Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

      Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

      Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

      Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

      Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

      Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

      Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

      Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

      Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

      Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

      • Μου αρέσει 1

The Café Au Lait !!


Recommended Posts

Ααααα δεν πατε καλα ....

Τι κανουμε πως παμε? Αντε Παρασκευουλα σημερα!! Αντε να ερθει η Κυριακη να παμε να παρουμε το Μητσακι μου που το αφησαμε στου χουριο γιατι πολυ μου ελειψε.

Χτες ειχαμε παρτυ με τον μικρο.Μεχρι της 3 τον κοιμιζαμε κ ξαναξυπναγε κλαιγοντας ...Φρεσκαδουρα ηρθα κ σημερα στην δουλεια οπως καταλαβατε.

Ποσο ζηλεψα που εχασα την συναντηση δεν λεγεται.Καλα κ το λαπτοπ να ηταν οκ κ να εβλεπα το μην δεν θα ερχομουνα γιατι ειχα το μικρακι μου αρρωστουλικο με πυρετο κ δεν θα το ρισκαρα να κολλησει κ κανα αλλο παιδακι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Elenikat

    2451

  • Λέγκω

    2032

  • galat

    1914

  • myrto

    1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελένη, έκανες νάιτ λάιφ στη Λευκωσία;

Που πήγες, στο Υφαντουργείο ή στην Οκτάνα;

(και καλά γνώστης, μόνο σε δύο μπαρ είχα πάει όσο ήμουν εκεί...άντε τρία....ε...καλά...τέσσερα! )


 

 

Link to comment
Share on other sites

Απλά παλιμπαιδιζουμε κατσαμπακι μου! Τι δε σου αρεσε?

Ουφ καθολου δεν μοιαζει με παρασκευη σημερα.

Αυτο το οκτανα μου ακουγεται πολυ έιτις...

Αθηνουλα δεν βαζεις και καμια συνταγουλα ετσι να το παιξουμε και μεις προκομένες...


Link to comment
Share on other sites

Αφού δουλεύεις αύριο βρε Αφροδιτούλι, πως να τη χαρείς την Παρασκευή!

Χα,χα, έχεις δίκιο, το Οκτάνα κάνει έιτις και το Υφαντουργείο νάιντις!!! Γενικά η Λευκωσία ήταν λίγο...νοσταλγική...για να το πω ευγενικά!!!

Μαριλού που είδες φωτογραφίες; Και που είσαι γενικά; Έρχεσαι καθόλου από τη γειτονιά μας;


 

 

Link to comment
Share on other sites

εξευγενισμενα ή ρεαλιστικά δεν ξερω, παντως σε λιγο καιρο κυριως τα νάιντις αλλά και τα έιτις θα φανταζουν ως γκολντεν ερα στα ματια μας με αυτα που επονται...

Που εισαι ρε γιουπι να χαρεις αγγλικούρα?


Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Χαχα, εγώ από το αναγνωστικό θυμάμαι και μια εικόνα με τη λαϊκή (αγορά), τι ωραία που ήταν. Καλά, μην αρχίσω, δε θα τελειώσω ποτέ...

Καλησπέρα σε όλες! Βλέπω ότι δε δουλεύω μόνο εγώ και παρηγοριέμαι:)

Κι εμείς έχουμε ολονύχτια πάρτι αυτές τις μέρεςμε το Στεφανίδι μου, δεν ξέω τι φταίει, δόντια, νεύρα, τα γαλακτοκομικά που της ξεκίνησα (είχε αλλεργία μέχρι πρόσφατα). Άβυσσος η ψυχή του μωρού που δε μιλάει...

Καλή συνέχεια και καλό σαββατοκύριακο!


Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Link to comment
Share on other sites

Αχ κι εμένα ενώ είχε κάνει κάτι ξεγυρισμένα 8άωρα αλλα εχει 2 μέρες πουξυπναει πάλι ανα 2ωρο περιπου.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια όμως! Υπομονη Στελλίτσα!

Αφροδιτάκι τσάκω τη συνταγή, είναι της Αγλαίας θα κάνω όμως τις επισημάνσεις μου κι εγώ!

KANELBULLAR

σουηδικά τσουρεκάκια κανέλας

Τη συνταγή αυτή την κληρονόμησα χωρίς εκτέλεση και το αλεύρι δεν ήταν μετρημένο.

Υλικά

Ζύμη

600 ml γάλα

90 γρ. φρέσκια μαγιά ή 3 φακελάκια ξηρή

300 γρ. ζάχαρη

6 αυγά μεγάλα (τα L, βγαίνουν 350 γρ. περίπου)

2 κ.γ. αλάτι

4 κ.γ. μαχλέπι καλά κοπανισμένο και κοσκινισμένο

300 γρ. βούτυρο

1600 γρ. αλεύρι Robin Hood κοσκινισμένο (και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης)

προαιρετικά ξύσμα από 4-5 μικρά πορτοκάλια (το βάζω πάντα)

Γέμιση

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κανέλα (θα τη μετρήσω και θα τη γράψω)

Επιπλέον

2 κρόκους για άλειμα στο τέλος, τους χτυπάμε με 6 κ.σ. νερό και

3 κ.γ. ζάχαρη

πασπαλίζουμε με pearl sugar (=άσπρη ζάχαρη σε χοντρά αφράτα κομματάκι, χρησιμοποιείται για διακόσμηση) Δεν χρειάζεται.

1. Από την προηγούμενη βγάζουμε το βούτυρο της γέμισης (300 γρ.) από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου. Αν δεν το προγραμματίσαμε και τα κάνουμε ξαφνικά, αρκεί να το βγάλουμε στην αρχή και να το κόψουμε σε φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο, έτσι θα μαλακώσει μέχρι να φτάσει η ώρα να το χρειαστούμε.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκάνη που θα φουσκώσουμε το μίγμα (έχω ένα τεράστιο τάπερ διαμέτρου 32 εκ. και ύψους 18 εκ. που χωράει οριακά το φουσκωμένο ζυμάρι)

3. Ανάβουμε το φούρνο στους 50ο C, μόλις σβήσει η λυχνία του θερμοστάτη τον σβήνουμε για να παραμείνει χλιαρός.

4. Βάζουμε το βούτυρο της ζύμης σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά (ένταση 1, όχι παραπάνω για να μην καεί αν το ξεχάσουμε). Όταν έχει σχεδόν λιώσει σβήνουμε το μάτι.

5. Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα.

6. Βάζουμε το γάλα σε μια σαλατιέρα (χρησιμοποιώ ένα μεγάλο τάπερ) και ελέγχουμε τη θερμοκρασία, να αντέχει το χέρι (περίπου 38 - 40o C, όχι πάνω από 40 γιατί θα πεθάνει η μαγιά) και διαλύουμε τη μαγιά, 3 κ.σ. από τη ζάχαρη, 450 γρ. από το αλεύρι. Το ανακατεύουμε με πάθος με ένα αναδευτήρι (όπως στην πρώτη φάση της πίτσας).

7. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία του φούρνου (πρέπει να είναι περίπου 30-35ο C). Σκεπάζουμε τη σαλατιέρα με μεμβράνη (για να μην ξεραίνεται η ζύμη, βάζω το καπάκι του τάπερ) και τη βάζουμε μέσα στο φούρνο. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 min (στα 15 το ελέγχουμε, μπορεί να είναι έτοιμο). Αν δεν είστε σίγουρες για τη χωρητικότητα του τάπερ, βάλτε ένα αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου ώστε αν ξεχειλίσει το ζυμάρι να μην έχετε να καθαρίζετε και τον φούρνο!

8. Ενώ φουσκώνει η ζύμη, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει (τα έβαλα στο μίξερ), προσθέτουμε το μισό χλιαρό βούτυρο (150 γρ.), το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού. Το υπόλοιπο μισό βούτυρο το διατηρούμε χλιαρό (το αφήνουμε πάνω σε ζεστό μάτι).

9. Βγάζουμε το φουσκωμένο μίγμα απο το φούρνο, τον ανάβουμε πάλι στους 50ο C για να ζεσταθεί (δεν ξεχνάμε να τον σβήσουμε μόλις ανάψει η λυχνία) και ανακατεύουμε δυναμικά με ένα αναδευτήρι το μίγμα των αυγών με το φουσκωμένο μίγμα.

10. Στη λεκάνη με το αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το κάνουμε σαν κρατήρα ηφαιστείου. Δηλαδή ανοίγουμε μια τρύπα έτσι ώστε όλο το αλεύρι να βρίσκεται στην περιφέρεια της λεκάνης. Στην τρύπα βάζουμε το μίγμα (από το βήμα 9) και ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Στην αρχή με το αναδευτήρι και μετά με τα χέρια. Δεν κάνουμε βίαιες κινήσεις. Πιέζουμε τα υλικά απαλά με τα δάχτυλα, για να ενωθούν. Όσο ενσωματώνεται το αλεύρι, η ζύμη γίνεται πιο σφιχτή και χρειάζεται να βάλουμε και τις γροθιές για να ζυμωθεί. Πιέζουμε τόσο όσο να μην σπάει η ζύμη (που είναι πιο σφιχτή από αυτή του τσουρεκιού).

11. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, καθαρίζουμε τα χέρια από τα ζυμάρια, ραντίζουμε με αρκετό από το λιωμένο βούτυρο, βουτυρώνουμε τα χέρια και συνεχίζουμε με δίπλωμα της ζύμης, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.

Τί είναι το δίπλωμα της ζύμης;

Είναι η χαρακτηριστική τεχνική που ζυμώνουμε το τσουρέκι. Για να μην σπάνε οι ίνες που σχηματίζει η γλουτένη, αντί να ζυμώνουμε με γροθιές, ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και διπλώνουμε τη ζύμη, την πιέζουμε λίγο να απλώσει και την ξαναδιπλώνουμε.

12. Ανοίγουμε το φούρνο για 3 min να πέσει η θερμοκρασία. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη, τη βάζουμε στο φούρνο, τον κλείνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 90 min (ήταν έτοιμο στα 45 min).

13. Ετοιμάζουμε τα ταψιά, τα στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.

14. Η ζύμη πρέπει να έχει υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει και την βγάζουμε από τη λεκάνη. Την κόβουμε στα 4 (των 750 γρ. το καθένα) ή στα 6 (των 500 γρ.). Κάνουμε κάθε κομμάτι μία μπάλα που την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Παίρνουμε το 1ο κομμάτι, το ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο χονδρό φύλλο διαστάσεων 35Χ60 εκ.

15. Πάνω στο φύλλο απλώνουμε 75 (50)γρ. από το μαλακό βούτυρο, και πασπαλίζουμε με 75 (50)γρ. ζάχαρη και 12 ( 8 )γρ. κανέλα.

16. Διπλώνουμε το ζύμη κατά μήκος και την κόβουμε με το μαχαίρι:

045_12.jpg

16. Στιφοργυρίζουμε τα δύο κομμάτια ξεχωριστά και τα δένουμε κόμπο.

044_12.jpg

Στο βιντεάκι που έβαλα παρακάτω, τα στριφογυρίζει μαζί, γίνονται πιο εύκολα και πιο όμορφα.

17. Βάζουμε τα μπούλαρ στο ταψί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα . Δεν τα βάζουμε στο φούρνο, ούτε κοντά σε ζέστη γιατί λιώνει τα βούτυρο.

18. Ανάβουμε το φούρνο στους 220-230ο C.

Στον πάτο του φούρνου βάζουμε ένα μεταλλικό σκεύος με βραστο νερό (για να έχει ατμό ο φούρνος).

19. Όταν τα μπούλαρ φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 7 (λιγότερα τα μικρότερα 5 ή 6) min. Προσοχή! Τα ανοιχτόχρωμα ταψιά θέλουν ένα 1 παραπάνω, ειδικά το γυαλιστερο ανοξείδωτο, θέλει 2 λεπτά παραπάνω.

Έκοψα κάθε τέταρτο της ζύμης σε 12 μπούλαρ. Έγιναν αρκετά μεγάλα. Μια καλή μερίδα το καθένα. Τα 12 χωρούν οριακά στο ταψί του φούρνου. Αυτό νομίζω είναι το κλασικό μέγεθος που κάνουν (φαίνεται και στο βιντεάκι).

Όμως για να σερβιριστούν μαζί με άλλα γλυκά, καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο συμμαζεμένα γι αυτό κι έγραψα στις παρενθέσεις μια εκδοχή για πιο μικρά, έτσι όπως τα κάναμε με τη μητέρα μου.

Η ζύμη βγαίνει 3 κιλά.

Bρήκα φοβερό βιντεάκι!!!

Το στριφογύρισμα είναι όλη η τέχνη! Έχει ίδιο κόψιμο με το παραπάνω αλλά τα στριφογυρίζει μαζί και βγαίνει καλύτερο.

http://vimeo.com/6854583

Η ποσότητα είναι μεγάλη, διπλάσια από τις συνηθισμένες συνταγές.

Μπαίνουν χλιαρά στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Βγάζουμε όσα ακριβώς θέλουμε να φάμε και τα αποψύχουμε σε φούρνο με αέρα στους 100-120o C.


eNeap2.pngTSzHp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όταν δεις μια συνταγη με τοοοοσες οδηγίες κλπ λες νο γουέη!!!!

Αλλά είναι πολύ απλή...απλά η Αγλαία ειναι πολυ λεπτομερής.

Εγώ εφτιαξα τη μιδη ακριβώς δόση και βγαίνουν 2 φύλλα 24 ατομικά τσουρεκάκια για να δείτε το μέγεθος αυτη τη φωτο μου.

DSC_0258.JPG

Για να δεις ποσο απλο είναι δες το βιντεάκι(πολυ αστείο και καταπληκτικό!)

Την επομενη φορά θα κάνω όλη τη δόση μιας και λερώνεις τζαρτζαλα, καλό είναι, απλά επειδη δεν εχω μεγάλες λεκάνες, χωριζα τη ζυμη σε μικρότερα κομμάτια.

Επίσης στο στάδιο του ουσκώματος στο φούρνο δεν χρειάζεται μπορείς να την αφησεις και εξω να φουσκώσει, απλα φουσκώνει πιο αργα, μπορεις πχ και απο την προηγουμενη να το αφησεις και την επόμενη να κανεις πλάσιμο-ψήσιμο.

Η όλη διαδικασία παίρνει 3,5 ώρες με φουσκώματα κλπ όμως, ψησιμο-πλάσιμο προετοιμασία είναι πανευκολα και γρήγορα απλά εχει αναμονή.

Α!!!!!!!!! Σημαντικό κανέλα να βάλεις πολύ λιγότερη εγώ εβαλα 16 γρ νομιζω στη μιση δοση, αν βαλεις οσο λεει η συνταγη θα πικρισει, θα το δεις και με το μάτι, επισης δεν χρειαζεται να ζυγιζεις βουτυα ζαχαρε κλπ, τη γέμιση την κάνεις ΜΙΑ κρέμα λιωνοντας με πιρουνι και με το μάτι την χωρίζεις για να αλείψεις όσα φύλλα κάνεις.


eNeap2.pngTSzHp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι...αυτό εγραψα! Βασικά τα βηματα ειναι 4-5 μαζί.

Για να σας πείσω όμως αφησα το καλύτερό μου επιχειρημα για το τέλος....

Τα έχει φτιάξει και η...

Τατιάνα!!!!!!!!!!!!!!

για να μην λέτε. Και μάλιστα με γλασο. χαχαχαχαχαχαχαχα


eNeap2.pngTSzHp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


No way Jose!

Δεν μπόρεσα να διαβάσω παρακάτω από το βήμα 3....

Προτείνω εναλλακτική συνταγή:

1. Πας στο ΙΚΕΑ

2. Ψωνίζεις ένα σωρό σκατολοΐδια που δε χρειάζεσαι (κόφτη μήλου, σακούλα με ρεσό, χαρτοπετσέτες πολύχρωμες)

3. Αγοράζεις σουηδικά τσουρεκάκια κανέλλας.

4. Χλαπακιάζεις.

5. Χτυπάς κι ένα χοτ-ντογκ και αποτελειώνεις.....

Αθηνά......σου βγάζω το καπέλο....

Καλά και η Τατιάνα κρυφονοικοκυρά είναι τι νόμιζες!


 

 

Link to comment
Share on other sites

Ε, εντάξει, εγώ δε θέλω και πολύ για να τρομάξω....για να καταλάβεις εγώ όταν ψάχνω συνταγή στο google βάζω πρώτα τη λέξη εύκολο/εύκολη....εύκολο κέικ...εύκολη πίτσα κλπ κλπ...τις άλλες δεν τις καταδέχομαι!!!!


 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...