Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 39 λεπτά , Alex@ είπε:

Με την καρδούλα όλα καλα;;;

Ίσως να ειπώθηκε σαν παρηγοριά για τα συμπτώματα, αν καταλαβαίνεις τι θελω να πω, βέβαια έχετε δίκιο ότι μπορεί να δημιουργήσει άγχος στην έγκυο.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας! Ευτυχώς είστε κ εσείς κορίτσια ώστε να καταλαγιαζουν οι ανησυχίες μας κ να τις ελέγχουμε.

Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς! Γι'αυτό είμαστε εδώ! Να βοηθάμε η μία την άλλη όσο μπορουμε.

Συμφωνώ με την @Nima21 

Γιατροί αυτά δεν τα λένε οπότε!!! Εγώ θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις ημέρες που δεν έχεις ναυτίες και αναγουλες! Να βγαίνεις καμμία βόλτα σε αυτές τις μέρες για να τις χαιρεσαι! 😉🩷

Εγώ πάντως 2 μέρες έχω ξεκινήσει τα φάρμακα της έμβρυομεταφοράς και σας λέω ήδη είμαι έγκυος με τέτοια κοιλιά τούμπανο που έχω γίνει!!! 😂

• Χαχα 1

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση απο το Parents

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , noni90 είπε:

Λες να δοκιμασω δηλαδη το μερα παρα μερα? Τι να πω, ας το δω κ αυτο.... Την ωορρηξια μια χαρα την πετυχαινω τη συλληψη δεν πετυχαινω. Απλα μετα τον προηγουμενο αποτυχημενο κυκλο αναισθητοποιηθηκα και ειπα οκ αναμονη μεχρι να παμε στο γιατρο. θετικο τεστ Κυριακη αρα ωορρηξία Δευτέρα ή Τρίτη. και περιμενω περιοδο στις 19... Σαν μικρη να μου φαινεται η ωχρινικη μου φαση.. Τελοσπαντων θα δειξει κ αυτο. 

δοκιμασε το μερα παρα μερα κ απο το θετικο τεστ  καθε μερα για 2 μερες . ναι , οντως μικρη φαινεται.. μηπως θα σου ερθει  στις 20-21/11? 

hBuvp3.png    n8xOp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 40,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ungry girl

2701

• Nati85

2289

• elenakii22

2033

• alina80

1980

1 hour ago, Ασία είπε:

Καλημέρα!Είμαι στην ίδια φάση άρα καταλαβαινόμαστε!τι πρόβλημα βρέθηκε αν επιτρέπεται?Ο άντρας μου έχει κάνει εξέταση για το σπέρμα.έκανε πέρισυ(που διαγνώστηκα εγώ με ουρεόπλασμα κι εκείνος παραδόξως δεν το είχε-βασικά το είχε,δεν γίνεται να μην το είχε,αλλά δεν φάνηκε στην απλή καλλιέργεια που έκανε) και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο αριθμός του ήταν άθλιος,1,8εκ ανά ml.πήραμε τότε θεραπεία για το ουρεόπλασμα και οι δύο και έφυγε.άρα αν ο αριθμός του ήταν τόσο μικρός λόγω μικροβιου,θα ξεκίνησε σιγά σιγά να φτιάχνει μετά τη θεραπεία.ως τότε είχαμε αξιοποιήσει 3 ωορρηξίες.αλλά τζάμπα προσπαθούσαμε γιατί με τέτοιο σπέρμα δεν γίνεται φυσιολογική σύλληψη που να χτυπιομασταν!!Μετά τη θεραπεία ως σήμερα έχουμε αξιοποιήσει 3 ωορρηξίες και η 4η λογικά είναι αυτό το μήνα που περιμένω σε λίγες μέρες περίοδο..φέτος ξαναέκανε εξέταση για το σπέρμα και ήταν τέλεια όλα και ο αριθμός επίσης!άρα από την πλευρά του δεν έχουμε θέμα πλέον.εσένα ο δικός σουέχει κάνει εξέταση για σπέρμα?Εγώ είμαι 27 χρόνων,εσύ?πήρα τώρα τεστακια ωορρηξίας και από τον επόμενο κύκλο θα τα χρησιμοποιήσω να λύσω το μυστήριο με την ωορρηξία μου.Μην κάνω εγώ σενάρια με συμπτώματα εγκυμοσύνης κάθε φορά ενώ ούτε ωορρηξία δεν κάνω!κρίμα είναι χαχαχα Γιατί αν έχουν περάσει μήνες που εγώ πίστευα πως μπορεί να έγινε το θαύμα και τελικά διαπίστωνα πως ούτε ωορρηξία δεν έχω κάνει.Αυτό που είπες ξεκινάω από την αρχή το καταλαβαίνω απόλυτα,γιατί κι εγώ έτσι νιώθω.Μόλις πήρα τις εξετάσεις του καλού σπέρματος και έκατσα και υπολόγισα πόσες ωορρηξίες είχα τον τελευταίο χρόνο σκέφτηκα πως ήμουν χαζή που τόσους μήνες απογοητεομουν που δεν πετυχαιναμε σύλληψη,αλλά στην ουσία οι μήνες δεν ήταν τόσοι πολλοί αφού δεν είχα 12-13 ωορρηξίες το χρόνο όπως άλλες γυναίκες.

34 εγώ.εχω ήδη ενα γιο 5 χρονων για να παιρνεις θαρρος.κ ήρθε κ αμεσως παρα το προβλημα.είχα βακτηριακή κολπίτιδα που κανείς αλλος γιατρος δεν το ειχε δει εως τώρα.κ εμποδίζει τη συλληψη.ειχα που ειχα αραια ωορ. Τουλάχιστον να μην εχουμε κατι αλλο για να προσπαθουμε ουσιαστικά. Εχει κανει για σπερμα κ ολα οκ. Οποτε καλές προσπάθειες επιτελους!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 3 λεπτά , linaa είπε:

ναι περνω το dostinex 1 την εβδομαδα σε δυο δοσεις την εχω βρει 35 20 κ 40 οποτε θα το περνω μεχρι να μεινω εγκυος.

ακριβως κ εμενα ετσι ηταν. το πρωι 33-42 ενω το απογευμα 19-23 ..  παιρνεις 1 ολοκληρο χαπι την βδομαδα η το σπας σε μισο? εγω παιρνω 1/4 2 φορες τη βδομαδα γτ με το μισο εγινα πολυ χαλια..εντωματαξυ , προχθες στο γυναικολογο που του το ανεφερα, μου ειπε οτι να το σταματησω αμεσα το dostinex γτ τους ηρθε οδηγια με κιτρινη γραμμη... κ να παρω κατι αλλο ..αντε βγαλε ακρη

πρίν από 54 λεπτά , Ασία είπε:

Καλημέρα!αν κατάλαβα καλά η εξέταση του σπέρματος δείχνει μικρό θέμα στην κινητικότητα Ε?Γιατί ο αριθμός είναι πολύ καλός για ολικός.Αυτό το 18-20% νομίζω θα έπρεπε να είναι πάνω από 32% σωστά?Εγώ έτσι τα ξέρω,αν και με την κινητικότητα δεν έχω ασχοληθεί πολύ ώστε να είμαι σίγουρη γι αυτά που λέω.Εγώ όταν έχω κύστη έχω έναν χαρακτηριστικό πόνο σε ένα σημείο χαμηλά,είτε αριστερά,είτε δεξιά.είναι μόνιμος πόνος και σε μπερδεύει,σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι το έντερο.Εγώ τόσες φορές που τον έχω νιώσει πλέον τον αναγνωρίζω.Τον πόνο αυτόν τον έχω όταν περιμένω περίοδο και έχει αργήσει.Όταν είμαι γύρω στις 40-45 μέρες του κύκλου συνήθως.Στην επαφή επίσης έχω τον ίδιο πόνο.Δεν ξέρω πως να τον περιγράψω.Μόνο μια φορά είχα πέσει έξω.είχα αυτόν τον πόνο και πήγα για υπέρηχο και λέω στον γιατρό έχω κύστη πάλι πάμε να την δούμε στον υπέρηχο και τελικά δεν είχα,φαίνεται ήταν το έντερο.της υπόλοιπες φορές πάντα πέφτω μέσα αφού ο γιατρός έχει εντυπωσιαστεί που τον αναγνωρίζω αυτόν τον πόνο και μου λέει πως άλλες γυναίκες δεν καταλαβαίνουν τίποτα όταν έχουν κύστη.αλλά συμπτώματα δεν έχω.Έχω ακούσει όμως ότι θα μπορούσα να ανεβάζω λίγο πυρετό,η να έχω μια μικρή αιμορραγία.ααα ξέχασα να σου πω πως τον Αύγουστο που είχα κύστη πάλι είχα αιμορραγία πρώτη φορά σε συνδυασμό με τον πόνο.και τότε σιγά για υπέρηχο και μου λέει πως είχα κύστη και ήδη έχει απορροφηθεί και γι αυτό έχω αυτό το αίμα που είναι ψευτοπερίοδος.μου είχε πει μάλιστα πως θα μου σταματήσει σε δύο μέρες όπως κι έγινε.βασικά τότε κράτησε δύο βδομάδες αυτό το αίμα κι εγώ νόμιζα πως ήταν περίοδος,αλλά ήταν ψευτοπερίοδος μου είπε λόγω κύστης.Αυτό με την αιμορραγία μόνο μια φορά μου συνέβη.εσένα μπορεί αυτή η κύστη να ήταν από τον προηγούμενο κύκλο και να μην έφυγε και σε αυτόν τον κύκλο να έγινε ωορρηξία κανονικά,γ αυτό και τα τεστ να βγήκαν θετικά,οπότε να σου έρθει περίοδος κανονικά όταν περιμένεις ή να μην σου έρθει γιατί θα έμεινες έγκυος!!!

Μια χαρα ειστε εσεις, καταρχην εισαι μικρη ! δευτερον αν το σπερμα διορθωθηκε , δεν υπαρχει κανενα θεμα ! θα το πετυχετε συντομα  αν δεν εισαι ηδη !

• Μου αρέσει 1

hBuvp3.png    n8xOp2.png

πρίν από 55 λεπτά , Ασία είπε:

Καλημέρα!αν κατάλαβα καλά η εξέταση του σπέρματος δείχνει μικρό θέμα στην κινητικότητα Ε?Γιατί ο αριθμός είναι πολύ καλός για ολικός.Αυτό το 18-20% νομίζω θα έπρεπε να είναι πάνω από 32% σωστά?Εγώ έτσι τα ξέρω,αν και με την κινητικότητα δεν έχω ασχοληθεί πολύ ώστε να είμαι σίγουρη γι αυτά που λέω.Εγώ όταν έχω κύστη έχω έναν χαρακτηριστικό πόνο σε ένα σημείο χαμηλά,είτε αριστερά,είτε δεξιά.είναι μόνιμος πόνος και σε μπερδεύει,σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι το έντερο.Εγώ τόσες φορές που τον έχω νιώσει πλέον τον αναγνωρίζω.Τον πόνο αυτόν τον έχω όταν περιμένω περίοδο και έχει αργήσει.Όταν είμαι γύρω στις 40-45 μέρες του κύκλου συνήθως.Στην επαφή επίσης έχω τον ίδιο πόνο.Δεν ξέρω πως να τον περιγράψω.Μόνο μια φορά είχα πέσει έξω.είχα αυτόν τον πόνο και πήγα για υπέρηχο και λέω στον γιατρό έχω κύστη πάλι πάμε να την δούμε στον υπέρηχο και τελικά δεν είχα,φαίνεται ήταν το έντερο.της υπόλοιπες φορές πάντα πέφτω μέσα αφού ο γιατρός έχει εντυπωσιαστεί που τον αναγνωρίζω αυτόν τον πόνο και μου λέει πως άλλες γυναίκες δεν καταλαβαίνουν τίποτα όταν έχουν κύστη.αλλά συμπτώματα δεν έχω.Έχω ακούσει όμως ότι θα μπορούσα να ανεβάζω λίγο πυρετό,η να έχω μια μικρή αιμορραγία.ααα ξέχασα να σου πω πως τον Αύγουστο που είχα κύστη πάλι είχα αιμορραγία πρώτη φορά σε συνδυασμό με τον πόνο.και τότε σιγά για υπέρηχο και μου λέει πως είχα κύστη και ήδη έχει απορροφηθεί και γι αυτό έχω αυτό το αίμα που είναι ψευτοπερίοδος.μου είχε πει μάλιστα πως θα μου σταματήσει σε δύο μέρες όπως κι έγινε.βασικά τότε κράτησε δύο βδομάδες αυτό το αίμα κι εγώ νόμιζα πως ήταν περίοδος,αλλά ήταν ψευτοπερίοδος μου είπε λόγω κύστης.Αυτό με την αιμορραγία μόνο μια φορά μου συνέβη.εσένα μπορεί αυτή η κύστη να ήταν από τον προηγούμενο κύκλο και να μην έφυγε και σε αυτόν τον κύκλο να έγινε ωορρηξία κανονικά,γ αυτό και τα τεστ να βγήκαν θετικά,οπότε να σου έρθει περίοδος κανονικά όταν περιμένεις ή να μην σου έρθει γιατί θα έμεινες έγκυος!!!

Κάτσε αφου το παθαινεις συχνα, πρέπει να ξερεις αν γίνεται ή οχι ωορ. ο γιατρός τι σου εχει πει; Εμένα μου είπε από τον επόμενο κύκλο να παρω χαπια που βοηθούν να γινει η ωορ.

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , ada32 είπε:

ακριβως κ εμενα ετσι ηταν. το πρωι 33-42 ενω το απογευμα 19-23 ..  παιρνεις 1 ολοκληρο χαπι την βδομαδα η το σπας σε μισο? εγω παιρνω 1/4 2 φορες τη βδομαδα γτ με το μισο εγινα πολυ χαλια..εντωματαξυ , προχθες στο γυναικολογο που του το ανεφερα, μου ειπε οτι να το σταματησω αμεσα το dostinex γτ τους ηρθε οδηγια με κιτρινη γραμμη... κ να παρω κατι αλλο ..αντε βγαλε ακρη

εγω ναι περνω μισο την μια μερα κ μετα απο τρεις μερες το αλλο μισο. αντε βγηκε τετοιο πραγμα? θα ρωτησω κ εγω αν ειναι να παρω αλλο χαπι αν κ δεν εχω καμια παενεργεια το παιρνω ομως παντα πριν τον υπνο.

1 hour ago, linaa είπε:

κ εγω κοριτσια ειμαι της αποψης οτι αν μια κοπελα δεν μεινει εγκυος το πρωτο εξαμηνο συχνων ομως επαφων δηλαδη 4 φορες την εβδομαδα καλο ειναι να ψαχτει κ να ξαναψαχτει κ αν δεν βλεπει αποτελεσμα να περνει κ αλλες γνωμες. εγω το στηριζω στην εμπειρια μου γιατι κ εγω οταν ειδα οτι δεν μενω εγκυος κ εκανα εξετασεις οι πρωτες εξετασεις ηταν πολυ καλες κ ολοι μου λεγαν οκ συνεχισε δεν εχεις τιποτα  κ θα μεινεις ομως απο μονη μου εβλεπα οτι κατι δεν παει καλα ολες οι κοπελες στον κυκλο μου ανεξαρτητως ηλικιας εμεναν εγκυος μεσα στο τριμηνο χωρις να υπολογιζουν κ ακριβως μερες.  οποτε μετα  απο τρεις επαναληψεις στις εξετασεις βρηκα  την προλακτινη μου ανεβασμενη κ τον θυροειδη μου κ ξεκινησα φαρμακα ε στους δυο μηνες εστω πετυχα συλληψη. 

Συμφωνώ απόλυτα! κ εμενα μου έλεγαν ασε 1 χρόνο θα μείνεις! πώς εμεινες στο πρώτο; κ όμως υπήρχε πρόβλημα!

Just now, andrianni είπε:

Συμφωνώ απόλυτα! κ εμενα μου έλεγαν ασε 1 χρόνο θα μείνεις! πώς εμεινες στο πρώτο; κ όμως υπήρχε πρόβλημα!

Μην πω για το αγχος που μου ελεγαν οτι έχω...

• Μου αρέσει 2

1 ώρα πρίν, elenakii22 είπε:

μακαρι να ηταν εμφυτευσης!!!να κανεις αυριο την χοριακη σου!!

το εχω πάθει κ εγω..με το που με πηραν για τα αποτελεσματα πηγα τουαλετα κ αδιαθετησα...δραμα!!!

το ιδιο ειχα κ εγω χθες βραδυ!!!!αφου σκεφτομουν το ταραξα αυτο το μωρο χθες γιαυτο κλωτσαγε μεχρι αργα!απο τη μια το κρασι απο την αλλη το φτερνισμα χωρια η καταρροη...ασε...

εγω παντως στον 5ο μπαινω κ ζαλαδες δεν ειχα ποτε...βεβαια σε καθε μια ειναι διαφορετικά τα συμπτωματα...φαντασου ουτε πρησμενο στηθος δεν ειχα!!καλα αποτελεσματα στην χοριακη σου!και μην ακους τι σου λενε!οταν δεν εισαι 100% σιγουρος για κατι καλυτερα να μην το λες..πολλρς φορες βγαζουν διαγνωση απο μονοι τους!

@Farmakotriftena πως εισαι εσυ???

χαααχχα αμαν βρε @elenakii22 σε ολα πακετο παμε χαχαχα

• Μου αρέσει 1

πρίν από 30 λεπτά , caramel_83 είπε:

Μαρουλα μου να μην στεναχωριεσαι, παρε ενα τεστ εγκυμοσυνης predictor ή clearblue και κανε το, μπορει να ηταν προβληματικο το τεστ, ή ακομα καλυτερα κανε χοριακη, απο την στιγμη που εκανες ωορηξια επρεπε να σου εχει ερθει αν δεν ησουν εγκυουλα ;) 

ναι αλλα ο αποστολεας φαινεται, οτι ειναι απο μαγαζι με τετοια ειδη και δουλευουν γυναικες στα κουριερ μας, μονο αντρες ειναι στα ντιλιβερι γμτ ολα τα αλλα τα κανονιζουν οι γυναικες πφ γι'αυτο σκεφτομαι απο εξω να παραγγειλω, βεβαια μακαρι να τα παραγγειλω και να ειναι αχρειαστα γιατι θα ειμαι εγκυος :D 

Δε γραφει τι ειδη εχουν. μονο ενα ονομα αποστολέα. αλλά πάρε απο ebay που ειναι ακομα πιο φθηνα

• Μου αρέσει 1

πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

εγω ναι περνω μισο την μια μερα κ μετα απο τρεις μερες το αλλο μισο. αντε βγηκε τετοιο πραγμα? θα ρωτησω κ εγω αν ειναι να παρω αλλο χαπι αν κ δεν εχω καμια παενεργεια το παιρνω ομως παντα πριν τον υπνο.

Ναι κ εγω πριν τον υπνο .. Ρωτα τον γιατρο σου  και εσυ . Εμενα μου  το ειπε ο γυναικολογος ενω ο ενδοκρινολογος δεν μου ειπε κατι  τον οκτωβριο που πηγα.

hBuvp3.png    n8xOp2.png

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Antila είπε:

Κοριτσια, καλημερα και σε εσας!! :) Μιας και λετε για ενδοκρινολογους, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χρειαστει να παρω κι εγω χαπια για θυεροειδη για πρωτη φορα (τον ειχα λιγο ψηλο, δηλαδη 3, στην προηγουμενη κυηση, απλως δεν προλαβαμε να τον ριξουμε). Μηπως εχετε καποια προταση; Που θα βρω ενδοκρινολογο; Πρεπει να ασχολειται με κυηση; Φοβαμαι να παω καπου τυχαια, δεν ξερω αν εχετε κατι στο νου σας! Αθηνα μενω.

εγω κοριτσι εχω ενδοκρινολογο στον Πειραια, ειναι και στο ιασω και ειδικευεται και στον διαβητη κυησης, αν θες πες μου να σου στειλω π.μ. :)

• Μου αρέσει 1

πρίν από 28 λεπτά , ada32 είπε:

δοκιμασε το μερα παρα μερα κ απο το θετικο τεστ  καθε μερα για 2 μερες . ναι , οντως μικρη φαινεται.. μηπως θα σου ερθει  στις 20-21/11? 

Οχι κ τον προηγουμενο μήνα έτσι έγινε.... 29 μέρες κύκλος με ωορρηξία στην 17η... Πόσες μέρες είναι δηλαδή? 12 μέρες ωχρινική φάση? Ενταξει ειναι στα πλαίσια του φυσιολογικού νομίζω. Τον αλλο μηνα θα δοκιμασω αυτο που λες θα κανω καθε μερα μονο τη μερα του θετικου τεστ και τις 2 επομενες δηλαδη? Η μονο τις 2 επομενες?

@Ani ani τα διαβασα γργορα αλλα εσυ δεν ειπες για την βουλωμενη μυτη?εμενα μου ειχε πει η παιδίατρος 2.5 μλ ορο και μια σταγονιτσα οτριβιν μεσα στον ορο όταν είμαι πολύ μπουκωμενη και να αποφευγω τα σπρευ.η αληθεια είναι όταν το κανω με βοηθαει.και στα μεγαλύτερα παιδακια στο φουλ μπούκωμα λεει κανει αλλα όχι για πολλες μερες.

e6OVp3.pngExilp3.png

πρίν από 1 λεπτό , noni90 είπε:

Οχι κ τον προηγουμενο μήνα έτσι έγινε.... 29 μέρες κύκλος με ωορρηξία στην 17η... Πόσες μέρες είναι δηλαδή? 12 μέρες ωχρινική φάση? Ενταξει ειναι στα πλαίσια του φυσιολογικού νομίζω. Τον αλλο μηνα θα δοκιμασω αυτο που λες θα κανω καθε μερα μονο τη μερα του θετικου τεστ και τις 2 επομενες δηλαδη? Η μονο τις 2 επομενες?

Απο την μερα του θετικου τεστ , η ωορηξια γινεται 24-48 ωρες μετα , οποτε αν εχετε επαφη την ιδια μερα του τεστ , θα υπαρχει σπερμα κ για την επομενη μερα ,μετα ξανα εχετε επαφη για 2 μερες  οποτε εισαι καλυμμενη .. τωρα αν εχετε ορεξη εσεις γτ οχι .. απλα πριν την ωορηξια μερα παρα μερα καλυτερα .. οι περισσοτερες αυτο λενε.

συνηθως η ωχρινικη φαση ειναι 14-16 μερες ..δεν το εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα  ομως για να σου πω .

hBuvp3.png    n8xOp2.png

πρίν από 1 λεπτό , ada32 είπε:

Απο την μερα του θετικου τεστ , η ωορηξια γινεται 24-48 ωρες μετα , οποτε αν εχετε επαφη την ιδια μερα του τεστ , θα υπαρχει σπερμα κ για την επομενη μερα ,μετα ξανα εχετε επαφη για 2 μερες  οποτε εισαι καλυμμενη .. τωρα αν εχετε ορεξη εσεις γτ οχι .. απλα πριν την ωορηξια μερα παρα μερα καλυτερα .. οι περισσοτερες αυτο λενε.

συνηθως η ωχρινικη φαση ειναι 14-16 μερες ..δεν το εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα  ομως για να σου πω .

Εγω ελεγα να κανω μερα παρα μερα πριν το θετικο τεστ, την ημερα του θετικου τεστ διαλειμμα και μετα 2 μερες καθε μερα... Λες να το δοκιμασω κ αυτο? Βρήκα αυτό για την ωχρινικη φαση 

Πρόκειται για δυσλειτουργία του ωχρού σωματίου, το οποίο παράγει ανεπαρκή ποσότητα προγεστερόνης με αποτέλεσμα την βραχεία διάρκεια της εκκριτικής φάσης του κύκλου. Περίπου 3% έως 4% των υπογόνιμων γυναικών εμφανίζουν ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης, ενώ το ποσοστό είναι υψηλότερο σε γυναίκες με επανειλημμένες αποβολές. Η συχνότητα αυξάνει σε γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών.

Η ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή ανάπτυξη του ωοθυλακίου υπό την επίδραση των γοναδοτροπινών, ή σε ασαφές κύμα της LH που τελικώς προκαλεί ανεπαρκή παραγωγή προγεστερόνης από τα κοκκιώδη κύτταρα. Η υπερπρολακτιναιμία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανώμαλη ωχρινική φάση. Έτσι, επίπεδα προλακτίνης μεγαλύτερα των 40 ng/ml μπορεί να ευθύνονται, ως έναν βαθμό, για τη δυσλειτουργία του ωχρού σωματίου. Η ανεπάρκεια της ωχρινικής φάσης μπορεί επίσης να είναι συνέπεια συστηματικών παθήσεων, αυξημένης σωματικής άσκησης, χορήγησης φαρμάκων κ.λπ.

Κλινική υποψία για ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης εγείρουν τα παρακάτω σημεία:

• Ωχρινική φάση διάρκειας μικρότερης των 11 ημερών, τεκμηριωμένη με θερμομετρικό διάγραμμα και με φυσιολογικά επίπεδα προγεστερόνης στο μέσον της.
  • Ωχρινική φάση κανονικής διάρκειας (14±2 ημέρες), με χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης στο μέσον της.
  • Επίπεδα προγεστερόνης μεγαλύτερα των 5 ng/ml και μικρότερα των 10 ng/ml στο μέσον της ωχρινικής φάσης (6-8 ημέρες πριν την έμμηνο ρύση).
  • Ανεξήγητη υπογονιμότητα, ή ιστορικό καθ' έξιν αποβολών.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα της προγεστερόνης ποικίλλουν από κύκλο σε κύκλο, χρειάζονται δύο συνεχόμενα επίπεδα προγεστερόνης για τη διάγνωση. Επίπεδα προγεστερόνης >10 ng/ml, αλλά <20 ng/ml πιστοποιούν ωοθυλακιορρηξία. Επίπεδα προγεστερόνης μεγαλύτερα των 20 ng/ml πιστοποιούν επαρκή ωχρινική λειτουργία.

Η διάγνωση τεκμηριώνεται με βιοψία ενδομητρίου 1-3 ημέρες πριν την περίοδο. Όταν η ανάπτυξη του ενδομητρίου υπολείπεται περισσότερο από 2 ημέρες, τότε υπάρχει ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης. Σπάνια αναφέρεται έλλειψη υποδοχέων προγεστερόνης στο ενδομήτριο. Γενικώς ως αποτέλεσμα προκύπτει η ελλιπής ανάπτυξη του ενδομητρίου.

Η ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης παραμένει αμφισβητούμενη στον φυσικό κύκλο, δεδομένου ότι είχαν παρατηρηθεί επιτυχείς κυήσεις παρά τη διάγνωση. Η υποστήριξη της ωχρινικής φάσης με φαρμακευτική προγεστερόνη είναι συνήθως απαραίτητη όταν χρησιμοποιούνται ανάλογα της GnRH και γοναδοτροπίνες για πρόκληση πολλαπλής ανάπτυξης ωοθυλακίων.

Τωρα κοντος ψαλμος αλληλουια, 2.5 μηνες ειναι.... Θα κανω υπομονη κ θα ελπιζω σε ενα θαυμα! Αλλωστε εδω λεει οτι ακομα κ σε γυναικες με διαπιστωμενη ωχρινικη ανεπαρκεια (ωχρινικη φαση κατω των 11 ημερων) εχει σημειωθει επιτυχημενη συλληψη....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...