Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Katker είπε:

Κοιτα χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλλω εγώ δεν θυμάμαι τι φορούσα αλλά στην ωοληψια γδύθηκα και μου έδωσαν μια ρόμπα να βάλω και σκουφάκι στο κεφάλι οπότε φαντάζομαι ίσως να είναι έτσι σε κάθε κλινική. 
      επισης το επίδομα το παίρνεις άσχετα αν πετύχεις εγκυμοσύνη ή όχι. Εγώ το έκανα με την πρώτη εμβρυομεταφορα τα πήρα σε 20 μέρες. Στην δεύτερη εμβρυομεταφορα δεν δικαιούμαστε τίποτα ότι πήραμε πήραμε. 

Μόνο σε δημόσιο νοσοκομείο κάνουμε για το επίδομα ή και σε ιδιωτικη κλινική γίνεται ?

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Μπονζουρ!

Πωπω! Πολύς προβληματισμός στην παρέα....

Μιας κι εχω λίγο χρόνο σήμερα θα σας πω τη δική μου άποψη (και της δασκάλας του Κωστή) σχετικά με το διάβασμα. Βέβαια προϋποθέτει μια τουλάχιστον νορμαλ δασκάλα έτσι;

Εμείς (οι γονείς) πρέπει να ορίσουμε τον τόπο και τον χρόνο του διαβάσματος. Τον χρόνο τον ορίζουμε με την έννοια του προγράμματος που λέει ότι πχ γυρνάνε από το σχολείο, τρώνε ξεκουράζονται λίγο και κάθονται για τα μαθήματα -όσο νωρίτερα τοσο καλύτερα, για να τους μένει και μαζεμένος χρόνος για παιχνίδι μετά.

ΔΕΝ καθόμαστε ΠΟΤΕ δίπλα τους την ώρα που διαβάζουν. Ειμαστε εκεί και διαθέσιμοι αν ζητήσουν βοήθεια αλλά όχι πάνω από το κεφάλι τους και καλύτερα -σύμφωνα με τη δασκάλα- να έχουμε μια δική μας απασχόληση.

Ελέγχουμε ΑΝ έχουν κάνει όλα όσα έπρεπε -εκείνα μας λένε τι και εμείς τα πιστεύουμε ;)

ΔΕΝ τα διορθώνουμε εμείς. (Η δασκάλα πρέπει να μπορεί να δει τι έχουν μάθει τα παιδιά, όχι οι γονείς). Αν δεν μπορούμε να κρατηθούμε σε κάτι πολύ κραυγαλέο προσπαθούμε να τα βάλουμε να βρούν μόνα τους το λάθος τους και να το διορθώσουν.

Με αυτήν την αντιμετώπιση -βασικά με προτροπή στην αρχή για να πάει να διαβάσει, ο Κωστής αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μέρες έχει ήδη διαβάσει την ώρα που εγώ γυρνάω και είναι έτοιμος για παιχνίδι ή εξωσχολικά. Βέβαια ο Κωστής είναι πολύ 'του καθήκοντος' :rolleyes:

Α! και η σούπερ συμβουλή της δασκάλας μας : Η Παρασκευή είναι μέρα ' σχολείου', οπότε ακολουθούμε το πρόγραμμα των άλλων ημερών σχετικά με το διάβασμα και το ΣΚ είμαστε freeeeeeeeeeee!!! :P

Σας έδωσα τα φώτα μου, τα κεφάλια μέσα τώρα :tongue:

DPYUp2.png EYukp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό με την Παρασκευή ωραίο κόλπο αλλά δεν μπορώ ούτε καν να του το ζητήσω γιατί κι εγώ ποτέ την Παρασκευή δεν διάβαζα...

Έτσι νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος... Το μόνο για το διόρθωμα η δασκάλα δεν ξέρω αν τα διορθώνει όλα... Γιατί δεν προλαβαίνει. Αυτό μόνο...

Α επίσης χθες έπεσε και ποτοαπαγόρευση (βγάλτε το ποτό και βάλτε γλυκό)... Τα εξαφάνισα όλα και δεν γίνεται αλλιώς θα πρέπει να τους δίνω 1 κομματάκι κάθε μέρα. Γιατί όλο εκεί το μυαλό τους. Σαν τη μάνα τους και αυτά!

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Eλίζα ωραία τα λες! Μ'αρέσει η δασκάλα σας!

Η δική μας καμία σχέση. Αν δεν έχουν κάνει κάποια άσκηση τα μαλώνει και τα κάνει να νιώθουν πολύ άσχημα. Επίσης έχει την απαίτηση να διορθώνουμε όχι μόνο τις εργασίες του σπιτιού, αλλά.. και ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!! Αμέ! Περίπτωση σας λέω! Εγώ δε θέλω καν να διορθώνω αυτά που κάνει η Νεφέλη. Ούτε να την πιέζω για να τελειώσει τα μαθήματα, ούτε για να μάθει την ορθογραφία τέλεια αν είναι κουρασμένη και πιέζεται. Έλα όμως που τα βαθμολογεί, και αν δεν έχουν τελειώσει βάζει ερωτηματικά, και θαυμαστικά όταν διαβάζουν καλά στην ανάγνωση, και άριστα, ή Χ κοκ. Οπότε νιώθει άσχημα και μειωνεκτικά όταν παίρνει κακό βαθμό. Και πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στις πρώτες ταξεις τους σχολείου, γιατί μετά δεν είναι εύκολο να πολεμήσεις τα αρνητικά συναισθήματα. Οπότε δυστυχώς, χορεύω με το χορό της δασκάλας, και προσπαθώ να τελειώνει όλα τα μαθήματα και να πηγαίνει προετοιμασμένη.

Δεν κάθομαι όμως από πάνω της ποτέ, σ'αυτό κι εγώ είμαι κάθετη.

as4Jp3.pngl7F9p3.pngRAiBp3.png

Διαφημίσεις

Ωραία διαπαιδαγώγηση!

Ωραία δασκάλα! Να βάζει στα παιδιά Χ....

Έλα ντε! Που να δείτε στην πρώτη τι έκανε. Μια φορά τσαλάκωσε ο α. την φωτοτυπία της Νεφέλης, και την έβαλε να γράψει την εργασία απ'την αρχή!! Κι αμα καμιά φορά ξεχνιόταν κι έκανε καμία μουτζούρα στη φωτοτυπία, πάλι το ίδιο. Απ'την αρχή! Είχε τρελό άγχος η μικρή μην τυχών και τσαλακώσει τίποτα. Και όταν της έλεγα να μην την κάνει ξανά την εργασία και θα μιλήσω εγώ στη δασκάλα δεν το δεχόταν με τίποτα.

Νταξ Χλόη η δασκάλα σας είναι άπαιχτη!!!

Ο,τι χρειάζεται για να εμπνεύσει στα παιδιά αγάπη για τη γνώση :evil:

:mad: έλεος.... αυτός είναι ο φόβος μου με το σχολείο... με ποιον δάσκαλο θα πέσει ο Ιάσονας.

και σε μας πάντως αυτές ήταν οι συμβουλές της δασκάλας, όπως τα είπε και η Ελίζα. Στο μόνο που επιμένει να προσέχουμε είναι στη σωστή φορά των γραμμάτων κι εκεί είναι που θέλω να προσέχω και είμαι "από πάνω του". Προσπαθώ όμως να μην φαίνεται πως γίνομαι πιεστική και μπορεί να κάτσω δίπλα του να διαβάσω κι εγώ κάτι ή να απασχολούμαι κι εγώ.

Αφροδίτη αυτούς τους προβληματισμούς τους έχω κι εγώ. Δεν ξέρω τι να του πω, πως να του το πω για να τον υποψιάσω αλλά να μην τον φοβίσω... πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας ένα μικρό φυλλάδιο που μίλαγε για τη σεξουαλική παρενόχληση και πως τα παιδιά έχουν δικαίωμα να λένε όχι όταν ενοχλούνται από κάτι και διαπίστωσα πως το παιδί μου είναι τελείως ανυποψίαστο...

Μαριλού, αν ήταν υποψιασμένος ο Ιάσωνας θα έπρεπε να ανησυχήσεις... Μα είναι δυνατόν να είναι? Νομίζω πώς αν τους μιλήσουμε για τέτοια δεν θα καταλάβουν και τη σημασία και τί λέμε...

Οπότε στα απλά, φωνάζουμε αν μας αρπάξει κάποιος και δεν αφήνουμε άλλους να μας πιάνουν... Εμένα που παίζουν αυτό το παιχνίδι με τη σουσουράδα?

Έτσι κάπως θα πονηρέψουν....

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Γειά σας!

Κυρία-κυρία να πω κι εγώ;;;

Λοιπόν, μια ενημέρωση περι του σώματος και της ιδιωτικότητας πρέπει να γίνεται νομίζω από νωρίς. Αυτό είναι το σώμα σου, ποιός μπορεί να αγγίζει τα σημεία που κρύβει το μαγιό κλπ. Ειδικά τα παιδάκια που κάνουν κολύμπια και άλλες αθλητικές δραστηριότητες θεωρώ απαραίτητο να τα ξέρουν.

Περί διαβάσματας (γαμώ το παπί μου, γαμώ την πίτα μου γαμώ! ).

Λοιπόν, όπως προείπε και η μαμά συμμαθητού μας: Μας συμβούλεψαν να ΜΗΝ διορθώνουμε και να μη σβήνουμε. Αν μας ρωτήσει μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας αλλά ρίχνοντας το μπαλάκι στη δασκάλα, δηλ: "Ε, δεν μου πολυαρέσει, κάπως τεράστιο μου φαίνεται αλλά άσε να δούμε τι θα πει και η κυρία Τάδε. Επίσης να βάλουμε ένα χρονικό όριο μετά το οποίο να σταματάμε το διάβασμα και ας πάει αδιάβαστο. Εϊναι λέει, δικός μας ο φόβος μην εκτεθούμε.Για το παιδί είναι καλό να εκτεθεί, βοηθάει στο να γίνει πιο υπεύθυνο. (Όλα αυτά βέβαια υπό την προυπόθεση, όπως ανέφεραν και οι προλαλλήσασες να είναι σοβαρή η δασκάλα και να μην τους χώνει το κεφάλι στη λεκάνη όταν πάνε αδιάβαστα. Ή να μην τους κάνει φάλαγγα. )

Την αποτοξίνωση την άλλη βδομάδα Ελένη, δεν πρόλαβα να οργανωθώ. Έχει ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι της μάνας μου που έχει της παναγιάς τα μάτια από μπαχαρικά και άλλα κόλπα, λιναρόσπορους, αλάτια Ιμαλαίων ότι τραβάει η όρεξη σου! Αν σου λείπει κάτι πες!

Το ωραίο μου νέο είναι ότι άρχισα δουλειά, από σήμερα! Ουφ!!! Κάνει κι ο Μάριος την προσαρμογή του...άντε μπας και μπει και η ζωή μου λίγο σε τάξη!

Πάω να μαγειρέψω γιατί είναι η σειρά μου για αύριο και μετά θα λιποθυμίσω!

Φιλάκια πολλά!

Διαφημίσεις

Αχ βρε Μυρτώ συμφωνώ! Και μου τη δίνει ακόμα περισσότερο η δασκάλα τώρα που διαβάζω κι εσάς. Γιατί όλοι οι γονείς διορθώνουν τα παιδιά τους. Και δε θέλω να είναι η μόνη με διορθώσεις στο τετράδιο της και να νιώθει μειονεκτικά! Είναι τελείως γκαου αυτή η γυναίκα!!

Μου έβαλε χέρι πέρυσι οτι δεν της διόρθωνα τις ασκήσεις που είχε κάνει στο σχολείο!

Και διορθώνει τα πάντα!! Δηλαδή βάζει διορθώσεις με το στυλό της για οτιδήποτε, και δεν καταλαβαίνει οτι αυτό πληγώνει τα παιδιά. Δηλαδή τα είχε βάλει να γράψουν από τρεις λέξεις για κάθε διψηφο φωνήεν, και η Νεφέλη τις είχε γράψει όλες και σωστά, και τις μάρκαρε με το στιλό... το κόμμα ανάμεσα σε κάθε λέξη!!

Άσε στις εκθέσει! Χαμός! Πουθενά χώρος για δημιουργικότητα. Τέλος πάντων, φεύγουμε!

Καληνύχτα κοριτσάκια!

Καλημέρα!

Χλοη, εχετε κατι πιο συγκεκριμενο στο μυαλό σας? Για πότε λέτε?

Και μας τα ιδια μας εχει πει η δασκάλα, και ευτυχως ειναι αστερι (ειδικα με αυτα που ακουω), και ξανα ευτυχως, η Δαναη ειναι σχετικα συνεπής. Και γω το μονο που λεω ειναι " μου φαινονται λιγο τεραστια τα γραμματά σου, δυσκολα τα ξεχωριζω απο τα κεφαλαία" και τοτε θελει να τα σβηνει μονη της και να τα διορθωσει, αλλα ερχεται με τοση αγωνια να δει αν μου αρεσουν που μαλλον εχω παρει εγω το ρολο της καταπιεστικής δασκάλας... Και θεέι η ίδια να ειμαι απο πα΄νω της. εγω δεν καθομαι, μιας και το διαβασμα το κανουν στο ολοήμερο, απλα ριχνω μια ματια σε αυτα που εχουν κανει. Ενιγουέι, θα βρουμε τις ρυθμους μας, δεν με τρομαζει τοσο το διαβασμα, οσο η μοναχικότητά της κ η απιστευτη ζηλεια που εχει για τον αδερφό της. Και επειδη παράγιναν εντονα καποια φαινομενα, θα ηθελα να μιλησω με καποιον πιο ειδικο, οποτε πρεπει να δρομολογηθεί κ αυτό.

Οσο για το παπι. η Δαναη μου δηλωσε το εξής: "οταν η δασκαλα θα μας πει να γραψουμε αλλη λεξη, εγω απο συνήθεια θα γραψω παπί, τοσες φορες που το γραψαμε!"

Και συμφωνώ με κατσαφιξ, ευτυχως που δεν ειναι υποψιασμένος ο Τζέισον σε αυτη την ηλικια! Και επειδη και σε μενα επεσαν καποια φυλλαδια στα χερια μου, εχω συμπεράνει ό,τι οτι και να πουμε στα παιδια, αν καποιος θελει να τα κορο"ιδεψει θα το κανει, ειναι πολυ δυσκολοσε αυτη την ηλικια να εχουν τοση ανεπτυγμενη κριση και προνοητικότητα. Να μην μας τυχει μονο να παρακαλάμε!

Μυρτουλι, καλη αρχή!!! Τέλειο νέο!

Επισης εχω να πω, στις ομοιομεγαλοποδαρούσες, οτι τα clarks βγαζουν και σε 42 νουμερο σε αρκετα σχέδια, σε περιπτωση που σας ενδιαφέρει. Προσωπικα πλεον δεν μπαινει το ποδι μου σε τιποτα μικροτερο του 42, δε πα να λενε οι πωλητριες οτι θελουν για μεγαλες φορμες κτλ. Αν ηθελα παντως να ασχοληθω με εμποριο, θα ανοιγα ενα μαγαζι με μεγαλα νουμερα παπουτσιων σε νορμαλ σχέδια...

Τελος, επειδη στη δουλεια γινεται χαμος μιας και θελουν να πουλησουν τη εταιρεια, οπότε ξεκινησαμε σιγα σιγα κινητοποιησεις με σκοπο να επηρεασουμε λιγο ωστε να μην γινει τοσο ασχημο ξεπουλημα οσο το προωριζουν (κ δε μιλαω μονο για το προσωπικό, δυστυχως η πωληση αυτη φαινεται να ευνοεί μονο τον αγοραστη, το κρατος θα χασει κατα πολύ). Μια αποφαση λοιπον που πηραμε ειναι να κανουμε μια προσπαθια να ενημερωσουμε τον κοσμο σχετικα με τους ορους πωλησης. Δειτε λοιπον πως ξεκινησε η εκστρατεία ενημέρωσης:

http://www.indobserver.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9921.html

Απλά ντρέπομαι!

Μπραβο Μυρτωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!

Τέλεια! Άντε καλή αρχή και να πάνε όλα πρίμα απο δω και πέρα!

Χλόη θέλω με τρέλα να δω το μαλλί σου, έχεις λεπτά χαρακτηριστικά αρα θα σου πηγαίνει :-)

Για διάβασμα δεν μπορώ να πω κάτι αλλά διαβάσω αυτά που γράφεται και προετοιμάζομαι ψυχολογικά. Πρέπει μέχρι του χρόνου να διώξω το μίσος μου για το σχολείο και το σχολικό διάβασμα και να μην το περάσω επουδενή στα παιδια.

Για το σώμα και τα προσωπικά δεδομένα κι εμείς έχουμε ξεκινήσει απο πολύ νωρίς. Ότι όπου καλύπτουν τα εσώρουχα δεν αγκίζει κανείς αλλος είναι προσωπικά δεδομένα, ακόμα και γιατρός μόνο άμα είναι ο μπαμπάς και η μαμά μπροστά. Βασικά όλες αυτά γράψατε. Και το κυριότερο αλλά αυτό δεν ξέρω σε τη βαθμό το έχουμε πετύχει, να ξέρουν ότι όταν κα΄τι δεν τους αρέσει να αντιδρουν και όταν κάτι τα ενοχλεί και τα απασχολεί και τα αγχώνει να ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν να μας το πουν χωρίς να φοβούνται ότι θα τα μαλώσουμε ακόμα κι αν κάποιος τους πει να μην μας το πουν. Τα γράφω μπερδεμένα εε; Είναι και πρωί, και πρέπει να δουλέψω γιατί τα έχω κάνει σκατά. Ήρθε ο χριστοφ να κρατήσει λίγο τη μυρσίνη για να προλάβω να τελειώσω μια κάρτα και να μην παέι υπερ πίστεως.

Πρωί πρωι μέσα στο πανικό είχα πιάσει τον σόζω στη μίρλα ότι πρέπει να ξυπναει λίγο πιο νωρίς και δεν μπορώ να αγχώνομαι το πρωι, δεν την παλεύω κλπ. Σε καταλαβαίνω μου απαντάει, αλήθεια καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι. Δηλαδή τι έχουν καταλάβει ότι η μάνα τους είναι ψυχασθενής και δείχνουν κατανόηση; Και ειδικά το πρωί; χαχαχα

Σταματάω γιατί δεν θα προκάνω

Φιλια και να χετε μια γλυκια καλημέρα

Το πάνε για ξεπουλημα κι αυτό εεε; Αναρωτιέμαι αν αφήσουνε κάτι

Η δασκάλο Άφρο μου τι λέει για τη Δανάη; Εϊναι όντως τόσο μοναχική στο σχολείο; Δνε υπάρχουν φίλοι απ'το σχολείο;

Αθηνούλα εσύ γιατι πράγμα θες να ψάξεις την μικρούλα; Τι σε προβληματιζει;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...