Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , Xristina96 είπε:

Θα πάω στον δικό σου γιατί εδώ με τον άντρα μου με το ότι θέλεις δεν μπορώ αχχαχαχα 

και ο δικός μου είναι ο σεφ τις οικογένειες. Μαγειρεύω και εγώ απλά εκείνος είναι ο μερακλης. Σήμερα πέταξα σε κατάσαρκα λαχανικά που είχα στο ψυγείο μεσα σε 30 λεπτά έκανα μια βελουτε λαχανικων, είχα μπέικον που έψησα στο φούρνο και μπαμ έτοιμο. 
      αν μαγειρεύεις την ίδια μέρα θα βγεις οφ εγγύηση. Απο την πείνα που να περιμένεις. Οσο πείνας αυξάνεται η επιθυμία για junk. Πρέπει να κάνεις το πρόγραμμα της εβδομάδας την ποιο χαλαρή σας μέρα. Επίσης πχ όταν φτιάχνεις κιμά, δεν θα φτιάξεις μόνο για αυτήν την εβδομάδα. Θα κάνεις για 2 μήνες. 6 μερίδες. Αντέχει στην κατάψυξη. Ο πρώτος καιρός μέχρι να μπείτε σε μουντ είναι δύσκολος μετά θα το θέλετε. Ούτως ή άλλως· πρέπει να ξεκινήσετε από τώρα αυτά γιατί όταν έρθει το μωράκι σας τι θα κάνετε ; Θα παραγγέλλετε; Πως θα μάθει να τρώει σωστά; Από τους γονείς του ❤️

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

πρίν από 5 λεπτά , Nima21 είπε:

Μακάρι να μπορούσαμε να τα είχαμε προβλεψει ολα κ εμεις και οι γιατροι και να καναμε εξαρχής ο,τι χρειαζοταν.. αλλα δυστυχως για πολλες απο εμας δεν ειναι ετσι..και λίγοι ειναι οι γιατροί που θα σε ξεσκονισουν εξαρχης.. και οσοι το κανουν μπορει να ειπωθεί ότι παραειναι παρεμβατικοί.. και εμενα με ειχε πιασει αυτο το συναισθημα για καποιες εξετασεις που ιδανικα θεωρώ οτι θα έπρεπε να τις ειχα κανει ηδη, ή ο αντρας μου για το σπερμα.. και οχι μετα απο αποβολη.. πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ρισκαρουμε να χασουμε εστω και ενα εμβρυο αν υπηρχε περιπτωση να ειναι υγιες επειδή θεωρουν υπερβολικη καποια εξεταση απο την αρχη;; αλλα επειδη οσο το σκεφτομαστε τοσο τρελαινομαστε και επειδή ετσι λειτουργει η κατασταση, προχωρα παρακατω και μη λυγίζεις! Βρηκες κατι; Τικαρε το κουτάκι και πας για την θεραπεία, σιγουρα λυνεται οπως σου λενε, δεν ειναι τραγικη η τιμη!!!! Πες οτι ειναι μια αφορμη να φτιάξεις τη φυσικη σου κατασταση κ τη διατροφη σου! Θα εισαι πολυ πιο προετοιμασμένη στον επομενο εξωσωματικο που θα πας αν αποφασίσεις να μεινεις εκει!

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

καλημερα μανουλες!

χαρουλα οντως αφρατεψε το μικρουλι σου!αντε με το καλο να τοπαρεις κι αγκαλιτσα!κι εσυ και ολες μας!

οτιλια κι εγω σκαω συνεχεια αλλα μιλουσα χθες με τον αντρα μου και οντως ενιωσα λιγο υπερβολικη. συμμεριζεται την αποψη μου να ειμαστε μονοι μας αλλα σιγουρα λεει θα ερχονται και οι δικοι του για λιγο(το θεμα ειναι πως θα ερχονται..για να βοηθησουν η για να πιουν καφε και να χαζευουν το μωρο?). οι δικοι μου ετσι κι αλλιως ειναι μακρια... θα ερθει η μαμα μου για 1 βδομαδα στην αρχη αλλα μετα δεν εχει αλλη αδεια απο τη δουλεια της.καταληγω παντως στο οτι τα ορια τα βαζουμε εμεις.και του ξεκαθαρισα του καλου μου οτι θα κανω επιμορφωτικο σεμιναριο στους δικους μου και το ιδιο θα πρεπει να κανει κι αυτος με τους δικους του.ετσι για να μην εχουμε παρεξηγησεις.

tangobsession δυστυχως η φιλη μου ουτε παντρεμενη ειναι ουτε παιδια εχει κι ετσι οντως δεν μπορει να καταλαβει καποια πραγματα. της αντιπροτεινα να ερθει για λιγο πριν γεννησω που θα ειμαι και πιο ανετη, αλλα επιμενει να ερθει οταν γεννησω. ε, της ξεκαθαρισα οτι τον πρωτο καιρο ειναι αδυνατον να ερθει και να εχω το μωρο αλλα να εχω να σκεφτομαι κι αυτην.

καλα αυτο ειναι κιαν ειναι...ενταξει στο σπιτι θες να βρεις τους ρυθμους σου και να φτιαξεις το προγραμμα σου,ασε που θα θελεις να μεινεις μονη με το μωρο να το χορτασεις.

HouVp2.png

oVGVp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

λοιπόν σχετικά με τη βαλίτσα μαιευτηρίου έχω συγκεντρώσει τα παρακάτω.

για τη μαμά:

2-3 νυχτικά,πιζάμες που να επιτρέπουν τον θηλασμό (με κουμπάκια μπροστά ή τιραντάκι με κλιπ)

ελαφριά ρόμπα

2-3 σουτιέν θηλασμού

εσώρουχα μιας χρήσης και κανονικά

σερβιέτες μεγάλες και κανονικές για τις τελευταίες μέρες(μεγάλες δίνουν αλλά προς το τέλος το μέγεθος τους σε σχέση με την ροή είναι τεράστιο)

παντόφλες μαλακές

σαγιονάρες αντιολισθητικές (για να κάνετε μπάνιο)

πετσέτα προσώπου και μπάνιου (στα ιδιωτικά ξέρω ότι δίνουν αλλά προσώπου θα πάρω και δική μου, και αν χωρέσει η βαλίτσα ίσως πάρω και μπάνιου)

πετσετούλες μικρές για τοπικό πλύσιμο

σακούλες πλαστικές για τα άπλυτα

άνετα ρούχα για επιστροφή στο σπίτι

άνετα παπούτσια

σφουγγαράκι

σαμπουάν

αφρόλουτρο (καλύτερα λένε κάποιο παιδικό χωρίς άρωμα)

ξυραφάκια

οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

κρεμοσάπουνο

ντετολ

βούρτσα για μαλλιά

λαστιχάκια η κορδέλα για μαλλιά

σεσουάρ για μαλλιά

κρέμα χεριών

κρέμα προσώπου

liposan

κρέμα για θηλές

επιθέματα στήθους (θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα χρειαστείτε πχ τρέχει το στήθος, διαφορετικά αποφύγετε τη συχνή χρήση, δεν αναπνέει το δέρμα)

κρέμα για αιμορροΐδες (είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε. ακόμα κι αν δεν έχετε εμφανίσει ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μετά τον τοκετό)

λαδάκι για μασάζ (το μασάζ στο στήθος συγκεκριμένα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ καλό για το θηλασμό στην αρχή)

ωτασπίδες;)

μάσκα ύπνου;)

φωτογραφική

κινητό

βιντεοκάμερα

φορτιστές

κάποιο βιβλίο περιοδικά

ρολόι

καραμελίτσες τσιχλίτσες και κάποιο σνακ

φάρμακα που τυχών θα συνεχίσετε να παίρνετε (πχ θυρεοειδούς σίδηρο ασβέστιο κλπ)

ταυτότητα βιβλιάρια πιστοποιητικά κλπ

για το μωράκι μας! (για τα δημόσια δεν ξέρω. αναφέρω τι θα πάρω εγώ που γεννάω στο μητέρα)

1 φανελάκι

1 ρουχαλάκι για την έξοδο

ζακετούλα (αν και δεν νομίζω να χρειαστεί με την ζεστη που θα εχει)

μωρομάντηλα

ορό (στο μητέρα τους παρακαλούσα να του καθαρίσουν μυτούλα και ματάκια και κάθε φορά μου τον έφερναν με την ίδια τσίμπλα!!! :evil: )

βαμβάκι

πάνες αγκαλιάς

πετσετούλες μικρές

συμπληρώστε η διορθώστε ό,τι νομίζετε!!

Επεξεργάστηκαν by emi
προσθεση στοιχειων ευχαριστώ μαροζ και tangobsession!

Kαλημέρα σε όλες σας. Εγώ είμαι μανούλα Σεπτεμβρίοιυ 2011 αλλά μιας και βλέπω πως εσείς προηγείστε και έχετε έτοιμα τα πραγματάκια του μωρού σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Πόσα σετ φορμάκια (εσωτερικά και εξωτερικά) έχετε αγοράσει???????

Πόσα πρέπει να έχουμε τον πρώτο καιρό???????

Ελπίζω όλες να κρατήσουμε στα χέρια μας υγιέστατα κουκλάκια!!!!!!!!!!!!

Όπως πάντα emi μου είσαι πολύ κατατοπιστική!! Σ'ευχαριστούμε!!:P

θα πρόσθετα το σεσουαρ για το στέγνωμα των μαλλιών..

θα μας δείξουν πως να καθαρίζουμε με ορό τη μυτούλα κ τα ματάκια;; Φοβάμαι...:confused:

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

γεια σου savia! με το καλό και εσυ το μωράκι σου!

κοιτα εγω εχω 18 κορμάκια εσωτερικά και 4 φορεματάκια για έξω. βεβαια εμεις είμαστε και Αυγούστου οπότε θα εχουμε περισσότερη ζεστη υποτίθεται οποτε φορμακια εξωτερικά δεν εχω. για φορμάκια εξωτερικά θα παρω αργότερα που θα ξέρω και τι μέγεθος θα χρειάζομαι οταν θα αρχίσω να τα χρησιμοποιώ..

Διαφημίσεις

Emi σε βρίσκω πολύ οργανωμένη!!! Θα ήθελα να συμπληρώσω να πάρουμε μερικά μικρά πετσετάκια για το στήθος. Μας το είπε η μαία. Ναι μεν το νοσοκομείο θα έχει μεγάλες πετσέτες αλλά κάποιες στιγμές μπορεί να χρειαστεί να το σκουπίσουμε ή να το βρέξουμε με λίγο νερό (τοπικό πλύσιμο) αν π.χ. έχουμε κάνει καισαρική και δεν μπορούμε να σηκωθούμε.

Tingerbell θα είχε πλάκα να ερχόταν η φίλη σου και να την άφηνες να δει όλη τη γλύκα... Θεωρητικά πάντα μιλάω π.χ να την έβαζες στο δωμάτιο του μωρού να κοιμηθεί με αποτέλεσμα να ξυπνάει κάθε δύο ώρες. Να της ανέθετες και μερικές χαμαλοδουλειές όπως το άλλαγμα... Χα χα! Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο θα είχε εξαφανιστεί!

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

μπραβο βρε εμυ! αυτη η λιστα ειναι πραγματικα πολυτιμη!

κοριτσια εγω δεν φοβαμαι ματια και μυτουλα(αν και με τρομαζει λιγο αυτο το γαργαρισμα που εχω ακουσει σε βιντεακια με τοκετους),τον αφαλο φοβαμαι! δεν ξερω πως θα το παλεψω αυτο το πραγμα!μακαρι να πεσει μονο του πριν βγουμε απο το νοσοκομειο,αλλα μαλλον δυσκολο ειναι να γινει τοσο συντομα ε?

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Από φορμάκια εγώ έχω πάρει κυρίως φανελάκια αμάνικα ή με κοντό μανίκι χωρίς πόδια σε δύο μεγέθη. Συνολικά γύρω στα 20. Βέβαια σκεφτείτε ότι κάποια είναι για 3 μηνών βρέφος. Άρα τα μισά από αυτά θα μου κάνουν για τον πρώτο καιρό. Υπέθεσα ότι θα αλλάζει συχνά εσώρουχα λόγω διαρροών από τις πάνες. Ρούχα εξόδου δεν έχω, συνήθως τέτοια κάνουν δώρο. Με μακρύ μανικάκι έχω μόνο δύο για πιο μεγάλο βρέφος.

Τέλος πήρα δύο "σακουλένια" πιτζαμάκια για νεογέννητα. Είναι σαν αυτά που φοράνε στα μαιευτήρια στα μωρά που έχουν μακρύ μανικάκι και από κάτω κλείνουν με σούρα. Λένε ότι είναι πολύ πρακτικά. Είναι τα μόνα μακρυμάνικα για τον πρώτο καιρό που έχω. Τα νεογέννητα χρειάζονται καμιά φορά και κάτι με μακρύ μανικάκι μέχρι να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους. Τα ποδαράκια τους είναι ελεύθερα μέσα στο σακουλάκι... Επίσης διευκολύνουν το άλλαγμα...

hnnocbegeikn.png

MzaSp3.png

y1hhp3.png

Διαφημίσεις

Emi σε βρίσκω πολύ οργανωμένη!!! Θα ήθελα να συμπληρώσω να πάρουμε μερικά μικρά πετσετάκια για το στήθος. Μας το είπε η μαία. Ναι μεν το νοσοκομείο θα έχει μεγάλες πετσέτες αλλά κάποιες στιγμές μπορεί να χρειαστεί να το σκουπίσουμε ή να το βρέξουμε με λίγο νερό (τοπικό πλύσιμο) αν π.χ. έχουμε κάνει καισαρική και δεν μπορούμε να σηκωθούμε.

Tingerbell θα είχε πλάκα να ερχόταν η φίλη σου και να την άφηνες να δει όλη τη γλύκα... Θεωρητικά πάντα μιλάω π.χ να την έβαζες στο δωμάτιο του μωρού να κοιμηθεί με αποτέλεσμα να ξυπνάει κάθε δύο ώρες. Να της ανέθετες και μερικές χαμαλοδουλειές όπως το άλλαγμα... Χα χα! Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο θα είχε εξαφανιστεί!

μα πραγματικα ισως αυτο να χρειαζεται!χαχαχαχαχα! ειναι αστειο γιατι προσπαθησα πολυ ευγενικα να της εξηγησω οτι ουτε εγω η ιδια δεν ξερω πως θα ειμαι μετα τον τοκετο,αλλα αυτη εκει! και σε μια αλλη φιλη μας που γεννησε προσφατα, πηγαινε καθε λιγο και λιγακι και την εβλεπε απο το μαιευτηριο ακομα.μαλλον ειναι στον ανθρωπο,τι να πω?εγω ποτε δεν λειτουργησα ετσι και παντα περιμενα τουλαχιστον να σαραντησει το παιδι και μετα ρωτουσα αν δεχονται επισκεψεις.κι οχι βιζιτες αρμενικες! να παω το δωρακι μου,να ευχηθω να πιω κι ενα καφε,1-1,5 ωρα κι αντιο.

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

για τον ορό θα μας τα πούνε και πραγματικά ειναι πολύ ευκολο. μη φοβάσαι καθόλου μαροζ!

με τον αφαλό και εγώ το είχα αγχος και το έχω και τωρα.. στον μικρό ήμουν πολύ τυχερή γιατί έπεσε το καρκάδι την τρίτη μέρα που ήμασταν σπίτι και η αποκατάσταση ήταν πάρα πολύ καλή. μην ακούτε αυτά που λενε να βάζουμε ταμποναριστά λίγο οινόπνευμα και τέτοιες μπούρδες. θελει αρκετό οινόπνευμα για να καθαρίσει καλά και καλό σκούπισμα με το βαμβακι γυρω γυρω και δεν το σκεπάζουμε με την πάνα στην αρχή για να παίρνει αέρα. ρωτήστε καλύτερα τον παιδίατρό σας να σας δείξει τι ακριβώς χρειάζεται να κάνετε. τα λένε και οι μαίες αλλά εμπιστεύομαι καλύτερα την παιδίατρο μου προσωπικά

Τώρα που λέτε για τον αφαλό, φοβάμαι να το δίνω να το παίρνουν αγκαλίτσα μην τραβηχτεί αυτό το μανταλάκι που βάζουν...Ανατρίχιασα τώρα!:?:-?:?

ναι και αυτό θελει προσοχή στην αρχή.. πρεπει να εκπαιδεύσουμε τους γύρω μας σε πολλά θέματα

Οριστε! Ενώ χθες η κοιλιά μου ήταν πληντυριο, τόσο κουνιοταν η μπουμπου, σήμερα τίποτα! :( Και δεν μπορώ να φαω σοκολάτα λογω ζαχάρου. Κρυο νερό πίνω απο την ώρα που ανοιγω τα μάτια μου για να καταφερω ως το τέλος της ημέρας τα 3 λιτρα, αλλά τιποτα.

Σημέρα θα πάρω τις εξετάσεις αιματος και ούρων και έχω ακόμη να πάω αυριο για ένεση αντιρεζους και στις 11/7 να κάνω τις εξετάσεις για την θρομβοφιλία. Φαντάζομαι οτι αυτές θα είναι και οι τελευταίες μου. Ουφ!

DVymp3.png

Gfjgp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...