Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

Καλό μεσημέρι! Εγώ βγάζω γάλα και μάλιστα μπόλικο από την 20η εβδομάδα, όχι κάθε μέρα το ίδιο βέβαια. Επίσης, έχω εξέχουσες θηλές, υπάρχει περίπτωση να μπουν ξαφνικά μέσα; Τι ήταν αυτό που είπες xanp; Με το που ήταν να φάει ο μπέμπης σου μαζεύονταν;; Αϋπνίες δεν έχω ιδιαίτερες, αλλά νυστάζω όλη μέρα, δε χορταίνω ύπνο και δεν κοιμάμαι μεσημέρι. Νεφέλη καρεκλάκι αυτοκινήτου, εγώ και για το μισάωρο που θα διανύσουμε με αυτοκίνητο σε καρεκλάκι θα το βάλω. Είναι πιο ασφαλές!

μην ανησυχεις κοριτσι μια χαρα εισαι και θα εισαι!δεν υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι οι θηλες σου και να την κανουν προς τα μεσα:mrgreen:

αυτο που εχει η ξανθη ειναι το φαινομενο των εισεχουσων θηλων,οπου σε κατασταση ηρεμιας ειναι κανονικες, αλλα μολις ερεθιστουν γυρνανε προς τα μεσα.αυτο βεβαια δεν κανει αδυνατο το θηλασμο απλα τον δυσκολευει λιγο παραπανω στην αρχη.μετα το μωρο με τις θηλαστικες κινησεις μπορει να τις κανει να εξεχουν,χαλαρωνοντας τους μυς που τις κανουν να γυρνανε προς τα μεσα.το ιδιο ισχυει και για τις επιπεδες θηλες(το δικο μου προβλημα δηλ).εσενα φυσικα ολα αυτα απο την στιγμη που εχεις εξεχουσες θηλες δε σε απασχολουν απλα τα λεω για να δω αν εχω μαθει καλα το μαθημα μου:D:D:D

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

μην ανησυχεις κοριτσι μια χαρα εισαι και θα εισαι!δεν υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι οι θηλες σου και να την κανουν προς τα μεσα:mrgreen:

αυτο που εχει η ξανθη ειναι το φαινομενο των εισεχουσων θηλων,οπου σε κατασταση ηρεμιας ειναι κανονικες, αλλα μολις ερεθιστουν γυρνανε προς τα μεσα.αυτο βεβαια δεν κανει αδυνατο το θηλασμο απλα τον δυσκολευει λιγο παραπανω στην αρχη.μετα το μωρο με τις θηλαστικες κινησεις μπορει να τις κανει να εξεχουν,χαλαρωνοντας τους μυς που τις κανουν να γυρνανε προς τα μεσα.το ιδιο ισχυει και για τις επιπεδες θηλες(το δικο μου προβλημα δηλ).εσενα φυσικα ολα αυτα απο την στιγμη που εχεις εξεχουσες θηλες δε σε απασχολουν απλα τα λεω για να δω αν εχω μαθει καλα το μαθημα μου:D:D:D

τώρα που το λες κι εμένα δεν είναι πάντα προς τα έξω, μαζεύονται και προς τα μέσα ή τέλος πάντων δεν είναι τελείως εξέχουσες. Έχω δει κοπέλα που θηλάζε με τετραπλάσιο μήκος από τις δικές μου, τι άνετο που ήταν αυτό για το μωρό... Σαν μπιμπερό ήταν! Εγώ νόμιζα ότι όταν ερεθίζονται βγαίνουν, και στο κρύο πάντα βγαίνουν άρα θεωρούσα δεδομένο ότι με το μωρό θα βγουν κι άλλο... Και κάτι άλλο, έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ επιθέματα για να μη λερώνω τις μπλούζες μου και με γραντζουνάνε, με ενοχλούν! Πρέπει να έχω πολύ ευαίσθητες θηλές, καλύτερα να ακουμπάνε πάνω σε βαμβακερό φανελάκι για μενα.

VbTYp1.png

Καλησπέρα! Εμυ γιατί έκανες εξετάσεις για θυροειδή; Έχεις μήπως ή απλά τσεκαρίστηκες; Εγώ έχω υποθυροειδισμό και παίρνω θυροξίνη, τσεκάρομαι κάθε 1μισι μήνα. Έχω ήδη αυξήσει τη δόση μια φορά...

καλησπέρα και απο μένα.

οτίλια, και εγω εχω hasimoto που απεκτησα οταν γεννησα τον γιο μου. απο τοτε παιρνω το χαπακι μου καθημερινα, το euthyrox των 75 τις 6 μερες και μια μερα μισό. με την εγκυμοσύνη τσεκαρομαι καθε 1,5 μηνα και εγω και απλά την μια μερα παιρνω 1,5 χαπι δηλαδη δεν χρειαστηκε να το αυξήσω πολύ. η TSH μου ειναι παντα κατω απο 2 οποτε μια χαρά ειμαστε και ετσι θα το ξαναδούμε μετα τον τοκετό.

νεφελη, και εγω καρεκλάκι θα σου έλεγα ακόμα και αν ηταν μικροτερο το ταξιδι σου.

επίσης το μωρό λένε ότι ειναι καλύτερα στο πλάι και εναλλάξ μια απο τη 1 πλευρά και 1 από την άλλη. ειναι πιο ασφαλές σε περιπτωση που κανει γουλίτσα στον υπνο. επειδή και εμενα γυριζε καμιά φορά ανάσκελα του εβαζα ενα μαξιλαράκι στην πλάτη. παντως σε καμια περίπτωση μπρουμιτα.

τώρα που το λες κι εμένα δεν είναι πάντα προς τα έξω, μαζεύονται και προς τα μέσα ή τέλος πάντων δεν είναι τελείως εξέχουσες. Έχω δει κοπέλα που θηλάζε με τετραπλάσιο μήκος από τις δικές μου, τι άνετο που ήταν αυτό για το μωρό... Σαν μπιμπερό ήταν! Εγώ νόμιζα ότι όταν ερεθίζονται βγαίνουν, και στο κρύο πάντα βγαίνουν άρα θεωρούσα δεδομένο ότι με το μωρό θα βγουν κι άλλο... Και κάτι άλλο, έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ επιθέματα για να μη λερώνω τις μπλούζες μου και με γραντζουνάνε, με ενοχλούν! Πρέπει να έχω πολύ ευαίσθητες θηλές, καλύτερα να ακουμπάνε πάνω σε βαμβακερό φανελάκι για μενα.

απο τη στιγμη που στον ερεθισμο βγαινουν εξω δεν εχεις κανενα θεμα και μην ανησυχεις καθολου!και ναι με το θηλασμο απο αποψη μορφολογιας τουλαχιστον εισαι καλυμμενη,μια χαρα θα τα πας!οσο για την κοπελα που λες οτι ειχε πολυ μεγαλες θηλες,εχω δει κι εγω μονο που ηταν τοσο μεγαλες που το μωρο πνιγοταν!

δοκιμασε αντι για επιθεματα δισκους ντεμακιγιαζ.οσο για την ευαισθησια κι εγω εχω θεμα,ασε που δεν αντεχω πλεον το σουτιεν.μεσα στο σπιτι φοραω μονο φανελακι(απλα αναγκαζομαι καμια φορα να το αλλαζω μεσα στη μερα για να μην ειμαι σαν σημαδεμενη...)

ρε κοριτσια με τις δουλειες του σπιτιου πως τα πατε? εγω μια ηλεκτρικη κι ενα σφουγγαρισμα κανω και νοιωθω λες και εκανα γενικη καθαριοτητα...εχω και σκαλες και το ανεβα-κατεβα μ'εχει ισοπεδωσει...και να πω οτι βλεπω και κανενα οφελος...η κυτταριτιδα εκει!μεχρι το γονατο!

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

καλησπερα κοριτσια! αντε 8 με 10 εβδομαδες εμειναν να κραταμε τα μωρακια μας!!!

εγω δεν εχω καθολου αυπνιες..μονο που σηκωνομαι συνεχεια για τουαλετα,αλλα μολις ξαπλωσω δεν καταλαβαινω ποτε κοιμαμαι.

οσο για το θηλασμο δεν εχω ασχοληθει καθολου,γαλα δεν εχω ουτε και κανενα ιδιαιτερο συμπτωμα, μονο λιγο πρησμενο φυσιολογικα. αυτο που δεν ξερω ειναι αν πρεπει να αρχιζω να βαζω καμια κρεμουλα η αφου δεν εχω γαλα η ερεθισμο δεν χρειαζεται.

νεφελη μου καθισματακι να παρεις,και γω μενω 1 .30 μακρυα ,δεν υπαρχει ασφαλεια

με το τιποτε αλλο!

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την κινητικοτητα του μωρου,εμενα ειναι μερες που δεν κουνιεται σχεδον καθολου και μερες που ειναι υπερκινητικο.. ειναι φυσιολογικο αυτο?

HouVp2.png

oVGVp2.png

Διαφημίσεις

tingerbell,μην ανησυχείς για την κυτταρίτιδα!Θα φύγει με μπόλικη γυμναστική και διατροφή μετά τη γέννα..:P

από δουλειές κάνω μόνο σκούπισμα-σφουγγάρισμα,μαγείρεμα, ξεσκόνισμα,σιδέρωμα..τα υπόλοιπα(γενική,μπάνιο,μπαλκόνι) ο αντρούλης μου!

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι για την κινητικοτητα του μωρου,εμενα ειναι μερες που δεν κουνιεται σχεδον καθολου και μερες που ειναι υπερκινητικο.. ειναι φυσιολογικο αυτο?

το ότι δεν το καταλαβαίνεις εσύ, δε σημαίνει ότι δεν κουνιέται..όταν κινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν καταλαβαίνουμε όλες τις κλωτσιές..το βράδυ που χαλαρώνεις δεν το νιώθεις;

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!!! Πώς είστε???

Κι εγω asterina τον μπέμπη τον νοιώθω άλλες φορες να κινείται έντονα κι άλλες σχεδόν καθόλου. Δεν νομίζω να ναι ανησυχητικό μιας και όπως είπε και η marroz90 θα έχει να κάνει και με τη δίκη μας την κίνηση.

Μεθαύριο έχω ραντεβού επιτέλους στον γιατρούλη μας!!! Περιμένω πώς και πώς!!

Από δουλειές μόνο ξεσκονίζω και στα πρωτα λεπτά κουράζομαι και λαχανιάζω! Μαγείρεμα σε αυτόν τον μήνα ξεκίνησα ευτυχώς γιατί μου χε λειψει πολύ. Δεν είχα καλή εγκυμοσύνη τους 5 πρώτους μήνες κι έτσι είχα τη μαμά μου να βοηθάει. Πάντως κουράζομαι πολυ γρήγορα!!:o

Έχει παρακολουθήσει καμία από εσάς μαθήματα (τοκετου, θηλασμού κτλ) ήδη ή είναι να παρακολουθήσει κι αν ναι πού?? Ο γυναικολόγος μου δεν με έχει ενημερώσει για κάτι σχετικό και ο καιρός περνάει....

Φιλάκια!!

n3oUp2.png

Έχει παρακολουθήσει καμία από εσάς μαθήματα (τοκετου, θηλασμού κτλ) ήδη ή είναι να παρακολουθήσει κι αν ναι πού?? Ο γυναικολόγος μου δεν με έχει ενημερώσει για κάτι σχετικό και ο καιρός περνάει....

Φιλάκια!!

mommyart εγώ έχω κλείσει μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής (ανώδυνος τοκετός δεν υπάρχει :D) στο ΕΛΕΝΑ στις 4/7. Το τηλ είναι 210 6402366.

Η μία μέρα είναι ενημέρωση σχετική με το θηλασμό κ είναι αρκετά καλή. Τα μαθήματα τα είχα κάνει κ την προηγούμενη φορά και ήταν πολύ βοηθητικά. Ηξερα τι να περιμένω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν νοιώθεις χαμένη, έχεις επαφή με το σώμα σου και δεν τρέχεις από τα πρώτα πονάκια στο μαιευτήριο αλλά μετράς χρόνους και πας όταν γίνονται πιο συχνοί κ έτσι είσαι πιο ξεκούραστη την κρίσιμη στιγμή. Να τα κάνεις ψάξτο μόνη σου γιατί οι γιατροί αυτά τα θεωρούνε περιττά δυστυχώς.

Εντιτ: Αν θες πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό καλό θα ήταν να παρεβρεθείς σε συνάντηση του συνδέσμου θηλασμου. Υπάρχουν διαφορες ομάδες μαμάδων που θηλάζουν, εγκύων και συμβούλων θηλασμού που βρίσκονται σε σπίτια μια φορά το μήνα και από εκει μπορείς να μάθεις πολλά (κ από το τοπικ θηλασμός του φόρουμ μπορείς να μάθεις πολλά)

κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Σε οτι αφορα την κινητικότητα του μώρου εχω κι εγώ το ίδιο θέμα. Κατι φορές δεν βρίσκει ησυχια και μάλιστα σε στιγμες που καθε άλλο παρα χαλαρή είμαι π.χ τις προάλλες που ψώνιζα τα μωρουδιακά και ήμουν όρθια (και απασχολημένη με τα ψώνια) η μπουμπού μου έδωσε έντονα το παρον, αφου και μια ξαδερφη μου που ήταν μαζί μου έβλεπε την κοιλια μου να πηγαίνει περα- δωθε. Αντιθέτως, σήμερα που είμαι πολύ χαλαρή δεν έχει κινηθεί ιδιαιτερα. Την έχω νιώσει διαφορες στιγμές της ημέρας αλλά για πολύ λιγο και ανεπαισθητα.

DVymp3.png

Gfjgp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια χτες ειχα αφορητους πονους στο στομαχι που μου εκοβαν την αναπνοη και πηγα σημερα στο γιατρο να δουμε τι ειναι και τελικα ειναι ο μπεμπης, μου το παταει με τις πατουσες του.Καλε πως μεγαλωνουν ετσι γρηγορα πριν 3 εβδομαδες ηταν 800γρ και σημερα 1356γρ επαθα σοκ.Επισης μου ζητησε και εξεταση θυροειδη επειδη κανω λεει ταχυπαλμιες μηπως φταιει αυτο.Η αληθεια ειναι οτι αγχωθηκα πολυ και θα παω αυριο πρωι πρωι να τις κανω.

oNg0p3.png

κοριτσια καλημερα....εγτω υποφερω ακομα με τη μεση μου....τι υποθετα πηρα,τι ξεκουραση προπσαθησα τα παντα κι ακομα υποφερω,κουτσαινω....απο δουλειες δεν μπορω να κανω και πολλα τωρα με τη μεση....να ναι καλα ο αντρουλης με βοηθαει οπως και η αδερφη μου και ευτυτχως τωρα παιρνω και μια κοπελα μια φορα την εβδομαδα να μου κανει μπανια και τις βαριες δουλειες....οχι οτι εγω δεν τα κανω και με χλωρινη μεσα στην αβδομαδα απλα τη γενικη την αναλαμβανει εκεινη....

για μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης πηρα στο αττικο που ειναι κοντα μου να δηλωσω συμμετοσχη κι ειπαν πως θα με ειδοποιησουν αρχες ιουνιου..το τηλ το εχω χασει ομως ρε κοριτσια...αν με παρουν θα σας το γραψω....

με τις θηλες εγω δεν εχω θεμα ουτε γαλα βγαζω....για να καταλαβω ρε κοριτσια πρεπει να βαζω κρεμουλα στις θηλες απο ποια βδομαδα για να τις προετοιμαζω για το θηλασμο???

χαιρομαι που ολες ειστε καλα....μπραβο σας....δεν θυμαμαι τι αλλο ηθελα να γραψω...αα κοριτσια κλεισατε το ντοπλερ???εγω λεω να κλεισω για 20 ιουνιου....θα ειμαι γυρω στις 33 εβδομαδες...καλα δεν ειναι?

6RVmp3.png

6Kqep2.png

Καλημέρα σας.Ούτε και εγώ έχω γάλα ακόμα αλλά και την άλλη φορά δεν είχα και μόλις γέννησα ήρθε τόσο που σχεδόν μισή ώρα μετά το τάισμα έτρεχε το στήθος μου ποταμάκι από την ζέστη.

Ντόπλερ και εγώ 20 Ιουνίου θα κάνω Κρίστυ που θα είμαι 32 μιας και θα πάω στη γιατρό μου γιατί μετά βλέπω να ξαναπηγαίνω από 36 και ύστερα.

Καλό θα είναι να αρχίσεις να κάνεις μασάζ στις θηλές για να τις προετοιμάζεις για τον θηλασμό αλλά όχι ακόμα μόλις πας 32 και μετά.Κρέμα έχε υπόψη σου ότι η purelan της medela είναι ότι πρέπει.Τώρα αν δεν θες αυτή πάρε άλλη.

Οτίλια καλά κατάλαβες ενώ οι θηλές μου ήταν έξω μια χαρά μόλις με πλησίαζε το μωρό χανόντουσαν.

Εγώ τώρα κάνω τις δουλειές μόνη μου πάλι αλλά σιγά σιγά.Αν δω ότι ζορίζομαι θα πω στη μάνα μου να έρθει μια βόλτα.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Καλημέρα. Οπως βλέπετε άρχισα να ψιλομπαινω ξανά αφού από χτες ξεκίνησε η άδειά μου από τη δουλειά κ έχω λίιιιιιιιγο περισσότερο χρόνο. Αλήθεια όσες έχετε κ μεγαλύτερο παιδάκι δεν ζορίζεστε?

Εγώ ζορίζομαι κ κουράζομαι πολύ μόνο κ μόνο για να ανταποκριθώ στις ανάγκες της. Απ.ό δουλειές κάνω τα βασικά (τα πιο βαρια τα κάνει ο μπαμπάς). Τώρα είμαι κ σε φάση που προσπαθώ να κόψει κ την πάνα κ κάθε τρεις κ λίγο είμαι στα πατώματα να σφουγγαρίζω τα ατυχήματα...

Μάλλον τελικά είναι καλύτερο για τη μαμά να έχουν μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας τα παιδάκια μεταξύ τους...

Τώρα για τις θηλές υπάρχουν δυο απόψεις. Στο τοπικ του θηλασμού λένε πως δεν χρειάζονται προετοιμασία οι θηλες. Πουρελάν βάζεις όταν ξεκινάει ο θηλασμός. Κ γάλα ούτε εγώ έχω βγάλει αν κ θηλαζα ως τους δυο μήνες της εγκυμοσύνης.

Α! Κ όσες έχετε μεγαλύτερο παιδάκι τι έχετε κάνει με το θέμα του κρεβατιού τους? Ρωτάω επειδή ψάχνω για κρεβάτι ώστε να βγάλω από την κούνια της τη μικρή μου.

Εμένα ο γιος μου είναι πολύ μεγάλος πλέον και κάνει τα περισσότερα μόνος του.Πάνα έχουμε κόψει από τα 2 και έχει ήδη μάθει να πηγαίνει μόνος του και για τσίσα και για κακά απλά όταν κάνει κακά πάω όταν τελειώνει να δω αν σκουπίστηκε καλά. Επίσης επειδή δεν του άρεσε καθόλου η κούνια του από 16 μηνών τον έχω σε κρεβάτι στην αρχή με προστατευτικό και πλέον ελεύθερο μιας και δεν υπάρχει θέμα να πέσει.Τα καλά είναι αυτά όταν έχουν μεγάλη διαφορά.

Εμένα με προβληματίζει αν θα έχει σχέση εντέλει με την αδερφή του με 4 χρόνια διαφορά, αν θα παίξουν κτλ.

Πάντως για την εγκυμοσύνη τώρα για μένα ήταν σωτήριο ότι ο μικρός πάει στα 4 με έχει βοηθήσει απίστευτα το αγοράκι μου.Τις μέρες που είχα τις συσπάσεις μέχρι και νερό μου έφερνε όταν είμαστε μόνοι μας για να μην σηκώνομαι.

Πάντως η Αγλαΐα από το τόπικ του θηλασμού είχε πει ότι το μασάζ στις θηλές δεν κάνει κακό.Δεν είναι απαραίτητο αλλά αν κάνεις δεν κάνεις και κακό.Στην επιλογή της καθεμίας.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...