Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση απο το Parents

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, elenakii22 είπε:

πολυ καλη η αυχενικη μου!!ολα τα βρηκε παρα πολυ καλα!μαλλον κοριτσακι μας ειπε!! @Ani ani η ζυγαριά παραδόξως με εδειξε στα ιδια...δε ξέρω πως τα καταφερα!!η αληθεια ειναι οτι νιωθω πιο ξεπερασμένη...

Μπραβο κοριτσι μου! Ημουν σιγουρη οτι θα ειχες μπουμπου! Οποτε συνεχιζουμε δυναμικα κ χωρις αγχος πια!! Μηπως εννοεις ξεπρησμενη?

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 40,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ungry girl

2701

• Nati85

2289

• elenakii22

2033

• alina80

1980

Καλησπερα κοριτσιαααα μου!!γυρισαμεεεεε!να πω καλο φθινοπωρο??ας το πω!!!καλωσόρισαν οι καινουργιες κοπελες!

πιστευω πως αυτα τα συμπτωματα που μας μπερδευουν τις πρωτες φορες ειναι γιατι οταν εχουμε ελευθερη επαφη παει αυτοματα το μυαλο μας σε εγκυμοσυνη και τσεκαρουμε τα παντα ενω πριν δεν διναμε σημασια και επισης το σωμα μας αρχιζει να συμπεριφερεται αλλιως με την ελευθερη επαφη ειδικα τις πρωτες φορες!

@elenakii22 μπραβο κοριτσι μου ολα καλα!!να ευχαριστηθεις την εγκυμοσυνη σου και σε κανα 2 μηνες θα καταλαβεις και το μωρακι που θα κουνιεται! 

Ελεγα να βαλω κανενα πλυντηριο αλλα μολις εκατσα για να σας διαβασω και βαρεθηκαααααα μετα...αυριο δεν πειραζει..

• Μου αρέσει 2

e6OVp3.pngExilp3.png

2 hours ago, Ungry girl said:

Κοριτσι καλησπερα...

Δεν εχω να σου πω κατι διαφορετικο απο τα κοριτσια οντως τα σύμπτωμα ειναι τρελα οπως ειπαι και η μαριλια..μπορει να τα δημιουργήσουμε μονες μας απο την πολυ θέληση..

Οταν ομως μας σημβενει κατι ξεχωριστό στο σώμα μας λεμε ε καλα πως να ειναι φαντασια αφου το νιωθω χαχαχαχαχαχαχα ολες μα ολες εδω μεσα και οχι μονο το εχουμε παθει κ οχι μια φορα...

Σου εγραψα απλα για να σου πω πως εύχομαι οποιο θες να ειναι το αποτελεσμα να σου ερθει ενα μωρακι γρήγορα καλως ηρθες στην παρεα μας και ελπιζω να μη σε τρελανουμε περισσότερο χαχαχαχαχα

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσιαααα???

Τι κανεται???

Πολυ ησυχία σημερα αχαχαχα!!!

Καλώς σας βρήκα όλες και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα κορίτσια εδώ!! :) 

Ωωω! Πολύ καλά κάνεις και μου τα λες...

Τα ίδια μου λέω, αλλά και στο θερμόμετρο  που έδειξε πριν από λίγο 37,4, ΤΙ να του πω;; χαχαχα

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!!ευχομαι σε ολες ευχαριστα αποτελεσματα!!! @Nati85 ηδη μάζευε ποδια κ πηδαγε ολη την ωρα χοροπηδούσε...φανταζομαι σε λιγο που θα το νιωθω κιολας τι κλωτσιές εχω να φαω...

πρίν από 28 λεπτά , Ani ani είπε:

Μπραβο κοριτσι μου! Ημουν σιγουρη οτι θα ειχες μπουμπου! Οποτε συνεχιζουμε δυναμικα κ χωρις αγχος πια!! Μηπως εννοεις ξεπρησμενη?

ναι ξεπρησμενη!!!αντε τωρα η σειρά σου!!!

• Μου αρέσει 1

BBILp3.png8ZWsp3.pngAY0qp3.png

πρίν από 9 λεπτά , elenakii22 είπε:

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!!ευχομαι σε ολες ευχαριστα αποτελεσματα!!! @Nati85 ηδη μάζευε ποδια κ πηδαγε ολη την ωρα χοροπηδούσε...φανταζομαι σε λιγο που θα το νιωθω κιολας τι κλωτσιές εχω να φαω...

Ναι σε λιγες μερες θα στα πω κ εγω τα νεα μου!! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , elenakii22 είπε:

Αχου η  ψυχουλιτσα μου κολυμπαει!!εγω στην αρχη ενιωσα σαν κατι να με γαργαλαει σαν να ειχα μπουρμπουληθρες στην κοιλια μου μετα εφαγα τις γερες κλωτσιες!χαχαχαχχα! 

• Μου αρέσει 1

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 23 λεπτά , elenakii22 είπε:

ελενακι μου μπραβο πολυ χαρηκα...χαιροταν το κοριτσακι που την εβλεπε η μανουλα μωρε...

5 ώρες πρίν, MaTonToutati είπε:

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. :)

Ούτε εγώ βρίσκω ίχνος λογικής και πιθανότητας σε όλο αυτό, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για όλα αυτά τα "περίεργα".

Το "sex και περίοδος" ήταν κάτι το οποίο δεν έκανα ποτέ για λόγους δικής μου αίσθησης, απλά μας βγήκε και έγινε. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, αλλά δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα, το αίμα της περιόδου βγαίνει από ένα μικρό άνοιγμα και η επαφή δεν μπορεί να κάνει κάποια ζημιά στη μήτρα, διότι δεν μπορεί να εισχωρήσει από το στόμιο αυτό. Σε ευχαριστώ όμως και πάλι. :)

οτι βγαινει μπορει και να ξανα μπει...αυτο που σου ειπα μου το ειπε γυναικολογος.και σου παραθετω και ενα αρθρο γυναικολογου που ανεφερεται στο σεξ με περιοδο...τωρα αν οι γιατροι εχουν διαφορετικες αποψεις αυτο ειναι αλλο καπελο..η δικια μου ειναι αυτης της αποψης λοιπον.επισης στο στομιο που αναφερεσαι ειναι 1.5 εκατοστο και με τις συσπασεις της μητρας κατα την περιοδο ανοιγει κι αλλο..αλλωστε απο αυτο το στομιο βγαινει και ενα εμβρυο σε μια αποβολη.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία

Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε εμένα ή στον σύντροφο μου;

Εσείς μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ενδομητρίωσης διότι με τη διείσδυση υπάρχει το ενδεχόμενο να ωθηθεί το αίμα της περιόδου από την κοιλότητα της μήτρας στις σάλπιγγες και από εκεί να πέσει στην κοιλιά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η δημιουργία ενδομητρίωσης.

Γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγετε τη σεξουαλική επαφή τις πρώτες ημέρες της περιόδου, όπου η ροή είναι μεγαλύτερη.

Όσο για τον σύντροφό σας, λόγω της πληθώρας των μικροβίων που υπάρχουν στην περιοχή του κόλπου μπορεί να αποδειχθούν παθογόνα και να προκαλέσουν ουρολοίμωξη, προστατίτιδα και άλλες λοιμώξεις.

Σε γενικές γραμμές όμως εάν κάνετε μπάνιο μετά την επαφή, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

1 hour ago, Nati85 είπε:

Καλησπερα κοριτσιαααα μου!!γυρισαμεεεεε!να πω καλο φθινοπωρο??ας το πω!!!καλωσόρισαν οι καινουργιες κοπελες!

πιστευω πως αυτα τα συμπτωματα που μας μπερδευουν τις πρωτες φορες ειναι γιατι οταν εχουμε ελευθερη επαφη παει αυτοματα το μυαλο μας σε εγκυμοσυνη και τσεκαρουμε τα παντα ενω πριν δεν διναμε σημασια και επισης το σωμα μας αρχιζει να συμπεριφερεται αλλιως με την ελευθερη επαφη ειδικα τις πρωτες φορες!

@elenakii22 μπραβο κοριτσι μου ολα καλα!!να ευχαριστηθεις την εγκυμοσυνη σου και σε κανα 2 μηνες θα καταλαβεις και το μωρακι που θα κουνιεται! 

Ελεγα να βαλω κανενα πλυντηριο αλλα μολις εκατσα για να σας διαβασω και βαρεθηκαααααα μετα...αυριο δεν πειραζει..

καλο φθινοπωρο νατι μου και ευχομαι να μας φερει σε ολες μας το σπορακι που περιμενουμε...περασαμε καλα?χαλαρωσαμε?το θεμα μας ειναι λιγο υποτονικο σημερα...απο σαββατοκυριακο εχουμε αρκετες αναμονες....

• Μου αρέσει 2

6penp2.png

Kalispera koritsiaaaa. Kalosorisan i nees kopeles euxome sintoma na mas poun ta euxarista. @elenakii22 mpravo telia ta nea sou me tin auxeniki tora tha ise pio iremi fantazome ante me to kalo to koritsaki sou. Ego ktes piga gia kardiotokografo ola kala pros to paro. kateveno sto meeutirio opos tin alifora kai agxothika pali. Ouf ola eki krevatia gia ti gena fota dinata oti fantastite. Ti proigoumeni fora epatha sok pou ta ida ithela na kleo kai na figo. Mou thimise kai ligo to xirourgio pou ixa kani to polipoda kai eklega sto xirourgio. Nai nai apo to fovomou eklega.  Eftixos pou tha pao 2-3 fores prin ti gena na sinithiso kai to perivalo. 

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, orianna είπε:

ελενακι μου μπραβο πολυ χαρηκα...χαιροταν το κοριτσακι που την εβλεπε η μανουλα μωρε...

οτι βγαινει μπορει και να ξανα μπει...αυτο που σου ειπα μου το ειπε γυναικολογος.και σου παραθετω και ενα αρθρο γυναικολογου που ανεφερεται στο σεξ με περιοδο...τωρα αν οι γιατροι εχουν διαφορετικες αποψεις αυτο ειναι αλλο καπελο..η δικια μου ειναι αυτης της αποψης λοιπον.επισης στο στομιο που αναφερεσαι ειναι 1.5 εκατοστο και με τις συσπασεις της μητρας κατα την περιοδο ανοιγει κι αλλο..αλλωστε απο αυτο το στομιο βγαινει και ενα εμβρυο σε μια αποβολη.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία

Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε εμένα ή στον σύντροφο μου;

Εσείς μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ενδομητρίωσης διότι με τη διείσδυση υπάρχει το ενδεχόμενο να ωθηθεί το αίμα της περιόδου από την κοιλότητα της μήτρας στις σάλπιγγες και από εκεί να πέσει στην κοιλιά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η δημιουργία ενδομητρίωσης.

Γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγετε τη σεξουαλική επαφή τις πρώτες ημέρες της περιόδου, όπου η ροή είναι μεγαλύτερη.

Όσο για τον σύντροφό σας, λόγω της πληθώρας των μικροβίων που υπάρχουν στην περιοχή του κόλπου μπορεί να αποδειχθούν παθογόνα και να προκαλέσουν ουρολοίμωξη, προστατίτιδα και άλλες λοιμώξεις.

Σε γενικές γραμμές όμως εάν κάνετε μπάνιο μετά την επαφή, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

καλο φθινοπωρο νατι μου και ευχομαι να μας φερει σε ολες μας το σπορακι που περιμενουμε...περασαμε καλα?χαλαρωσαμε?το θεμα μας ειναι λιγο υποτονικο σημερα...απο σαββατοκυριακο εχουμε αρκετες αναμονες....

Εννοω βαρεθηκα να βαλω πλυντηριο χαχαχαχα!!Ναι ωραια περασαμε χαλαρωσα πιο πολυ τις 2 τελευταιες μερεςπου αλλαξαμε δωματιο γιατι ηταν χαλια το αλλο και ασε που μετα κλειδωθηκαμε μεσα δεν ανοιγε η πορτα!! Δεν ανοιξε η πορτα ποτε βγαιναμε απο την μπαλκονοπορτα!ριξαμε πολυ γελιο σε αυτες τις διακοπες με ολα τα ευτραπελα!καλα εμεις παντα ετσι κατι παθαινουμε κουφο!αντε για να δουμε το σ.κ τι θα γινει εσυ ποτε δεν περιμενεις?

πρίν από 35 λεπτά , Garifalia1 είπε:

Kalispera koritsiaaaa. Kalosorisan i nees kopeles euxome sintoma na mas poun ta euxarista. @elenakii22 mpravo telia ta nea sou me tin auxeniki tora tha ise pio iremi fantazome ante me to kalo to koritsaki sou. Ego ktes piga gia kardiotokografo ola kala pros to paro. kateveno sto meeutirio opos tin alifora kai agxothika pali. Ouf ola eki krevatia gia ti gena fota dinata oti fantastite. Ti proigoumeni fora epatha sok pou ta ida ithela na kleo kai na figo. Mou thimise kai ligo to xirourgio pou ixa kani to polipoda kai eklega sto xirourgio. Nai nai apo to fovomou eklega.  Eftixos pou tha pao 2-3 fores prin ti gena na sinithiso kai to perivalo. 

Αγχωθηκες καλη μου λογικο ειναι.ειναι λιγο ψυχρα και με πολυ φως!αλλα θα εισαι σε καλα χερια!λιγες ωρες μονο και θα κρατας το μωρακι σου αγκαλια!εχεις ακομα κανα 2 βδομαδες η κανω λαθος?

• Μου αρέσει 1

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 17 λεπτά , Nati85 είπε:

Ναι ωραια περασαμε χαλαρωσα πιο πολυ τις 2 τελευταιες μερεςπου αλλαξαμε δωματιο γιατι ηταν χαλια το αλλο και ασε που μετα κλειδωθηκαμε μεσα δεν ανοιγε η πορτα!! Δεν ανοιξε η πορτα ποτε βγαιναμε απο την μπαλκονοπορτα!ριξαμε πολυ γελιο σε αυτες τις διακοπες με ολα τα ευτραπελα!καλα εμεις παντα ετσι κατι παθαινουμε κουφο!αντε για να δουμε το σ.κ τι θα γινει εσυ ποτε δεν περιμενεις?

χαχαχχα κλειδωθηκατε μεσα?χαχαχα που το βρηκες και συ ρε κοριτσι το ξενοδοχειο της συμφορας?εμεις στις διακοπες ειχαμε θεμα με το κρεβατι που ετριζε με το παραμικρο...τουλαχιστον περασατε πολυ ωραια..αυτο εχει σημασια..εγω 15 με 17 για σιγουρα...

• Μου αρέσει 1

6penp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , orianna είπε:

χαχαχχα κλειδωθηκατε μεσα?χαχαχα που το βρηκες και συ ρε κοριτσι το ξενοδοχειο της συμφορας?εμεις στις διακοπες ειχαμε θεμα με το κρεβατι που ετριζε με το παραμικρο...τουλαχιστον περασατε πολυ ωραια..αυτο εχει σημασια..εγω 15 με 17 για σιγουρα...

Ε ασε απο γνωστο που εχει και παιδακι και μας το συστησε!!βασικα ηταν με κουζινα ψυγειο γιατι ηθελα να ζεσταινω το γαλα να κανω κανενα τοστακι κανενα αυγουλακι ξερεις πως ειναι με τα μικρα παιδακια!καλα ασε σου λεω γελαγαμε με τα χαλια μας!

Πως ειναι το στηθοςσου?πρησμενο?

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 1 λεπτό , Nati85 είπε:

Ε ασε απο γνωστο που εχει και παιδακι και μας το συστησε!!βασικα ηταν με κουζινα ψυγειο γιατι ηθελα να ζεσταινω το γαλα να κανω κανενα τοστακι κανενα αυγουλακι ξερεις πως ειναι με τα μικρα παιδακια!καλα ασε σου λεω γελαγαμε με τα χαλια μας!

Πως ειναι το στηθοςσου?πρησμενο?

βαρη και ποναει πισω απο τις θηλες κ οταν το σηκωνω απο κατω απο το απογευμα...χτες και σημερα μεχρι το απογευμα ηταν πιο χαλια.δεν μπορουσα να κοιμηθω μπρουμυτα και με το που ξαπλωνα ανασκελα πονουσα φοβερα..μετα απο λιγο χαλαρωνε..εχω μερες ακομα μπροστα μου..εχω και πονους στα δεξια κατα διαστηματα σαν αυτους που ειχα στα θετικα τεστ απο τα αριστερα.

• Μου αρέσει 2

6penp2.png

πρίν από 1 λεπτό , orianna είπε:

βαρη και ποναει πισω απο τις θηλες κ οταν το σηκωνω απο κατω απο το απογευμα...χτες και σημερα μεχρι το απογευμα ηταν πιο χαλια.δεν μπορουσα να κοιμηθω μπρουμυτα και με το που ξαπλωνα ανασκελα πονουσα φοβερα..μετα απο λιγο χαλαρωνε..εχω μερες ακομα μπροστα μου..εχω και πονους στα δεξια κατα διαστηματα σαν αυτους που ειχα στα θετικα τεστ απο τα αριστερα.

Ωραια ωραια καλα παμε συνεχιζει να ποναει!μην ενθουσιαζομαστε και βλεπουμε πως εξελιχθειευχομαι να βγει σωστο το προαισθημα μου!μην σηκωνεις και τρελα βαρη λιγο χαλαρα αν γινεται.

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 10 λεπτά , Nati85 είπε:

Ωραια ωραια καλα παμε συνεχιζει να ποναει!μην ενθουσιαζομαστε και βλεπουμε πως εξελιχθειευχομαι να βγει σωστο το προαισθημα μου!μην σηκωνεις και τρελα βαρη λιγο χαλαρα αν γινεται.

οχι δεν σηκωνω τωρα...εχω παρει υπαλληλο προσφατα...εσενα θυμασαι σε πονουσε το στηθος?σε ολες τις μεριες η καπου συγκεκριμενα?

• Μου αρέσει 1

6penp2.png

Καλημέρα κορίτσια μου!

Τι έχει πάθει αυτό το site και από κινητό δεν σου δίνει πια τη δυνατότητα να σχολιάσεις; Μου την έχει δώσει.

@Nati85 Καλή σεζόν (δεν λέω ποτέ Καλό χειμώνα, και αποφεύγω και το καλό φθινόπωρο). Όσο για τα ευτράπελα των διακοπών, αυτά είναι που μένουν στο τέλος και γελάμε, ε; "Θυμάσαι εκείνο το καλοκαίρι που κλειστήκαμε μέσα στο δωμάτιο...". Πάντως καλύτερα να κλειστεί κανείς μέσα παρά από έξω ε;

@elenakii22 μου τι ωραία νέα! Να το χαίρεσαι το μωράκι σου και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου.

@MaTonToutati καλώς ήρθες. Όλες στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Έχουν οξυνθεί οι αισθήσεις μας και παρατηρούμε κάθε τι -υπαρκτό και ανύπαρκτο, έντονο και ήπιο, επιθυμητό και μη. Μείνε μαζί μας να τα λέμε. 

@Garifalia1 μου κοντεύεις! Είναι φυσικό να αγχώνεσαι. Να σκέφτεσαι ότι πας στο νοσοκομείο για κάτι υπέροχο και θετικό και όχι γιατί είσαι άρρωστη. Και ότι αυτό το περιβάλλον όσο κρύο και αν είναι, είναι το πιο ασφαλές και για εσένα και για το μωράκι σου. Και ότι φεύγοντας από εκεί σε λίγες μέρες θα έχεις μαζί σου το παιδάκι σου.

Τα υπόλοιπα κορίτσια τι κάνετε; @Ani ani, @Ungry girl @Farmakotriftena @marillia @anemoni1989 και οι υπόλοιπες; 

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...