Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αύγουστος 2011

Συντονιστής Org

Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια! Σχετικα με τον θηλασμό έχω κι εγώ ανησυχίες που αφορούν περισσότερο το γεγονός οτι ξέρω πως λόγω του ζαχάρου, το μωρό μου θα πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα μόλις γεννηθεί για τουλάχιστον ενα 24ωρο.:( Τον Ιούνιο θα συναντηθώ με την μαία και θα την ρωτήσω σχετικά γιατί δεν μπορεί, κάποια λύση θα υπάρχει.

Για όσες ενδιαφέρονται για το θέμα βρήκα στην ιστοσελίδα http://www.chicco.gr/catalogues/index.html έναν 'κατάλογο' που δίνει κάποιες συμβουλές κ' οδηγίες για τον θηλασμό και απαντά και σε κάποια ερωτηματα απο αυτά που έχετε θέσει όπως π.χ για τις εισέχουσες θηλές.

καλησπέρα σε όλες!

nefeli18, Σ'ευχαριστούμε πολύ για το link :P και μην ανησυχείς για τη θερμοκοιτίδα γιατί τα μωρά όλων μας μπορεί να μπουν έχουμε δεν έχουμε σάκχαρο!Βέβαια το απεύχομαι αλλά δεν είναι κ τόσο τραγικό;).Επίσης ξέρω μωρά διάφορων φίλων που μπήκαν στη θερμοκοιτίδα, αλλά θήλασαν κανονικά μετά..:)

mxOsp2.pngBr57p2.pngEWfBp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα! Ναι Νεφέλη μου μη στεναχωριέσαι, κι εγώ ξέρω μωρό που θήλασε κανονικά ενώ μπήκε σε θερμοκοιτίδα. Απλά στην αρχή θα του πηγαίνεις εσύ το γαλατάκι σου έτοιμο. Δεν ήξερα ότι μπαίνουν σε θερμοκοιτίδα τα μωρά που έχουν η μαμά τους ζάχαρο. Προληπτικά αυτό; Εμυ γιατί έκανες εξετάσεις για θυροειδή; Έχεις μήπως ή απλά τσεκαρίστηκες; Εγώ έχω υποθυροειδισμό και παίρνω θυροξίνη, τσεκάρομαι κάθε 1μισι μήνα. Έχω ήδη αυξήσει τη δόση μια φορά...

VbTYp1.png

Αν θα μπει το μωρό σε θερμοκοιτίδα θα είναι για ένα 24ωρο μόνο για παρακολούθηση μήπως κάνει υπογλυκαιμία.Μετά θα το έχεις εσύ.

Κοίτα αν γεννάς σε ιδιωτικό το μωρό σου ακόμα και αποκλειστικός θηλασμός να δηλώσεις θα πιει γάλα έτοιμο οπότε μη σε αγχώνει.Ούτε με 3-4 μέρες που θα κάτσεις μέσα είναι τρομερό χρονικό διάστημα για να μην θηλάσεις.Έτσι κι αλλιώς όταν με το καλό πας σπίτι σου θα βρείτε τους ρυθμούς σας.Αρκεί να το θέλεις πολύ.

Επίσης αν ω μη γένετο χρειαστεί να είναι το μωρό σου σε θερμοκοιτίδα πολύ καιρό νοικιάζεις νοσοκομειακό θήλαστρο βγάζεις γάλα και του το δίνεις.Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει όρεξη.

Εγώ είχα εισέχουσες θηλές δηλαδή ενώ ήταν έξω μόλις πλησίαζε το μωρό μπαίναν μέσα.Αλλά στις 20 μέρες έστρωσαν κάπως.Δεν βγήκαν έξω αλλά τουλάχιστον έμαθε το μωρό να πιάνει σωστά έστω και χωρίς προεξοχές.είναι θέμα καθαρά συνεργασίας.

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=1

http://www.mitrikosthilasmos.com/

http://www.thilasmos.net/leaders.html

και σελίδες με σωστές πληροφορίες για τον θηλασμό.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

καλημερα!

ξανθη,αυπνιες ειχες?εμενα παντως με εχουν πιασει..κοιμαμαι κατα τις 12 και κατα τις 3 ξυπναω και ξαγρυπναω...

νεφελακι μην ανησυχεις,ακομα κι αν ειναι στη θερμοκοιτιδα το μικρουλι σου θα μπορεις να τους δινεις το δικο σου γαλατακι,ολα θα πανε μια χαρα!

ρε κοριτσια ειχε αρχισει να χαζοσταζει το ενα μου στηθος και αρχισε και το αλλο...και χωρις μωρο ακομα μου καθεται λιγο περιεργα ενα στηθος που τρεχει...οχι συνεχεια βεβαια αλλα οποτε θυμαται μουσκευει μπλουζες.εσας, που οι περισσοτερες ειστε και λιγο πιο προχωρημενες σε βδομαδες,σταζει?

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Καλημέρα και Καλή εβδόμάδα σε όλες σας.

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες δίνετε και είστε όλες άψογες. Οτίλια, καλύτερη περιγραφή και από εμένα έκανες όσων αφορά τις κλωτσιές. Όντως για 2 μέρες πρέπει να κοίταγε προς τα μέσα και με πέθαινε. Ειδικά όταν κλώτσαγε προς τον κόλπο νόμιζα ότι θα εκτιναχθώ. Τώρα πάλι γυρίσαμε στην φυσιολογική μας θέση και γεμίζει η κοιλιά μου καρούμπαλα.

Διαφημίσεις

Αϋπνίες δεν λες τίποτα.Βασικά το πρόβλημα είναι ότι κατουριέμαι κρατιέμαι όσο μπορώ αλλά αν σηκωθώ μετά ξυπνάω και δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ.Έτσι σηκώθηκα μαγείρεψα,σιδέρωσα έγραψα εδώ και μετά κατά τις 6 πήγα πάλι για ύπνο.Ευτυχώς ξυπνήσαμε 9 με τον γιο μου και κοιμήθηκα λίγο.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

καλημέρα κορίτσια!!

Δεν έχω καθόλου αϋπνίες, ίσως βοηθά μια κούπα ζεστό γάλα που πίνω λίγο πριν ξαπλώσω το βράδυ...Και το ότι δεν πίνω καθόλου καφέ.Κοιμάμαι ένα 10ωρο το βράδυ και ένα 3ωρο το μεσημέρι...κοινώς σαν γουρουνάκι!:tongue:Όλοι με κοροϊδεύουν και μου λένε κοιμήσου τώρα που μπορείς γιατί σε λίγο καιρό θα τρως πολύ ξενύχτι!!:(

Τώρα όσον αφορά τις θηλές,κοιτάνε προς τα έξω και δεν έχω δει καθόλου γαλατάκι...λέτε να αργήσει να κατέβει ή είναι πολύ νωρίς;;:rolleyes:

Και εμένα οι θηλές μου προς τα έξω κοιτάνε αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι από γαλατάκι!!! Από αυπνίες είμαι αναλόγως. Κάποιες μέρες με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, κάποια άλλα βράδια όπως εχθές μετράω πρόβατα, πεταλούδες κ.λ.π..

Ακριβώς έτσι.Βάζουν τα μωρά σε θερμοκοιτίδα για την περιπτωση που παρουσιασουν υπογλυκαιμια ή κατι άλλο μου έχουν πει που σχετιζεται με το ασβέστιο,δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι. Αυτο που με απασχολεί ειναι να μπορέσω να του δώσω το πρωτόγαλα που λεγεται πως είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αλλά αν υπάρχει τρόπος να του δωσω ακομα κι αν είναι σε θερμοκοιτίδα,τοτε εντάξει. Ειναι και κάτι άλλα θέματα που με απασχολουν, θα ρωτήσω βέβαια την μαια, αλλά όσες έχετε εμπειρία θα ήθελα να μου λέγατε την γνώμη σας. Το μωρό ειναι καλύτερα να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι; επισης είναι καλυτερα να το παρει κανεις απο το μαιευτήριο με πορτ- μπεμπε ή με καθισματάκι αυτοκινήτου; Εγώ, έχω 2.30 ώρες ταξίδι μέχρι να φτάσω στην περιοχή που κατοικώ γιατι ζω στην επαρχία.

DVymp3.png

Gfjgp3.png

Γειά σας κορίτσια:P Εγώ έχω λίγες διαρροές κατά καιρούς αλλά βάζω τα επιθέματα και είμαι οκ. Από αϋπνίες δεν ταλαιπωρούμαι ιδιαίτερα αλλά δυσκολεύομαι να γυρίσω πια το βράδυ και ξυπνάω!!!!

Ξανθή στο ΙΑΣΩ πάντως τον Ιούλιο του 2009 που γέννησα εγώ και είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό, η μικρή δεν έφαγε καθόλου ξένο μου τη φέρνανε αμέσως μόλις ξυνπνούσε και ακόμη και αν την είχα ταϊσει μισή ώρα πριν. Άσε που πια μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί σου στο δωμάτιο οπότε ελέγχεις αν και τι του δίνουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι 3-4 μέρες στο μαιευτήριο δεν αποτελούν πρόβλημα για το θηλασμό μετα:P:p:p:p

dWXVp3.png

YqUap3.png

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι.Βάζουν τα μωρά σε θερμοκοιτίδα για την περιπτωση που παρουσιασουν υπογλυκαιμια ή κατι άλλο μου έχουν πει που σχετιζεται με το ασβέστιο,δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι. Αυτο που με απασχολεί ειναι να μπορέσω να του δώσω το πρωτόγαλα που λεγεται πως είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αλλά αν υπάρχει τρόπος να του δωσω ακομα κι αν είναι σε θερμοκοιτίδα,τοτε εντάξει. Ειναι και κάτι άλλα θέματα που με απασχολουν, θα ρωτήσω βέβαια την μαια, αλλά όσες έχετε εμπειρία θα ήθελα να μου λέγατε την γνώμη σας. Το μωρό ειναι καλύτερα να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι; επισης είναι καλυτερα να το παρει κανεις απο το μαιευτήριο με πορτ- μπεμπε ή με καθισματάκι αυτοκινήτου; Εγώ, έχω 2.30 ώρες ταξίδι μέχρι να φτάσω στην περιοχή που κατοικώ γιατι ζω στην επαρχία.

Με 2:30 ώρες ταξίδι καθισματάκι αυτοκινήτου και μόνο θα σου έλεγα!!! Τώρα για τον ύπνο, εμένα μου είχαν πει στο πλάι αλλά η δικιά μου γυρνούσε κατευθείαν ανάσκελα, θα δεις τι θα σου πει και ο παιδίατρός σου βέβαια.

dWXVp3.png

YqUap3.png

κι εμένα οι θηλές προς τα έξω κοιτάνε προς το παρόν, αλλά ούτε κι εγώ έχω βγάλει γάλα ακόμη. Το κόλπο με το ζεστό γάλα πριν τον ύπνο μου το έχει πει κι εμένα ο γυναικολόγος μου οτι χαλαρώνει και βοηθάει στον ύπνο. Εγώ πάντως είχα ανέκαθεν την συνήθεια και την διατηρώ ακόμη, να διαβάζω ένα βιβλίο όταν ξαπλώνω κι έτσι με παίρνει ο υπνος

DVymp3.png

Gfjgp3.png

όντως το πρωτόγαλα είναι πολύ σημαντική πηγή ιχνοστοιχείων και βιταμινών..αλλά μπορείς να κάνεις αυτό που είπε και η xanp-να το μαζεύεις με ένα θήλαστρο και να πεις στις μαίες να του δίνουν από αυτό.Επίσης, η μαία μου μου είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε όλες από την πρώτη μέρα γάλα.Δηλαδή μπορεί να μπει το μωρό στη θερμοκοιτίδα κ εσύ εκείνη τη μέρα να μην έχεις γάλα.Μπορεί να έρθει το γαλατάκι μαζί με το μωράκι σου!:-PΥπάρχουν,ακόμα κάποια μαιευτήρια που μπορείς να έχεις το μωράκι πάντα δίπλα σου(λέγεται rooming-in), αφού βγει απο τη θερμοκοιτίδα, αρκεί να το πεις στην προϊσταμένη.Εγώ αυτό θα κάνω για να αποφύγω όσο γίνεται το γάλα-σκόνη.

ναι αλλα το πρωτογαλα πως να το τραβηξεις με το θηλαστρο?επι της ουσιας ειναι λενε πολυ μικρη η ποσοτητα του...μια φιλη παντως που εκανε διδυμακια και μπηκαν θερμοκοιτιδα γιατι ηταν πολυ μικρουλια,τα βγαζαν και της τα εβαζαν στο στηθος οποτε ηταν να φανε.ρωτησε να δεις αν γινεται αυτο εκει που θα γεννησεις.

επισης για την επιστροφη στο σπιτι,για μια τοσο μεγαλη αποσταση κι εγω θα επελεγα καθισματακι αυτοκινητου.ειναι πιο ασφαλες και κραταει το μωρακι πιο σταθερο.

οσο για τις αυπνιες...παω μεχρι το wc αλλα επιστρεφω στο κρεββατι και διαβαζω κανενα βιβλιο ωσπου να ζαβλακωθω και παλι.για να κατεβω και να κανω δουλειες ουτε λογος!

στο θεμα των θηλων εχω προβλημα μεγαλο, αλλα απ'οτι διαβαζω ολα τα στηθη ανεξαρτητα μορφολογιας ειναι καταλληλα για σιτιση του μπεμπε.το διαβαζω ξανα και ξανα μαζι με ολες τις συμβουλες θηλασμου που βρισκω για να το εμπεδωσω:)

line_line_typew4_beg_d_typew6_time_1247889600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.giftt1108c2.aspx

Καλό μεσημέρι! Εγώ βγάζω γάλα και μάλιστα μπόλικο από την 20η εβδομάδα, όχι κάθε μέρα το ίδιο βέβαια. Επίσης, έχω εξέχουσες θηλές, υπάρχει περίπτωση να μπουν ξαφνικά μέσα; Τι ήταν αυτό που είπες xanp; Με το που ήταν να φάει ο μπέμπης σου μαζεύονταν;; Αϋπνίες δεν έχω ιδιαίτερες, αλλά νυστάζω όλη μέρα, δε χορταίνω ύπνο και δεν κοιμάμαι μεσημέρι. Νεφέλη καρεκλάκι αυτοκινήτου, εγώ και για το μισάωρο που θα διανύσουμε με αυτοκίνητο σε καρεκλάκι θα το βάλω. Είναι πιο ασφαλές!

VbTYp1.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...