Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Καλή επιτυχία! Κι εμάς λίγο τεμπέλικο σπερμα είχαμε αλλά είχαμε και μικρόβιο. Με το dfi 20 δλδ νορμαλ. Γενικα δεν τα πάω καλά με το θέμα τύχης και δεν πιστεύω στην τύχη αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να είναι ξεκάθαρα τυχαίο συμβάν. Μακάρι αλλάζοντας κέντρο και γιατρό να αλλάξει το mood και έστω και κάτι μικρό να κάνει την διαφορά! Είναι κρίμα με τόσες βλαστοκύστες να μην τα έχεις καταφέρει. Υπομονή και επιμονή και σου εύχομαι να έρθει το θαυματακι σου σύντομα! 

Ούτε εγώ τα πάω καλά με την τύχη και φαίνεται εκ του αποτελέσματος! Άσε δεν ξέρω πια τι άλλο ν ψάξω. Κ εξετάσεις για αποβολές έκανα κ άλλα

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Κορίτσια αν ξέρετε απαντάτε:

Απ'το πρωί που ξύπνησα νιώθω μούδιασμα στον αντίχειρα και τον δείκτη του δεξιού χεριού. Έχει καμμία παρόμοια εμπειρία?

αυτο το ειχα εγω το δευτερο τριμηνο,δεν ξερω τι ειναι, εφυγε μονο του

ουτε τον γιατρο ειχα ρωτησει αλλα το ειχα αρκετο καιρο

HouVp2.png

oVGVp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημερα κοριτσια τι κανετε?

εγω περασα ενα τρελο τριημερο με ολες τις γυναικες της οικογενειας μου να καθαριζουμε το σπιτι!

απο μουδιασματα κι εδω καλα παμε...αν και νομιζω πιο πολυ στα ποδια μουδιαζω παρα στα χερια.

βρε κοριτσια εχω μια απορια,μην με κοροιδεψετε..το ντοπλερ τι ακριβως ειναι,τι βλεπουμε,ποτε γινεται και ποσο κοστιζει? τη δευτερα εχω ραντεβου με το γιατρο μου,θα μου συστησει λογικα να το κανω η δεν ειναι απαραιτητο?

συγγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων αλλα, αφου δεν ξερω να μην ρωτησω?

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

καλημερα κοριτσια τι κανετε?

εγω περασα ενα τρελο τριημερο με ολες τις γυναικες της οικογενειας μου να καθαριζουμε το σπιτι!

απο μουδιασματα κι εδω καλα παμε...αν και νομιζω πιο πολυ στα ποδια μουδιαζω παρα στα χερια.

βρε κοριτσια εχω μια απορια,μην με κοροιδεψετε..το ντοπλερ τι ακριβως ειναι,τι βλεπουμε,ποτε γινεται και ποσο κοστιζει? τη δευτερα εχω ραντεβου με το γιατρο μου,θα μου συστησει λογικα να το κανω η δεν ειναι απαραιτητο?

συγγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων αλλα, αφου δεν ξερω να μην ρωτησω?

Το doppler είναι ουσιαστικά ή 3η μεγάλη εξέταση και κοιτάει κυρίως το αίμα που φεύγει από τη μαμά και παέι στο μωρό, όπως επίσης και τις αρτηρίες της μαμάς. Επιπλέον είναι επίσης ο τελευταίος μεγάλος υπέρηχος που τσεκάρουν αν το μωρό έχει πάρει θέση, αν είναι όλα καλά κλπ. Λογικά θα σου πει να το κάνεις, είναι από τα "υποχρεωτικά". Αυτή τη φορά έχω κλείσει να το κάνω στο ΙΚΑ οπότε δε θα πληρώσω αλλά στο ΙΑΣΩ απ' όσο ξέρω αν το κάνεις απλό (όχι 3D δηλαδή) κοστίζει 150? περίπου

dWXVp3.png

YqUap3.png

Διαφημίσεις

μμμ... μαλιστα!ευχαριστω πολυ μαριλου μου!

απ'οτι καταλαβα θελει κι αυτο ειδικο γιατρο,εμβρυολογο ετσι?οπως στην αυχενικη και τη β επιπεδου.

Δεν ξέρω αν θέλει εμβρυολόγο ή απλά υπερηχογράφο, θέλει σίγουρα κατάλληλο μηχάνημα. Θα σου πει ο γιατρός σου πάντως σίγουρα:P

dWXVp3.png

YqUap3.png

καλημέρα και από εμένα κοριτσάκια! τι κάνετε. εμείς το 3ημερο χαλαρά, δεν κάναμε τπτ.

σε λίγες μέρες πάει και ο 7ος και για μένα..άντε φτάνουμε στο τέλος..πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζω και εγω τα πραγματάκια του μωρού.. προς το παρόν μόνο κάτι κορμάκια αμάνικα έχω αγοράσει και 2-3 φορεματάκια μου έχουν φέρει .από ετοιμασίες πως τα πάτε εσείς?

το πακέτο της babylino τι περιλαμβάνει?

σήμερα θα πάω στον αιματολόγο επιτέλους. για να δούμε! θα τις σταματήσω επιτέλους τις ενέσεις?

Καλησπέρα κοριτσάκια!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά και να περάσατε υπέροχα το τριήμερο!

Εγώ χθες ανέβασα πάλι πίεση (ενώ την είχα ρυθμίσει στο 11,5 με 12,5 το πολύ τη μεγάλη)... την έφθασα στο 16 (όχι τόσο πολύ όσο την προηγούμενη φορά που πήγα νοσοκομείο) και ένιωθα το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι. Νόμιζα πως θα πάθω εγκεφαλικό.:(:(:( Είδε κι έπαθε να κατέβει... 2 χάπια πήρα για να τη ρίξω. Και εκεί που έφτανε στο 12 ξαφνικά ξαναπήγαινε στο 14,5... :( Και όλο αυτό δεν είναι από αλμυρά φαγητά (τα αποφεύγω), είναι από στεναχώρια που πήρα την Κυριακή το βράδυ και χθες το πρωί...

Σας κουρασα, ε??? Συγγνώμη!

6IT8p3.png

9WOGp3.png

Καλησπερα κοριτσια τι κανετε?Ευτυχως εβρεξε χτες και δροσισε λιγο.Εμεις καναμε το ντοπλερ την Παρασκευη και ειμαστε 1816γρ λιγο μεγαλουτσικος μου ειπε ο γιατρος.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι τα αμνιακα υγρα ειναι στα ανωτατα φυσιολογικα ορια.Με ειδε και ενδοκρινολογος για ζαχαρο και θυροειδη αλλα δεν εχω τιποτα.Μηπως ξερετε απο τι μπορει να οφειλεται????Ταραχτηκα πιο πολυ επειδη μου ειπε να ξανακανουμε υπερηχο σε 15 μερες να δουμε πως παει,ενω αυτος δεν ειναι και πολυ υπερ των πολλων υπερηχων.ουφ καθε φορα που παω να χαρω κατι υπαρχει απο πισω που θα μου το κοψει.

Αυτά τα στοιχεία, μεγαλύτερο μωρό και αμνιακό υγρό στα ανώτερα φυσιολογικά όρια τα είχα κι εγώ στον προ-προ τελευταιο υπέρηχο. Στην περίπτωση μου οφειλόταν στο ζάχαρο αλλά στον τελευταίο υπέρηχο που έκανα πριν ενα 20ήμερο όλα έιχαν επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό που θέλω να σου πώ είναι να μην ανησυχεις αφου εσύ δεν έχεις θέμα ζαχαρου και να είσαι σιγουρή οτι την επόμενη φορά που θα πας για υπέρηχο θα έχουν φτιάξει όλα ως δια μαγείας. Το έχω προσέξει, οτι απ' την μια φορά στην άλλη όλα αλλάζουν.

DVymp3.png

Gfjgp3.png

κορίτσια βρήκα το παρακάτω, είναι αρκετά μεγάλο αλλά νομίζω λέει χρήσιμα πράγματα και λύνει απορίες..

¨Οι περισσότερες έγκυες υποφέρουν από μικροενοχλήσεις ή αδιαθεσίες σε κάποιο στάδιο της εγκυμοσύνης τους. Αν προσέχετε τη γενική κατάσταση της υγείας και τη φυσική σας κατάσταση, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις πολλών από αυτές, αν και ελάχιστες γυναίκες τις αποφεύγουν εντελώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιο σύμπτωμα μπορεί να αποτελεί σημάδι σοβαρότερου προβλήματος, γι αυτό πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό ή τη μαία σας αν ανησυχείτε για την υγεία σας ή αν κάποιο πρόβλημα δεν υποχωρεί με τα απλά μέτρα που παίρνετε μόνη σας.

Πόνοι ποικίλης έντασης

Είναι συνηθισμένοι, κυρίως λόγω της επίδρασης των ορμονών που κάνουν χαλαρότερες τις αρθρώσεις, καθώς επίσης και επειδή οι σύνδεσμοι τεντώνονται και καταπονούνται όσο μεγαλώνει το έμβρυο. Ο πόνος στα πλευρά προκαλείται από την αύξηση της μήτρας, που σπρώχνει τα πλευρά προς τα επάνω.

Για να ανακουφιστείτε, τεντώστε και τα δυο χέρια σε ανάταση.

Πόνοι στην πλάτη

Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε στάδιο, αλλά τις τελευταίες βδομάδες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί. Αυτό, συνήθως, οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμόνες χαλαρώνουν τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους της πυέλου για να προετοιμάσουν το σώμα για τον τοκετό, σε συνδυασμός με την καταπόνηση των μυών της πλάτης, καθώς το μωρό που αναπτύσσεται αλλάζει της ισορροπία σας. Αν ο πόνος είναι σοβαρός, συμβουλευτείτε το γιατρό ή τη μαία σας. Ορισμένες φορές μπορεί να οφείλεται σε νεφρική λοίμωξη. Για να προλάβετε τους πόνους της πλάτης, σκύβετε πάντα λυγίζοντας τα γόνατα και όχι τη μέση για να μαζέψετε κάτι από κάτω και αποφεύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα. Όταν κάθεστε, στηρίζετε τη μέση σας σε μαξιλάρια και όταν είστε όρθια προσέξτε της στάση σας και μην καμπουριάζετε. Πρέπει, επίσης, να φοράτε χαμηλοτάκουνα παπούτσια. Αν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, εφαρμόζετε ζεστά ή κρύα επιθέματα στην πάσχουσα περιοχή και φροντίστε να ξεκουράζεστε αρκετά. Κάντε μασάζ ή ζητήστε από το γιατρό, τη μαία ή το φυσιοθεραπευτή σας να σας δείξουν ειδικές ασκήσεις για την πλάτη. Πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει ότι η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση των πόνων στην πλάτη.

Κιρσοί

Οφείλονται στο αυξημένο βάρος και στις επιδράσεις των ορμονών και, αν και δεν αποτελούν σοβαρός πρόβλημα, μπορούν να προκαλέσουν πόνοι στα πόδια. Για να τους αποφύγετε, μην στέκεστε πολλή ώρα όρθιες και καθίστε με τα πόδια ψηλά, όποτε μπορείτε. Το ελαστικό καλσόν μπορεί να είναι, επίσης, χρήσιμο, αλλά πρέπει να το φοράτε πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Οι κιρσώδεις φλέβες στην περιοχή του αιδοίου δεν είναι σπάνιες. Αν εμφανίσετε το πρόβλημα αυτό, ανασηκώστε ελαφρά το κάτω μέρος του κρεβατιού για να μετατοπιστεί η πίεση από την περιοχή των γεννητικών σας οργάνων.

Πρησμένα πόδια και αστράγαλοι

Το οίδημα, ή πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων, μπορεί να συμβεί επειδή στην εγκυμοσύνη είναι ευκολότερη η κατακράτηση υγρών, ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας και όταν κάνει ζέστη. Για να μετριαστεί το πρήξιμο, δοκιμάστε να κάνετε κύκλους με το κάτω μέρος των ποδιών, αποφύγετε να στέκεστε όρθια ή να μένετε καθιστή για πολλή ώρα, φοράτε ελαστικά καλσόν και άνετα παπούτσια και φροντίστε να ξεκουράζεστε με τα πόδια ψηλά όποτε μπορείτε. Να αναφέρετε πάντα στο γιατρό σας οποιοδήποτε πρήξιμο στα χέρια ή στο πρόσωπο, επειδή θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι προεκλαμψίας.

Φαγούρα

Η φαγούρα που προκαλείται από το τέντωμα του δέρματος της κοιλιάς είναι συνηθισμένη στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Απλώνετε στο δέρμα κρέμα για ξηρό δέρμα ή λοσιόν καλαμίνης και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνι. Φοράτε ελαφριά ρούχα από φυσικά υλικά (όταν κάνει κρύο, μπορείτε να φοράτε αρκετές στρώσεις ρούχων) και αποφύγετε να έρχεται η κοιλιά σε επαφή με υλικά τύπου λίκρας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ή φαγούρα είναι δυνατόν να οφείλεται σε προβλήματα του ήπατος, γι αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε υπερβολική φαγούρα ή αν το δέρμα σας δείχνει κιτρινωπό.

Άλλες ενοχλήσεις

Καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη σας, μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν και αρκετές άλλες ενοχλήσεις. Πολλές από αυτές εξηγούνται εύκολα και ανακουφίζονται γρήγορα, αν όμως κάποιο πρόβλημα επιμένει, δείτε το γιατρό σας.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Μπορεί να νιώσετε τάση λιποθυμίας αν η πίεσή σας πέσει ξαφνικά λόγω απότομης αλλαγής στάσης ή πτώσης του σακχάρου στο αίμα. Τάση λιποθυμίας μπορεί να νιώσετε, επίσης, προς το τέλος της εγκυμοσύνης, όταν είστε ξαπλωμένης ανάσκελα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Σηκωθείτε αργά από την καθιστή ή ύπτια στάση, χαλαρώστε όποια ρούχα σας σφίγγουν και βάλτε ένα δροσερό υγρό πανί στο μέτωπό σας.

• Αποφεύγετε να ξαπλώσετε ανάσκελα προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

• Μη μένετε πολλή ώρα χωρίς να βάλετε κάτι στο στόμα σας, γιατί μπορεί να πέσει το σάκχαρο στο αίμα.

• Αποφεύγετε τις τροφές με ζάχαρη. Τρώτε υγιεινά σνακ, όπως ένα σάντουιτς ή μια μπανάνα.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Η ρινορραγία συμβαίνει λόγω της αυξημένης παροχής αίματος στη μύτη κατά την εγκυμοσύνης.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Συμπιέστε απαλά τα ρουθούνια σας, ακριβώς κάτω από το οστό της μύτης, τουλάχιστον για 5-10 λεπτά.

• Αν τα ρουθούνια σας είναι ξερά, απλώστε απαλά βαζελίνη με το άκρο μιας μπατονέτας για τα αυτιά.

• Αν η αιμορραγία συνεχίζεται, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Οι ρινικοί κόλποι είναι πιο ευαίσθητοι και μπορούν να πρηστούν, προκαλώντας πονοκεφάλους και μπούκωμα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Δοκιμάστε την εισπνοή υδρατμών για αποσυμφόρηση, προσθέτοντας μια-δυο σταγόνες ευκαλυπτέλαιου ή ελαίου μέντας.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Η δυσπεψία και οι καούρες οφείλονται κυρίως στις ορμόνες που χαλαρώνουν τους στομαχικούς μυς. Συχνά χειροτερεύουν το βράδυ ή όταν ξαπλώνετε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Προσπαθήστε να εντοπίσετε ποιες τροφές προκαλούν το πρόβλημα, για να τις αποφύγετε.

• Τρώτε μικρά αλλά συχνά γεύματα.

• Αποφεύγετε τα πολλά καρυκεύματα, τις πολύ κρύες ή τις τηγανητές τροφές.

• Φροντίστε να κάθεστε με ίσια πλάτη όταν τρώτε και να κοιμάστε ανασηκωμένη σε μαξιλάρια.

• Ρωτήστε το γιατρό σας για αντιόξινα.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Η μυρμηκίαση και το μούδιασμα στα χέρια συνήθως οφείλονται στην αναπτυσσόμενη μήτρα που πιέζει τα νεύρα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Αλλάξτε θέση ή σηκώστε τα χέρια ψηλά επάνω από το κεφάλι.

• Δοκιμάστε να κρεμάσετε το μουδιασμένο χέρι στο πλάι του κρεβατιού ή να το κουνήσετε δυνατά.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι συχνότεροι απʼ ό, τι συνήθως στην εγκυμοσύνη, πιθανώς λόγω ορμονικών παραγόντων.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Κάντε έναν περίπατο.

• Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης.

• Αν είναι απαραίτητο, ζητήστε από το γιατρό να σας γράψει ένα παυσίπονο. Αν οι πονοκέφαλοι είναι σοβαροί ή συνοδεύονται από εμετούς ή οίδημα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Η ελαφρά ακράτεια είναι διαρροή ούρων όταν γελάτε, βήχετε ή φτερνίζεστε. Οφείλεται στους αδύναμους μυς του εδάφους της πυέλου (βυθοί της λεκάνης). Μπορεί να συμβεί κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Κάντε ασκήσεις για να δυναμώσει το έδαφος της πυέλου.

• Φοράτε σερβιετάκι ή κανονική σερβιέτα, αν είναι απαραίτητο.

• Ουρείτε αμέσως μόλις νιώσετε την ανάγκη.

• Προσπαθείτε να αδειάζετε εντελώς την κύστη σας, σκύβοντας προς τα εμπρός όταν κάθεστε στην τουαλέτα.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Οι μυϊκές κράμπες είναι πιθανό να οφείλονται στις χημικές και ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Αποφεύγετε να τεντώνεστε στις μύτες των ποδιών, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει κράμπα.

• Ένα απαλό μασάζ στις γάμπες την ʽώρα του μπάνιου, πριν κοιμηθείτε, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις νυχτερινές κράμπες.

• Σε περίπτωση σπασμού (κράμπας), πιάστε τα πόδια σας από τα δάχτυλα και τραβήξτε τα προς το μέρος σας χωρίς να λυγίζετε τα γόνατα.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Ο πόνος στην περιοχή της λεκάνης οφείλεται στη χαλάρωση και το τέντωμα των συνδέσμων.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Ξαπλώστε.

• Κάντε ένα ζεστό μπάνιο.

• Ζητήστε από το σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ στην περιοχή.

• Δοκιμάστε μερικές ήπιες ασκήσεις.

• Συμβουλευτείτε το γιατρό ή τη μαία σας για τους σοβαρούς πόνους στη λεκάνη ή στην κοιλιά. Αν οι πόνοι στην περιοχή της λεκάνης είναι σοβαροί, μπορεί να χρειαστείτε απόλυτη ανάπαυση.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Η δυσκοιλιότητα είναι συνηθισμένη και πιθανώς οφείλεται στην επίδραση της ορμόνης προγεστερόνη. Κατά τους τελευταίους μήνες, η πίεση που ασκεί η διογκωμένη μήτρα στο έντερο μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Φροντίστε το διαιτολόγιό σας να περιέχει άφθονες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

• Πίνετε άφθονα υγρά (ιδιαίτερα νερό και χυμούς φρούτων).

• Φροντίστε να ασκείστε καθημερινά: το ζωηρό περπάτημα και οι ασκήσεις για την περιοχή της λεκάνης και άλλες ασφαλείς ασκήσεις για την εγκυμοσύνη θα βοηθήσουν.

• Αν το πρόβλημα επιμένει, ζητήστε από το γιατρό σας να σας συστήσει ένα ήπιο υπακτικό.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ: Οι αιμορροΐδες είναι πρησμένες φλέβες μέσα και γύρω από την άκρη του ορθού απʼ όπου βγαίνουν τα κόπρανα και είναι συνηθισμένες στην εγκυμοσύνη. Τα συμπτώματα είναι τσούξιμο, φαγούρα, πόνος κατά την κένωση του εντέρου και αιμορραγία. Επιδεινώνονται με τη δυσκοιλιότητα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

• Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

• Σταματήστε το κάπνισμα.

• Φροντίστε να ασκείστε τακτικά και εξασκηθείτε στη χαλάρωση.

• Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό ή υγρά μαντιλάκια αντί για χαρτί, όταν σκουπίζεστε.

• Βάλτε στην περιοχή μια μαλακιά κρύα κομπρέσα από το φυτό αμαμηλίδα η βιργινιανή, άλας θειικού μαγνησίου ή επίθεμα πάγου.

• Δοκιμάστε κρέμα ή υπόθετο για αιμορροΐδες.

• Η αιμορραγία από το ορθό πρέπει πάντα να ελέγχεται από το γιατρό.

Πηγή: Εγκυμοσύνη από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση, Τζουν Τόμσον¨

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα! Κι εγώ το 3ημερο δεν έκανα τιποτα το ιδιαίτερο, απέφυγα μάλιστα να βγώ γιατί ζω σε τουριστική περιοχή και γινόταν χαμός απο κοσμο και είναι επικινδυνα. Περσι τον 15αυγουστο π.χ τράκαρα γιατι κάποιος ήρθε στον κυκλικό κόμβο άναποδα και έπεσε πάνω μου απο εκεί που δεν το περίμενα. Δεν ήταν απο τα μέρη, δεν πρόσεξε την πινακίδα και έτσι την πατήσαμε. Βάλαμε όμως τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα στο υπνοδωματιο της μπέμπας κι έγινε πολύ ωραίο! Στησαμε και το λίκνο, βγάλαμε απο τα κουτιά το καρότσια κλπ, με λίγα λόγια προχωρήσαμε στις ετοιμασίες. Εγώ το ραντεβου για το ντοπλερ το έχω μεθαυριο κι έχω πολύ αγωνία! Θα σας ενημερωσω για τα νεότερα την Παρασκευή που θα επιστρέψω απο Αθήνα.

Για τα μουδιάσματα, δεν μπορώ να πω κάτι, τα παθαίνω μόνο όταν κοιμάμαι και πατάω κάποιο χέρι, πράγμα φυσιολογικό αν και έχω προσέξει ότι τώρα μου συμβαίνει πιο συχνα και πιο ευκολα απ'ότι πριν.

DVymp3.png

Gfjgp3.png

δεν θυμάμαι αν έχουμε αναρτήσει αντίστοιχη λίστα. εγώ βρήκα αυτήν και την βάζω εδώ μήπως κα βοηθήσει κάποια, ειδικά από τις πρωτομανούλες..

σορυ και πάλι, είναι λίγο μακρύ το post

Για τον ύπνο του

• Πανωσέντονα - κατωσέντονα καλαθούνας (απλά ή με κέντημα)• 3 κατωσέντονα κρεβατιού• 3 πανωσέντονα κρεβατιού (απλά ή με κέντημα)• 2 μεγάλα αδιάβροχα σελτεδάκια κρεβατιού• Κουβέρτα κρεβατιού• 3 μαξιλαροθήκες• Μαξιλάρι αντιπνικτικό, μαξιλάρι ασφαλείας• Σφηνάκι μαξιλάρι

Για το παιχνίδι του

• Μομπίλ• Κουδουνίστρες• Παιχνίδια κρεβατιού• Παιχνίδια καροτσιού• Παιχνίδια «εκπαιδευτικά»• CD με ειδική μουσική για νεογέννητα

Για το μπάνιο του

• Μπάνιο (απλό ή με βάση ή μπάνιο - αλλαξιέρα)• Λεκανάκι μπάνιου• Σαμπουάν• Αφρόλουτρο• Σαπούνι• Ταλκ• Κρέμα για πρόληψη συγκάματος• Λάδι• Γαλάκτωμα• Κολόνια• Σετ βούρτσα– χτένα• Ψαλιδάκι• Κουτί ωτοκαθαριστήρες• Φυσικό σφουγγαράκι• Θερμόμετρο μπάνιου• Μπουρνούζι μπάνιου, πετσέτες• Βάση πετσετέ ξαπλώστρα ή αλλαξιέρα• Μωροπετσέτες

Για το δωματιάκι του

• Καλαθούνα• Κρεβατάκι• Πάπλωμα κρεβατιού• Πάντα• Κουνουπιέρα• Καλαθάκι για τα καλλυντικά• Συρταριέρα– αλλαξιέρα• Φωτιστικό• Ριλάξ• Πάρκο, παρκο-κρέβατο• Θερμόμετρο χώρου• Βρεφοζυγός• Υγραντήρας• Κορνίζες για φωτογραφίες• Διακοσμητικά τοίχου & δωματίου• Ενδοεπικοινωνία• Φωτάκι νυκτός

Για την βόλτα του

• Πορτ - μπεμπέ• Καρότσι με αξεσουάρ• Κάθισμα αυτοκινήτου• Τσάντα– αλλαξιέρα• Μάρσιπος• Σάκος εξόδου• Σκουφάκι αυτιών

Τα ρουχαλάκια του

• Φορμάκια εσώρουχα• Φορμάκια εξώρουχα• Εσωτερικά φανελάκια• Ζακετάκια• Υπνόσακος• Φορμάκια ύπνου• Σκουφάκια ύπνου• Γαντάκια ύπνου• Καλτσάκια– Παπουτσάκια ή μωρουδίστικα μποτάκια• Παραμάνες ασφαλείας• Πάνες βαμβακερές• Πάνες αγκαλιάς• Μικρά αδιάβροχα σελτεδάκια• Μεσαία αδιάβροχα σελτεδάκια• Κουβέρτα ύπνου• Κουβέρτα αγκαλιάς• Ρουχαλάκια εξόδου

Για το φαγάκι του

• 6 μπιμπερό μεγάλα, με όλα τα εξαρτήματα• 2 μπιμπερό μικρά, με όλα τα εξαρτήματα• Βούρτσα μπιμπερό & βούρτσα θηλής• Κουτί αποθήκευσης μπιμπερό• Αποστειρωτήρας μπιμπερό• Λαβίδα μπιμπερό• Θερμός μπιμπερό, θήκη μπιμπερό• Θερμαντήρας• 6 θηλές μπιμπερό• Τρυπητήρι θηλών• Δοσομετρητής γάλακτος• Σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος• Θήλαστρο απλό ή ηλεκτρικό• Πιπίλες, αλυσίδα πιπίλας, θήκη πιπίλας• Σαλιάρες• Λαβέτες

…και

• Ομφαλεπίδεσμος• Θερμόμετρο σώματος• Αποφρακτήρας μύτης• Σαπούνι πλυντηρίου• Προστατευτικά επίπλων & διάφορα είδη ασφαλείας• Βιβλία φροντίδας μωρού• Ημερολόγιο μωρού• Κορνίζες και άλμπουμ για φωτογραφίες

καλημερα. εμενα στις 30 εβδομαδες ηταν 1821 μου ειπε οτι ειναι 5 μερες μεγαλυτερο! και οτι εχω πολυ αμνιακο,δεν νομιζω να ειναι κατι εξαλου θα στο ελεγε.εμενα μου ειπε σε ενα μηνα να παω.αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι που σου ειπε να πας νωριτερα.μακαρι να μου ελεγε και εμενα θα ημουν πιο ησυχη

και αν θυμαμαι καλα,εσενα ηταν μεγαλυτερο απο το δικο μου πριν τρεις μηνες,και εχουμε την ιδια πητ

Οταν εκανα το ντοπλερ ημουν 30εβδ. και 5 ημερων ακριβως και το χαρτι γραφει υπερηγραφικη ηλικια 31εβδ και 5 παντα ηταν μια εβδομαδα πιο μεγαλο και ξερω ποτε εγινε η συλληψη.Ναι εχουμε την ιδια Π.Η.Τ .Ο γιατρος μου ειπε οτι αφου δεν εχω κατι παθολογικο ειναι ενταξει απλα πρεπει να το ελεγχουμε γιατι υπαρχει περιπτωση προωρου τοκετου.Να τονισω επισης οτι γενναω στο Ελενα και στον γιατρο μου δεν εχω δωσει μεχρι τωρα ουτε ενα ευρω οποτε δεν το κανει για τα χρηματα.Μακαρι απλα να ειναι ολα καλα και οτι εκεινη την ωρα απλα το μωρο εκανε πιπι του.;)

oNg0p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...