-
Από την διαχείριση / Admin news
-
1 hour ago, MK2012 είπε:
Νομίζω LH γίνεται μετά την ωορρηξία αλλά καλύτερα να μας πουν κ τα αλλά κορίτσια κυρίως ο,τι σου πει ο γιατρός. Είναι ανάλογα τι θέλει να δει. Παντως για FSH κ Ε2 εμένα στις οδηγίες μου γράφει πως έχω επιλογή είτε 2η είτε 3η μέρα.
Εμένα συνήθως η προγεστερόνη μου ήταν αυξημένη πάντως σε μετρήσεις αλλά δε ξέρω αν σχετίζεται με την ωορρηξία ή με τα ωχρά σωματια που δημιουργούνταν συνεχώς. Απ ότι έμαθα η περιορισμένη ωοθηκικη λειτουργία δημιουργεί κύστες γιατί δε λειτουργεί σωστά ο οργανισμός επούλωσης του οργανισμού.
Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα.
1 hour ago, Xristina96 είπε:έρχομαι να καταρίψω έναν μύθο.
Εγώ παράγω πολύ λίγη προγεστερόνη και κάνω ωορρηξία.
Στην εγκυμοσύνη 6η προς 7η εβδομάδα με 4 utro των 200 και 1 prolutex την ημέρα είχα προγεστερόνη μόνο 9. έχω χαμηλή προγεστερόνη και αδιαθετώ 16 με 17 μέρες μετά την ωορρηξία. Μήπως φταίει αυτό που δεν μένω φυσικά; αλλά και με τόσο χαμηλή προγεστερόνη πως κατάφερα να κυοφορήσω;
Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία.
πρίν από 20 λεπτά , Neverstop είπε:Στην περίπτωση μου, ναι, είχε κάποια δυσλειτουργία που σε ελεγχόμενο κύκλο με φάρμακα το προσπερνούσαμε.
Αυτό το θέμα έχει να κάνει με την υπόφυση? Είναι ενδροκρινολογικο θέμα? Όχι ότι έχει για μένα κάποιο νόημα τώρα απλά για τη γνώση😀
Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.
Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!!
-
The Café Au Lait !!
-
Θέματα
-
- 8.482 απαντήσεις
- 980.675 εμφανίσεις
-
- 950 απαντήσεις
- 479.446 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 131.672 εμφανίσεις
-
- 11.150 απαντήσεις
- 2.175.580 εμφανίσεις
-
Είμαι έγκυος! Το πρώτο πράγμα που θα κάνω τώρα που βεβαιώθηκα είναι...
Από CoffeeMaker, in Τα ΧαΛαραααά καφέ !!
- 5 απαντήσεις
- 38.033 εμφανίσεις
-
-
-
- 8.482 απαντήσεις
- 980.688 εμφανίσεις
-
- 1.634 απαντήσεις
- 64.828 εμφανίσεις
-
ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Από DimMan, in Ιατρικά & Υγεία
- 0 απαντήσεις
- 9 εμφανίσεις
-
- 13 απαντήσεις
- 231 εμφανίσεις
-
- 1.000 απαντήσεις
- 105.339 εμφανίσεις
-
- 19 απαντήσεις
- 1.488 εμφανίσεις
-
- 28.292 απαντήσεις
- 3.536.765 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 134 εμφανίσεις
-
- 29 απαντήσεις
- 6.176 εμφανίσεις
-
Μανουλες 2025 💕❤️ 1 2 3 4 13
Από Maria98, in Θα γίνουμε γονείς το 2024!
- 188 απαντήσεις
- 76.544 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα