Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Kathrin17 είπε:

Τι να σου πω.. Αν το έχεις ψάξει.. Η επαπειλουμενη κλήση πάντως ξέρω ότι είναι άσχετη με τις αναρρωτικες..δηλ κ εγώ με 15χρονια διορισμένη, δεν πήρα την επαπειλουμενη επειδή δικαίουμουν 15μηνες αναρρωτική.. Η επαπειλουμενη είναι άλλη κατηγορία

Το φοβερό είναι ότι στις δίδυμες κυησεις δεν δίνεται αυτόματα άδεια μέχρι τον τοκετό.. Μιλάμε για 2 μωρά!! 

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

καλησπερα σας!

ξερω εχω χαθει αλλα... εχει ο συζηγος αδεια αυτη την εβδομαδα και προσπαθω να τελιωσω καποιες δουλειες... σας διαβαζω παντως αν και δεν προλαβαινω να σας γραψω...

λεγκω και τατιανα περαστικα και υπομονη! στην αρχη ειναι λιγο δυσκολο να βλεπεις το μωρο σου να υποφερει τοσο πολυ αλλα σιγα σιγα το παιρνεις αποφαση οτι καπως ετσι θα πορευθεις τον χειμωνα και χαλαρωνεις καπως....καντε οτι μπορειτε παντως με τον παιδιατρο απο το σπιτι γιατι στο νοσοκομειο ταλαιπωρουνται πολυ τα καημενα...για να σας δωσω λιγο κουραγιο παντως ,μετα το πρωτο τριμηνο τα δικα μου δεν ξανααρρωστησαν πολυ βαρια...μαλλον αρχιζουν να εχουν αντισωματα....

λεγκω αυτο με τις πανες προσεξε το και παρε και συμβουλη απο συμβουλο θηλασμου ή και αγλαια ισως...μεχρι το σαρανταημερο πρεπει να ειναι 3-4 οι κενωσεις αλλα δεν ειμαι και σιγουρη...

μαρινα ειναι μια απο αυτες τις εξετασεις που κανουν οταν τα παιρνουν αιμα οταν φευγουν απο την κλινικη....καλα ειναι να γινει επαναληψη της εξετασης οπως σου λενε και αυτοι....το να παρεις αιματακι απο την φτερνα δεν ειναι δυσκολο αλλα θελει γερη καρδια...ισως αν ρωτουσες τον παιδιατρο να το παρει αυτος...ή αν πηγαινες σε καποιο μικροβιολογικο εργαστηριο... αν ημουν αθηνα θα της επαιρνα εγω αιματακι....

ελιζα ωραιο το παρτακι σας!και η σκεψη το να απασχολησεις ετσι τα παιδακια ηταν πολυ απιθανη!

επισης περιμενω να μου ερθουν κρεμες weleda απο αυτο το σαιτ...

http://www.violey.com/

εχει αρκετα καλες τιμες... εχει αραγε και αυτη που παραγγειλατε? δεν εψαξα...

φιλακια πολλα και να ξερετε οτι σας σκεφτομαι! :)

αφροδιτη... εμενα η μικρη καποια στιγμη οταν της εβαζα ενυδατικη εβαζε τα κλαματα... ηταν αρκετα ξεραμενη η επιδερμιδα της και μαλλον την ετσουζε...?(εβαζα της φρεζυντερμ...)μου ειπε η παιδιατρο να βαλω μια που να περιεχει βρωμη...(θυμασαι που ρωτουσα και εσας ποια να παρω?)τελικα πηρα την aderma και διορθοθηκε το θεμα...

ενα ενα τα θυμαμαι... μαριλενακι περαστικα σου κοριτσακι...

Επεξεργάστηκαν by anastasie

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λέγκω οπώς τα λενε τα κοριτσια ειναι για κενωσεις κ τσισια ...ΑΛΛΑ η ερατω εκανε απο νεογεννητο οχι 3-4 φορες κακα αλλα μια και μοναδικη πανα γεματη απο ακρη σε ακρη.. :rolleyes: κ αφου επαιρνε κανονικα βαρος δεν ανησυχησαμε ποτε (μας παρακολουθουσε και παιδιατρος και συμβουλος θηλασμου)

Επισης την 10η μερα, το πολυ τη 15η, τα μωρα ανακτουν το βαρος γεννησης. πολλα περαστικα μωρε...

μαρινα δεν ειναι τιποτα να τρυπησεις το μωρο, οκ θα πονεσει, αλλα καλυτερα εσεις παρα στο νοσοκομειο....ή να ερθει ο γιατρος στο σπιτι...αλλα για ενα τρυπηματακι δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο. κρατατε ποδαρακι σταθερα, ενα τσακ κ τελειωσε!:-)

στην ερατω ειχα παρει αιμα η ιδια, ενω ηταν λιγων ωρων...

περαστικα τατι!

σας φιλω κοριτσακια....

Καλησπέρα σας.

Βλέπω ήμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

Και εμάς μόλις τώρα έφυγε η γιατρός μας. Έχουμε πάλι μίξα και κάνω τα αδύνατα δυνατά να μην ξαναγεμίσουν τα πνευμονάκια της. ..... κουράστηκα....

Βγάλαμε και το πρώτο μας δοντάκι και μέχρι την άλλη βδομάδα θα βγει και το άλλο (να που οφείλεται η μόνιμη γκρίνια!)

Κατά τα άλλα καλά.

Περαστικά σε όλα τα αρρωστούλικα και καλή δύναμη στις μανούλες.

Καλά για το πάρτυ δεν έχω να πω τίποτα παρά μόνο ΜΠΡΑΒΟ, φοβερή ιδέα και τα παιδάκια άπαιχτα :tongue:

IxBZp3.png

Το άλλο νέο μας?Στο γραμματοκιβώτιο μας περίμενε ένα γράμμα από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού όπου μας ενημερώνει ότι στάλθηκαν κάποιες σταγόνες αίμα της μπουμπούς και αν κατάλαβα καλά βρέθηκε ότι μάλλον έχει ανεπάρκεια σε αυτό το ένζυμο που έχει να κάνει με τα κουκιά, τη ναφθαλίνη κ.α. Μέσα είχε και μια βελονίτσα για να της πάρουμε αίμα εμείς από τη φτέρνα και να τους το στείλουμε γιατί λέει πολλές φορές έχουν λανθασμένα αποτελέσματα! Τι είναι πάλι αυτό? Σιγά μη τρυπήσουμε μόνοι μας το μωρό για να του πάρουμε αίμα! Ούφου, μας βλέπω να τρέχουμε στους γιατρούς

Kαι εμένα κάτι τέτοιο μου είπαν από το Ινστιτούτο... ¨οτι είναι ανεπρακς]ες το δειγμα...Αλλά έχω μέτρηση από το Λητώ που είναι φυσιολογική... Δεν κατάλαβα, μέτρησαν στο Λητώ και στείλανε και στο Ινστιτούτο;;;

Ο γλυκούλης μου βήχει , βήχει, βήχει ελπίζω μόνο να μην ανεβάσει κανά πυρετό γιατί την βάψαμε...

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Περαστικά σε όλα τα αρωστούλικα (και έξτρα δόση στα μικρά-μικρά που παιδεύονται μωρέ...)

Εμείς τις υπιπευκτίτιδες ή όπως σκατά τις λένε τις περνάμε πάντα με συχνό καθάρισμα με χαμομήλι, όπως κάνουμε και στα γατάκια δηλαδή. Χλιαρό ή και κρύο χαμομηλάκι και άλλο βαμβάκι σε κάθε μάτι για να μη μεταφερθούν μοικρόβια κλπ.

Την εξέταση για G6PD, το ένζυμο αυτό που λέτε, την στέλνουν στο Ινστιτούτο από όλα τα μαιευτήρια. Αν έχει το παιδί έλλειψη λαμβάνεις γράμμα, αν όχι δε σε ενημερώνουν. Εμάς επειδή έχει την έλλειψη ο μπαμπάς της μικρής δε μας έφτανε το no news is good news, αν χανόταν στο ταχυδρομείο;;; Τες παν, τα λέω αυτά γιατί ρώτησα τότε το γιατρό και μου είπε ότι να κάνει μεν επαναληπτική, αλλά αφού κλείσει τους 6 μήνες. Κάτι περίεργα ότι μέχρι τότε δεν ειναι "σταθερό" το αίμα και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, δεν τα θυμάμαι και καλά. Ρωτήστε λοιπόν καλού-κακού τον παιδίατρο πριν το τρυπάτε τζάμπα το μωράκι. Εμείς την κάναμε όταν ήταν 7 μηνών και βγήκε αρνητική. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν και καμιά στέρηση το να μη φαω κουκιά ή ασπιρίνη... Θέλει μόνο λίγο προσοχή, γιατί σαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) περιεχουν πολλά φάρμακα, αλλά έτσι κι αλλιώς όταν θηλάζεις τα αποφεύγεις τα φάρμακα.

Α! Και δε θυμάμαι ποια, νομίζω η Αφροδίτη ή η Ds περιέγραφε μια αλλεργία που έμοιαζε ίδια με μία που είχε και η μικρή μου, με της κοκκινίλες γύρω από το στόμα και τα μάγουλα. Εμάς τελικά ήταν στη μπανάνα και το πορτοκάλι και ήταν πολύ δύσκολο να τη βρούμε γιατί εμφανίστηκε πολύ καιρό αφότου τα έτρωγε σε φρουτόκρεμες και αφού είχαμε εισάγει και άλλα στερεά. Έφτασε το παιδάκι να πληγιάσει η μούρη του και να μας δώσει μέχρι και ο ομοιοπαθητικός κορτιζόνη (!?!?) μέχρι να βάλουμε άκρη. Το λέω απλά γιατί τότε έμαθα κι εγώ ότι μερικές αλλεργίες λειτουργούν συσσωρευτικά, οπότε νομίζεις ότι είναι οκ με μια συγκεκριμένη τροφή και μπορεί να "μαζεύει" για 2 μήνες ή και παραπάνω μέχρι να εμφανιστεί...

Επίσης, και σόρι για το άσχετο, ο καλός μου έβγαλε αιμοροϊδα και υποφέρει. Δεν ξέρω απ' αυτά, δεν είχα ούτε στην εγκυμοσύνη, έχετε καμία συμβουλή;;

Αυτά. Είναι να μην αρχίσω να γράφω εγώ... ;) (Και σίγουρα ξέχασα διάφορα)

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Διαφημίσεις

Περαστικά σε όλα τα αρωστούλικα (και έξτρα δόση στα μικρά-μικρά που παιδεύονται μωρέ...)

Εμείς τις υπιπευκτίτιδες ή όπως σκατά τις λένε τις περνάμε πάντα με συχνό καθάρισμα με χαμομήλι, όπως κάνουμε και στα γατάκια δηλαδή. Χλιαρό ή και κρύο χαμομηλάκι και άλλο βαμβάκι σε κάθε μάτι για να μη μεταφερθούν μοικρόβια κλπ.

Την εξέταση για G6PD, το ένζυμο αυτό που λέτε, την στέλνουν στο Ινστιτούτο από όλα τα μαιευτήρια. Αν έχει το παιδί έλλειψη λαμβάνεις γράμμα, αν όχι δε σε ενημερώνουν. Εμάς επειδή έχει την έλλειψη ο μπαμπάς της μικρής δε μας έφτανε το no news is good news, αν χανόταν στο ταχυδρομείο;;; Τες παν, τα λέω αυτά γιατί ρώτησα τότε το γιατρό και μου είπε ότι να κάνει μεν επαναληπτική, αλλά αφού κλείσει τους 6 μήνες. Κάτι περίεργα ότι μέχρι τότε δεν ειναι "σταθερό" το αίμα και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, δεν τα θυμάμαι και καλά. Ρωτήστε λοιπόν καλού-κακού τον παιδίατρο πριν το τρυπάτε τζάμπα το μωράκι. Εμείς την κάναμε όταν ήταν 7 μηνών και βγήκε αρνητική. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν και καμιά στέρηση το να μη φαω κουκιά ή ασπιρίνη... Θέλει μόνο λίγο προσοχή, γιατί σαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) περιεχουν πολλά φάρμακα, αλλά έτσι κι αλλιώς όταν θηλάζεις τα αποφεύγεις τα φάρμακα.

Α! Και δε θυμάμαι ποια, νομίζω η Αφροδίτη ή η Ds περιέγραφε μια αλλεργία που έμοιαζε ίδια με μία που είχε και η μικρή μου, με της κοκκινίλες γύρω από το στόμα και τα μάγουλα. Εμάς τελικά ήταν στη μπανάνα και το πορτοκάλι και ήταν πολύ δύσκολο να τη βρούμε γιατί εμφανίστηκε πολύ καιρό αφότου τα έτρωγε σε φρουτόκρεμες και αφού είχαμε εισάγει και άλλα στερεά. Έφτασε το παιδάκι να πληγιάσει η μούρη του και να μας δώσει μέχρι και ο ομοιοπαθητικός κορτιζόνη (!?!?) μέχρι να βάλουμε άκρη. Το λέω απλά γιατί τότε έμαθα κι εγώ ότι μερικές αλλεργίες λειτουργούν συσσωρευτικά, οπότε νομίζεις ότι είναι οκ με μια συγκεκριμένη τροφή και μπορεί να "μαζεύει" για 2 μήνες ή και παραπάνω μέχρι να εμφανιστεί...

Επίσης, και σόρι για το άσχετο, ο καλός μου έβγαλε αιμοροϊδα και υποφέρει. Δεν ξέρω απ' αυτά, δεν είχα ούτε στην εγκυμοσύνη, έχετε καμία συμβουλή;;

Αυτά. Είναι να μην αρχίσω να γράφω εγώ... ;) (Και σίγουρα ξέχασα διάφορα)

Το καλύτερο φάρμακο είναι μουρουνέλαιο. Είχα δοκιμάσει τα πάντα και για πολύ καιρό ώσπου δοκόμασα το μουρουνέλαιο. Υπάρχει στο φαρμακείο σε αμπούλες. Έσπσα μία και έκανα επάλειψη στις αιμοροΐδες. Δύο φορές ήταν αρκετές για να εξαφανηστούν μετά από 2 μήνες φαρμακευτικής αγωγή !!!!!!

IxBZp3.png

Κορίτσια, το ξέρω ότι θα το μετανιώσω που θα το πω, γιατί θα το ματιάσω, αλλά έχουμε να αρρωστήσουμε πολύυυυυυυ καιρό!! Για την ακρίβεια, τελευταία φορά έκανε πυρετό ο Μάνος με το mmr τον Νοέμβρη... Τελικά βλέπω ότι το πρώτο εξάμηνο στον παιδικό είναι ζόρικο... μετά κάπως στρώνουν τα πράγματα... Υπομονή!!!

Nrmgp3.pngiHU0p2.png9etwp2.png

Αυτό με τις αιμοροίδες με ενδιαφέρει και εμένα... Δεν υπάρχει μουρουλέλαιο σε μπουκαλάκι? Πρέπει να σπάσεις αμπούλα? Και με δύο φορές μόνο έφυγε? Μία φορά την μέρα έβαζες για 2 μέρες?

Επεξεργάστηκαν by Rosalita

Nrmgp3.pngiHU0p2.png9etwp2.png

Περαστικά στα μικρούλια μας μωρέ! Μεγάλη ταλαιπωρία όταν αρρωσταίνουν τόσο μικρά, και για τα μωρά και για τους γονείς! Προσοχή κορίτσια στο αναπνευστικό τους! Λέγκω, καθάριζε συνέχεια τη μύτη για να μπορεί να τρώει κάτι παραπάνω!

HXuSp2.pngkmKkp2.pngU579p3.png

Διαφημίσεις

Περαστικά στον Αντρίκο και γενικοτερα στην Τατιανοοικογενεια !

με αυτα με αποτρεπετe να στειλω στην Στεφανια παιδικο το Σεπτεμβρη που θα χω νεογεννητο το μωρο,το σκεφτομαι πολυ :?

Μαρινακι δεν εισαι η μονη που δεν βαζεις ενυδατικη ,ουτε εγω της εβαλα ποτε

αλλα δεν το χρειαστηκε κιολας

εφτιαξα και γω το κεικ αλλα δεν με ενθουσιασε καμια σχεση με τα θεικο κολασιμο της θεοδωρας (brownies) λεω αυριο να το επιχειρησω

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

Είχα όρεξη για γλυκό και θεϊκό κολάσιμο ακούγεται ότι πρέπει! Μπορείς να ανεβάσεις τη συνταγή μήπως;

Επίσης κι εγώ ενυδατική πάααρα πολύ σπάνια της βάζω, μόνο αμα ξεραθεί τελείως, την aveeno, και δεν μου φάνηκε να την έτσουξε ποτέ.

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Αυτό με τις αιμοροίδες με ενδιαφέρει και εμένα... Δεν υπάρχει μουρουλέλαιο σε μπουκαλάκι? Πρέπει να σπάσεις αμπούλα? Και με δύο φορές μόνο έφυγε? Μία φορά την μέρα έβαζες για 2 μέρες?

Δεν ξέρω αν υπάρχει σε υγρή μορφή - ο φαρμακοποιός μου δεν είχε, αλλά με βόλεψε και η αμπούλα γιατί μειώνεται η..... μπόχα :tongue:. Έβαλα μί αφορά το μεσημέρι (μόλις μου το είπανε και την αγόρασα) και μία το βράδυ!!!! Την άλλη μέρα το πρωί περδίκι ήμουνα ;)

IxBZp3.png

Α, και Λέγκω, δοκίμασε να βγάλεις λίγο μητρικό γάλα σε μια σύριγγα και να ρίξεις λίγο στη μυτούλα του, κάνει θαύματα! Αφού θα την έχεις καθαρίσει με ορό και ξεβουλωτήρι, θα ρίξεις λίγο μητρικό και βοηθάει να μείνει ανοιχτή περισσότερη ώρα η μύτη!

HXuSp2.pngkmKkp2.pngU579p3.png

brownies

300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70% (Valhrona κατα προτιμηση αλλα και με ακομα και με κουβερτουρα ΙΟΝ καλο γινεται...)

160 γρ βούτυρο

4 αυγά

300 γρ ζάχαρη

200 γρ αλεύρι

Οδηγίες:

1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

2.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

3.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλα-καλα-καλα!

4.Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.

5.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Εγω το κοσκινιζω εκεινη τη στιγμη για ευκολια και για οικονομια σκευών (Αγλαια )

6.Βουτυρώνουμε καλα (οχι τσιγκουνιες) και πασπαλίζουμε με καστανη ζάχαρη (μην το παραβλεψετε...κανει τη διαφορα!!!!)μια φόρμα του κέικ μακροστενη η ακομα και σένα ταψακι μικρο τετραγωνο (το προτιμω ετσι γιατι γινεται πιο λεπτο), αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

dansem αυτο ειναι το brownies που ολες εδω δοκιμασαμε και τρελαθηκαμε!!

Επεξεργάστηκαν by v@sso

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...