Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 14 ώρες πρίν, Zizel17 είπε:

Καλησπέρα και εύχομαι σε όλες με το μωράκι τους σύντομα στην αγκαλιά!

Θα ήθελα τη συμβουλή από όποιο κορίτσι είχε αντίστοιχη εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι σχετικό. Ξεκινήσαμε φέτος τη διαδικασία της εξωσωματικής (εγώ 34 ο σύζυγος 48) λόγω κακής ποιότητας και χαμηλής κινητικότητας του σπέρματος. Επίσης ανακαλύψαμε πως έχουμε κατακερματισμό 50%. Βγάλαμε 4 βλαστοκύστες. Αποτέλεσμα μια παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα λόγω χρωμοσωματικης ανωμαλίας και μια βιοχημική. Στη 2η εξωσωματική (με τη μέθοδο zymot) κάναμε προεμφυτευτικό έλεγχο πάλι σε 4 βλαστοκύστες από άριστες μέχρι μέτριες. Αποτέλεσμα: όλες με χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσο πιο ψύχραιμα μπορώ αυτό το σοκ. Ο γιατρός είναι της άποψης πως είναι θέμα τύχης. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά είμαστε τόσο άτυχοι.

Γενικά είμαστε και οι δύο υγιέστατοι, με φυσιολογικούς καρυοτυπους και κανένα θέμα στον οικογενειακό κύκλο. 
      Δεν έχουμε δει ανδρολόγο, αλλα ο γιατρός πιστεύει πως οι βιταμίνες που δίνουν, προσφέρουν  απειροελάχιστη βελτίωση. 

Είχατε κάποια ανάλογη εμπειρία και αν ναι, πώς το διαχειριστήκατε; Συνεχίσατε το ίδιο πρωτόκολλο; Και αν ναι, σας ήρθε το μπεμπακι σας; Φοβάμαι μήπως προσπαθούμε χωρίς προοπτική. Υπερευχαριστω όποια μου δώσει τα φώτα της! 

Γεια σου κορίτσι, σχολιάζω πρώτη φορά αλλά παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό καθώς είμαι κι εγώ στο club τις υπογονιμότητας. Λυπάμαι πολύ για την ατυχία σας και για τις δύο προσπάθειες σας. Είχα ρωτήσει κι εγώ τον γιατρό μου για προεμφυτευτικό και με είπε υπερβολική, έχω μία τάση στην υπερβολή. 

Γενικά να ξέρεις πως οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι όντως τυχαίο γεγονός. Μπορεί δηλαδή στην επόμενη προσπάθεια να μην έχετε ούτε μία. Αλλά γενικά η εικόνα του σπέρματος βοηθάει στο να γίνει μία πρόβλεψη ότι μπορεί δλδ να υπάρχουν. Κι εγώ με την τύχη μου τα έχω βάλει οπότε σε καταλαβαίνω πως νιώθεις και δεν θα σου πω κάτι να σε παρηγορήσω, δεν έχω λόγια πια. 

Αυτό που θα σου πω είναι πως εγώ προσωπικά σίγουρα θα πήγαινα σε ανδρολόγο. Ο σύζυγος μου βελτίωσε την μορφολογία από 3% σε 7% με συμπληρώματα. Ωστόσο δεν έχει πρόβλημα με τον κατακερματισμό, ήταν φυσιολογικός. Ακόμα και μία μικρή βελτίωση τύπου 1% είναι βελτίωση και το πιστεύω. Δίνουμε τόσα λεφτά και τόση ψυχική δύναμη για όλο αυτό που ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Προσωπική μου άποψη βέβαια. 

Αυτό όμως που θέλω να σε ρωτήσω είναι: κάνατε κι εσείς καρυότυπο, ο καθένας χωριστά; Θα μπορούσες να μου πεις που τον κάνατε και πόσο σας κόστισε; Σ' ευχαριστώ!

• Μου αρέσει 1

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση απο το Parents

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , anemoni1989 είπε:

Διαβασα,  αλλα δεν ειναι δυνατον να θυμαμαι τις λεπτομέρειες της καθεμιας... Εγω καταλαβα (και απο τα λεγομενα σου)  οτι σε αγχωσε ο γιατρος που σ πε πως εχεις ενδομητριωση και δεν θα κανεις παιδι χωρις λαπαροσκοπηση (πραγμα που το εδεσες σκοινι κορδονι και εχεις κατααγχωθει και εχεις καταδικασει τον εαυτο σου)  και πως παιρνεις βιταμίνες και φυλλικο χωρις να ρωτησεις κανεναν (αφου αποδειχθηκε πως παιρνεις εις διπλουν φυλλικο οξυ).  Οπως και να χει δεν ειχα σκοπο ουτε να τσακωθω ουτε να αρπαχτω... Κουβεντα κανουμε εδω περα και οσα λεμε υποτειθεται ειναι φιλικα και λογια ενθαρρυνσης και συμπαραστασης. 

ενωητε δεν αρπαχτικα απλα ηταν σα να τοειπες με αγανακτιση ποιο πανω αν ειχεςδει εκτος οτι ο γιατρος με εχει ανχοσει και δεν με εχει ανχωσει ο γιατρος αλλα η κατασταση στην οποια ειμαι! οσο για το φυλλικο και τις βηταμηνες επισης ρωτησα τον ιδιο γιατρο και μου ειπαι ας τα περνω και τα δυο δεν μπικα σε ενα φαρμακειο καιτα πειρα!

δεν νομιζω να εγραψα πουθενα οτι τα πειρα απομονη μου!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 40,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ungry girl

2701

• Nati85

2289

• elenakii22

2033

• alina80

1980

πρίν από 17 λεπτά , alina80 είπε:

Από τεχνητή εμμηνόπαυση άλλο τίποτα! Φυσικά και έκανα. Πρώτη τεχνητή εμμηνόπαυση με φάρμακα στα 21-22 για εννια μήνες. Τότε η κύστη ήταν 3,5 εκατοστά και προσπαθήσαμε να μικρύνει τουλάχιστον. Δεν πέτυχε. Στα 23 έκανα την πρώτη λαπαροσκόπηση. Πάλι εννιά μήνες τεχνητή εμμηνόπαυση με ενέσεις αυτή τη φορά. Μέχρι τα 29 ήμουν μια χαρά (παρακολουθιομουν με υπέρηχο κάθε έξι μήνες). Και εκεί το καλοκαίρι του 2009 τσουπ πάλι κύστες. Έξι εκατοστά στη μία πλευρά και νομίζω μια μικρή στην άλλη. Δεύτερη επεμβαση, τρίτη τεχνητή εμμηνόπαυση. Πιο ζόρικα αυτή τη φορα, δεν άντεχα τις εξάψεις, έκλαιγα χωρίς λόγο. Πήρα και κάτι φάρμακα που δίνουν για τα συμπτώματα στην κανονική εμμηνόπαυση. Τον άντρα μου τον συνάντησα κάνα μηνα μετά από αυτή την επέμβαση και τα φτιάξαμε μετά από ένα μήνα. Οπότε μετά το εννιαμηνο της εμμηνόπαυσης προφανώς και ούτε είχαμε σκεφτεί για παιδί. Τελευταία τεχνητή εμμηνόπαυση έκανα το 2012, με αντισυλληπτικά αυτή τη φορά τα οποία τα έπαιρνα χωρίς διακοπή. 

Στη δική σου περίπτωση τώρα, αν τελικά όντως χρειαστεί αφαίρεση, και εφόσον προσπαθείς για παιδί, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μην κάνεις διακοπή περιόδου και να προσπαθήσεις για παιδί αμεσως. Αλλωστε αν μείνεις έγκυος περίοδο δεν θα έχεις.

Έκανε φίλη μου Μάιο λαπαροσκοπική αφαίρεση κυστης, Αύγουστο έμεινε έγκυος. 

Για μένα πήγαινε σε άλλο γιατρό. Δες τι θα σου πει και εκείνος. Και μετά βλέπεις τι θα κανεις. 

Πολύ ταλαιπωρία Αλινα μου...

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 11 λεπτά , Ungry girl είπε:

πω ρε παιδι μου ενα σορο! τι εχειςτραβιξει πραγματικα!

εμενα αυτος μου ειπαι για3 μηνη εμηνοπαυση αλλα απο διαφορες κοπελες πουεχουν κανειλαμπαροσκοπιση λενε οτι μετα απο τις ενεσεις μολης τους ξαναηρθε πριοδος μηνανε με την πρωτη βασικα γι αυτο σε ρωτησα αν δεν προσπαθουσες τοτε!

αληθεια σκευτεσαι να ξανα κανεις λαμπαροσκοπιση?

Ο γιατρός μου είναι αρνητικός στην τρίτη επέμβαση, αφού ο οργανισμός μου ξαναδημιουργει κύστες. Η γνώμη του είναι μόνο αν αποφασίσω να κάνω εξωσωματική και εφόσον συμφωνούν και οι εξωσωματικοι να γίνει η επέμβαση και σε ένα δίμηνο να προχωρήσω σε αυτή τη λύση. Επίσης πια αν γίνει άλλη επέμβαση θα είναι με καισαρική τομή, αναγκαστικά. 

@MelinaFo μου ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι έτσι μαζεμένα που τα έγραψα κι εγώ κατάλαβα ότι είναι πολλά. Χαχα... 

πραγματικα παραπολλα οχι πολλα μαλλιστα οποτε εαν ειχες κανει μετατην λαμπαροσκοπηση προσπαθεια για παιδι θα ειχες και παιδι και θα ειχες ξεμπερδεψει με την ενδομητριωση ετσι! τουλαχιστον λενε οτι ηεγκυμοσηνη βοηθαγια να μην ξανα βγει! ευχωμαι συντομα να μας ερθουν τα καλητερα!

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Ungry girl είπε:

ενωητε δεν αρπαχτικα απλα ηταν σα να τοειπες με αγανακτιση ποιο πανω αν ειχεςδει εκτος οτι ο γιατρος με εχει ανχοσει και δεν με εχει ανχωσει ο γιατρος αλλα η κατασταση στην οποια ειμαι! οσο για το φυλλικο και τις βηταμηνες επισης ρωτησα τον ιδιο γιατρο και μου ειπαι ας τα περνω και τα δυο δεν μπικα σε ενα φαρμακειο καιτα πειρα!

δεν νομιζω να εγραψα πουθενα οτι τα πειρα απομονη μου!

Κοιτα,  σορυ που θα στο πω,  αλλα να αγανακτησω για μια κατασταση που δεν με αφορα,  δεν υπάρχει περιπτωση... Αν ησουν αδερφη μου ή φιλη μου,  θα αγανακτουσα... Εδω εισαι μια αγνωστη,  οποτε οι επιλογες σου δεν με επηρεάζουν,  αρα δεν θα αγανακτησω... Θα σ προτεινω απλα κατι,  οπως θα το προτεινα στον οποιο τυχαιο ακουγα την ιστορια του και ζητουσε την αποψη μου... Απο κει και περα,  θα σ επαναλαβω οτι δεν θυμαμαι τις λεπτομέρειες καμμιας εδω μεσα (καλως ή κακως μενω στην ουσια και οχι σε λεπτομέρειες)... Εγω εξεφρασσα την αποψη μου φιλικα... Απο κει και περα,  αφου ειδα οτι σε πειραζει,  σου υποσχομαι οτι δεν πρόκειται να ξανασχολιασω δικη αου αναρτηση,  παρα μονο αν γραψεις οτι ειδες θετικο τεστ!!! Για να μη χαλαμε τις καρδιες μας... Γιατι εγω ειλικρινά χαλιεμαι οταν παρεξηγουν τις προθεσεις μου... Σου ευχομαι καλη τυχη στην προσπαθεια σου και να βρεις ακρη συντομα. 

cO4Yp3.png

πρίν από 1 λεπτό , alina80 είπε:

Ο γιατρός μου είναι αρνητικός στην τρίτη επέμβαση, αφού ο οργανισμός μου ξαναδημιουργει κύστες. Η γνώμη του είναι μόνο αν αποφασίσω να κάνω εξωσωματική και εφόσον συμφωνούν και οι εξωσωματικοι να γίνει η επέμβαση και σε ένα δίμηνο να προχωρήσω σε αυτή τη λύση. Επίσης πια αν γίνει άλλη επέμβαση θα είναι με καισαρική τομή, αναγκαστικά. 

@MelinaFo μου ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι έτσι μαζεμένα που τα έγραψα κι εγώ κατάλαβα ότι είναι πολλά. Χαχα... 

Ειναι παρα πολλα οντως! Ευχομαι να μην χρειαστεις τπτ απο ολα αυτα ξανα! Αρκετα ταλαιπωρηθηκες τωρα πρεπει να χαρεις! Συντομα! Α μονο την καισαρικη χαχαχα αυτη εννοειται!!!!

tpnxp3.png

@anemoni1989 και @Farmakotriftena ευχαριστώ. Αισιόδοξη είμαι, δεν έχω και άλλη επιλογή. Αν κάθομαι και κλαίω τη μοίρα μου για όλα αυτά, ή για το ότι ξέρω ότι η δεξιά σάλπιγγα είναι σχεδόν άχρηστη ή ότι στα 45 θα πρέπει να κάνω επέμβαση για να αφαιρέσω ότι χρειαστεί ώστε να μειώσω το ρίσκο για άλλα χειρότερα δεν θα αλλάξει τίποτα. Επιλέγω λοιπόν να είμαι αισιόδοξη. Shit happen που λένε και οι Αμερικάνοι. Δεν θα το αφήσω να καθορίσει όλη μου τη ζωή. Θα του πάω κόντρα. Και θα κάνω και παιδί. Και δεν θα είμαι και η πρώτη. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Αναποδιές θα υπάρχουν πάντα. Τις αντιμετωπίζουμε και προχωράμε μπροστά. Και δεν σκοπεύω να κάνω καμιά έκπτωση στα θέλω μου για κανένα λόγο! 

• Μου αρέσει 8

πρίν από 2 λεπτά , anemoni1989 είπε:

Κοιτα,  σορυ που θα στο πω,  αλλα να αγανακτησω για μια κατασταση που δεν με αφορα,  δεν υπάρχει περιπτωση... Αν ησουν αδερφη μου ή φιλη μου,  θα αγανακτουσα... Εδω εισαι μια αγνωστη,  οποτε οι επιλογες σου δεν με επηρεάζουν,  αρα δεν θα αγανακτησω... Θα σ προτεινω απλα κατι,  οπως θα το προτεινα στον οποιο τυχαιο ακουγα την ιστορια του και ζητουσε την αποψη μου... Απο κει και περα,  θα σ επαναλαβω οτι δεν θυμαμαι τις λεπτομέρειες καμμιας εδω μεσα (καλως ή κακως μενω στην ουσια και οχι σε λεπτομέρειες)... Εγω εξεφρασσα την αποψη μου φιλικα... Απο κει και περα,  αφου ειδα οτι σε πειραζει,  σου υποσχομαι οτι δεν πρόκειται να ξανασχολιασω δικη αου αναρτηση,  παρα μονο αν γραψεις οτι ειδες θετικο τεστ!!! Για να μη χαλαμε τις καρδιες μας... Γιατι εγω ειλικρινά χαλιεμαι οταν παρεξηγουν τις προθεσεις μου... Σου ευχομαι καλη τυχη στην προσπαθεια σου και να βρεις ακρη συντομα. 

και ετσι ακριβος ειναι ολοι εδω λενε τι γνωμη τους οχι ομως με το δαχτιλο σηκωμενο σαν τυμωρια και οπωςειπες καλος η κακος αστο δενθα το συνεχισω γιατι δεν βγαζει πουθενα να μην ξανα ασχοληθεις οπως ειπες με δικη μου αναρτηση και να σαι καλα και καλη τυχη και σε εσενα!

πρίν από 5 λεπτά , Ungry girl είπε:

πραγματικα παραπολλα οχι πολλα μαλλιστα οποτε εαν ειχες κανει μετατην λαμπαροσκοπηση προσπαθεια για παιδι θα ειχες και παιδι και θα ειχες ξεμπερδεψει με την ενδομητριωση ετσι! τουλαχιστον λενε οτι ηεγκυμοσηνη βοηθαγια να μην ξανα βγει! ευχωμαι συντομα να μας ερθουν τα καλητερα!

Κοίτα όλα αυτά είναι υποθέσεις. Μπορεί και να είχαν γίνει χειρότερα τα πράγματα. Στα 23 το τελευταίο που σκεφτόμουν ήταν να κάνω παιδί. Παιδί θέλω με τον τωρινό μου σύντροφό, πιο πριν δεν ηθελα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , alina80 είπε:

Κοίτα όλα αυτά είναι υποθέσεις. Μπορεί και να είχαν γίνει χειρότερα τα πράγματα. Στα 23 το τελευταίο που σκεφτόμουν ήταν να κάνω παιδί. Παιδί θέλω με τον τωρινό μου σύντροφό, πιο πριν δεν ηθελα. 

ναι ναι σαφος απολυτα κατανοητο δεν το σηζηταμε λεω ρε παιδι μου απλα επιδη ειπες πως ογιατρος σου σουπροτηνει να μην κανειςακομα μιαλαμπαροσκοπηση γιαυτο!

απο δω και περα ολα θα γινουν οντως θελει πολυ δυναμηγια να ειναι κανεις αισιοδοξος! εγω δεν ειμαι και το παραδεχωμαι ειμαι το ακρος αντιθετο! αυτο σημενειπως εισαι δυνατη!

@alina80 σιγουρα θα τα καταφερεις γιατι εισαι αποφασισμενη και οταν κατι το θελεις τοσο πολυ θα ερθει.το φερνεις κοντα σου ολο και περισσοτερο.εχεις την θετικη μας σκεψη!!!

• Μου αρέσει 1

e6OVp3.pngExilp3.png

Just now, Ungry girl είπε:

ναι ναι σαφος απολυτα κατανοητο δεν το σηζηταμε λεω ρε παιδι μου απλα επιδη ειπες πως ογιατρος σου σουπροτηνει να μην κανειςακομα μιαλαμπαροσκοπηση γιαυτο!

απο δω και περα ολα θα γινουν οντως θελει πολυ δυναμηγια να ειναι κανεις αισιοδοξος! εγω δεν ειμαι και το παραδεχωμαι ειμαι το ακρος αντιθετο! αυτο σημενειπως εισαι δυνατη!

Εσένα μικρή θέλω να σε πιάσω ώρες ώρες να σε ταρακουνήσω! Ήσουν απογοητευμένη ήρθε και αυτός ο γιατρός και σε αποτελείωσε. Διάβασες αναλυτικά την ιστορία μου και σου έχω ξαναπεί ότι με όλα αυτά, και με τόσα χρόνια που είμαι πιο μεγάλη από εσένα και πάλι ο γιατρός μου δεν μου αποκλείει τη φυσιολογική σύλληψη. Δεν το λέω από μόνη μου ότι έχω πιθανότητες. Το λέει και ο γιατρός μου. Αλλά δεν με ακούς. Το εδεσες κόμπο ότι δεν μπορείς και σε έχει πάρει από κάτω. Ανασυγκροτησου σε παρακαλώ! Μία χαρά δυνατή είσαι, μην λες τέτοια. Και αισιόδοξη είσαι. Γιατί όποιος δεν είναι αισιόδοξος όπως είναι τα πράγματα στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν θα σκεφτόταν να κάνει παιδί. 

Και αισιόδοξη είσαι, και δυνατή είσαι και παιδί θα κάνεις. 

πρίν από 2 λεπτά , Nati85 είπε:

@alina80 σιγουρα θα τα καταφερεις γιατι εισαι αποφασισμενη και οταν κατι το θελεις τοσο πολυ θα ερθει.το φερνεις κοντα σου ολο και περισσοτερο.εχεις την θετικη μας σκεψη!!!

Ευχαριστώ πολύ! (Μου τελείωσαν και τα like και θα απαντώ σε όλα τα μηνύματα γιατί πραγματικά με συγκινείτε). Ανταποδίδω τις ευχές. 

Just now, alina80 είπε:

Εσένα μικρή θέλω να σε πιάσω ώρες ώρες να σε ταρακουνήσω! Ήσουν απογοητευμένη ήρθε και αυτός ο γιατρός και σε αποτελείωσε. Διάβασες αναλυτικά την ιστορία μου και σου έχω ξαναπεί ότι με όλα αυτά, και με τόσα χρόνια που είμαι πιο μεγάλη από εσένα και πάλι ο γιατρός μου δεν μου αποκλείει τη φυσιολογική σύλληψη. Δεν το λέω από μόνη μου ότι έχω πιθανότητες. Το λέει και ο γιατρός μου. Αλλά δεν με ακούς. Το εδεσες κόμπο ότι δεν μπορείς και σε έχει πάρει από κάτω. Ανασυγκροτησου σε παρακαλώ! Μία χαρά δυνατή είσαι, μην λες τέτοια. Και αισιόδοξη είσαι. Γιατί όποιος δεν είναι αισιόδοξος όπως είναι τα πράγματα στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν θα σκεφτόταν να κάνει παιδί. 

Και αισιόδοξη είσαι, και δυνατή είσαι και παιδί θα κάνεις. 

αχαχχαχα σε ευχαριστω ομολογω και ειναι τιμη σου πως οπωτε μηλαω μαζι σου με ενεβαζεις πολυ ψυχολογικα ευχωμαι να κανω παιδακι και να αυτομουτζονομαι!

ναι εχεις δικιο αυτα πρεπει να ακουω και οχι τον δικο μου δικο μου τι δικο μου δηλαδη αυτον που μου προτειναν για αστερι αχχααχα!

πρίν από 6 λεπτά , Ungry girl είπε:

Οποτε μικρακι μ συγκεντρωσε τις εξετασεις σου και την προσοχη σου και δες εναν γιατρο ρωτα ολες σου τις αποριες. Μπορει τα πραγματα να μην ειναι τοσο δυσκολα οπως τα νομιζες! Με ψυχραιμια ολα θα γινουν! Δυνατη κ συγκεντρωμενη και μην φοβασαι τπτ!

tpnxp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...