Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 ώρες πρίν, Relief είπε:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσια! Καλή τύχη σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε! Θα ήθελα να ρωτήσω, έχουν περισσέψει σε κάποια κοπέλα ενέσεις arvekap ή Meriofert? Ας λήγουν και αυτό ή τον επόμενο μήνα...

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

γιατι αυτο τα αλεθει κιολας????:o:o

ναι, τα αλέθει στον ίδιο κάδο που τα μαγείρεψε.

είναι αυτό http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=446&category_id=79&option=com_virtuemart&Itemid=254

και εγω καπως ετσι τα εχω σκεφτει......:rolleyes:αλλα ερχομαι σε δυσκολη θεση οταν μου λενε το "τι θα παθει με μια σταλια??":rolleyes::rolleyes:
μια σταλιά ο ένας, μια μπουκιά ο άλλος, όταν γίνει 2 ετών η σταλιά θα γίνει ολόκληρη σοκολάτα. Δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάνε. Εγώ όταν μου πρότειναν να δώσω σαντιγύ από την τούρτα μου στο μωρό γιατί "σιγά τι θα πάθει" τους κοίταξα με ύφος "αν είναι ποτέ δυνατόν!!!! αυτό απαγορεύεται"

ds σχετικά με τη διατροφή του παιδιού σου είσαι η μόνη που αποφασίζει!

Εγώ είχα γίνει παράξενη (πολύ εξακολουθούν να με θεωρούν!!)

γιατί αποφεύγω ακόμη όσο μπορώ να του δίνω γλυκά και αλάτια και διάφορα τέτοια...

Να ρωτήσω και κάτι? Πώς καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει εμπεδωθεί? (στο Γιώργο δε συνέβει ποτέ)

Στην τελευταία μου εξέταση μου είπε ο γιατρός ότι είναι χαμηλά το παιδί αλλά το κεφαλάκι του είναι ακόμη ελεύθερο.

Σήμερα έχω ραντεβού με το γιατρό. Για να δούμε τι θα μου πει.

ακριβώς! εν τω μεταξύ όλως τυχαίως η Ελλάδα έχει πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία. Η μαμά μου που είναι οδοντίατρος λέει ότι η πλειοψηφία των τρίχρονων έχουν χαλασμένα δόντια :rolleyes:

Το μωρό νομίζω δεν μπορείς να καταλάβεις αν εμπεδώθηκε, το καταλαβαίνει ο γιατρός με την γνωστή δυσάρεστη εξέταση

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω και κάτι? Πώς καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει εμπεδωθεί? (στο Γιώργο δε συνέβει ποτέ)

Στην τελευταία μου εξέταση μου είπε ο γιατρός ότι είναι χαμηλά το παιδί αλλά το κεφαλάκι του είναι ακόμη ελεύθερο.

Σήμερα έχω ραντεβού με το γιατρό. Για να δούμε τι θα μου πει.

Στο 2ο η εμπέδωση γίνεται τελευταία στιγμή, δλδ και ο τοκετός να ξεκινήσει και το κεφάλι να είναι ελεύθερο ακόμα δεν είναι πρόβλημα... Στο 1ο γίνεται πιο πριν...

ναι, τα αλέθει στον ίδιο κάδο που τα μαγείρεψε.

είναι αυτό http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=446&category_id=79&option=com_virtuemart&Itemid=254

Δεν είναι καλό να μαγειρεύεις σε πλαστικό και μάλιστα αυτό δεν είναι BPA free όπως της ΒΕΑΒΑ... αυτά...

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Τάτι παιδί μου πήγαινε κάνε την πεταλούδα... δεν σε θέλω να χαζεύεις;

Καλημέρα μικρές μου βασιλόπιτες... Σήμερα θα δουλέψω κι αυτό είναι δέσμευση:mrgreen:

Λοιπόν βρήκα μια βασιλόπιτα, όχι κλασσική στις συνταγές τις παρέας και ψήνομαι να την κάνω σημερα αύριο απογευματάκι... θέλω να φάω και μελομακάρονα και σκέφτομαι να κάνω και τέτοια αλλά μάλλον με κόβω να λακίζω και να μην κάνω τίποτα :cool:

Διαφημίσεις

Παιδιά θα μπω σε παράταση είμαι σίγουρη γι αυτό....

Δεν σε θέλω απαισιόδοξη... κάνε πεταλούδες... βάλε κάτω και τον Μικέλε και σε βλέπω μια χαρα... όχι τίποτ'αλλο να γλυτώσεις και το χέρι του Χασ

καλημέραα!!! χρόνια πολλά στους Νίκους μας για εχτές!

Νταφάκι, πρέπει να το καταλάβεις ότι ορισμένοι ένστολοι κουβαλούν ΠΟΛΥ οργή μέσα τους. Μπορεί να έχεις ΧΙΛΙΑ δίκια, δεν μπορείς να ξέρεις όμως αν θα πέσεις σε καθίκι ή σε άνθρωπο..(φοράνε και τα ίδια και άντε να τους ξεχωρίσεις...).

Ντιεσάκι και παλλαντινάκι...υπάρχει μια πολύ σίγουρη τακτική, αλλά παίρνει χρόνο, οπότε καλό είναι να αρχίσετε από τώρα: Όποτε βλέπετε στο δρόμο, στη παιδική χαρά, παντού, κάποιο παιδάκι με παραπάνω κιλά, αμέσως το επισημαίνετε στον/στην συνοδό σας, με την εξής ατάκα: "φαντάζομαι ότι και σε αυτό το παιδί θα άρχισαν να δινουν κομματάκια κέηκ, έτσι για να δοκιμάσει...και κοίτα τώρα που έφτασε". (μη δείχνετε μόνο, είναι άσχημο, πλησιάστε στο αυτί του/της συνοδού σας :P:P:P ).

Αν ο/η συνοδός είναι έξυπνος, θα προσπαθήσει να αντικρούσει ότι "και το άλλο παιδάκι τρώει γλυκό, αλλά δεν είναι έτσι"... Ε, εκεί του πετάτε το μπαλάκι και τον ρωτάτε αν είναι πρόθυμος να αναλάβει το ρίσκο (καθώς και το φαγητό του μωρού από δω και πέρα :D )

Στη μαρίνα αποφεύγω τα γλυκά, όπως ο διάολος το λιβάνι (δε χρειάζεται να γίνει το παιδί μου σαν κι εμένα..) έχει φάει ελάχιστα και μάλιστα, έχω παρατηρήσει ότι δεν τη πολυκαίει κιόλας. Στα γενέθλιά της έλεγε συνέχεια "τούτα μου, τού(ρ)τα μου" (της άρεσε ο χιονάνθρωπος), της έδωσα λίγο από το παντεσπάνι και αυτό ήταν, δεν ξαναζήτησε.

ZIPWp2.pngCCPvp3.png

Δεν σε θέλω απαισιόδοξη... κάνε πεταλούδες... βάλε κάτω και τον Μικέλε και σε βλέπω μια χαρα... όχι τίποτ'αλλο να γλυτώσεις και το χέρι του Χασ

κάνε πεταλούδες πάνω στον Μικέλε για πιο σίγουρα :-P

ZIPWp2.pngCCPvp3.png

Διαφημίσεις

AAAAAAAAAA η συνταγή της πίτσας!

(by famous Aglaia!!)

======================================

Ζύμη Ιταλικής Πίτσας

ΥΛΙΚΑ

500 g αλεύρι σκληρό (Μύλοι Αγ. Γεωργίου 1) και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα

300 ml χλιαρό νερό (να αντέχει το χέρι, περίπου 42ο C)

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. αλάτι

30 g νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξηρή

3 κ.γ. ελαιόλαδο

Ανάβετε το φούρνο στους 50ο C χωρίς αέρα.

Ζεσταίνετε το νερό.

Βάζετε το νερό σε ένα μπωλ σε μέγεθος σαλατιέρας.

Διαλύετε τη μαγιά και το μέλι.

Προσθέτετε τα 300 g αλεύρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι ή αναδευτήρι με πολύ πάθος, μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.

Σβήνετε το φούρνο, τον αφήνετε για 2-3 λεπτά ανοιχτό να πέσει η θερμοκρασία στους 35-38ο C. Βάζετε μέσα το μπωλ χαλαρά σκεπασμένο με το καπάκι ή καλυμμένο με μία μεμβράνη. Κλείνετε το φούρνο. Ρυθμίζετε το χρονόμετρο στα 30 λεπτά.

Η ζύμη έχει φουσκώσει, προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι, ανακατεύετε, ζυμώνετε βουτώντας τα χέρια στο λάδι, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 2-16 ώρες (τρώτε την ίδια μέρα και την επομένη...).

Προτιμώ τη λεπτή ζύμη και βάζω 230 g ζύμης για το ταψί των 30 cm.

Προσοχή: μη προσθέτετε παραπάνω αλεύρι ούτε γραμμάριο, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει και να σας προκαλεί να προσθέσετε και άλλο αλεύρι. Αυτά που διαβάζετε για λείες και σφιχτές ζύμες δεν τρώγονται.

Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Προσθέτετε τα υλικά από πάνω (σε επόμενη συνταγή) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C με αέρα στην 1η θέση από κάτω, για 13-15 λεπτά ανάλογα με τα υλικά.

(κανονικά η πίτσα ψήνεται στους 400ο C και 1-3 λεπτά ανάλογα με τα υλικά, όμως οι φούρνοι στο σπίτι δεν φθάνουν σε αυτή τη θερμοκρασία...

Αν έχετε τη δυνατότητα είναι καλύτερα να προθερμάνετε το φούρνο στους 300ο C με αέρα και να την ψήσετε για λιγότερα λεπτά από αυτά που γράφω, συνήθως 8 είναι αρκετά.

Για 3 πίτσες

Ζύμη Ιταλικής Πίτσας (όπως παραπάνω)

Σάλτσα

500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

20 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (ή εναλλακτικά 3 κ.γ. σάλτσα πέστο)

1 κ.γ. αλάτι

ροδίζετε τις σκελίδες στο λάδι

προσθέτετε τη ντομάτα

τη σιγοβράζετε 10-15' σε σιγανή φωτιά να εξατμισθούν αρκετά από τα υγρά

προσθέτετε το αλάτι και το βασιλικό ή το πέστο

Από πάνω

2 συσκευασίες μοτσαρέλλα για πίτσα των 250 γρ (από το Βασιλόπουλο ή ...)

100 γρ φέτα τριμμένη

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

100 γρ. λεπτοκομμένο προσούτο

Στη μία πίτσα βάζουμε μόνο μοτσαρέλλα και ντομάτα

Στη δεύτερη μοτσαρέλλα φέτα ντομάτα προσιούτο και πιπεριά

Στην τρίτη μοτσαρέλλα φέτα ντομάτα πιπεριά

=====================================================

ZIPWp2.pngCCPvp3.png

Καλημέρα!!!!!!!

Ωραία νύχτα περάσαμε!

Τάτι, την Πέμπτη βρε θα γεννήσεις... Είπαμε ΠΗΤ ανήμερα! Πωπω είναι και η γιορτή της Αννούλα! Άντε και του χρόνου θα τους γιορτάσεις και τους 2 μαζί!

Περπάτα όσο μπορείς και ότι άλλο χρήσιμο είναι!

Μαράκι περάσατε ωραία στο πάρτυ? Να μας βάλεις καμιά φωτο!

Όσο για τα γλυκά... Είναι δύσκολο να μην τα μάθουν τα παιδιά ειδικά όταν πηγαίνεις σε πάρτυ κτλ...

Εγώ προσπαθώ να μην του έχω στο σπίτι καθόλου και να τρώει μόνο έξω... Από την άλλη βέβαια είναι οι γιαγιάδες. Και όταν είναι να πάει στη γιαγιά λέει 'τί θα φάω? Κοκολάτα...." Με μέτρο του δίνουν και αυτές... Αλλά έχω παρατηρήσει ότι όταν του προσφέρω κάτι απλόχερα μετά δεν το θέλει μετά από λίγο, το βαριέται... Σκέφτομαι μήπως πρέπει να τον πιέζω να φάει τη σοκολάτα του????

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Έκανα πεταλούδα αλλά πονάει ο πωπός μου...

Η Άννα τώρα που πήγε σταθμό ανακάλυψε τις τούρτες (μέχρι το καλοκαίρι μόνο το παγωτό - βανίλια την συγκινούσε) και τρωει, ευτυχώς δεν είναι προιον καθημερινό. Α και κάτι βιο μπισκότα βουτύρου χριστουγεννιάτικα τρώει. Αυτά. Χτες της έδωσα να δοκιμάσει ψητό μήλο και δεν συγκινηθηκε καθόλου, αν και θα προτιμούσα να τρώει τέτοια παρά τούρτες...

Παντως σε σπίτια που δεν υπάρχουν γλυκά είναι σχεδόν αδύνατον τα παιδιά να αποκτήσουν κακές συνήθειες... Εγώ είμαι γλυκατζού αλλα σπίτι δεν είχαμε συνέχεια γλυκά, μάλλον σχεδόν ποτέ, κανά κεικ θυμάμαι στο δημοτικό, οπότε τί κακό μπορεί να γίνει. Ό,τι τρώνε τα παιδιά κυρίως στο σπίτι μαθαίνεται...

VQHBp3.png2ZWhp3.png

A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows. Be a WEED.

Καλημέρα!

Γλυκοσυζήτηση ε?

Αχ, πονεμένη ιστορία...Πρέπει να δηλώσω ότι έχω χάσει τελείως τη μπάλα με τον Κωστή.

Γιατί εντάξει, όσο μορούσα τα απέφυγα όταν ήταν πιο μικρός, αλλά υπάρχουν και οι γιαγιάδες (που λέει και η Ελένη) και ο Κωστής ότι δοκιμάσει, δεν το ξεχνάει μετά.

Οπότε το πρόβλημα μετατοπίζεται...τι κάνεις όταν το παιδί ζητάει? και μάλιστα συχνά? προσπαθείς να βάλεις μέτρο αλλά να μη δημιουργήσεις στερητικό σύνδρομο. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!!! γιατί η λογική εξήγηση στο 2χρονο-3χρονο δεν πιάνει και πολύ τόπο.Και φυσικά, αντί να μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου μια 'αταξία' καθε τόσο, γίνομαι η 'σκύλα' που λέει συνέχεια όχι, γιατί όοοολοι οι άλλοι προσφέρουν απλόχερα ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ.Αυτά.

Δεν έχω διαβάσει τίποτα από την Παρασκευή

Χρόνια πολλά στους Νίκους!

DPYUp2.png EYukp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...