Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Kate724 είπε:

Καλησπέρα και από μένα, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια από εσάς με επιτυχή έκβαση εγκυμοσύνης με εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Έχω πολύ χαμηλή ΑΜΗ 0,02 (τραγικό) και ηλικία 37, (Fsh, E2 φυσιολογικές). Δεν είχα καμία ανταπόκριση ωοθηκών στη διέγερση οπότε πάω τώρα με φυσικό κύκλο. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποια που να το κατάφερε ας μου στείλει πμ να μας δώσει λίγο κουράγιο.... Ευχαριστώ...

Καλησπερα εγω με φυσικο τροποποιημενο πετυχα εγκυμοσυνη θελει υπομονη κ θαρρος!!

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Στην τουρτα καστρο ειχα φτιαξει μονη μου τα παντα...παντεσπανια, και γεμιση.

Αλλα σου λεω πιο ευκολη και φθηνη λυση ειναι μια ετοιμη τουρτιτσα κουτι απο σουπερμαρκετ! βλεπε παπιά! χαχαχαχαχ

Αν παρόλαυτα επιμένεις, οι αλλε περάστε στο επόμενο πόστ!!!!

Παντεσπάνι

4 αυγά

3/4 κουπας ζαχαρη

1 κουπα κοσκινισμένο αλευρι απο το οποιο αφαιρουμε 2 κουταλιες

2 κουταλιες σουπας κακαο κοσκινισμένο

στη μυτη απο ενα μικρο κουταλακι μπεικιν παουντερ

Γεμιση

500 γρμ κουβερτουρα καλης ποιοτητας (τουλάχιστον 60% κακαο)

800 μλ κρεμα γαλακτος

1 κουταλια σουπας βουτυρο

Για το ταψί του φουρνου για 1 δοση , μονό παντεσπάνι θέλουμε :

5 μεγάλα αυγά ή 6 μεσαια

3/4 κουπας ζάχαρη

1 κουπα κοσκινισμένο αλεύρι

2 κουταλιές σουπας κακάο

Στη μύτη μπεικιν

Λοιπον παμε να τη φτιαξουμε !

Για το παντεσπάνι :

Χωριζουμε τα αυγα , χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρεγκα και τα αφηνουμε για λιγο στην ακρη . Χτυπαμε τους κροκους με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και στο τελος το αλευρι ανακατευοντας απαλά την ζυμη χωρις μιξερ ή για πολυ λιγο στο μιξερ . Εγω πλεον βαριεμαι να χωριζω τα αυγα γιαυτο τα χτυπαω μαζι στο πολυ δυνατο για 5 λεπτά . Μολις αφρισουν και ασπρισουν , προσθετω τη ζαχαρη , ξαναχτυπώ και συνεχιζω με το αλευρι που το κανω με τον αυγοδαρτη στο χερι .

Για την κρέμα

Ζεσταινουμε σε ενα κατσαρολάκι την κρεμα γαλακτος μεχρι να αχνίσει και προσθέτουμε τα 450 γρμ της κουβερτουρας (το αλλο το αφηνουμε για λιγο στην ακρη) . Προσθέτουμε και το βουτυρο , αποσυρουμε απο τη φωτια και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει καλα η κουβερτουρα .

Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα μεγαλο μπολ κρατωντας ομως στο κατσαρολακι ενα φλιτζάνι απο το μειγμα . Προσθετουμε στο κατσαρολάκι και την υπολοιπη κουβερτουρα (τα 50 γρμ) και το ξαναζεσταινουμε μεχρι να λιωσει .

Αφηνουμε τα μειγματα να κρυωσουν σε θερμοκρασια δωματιου και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 6 ωρες . Το καλυτερο ειναι ολη τη νυχτα .

Βγαζουμε το μπολ απο το ψυγειο και χτυπαμε το μειγμα στη δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψει η σαντιγή και να γινει κρεμα .

Συναρμολογηση :

Κοβουμε το παντεσπάνι στα 2 ή στα 3 (εγω το εκοψα μονο στη μεση) . Το σιροπιάζουμε με οτι θελουμε (σαλτσα φράουλας , ποτο , γαλα , νερο με μαρμελάδα). Το στρωνουμε σε πιατέλα ή στη φορμα που το φτιάξαμε και προσθέτουμε κρεμα .

Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουμε με κρέμα .

Το κατσαρολακι που εχουμε στο ψυγειο , το βγαζουμε το βαζουμε στη φωτια να ζεσταθει και να γινει ρευστη η γκαναζ .

Μολις λειωσει καλα το ριχνουμε πανω απο την τουρτα και κουναμε ελαφρά να παει παντου .

Αφηνουμε στο ψυγειο για μερικες ωρες να δεσουν οι γευσεις .

Ετοιμη!

Tips

Αν βαλετε κουβερτουρα 60% και πανω , μπορει να σας φανει λιγο πικρη η γευση γιαυτο αν θελετε προσθέστε στο αρχικο μειγμα (μαζι με το βουτυρο) και ενα φλιτζάνι αχνη ζαχαρη . Εμενα μου αρεσει πικρουτσικη .

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάνω ότι μπορώ για το αυριανό μπάνιο! Νομίζω ότι θα τα καταφέρω!

Προσπάθησε κοπελιά, προσπάθησε... εχει και μπακαρντι μπρίζερ εκεί :tongue:

Καλή επιτυχία στη Φιφη.:D Ο ανδρέας πρεπει να έχει βαρέσει τόση μπιέλα στο σπίτι που λέει σε όλα ναι

Θες να πας σχολείο με την Άννα;

Ναι

Θες να έρχεται η λίζα να κάνεις αγγλικά;

Ναι

Θες να κάνεις πιάνο;

Ναι

Θες να κάνεις μπαλέτο;

Ναι

Θες να με βοηθήσεις να μαζέψουμε την αποθήκη;

Νααιιιιιιιιιιιι!

ΥΓ εγώ σε όλα χρόνια πολλά λέω πάντως...

φεύγω πάω για ποδήλατο με τα τσιπιρικια, αύριο το αυτοκίνητο στο συνεργείο γιατί είναι σαν χριστουγεννιατικο δέντρο, έχουν ανάψει όλα τα φωτάκια....

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Γιουπι για το στησιμο αν θυμαμαι καλα, εφτιαξα 2 παντεσπανια στο μεγεθος της λαμαρινας του φουρνου και εκοψα το ενα τριτο απο το καθενα. Απο αυτες τις δυο λωρίδες πρεπει να εκοψα 2 τετραγωνακια οποτε ειχα 2 μεγαλα ορθογωνια και τεσσερα μικρα τετραγωνα.

Οποτε εβαλα παντεσπανι-γεμιση-παντεσπανι-γεμιση-γλασσο και απο πανω το πυργακι παντεσπανι-γεμιση χ 4 γλασσο και μετά το μπισκοτο τριμενο. το γλασσο το αφηνεις να σταθεροποιηθει αλλα οχι εντελως για να κολλησει το μπισκοτακι. και μετα την ειχα στο ψυγειο αν θυμαμαι καλα.

Αν φτιαξεις κεηκ(παρεπιπτοντως εφτιαξα σημερα ενα Mud cake και δεν τρελλαθηκα) θα πρεπει να το ψησεις σε ορθογωνια ταψι ακι ακολουθεις την ιδια διαδικασια γλιτώνοντας ουσιαστικα ενα ψησιμο!

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Άλλη μια συνταγή να δω για τούρτα 3 σελίδες θα τρελαθώ!

Ερωτήξεις για Πούντα: θα έχει να φάνε κάτι οι κολυμβητές; Τίποτε άλλο εκτός από μπρίζερ;

Για να προλάβω θα πάω τη Ναταλία για την προσαρμογή, θα πάω για δουλειά και θα γυρίσω να τους πάρω!

Άκαρδη μάνα το ξέρω αλλά δεν χάνεται έτσι η ευκαιρία!

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Αχ συναντησομπανάκι διαβάζω! Τι καλά!!! Εμείς δεν μπορούμε γιατί έχουμε όλη τη φαμίλια από τα πάτρια εδάφη και κινούμαστε σε ρυθμούς βάφτισης (κοινώς τα έχω παίξει). Να το ξανακανονίσουμε όμως έτσι????:D

Άλλη μια συνταγή να δω για τούρτα 3 σελίδες θα τρελαθώ!

Εγω δεν φταίω!!! :tongue::tongue::tongue:

Εκεί γυρω δεν εχει τιποτα απο ό,τι θυμαμαι, πρς στα κοριτσια να φερουν κατι τις παραπανω και για σας! Γιατι το μανιο ως γνωστόν ανοιγει και την όρεξη.

Μπορεις να παρεις και κανα τόστ μαζι στη δουλεια να το βαλεις στο ψυγειο μεχρι να φυγεις! καμια μπανανα κλπ. Ρυζοφρετες κλπ

Ρε γμτ αν ειμαστε καλυτερα (ο βαγγ εχει λοιμωξη αναπνευστικου λεει ο ντοκ του εδωσε και 3 μερες αντιβιωση πηγε για να του γραψει την αδεια στα 20 χρονια που δουλευει πρωτη φορα το κανει αυτο εγω το πρεοτεινα χαχαχαχαχαχαχαχα)

που θα ειμαστε σκεφτομαστε να ερθουμε, αλλα δεν ξερω δισταζω... ειμαστε μεταδοτικοι αραγε ακόμα???

Καλα κατσε να δουμε πως θα ειμαστε αυριο και το αποφασιζουμε!

eNeap2.pngTSzHp3.png

Καλημερα!

Εγω θα φερω μαζι οτι υπαρχει στο ψυγειο μου, αλλα αν δουμε και ζοριζει η κατασταση θα στειλουμε καποιον στο λαυριο να φερει σουβλακια. Στην αθηνα ειμαστε! Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως θα ξεπλυνω τα πιτσιρικια διοτι στην επιστροφη σιγουρα θα κοιμηθουν και αυριο στις 6,10 εχει εγερτηριο για σχολείο. Θα παρω μπουκαλια μαζι μου φαινεται...

Στη μεγαλη την παραλια θα παμε οχι στη μικρουλα που ειχαμε κανει τα γενεθλια της ληδας περισυ, ε?

Αθηνα, αμα ερθεις φερε και καμια τουρτιτσα μαζι,ε? :-)

Καλημερα καλημερα!!!

Γκαλατακι μου περαστικα στον Βαγγελη βρε φιλεναδα αστον να κατσει σπιτι να αναρρωσει( τωρα οτι θα σου σπασει τα νευρα ειναι γεγονος -ο δικος μου με 36,7 κανει σαν ετοιμοθανατος αλλα τι να κανουμε ). Οσο για το μπανακι θα κανονισουμε αλλη φορα βρε!! Κ εγω δεν μπορω να ερθω γιατι θα ξεκινησω να φτιαχνω τουρτα κ επισης κ τουρτα να μην ειχα να φτιαξω δεν εχω ξαναπαει εκει κ φοβαμαι μην χαθω ιδεα δεν εχω απο εκει....μην γελατε ρεμαλια

Βρε τον Ντρικο σου λεει ας κανω κατι κ ας ειναι κ μπαλετο!!!

Ελενη παρε κανα κουλουρακι η καμια μπανανα μαζι αλλα κ να μην παρεις ολο κ κατι θα εχουν τα κοριτσια!!

Γιουπιους κ εγω γκαρνι με γαλα απλο ομως οχι ζαχαρουχο χτυπαω γι ασαντιγυ κ γινεται πολυ ωραιο ,κρεμα γαλακτος εχω πολυ καιρο να χρησιμοποιησω γιατι η τουρτα που κανω συνηθως βγαινει μεγαλη κ θελω 2 κουτια μεγαλα κρεμα γαλακτος κ νομιζω δεν συμφερει οικονομικα.Γιατι βρε Αθηνακο το κατηγορεις το γκαρνι μια χαρα ειναι χαχαχα!!Μια φορα ειχα δοκιμασει κ εκανα ερμολ μαζι με ζαχαρουχο κ δεν μου αρεσε καθολου εκτος οτι ηταν πολυ γλυκο μου μυριζε καπως..Αντε μαζευε τωρα κανα ρουχο κ ασε προς στιγμην τις τουρτες εχεις μερες ακομα!!

Διαφημίσεις

Χαχαχαχαχαχα θα φερω την αποτυχημενη μου (κολασμενη ομως σε γευση) προσπαθεια χθες για μαντ κεηκ ....χαχαχαχα εκανε ξαφνικα στο τελος εναν κρατηρα και επεσε το μισο στη μεση στο κατω οροφο χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα

Ελενη περνα απο εδω πρώτα! χαχαχαχαχα

Τζενη κι εγω το γκαρνι με φρεσκο γαλα μια χαρα! Το χρησιμοποιουσα κυριως για παγωτο.

Απλά λεω οτι ειναι η ετοιμη λύση(οπως πχ τα κουτια του πουρε πατατας) και οχι η οριτζιναλ.

Αν βγαίνει οικονομικότερο δεν το συζηταω νομιζ οτι ειναι πιο ακριβο...

Σημερα βγηκε ανακοινωση για εγγραφη στους παιδικους(ο δημος μας εχει διαφορα φασης)

και τρεχω για το μαζεμα δικαιολογητικών....

Βολεψε που εχω τον γκρινιαρη σπιτι.

eNeap2.pngTSzHp3.png

και τα μπρίζερ πού θα τα βρούμε βρε παιδιά?

Μωρέ εμένα το ψυγείο μου έχει μείνει άδειο...

Τρώνε σαν καταβόθρες καλά να είναι!

θα πάω να ψωνίσω κάποια στιγμή, πριν οπότε κάτι θα φέρω... Κι εγώ το σκέφτηκα για το ξέπλυμα αλλά και να πάνε με αλάτια στο σχολείο τί πειράζει?

΄Αντε να κάνουμε καμιά δουλειά μπας και προλάβω...

Γεια σας!

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Καλά να περασετε στο μπανάκι!

Εγώ δεν θα σας δω τελικώς γιατί θέλω να μαζέψω πράγματα γιατί έχω αγχωθεί λίγο με τη βδομάδα που θα ακολουθήσει. Θα είναι βδομάδα κρας τεστ μια και θα δείξει αν μπορώ να την παλέψω με τρία παιδιά σε διακοπές χωρίς κολέτσο.

Ο γιώργος μία βδομάδα θα πάρει άδεια τελικά άρα αν τα καταφέρω τώρα θα πάω αλλη μια βδομάδα μόνη με τα μικρά κάμπινγκ, για να φχαριστηθουν δυο βδομάδες μπανάκια τα πιτσιφρικια. Δύο βδομάδες άδεια το καλοκαίρι περιμενουμε όλο το χρόνο και εντέλει ούτε αυτές δεν παίρνει.

Εντομεταξύ απο πέρσι το καλοκαίρι έχει παρει 1,5 μέρα άδεια το πάσχα, μία μέρα όταν γέννησα και μισή μέρα όταν μπήκε η μυρσινη χοσπιταλι. Τέσπα έτσι όπως είναι η γαμοκατάσταση δεν μπορείς να γκρινιάξεις και πολύ γιατί τόσος κόσμος έχει "διακοπες" διαρκείας... Προχθές απολύσανε κι άλλο γειτονα μας.

Αφροδίτη εμείς έχουμε μόνιμα μέσα στο αμάξι μπετονάκι με νερό, ζεσταίνεται απ'τη θερμοκρασία του αμαξιου και είναι ότι πρέπει όταν γυρνάς απο θάλασσα ή απο πάρκα και δεν παίζει να είνια ξύπνια όταν γυρίσεις σπίτι.

α πολυ καλη ιδεα το μπετονακι!!!!!!!!!!!!

Λεγκουλι ενταξει εχεις δικιο να μην γκρινιαζουμε κλπ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να υποχωρουμε και στα δικαιωματα μας.... τι παει να πει 1 εβδ αδει μονο...ελεος ο καψερος εχει σκιστει φετος στη δουλεια!

Ειναι με συμβαση κλπ? Γιατι κι εγω θυμαμαι την πρωτη χρονια στο γραφειο 4 μερες ειχα δικαιωμα μονο....

Χαρα στο κουραγιο σου παντως με 3 πιτσιριια αν ειναι και φιλοι και η Μαριλενα εκει ενταξει θα βαλουν κανα χεράκι!

eNeap2.pngTSzHp3.png

Και τώρα ακούστε με προσεκτίκα είναι σοβαρό το πόστ και δεν περιέχει τουρτες και λοιπές οικοκυρικές αηδίες.

Χθες συνεβη κα΄τι υποπτο στην παιδική χαρα με την Ειρηνη...

η παιδική χαρά που τα πάει ο Βαγγελης ειναι περιφραγμενη γυρω γυρω μικρουλα, και ειναι μπροστα ουσιαστικα απο κατι πολυκατοικιες ενα μινι τερτραγωνο και γυρω γυρω πεζόδρομος. Περνανε καποια αυτοκινητα απο εξω ισα να μπουν στα παρκινγκ.

γυρω γυρω απο τα ταρταν εχει πεζουλια ψηλα με χωμα και γκαζον. Αυτα οριζουν και τη περιφραξη οπου δεν υπαρχει καγκελο.

ο Βαγγελης κυνηγουσε κλασσικα τον μικρό και σε καποια φαση ριχνει ματι αστην Ειρηνη οπου ειναι πανω σε ενα αο αυτα τ απεζουλια με το χορταρι και "μεγειρευει" μα τις φιλες της.

και περναει λεει ενα ταξι διπλα ειχα σταματησει και της επιασε κουβεντα.

ειχε παει και η Ειρηνη κοντα και μιλουσε στον ταξιτζη! Με το που το ειδε παει σφαιρα τη βουταει απο το χερι και την εφερε διπλα του.

Μετα το σχετικο κηρυγμα του ειπε η Ειρηη οτι ο ταξιτσης της ελεγε εισαι ομορφη κοπελα

και οι γονεις σου που ειναι κλπ

Φρικαρα, αλλα δεν ξερω εχω αδικο? Μηπως ειμαι εντελως καχυποπτη? Και παλ ρωτησε γιατι την ειδε μονη της απο ενδιαφερον?

ΕΜενα μου φανηκαν που υποπτα παντως αυτα... τι δουλεια ειχε αυτος να πιασει κουβεντα στα μικρακια...

Γι αυτο το νου σας....τρεμω τι θα ειχε συμβει αν πχ την ειχε βουτηξει, και με τοσο κοσμο και ενηλικες η παιδικη χαρα....δεν ξερω αν το επιχειρουσε βεβαια ολα αυτα μπορει να ειναι το αγχος και η καχυποψια μου αλλα φοβηθηκα παρα πολυ

Και σαν να μην εφτανε αυτο ορμηξε κι ενας σκυλαρος τεραστιος σοτν Αλεξ την ιδια μερα στο τσακ τον προλαβε ο βαγγελης να μην τον δαγκψσει ελα παναγια μου!

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...