ισα ισα που είναι καλό σημαδι.

όλα τα παραπάνω ενεργοποιούν τους μηχανισμους που οδηγουν σε συσπάσεις της μητρας αλλά και μαλακώνουν τον τράχηλο οπότε αποτελούν και προετοιμασία για τον τοκετό. ετσι μην ξεκινήσετε πριν μπείτε στον μηνα σας και εχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. και επισης μπορείτε να τα συνεχίσετε και μεχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.

αυτά, ελπίζω να βοήθησα,να μην ξεχασα κατι και να ειναι κατανοητά αυτά που εγραψα:)

τωρα για το περίνεο δεν ξερω κατι αν και εχω ακουσει οτι γίνεται δεν ξερω πως..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα κι από μένα. Πήγαμε χτες για το doppler, ο μικρούλης μου είναι ήδη 2 κιλά (αν και αυτές οι μετρήσεις δεν είναι και απολύτως ακριβείς) και ζωηρός ζωηρός. Είναι εγκάρσια στην κοιλιά μου αριστερά το κεφάλι και δεξια τα πόδια αλλά μπορεί και να γυρίσει. Έτσι κι αλλιώς εγώ θα κάνω καισαρική γιατί είχα κάνει και στην κόρη μου αλλά μάλλον θα διευκολύνει το γιατρό να έχει γυρίσει με το κεφάλι προς τα κάτω. Μια χαρά ήταν όλες οι μετρήσεις και ανυπομονώ να περάσει κι αυτός ο μήνας για να μπούμε στην τελική ευθεία! Φιλιά σε όλες!

P8smp3.png

kk3vn0bh89kkhive.png

tingerbell,φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιείς παντα ορό σε αμπούλα. εμενα μετά απο ενα σημείο με βόλεψε πολύ ο ορος σε σπρέι πάντως. δεν ειναι τοσο βάρβαρο οσο φαινεται , ο μικρός δεν ειχε κανένα πρόβλημα. μη σου πω οτι αντιδρούσε λιγότερο γιατί ψεκαζει πολύ απαλά. επίσης όπως θα σου δείξουν και για την χρήση της αμπούλας πιέζοντάς την παλι με πίεση βγαίνει ο ορός.

εχω συμπληρώσει και της ξανθης να τα εχουμε όλα μαζεμένα

για τη μαμά:

2-3 νυχτικά,πιζάμες που να επιτρέπουν τον θηλασμό (με κουμπάκια μπροστά ή τιραντάκι με κλιπ)

ελαφριά ρόμπα

2-3 σουτιέν θηλασμού

εσώρουχα μιας χρήσης και κανονικά

σερβιέτες μεγάλες και κανονικές για τις τελευταίες μέρες(μεγάλες δίνουν αλλά προς το τέλος το μέγεθος τους σε σχέση με την ροή είναι τεράστιο)

παντόφλες μαλακές

σαγιονάρες αντιολισθητικές (για να κάνετε μπάνιο)

πετσέτα προσώπου και μπάνιου (στα ιδιωτικά ξέρω ότι δίνουν αλλά προσώπου θα πάρω και δική μου, και αν χωρέσει η βαλίτσα ίσως πάρω και μπάνιου)

πετσετούλες μικρές για τοπικό πλύσιμο

πετσέτα χεριών για συγγενείς

σακούλες πλαστικές για τα άπλυτα

άνετα ρούχα για επιστροφή στο σπίτι

άνετα παπούτσια

σφουγγαράκι

σαμπουάν

αφρόλουτρο (καλύτερα λένε κάποιο παιδικό χωρίς άρωμα)

ξυραφάκια

οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

κρεμοσάπουνο

ντετολ

βούρτσα για μαλλιά

λαστιχάκια η κορδέλα για μαλλιά

σεσουάρ για μαλλιά

κρέμα χεριών

κρέμα προσώπου

liposan

κρέμα για θηλές

επιθέματα στήθους (θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα χρειαστείτε πχ τρέχει το στήθος, διαφορετικά αποφύγετε τη συχνή χρήση, δεν αναπνέει το δέρμα)

κρέμα για αιμορροΐδες (είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε. ακόμα κι αν δεν έχετε εμφανίσει ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μετά τον τοκετό)

λαδάκι για μασάζ (το μασάζ στο στήθος συγκεκριμένα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ καλό για το θηλασμό στην αρχή)

ωτασπίδες

μάσκα ύπνου

φωτογραφική

κινητό

βιντεοκάμερα

φορτιστές

κάποιο βιβλίο περιοδικά

ρολόι

καραμελίτσες τσιχλίτσες και κάποιο σνακ

φάρμακα που τυχών θα συνεχίσετε να παίρνετε (πχ θυρεοειδούς σίδηρο ασβέστιο κλπ)

για την δήλωση στο ληξιαρχείο χρειαζόμαστε

1. Ληξιαρχική πράξη γάμου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Ταυτότητες και των 2 γονέων.

για το μωράκι μας! (για τα δημόσια δεν ξέρω. αναφέρω τι θα πάρω εγώ που γεννάω στο μητέρα)

1 φανελάκι

1 ρουχαλάκι για την έξοδο

ζακετούλα (αν και δεν νομίζω να χρειαστεί με την ζεστη που θα εχει)

μωρομάντηλα

ορό (στο μητέρα τους παρακαλούσα να του καθαρίσουν μυτούλα και ματάκια και κάθε φορά μου τον έφερναν με την ίδια τσίμπλα!!! )

βαμβάκι, γαζες

πάνες αγκαλιάς

πετσετούλες μικρές

καλτσάκια

πανες

όσες έχετε προμηθευτεί ήδη βιβλιάριο υγείας παιδιού ας το πάρετε μαζί για την περίπτωση που δεν έχουν να σας δώσουν στο νοσοκομείο να μη φύγετε με κόλλα Α4.

συμπληρώστε η διορθώστε ό,τι νομίζετε!!

Τώρα που το είδα πάρτε μαζί σας και αλοιφή για το στήθος (προτείνω την purelan medela) σε περίπτωση που ματώσουν οι θηλές από μη σωστό πιάσιμο να έχετε να βάλετε.

Για το μασάζ ότι είπε η Εμι και αν θέλετε μπείτε youtube να δείτε κανένα βίντεο.

Τα πιστοποιητικά και την ληξιαρχική πράξη το πολύ 3 μηνών έκδοση.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

emi ολα οσα γραφεις τα εχω παρει και κρεμουλα για το στηθος..αλλα και για το μωρο εχω παρει πολλα γιατι στο δημοσιο δεν δινουν.

στο ριο δινουν και εσωρουχα μιας χρησεως και ετσι δεν θα παρω.

τωρα θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα για τις ηδη μανουλες.

εχω ακουσει οτι οταν γεννας ερχεσαι σε συγκρουση με τον αντρα σου,πολλες μου εχουν πει οτι εφτασαν μεχρι και το διαζυγιο,και οτι γενικα δεν υπαρχει κατανοηση.

θα ηθελα γνωμες. να δω αν ειναι μεμονωμενα γεγονοτα η μια αναποφεκτη περιοδος.

HouVp2.png

oVGVp2.png

Αστερίνα η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις τον πρώτο καιρό είναι τεταμένες κυρίως γιατί εμείς δεν είμαστε καλά και αυτοί όσο και αν ξέρουν δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο εκτός εαυτού είμαστε.Εμείς στην αρχή είχαμε αρκετούς καβγάδες για άκυρους λόγους αλλά ήμουν μέσα στα νεύρα όλη μέρα.Έκανε υπομονή όμως.Για διαζύγιο δεν θα το έλεγα αλλά σίγουρα ήταν τεταμένη η σχέση για κάνα δίμηνο μετά ηρέμησα εγώ και όλα γίνανε μια χαρά.

Τώρα ήδη μου λέει στην αρχή δεν θα σου δίνω σημασία και θα είμαστε μια χαρά.Θα κάνω όση υπομονή χρειάζεται μιας και πλέον ξέρω πως γίνεσαι....του εξήγησα βέβαια πως αυτή την φορά μπορεί να μου βγει αλλιώς δεν ξέρουμε αλλά είναι προετοιμασμένος για όλα...

Καλύτερα μίλα του άντρα σου και πεστου ότι στην αρχή δεν θα είσαι η Ρούλα που ξέρει εξαιτίας των ορμονών και όλης της νέας κατάστασης.Μίλα του να ξέρει τι τον περιμένει να κάνει υπομονή.

Α και τον αφαλό τον κόβουν από το μανταλάκι και μετά μη φρικάρεις καλέ απλά δεν βρήκα καλύτερη φώτο.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

το εχω ακουσει απο αρκετες κοπελες και προχθες μου το ειπε και η νυφη μου.

εγω εκανα μια συζητηση με τον αντρα μου,αλλα πιστευω πως εκεινη την ωρα θα ειναι αλλιως εδω τωρα και μερικες φορες δεν με καταλαβαινει.

HouVp2.png

oVGVp2.png

το εχω ακουσει απο αρκετες κοπελες και προχθες μου το ειπε και η νυφη μου.

εγω εκανα μια συζητηση με τον αντρα μου,αλλα πιστευω πως εκεινη την ωρα θα ειναι αλλιως εδω τωρα και μερικες φορες δεν με καταλαβαινει.

Αστερινα πιστευω οτι ειναι να γινει θα γινει δεν νομιζω σε ενα ζευγαρι που ειναι καλα μαζι να χαλασει η σχεση με τον ερχομο ενος παιδιου.Αν υπαρξει χωρισμος κατα τη γνωμη σημαινει οτι ετσι και αλλιως θα γινοταν.Σιγουρα θα υπαρξουν εντασεις επειδη θα αλλαξει η ζωη μας ξαφνικα αλλα οχι και να χωρισουμε.Ελπιζω δηλαδη να το ξεπερασουμε οσο πιο ομαλα γινεται.

oNg0p3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα! τι κάνετε? πάλι παιδεύτηκα στον ύπνο σήμερα..

εγώ κορίτσια δεν θυμάμαι να είχαμε εντάσεις.. υπήρχε πολύ κούραση και από τους δύο και σίγουρα η διάθεσή μου ήταν μια πάνω μια κάτω... αλλά τις 40 πρώτες μέρες μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται τα ξενύχτια

σίγουρα πάντως ό,τι κουβέντα γίνει τωρα που είναι όλοι πιο ψύχραιμοι είναι καλή..

η λίστα με κάποιες προσθήκες

για τη μαμά:

2-3 νυχτικά,πιζάμες που να επιτρέπουν τον θηλασμό (με κουμπάκια μπροστά ή τιραντάκι με κλιπ)

ελαφριά ρόμπα

2-3 σουτιέν θηλασμού

εσώρουχα μιας χρήσης και κανονικά

σερβιέτες μεγάλες και κανονικές για τις τελευταίες μέρες(μεγάλες δίνουν αλλά προς το τέλος το μέγεθος τους σε σχέση με την ροή είναι τεράστιο)

παντόφλες μαλακές

σαγιονάρες αντιολισθητικές (για να κάνετε μπάνιο)

πετσέτα προσώπου και μπάνιου (στα ιδιωτικά ξέρω ότι δίνουν αλλά προσώπου θα πάρω και δική μου, και αν χωρέσει η βαλίτσα ίσως πάρω και μπάνιου)

πετσετούλες μικρές για τοπικό πλύσιμο

πετσέτα χεριών για συγγενείς

σακούλες πλαστικές για τα άπλυτα

άνετα ρούχα για επιστροφή στο σπίτι

άνετα παπούτσια

σφουγγαράκι

σαμπουάν

αφρόλουτρο (καλύτερα λένε κάποιο παιδικό χωρίς άρωμα)

ξυραφάκια

οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

κρεμοσάπουνο

ντετολ

βούρτσα για μαλλιά

λαστιχάκια η κορδέλα για μαλλιά

σεσουάρ για μαλλιά

κρέμα χεριών

κρέμα προσώπου

κρέμα κατά των ραγάδων για κοιλιά και στήθος (τωρα είναι που θα βαρύνει πολύ το στήθος και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση! βεβαιωθείτε ότι η κρεμα είναι κατάλληλη για θηλασμό)

liposan

κρέμα για θηλές (για επούλωση πληγών η πουρελαν είναι πολύ καλή)

επιθέματα στήθους (θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα χρειαστείτε πχ τρέχει το στήθος, διαφορετικά αποφύγετε τη συχνή χρήση, δεν αναπνέει το δέρμα)

κρέμα για αιμορροΐδες (είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε. ακόμα κι αν δεν έχετε εμφανίσει ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μετά τον τοκετό)

λαδάκι για μασάζ (το μασάζ στο στήθος συγκεκριμένα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ καλό για το θηλασμό στην αρχή)

θήλαστρο (είναι πολύ πιθανό να το χρειαστείτε τις τελευταίες μέρες που το γάλα κατεβαίνει όλο μαζί.αν και παρέχεται στα περισσότερα μαιευτήρια ίσως το δικό σας σας βολέψει περισσότερο κι από την άποψη ότι δεν θα το περιμένετε να σας το φέρουν. )

ωτασπίδες

μάσκα ύπνου

φωτογραφική

κινητό

βιντεοκάμερα

mp3player

φορτιστές

κάποιο βιβλίο περιοδικά

ρολόι

καραμελίτσες τσιχλίτσες και κάποιο σνακ

φάρμακα που τυχών θα συνεχίσετε να παίρνετε (πχ θυρεοειδούς σίδηρο ασβέστιο κλπ)

βιβλιάριο υγείας, συνταγολόγιο κλπ

εξετάσεις που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια τις εγκυμοσύνης (ρωτήστε το γιατρό σας αν τις θέλει όλες η κάποιες από αυτές)

για την δήλωση στο ληξιαρχείο χρειαζόμαστε

1. Ληξιαρχική πράξη γάμου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Ταυτότητες και των 2 γονέων.

για το μωράκι μας! (για τα δημόσια δεν ξέρω. αναφέρω τι θα πάρω εγώ που γεννάω στο μητέρα)

1 φανελάκι

1 ρουχαλάκι για την έξοδο

ζακετούλα (αν και δεν νομίζω να χρειαστεί με την ζεστη που θα εχει)

μωρομάντηλα

ορό (στο μητέρα τους παρακαλούσα να του καθαρίσουν μυτούλα και ματάκια και κάθε φορά μου τον έφερναν με την ίδια τσίμπλα!!! )

βαμβάκι, γαζες

πάνες αγκαλιάς

πετσετούλες μικρές

καλτσάκια

πανες

επιπλέον πραγματάκια του μωρού για δημόσιο μαιευτήριο:

οι κοπέλες που γεννούν σε δημόσιο ας συμπληρώσουν στη λίστα του μωρού τι θα πάρουν μαζί τους

όσες έχετε προμηθευτεί ήδη βιβλιάριο υγείας παιδιού ας το πάρετε μαζί για την περίπτωση που δεν έχουν να σας δώσουν στο νοσοκομείο να μη φύγετε με κόλλα Α4.

συμπληρώστε η διορθώστε ό,τι νομίζετε!!

καλημερα! κι εδω επεσε πολυ παιδεμα στον υπνο..και ξυπνησα με καουρες παρολο που δεν εφαγα κατι αργα...να δω πως θα συνελθω!

φευγω,παω για μαθημα!να εχετε ολες μια τελεια μερα!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Καλημέρα κορίτσια:P:p:p:p Λέω μετά και τη χτεσινή τρεχάλα στο ΙΑΣΩ να ετοιμάσω βαλιτσάκι σιγά σιγά γιατί με βλέπω να το εγκαινιάζω γτο καφέ μας όπου να' ναι!!!!!! Χθες το απόγευμα είχα πόνους περιόδου και με έπιανε και κρύος ιδρώτας στην πλάτη οπότε πήρα το γιατρό και ανέβηκα κατευθείαν ΙΑΣΩ να με βάλει στον καρδιοτοκογράφο. Όπως είχα καταλάβει, έκανα συσπάσεις πιο έντονες, αλλά ευτυχώς ο μικρός δεν έχει κατέβει κι άλλο οπότε απλά αλλάξαμε από μαγνήσιο σε utopar και εννοείται συνεχίζουμε την ξάπλα και παρασκευή ξαναβλέπουμε.... Τι να πω πολύ βιαστικό μου βγήκε αυτό το παιδί!!!!!!!! Το γιατρό που τον ρώτησα πώς το βλέπει και πότε γεννάμε, μου είπε "ελπίζω να τον κρατήοσυμε μέχρι τις 15 Ιουλίου μέσα και μετά θα σου πω"!!!!!!!!

dWXVp3.png

YqUap3.png

Καλημέρα!!

Μαριλού, υπομονή κ ξάπλα κ όλα θα πάνε καλά..Τι πάθανε όλα τα μπεμπάκια κ θέλουν να βγουν;;:shock:Που θα βρουν καλύτερα από την κοιλίτσα της μαμάς;;

Χαρούλα, συμφωνώ απόλυτα...Αν ένα ζευγάρι έχει ήδη προβλήματα επικοινωνίας, τότε θα χειροτερέψει η σχέση τους με τον ερχομό του νέου μέλους..Θα αποτελέσει την αφορμή, δεν θα είναι η αιτία..;)

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...