Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Δεκεμβρίου 2017

Recommended Posts

Το ιδανικο ειναι να θηλασετε την πρωτη ωρα,αλλα κ που θηλασα στη 1,5δ εγινε κ κτ

Παντως δ βγαζουμε με το θηλαστρο για να δουμε ποσο εχουμε,παντα το μωρο πινει πιο πολυ

Μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος πιθανον να εχουμε παραπανω γαλα,αν μενει πολυ κ δυσφορουμε μπορουμε να βγαλουμε λιγο με το χερι ισα να ανακουφιστουμε,με το θηλαστρο αν βγαλουμε πολυ μπορει να το κανουμε χειροτερο δινοντας περισσοτερο ερεθισμα στο στηθος.εχοντας υπερπαραγωγη στο πρωτο απλα λεω οτι δ ειναι απαραιτητο το θηλαστρο γι αυτο το λογο.οταν λεμε για γαλα εννοουμε να θηλαζω με δυο πετσετες προσωπου κ να της κανω μουσκεμα,κ να χρειαστει να δινω το ιδιο στηθος για 6ωρες για να το μειωσω

Γενικα οι ζεστες κομπρεσες μαλακωνουν το στηθος ενω οι κρυες ειναι για μετα το θηλασμο αν εχουμε υπερπαραγωγη.οπως κ να βγαλουμε γαλα στο ντουζ ενω πεφτει το νερο στην πλατη,αν εχει πολυ γαλα,ειναι πιο ευκολο

Καποιες μπορει να εχουν εντονη ροη κ το συντριβανακι το βλεπουν κ εκτος ντουζ(ειχα στο πρωτο)

Ολα τα νεογεννητα εχουν το ενστικτο του θηλασμου.η κορη μου θηλαζε παντως καλυτερα.καθε ζευγος μαμας-μωρου ειναι μοναδικο κ κτ που δουλευει σε καποιους σε αλλους μπορει οχι

Κ φυσικα το πιο σημαντικο ειναι να μεγαλωνουνε αγαπη τα μωρακια κ να μην κολλαμε σε τι γαλα πινουν

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, lizaki1111 είπε:

Eγω νομιζω δεν εχω συσπασεις η δεν τις καταλαβαινω.Μπορει να τις μπερδευω με τις κινησεις του μωρου..δεν ξερω...

και εγω στον πρωτο δεν ενιωθα τιποτα και οταν πηγα να μπω με προκληση λογω πιεσης μου ειπε ότι εχω κανονικα συσπασεις και οτι ριχα και διαστολη.εγω δεν ενιωθα απολυτως τιποτα.Μου ειπε να μεινω και να κανκυμε προκληση επειδη ειχα πιεση 16/10 και ημουν και 4 μερες πριν τις 40 εβδομαδες.οταν λεμε τιποτα ουτε" με εναν πονο" που λενε.

πρίν από 24 λεπτά , gtkt1311 είπε:

Κοριτσια μου θα απαντησω σε ολες μαζι! ! Με λενε Γιουλη ειμαι 36 κ περιμενω αγοράκι!! Εχω ενα κοριτσακι 32 μηνων κ ενα αγορακι 18 μηνων! ! Χαμος οπωσ καταλαβαινετε στο σπιτι. Εγω δουλευω ακομα, τωρα εχω αδεια γιΤι τα μικρα μου πηγαν πρωτη φορα παιδικο την Παρασκευη. Ελπιζω να προσαρμοστουν συντομα γιατι εχω μονο 10  μερες αδεια! !Ειμαι 23+2  κ στην β επιπεδου το αγορακι μου ηταν 460 γρ. Ο τραχηλοσ μου κλασσικα 3 εκατοστα οπωσ κ σε ολα τα παιδια μου βαζω κολπικα          utrogestan  2        φορεσ την ημερα.

Να τα χαιρεσε τα παιδάκια σου! καλη προσαρμογή να εχουν και εσυ καλη δυναμη!

4ywWp2.png

:)Μανουλες Δεκεμβρίου 2017:)

1)@sofaki887- κορίτσι:-D ΠΗΤ-24.11.17

2)@tinkerbell1991 - αγόρι:-D  ΠΗΤ-30.11.17

3)@Marigula - κορίτσια:-D:-D ΠΗΤ-30.11.17

4)@IoannaMas - αγόρι:-D ΠΗΤ-02.12.17

5)@natasaki34 - αγόρι:-D ΠΗΤ-05.12.17

6)@Maria D - αγόρι:-D ΠΗΤ-08.12.17

7)@ERIANTON - αγόρι:-D ΠΗΤ-10.12.17

8 )@Alzira - κορίτσι:-D ΠΗΤ-10.12.17

9)@palmoira - αγόρι:-D ΠΗΤ-11.12.17

10)@Rena87 - κορίτσι:-D ΠΗΤ-12.12.17

11)@lizaki1111- κορίτσι:-D ΠΗΤ-13.12.17

12)@Maria K8 -  αγόρι:-D ΠΗΤ-13.12.17

13)@Elpidaaa - αγόρι:-D ΠΗΤ-15.12.17 

14)@Dwroulita85 - αγόρι:-D ΠΗΤ-15.12.17

15)@gaidaki- αγόρι:-D ΠΗΤ-16.12.17

16)@Eutuxia25- κορίτσι:-D ΠΗΤ-17.12.17

17)@butterfly1986 - αγόρια:-D:-D ΠΗΤ-17.12.17

18)@Martha15- ΠΗΤ-19.12.17

19)@Αναστασία33- αγόρι:-D ΠΗΤ-21.12.17

20)@tina26 - αγόρι:-D ΠΗΤ-30.12.17

21)@gtkt1311 - αγόρι:-D ΠΗΤ-30.12.17

22)@Natale1 - κορίτσι:-D ΠΗΤ-31.12.17

tt1db33b

4 ώρες πρίν, Natale1 είπε:

Εμενα μου προτεινε ο γιατρος τη prevenstria της frezyderm. Αμελω να βαζω καποιες μερες,προς το παρον δεν εχω δει κατι.

Καπως ασχετο αλλα με τη φυλαξη βλαστοκυτταρων εχετε ψαχτει καθολου; Προσπαθω να βγαλω ακρη αν αξιζει/ποια εταιρεια κτλ..

Με την φύλαξη, το εψαξα πολύ καλά στην μικρή μου. Ειχα παρακολούθηση και σεμινάριο γι αυτό το θέμα. 

Καταρχάς δεν θέλω να σας επηρεάσω με την άποψη μου. 

Τελικά στην μικρή μου δεν το έδωσα πουθενά. Οι ιδιωτικές εταιρείες ήθελαν κ θελουν ενα κοπή ευρώ!!! Ξεπερνούν το 1000 την πρώτη φορά κ μετά συνδρομή τον χρόνο μέχρι τα, 18 του μωρού. Το θέμα δεν ήταν αυτό, αλλά αν το χρειαστείς δεν είναι έγκυρο 100% οτι θα είναι συμβατό ακόμη κ στο ίδιο το μωρό! 

Εντάξει λένε πάμε στην δωρεάν σε ίδρυμα. Εδώ έχουν την ευχαιρεια να το χρησιμοποιήσουν οποτεδήποτε σε οποιοδήποτε. Δεκτό αφού δεν πληρώνεις κ κάνεις δωρεαν. Το άσχημο σε εμάς ήταν επειδή ήταν σε άλλη επαρχία κ όχι σε αυτή που εδρεύει το ίδρυμα σου έστελναν το κουτί με το ταξί κ είχες εσύ την ευθύνη να στο δώσει ο γιατρός κ να πάεις να το στείλεις πίσω. Που μυαλό εκείνη την ώρα για τέτοια. Ετσι το αφήσαμε. 

Πιστεύω αν θέλεις να κάνεις κάτι η δωρεά είναι οτι καλύτερο!!! 

Για τις ραγάδες κοπέλες, γνήσιο ελαιόλαδο!!! 

• Μου αρέσει 1

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα ! Αγωνία σήμερα , θα πάω στο γιατρό και έχω να την δω αρκετό καιρό τη μπέμπα και μου έλειψε. Όσο για το θηλασμό μακάρι όσες το θέλουμε να τα καταφέρουμε αλλά και να μην τα καταφέρουμε πάλι όλα καλά όλες το καλύτερο για το μωράκι θέλουμε. Λέω να αγοράσω ένα θηλαστρο μιας και ελπίζω να το χρειαστώ λίγο μόνο συμπληρωματικά για να υπάρχει μια ασφάλεια στην κατάψυξη σε περίπτωση προσωρινής μείωσης αλλά δεν είμαι σίγουρη, θα ρωτήσω και σύμβουλο κατά πόσο στέκει αυτό.

Νιώθω ότι περνάει ο καιρός πάρα πολύ γρήγορα, σα χτες που έμαθα για την εγκυμοσύνη και τώρα μπήκα στον 7ο.

• Μου αρέσει 5

MugJp2.png 

Καλημέρες κι από μένα.

Σήμερα πρώτη μέρα επιστροφή σε full time ωράριο στη δουλειά.

Πάντως αυτό με τις συσπάσεις με προβληματίζει και μένα.Δεν έχω νιώσει καμιά εκτός αν τις μπερδεύω με του μωρού.Κι αυτό είναι και το μόνο μου άγχος.Αν θα πάρω χαμπάρι τι γίνεται εγκαίρως γιατί απέχω και καμια ώρα από την κλινική.

συσπαση ειναι και η ελαχιστη αισθηση σφιξιματος στην κοιλιτσα μας.και οταν σκληραίνει αλλα και χωρις να τις καταλαβαινουμε γινονται.προετοιμαζουν την μητρα για την γεννα.

1. Είναι φυσιολογικό να έχω συσπάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Είναι εντελώς φυσιολογικό. Όλοι οι μύες του σώματός μας συσπώνται δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μήτρα. Χάρη στους υπερηχογράφους, έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η μήτρα είναι πολύ «δραστήρια», ακόμα κι όταν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Συνήθως, οι συσπάσεις ακολουθούν μια γραμμική πορεία: από τη βάση προς την κορυφή της μήτρας ή το αντίστροφο. Όταν όμως πρόκειται για περίοδο εγκυμοσύνης, τότε η δραστηριότητα αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη. Κυρίως όταν ο μικρός κάτοικος της μήτρας μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να ακουμπά τα τοιχώματά της. Οι μικρές κλοτσιές ή μπουνιές του εμβρύου λειτουργούν πολλές φορές ως ερέθισμα που προκαλεί σύσπαση. Γι' αυτό, γύρω στους τέσσερις μήνες, αρχίζουμε να νιώθουμε τις συσπάσεις, οι οποίες όμως δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτή τη φάση της κύησης, αλλά προϋπήρχαν ακόμα και πριν από τη σύλληψη. Αν και δεν προκαλούν πόνο, είναι εύκολο να τις αναγνωρίσει κανείς: η κοιλιά σκληραίνει για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώνει ξανά.
2. Ποια είναι η χρησιμότητά τους;
Καθώς τα πάντα στη φύση είναι σχεδιασμένα με σοφία, δεν θα μπορούσαν αυτές οι συσπάσεις να γίνονται χωρίς λόγο. Η μήτρα επωφελείται από αυτές και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Καθώς τεντώνεται, προετοιμάζεται για να επιμηκυνθεί κατά περίπου τρεις φορές από το ξεκίνημα έως το τέλος της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, οι συσπάσεις βοηθούν τις φλέβες της μήτρας να αδειάσουν και στη συνέχεια να ξαναγεμίσουν με καλά οξυγονωμένο αίμα. Τέλος, οι συσπάσεις που ονομάζονται Braxton Hicks (από το όνομα του βρετανού γυναικολόγου που αναφέρθηκε σε αυτές το 1872) είναι μια καταπληκτική «γυμναστική» για τη μήτρα ενόψει της ημέρας του τοκετού. Είναι σαν να κάνει εξάσκηση για να είναι σε τέλεια φόρμα τη στιγμή που θα πρέπει να ανοίξει δρόμο για το μωρό. Δεν είναι τίποτα άλλο από την «πρόβα τζενεράλε» του τοκετού.

3. Πότε να ανησυχήσω;
Από τη στιγμή που οι συσπάσεις γίνουν επώδυνες ή σας προκαλούν έντονη δυσφορία γιατί είναι πολύ συχνές, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τη μαία ή το γυναικολόγο σας. Κυρίως εάν βρίσκεστε ακόμη μακριά από την ημερομηνία του τοκετού. Ο λόγος είναι ότι οι φυσιολογικές συνήθως συσπάσεις ενδέχεται να γίνουν παθολογικές και να προκαλέσουν διαστολή του τραχήλου, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποβολή ή πρόωρη γέννα. Γι' αυτό, ο γιατρός σας θα πρέπει να σας εξετάσει άμεσα και να διαπιστώσει την κατάσταση του τραχήλου. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται συχνότερα σε γυναίκες των οποίων ο μυς της μήτρας δεν είναι αρκετά σφιχτός, είτε επειδή έτσι γεννήθηκαν είτε επειδή έχουν υποβληθεί σε ενδομήτριες χειρουργικές επεμβάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο τράχηλος δεν μπορεί να αντισταθεί στην πίεση που του ασκείται από τις συσπάσεις Braxton Hicks, οι οποίες σε μια άλλη γυναίκα θα περνούσαν απαρατήρητες. Επίσης, εμπύρετες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν έντονες συσπάσεις, γι' αυτό μην παίρνετε ποτέ αψήφιστα ιούς και βακτήρια. Πρέπει οπωσδήποτε να απευθύνεστε στο γιατρό σας.
  • Μου αρέσει 3

4ywWp2.png

Διαφημίσεις

Τα εχω διαβάσει κι εγώ.Το μεγαλο μου μπέρδεμα ειναι αυτό το σκληραινει.Εμενα η κοιλιά μου ειναι σκληρη στο συνολο της ή τουλαχιστον έτσι τη νιωθω.

Επίσης τραβήγματα μικρους πονους νιωθω αλλά μπορεί να είναι και οι αλλαγες του σωματος.

πρίν από 20 λεπτά , ERIANTON είπε:

συσπαση ειναι και η ελαχιστη αισθηση σφιξιματος στην κοιλιτσα μας.και οταν σκληραίνει αλλα και χωρις να τις καταλαβαινουμε γινονται.προετοιμαζουν την μητρα για την γεννα.

1. Είναι φυσιολογικό να έχω συσπάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Είναι εντελώς φυσιολογικό. Όλοι οι μύες του σώματός μας συσπώνται δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μήτρα. Χάρη στους υπερηχογράφους, έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η μήτρα είναι πολύ «δραστήρια», ακόμα κι όταν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Συνήθως, οι συσπάσεις ακολουθούν μια γραμμική πορεία: από τη βάση προς την κορυφή της μήτρας ή το αντίστροφο. Όταν όμως πρόκειται για περίοδο εγκυμοσύνης, τότε η δραστηριότητα αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη. Κυρίως όταν ο μικρός κάτοικος της μήτρας μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να ακουμπά τα τοιχώματά της. Οι μικρές κλοτσιές ή μπουνιές του εμβρύου λειτουργούν πολλές φορές ως ερέθισμα που προκαλεί σύσπαση. Γι' αυτό, γύρω στους τέσσερις μήνες, αρχίζουμε να νιώθουμε τις συσπάσεις, οι οποίες όμως δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτή τη φάση της κύησης, αλλά προϋπήρχαν ακόμα και πριν από τη σύλληψη. Αν και δεν προκαλούν πόνο, είναι εύκολο να τις αναγνωρίσει κανείς: η κοιλιά σκληραίνει για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώνει ξανά.
2. Ποια είναι η χρησιμότητά τους;
Καθώς τα πάντα στη φύση είναι σχεδιασμένα με σοφία, δεν θα μπορούσαν αυτές οι συσπάσεις να γίνονται χωρίς λόγο. Η μήτρα επωφελείται από αυτές και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Καθώς τεντώνεται, προετοιμάζεται για να επιμηκυνθεί κατά περίπου τρεις φορές από το ξεκίνημα έως το τέλος της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, οι συσπάσεις βοηθούν τις φλέβες της μήτρας να αδειάσουν και στη συνέχεια να ξαναγεμίσουν με καλά οξυγονωμένο αίμα. Τέλος, οι συσπάσεις που ονομάζονται Braxton Hicks (από το όνομα του βρετανού γυναικολόγου που αναφέρθηκε σε αυτές το 1872) είναι μια καταπληκτική «γυμναστική» για τη μήτρα ενόψει της ημέρας του τοκετού. Είναι σαν να κάνει εξάσκηση για να είναι σε τέλεια φόρμα τη στιγμή που θα πρέπει να ανοίξει δρόμο για το μωρό. Δεν είναι τίποτα άλλο από την «πρόβα τζενεράλε» του τοκετού.

3. Πότε να ανησυχήσω;
Από τη στιγμή που οι συσπάσεις γίνουν επώδυνες ή σας προκαλούν έντονη δυσφορία γιατί είναι πολύ συχνές, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τη μαία ή το γυναικολόγο σας. Κυρίως εάν βρίσκεστε ακόμη μακριά από την ημερομηνία του τοκετού. Ο λόγος είναι ότι οι φυσιολογικές συνήθως συσπάσεις ενδέχεται να γίνουν παθολογικές και να προκαλέσουν διαστολή του τραχήλου, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποβολή ή πρόωρη γέννα. Γι' αυτό, ο γιατρός σας θα πρέπει να σας εξετάσει άμεσα και να διαπιστώσει την κατάσταση του τραχήλου. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται συχνότερα σε γυναίκες των οποίων ο μυς της μήτρας δεν είναι αρκετά σφιχτός, είτε επειδή έτσι γεννήθηκαν είτε επειδή έχουν υποβληθεί σε ενδομήτριες χειρουργικές επεμβάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο τράχηλος δεν μπορεί να αντισταθεί στην πίεση που του ασκείται από τις συσπάσεις Braxton Hicks, οι οποίες σε μια άλλη γυναίκα θα περνούσαν απαρατήρητες. Επίσης, εμπύρετες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν έντονες συσπάσεις, γι' αυτό μην παίρνετε ποτέ αψήφιστα ιούς και βακτήρια. Πρέπει οπωσδήποτε να απευθύνεστε στο γιατρό σας.

Καλημερα κι απο μενα!!! Αρα ειχα δικιο που μου φανηκε οτι τις παθαινω και μετα τα κλοτσιδια, δεν ηταν ιδεα μου!!!

tt1db33b

πρίν από 3 λεπτά , Maria K8 είπε:

Τα εχω διαβάσει κι εγώ.Το μεγαλο μου μπέρδεμα ειναι αυτό το σκληραινει.Εμενα η κοιλιά μου ειναι σκληρη στο συνολο της ή τουλαχιστον έτσι τη νιωθω.

Επίσης τραβήγματα μικρους πονους νιωθω αλλά μπορεί να είναι και οι αλλαγες του σωματος.

οταν εισαι ξαπλωμενη στο πλαι ειναι το ιδιο σκληρη?Η δικη μου οταν ειμαι ορθια ειναι αρκετα σκληρη σε αντίθεση με την ξαπλα που ειναι μαλακη.οταν ειμαστε ορθιες και βαραινει και τσιτωνει

πρίν από 3 λεπτά , Αναστασία33 είπε:

Καλημερα κι απο μενα!!! Αρα ειχα δικιο που μου φανηκε οτι τις παθαινω και μετα τα κλοτσιδια, δεν ηταν ιδεα μου!!!

βεβαια...μα για αυτο λενε οχι χαιδεματα . προκαλούμε το εμβρυακι να κλωτσισει ,ανταποδιδει στα χαδια.δεν ειναι οτι χαιδευουμε την κοιλια και σκληραινει.

4ywWp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...