Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2009

m4ril0u

Recommended Posts

οταν θελει ολα τα μπορει..........φυσικα και μαγειρευει καποια απο τα φαγητα αλλα τα περισσοτερα τα κανουμε εμεις

ειμαστε και καμια 12 ατομα

τελος παντων μια μερα ειναι θα περασει εεεεεεεεεε??

Κάνε και λίγο την Αμερικάνα.....ετσι έλεγε η γιαγιά μου...

:rolleyes:

nuidsoz2w.png

vnqfr9cay.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 23,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• katerina26

3392

• anna_ath

2130

• fatsaki

1775

• Smouts

1513

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Κάνε και λίγο την Αμερικάνα.....ετσι έλεγε η γιαγιά μου...

:rolleyes:

μη νομιζεις ετσι κανω περυσι ημουν εγκυος φετος θα ασχολουμαι με το μωρο και η μια απο τις 2 συννεφαδες μου ετσι κανει μερικες φορες και πολυ καλα κανει

as1cEZlx03-1110MjQyZHwwMDA2NDk1ZHxvIG5pa29sYXMgbW91ISEhISE.gif

το αγορακι μου!!!!! ο ερωτας μου!!!

pola... απο αυριο θα δεις που ο μικρος θα ειναι απυρετος!!! :)

σας παραθετω τη συνταγη... και για γεμιστη και για "αδεια" γαλοπουλα (εγω προτιμω το δευτερο)

1 γαλοπούλα 4-5 κιλά

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/2 κούπα βούτυρο καθαρισμένο

αλάτι

πιπέρι

για τη γέμιση

1 κρεμμύδι

6 κουταλιές βούτυρο

τα εντόσθια της γαλοπούλας

1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο

1/4 κιλού κιμά χοιρινό

1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα

200 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψημένα σε κομματάκια

1/4 κούπας κουκουνάρια

1/4 κούπας σταφίδες (προεραιτικά)

2 κουταλιές κονιάκ (προεραιτικά)

1 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος

Αφαιρέστε από τη γαλοπούλα τα εντόσθια, πλύντε την καλά μέσα και έξω και αφήστε τη να στραγγίσει. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Αλείψτε και τρίψτε τη γαλοπούλα με λίγο από το μίγμα αυτό. Πασπαλίστε την κοιλιά και το άνοιγμα του στήθους με αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάστε τη γέμιση: Πλύντε και κόψτε σε κομματάκια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Βάλτε σε κατσαρόλα το βούτυρο, ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα τα εντόσθια, τον κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα καλά. Ρίξτε το ρύζι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίξτε κι ανακατέψτε το ζωμό κότας. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Πάρτε όσο χρειάζεται και γεμίστε πρώτα το στήθος της γαλοπούλας. Γυρίστε την πέτσα του λαιμού προς την πλάτη και ράψτε τη με την πέτσα της ράχης. Πιάστε μια-μια τις φτερούγες, γυρίστε τες προς τη ράχη, διπλώστε και δέστε τις άκρες τους κάτω από την πλάτη. ΄Ετσι σχηματίζουν μια βάση, για να σταθεί καλύτερα η γαλοπούλα επάνω στη σχάρα. Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση το άνοιγμα της κοιλιάς και ράψτε το. Μην παραγεμίσετε τη γαλοπούλα. Αφήστε λίγο χώρο, γιατί η γέμιση με το ψήσιμο θα φουσκώσει. Δέστε και στερεώστε καλά τα μπούτια με την ουρά. Βάλτε τη γαλοπούλα επάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί με το στήθος προς τα επάνω. Ρίξτε στο ταψί λίγο νερό και προσέξτε να μη μείνει χωρίς νερό, όσο ψήνεται η γαλοπούλα. Φτιάξτε από αλουμινόχαρτο ένα καπέλο και σκεπάστε τη γαλοπούλα έτσι, ώστε να καλύπτονται το στήθος και τα μπούτια και να μένουν ακάλυπτα τα πλευρά του πουλιού. Βάλτε τη σε φούρνο 160 βαθμών Κελσίου και αφήστε να ψηθεί τόσες ώρες, όσα είναι τα κιλά της. Την τελευταία ώρα, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγετε από καιρό σε καιρό το φούρνο και αλείφετε τη γαλοπούλα με το υπόλοιπο μίγμα χυμών λεμονιού-πορτοκαλιού και βουτύρου, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ πινέλο. ΄Ετσι η πέτσα της δε θα σκάσει και θα πάρει ένα λείο, γυαλιστερό, ροδοκόκκινο χρώμα. Πριν τη βγάλετε από το φούρνο, εάν το χρώμα της δε σας ικανοποιεί, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τη 15' ακόμη, ακάλυπτη.

Μπορείτε να μαγειρέψετε τη γέμιση στην κατσαρόλα. ΄Ετσι, γλυτώνετε τον κόπο του γεμίσματος και ραψίματος της γαλοπούλας. Αφού σοτάρετε τον κιμά με τα εντόσθια και τα κρεμμυδάκια, ρίξτε το ζωμό κρέατος, σκεπάστε και σιγοβράστε 10'. Ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε και συνεχίστε το βράσιμο 20', ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάστε από τη φωτιά.

Μακάρι Λίζα μου!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ για τη συνταγή...:D Πάντως και η μαμά μου ποτέ δεν τη γέμιζε!!!

0b1qp2.pngPaB8p3.png

qjfzp3.png

Καλημέρα κορίτσια!!! Να τα πω??????????? :tongue::tongue::tongue::tongue:

Λοιπόν πήγα στο ίκα....ΔΕΝ δικαιούμαστε τίποτα παρα μόνο στη περίπτωση που πήραμε άδεια ασθενείας!Τέλος αυτό το θέμα....

Πολα ελπίζω να ξυπνήσατε καλύτερα!

sjCrp3.pngUhiNp2.png

Pola... περαστικα στον μικρουλη σου και γρηγορα!!!

Κυκλοφορουνε πολλες ιωσεις (απ΄οτι μου ειπε ο παιδιατρος εχθες) που καμια σχεση δεν εχουνε με τη νεα γριπη :)

Οσο για το δικο μου... γιορτινο μενου... (θα εχω τους μελλοντικους κουμπαρους)

γαλοπουλα γεμιστη (αλλα στην ουσια αδεια, γιατι τη γεμιση τη φτιαχνω χωριστα στην κατσαρολα) ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΜΕ!!!

φιλετο μοσχαρισιο στρογγανοφ

σαλατα πολιτικη, και παντζαροσαλατα

τυροκροκετες

και διαφορα αλλα συνοδευτικα...

μονο κανα γλυκο θα παρω ετοιμο!! σκεφτομαι για τουρτα κορμο... :)

Μα ποσο μαζοχα εισαι και θα τους κανεις τραπεζι εν μεσω μετακομισης?:shock:

Μ΄εχεις τρελανει λεμε χρονιαρα μερα!

Καλημερα! Συγχιστηκα...:tongue:

2439480nzpjp5wtaa.jpg

age.png age.png

Διαφημίσεις

Λιζα κι εγω με την Ταρα συμφωνω!!!:tongue:

Βρε θα ψοφησεις... Αλλα σ' αρεσει;)

Κοριτσια με τους συγγενεις, πεθερες κλπ, καντε και λιγο τις Αμερικανες (καλα το λεει η Νινι). Κατι ξερουν οι αντρες που ακολουθουν αυτο το συστημα.

Ποσο να σκας συνεχεια?

yey2p2.png BN4cp2.png

καλημερα κοριτσια...

Χρονια πολλα και ιδιαιτερα σε οσες και οσους γιορταζουν σημερα και αυριο με Υγεια!!!!

Ταρα και Κασσιανη... αυτη τη στιγμη πισω μου, βρισκονται κουτες ετοιμες για γεμισμα (ουτε γαλοπουλες να ηταν) αλλα δεν πειραζει!!!

Αλλα για το καλο θα κανω αυριο και το τραπεζι!!

Χθες και σημερα πχ δεν μαγειρεψα τιποτα... οποτε θα ειμαι λιγο πιο ξεκουραστη αυριο!!

Απο τις 26 αρχιζω το πακεταρισμα!! :)

Ισως επειδη ειμαι χαρουμενη που φευγουμε επιτελους απο δω, να εχω και τοση ενεργεια!!! :)

Α ναι!

Ηρθε και ο γιος μου ο μικρος πριν (ο μεσαιος δηλαδη) που ειχε παει για καλαντα με το φιλο του...

Ηρθα λεει, ν΄αφησω οσα μαζεψα μεχρι τωρα και να συνεχισουμε!!

Βγαζει απο την τσεπη του, ενα ματσο εικοσαρικα, δεκαρικα... :eek:

Καλα ρε συ του λεω, για καλαντα πηγατε ή ληστεψατε καμια τραπεζα ??? :lol::lol:

6wWep2.png

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα κοριτσάρες!!!!! Η προεργασία για τα βραδινά μεζεδάκια τελείωσε και τώρα ετοιμάζομαι για μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια για τις κάλτσες της μικρής και του καλού μου:P:p:p:p:p:p Το σπίτι μοσχομυρίζει, το δέντρο έχει από κάτω τα δώρα, ακούμε με τη μικρή Galaxy που έχει Χριστουγεννιάτικα όλη μέρα και τα κέφια μας είναι super:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

Αχ εγώ κορίτσια χαίρομαι πολύ αυτές τις μέρες και με τα τραπεζώματα και με τα πήγαινελα είμαι γεμάτη ενέργεια!!!! Και η μικρή το διασκεδάζει πάρα πολύ και έχει μια φατσούλα χαράς και ικανοποίησης άλλο πράγμα!!!!!

Πωλινάκι πώς ξύπνησε ο Βάγγς??????

dWXVp3.png

YqUap3.png

Καλημέρα κι από την πηγμένη! Λοιπόν, εμείς δεν έχουμε στολίσει ΑΚΟΜΑ!! Περιμένω μπας και ξυπνήσουν τα αγόρια και φιλοτιμηθεί το μεγάλο να κατεβάσει δέντρο και στολίδια από το πατάρι... Στο μεταξύ είχα καθαρίστρια χτες, συμμαζεύτηκε το σπίτι και σήμερα είναι πάλι βομβαρδισμένο :(

Ο δε Μπραντ ξύπναγε συνέχεια το βράδυ κι από τις 5 κι έκλαιγε συνέχεια όταν πηγαίναμε να τον αφήσουμε στο κρεββάτι. Τελικά τσακωνόμασταν ποιος θα τον πάρει για να κοιμηθεί ο άλλος. Επικράτησα (και καλά επειδή δουλεύω ενώ ο άντρας έχει άδεια από σήμερα) και το μωρό σταμάτησε μόνο όταν κατέβασε ένα μιλκομπούκαλο :mad:

Σας φιλώ, αν δεν σας ξαναπρολάβω καλά χριστούγεννα να κάνετε!

WN6Op3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια. :P

Να ρωτησω κατι χαζο? Κανει να φαω μελομακαρονα? Επειδη θηλαζω λογω του μελιου. :rolleyes: Μελι δεν εχω φαει ως τωρα.

Βρε τα εχω τσακισει σου λεω:oops:

Παντως κοριτσια, ελεγα οτι η κορη μου δε ζηλευει το μικρο, αλλα μαλλον δεν ειναι και τελειως ετσι το πραγμα.

Ναι μεν τον αγαπαει πολυ, τον θελει συνεχεια, τον φροντιζει και παιζει μαζι του, αλλα προς εμενα βγαζει κατι "ζηλιες".

Μου λεει συνεχεια "μαμα μου σε θελω, εισαι φιλη μου?", ξυπναει τη νυχτα και κλαιει και θελει αγκαλια και ειχαμε και κατι ατυχηματα με την τουαλετα ξαφνικα.

Τη λυπαμαι την καημενη γμτ...

Οσο και να προσπαθω να της δειχνω προσοχη, να κανουμε πραγματα μονες μας κλπ, να της επιβεβαιωνω ποσο την αγαπω, ειναι μικρουλα και εχει ανασφαλεια. Ειναι και σχετικα ευαισθητο παιδι και δεν ειναι ευκολο.

Δε βγαζει επιθετικοτητα στον αδελφο της (το αντιθετο μαλιστα), αλλα πιστευω οτι εχει αγχος.

Ειναι κι αυτος ο μικρος εντελως αγκαλιτσας. Ολο πανω μου ειναι.

Δε θελω κιολας να στερησω απο τον μικρο το μητρικο γαλα.

Χιλια κομματια εχω γινει παντως...

yey2p2.png BN4cp2.png

Kassiani δεν παίζεσαι!:shock::shock::shock: Εμένα χθες μου έλεγε ο πατέρας μουτι τα έφτιαξες κ τα έχετε εδώ κ μπαγιατέβουν??? Φέρτα σπίτι να τα τιμήσουμε! Εγώ πρέπει να έχω φάει ή 3 ή 4 από τη μέρα που τα έφτιαξα....ε κ καμμια 10αρια ο άντρας κ τα υπόλοιπα περιμένουν να φαγωθούν την Πρωτοχρονιά! :tongue:

sjCrp3.pngUhiNp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...