Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , Xristina96 είπε:

Έλα ! Ίδιος με τον δικό μου! Μπορείτε! Το πιστεύω! Χαχαχα τα ίδια λέει για το παιδί! Εκείνος μαγειρεύει τα περισσότερα ! 

τις άλλες απαντήσεις θα τις πάρεις από την αιματοκογο Και τον ενδοκρινολόγο και τους εξωσωματικούς. Αυτός τώρα μας την χάλασε που είπε γιατί να κάνεις καμπύλη 

Αχαχαχαχα αλήθεια;! Απαπα, ίδιοι 😂

Ναι νομίζω μέχρι τέλος του μήνα θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα που θα έχω πάει σε όλους. 
      Ναι ρε γαμωτο Κ εμένα μου το χάλασε για την καμπύλη αλλά δε βρίσκεις το τέλειο μάλλον.

πρίν από 2 λεπτά , Xristina96 είπε:
      πρίν από 6 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Τυχερή είσαι,ο άντρας μου το μόνο που ξέρει να μαγειρεύει είναι τοστ και να καθαρίζει ρόδια και πορτοκάλια. Μιλάμε για σεφ όχι αστεία 

Εμένα δε του αρέσει να κάνει τα υπόλοιπα οπότε κάπως τα έχουμε μοιρασμένα. Θα καθαρίσω εγώ, θα μαγειρέψει αυτός. Βέβαια μετά η κουζίνα βόμβα. Τίποτα μετά ξανά μέσα στο ψυγείο όταν το χρησιμοποεί. Σα να είναι γρουσουζιά ένα πράγμα 😂 Τον κυνηγάω από πίσω και τα βάζω στη θέση τους.

• Χαχα 1

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Τώρα που λέτε για τον αφαλό, φοβάμαι να το δίνω να το παίρνουν αγκαλίτσα μην τραβηχτεί αυτό το μανταλάκι που βάζουν...Ανατρίχιασα τώρα!:?:-?:?

Βάζουν μανταλάκι;;;; έτσι το παίρνουμε στο σπίτι μας;; με το μανταλάκι;; εν τω μεταξύ μια πρόσφατη μαμα μου είπε οτι αφαλός χρειάζεται πολύ οινοπνευμα. Δηλ. να το ρίχνω απ'ευθείας απο το μπουκάλι;

DVymp3.png

Gfjgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Βάζουν μανταλάκι;;;; έτσι το παίρνουμε στο σπίτι μας;; με το μανταλάκι;; εν τω μεταξύ μια πρόσφατη μαμα μου είπε οτι αφαλός χρειάζεται πολύ οινοπνευμα. Δηλ. να το ρίχνω απ'ευθείας απο το μπουκάλι;

ρώτησα μια μαία κ μου είπε ότι ρίχνουμε αρκετό οινόπνευμα με δίσκους ντεμακιγιαζ γιατί το βαμβάκι αφήνει χνούδι πάνω στην πληγή...οι διπλομανούλες ξέρουν καλύτερα!!;)

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

εχω ακουσει οτι στα φαρμακεια υπαρχει καθαρο οινοπνευμα σε σπρευ το οποιο ειναι πολυ πρακτικο για τον αφαλο..ξερει κατι καμια δευτερομανουλα? επισης..το βαμβακι δεν θα κολλαει εκει πανω?μηπως ειναι καλυτερα με γαζουλες αποστειρωμενες?

προσπαθω να θυμηθω τι καναμε στ'ανηψια μου αλλα εχω ενα κενο.

μαρροζ εγω λεω για παν ενδεχομενο να εχω πανες μαζι μου.εξαλλου μαλλον θα φτιαξω ξεχωριστη τσαντουλα για το μικρο, οποτε θα βαλω μεσα απ' ολα για να ειμαι καλυμμενη. γενναω σε δημοσιο και παρολο που μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να παρω τιποτα για το μωρο παρα μονο ρουχακια για την εξοδο,λεω καλυτερα να ειμαι εφοδιασμενη με ολα τα απαραιτητα παρα να βρεθω εξ απροοπτου.

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

δεν θυμαμαι να τον πηρα με μανταλάκι..

οσο για οινοπνευμα θελει πολύ. δεν το θυμαμαι ομως ακριβως ποσο και πως.. θα πω στην παιδιατρο να μου ξαναδειξει

Να ρωτήσω κάτι;;Πρέπει να πάρουμε κ καμμια πάνα για τη μέρα που θα βγούμε από το μαιευτήριο;;

πανα στο μητερα μου εδωσαν και οταν βγήκαμε.

θα το βαλω ομως και στη λιστα καλου κακου..

εκεινη την μέρα μου εδειξε η μαια πως τον αλλάζω πλένω κάνω μπάνιο. πως βαζουμε ορο κλπ και μετα τον έντυσα μονο και φύγαμε. όμως άλλες κοπέλες που δεν ειχαν προσωπική μαια δεν τους τα έδειξε κανείς και κοιτούσαν απο εμας για να μαθουν. φροντιστε να γνωριζετε απο πριν τι ειδους συνεργασία θα εχετε με την μαια σας..

Διαφημίσεις

για τη μαμά:

2-3 νυχτικά,πιζάμες που να επιτρέπουν τον θηλασμό (με κουμπάκια μπροστά ή τιραντάκι με κλιπ)

ελαφριά ρόμπα

2-3 σουτιέν θηλασμού

εσώρουχα μιας χρήσης και κανονικά

σερβιέτες μεγάλες και κανονικές για τις τελευταίες μέρες(μεγάλες δίνουν αλλά προς το τέλος το μέγεθος τους σε σχέση με την ροή είναι τεράστιο)

παντόφλες μαλακές

σαγιονάρες αντιολισθητικές (για να κάνετε μπάνιο)

πετσέτα προσώπου και μπάνιου (στα ιδιωτικά ξέρω ότι δίνουν αλλά προσώπου θα πάρω και δική μου, και αν χωρέσει η βαλίτσα ίσως πάρω και μπάνιου)

πετσετούλες μικρές για τοπικό πλύσιμο

σακούλες πλαστικές για τα άπλυτα

άνετα ρούχα για επιστροφή στο σπίτι

άνετα παπούτσια

σφουγγαράκι

σαμπουάν

αφρόλουτρο (καλύτερα λένε κάποιο παιδικό χωρίς άρωμα)

ξυραφάκια

οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

κρεμοσάπουνο

ντετολ

βούρτσα για μαλλιά

λαστιχάκια η κορδέλα για μαλλιά

σεσουάρ για μαλλιά

κρέμα χεριών

κρέμα προσώπου

liposan

κρέμα για θηλές

επιθέματα στήθους (θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα χρειαστείτε πχ τρέχει το στήθος, διαφορετικά αποφύγετε τη συχνή χρήση, δεν αναπνέει το δέρμα)

κρέμα για αιμορροΐδες (είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε. ακόμα κι αν δεν έχετε εμφανίσει ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μετά τον τοκετό)

λαδάκι για μασάζ (το μασάζ στο στήθος συγκεκριμένα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ καλό για το θηλασμό στην αρχή)

ωτασπίδες

μάσκα ύπνου

φωτογραφική

κινητό

βιντεοκάμερα

φορτιστές

κάποιο βιβλίο περιοδικά

ρολόι

καραμελίτσες τσιχλίτσες και κάποιο σνακ

φάρμακα που τυχών θα συνεχίσετε να παίρνετε (πχ θυρεοειδούς σίδηρο ασβέστιο κλπ)

ταυτότητα βιβλιάρια πιστοποιητικά κλπ

για το μωράκι μας! (για τα δημόσια δεν ξέρω. αναφέρω τι θα πάρω εγώ που γεννάω στο μητέρα)

1 φανελάκι

1 ρουχαλάκι για την έξοδο

ζακετούλα (αν και δεν νομίζω να χρειαστεί με την ζεστη που θα εχει)

μωρομάντηλα

ορό (στο μητέρα τους παρακαλούσα να του καθαρίσουν μυτούλα και ματάκια και κάθε φορά μου τον έφερναν με την ίδια τσίμπλα!!! )

βαμβάκι, γαζες

πάνες αγκαλιάς

πετσετούλες μικρές

πανες

συμπληρώστε η διορθώστε ό,τι νομίζετε!!

δεν θυμαμαι να τον πηρα με μανταλάκι..

οσο για οινοπνευμα θελει πολύ. δεν το θυμαμαι ομως ακριβως ποσο και πως.. θα πω στην παιδιατρο να μου ξαναδειξει

πανα στο μητερα μου εδωσαν και οταν βγήκαμε.

θα το βαλω ομως και στη λιστα καλου κακου..

εκεινη την μέρα μου εδειξε η μαια πως τον αλλάζω πλένω κάνω μπάνιο. πως βαζουμε ορο κλπ και μετα τον έντυσα μονο και φύγαμε. όμως άλλες κοπέλες που δεν ειχαν προσωπική μαια δεν τους τα έδειξε κανείς και κοιτούσαν απο εμας για να μαθουν. φροντιστε να γνωριζετε απο πριν τι ειδους συνεργασία θα εχετε με την μαια σας..

Εγω δεν έχω τη δική μου μαία αλλά μίλησα πριν λίγο καιρό με μια που δουλεύει στο ιατρείο του μαιευτήρα μου κ μου είπε ότι γίνονται κάθε μεσημέρι από τις 2 μέχρι τις 3 σεμινάρια για θηλασμό και φροντίδα νεογέννητου σε μια αίθουσα του μαιευτηρίου!;)

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Λοιπόν στον αφαλό σε κάθε αλλαγή πάνας με μια αποστειρωμένη γάζα στην οποία βάζουμε οινόπνευμα το ταμπονάρουμε γύρω γύρω από το μανταλάκι.Ναι με το μανταλάκι το παίρνουμε σπίτι εκτός και αν πέσει στο νοσοκομείο ο αφαλός οπότε και δεν θέλουμε τίποτα από τα παραπάνω.Αλλά αν βάζετε οινόπνευμα σε κάθε αλλαγή πάνας σε 5-6 μέρες θα έχει πέσει..

Α και οινόπνευμα θα πάρετε από φαρμακείο για μωρό είναι ένα ροζ οινόπνευμα τώρα δεν ξέρω τι διαφορά έχει από αυτό του σούπερ.

Επίσης σημειώστε ότι από φαρμακείο χρειάζεστε στην αρχή αμπούλες με ορό ή για όσες το έχουν ορό μπουκάλι και σύριγγα για να βάζουν στα μικρά, οινόπνευμα,αποστειρωμένες γάζες.

Επίσης μέχρι να πέσει ο αφαλός καθόλου νερό πάνω του.Στο μπάνιο θα προσέχετε μην τον βρέξετε καθόλου.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

λες να ειχε πέσει το μανταλάκι στο μαιευτήριο και να μην το είχα πάρει είδηση????.. γιατί μανταλάκι δεν θυμάμαι να είχε.. μόνο ενα σκούρο καρκάδι που έπεσε οπως είπα μετά απο 2 μέρες.. πως είναι το μανταλάκι αυτό? είναι μεγάλο?? δυσκολεύει πολύ τον καθαρισμό?

επίσης ο ορός σε σπρέι ειναι για μωράκια 3 μηνών και πάνω οπότε ξεκινήστε με αυτά που λέει η ξανθή.

Διαφημίσεις

ξανθή μου, ρίξε και εσύ μια ματιά στη λίστα με τα απαραίτητα για το μαιευτήριο μιας και είσαι και εσύ από τις παλιές και είσαι και πολύ οργανωμενη μήπως έχεις τπτ να προσθέσεις

πχ επειδή ξέρεις τα της γραφειοκρατίας, θέλεις να μας πεις τι χαρτιά κλπ χρειαζόμαστε?

Λοιπόν για την δήλωση στο ληξιαρχείο χρειαζόμαστε

1. Ληξιαρχική πράξη γάμου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Ταυτότητες και των 2 γονέων.

Επίσης όσες έχετε προμηθευτεί ήδη βιβλιάριο υγείας παιδιού ας το πάρετε μαζί για την περίπτωση που δεν έχουν να σας δώσουν στο νοσοκομείο να μη φύγετε με κόλλα Α4.

Επίσης πάρτε μια πετσέτα χεριών για όταν έρχονται συγγενείς να πλένουν χέρια για να πάρουν αγκαλιά το μωρό.

Και πιστεύω ότι τώρα δεν χρειάζονται οι παντόφλες μαλακές με ένα ζευγάρι σαγιονάρες θα είσαστε οκ καλοκαίρι είναι και όσο να ναι θα πατάτε με μαλακές παντόφλες στο νοσοκομείο;Είμαι και λίγο συχασιάρα να ξέρετε.Προτιμώ σαγιονάρες που πλένονται μετά παρά τις μαλακές.

Α και καλτσάκια για το μωρό τις πρώτες μέρες τα ποδαράκια είναι παγωμένα.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

emi και Ξανθή ευχαριστούμε! Θέλω μια διευκρίνιση για το λαδάκι που λέτε ότι κάνουμε μασαζ στο στηθος. Τι λαδακι είναι και από πότε αρχίζουμε να το χρησιμοποιύμε; Επίσης, σας έχουν πει εσας να βάζετε λαδακι και στο περίνεο για να μην σκιστεί την ώρα του τοκετού;

VbTYp1.png

απαπα...χαρακτηριστε με οπως θελετε αλλα δεν θα το αντεξω το θεαμα του αφαλου... και τι θα κρεμεται ετσι σαν κοτσανακι ενα κομματι λωρος και στο τελειωμα θα εχει το μανταλακι?

ο ορος σε σπρευ μου φαινεται βαρβαρος ακομα και για ενηλικα οχι για μωρο 3 μηνων... δεν παλευεται με τις αμπουλες?

τα εγγραφα που χρειαζονται πρεπει να ειναι επικυρωμενα μεχρι καποιους μηνες πριν σωστα? θελω να παω οτι εχω ληξιαρχικη πραξη γαμου αλλα ειναι απο τοτε που παντρευτηκαμε,δεν πρεπει να βγαλω μια πιο προσφατη?στο κεπ δε γινονται αυτες οι διαδικασιες?

μασαζ στο στηθος κανουμε αφου γεννησουμε η το ξεκιναμε απο πριν?

οτιλια στον ανωδυνο δε μας ειπαν ακομα κατι για το περινεο, αλλα διαβασα σε ενα σαιτ οτι καλο ειναι να κανουμε μασαζ στην περιοχη(υπαρχει συγκεκριμενος τροπος για τις μαλαξεις),για να αποφυγουμε την περινεοτομη.

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...