Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , dimi.tra είπε:

Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε; Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Μην γελάσετε: στην ωοληψια τι φοράγατε; Να προσέξω κάτι; Ντράπηκα να ρωτήσω τον γιατρό μου 😅

Τίποτα πας κανονικά απέφυγε τις κολωνιες και στην ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα 

• Μου αρέσει 1

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση απο το Parents

Recommended Posts

Just now, Nati85 είπε:

Εμένα ο γυναικολόγος μου τις έγραψε και καμπύλη Ζαχαρου είχα κανει και ολα!χωρις να προςπαθω καιρο.μου είπε πήγαινε σε ενδοκρινολόγο να τις δει που ειναι ο κατάλληλος γιατρος.και αυτός δεν είπε τίποτα για την tsh. Τις είδε και ο γυναικολόγος αλλα μείναμε πιο πολυ στις πολυκυστικες και στα ινοφερτ και τέτοια. Και τωρα εδω το ανακάλυψα! Πάλι καλα!

Eυτυχώς που το συζήτησες και θα βγεί άκρη σίγουρα.Εγώ όταν είχα πάει στον γυναικολόγο μου μου είπε εξετάσεις κοντά στο χρόνο.Είμαστε με τον άντρα μου 30 χρονών.Τις κάναμε,βγήκαν καλές(όχι άριστες),μετά χαλάρωσα και έμεινα έγκυος.Αλλά προγεννητικό είχα κάνει από τον πρώτο μήνα προσπαθειών.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 40,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ungry girl

2701

• Nati85

2289

• elenakii22

2033

• alina80

1980

πρίν από 1 λεπτό , marillia είπε:

Eυτυχώς που το συζήτησες και θα βγεί άκρη σίγουρα.Εγώ όταν είχα πάει στον γυναικολόγο μου μου είπε εξετάσεις κοντά στο χρόνο.Είμαστε με τον άντρα μου 30 χρονών.Τις κάναμε,βγήκαν καλές(όχι άριστες),μετά χαλάρωσα και έμεινα έγκυος.Αλλά προγεννητικό είχα κάνει από τον πρώτο μήνα προσπαθειών.

Και εγω 31 στα 32 ειμαι.Και εγω είχα κανει προγεννητικό στο πρώτο.χαλασε ο κύκλος μου μετά την γεννά δώσαμε ενα περιθώριο επειδή θήλασα ενα εξάμηνο και μετά απο λίγους μήνες μου είπε για εξετασεις και ειδαμε μια αρχή πολυκιστικοτητας τότε δεν ήθελα ακομα δευτερο και το άφησα ετσι ερχόταν κάθε 40 μερες περίπου.ενταξει λέω καλα ειναι μην παίρνω χάπια.αρχες αυτού του χρόνου είπα να κανω εξετασεις να δω τι γινεται για να ξεκινήσουμε για δευτερο και φτάσαμε στο σημερα που τελικά έλυσα το μυστήριο!

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 1 λεπτό , Nati85 είπε:

Και εγω 31 στα 32 ειμαι.Και εγω είχα κανει προγεννητικό στο πρώτο.χαλασε ο κύκλος μου μετά την γεννά δώσαμε ενα περιθώριο επειδή θήλασα ενα εξάμηνο και μετά απο λίγους μήνες μου είπε για εξετασεις και ειδαμε μια αρχή πολυκιστικοτητας τότε δεν ήθελα ακομα δευτερο και το άφησα ετσι ερχόταν κάθε 40 μερες περίπου.ενταξει λέω καλα ειναι μην παίρνω χάπια.αρχες αυτού του χρόνου είπα να κανω εξετασεις να δω τι γινεται για να ξεκινήσουμε για δευτερο και φτάσαμε στο σημερα που τελικά έλυσα το μυστήριο!

να ξερεις οτι και η tsh επηρρεαζει τον κυκλο ;) 

πρίν από 4 λεπτά , alina80 είπε:

Δεν είμαι μακριά από τα 40. Στα 37 είμαι. Ούτε προγεννητικό έχω κάνει. Τι συμπεριλαμβάνει; 

Εμένα ο γιατρός μου είναι ψείρας. Όταν πρωτοπήγα στα 18 χωρίς κανένα σύμπτωμα απολύτως, μου έκανε όλες τις εξετάσεις και υπέρηχο και έτσι βρήκαμε το πρόβλημα. Τότε ο κολπικός υπέρηχος δεν ήταν στάνταρ. Και αν δεν το ήξερα, καθώς δεν είχα και κανένα σύμπτωμα που να υποψιάζει, πολύ πιθανό τώρα να μην είχα ούτε σάλπιγγες, ούτε ωοθήκες... Για αυτό μου κάνει εντύπωση που τώρα που προσπαθούμε δεν μου είπε τίποτα άλλο! 

Θεωρώ πολύ σημαντικό τον προγεννητικό.Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που είναι μια φορά στη ζωή όπως στίγμα και ομάδα αίματος.Μετά κάποιες που μεταβάλλονται όπως ηπατίτιδα,τοξόπλασμα,και άλλες.Μετά θα κάνεις καλλιέργεια κολπικού(χλαμύδια,ουρεόπλασμα,μυκόπλασμα)Τα χλαμύδια είναι άτιμα.Επίσης αφού είστε στο 6μηνο και στα 37 καλά θα ήταν να κάνεις έναν πλήρη ορμονολογικό έλεγχο και σαλπιγγογραφία.Θα χαλαρώσεις πιστευώ αν τις κάνεις.Πολύ κακώς που δεν στα πρότεινε.

πρίν από 23 λεπτά , Nati85 είπε:

Τις κανουν σε ολα τα μωράκια ασχέτως αν εχει θέμα η μαμά; Ειλικρινά σου μιλάω εχω αγχωθεί πολυ!τωρα το ανακάλυψα όλο αυτο. Μια χαρα ειναι και απο κιλά και απο ύψος δεν ειναι ψηλός ούτε κοντός. 

τι εγινε ρε κοριτσι?διαβασες κατι στοιντερνετ κ αγχωθηκες?δεν προλαβα να δω ολες τις δημοσιευεις.τι επαθες?

6 ώρες πρίν, λουπιτα είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου!!! μάλλον ένας ακόμη μήνας αποτυχίας.:-( εκανα ενα home test Τώρα και ούτε καν μια άχνη γραμμουλα.2 μερες πριν την περιοδο σήμερα . Είμαι να σκάσω!!! 

2 μερες πριν τη περιοδο και γω..εκανα το πρωι τεστ και βγηκε κατασπρο.το ειχα πλυνει με λευκαντικο φαινεται....χαχχαχαχα...δεν πειραζει τι να κανουμε ρε κοριτσι...

6penp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , orianna είπε:

τι εγινε ρε κοριτσι?διαβασες κατι στοιντερνετ κ αγχωθηκες?δεν προλαβα να δω ολες τις δημοσιευεις.τι επαθες?

Ναι orianna διάβασα και αγχώθηκα για τον μικρό που εχω. Σκέφτομαι μήπως και τότε που ήμουν εγκυος είχα θέμα με τον θυρεοειδή και εχει κανένα θέμα το παιδάκι μου.με το που έμαθα την εγκυμοςυνη θυμαμαι είχα κανει υπέρηχο θυροειδη και όλες τις άλλες του tsh αλλα δεν θυμάμαι τιμές η γιατρος δεν μου ειχε πει κατι. Απλώς αγχώνομαι τωρα και αύριο θα κανει τις πρώτες του εξετασεις πέρα απο αυτές που του έκαναν νεογέννητο στο μαιευτήριο.ολα μαζί μου έπεσαν και πανικοβλήθηκα

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 6 λεπτά , marillia είπε:

Θεωρώ πολύ σημαντικό τον προγεννητικό.Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που είναι μια φορά στη ζωή όπως στίγμα και ομάδα αίματος.Μετά κάποιες που μεταβάλλονται όπως ηπατίτιδα,τοξόπλασμα,και άλλες.Μετά θα κάνεις καλλιέργεια κολπικού(χλαμύδια,ουρεόπλασμα,μυκόπλασμα)Τα χλαμύδια είναι άτιμα.Επίσης αφού είστε στο 6μηνο και στα 37 καλά θα ήταν να κάνεις έναν πλήρη ορμονολογικό έλεγχο και σαλπιγγογραφία.Θα χαλαρώσεις πιστευώ αν τις κάνεις.Πολύ κακώς που δεν στα πρότεινε.

Κορίτσια ας μην είμαστε υπερβολικές. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία οι γιατροί προτείνουν προληπτικές εξετάσεις, πχ αν είναι πάνω από μία συγκεκριμένη ηλικία ή αν υπάρχει ιστορικό κλπ. Δεν είναι κανόνας ο γιατρός να παραγγέλνει έναν κουβά εξετάσεις χωρίς ένδειξη και δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός γιατρός να αν το κάνει. Οι εξετάσεις και κοστίζουν και πιθανόν να είναι επώδυνες ή επιβαρυντικές για την υγεία και πολλές γυναίκες τις αγχώνουν χωρίς λόγο. Να εμπιστεύεστε το γιατρό που σας παρακολουθεί και θα κρίνει αυτός τι χρειάζεται και πότε.

• Μου αρέσει 1

TQjIp3.pngj1MYp2.png

πρίν από 8 λεπτά , Nati85 είπε:

Μόνη σου το σκέφτηκες για τον θυροειδή?Εγώ στον πρώτο γυναικολόγο που πήγαινα του ζήτησα μόνη μου κολπική καλλιέργεια στα πλαίσια του προγεννητικού.Μου λέει πολύ internet διαβάζεις.Τελικά είχα ουρεόπλασμα.Μου λεεί δεν πειράζει και μου δίνει αντιβίωση λάθος.Πάω σε άλλο γιατρό τον οποιό και κράτησα και μου λέει σε μερικές περιπτώσεις προκαλέί πρόωρο τοκετό γιατί αφού το ξέρουμε να μη το ξεπαστρέψουμε?Πήρα άλλη αντιβίωση και προς το παρόν βγαίνει αρνητικό.Είναι άτιμο μικρόβιο.

πρίν από 1 λεπτό , CME2205 είπε:

Κορίτσια ας μην είμαστε υπερβολικές. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία οι γιατροί προτείνουν προληπτικές εξετάσεις, πχ αν είναι πάνω από μία συγκεκριμένη ηλικία ή αν υπάρχει ιστορικό κλπ. Δεν είναι κανόνας ο γιατρός να παραγγέλνει έναν κουβά εξετάσεις χωρίς ένδειξη και δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός γιατρός να αν το κάνει. Οι εξετάσεις και κοστίζουν και πιθανόν να είναι επώδυνες ή επιβαρυντικές για την υγεία και πολλές γυναίκες τις αγχώνουν χωρίς λόγο. Να εμπιστεύεστε το γιατρό που σας παρακολουθεί και θα κρίνει αυτός τι χρειάζεται και πότε.

Τον προγεννητικό τον θεωρώ σημαντικό.Μπορείς να βρείς θεματάκια.Τις ορμονολογικές άνω των 35 στο 6-8 μηνο.Στα 30 στο χρόνο ίσως και παραπάνω ανάλογα το πότε σου πει ο γιατρός ή θέλει η κάθε γυναίκα.Είναι απλές αιματολογικές οπού γράφονται κι όλας και η καλλιέργεια κολπικού είναι σαν το ΠΑΠ.Εγώ μεζί το Παπ την είχα κάνει και κόστισε 20e.

πρίν από 2 λεπτά , CME2205 είπε:

Συμφωνώ, για αυτό σκοπεύω να το συζητήσω μαζί του και θα πράξω ανάλογα με το τι θα μου πει. Επίσης το θέμα της ψυχολογίας είναι σημαντικό να το συνυπολογίζουν οι γιατροί και να μην μας επιβαρρύνουν αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο δικός μου για παράδειγμα όταν τον ρώτησα για σαλπιγγογραφεια, μου εξήγησε ότι δεν βρίσκει το λογο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και αυτό γιατί το να δείξει ας πούμε ότι δεν είναι τελείως ανοιχτη, δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι δεν μπορείς να μείνεις έγκυος, γιατί το σπέρμα είναι τόσο μικροσκοπικό που μπορεί να περνάει. Και μου είπε γιατί να στεναχωρηθεις και να αγχωθεις με ένα αποτέλεσμα που στην τελική μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα;

Γενικά πιστεύω ότι ο γιατρός είναι να σου ταιριάζει κιόλας σαν άνθρωπος. Ειδικα ο γυναικολογος. Εμένα μου αρέσει που με αντιμετωπίζει χαλαρά, μου εξηγεί τα πάντα και δεν με πανικοβάλλει. Μου ταιριάζει, ενώ ο ίδιος σε μια φίλη μου δεν άρεσε γιατί τον ήθελε πιο αυστηρο. Σχετικά είναι όλα. 

πρίν από 12 λεπτά , marillia είπε:

Μόνη σου το σκέφτηκες για τον θυροειδή?Εγώ στον πρώτο γυναικολόγο που πήγαινα του ζήτησα μόνη μου κολπική καλλιέργεια στα πλαίσια του προγεννητικού.Μου λέει πολύ internet διαβάζεις.Τελικά είχα ουρεόπλασμα.Μου λεεί δεν πειράζει και μου δίνει αντιβίωση λάθος.Πάω σε άλλο γιατρό τον οποιό και κράτησα και μου λέει σε μερικές περιπτώσεις προκαλέί πρόωρο τοκετό γιατί αφού το ξέρουμε να μη το ξεπαστρέψουμε?Πήρα άλλη αντιβίωση και προς το παρόν βγαίνει αρνητικό.Είναι άτιμο μικρόβιο.

Τον προγεννητικό τον θεωρώ σημαντικό.Μπορείς να βρείς θεματάκια.Τις ορμονολογικές άνω των 35 στο 6-8 μηνο.Στα 30 στο χρόνο ίσως και παραπάνω ανάλογα το πότε σου πει ο γιατρός ή θέλει η κάθε γυναίκα.Είναι απλές αιματολογικές οπού γράφονται κι όλας και η καλλιέργεια κολπικού είναι σαν το ΠΑΠ.Εγώ μεζί το Παπ την είχα κάνει και κόστισε 20e.

Όχι ο γυναικολόγος μου προτεινε να τις κανω απλά μου λεει εγω δεν ειμαι πολυ καλός σε αυτο το κομμάτι πήγαινε σε ενδοκρινολόγο να τις διαβάσει και ο ενδοκρινολόγος δεν ανέφερε κατι για την tsh. Εχω ακούσει και εγω για το ουρεοπλασμα δεν εχω κανει φέτος καλλιέργεια μονο ΠΑΟ είχα κανει καλλιέργεια γενικά όμως άλλες φορές!μην μου πέσουν ολα μαζί ενα ενα να τα αντέξω!!!!

• Μου αρέσει 1

e6OVp3.pngExilp3.png

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, elenakii22 είπε:

απλα σκεφτομαι μηπως με ενοχλεί γτ ειναι κολλημενο στη σάλπιγγα...

@caramel_83 θα ρωτήσω τον ανδρα μου πως λεγεται και θα σου πω

χαχαχχα πες μου σε ποιο νησι εισαι να ερθω να σε δειρω...πριν που δεν εμενες εγκυος ειχες προβημα τωρα που εμεινες εχεις εξωμητριο...χαλαρωσε λιγο βρε...δες τα πραγματα θετικα...1% ειναι αυτο και θα ειχες και συμπτωματα..

• Μου αρέσει 1

6penp2.png

Ισως είμαι περίεργη εγώ χαχαχααχ!!!Εγώ τις έκανα πολύ χαλαρά τις εξατάσεις.Οταν ήταν να κάνω το ετήσιο τσεκ απ έκανα και τις ορμονολογικές για να μην με ρουφάν πολλές φορές.Και την καλλιέργεια κολπικού μαζί με το Παπ.Γενικά χαλαρώνω όταν ξέρω ότι ψάχτηκα.Αλλη κοπέλα μπορεί να στρεσάρετε.Το καλύτερο για όλες μας ότι απορία έχουμε να την εκφράζουμε στο γιατρό μας και προχωράμε αναλόγως.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 2 λεπτά , alina80 είπε:

Συμφωνώ, για αυτό σκοπεύω να το συζητήσω μαζί του και θα πράξω ανάλογα με το τι θα μου πει. Επίσης το θέμα της ψυχολογίας είναι σημαντικό να το συνυπολογίζουν οι γιατροί και να μην μας επιβαρρύνουν αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο δικός μου για παράδειγμα όταν τον ρώτησα για σαλπιγγογραφεια, μου εξήγησε ότι δεν βρίσκει το λογο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και αυτό γιατί το να δείξει ας πούμε ότι δεν είναι τελείως ανοιχτη, δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι δεν μπορείς να μείνεις έγκυος, γιατί το σπέρμα είναι τόσο μικροσκοπικό που μπορεί να περνάει. Και μου είπε γιατί να στεναχωρηθεις και να αγχωθεις με ένα αποτέλεσμα που στην τελική μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα;

Γενικά πιστεύω ότι ο γιατρός είναι να σου ταιριάζει κιόλας σαν άνθρωπος. Ειδικα ο γυναικολογος. Εμένα μου αρέσει που με αντιμετωπίζει χαλαρά, μου εξηγεί τα πάντα και δεν με πανικοβάλλει. Μου ταιριάζει, ενώ ο ίδιος σε μια φίλη μου δεν άρεσε γιατί τον ήθελε πιο αυστηρο. Σχετικά είναι όλα. 

Το λέω γιατί είχα μία πολύ κακή εμπειρία από γυναικολόγο. Όταν παντρεύτηκα, μετά από 3 μήνες προσπαθειών είχα μία βιοχημική εγκυμοσύνη. Φυσικά δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, είχα θετική χοριακή και μετά από μία εβδομάδα μου ήρθε περίοδος. Ενώ φαινόταν από την αρχή ότι δεν θα έχει καλή κατάληξη (η χοριακή ήταν 25 μετά από 3 ημέρες καθυστέρηση), δεν με προειδοποίησε και όταν τελικά μου ήρθε περίοδος τον ρώτησα αν είναι κάτι συνηθισμένο ή πρέπει να το ψάξω. Μου είπε ότι φυσικά πρέπει να κάνω τεστ θρομβοφιλίας και καρυότυπο (ιδιαίτερα ακριβές εξετάσεις που δεν γράφονται) και ότι δεν είναι δυνατόν να το πάθω και πρέπει να ψαχτώ για κάτι σοβαρό. Καταλαβαίνετε ότι τρελάθηκα από την ανησυχία μου, όμως το έψαξα λίγο και συνειδητοποίησα ότι οι βιοχημικές εγκυμοσύνες είναι πολύ συνηθισμένες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τότε άλλαξα γιατρό και εκτιμώ πια αυτούς που ξέρουν τη δουλειά τους, μπορούν να κρίνουν τι χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και δεν βλέπουν τον ασθενή σαν σούπερ μάρκετ.

• Μου αρέσει 2

TQjIp3.pngj1MYp2.png

πρίν από 29 λεπτά , orianna είπε:

2 μερες πριν τη περιοδο και γω..εκανα το πρωι τεστ και βγηκε κατασπρο.το ειχα πλυνει με λευκαντικο φαινεται....χαχχαχαχα...δεν πειραζει τι να κανουμε ρε κοριτσι...

Έκανες τεστ τελικά;κάτσε ειναι λιγο νωρίς ακομα για σίγουρα κάνε μεθαύριο!θερμοκρασια ποσό έχεις;

πρίν από 32 λεπτά , caramel_83 είπε:

να ξερεις οτι και η tsh επηρρεαζει τον κυκλο ;) 

Η άτιμη!θα την τακτοποιήσω τωρα που την βρηκαααα! 

• Μου αρέσει 1

e6OVp3.pngExilp3.png

Just now, CME2205 είπε:

ο λέω γιατί είχα μία πολύ κακή εμπειρία από γυναικολόγο. Όταν παντρεύτηκα, μετά από 3 μήνες προσπαθειών είχα μία βιοχημική εγκυμοσύνη. Φυσικά δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, είχα θετική χοριακή και μετά από μία εβδομάδα μου ήρθε περίοδος. Ενώ φαινόταν από την αρχή ότι δεν θα έχει καλή κατάληξη (η χοριακή ήταν 25 μετά από 3 ημέρες καθυστέρηση), δεν με προειδοποίησε και όταν τελικά μου ήρθε περίοδος τον ρώτησα αν είναι κάτι συνηθισμένο ή πρέπει να το ψάξω. Μου είπε ότι φυσικά πρέπει να κάνω τεστ θρομβοφιλίας και καρυότυπο (ιδιαίτερα ακριβές εξετάσεις που δεν γράφονται) και ότι δεν είναι δυνατόν να το πάθω και πρέπει να ψαχτώ για κάτι σοβαρό. Καταλαβαίνετε ότι τρελάθηκα από την ανησυχία μου, όμως το έψαξα λίγο και συνειδητοποίησα ότι οι βιοχημικές εγκυμοσύνες είναι πολύ συνηθισμένες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τότε άλλαξα γιατρό και εκτιμώ πια αυτούς που ξέρουν τη δουλειά τους, μπορούν να κρίνουν τι χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και δεν βλέπουν τον ασθενή σαν σούπερ μάρκετ.

Λυπάμαι για αυτό που πέρασες.Και γω είχα παλίνδρομη και δεν ψάχτηκα.Μου είπε ο γιατρός τυχαίο γεγονός.Τον άκουσα γιατί είμαι τρελάρα και λέω αν πάρω φόρα ποιος με σταματά.Κάποιες όμως πιο απλές εξετάσεις δεν είναι κακό να τις κάνουμε.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...