Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

καλημερα κοριτσακια!

καλως ωρισες miriki και ευχαριστουμε για τις συμβουλες...

εμεις τωρα τελευταια εχουμε ενα αλλο θεμα... ο Στρατουλης ανοιγοκλεινει πολυ τα ματια του και κανει και εναν μορφασμο γουρλωνοντας τα ματια... εχετε ακουσει τπτ παρομοιο? λετε να τον ενοχλει κατι... ? τελευταια βλεπαμε καμια 1μιση ωρα ταινια μακουιν καθε απογευμα σχεδον.... ειναι μια βδομαδα ομως που την κοψαμε εντελως αλλα δεν εχω δει διαφορα... πρεπει αραγε να τον δει οφθαλμιατρος? φοβαμαι μην του μεινει κιολας... δεν ειναι καθολου ωραιο να το βλεπεις...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έχω εφαρμόσει το 3 και το 1 (τη ζάχαρη όσο μπορώ, γιατί η Μαρίνα έχει γιαγιά και επίσης πάει σχολείο :P ), και όντως η βελτιωση είναι πολύ σημαντική!

Δεν υπάρχει άραγε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής για μικρά παιδάκια? στίβος? μόνο στο εξωτερικό γίνονται αυτά γμτ?

ZIPWp2.pngCCPvp3.png

Καλημέρα σας!

Miriki καλώς ήρθες! Έλειπε η ειδικότητά σου από την παρέα μας!

Εγώ έχω να πω ότι ο Σοζώ είναι γ@#ω τα παιδιά! Είναι ενεργητικός, ευαίσθητος και γενικά θέλει τον τρόπο του. Δεν γκρινιάζει και δεν κάνει υστερίες. ΑΠλά θέλει να εκτονωθεί. Επίσης είναι το πρώτο παιδί που πάντα είναι το πειραματόζωο, πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και γι αυτό τους δημιουργούμε όλα τα κόμπλεξ.

Κι εμένα ο Αλέκος έχει τα θέματά του, ενώ με τη Φίφη αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο ήρεμα και επίσης την αντιμετωπίζουμε περισσότερο ως παιδάκι. Και όχι ως μεγάλο παιδί.

Η δραστηριότητες είναι ένα θέμα και κυρίως να έχει το πρόγραμμά του να ξέρει ότι έχει να πάει κάπου. Αλλά εμένα π.χ ο Αλέκος αντιδρά σε αυτό. Δεν θέλει να ξεβολευτεί. Πολλές φορές τον "αναγκάζω" να πάμε και άλλες τον αφήνω να κάνει αυτό που θέλει. Κι ενώ έχω ενδοιασμούς αν η "δικτατορική" μου συμπεριφορά είναι σωστή τελικά νομίζω ότι κάπου χρειάζεται. Του εξηγώ γιατί και τί συνέπειες έχει το να μην πάμε. Π.χ. αν δεν πηγαίνει κολυμβητήριο δεν θα μάθει να κολυμπάει το καλοκαίρι και θα έχει και πάλι μπρατσάκια.

Όσον αφορά τη ρουτίνα είμαι σίγουρη ότι χρειάζεται αλλά ούτως ή αλλιώς για εμάς η ρουτίνα είναι εύκολη γιατί η ζωή μας είναι αρκετά ρουτινιάρικη. Με κάθε ευκαιρία όμως τη σπάμε τη ρουτίνα (π.χ. τα σκ ξενυχτάμε, όποιο απόγευμα μπορούμε κάνουμε κάτι διαφορετικό κτλ)

Βλακείες σας λέω τώρα, γιατί όλες τα κάνετε αυτά αλλά νομίζω ότι το θέμα του Θοδωρή δεν έχει να κάνει με αυτά. Ο ειδικός το μόνο που θα μπορεί να κάνει έιναι να δώσει κάποιες ιδέες. Και τώρα θα μου πεις πού να τον πηγαίνω με τα άλλα 2 παιδιά μαζί? Πρέπει όμως να μάθει και στο σπίτι γιατί κάθε μέρα έξω δεν γίνεται. Και ο Χαβιέ μου το έλεγε αυτό το καλοκαίρι που ήθελα κάθε μέρα να βγαίνουν έξω, και είχε κάποιο δίκαιο γιατί με το που σκοτείνιασε οι πρώτες μέρες στο σπίτι ήταν εφιαλτικές.

Αλλά ας είναι καλά ο καναπές, οι πολυθρόνες και τα μαξιλάρια που έχουν κάνει το σπίτι adventure park με τραμπολίνο. Ε κάπου πρέπει να ξεδώσουν.

Και να πω αυτό που έλεγε η Άφρο αρχίζουν και παίζουν μαζί παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο. Μπορώ δηλ να πάω για κατούρημα και να μην μαλώσουν!

Οπότε υπάρχει φως!

Λενιώ έχει η αδερφή μου μια γνωστή η οποία δεν έχει δικό της γραφείο αλλά μπορείτε να πάτε για έναν καφέ και να τα συζητήσετε.

Θα σε τηλεφωνήσω.

Λοιπόν θα τα ξαναπούμε δεν σας λέω ευχές ακόμα.

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Βγαίνω πρωί πρωί στο μετρό του Συντάγματος με βροχή κουκούλα μπότες κτλ, και μπροστά μου είναι μια κοπελίτσα με το ωραίο της παλτό, την ομπρελίτσα της, μια ωραία φουστίτσα και ίσιο παπούτσι λεπτό. Τη βλέπω και σκέφτομαι λάθος παπούτσι για τέτοια μέρα. Ε δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω, πάρτην κάτω! Σωριάστηκα η κακομοίρα....

Τάτι συγχαρητήρια προφεσσόρα μου!

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια το μόνο που σώζει τις βροχερές μέρες είναι... τα οικιακά. με δόση περιπέτειας βεβαίως. Δηλαδή πρέπει να είναι διαρκώς απασχολημένα με κάτι. Αλλιώς σαλτάρεις κι εσύ κι αυτά. (Είχα ανοίξει ένα θεματάκι στο παρεντς θα το βρω και θα το ποστάρω να το συνεχίσουμε με ιδέες).

Όσο για τις γιαγιάδες και τη ζάχαρη... έξτρα πονεμένο. Θέλω να ξεκινήσω και τη γκαπσ τη δίαιτα τρομάρα μου να δω τι θα κάνουμε......

Και μια και είμαστε au lait εδώ, για πείτε καμιά ιδέα. Είναι αρκετές οι φορές που πια δε θέλω να θηλάσω. Ειδικά τη νύχτα την ώρα που τον βάζω για ύπνο. Σαν να αγανακτώ κάπως. Και ναι μεν τις αλλοπρόσαλες ορμονικά ημέρες είναι πιο δύσκολο, αλλά τελευταία έχει αρχίσει και μου τη δίνει και τις υπόλοιπες.

Πλέον θηλάζει τρεις φορές μέχρι το βραδυνό ύπνο και μετά όσες φορές ξυπνήσει (πιπίλα κυρίως όχι γεύμα το βράδυ). δε θέλω να αποθηλάσω ακόμη (κυρίως λόγω των αλλεργιών μέχρι να στρώσουν κάπως) και σίγουρα δε θέλει κι αυτός.

Θα ζήσω γιατρέ μου;

sbxre6a2f.png

Καλημέραααα μικρές μου χριστουγεννιάτικες τουλούμπες... να τα πουμεεεεεε;;; Τα παιδια μου μόλις φύγανε να πάνε να πουνε τα κάλαντα χαχαχα

Μαρη Κατσαφα το γλωσσοφαγες το κοριτσάκι!

Μικρό Μιρίκιο να σε ρωτήξω... μπας και εγκυμονείς "κινδύνους";;; Κάτι για δύο του χρόνου ανέφερες... Πάντως αν ισχύει αυτό μη σε προβληματίζει που αγανακτείς κάποιες φορές με το θηλασμό, απ'οτι έχω καταλάβει συμβαίνει σε αρκετές κοπέλες που θηλάζουν στην εγκυμοσύνη. Τώρα για περισσότερες πληροφορίες οι πιο σχετικές γιατί εγώ φτάνω μέχρι τους 14-15 μηνές.

Όπως καταλαβαίνετε επανήλθα και συνήλθα και σταμάτησα να φέρνω την καταστροφή... και ναι το ξέρω ότι είμαι πολύ αχάριστη με τα παιδακια μου.

Πάντως να πω την αλήθεια ο θοδωρής παρόλο που είναι πρώτος είναι πολύ ανεξάρτητο παιδι και δεν είναι δύσκολος χαρακτήρας σε αντίθεση με το νικολάκη που έχει ταλέντο στο θέατρο του παραλόγου και την αρχαία ελληνική τραγωδία... απλά είναι εξαντλητικός και έχει και ένα μαγικό τρόπο να βρίσκει πως να σου τσακίσει τα νεύρα. Όμως δεν νομίζω ότι είναι υπερκινητικός και οτι έχει κάτι παθολογικό. Είδα το καλοκαίρι στο summer camp που δουλευα υπερκινητικό παιδάκι και δεν μπορούσε ούτε να κάτσει να φάει και δυσκολευόταν να επικοινωνίσει με τα συνομήλικα παιδάκια.

Και εδώ έρχεται η καυτή ερώτηση αγαπητό μιρίκιο όταν λες να μάθουν να αναγνωρίζουν πότε παθαίνουν αμόκ... μήπως εννοείς να πάθουν να αναγνωρίζουν πότε παθαίνουμε εμείς αμόκ και να μας επαναφέρουν;

Σοφάκι συμφωνω ότι με το να εκτονώνουμε ένα παιδί πολύ ενεργητικό δεν είναι πάντα καλό, χρειάζεται να κανει και πιο χαλαρές ασχολίες. Το πρόβλημα είναι ότι βαριέται απίστευτα γρήγορα και πρέπει συνέχεια να βρίσκεις νέα ασχολία και να εναλλάσεις με ασχολίες πιο κινητικές.

Θα σας πω κάποια απο αυτά που κάναμε χθες με τους σπόρους... ακροβατικά στην κουκέτα, επιτραπέζιο, ζύμωμα ψωμιου (και στη συνέχεια κομμάτια ζύμης που απλώθηκαν σε όλο το υπόλοιπο σπίτι), κουκλοθέατρο (τίποτα απο αυτά που έχετε στο μυαλό σας, του έχει δώσει μια νέα διάσταση ο θοδωρής, χωρίς κουκλες, με καλώδια, μπριζες και σεσουάρ αλλά επιμένει να το λέει κουκλοθέατρο:rolleyes:), διάβασμα βιβλίων, μαγείρεμα κινέζικου ρυζιου (ή έχεις ένα επιπεδο στη κουζίνα ή παπάγια), χορός και ακροβατικά στους καναπέδες, σουπερ μάρκετ (σε αυτό ήταν μόνος ο γιωργάκης με τους κανίβαλλους), κατασκευές με lego (γκαραζ, παρκινγκ, πλυντήριο αυτοκινήτων), μισή ώρα ταινία και ελεύθερο παιχνίδι μόνα τους (σπάνια αλλά λατρεμένη στιγμή)... Και σε αυτά να συμπληρώσω ότι σε αρκετά ήταν και η κοντή μας φίλη αγκαλιά να βαράει απαλεψιές... 14ημερών και ήδη έχει πρόβλημα με τα νεύρα της!

Άντε να δουμε σήμερα τι θα κάνουμε... το καλό είναι ότι με τα κάλαντα θα φάνε αρκετή ωρα, βάλε και φίλους που θα πλακώσουν και άμα έρθει και το μαρινάκι να σουλουπώσει την μοϊκάνα του θοδωρή κομπλαριστίκαμε (λες να της πω να συνεφέρει την κομωση αμπαζουρ του νικόλα;). Θέλω να φτιάξω και σπιτικη πλαστελίνη απλά έλεγα να την κρατήσω για μεσοβδόμαδα που δεν θα έχουν και σχολείο.

Χθες το βράδυ πριν πεθάνουμε εντελώς είδαμε με γιωργο το billy elliot, το χα ξαναδει αλλά πριν άπειρα χρόνια... αχ τι ωραία ταινία... μπηκα στο πετσι, έκλαιγα, φώναζα συνθήματα, τραγουδούσα τη διεθνή:tongue:

Λοιπον σκάω γιατι η μικρή κοιμήθηκε στο βυζι, τα κουδουνια βαρουν για τα κάλαντα και το σπίτι είναι οικος ανοχης. Ααα πρέπει να πάω και με τη κοντή μας φίλη να αγοράσουμε σκουπα γιατί η άλλη μας σκουπα πήρε προχθες φωτιά:rolleyes:...να τη χρησιμοποιούσαμε και συχνα να το καταλάβω, τέλως πάντω άβυσσος η ψυχη της σκουπας.

Μυρτώωωωωωω μην σκάσω έχω να πω ότι για σενα είναι η ζωή... και μήπως μπορείς να μου πεις τι σκατά θα πάρω στο βαφτιστήρι μου;;;

Διαφημίσεις

A, μπραβο Λέγκω τώρα το πήρες σωστά.

Να διευκρινήσω ότι όταν μιλάω για "αμόκ" αναφέρομαι στα όντως υπερκινητικά παιδιά (με επίσημη διάγνωση), που μεταξύ άλλων πρέπει να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν τις στιγμές που αρχίζουν και χάνουν τη μπάλα, ώστε να ζητήσουν μόνα τους αλλαγή δραστηριότητας, εκτόνωση ή χαλάρωση. Το δικό μας αμόκ το μυρίζονται από χιλιόμετρα...... αλλά πρέπει να το μυριζόμαστε κι εμείς για να επανερχόμαστε εγκαίρως.

Σούπερ το προγραμματάκι σας πάντως. Δυστυχώς σε συτές τις ηλικίες αλλάζουμε δραστηριότητα από ανά μισάωρο μαξ. (εεεε, σου φτιάξα το κέφι χριστουγεννιάτικα; ). Το κόλπο είναι σιγά σιγά να αποσύρεσαι (εσύ όχι το άγρυπνο γερακίσιο βλέμμα σου) από το παιχνίδι ώστε να μάθουν να παίζουν μόνα τους (ναι θα είσαι κοντά γιατί όταν σφαχτούν μην έρθεις να μου ζητήσεις αποζημίωση). Θα παρεμβαίνεις καταλλήλως γιατί μείνετε ολόκληροι, αλλά σταδιακά θα χρειάζεσαι λιγότερο.

Κατά τα άλλα κανένας "κίνδυνος" στο προσκήνιο (το χω στο μυαλό κατά καλοκαίρι μεριά και μέχρι τότε προσέχω). Μάλλον για βαλεριάνα με βλέπω, για τα νεύρα. Αν και ο μικρός μάλλον την ψυλλιάστηκε χτες το βράδυ και ήπιε το γαλατάκι του ωραία ωραία (και γρήγορα γρήγορα), με έσπρωξε (κατάλαβες το σκασμένο; ) και ξεράθηκε μόνος του στις 10. Το καλύτερο είναι ότι ξαναξύπνησε στις έξι. Ναι κοιμήθηκα πάνω από δύο ώρες σερί ..... Βέβαια ήταν κι η γιορτή του παιδικού χτες και λύσσαξε το χρυσό μου, οπότε λέω να του πάρω τραμπολίνο στο σπίτι, μπας και κοιμηθούμε λιγουλάκι....

Α, όταν τα ηλεκτρικά χαλάνε είναι καλό σημάδι (λένε οι μάγισσες), φεύγει όοοολη η κακή ενέργεια από το σπίτι, οπότε από δω και μπρος Λέγκω μου όλα μέλι γάλα θα είναι να δεις. Σούπερ η μπέμπα έ; Έχει και χαρακτήρα, όχι που θα της τρώνε το χρόνο της οι... χμμμ μεγάλοι.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (εντάξει δε φωνάζω άλλο)

sbxre6a2f.png

Ουουου, Cyprus calling!!!

Eγώ στον 3ο όροφο και ένας φύλακας στο ισόγειο! Ένα τεράστιο μισοτελειωμένο κτίριο με θέατρο υπερπαραγωγή!

Χο χο χο!!! Πόσο κρίστμας σπίριτ να αντέξει κανείς!!!

Πάλι καλά που υπάρχει και το ίντερνετ!

Έχω αναπτύξει πολλές θεωρίες εδώ που είμαι μια και έχω χρόνο να σκέφτομαι και μια από αυτές είναι ότι είμαστε όλες σούπεργούμαν και πρέπει να το λέμε η μιά στην άλλη και να κάνουμε ταπ ταπ ταπ, μια και δεν πρόκειται να μας το αναγνωρίσει κανείς εις τον αιώνα τον άπαντα!!!!

Κατά τα άλλα, να περνάτε ωραία, να κάνετε βολτες πολλές (αλήθεια, τι καιρό έχει;) και να απολαύσετε εορταστικό κλίμα!!! Ανυπομονώ να ξανάρθω και να τα πούμε, μου έχετε λείψει πολύ, πολύ, πολύ ομως!!!!

Φιλάκια πολλά!!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...