Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 14 ώρες πρίν, Zizel17 είπε:

Καλησπέρα και εύχομαι σε όλες με το μωράκι τους σύντομα στην αγκαλιά!

Θα ήθελα τη συμβουλή από όποιο κορίτσι είχε αντίστοιχη εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι σχετικό. Ξεκινήσαμε φέτος τη διαδικασία της εξωσωματικής (εγώ 34 ο σύζυγος 48) λόγω κακής ποιότητας και χαμηλής κινητικότητας του σπέρματος. Επίσης ανακαλύψαμε πως έχουμε κατακερματισμό 50%. Βγάλαμε 4 βλαστοκύστες. Αποτέλεσμα μια παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα λόγω χρωμοσωματικης ανωμαλίας και μια βιοχημική. Στη 2η εξωσωματική (με τη μέθοδο zymot) κάναμε προεμφυτευτικό έλεγχο πάλι σε 4 βλαστοκύστες από άριστες μέχρι μέτριες. Αποτέλεσμα: όλες με χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσο πιο ψύχραιμα μπορώ αυτό το σοκ. Ο γιατρός είναι της άποψης πως είναι θέμα τύχης. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά είμαστε τόσο άτυχοι.

Γενικά είμαστε και οι δύο υγιέστατοι, με φυσιολογικούς καρυοτυπους και κανένα θέμα στον οικογενειακό κύκλο. 
      Δεν έχουμε δει ανδρολόγο, αλλα ο γιατρός πιστεύει πως οι βιταμίνες που δίνουν, προσφέρουν  απειροελάχιστη βελτίωση. 

Είχατε κάποια ανάλογη εμπειρία και αν ναι, πώς το διαχειριστήκατε; Συνεχίσατε το ίδιο πρωτόκολλο; Και αν ναι, σας ήρθε το μπεμπακι σας; Φοβάμαι μήπως προσπαθούμε χωρίς προοπτική. Υπερευχαριστω όποια μου δώσει τα φώτα της! 

Γεια σου κορίτσι, σχολιάζω πρώτη φορά αλλά παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό καθώς είμαι κι εγώ στο club τις υπογονιμότητας. Λυπάμαι πολύ για την ατυχία σας και για τις δύο προσπάθειες σας. Είχα ρωτήσει κι εγώ τον γιατρό μου για προεμφυτευτικό και με είπε υπερβολική, έχω μία τάση στην υπερβολή. 

Γενικά να ξέρεις πως οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι όντως τυχαίο γεγονός. Μπορεί δηλαδή στην επόμενη προσπάθεια να μην έχετε ούτε μία. Αλλά γενικά η εικόνα του σπέρματος βοηθάει στο να γίνει μία πρόβλεψη ότι μπορεί δλδ να υπάρχουν. Κι εγώ με την τύχη μου τα έχω βάλει οπότε σε καταλαβαίνω πως νιώθεις και δεν θα σου πω κάτι να σε παρηγορήσω, δεν έχω λόγια πια. 

Αυτό που θα σου πω είναι πως εγώ προσωπικά σίγουρα θα πήγαινα σε ανδρολόγο. Ο σύζυγος μου βελτίωσε την μορφολογία από 3% σε 7% με συμπληρώματα. Ωστόσο δεν έχει πρόβλημα με τον κατακερματισμό, ήταν φυσιολογικός. Ακόμα και μία μικρή βελτίωση τύπου 1% είναι βελτίωση και το πιστεύω. Δίνουμε τόσα λεφτά και τόση ψυχική δύναμη για όλο αυτό που ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Προσωπική μου άποψη βέβαια. 

Αυτό όμως που θέλω να σε ρωτήσω είναι: κάνατε κι εσείς καρυότυπο, ο καθένας χωριστά; Θα μπορούσες να μου πεις που τον κάνατε και πόσο σας κόστισε; Σ' ευχαριστώ!

• Μου αρέσει 1

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση απο το Parents

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , noni90 είπε:

Ελπίζω και ευχομαι για το καλυτερο! Ενα έντονο ++++++!

Εγώ από σημερα ξεκινάω πάλι προσπάθειες αφου καθάρισα απο περίοδο! Ευχηθείτε μου καλή τύχη!

σε ευχαριστω πολυ!!!! καλη επιτυχια ευχομαι απο καρδιας!!!!! σας αφηνω προσ το παρον ισως μπω το βραδακυ παλι αν δεν ειμαι κομματια......καλη συνεχεια!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 40,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ungry girl

2701

• Nati85

2289

• elenakii22

2033

• alina80

1980

1 hour ago, linaa είπε:

κοριτσια μου τι κανετε? οι εξετασεις σου @Ungry girl ειναι πολυ καλες.για την C125 δεν δειχνει παντα την ενδομητριωση δεν ειναι κ τοσο ασφαλης εξεταση. τωρα καλο ειναι να παρεις κ μια δευτερη γνωμη για το τι πρεπει να κανεις με την ενδομητροιωση για να εισαι κ σιγουρη. σιγουρα δεν ειναι ειναι ενθαρυντικο το οτι προσπαθεις 2 χρονια χωρις αποτελεσμα γιαυτο κ ο γιατρος δεν σου δινει πολλες ελπιδες αν δεν ειχες προσπαθησει θα ηταν διαφορετικα πιστευω δεν θα στο απεκλειε. 

λινακι μου σε ευχαριστω καθος φενεται ηλαμπαροσκοπηση ειναι μονοδρομος ποια τουλαχιστον αμα την κανωμετα θαεχω αυξημενες πιθανοτιτες αφου ολατα αλλα ειναι καλα!σε ευχαριστω παντος!

πρίν από 39 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Οι βιταμίνες που παίρνεις δεν έχουν φυλλικο;

αποτι ειπαι η οριαννα εχουν δεν το ηξερα!

πρίν από 26 λεπτά , alina80 είπε:

Καλησπέρα κόρες!

@Ungry girl η εξέταση είναι καλή. Δεν είναι απολύτως ασφαλής είναι ενδεικτική για την ενδομητρίωση. Κανονικά είναι για άλλο πράγμα αυτή η εξέταση. Ο γιατρός δεν έκανε λάθος ότι είδε κύστη. Προφανώς είναι εκεί. Το λάθος για μένα είναι ότι βιάστηκε να κάνει διάγνωση, και ακόμα και σωστή να είναι αυτή η διάγνωση το "δεν θα κάνεις παιδί" είναι λάθος. 

Όσο για τη δύσκολη περίοδο. Μερικές φορές συμβαίνει και χωρίς λόγο. Κάποιο μικρό κρυωματακι, λίγη κούραση. Δεν είναι πάντα το ίδιο. Μην το αποδίδεις στην ενδομητρίωση. Εγώ μέχρι τα 30+ δεν καταλάβαινα τίποτα στην περίοδο. Και είχα ενδομητρίωση και κύστες τριπλάσιες από τη δική σου. Ένας πιο επίπονος κύκλος δεν φτάνει για να βγάλουμε συμπεράσματα. Μπορεί να είναι τυχαίο. Πήγαινε στο γιατρό και πήγαινε και σε δεύτερο οπωσδηποτε! Εμένα πάντως να ξέρεις μετα την λαπαροσκόπηση μου είπε σίγουρα ότι ήταν ενδομητρίωση. Μέχρι τότε μου έλεγε μόνο κύστη. Και με παρακολουθούσε χρονια και πρότεινε αφαίρεση όταν πια ήταν πέντε εκατοστά. Δηλαδή μεγάλωνε. Αυτά. Ας δούμε και τη σαλπιγγογραφεια. 

μαναρι ευχαριστω αλλα εχω 2 αποροιες η μια ειναι οτι αφου εκανες λαμπαροσκοπηση δεν σου εκανε εμηνοπαυση που λενε και μετα προσπθειες για μωρο η τοτε δεν ειχες ξεκινησει προσπαθειες! (αν θες απαντας) και 2 μπορει να ειναι μια κυστη απλα χωρις να σημενει ενδομητριωση?

πφφ γενικα δεν ξερω ειναι πολυ μπερδεμα!

την τεταρτη πρωτα ο Θεος θα παω για την σαλπιγγογραφια που ιδη φοβαμαι να την κανω..πεμπτη θα παω σε αλλον γιατρο!

πρίν από 47 λεπτά , orianna είπε:

Μια χαρά είναι το 38 κ μέσα στην εγκυμοσύνη. Γιατρο πάω 6 Νοεμβριου.δεν βόλευαν τα προγράμματα για πιο νωρίς.. Τώρα τι θα δούμε άγνωστο..

θα δειτε ολόκληρο παιδι!!!

πρίν από 36 λεπτά , noni90 είπε:

Ελπίζω και ευχομαι για το καλυτερο! Ενα έντονο ++++++!

Εγώ από σημερα ξεκινάω πάλι προσπάθειες αφου καθάρισα απο περίοδο! Ευχηθείτε μου καλή τύχη!

καλη τυχη!!!!!

• Μου αρέσει 2

BBILp3.png8ZWsp3.pngAY0qp3.png

πρίν από 44 λεπτά , orianna είπε:

2 χρονια; Εγώ 5 μήνες την ξέρω τις 3 ωορρηξίες παίζει να τις έχει χάσει. Επίσης ένας γιατρός που την βλέπει πρώτη φορά κ του λέει ότι από εξετάσεις δεν έχει κάνει τίποτα κ υπερηχο πρώτη φορά έκανε θα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιφυλακτικος μέχρι να δει εξετάσεις πρίν πει για ενδομητρίωση κ τι βαθμού κιόλας; Με τι σκεπτικό της το αποκλείεις;

2 χρονια κλεινω τον ιενουαριο..κοριτσια η σταση του γιατρου ηταν τοσο συγουρος οσο το πως τον λενε..

η που ειναι τοσο καλος οσο λενε η απλα δεν ξερω!

πρίν από 5 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Οπότε μην παίρνεις και φυλλικο!

οκ ευχαριστω αν και φανταζομαι δεν κανει κακο ετσι?

Διαφημίσεις

@noni90 good luck!!!  Good sex!!!!  (χιχι απολαυσε το εσυ,  γιατι αν μεινεις εγκυος και πονας οπως εγω,  θα αργησεις να το ξαναπολαυσεις!!!  :p) 

@Ungry girl ρε κοριτσι,  ξεκολλα! Παρε και αλλη μια γνωμη!!! Αφου σε αγχωνει,  γιατι δεν κοιτας να δεις και ενα δευτερο γιατρο???? 

• Μου αρέσει 1

cO4Yp3.png

Just now, anemoni1989 είπε:

@noni90 good luck!!!  Good sex!!!!  (χιχι απολαυσε το εσυ,  γιατι αν μεινεις εγκυος και πονας οπως εγω,  θα αργησεις να το ξαναπολαυσεις!!!  :p) 

@Ungry girl ρε κοριτσι,  ξεκολλα! Παρε και αλλη μια γνωμη!!! Αφου σε αγχωνει,  γιατι δεν κοιτας να δεις και ενα δευτερο γιατρο???? 

Μετα το πρωτο τριμηνο θα αναλαβεις παλι δραση!!!! Υπομονηηηηηη! Θα κανω κ για σενα!

πρίν από 7 λεπτά , Ungry girl είπε:

Οτι παιρνουμε πιο πολυ απο το φυσιολογικο,  κακο μας κανει! Μην παιρνεις φαρμακα μονη σου! Μιλα με γιατρο!!! 

Just now, noni90 είπε:

Μετα το πρωτο τριμηνο θα αναλαβεις παλι δραση!!!! Υπομονηηηηηη! Θα κανω κ για σενα!

Αχχαχαχαχαχχαχαχαζζα κλαιωωωωωω

Αχαχααχχαχαχαχχαχαχαζαζα

Κανε! Κανε!!! Και κανα αεροπλανικο ε! Μη μας περασουν για ξενερωτες!!!  Αχαχχαχαχαζαζα

Να σαι καλα κοριτσι μου! Με εκανες και γελασα!!! 

cO4Yp3.png

πρίν από 2 λεπτά , anemoni1989 είπε:

Οτι παιρνουμε πιο πολυ απο το φυσιολογικο,  κακο μας κανει! Μην παιρνεις φαρμακα μονη σου! Μιλα με γιατρο!!! 

Αχχαχαχαχαχχαχαχαζζα κλαιωωωωωω

Αχαχααχχαχαχαχχαχαχαζαζα

Κανε! Κανε!!! Και κανα αεροπλανικο ε! Μη μας περασουν για ξενερωτες!!!  Αχαχχαχαχαζαζα

Να σαι καλα κοριτσι μου! Με εκανες και γελασα!!! 

Να κρεμαστω κ απ τον πολυελαιο? χαχαχαχαχα

Ε οχι κ ξενερωτες βραζει το αιμα μας! :P

• Μου αρέσει 1

πρίν από 16 λεπτά , Ungry girl είπε:

Δεν κάνει να είναι πολύ αυξημένο το φυλλικο όπως τπτ φαντάζομαι δεν κάνει να ειναι σε πολύ αυξημένη τιμή.  Εμένα φαντάσου που είμαι έγκυος στο 2ο τρίμηνο θα μου το πάει σε folidex λόγω χαμηλότερων mg

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , anemoni1989 είπε:

δεν διαβασες μαλλον ειπα θα ρωτησω αλλα μαλλονπρεπει να εχω συγκεντρομενες καποιες εξετασεις!

και οσο για τις βιταμηνες ρωτησα μαλλονουτε αυτο το διαβασες!

πρίν από 8 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Δεν κάνει να είναι πολύ αυξημένο το φυλλικο όπως τπτ φαντάζομαι δεν κάνει να ειναι σε πολύ αυξημένη τιμή.  Εμένα φαντάσου που είμαι έγκυος στο 2ο τρίμηνο θα μου το πάει σε folidex λόγω χαμηλότερων mg

αα δεν το ηξερασε ευχαριστω για την ενημερωση! να σε καλα!

πρίν από 44 λεπτά , Ungry girl είπε:

λινακι μου σε ευχαριστω καθος φενεται ηλαμπαροσκοπηση ειναι μονοδρομος ποια τουλαχιστον αμα την κανωμετα θαεχω αυξημενες πιθανοτιτες αφου ολατα αλλα ειναι καλα!σε ευχαριστω παντος!

αποτι ειπαι η οριαννα εχουν δεν το ηξερα!

μαναρι ευχαριστω αλλα εχω 2 αποροιες η μια ειναι οτι αφου εκανες λαμπαροσκοπηση δεν σου εκανε εμηνοπαυση που λενε και μετα προσπθειες για μωρο η τοτε δεν ειχες ξεκινησει προσπαθειες! (αν θες απαντας) και 2 μπορει να ειναι μια κυστη απλα χωρις να σημενει ενδομητριωση?

πφφ γενικα δεν ξερω ειναι πολυ μπερδεμα!

την τεταρτη πρωτα ο Θεος θα παω για την σαλπιγγογραφια που ιδη φοβαμαι να την κανω..πεμπτη θα παω σε αλλον γιατρο!

Από τεχνητή εμμηνόπαυση άλλο τίποτα! Φυσικά και έκανα. Πρώτη τεχνητή εμμηνόπαυση με φάρμακα στα 21-22 για εννια μήνες. Τότε η κύστη ήταν 3,5 εκατοστά και προσπαθήσαμε να μικρύνει τουλάχιστον. Δεν πέτυχε. Στα 23 έκανα την πρώτη λαπαροσκόπηση. Πάλι εννιά μήνες τεχνητή εμμηνόπαυση με ενέσεις αυτή τη φορά. Μέχρι τα 29 ήμουν μια χαρά (παρακολουθιομουν με υπέρηχο κάθε έξι μήνες). Και εκεί το καλοκαίρι του 2009 τσουπ πάλι κύστες. Έξι εκατοστά στη μία πλευρά και νομίζω μια μικρή στην άλλη. Δεύτερη επεμβαση, τρίτη τεχνητή εμμηνόπαυση. Πιο ζόρικα αυτή τη φορα, δεν άντεχα τις εξάψεις, έκλαιγα χωρίς λόγο. Πήρα και κάτι φάρμακα που δίνουν για τα συμπτώματα στην κανονική εμμηνόπαυση. Τον άντρα μου τον συνάντησα κάνα μηνα μετά από αυτή την επέμβαση και τα φτιάξαμε μετά από ένα μήνα. Οπότε μετά το εννιαμηνο της εμμηνόπαυσης προφανώς και ούτε είχαμε σκεφτεί για παιδί. Τελευταία τεχνητή εμμηνόπαυση έκανα το 2012, με αντισυλληπτικά αυτή τη φορά τα οποία τα έπαιρνα χωρίς διακοπή. 

Στη δική σου περίπτωση τώρα, αν τελικά όντως χρειαστεί αφαίρεση, και εφόσον προσπαθείς για παιδί, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μην κάνεις διακοπή περιόδου και να προσπαθήσεις για παιδί αμεσως. Αλλωστε αν μείνεις έγκυος περίοδο δεν θα έχεις.

Έκανε φίλη μου Μάιο λαπαροσκοπική αφαίρεση κυστης, Αύγουστο έμεινε έγκυος. 

Για μένα πήγαινε σε άλλο γιατρό. Δες τι θα σου πει και εκείνος. Και μετά βλέπεις τι θα κανεις. 

πρίν από 11 λεπτά , Ungry girl είπε:

δεν διαβασες μαλλον ειπα θα ρωτησω αλλα μαλλονπρεπει να εχω συγκεντρομενες καποιες εξετασεις!

και οσο για τις βιταμηνες ρωτησα μαλλονουτε αυτο το διαβασες!

αα δεν το ηξερασε ευχαριστω για την ενημερωση! να σε καλα!

Διαβασα,  αλλα δεν ειναι δυνατον να θυμαμαι τις λεπτομέρειες της καθεμιας... Εγω καταλαβα (και απο τα λεγομενα σου)  οτι σε αγχωσε ο γιατρος που σ πε πως εχεις ενδομητριωση και δεν θα κανεις παιδι χωρις λαπαροσκοπηση (πραγμα που το εδεσες σκοινι κορδονι και εχεις κατααγχωθει και εχεις καταδικασει τον εαυτο σου)  και πως παιρνεις βιταμίνες και φυλλικο χωρις να ρωτησεις κανεναν (αφου αποδειχθηκε πως παιρνεις εις διπλουν φυλλικο οξυ).  Οπως και να χει δεν ειχα σκοπο ουτε να τσακωθω ουτε να αρπαχτω... Κουβεντα κανουμε εδω περα και οσα λεμε υποτειθεται ειναι φιλικα και λογια ενθαρρυνσης και συμπαραστασης. 

cO4Yp3.png

πρίν από 1 λεπτό , alina80 είπε:

Από τεχνητή εμμηνόπαυση άλλο τίποτα! Φυσικά και έκανα. Πρώτη τεχνητή εμμηνόπαυση με φάρμακα στα 21-22 για εννια μήνες. Τότε η κύστη ήταν 3,5 εκατοστά και προσπαθήσαμε να μικρύνει τουλάχιστον. Δεν πέτυχε. Στα 23 έκανα την πρώτη λαπαροσκόπηση. Πάλι εννιά μήνες τεχνητή εμμηνόπαυση με ενέσεις αυτή τη φορά. Μέχρι τα 29 ήμουν μια χαρά (παρακολουθιομουν με υπέρηχο κάθε έξι μήνες). Και εκεί το καλοκαίρι του 2009 τσουπ πάλι κύστες. Έξι εκατοστά στη μία πλευρά και νομίζω μια μικρή στην άλλη. Δεύτερη επεμβαση, τρίτη τεχνητή εμμηνόπαυση. Πιο ζόρικα αυτή τη φορα, δεν άντεχα τις εξάψεις, έκλαιγα χωρίς λόγο. Πήρα και κάτι φάρμακα που δίνουν για τα συμπτώματα στην κανονική εμμηνόπαυση. Τον άντρα μου τον συνάντησα κάνα μηνα μετά από αυτή την επέμβαση και τα φτιάξαμε μετά από ένα μήνα. Οπότε μετά το εννιαμηνο της εμμηνόπαυσης προφανώς και ούτε είχαμε σκεφτεί για παιδί. Τελευταία τεχνητή εμμηνόπαυση έκανα το 2012, με αντισυλληπτικά αυτή τη φορά τα οποία τα έπαιρνα χωρίς διακοπή. 

Στη δική σου περίπτωση τώρα, αν τελικά όντως χρειαστεί αφαίρεση, και εφόσον προσπαθείς για παιδί, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μην κάνεις διακοπή περιόδου και να προσπαθήσεις για παιδί αμεσως. Αλλωστε αν μείνεις έγκυος περίοδο δεν θα έχεις.

Για μένα πήγαινε σε άλλο γιατρό. Δες τι θα σου πει και εκείνος. Και μετά βλέπεις τι θα κανεις. 

πω ρε παιδι μου ενα σορο! τι εχειςτραβιξει πραγματικα!

εμενα αυτος μου ειπαι για3 μηνη εμηνοπαυση αλλα απο διαφορες κοπελες πουεχουν κανειλαμπαροσκοπιση λενε οτι μετα απο τις ενεσεις μολης τους ξαναηρθε πριοδος μηνανε με την πρωτη βασικα γι αυτο σε ρωτησα αν δεν προσπαθουσες τοτε!

αληθεια σκευτεσαι να ξανα κανεις λαμπαροσκοπιση?

πρίν από 3 λεπτά , alina80 είπε:

Αμαν βρε κοριτσι μου! Μπραβο για την υπομονη κ την δυναμη σου. Αξιζει συντομα να εχετε ενα μπεμπακι!

• Μου αρέσει 3

tpnxp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...