Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

• Μου αρέσει 1

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Γιατί κάποιος δεν κόπτεται για τους Κούρδους δηλαδή; Τον Οτσαλάν, τον ξεχάσαμε; και εκει σκοτώνουν κοσμάκη. και χειρότερα.

μόνο οι Παλαιστίνοι είναι της μόδας;

Καλημέρα σας.

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα επειδή δεν προλαβαίνω να τα γράψω βάζω το κείμενο που υπάρχει στο σάιτ του συλλόγου ιντιφάντα και κάνει μια μικρή ιστορική αναδρομή

Παλαιστινιακό: Ιστορική αναδρομή

του Γιώργου Καλπαδάκη

* Η σημερινή διένεξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι αποτέλεσμα της ιστορικής σύγκρουσης του γηγενούς αραβικού πληθυσμού της περιοχής με τους υποστηρικτές του σιωνισμού, ενός πολιτικού κινήματος με ρίζες στην εθνικιστική νεοτερικότητα και το αποικιοκρατικό πνεύμα του 19ου αιώνα.

* Εμπνευστής του κινήματος υπήρξε ο επιφανής Βιεννέζος δημοσιογράφος Τέοντορ Χερτσλ (1860-1904), ο οποίος είχε γίνει μάρτυρας της αντισημιτικής έξαρσης που ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση Ντρέιφους στη Γαλλία. Κεντρικός στόχος των σιωνιστών ήταν η δημιουργία ενός κράτους για τη εθνικοθρησκευτική κοινότητα των Εβραίων, την οποία προσδιόριζαν ως Έθνος.

* Μέχρι τότε, ακόμα και ύστερα από τα πογκρόμ που υπέστησαν στη Ρωσία στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι περισσότεροι Εβραίοι τάσσονταν κατά του σιωνισμού και υπέρ της ιδέας ότι μόνο ο Θεός μπορούσε να τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. Αντιθέτως, οι σιωνιστές θεωρούσαν πως η γη που τους περίμενε έπρεπε να κατακτηθεί με κοσμικά μέσα, και προτού καταλήξουν στην Παλαιστίνη εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταληφθούν περιοχές όπως η Ανατολική Σιβηρία, η Ουγκάντα και η Αργεντινή.

* Επιλέγοντας να παραβλέψει τον μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων, κυρίως μουσουλμάνων, που είχαν εγκατασταθεί εκεί πολύ πριν από την άφιξη των Εβραίων, το σλόγκαν των σιωνιστών χαρακτήριζε την Παλαιστίνη μια περιοχή χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη. Ο Χερτσλ, πρώτος πρόεδρος της διεθνούς Σιωνιστικής Οργάνωσης το 1897, είχε τότε γράψει για την Παλαιστίνη: Για λογαριασμό της Ευρώπης θα φτιάξουμε εκεί κάτω έναν προμαχώνα απέναντι στην Ασία· θα είμαστε μια προωθημένη προφυλακή του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα.

* Τη δεκαετία του `30, οπότε και μετανάστευσαν μαζικώς οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη, οι αποικιοκρατικές καταβολές του σιωνιστικού κινήματος ενίσχυσαν τη ρατσιστική αντίληψη των Εβραίων. Αν και αρχικώς επικράτησαν τα μετριοπαθή και σοσιαλιστικά σιωνιστικά ρεύματα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να επικρατούν οι λεγόμενοι αναθεωρητές, ένα μιλιταριστικό ρεύμα που στόχευε στον εκτοπισμό του γηγενούς αραβικού πληθυσμού και τη σταδιακή εξουδετέρωσή του. Ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, οι οπαδοί του σιωνισμού πολλαπλασιάστηκαν με ραγδαίους ρυθμούς.

* 1947: οι Εβραίοι κατείχαν μόλις το 6% της συνολικής γης και αποτελούσαν το 1/3 του πληθυσμού. Παρ όλα αυτά ο ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση για τη διαίρεση της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, με το 55% της γης να παραχωρείται στους Εβραίους.

* 1948: Ο αραβοϊσραηλινός πόλεμος ξέσπασε και οδήγησε στην εκδίωξη 727.000 Παλαιστινίων, τη διχοτόμηση της Ιερουσαλήμ σε ισραηλινή και ιορδανική ζώνη, και την αιγυπτιακή κυριαρχία πάνω στη Λωρίδα της Γάζας.

* 1967: Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αραβικών δυνάμεων στην περιοχή, καταλαμβάνοντας τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από την Ιορδανία, το Γκολάν από τη Συρία, το Σινά και τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο. Ακόμη 300.000 Παλαιστίνιοι στην προσφυγιά.

* Η ιστοριογραφία για τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 67 δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική, αφού: (1) προβάλλεται η λανθασμένη εικόνα ότι το Ισραήλ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αμυντικές επιθέσεις προκειμένου να διαφυλάξει την εδαφική του ακεραιότητα, (2) εμφανίζεται ο Νάσερ ως ο κακός που ήθελε πόλεμο, ενώ (3) αποσιωπούνται όλες οι προσπάθειές του να αποστρατιωτικοποιήσει το Σινά και να χτίσει τα θεμέλια για μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

* Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες περιοχές, βασιζόμενοι (1) στα δελεαστικά οικονομικά κίνητρα που προσφέρει το κράτος του Ισραήλ και (2) στην εκ Θεού νομιμοποίηση που τους παρέχει η θρησκευτική ιδέα της επιστροφής στα πάτρια εδάφη της Ιουδαίας και της Σαμάρειας.

* 1993: Η Παλαιστινιακή Απελευθερωτική Οργάνωση (PLO) υπέγραψε με το Ισραήλ τη Συμφωνία του Όσλο, βάσει της οποίας (1) το PLO αποκήρυττε τη βία και αποδεχόταν την ύπαρξη του Ισραήλ σαν κυρίαρχο κράτος, ενώ (2) το Ισραήλ παραχωρούσε στην PLO τον αυτόνομο έλεγχο του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

* Τα επόμενα χρόνια ξέσπασαν εκρήξεις βίας με θύματα Ισραηλινούς αλλά κυρίως Παλαιστινίους, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε με την παλαιστινιακή ιντιφάντα (αντίσταση) που ξεκίνησε το 2000.

* Με την εκλογή των επιγόνων των αναθεωρητών, του Κόμματος Λικούντ, το 2001: (1) εντάθηκαν οι επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων καθώς και τα εποικιστικά προγράμματα και (2) στάλθηκαν δυνάμεις στα τμήματα της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, παρόλο που αυτά βρίσκονται τυπικά υπό την κυριαρχία των παλαιστινιακών αρχών.

* Παράλληλα, σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πολυάριθμων συστάσεων του ΟΗΕ, και παρά τη διεθνή κατακραυγή, χτίσθηκε ένα Τείχος υψίστης ασφαλείας, τέσσερις φορές το μήκος και δύο φορές το ύψος του Τείχους του Βερολίνου, με ηλεκτροφόρο φράκτη, τάφρο, κάμερες και ελεύθερους σκοπευτές. Με το Τείχος το Ισραήλ καταφέρνει (1) να προσαρτήσει το πιο εύφορο τμήμα της Δυτικής Όχθης, (2) να απομονώσει πάνω από 10% του παλαιστινιακού πληθυσμού και (3) να τους διαιρέσει σε πενήντα τμήματα που δεν επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους, ενώ (4) αποκτά τον έλεγχο των βασικών υδάτινων πόρων στην περιοχή.

* 11 Νοεμβρίου 2004: Πέθανε στο Παρίσι ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ύστερα από δυόμισι δύσκολα χρόνια εγκλεισμού στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

10 Ιανουαρίου 2005: Ο Μαχμούντ Αμπάς, ιδρυτικό μέλος της Φατάχ και δεύτερος τη τάξει μετά τον Αραφάτ, εκλέχθηκε πρόεδρος της PLO και, ατύπως, πρωθυπουργός των Παλαιστινίων.

* Πάγιο αίτημα των Παλαιστινίων εξακολουθεί να είναι (1) ο τερματισμός της κατοχής και (2) ο σχηματισμός ενός κράτους με βάση το Ψήφισμα 242 του ΟΗΕ, που καλεί το Ισραήλ να αποχωρήσει από τις περιοχές που κατέκτησε δια της βίας το 1967.

http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=070622181823&argenkat=%A2%F1%E8%F1%E1%20-%20%CA%E5%DF%EC%E5%ED%E1

Δεν είναι θέμα μόδας είναι ένας λαος που ζει στη μεγαλύτερη φυλακη (βλέπε τείχος) που έχει φτιαχτεί ποτέ. Που όποτε θέλουν τους κόβουν το ρευμα και το νερό. Όποτε θέλουν τους διώχνουν απ'τα σπίτια τους, τους φυλακίζουν χωρίς κανεις να ξέρεις που και γιατί... Φυλακίζουν ανήλικα και τα πάνε σε φυλακές βαρυποινιτών στο ισραηλ (με ότι σημαίνει αυτό)... Σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν μάρτυρες (μαρτυρας είναι αυτός που σκοτώθηκε απο ισραηλινά πυρα)... Ενα πολύ μεγάλο μέρος είναι παιδιά μια και το 50% του πλυθησμου της παλαιστίνης είναι παιδιά. Οι μανάδες κάνουν πολλά παιδιά για να τους ζήσουν κάποια απο αυτά και να αντέξουν στη γενοκτονία. Έχουν άπειρους ανάπηρους την ίδια στιγμή που έχουν απίστευτες ελλειψεις στα νοσοκομεία, τα φάρμακα τα κατασκευάζουν οι ίδιοι. Για να πας απ'την απ'τη μία πόλη στην άλλη περναγες απο τσεκ πόιντς... όποτε γουστάρουν κλείνουν τα τσεκ ποιντς. Πηγαίνει κάποιος στη δουλεια του ή στο σχολείο και στην επιστροφή απλά δεν μπορεί να περάσει για να πάει στο σπίτι του γιατί τους κάβλωσε να κλείσουν τους δρόμους, χωρίς να ξέρει αν θα ανοίξει σε λίγες ώρες ή σε λίγες μέρες. Δεν συζητάω για τον εξεφτελισμό και τα καψόνια που είναι καθημερινότητα απ'τα τσογλανάκια ακόμα και σε μας που δεν είμασταν παλαιστίνιοι.

Αυτά είναι κάποια απο αυτά που μας είπανε αλλά κυρίως είδαμε όταν είχαμε πάει στη δυτική όχθη. Στη γάζα είναι σχεδόν αδύνατον να πας.

Όχι δεν έχουν μόνο πέτρες και ξύλα αλλά σε καμια περίπτωση δεν συγκρίνονται τα όπλα που έχουν με το νουμερο ένα στρατιωτικό κράτος ούτε σε ποσότητα αλλά και φυσικά όχι σε ποιότητα... άσε που το μεγαλύτερο μέρος των νεκρών δεν κρατούσε ούτε καν πέτρα μια και ήταν άμαχος πλυθησμός!

Δεν είναι μόδα είναι γενοκτονία αλλά και μόδα να ηταν μακάρι να μπορούσε έστω και λίγο να βοηθήσει αυτό το λαο.

Υπάρχουν ισραηλινοί στη χώρα τους που αγωνίζονται ενάντια στο τείχος, που αρνουνται να πάνε στρατό και φυλακιζονται!

Θα επανέλθω για το κουρδικό

ένα μεγάλο φιλί και επιστροφή στα αλητάκια μου

δηλ το τμημα του χαρτη που δεν ειναι σωστο ειναι το μισο αριστερα.

Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου και χαιρομαι που μας ανοιγεις τα ματια(σχετικα με το χαρτη), γιατι πραγματικά ο,τι μας τροφοδοτουν τα μιντια (οκ δεν επηρεαζομαι γενικα απο τα μιντια αλλα πρεπει να κανεις την ερευνα σου, την οποια δεν εκανα ομολογουμενως) λαμβανουμε και σιγουρα δεν ειναι ακριβως ετσι....Ομως δεν συμφωνω πως ειναι και τοσο διαφορετικη η κατασταση απο αυτη που παρουσιαζουν στην προκειμενη....

οσο για τα οπλα δεν νομιζω οτι ειναι ισοδυναμες οι δυο μεριες, αλλα συμφωνω οτι για καποιο λογο, εκτος της εμποριας οπλων γινονται σε ολο τον κοσμο οι πολεμοι, αυτο ειναι γενικότητα(συμφεροντα εδαφικά, πετρελαιο, συνορα με αλλα κρατη, ανθρωπινα δικαιωματα για να φανω ρομαντικη κλπ)

Ενταξει, καποιος στρεφει τα φωτα στην παλαιστινη εκ νεου, αλλα καραταει πολυ καιρο η ιστορια αυτη, υπαρχει πόνος, και η Ελλαδα γενικα εχει με την παλαιστινη δεσμους, ισως για αατο παιζει περισσοτερο απο το κουρδικο.

eNeap2.pngTSzHp3.png

ελένη εγώ έγραψα ιστορικά στοιχεία, δεν έκανα κοπυ πειστ από την ιντιφάδα. ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί. ο κύριος που γράφει στο κείμενο επιμελώς αφήνει διάφορα στοιχεία ανεξήγητα... για μια ιστορία πιο αντικειμενική έχει καλά αρθρα στην γουικι http://en.wikipedia.org/wiki/Mandatory_Palestine

ιστορικά λοιπόν εγώ δεν συμφωνώ με τίποτα με όλα αυτά που υποστηρίζουν οι παλαιστίνιοι.

"γηγενής πληθυσμός άραβων" τότε ας μιλήσουμε και τους ρωμαίους και τους χριστιανούς... και πριν από αυτό τον μ. αλέξανδρο.

ο όρος παλαιστίνη καταρχήν δεν είναι αραβικός. κράτος παλαιστίνη δεν υπήρξε ποτέ. το θέμα θα μπορούσε να είχε λήξει με μια κάποια συμφωνία και ειρηνική συνύπαρξη αν δεν υπήρχαν διάφοροι φανατισμένοι ηγέτες και πολλά οικονομικο-γεω-πολιτικά συμφέροντα.

Εχθροπραξίες υπήρξαν και υπάρχουν άγριες και από τις 2 πλευρές Ελένη.

τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε για ανθρωπιστική βοήθεια, ναι ευχαρίστως, είμαι υπέρ και φυσικά οι παλαιστίνιοι είναι οι αδύναμοι κρίκοι. δυστυχώς δύσκολα θα τελειώσει αυτή η ιστορία.

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με ότι έγραψε η Λέγκω, τα μίντια πλέον είμαστε εμείς, πλέον μεσω twitter και γενικότερα ιντερνετ κλπ δεν βασίζεται κανείς σε καμιά προπαγανδα, υπάρχουν άφθονες πηγές πληροφόρησης, επίσημες, ανεπίσημες, αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ισλαμικές κλπ και κατά σύμπτωση όλες λένε το ίδιο πράγμα...μόνο οι εβραϊκές είναι αλλού για αλλού...σύμπτωση?

Το κουρδικό είναι άλλο πονεμένο θέμα (και το αρμενικό)...

Διαφημίσεις

ιστορικά λοιπόν εγώ δεν συμφωνώ με τίποτα με όλα αυτά που υποστηρίζουν οι παλαιστίνιοι.

"γηγενής πληθυσμός άραβων" τότε ας μιλήσουμε και τους ρωμαίους και τους χριστιανούς... και πριν από αυτό τον μ. αλέξανδρο.

Μα οι άραβες ζούσαν τόσο καιρό εκεί πριν τους εκτοπίσουν! Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι οκ καλά θα κάνουν να γυρίσουμε στα σύνοτα που υπήρχαν χιλιαδες χρονια πριν!

Αυτα περι παλιων εδαφων κλπ ειναι μεγαλη απατη, δεν συμφωνω καθολου οτι πρεπει ενα κρατος να του ανηκουν καποια εδαφη μονο και μονο επειδη πριν χιλιαδες χρονια καποτε τα ειχε...ουτε η Ελλάδα, ουτε κανένα άλλο κράτος δεν είναι δίκαιο να έχει τέτοιες απαιτήσεις

Και για να κλείσω, όσα δίκια και αν έχει κάποιος, από την στιγμή που πυροβολεί και σκοτώνει παιδάκια στο γήπεδο ποδοσφαίρου, και μετά ξανά στην κηδεία τους ρίχνει ξανά πυρα, ε έλεος, όχι το χάνει ακόμη και το ελάχιστο που ίσως είχε...για μένα η Ισραηλινή μηχανή είναι ένα τέρας και μοχθηρό μάλιστα και αδιάντροπο μιας και από την αρχή οι επίσημοι εκρπόσωποι του Ισραήλ δεν δίσταζαν να παραδεχτούν ότι η δολοφονία στις 8 Νοέμβρη του Τζααμπαρι (που ουσιαστικά ηταν βοηθός τους) αποσκοπούσε στις ερχόμενες εκλογές του Ιανουαρίου...αηδία...καμιά λέξη παραπάνω...

Μα οι άραβες ζούσαν τόσο καιρό εκεί πριν τους εκτοπίσουν! Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι οκ καλά θα κάνουν να γυρίσουμε στα σύνοτα που υπήρχαν χιλιαδες χρονια πριν!

Αυτα περι παλιων εδαφων κλπ ειναι μεγαλη απατη, δεν συμφωνω καθολου οτι πρεπει ενα κρατος να του ανηκουν καποια εδαφη μονο και μονο επειδη πριν χιλιαδες χρονια καποτε τα ειχε...ουτε η Ελλάδα, ουτε κανένα άλλο κράτος δεν είναι δίκαιο να έχει τέτοιες απαιτήσεις

στην περιοχή δεν ζούσαν μόνο άραβες αλλά και εβραίοι και χριστιανοί. και συμφωνώ και για τα παλιά εδάφη απόλυτα μόνο που λέω το αντίθετο.και ποιος το είπε ότι αυτοί οι άραβες εκεί ήταν "παλαιστινιακό αραβικό κράτος". η περιοχή ονομαζόνταν παλαιστίνη...

με την ίδια λογική και την θρακη να την δώσουμε στους τούρκους αφού ήταν δική τους πριν τους βαλκανικούς... και κατοικούν εκεί πολλοί τούρκοι. να κάνουμε και τη θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της μακεδονίας...

νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσουμε οπότε το αφήνω. όποιος θέλει ας ενημερωθεί για ότι θέλει.

και δεν είναι υπέρ του Ισραήλ ούτε των εχθροπραξιών φυσικά, είμα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας... οι άνθρωποι που ζουν εκεί υποφέρουν όπως πολύ σωστά έγραψες και εσύ και η ελένη, και είναι κυρίως θύματα των ηγετών τους ή όχι;

VQHBp3.png2ZWhp3.png

Κάτσε ρε Τατι γιατί μας έχεις πάρει απ'τα μούτρα, είσαι εντελώς απαξιωτικη...

πρώτα απ'ολα ούτε εσύ έβαλες κάποια πηγή σ'αυτά που έγραψες στην αρχή, δεν προλάβαινα να γράψω και έβαλα το κείμενο απ'το σύλλογο ιντιφάντα, μια και έγραφε αυτά που γνωρίζω κι εγώ. Σε βιβλία στηρίζονται... αν είναι αντικειμενικά τα βιβλία τα συγκεκριμένα; Δεν ξέρω αλλά μεταξύ μας είναι ένα μεγάλο ερώτημα το τι είναι αντικειμενικό και τι όχι!

Αγγλικά δεν ξέρω καλά και μου είναι δυσκολο αυτή τη στιγμή να κάτσω να διαβάσω αυτο που έβαλες αλλά γιατί αυτό είναι αντικειμενικό;

Η ενημερωσή μου όχι δεν είναι απο την τηλεόραση, είναι απο βιβλία (στο τέλος τα αναφέρω), απο τη φιλη μου την τίνα που έμεινε εκεί δύο χρόνια, απο τη δική μου εμπειρια όταν πήγα, όσων γνωστών μου πήγανε και όσα είδανε και ζήσανε, απο εκδηλώσεις που έχω πάει και έχουν μιλήσει ισραηλινοί και παλαιστίνοι.

Αντικειμενικά δεν ξέρω πόσο είναι. Οι αριθμοι είναι όμως αληθινοι... οι παλαιστίνιοι που σκοτώνονται τόσα χρόνια είναι πολλαπλάσιοι των ισραηλινων, απ'τη μία πλευρά σκοτώνονται κυρίως αμάχοι και απ'την άλλη στρατιώτες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά μέχρι εκεί που δεν πάει και δεν καταπατώνται απ'τους ηγέτες τους αλλά απ'τους ισραηλινούς!!! Τους ηγέτες τους τους ψήφισαν και εκείνοι θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να τους έχουν ή όχι. Το τείχος όμως δεν το επέλεξαν!

Φαντάσου μια ωραία μέρα να έρθουν και να χτίσουν ένα τείχος και για να πας στη μάνα σου που μένει στη διπλανή πολυκατοικία να πρέπει να κάνεις δύο ώρες και αν σε αφήσουν να περάσεις. Να έρθουν να πάρουν τον άντρα σου χωρίς κατηγορητήριο, χωρίς να έχει δικαίωμα δικηγόρου, χωρίς να έχει επικοινωνία με την οικογενειά του, χωρις να ξέρεις αν και ποτε θα τον δεις. Να έρθουν να πάρουν το εντεκάχρονο αγόρι σου και να το κλείσουν στη φυλακή βαρυποινιτών στο Ισραήλ όπου το βιάζουν και συ δεν μπορείς καν να το δεις. Να πυροβολήσουν το γιο σου, την κόρη σου, εσένα επειδή πήγες για ψώνια λάθος στιγμή, επειδή διαμαρτυρήθηκες, επειδή πέταξες πέτρα, επειδή αγωνίζεσαι για μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Για μέρες να μην έχεις ρεύμα, να μην έχεις νερό, να μην έχεις φαί. Να αρρωσταίνεις και να μην υπάρχουν φάρμακα... να μην υπάρχουν τετράδια, να μην υπάρχουν βιβλία για το σχολείο.

Στην παλαιστίνοι υπήρχαν και υπάρχουν και χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Αυτά δεν τα διάβασα, τα είδα.

Η παλαιστίνη είναι μία χώρα σε κατοχή! Αυτό ούτε οι ίδιοι οι ισραηλινοί δεν το αμφισβητούν.

Υ.γ.Η βιβλιογραφία μου για του λόγου το αληθες...

Ένας λαος στο δρόμο του αγώνα, εκδ. Α/συνεχεια

Ο Σαρόν και η πεθερά μου

Palestine του σκιτσογράφου Τζο Σακο

Ένα παιδι στην παλαιστίνη εκδ. Α/συνέχεια

Καλως ήρθατε στη Ραμάλα της Οικονομιδου νομίζω

Η συγχονη ιστορια της Παλαιστίνης του Ilan Pappe (Ο Παππέ είναι Ισραηλινός ιστορικός και το βιβλίο το έγραψε για τις ανάγκες μαθήματος στο πανεπιστήμιο της Χάιφας. Οι φοιτητές του ζητούσαν διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας της χώρας)

ουφφφφ

μπηκα να σας βαλω αυτο, http://www.hcm.gr/BIGFrame/BIGFramesMainFirstPage.asp?LANG=GR

δεν ειμαι σε μουντ ομως....λυπαμαι πολυ για οτι συμβαινει , χωρις να με νοιαζει αν ειναι αληθεια ή οχι, χωρις να μενοιαζει τι γινοταν στους αιώνες των αιωνων, για αυτο που προσλαμβανω, λανθασμένα ή μη απλώς λυπαμαι πολυ....

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

με την ίδια λογική και την θρακη να την δώσουμε στους τούρκους αφού ήταν δική τους πριν τους βαλκανικούς... και κατοικούν εκεί πολλοί τούρκοι. να κάνουμε και τη θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της μακεδονίας...

Αυτή η λογική που λες ειναι εντελως ισοπεδωτική και δεν είναι η δική μου λογική γιατί αφενός στην Θράκη οι πληθυσμοί και τα εδάφη μοιράστηκαν με ανταλλαγή, δηλαδή κάτι δώσαμε κάτι χάσαμε, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έγινε στην Παλαιστίνη, και αφετέρου βλέπεις όσοι Τούρκοι έμειναν στην Θράκη να τους έχουν σε καμιά ανοικτή φυλακή με τείχη γύρω γύρω χωρίς να έχουν καν τα στοιχειώδη για φαγητό, εκπαίδευση, υγεία κλπ? Επειδή είμαι από εκεί και εκεί μεγάλωσα για χρόνια, δεν μπορώ να διακρίνω καμιά ομοιότητα με το παράδειγμα των Παλαιστίνιων...

Θέλω να βγω και να βροντοφωνάξω (και ξέρω ότι θα ξεσηκώσω θύελλες εναντίων μου) ΜΙΣΩ ΤΟΝ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τον μισώ μέχρι εκεί που δεν πάει, δεν την παλεύω με την πάρτη του! Δεν καταλαβαίνω τι θέλει και αν θέλει να πει κάτι πέρα απ'το να σοκάρει και να βγάλει ότι διαστροφή έχει στο μυαλό του! Προσπαθήσαμε χθες να δουμε αυτό το τελευταίο με το δέρμα, δεν το είδαμε όλο, με το ζόρι όμως είδαμε το περισσότερο και όλο το βράδυ έβλεπα φρικτα όνειρα...

Να σημειώσω ότι δεν τις έχω δει όλες του της ταινίες και το όλα για τη μητέρα μου και το βολβερ μ'αρέσανε. Το μίλα της καθόλου. Η κακή εκπαίδευση έτσι κι έτσι προς όχι.

Ξέρω ότι κάποια ψυχη θα μου στείλει το δικηγόρο της χαχαχαχα

Και τώρα αφού τα έβγαλα απο μέσα μου περιμένω τη σταυρωση μου:tongue:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...