Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Παιδιά... τα ίδια κ χειρότερα κ από εδώ...

4 μήνες τωρα κ με τα 2 στο σπίτι κ εντελώς μόνη μου έχω πελαγώσει...

Η Λ ένα κράμα από Θοδωρή κ γκαλατ'οπαιδο... απο όταν γεννηθηκε τα πόδια κ τα χερια δεν σταματούσε να τα κουνάει.. κ ως σήμερα... μας έχει τρελάναι... κακομαθημένη, γκρινιάρα. Το μωρό το ζηλευει φοβερά , το προσωπό της αλλοιώνεται από ζήλια όταν την κοιτάζει... κατά τα άλλα κάνει πως δεν υπάρχει.. προσπαθεί να κοιτάζει αλλού κ να μην έχει κανένα παρε δώσε..

Την κακομάθαμε μάλλον κ εμεις (πρωτο παιδί, πρωτο εγγόνι κ τα γνωστά)...

Τελοσπάντων...

Χρόνια πολλά Αναστασία

Μαμαμία ως τώρα ήταν ησυχούλης λόγω ικτερου κ κουρασης μάλλον. Τώρα μπαινει κ στο άλμα ανάπτυξης κ γιαυτό αρχισαν τα όργανα...Υπομονή..

Σας ευχομαι καλές γιορτές, εμείς φευγουμε σήμερα..

Φιλιά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κορίτσια!

Αναστασάκι, Χρόνια πολλά!

Λέγκω, Τζένη, Γιούπι, Γαλατ σας διαβάζω και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τα εξής:

Τα παιδιά σας ΔΕΝ είναι κακομαθημένα! Δεν είναι αυτό το πρόβλημά τους. Διεκδικούν! Και το χειρότερο είναι ότι ούτε κι εκείνα ξέρουν τι ακριβώς θέλουν, άρα πως να ικανοποιηθούν?

Εγώ δεν θα πω "φάση είναι"...Ναι σιγουρα θα μεγαλώσουν και θα αλλάξουν και μια χαρά παιδιά θα γίνουν, αλλά αυτή τη στιγμή υποφέρουν και αυτά όπως κι εσείς.

(Ξανα) διάβασα -γιατί προσφάτως πέρασα κι εγώ μια κρίση διαχείρισης παιδιών- το "no-cry discipline solution" και να πω την αλήθεια βοηθήθηκα πολύ.

Σας αναφέρω κάποια σημεία όπως μου έρχονται

-Προσπαθούμε να βρούμε το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την κρίση πχ πείνα, κούραση, βαρεμάρα, απογοήτευση, κλπ

-Φροντίζουμε λοιπόν να μην αφήνουμε τα παιδιά να φτάνουν στα όριά τους από τέτοιες αιτίες.

-Όταν τους μιλάμε, πηγαίνουμε κοντά και τα κοιτάμε στα μάτια. Δεν τους λέμε/ ζητάμε κάτι από τη άλλη άκρη του δωματίου.

-Όταν βάλουμε έναν κανόνα, τον τηρούμε με ευλάβεια (οι κανόνες να είναι απλοί και σχετικά λίγοι στην αρχή)

-Δεν περιμένουμε να μάθουν κάτι με την πρώτη (2η, 3η...15η φορά). Η επανάληψη είναι απαραίτητη.

-Τους αναγνωρίζομε το δικαίωμα να θυμώνουν, αλλά όχι να εκφράζουν το θυμό τους με ανάρμοστους τροπους. Τους δείχνουμε εναλλακτικούς τρόπους.

-

και τέλος

Θυμόμαστε πάντα ότι τα παιδιά δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ ειδικά για να μας σπάσουν τα νεύρα. Κάτι υπάρχει που τα ενοχλεί και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν.

(πχ Τζένη, όλα αυτά που γράφεις για το Μήτσο, εμένα μου μυρίζουν συσσωρευμένη κούραση, η οποία τον οδηγεί σε όλο αυξανόμενη υπερένταση με αποτέλεσμα να είναι πάντα εκτός εαυτού και από πάνω να μην μπορεί και να ξεκουραστεί. Μήπως στο χωριό εκτός των άλλων κοιμάται και καλύτερα/περισσότερο?)

Πωπω....όχι σεντόνι...πάπλωμα

Πάω να πάρω τη Σοφία από τον παιδικό και πάω σπίτι να βρω τον Κωστή που γύρισε αρρωστούλης από το νηπιαγωγείο.Φιλια

DPYUp2.png EYukp3.png

Αν είμαστε άνθρωποι...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ 8 ΜΩΡΑΚΙΑ!

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν...

Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι' αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.

Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!

Πληροφοριες:

Νοσοκομειο ''Αλεξανδρα'' Βασ. Σοφίας 80 Τ.Κ 115 28

Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000,210-3381100

Αριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια)

Ηλικιες:1 και 4 μηνων και 1 ετους.

Αγαθα προς αναγκη: πετσετουλες,σαλιαρες,κουβερτες και ρουχαλακια (για τις ηλικιες αυτες μονο) και οποιος θελει παιχνιδακια. Τα πραγματα παραδιδωνται στον 4ο οροφο στο ''Γαλακτομειο'' επισης και μεταχειρισμενα ρουχαλακια απο τα μωρακια σας μπορειτε να πατε.

Οσοι μπορουν και θελουν ας χρησιμοποιησουν το συγκεκριμενο αποσπασμα για να ενημερωσουν ολους οσους μπορουν και θελουν να προσφερουν εστω και μια κουβερτουλα ή ενα φορμακι.

O0hbp3.png

wqTBp3.png

Cwh6p3.png

Ελένη 25 ευχαριστούμε για την ενημέρωση

Βασικά ναι αν θέλουμε να είμαστε παιδαγωγικά κορεκτ δεν υπάρχουν κακομαθημένα παιδια αλλά ανεπαρκείς γονεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση των παιδιών τους...

Αλλά όταν είσαι με τα νεύρα σπασμένα, με τρία παιδιά μέσα στο σπίτι, μόνη, με τις ορμόνες σε αναταραχή λόγω λοχείας... όταν ξαναδιαβαζεις τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, ξαναβλέπεις τη Μήδεια του Παζολίνι και η χριστουγεννιάτικη ιστορία αρχίζει και τελειώνει στον Ηρώδη... τότε ναι τα παιδιά σου είναι κακομαθημένα και εσύ είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού:rolleyes:

Τώρα σχετικά με τα σημεία που έβαλες Ελίζα μου δεν με βοηθάνε ιδιαιτερα γιατί το θέμα με το θοδωρή αρχίζει και τελειώνει στη βαρεμάρα λόγω του ότι δεν μπορεί να εκτωνοθεί μέσα στο σπίτι. Η ζήλεια του θοδωρή δεν είναι πρόβλημα (του νικόλα είναι πολύ πιο έντονη και προς το θοδωρή και προς την μικρή). Τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε όλες τις ώρες που είναι ξύπνια τα παιδια στις κουνιες. Το χειμώνα όμως που νυχτώνει νωρίς δεν πηγαίνουμε τα απογεύματα γιατί δεν υπάρχουν παιδια. Φωνάζουμε παιδάκια να παίξουν με τον θοδωρή αλλά δεν μπορούνε κάθε μέρα. Παίζουμε μπάλα, κρεμιέται απ'το σκοινί της κουκέτας, κάνει τραμπολίνο στο κρεβάτι, χοροπηδάει στους καναπέδες κλπ κλπ.

Ο νικόλας που ανήκει στο μεσο όρο ζωηράδας (στις κουνιες μου έχουν πει ότι είναι πολύ ζωηρος και τράβαγα τα μαλλια μου) θα κάνει όλα τα παραπάνω αλλά ταυτόχρονα θα παίξουμε με παιχνίδια, θα ζωγραφίσουμε κλπ Ο θοδωρής με όλα αυτά όμως δεν μπορεί να εκτονωθεί... όσες ώρες και να χοροπηδάει ή να πέφτει πάνω στους τοίχους πάλι δεν καλύπτεται.

Άρα θέλω να με συμβουλέψει κάποιος συγκεκριμένα για ένα παιδι με έντονη κινητικότητα, πως το βοηθάς να εκτονωθεί και να αποχτίσει αυτοέλεγχο που αντιστοιχεί στην ηλικία του και πως βοηθάς και τον εαυτό σου να μην χάνει τον έλεγχο.

Λενιώ κι εγώ σκεφτόμουν καποια δραστηριοτητα αλλά για ταε κβο ντο νομίζω ότι είναι μικρός, απ'οσο ξέρω μόνο το κολύμπι απο άθλημα επιτρέπεται σ'αυτες τις ηλικίες αλλά δεν έχουμε κάτι κοντά μας.

Διαφημίσεις

Λεγκοπουλάκι μου (((((())))))

Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο να σε συμβουλεύσω, αυτά που είπε η Ελίζα είναι καλό να εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά, είτε είναι υπερκινητικά είτε όχι! Από εκεί και πέρα, αυτήν ειδικά την περίοδο δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, θα ξεκινήσεις σιγά σιγά με αυτά που έγραψε η Ελίζα τα οποία θα εφαρμόζεις σε όλα τα παιδιά και σταδιακά θα προχωράς.

Ο Θοδωρής είναι ένα γλυκύτατο παιδάκι, εγώ τον έχω δει μόνο σε φάσεις με πάρα πολύ κόσμο ή για λίγη ώρα, δεν μου φάνηκε να κάνει τίποτα περίεργο, ίσως λίγο πιο ζωηρός από άλλα παιδάκια, αλλά αν κατφέρνει να συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνει κάθε φορά, τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Καταλαβαίνω ότι όταν έχεις τόσο ζωηρό παιδί έχεις την τάση να το απασχολείς όσο περισσότερο γίνεται εκτός σπιτιού, όμως αυτό μπορεί να οδηγεί σε μεγαλύτερη υπερκινητικότητα λόγω κούρασης και φαύλου κύκλου. Μήπως θα βοηθούσε να εντάξεις και κάποιες πολύ χαλαρές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι; Κάτι που του αρέσει να κάνει (πχ. ζωγραφική, πλαστελίνες κλπ), αλλά για πολύ λίγη ώρα, όση μπορεί να αντέξει και σταδιακά να αυξάνει;

Να πας σε ειδικό για να πάρεις κάποιες κατευθύνσεις και ιδέες, αλλά να μην υποτιμάς ούτε τον εαυτό σου ούτε το παιδί σου.

Και το κλειδί είναι ότνως η σταθερότητα στους κανόνες που έχεις βάλει (λίγοι και απλοί κανόνες για αρχή που όμως δεν θα υποχωρείς). Στα αγόρια όσο ήταν μικρά στις ηλικίες των δικών σου και πιο μετά ήμουν αρκετά αυστηρή με την έννοια ότι επέτρεπα μια ελεγχόμενη αταξία, ώστε να εκτονώνονται, αλλά υπήρχαν κάποια βασικά πράγματα στα οποία ήμουν ανυποχώρητη (μετά χαλάρωσα και τώρα με έχουν καβαλήσει τελείως:rolleyes::rolleyes:).

Πάντως σίγουρα κάθε φορά που είχα νεογέννητο στο σπίτι, έχανα την μπάλα, γιατί δεν μπορούσα να είμαι από πάνω και σταθερή, οπότε άφηνα τα παιδιά κάπως ανεξέλεγκτα και έκανα τα στραβά μάτια σε πολλά, οπότε πηγαίναμε πολύ πίσω. Μετά όμως τα συμμάζευα και πάλι σιγά σιγά!

Όσο για τη ζήλεια, και η Ευτυχία με τσίτα και μπεμπεκίσματα τη βγάζει! Τα μπεμπεκίσματα τα ανέχομαι προσωρινά, αλλά σιγά σιγά αρχίζω να ανέχομαι όλο και λιγότερα, αυτό όμως τελείως ελεγχόμενα, δηλαδή άμα τη δω πολύ τσιτωμένη την αφήνω να εκτονωθεί μπεμπεκίζοντας χωρίς κρίσεις και σχόλια, ενώ για την τσίτα, έχουμε καθημερινά χορό και τραμπολίνο στο κρεβάτι μετά μουσικής. Ευτυχώς της αρέσει να ζωγραφίζει και να κάνει χαρτοκοπτική (έχει κολλήσει τα πάντα μέσα στο σπίτι γιατί θέλει υγρή κόλλα παρακαλώ και όχι στικ!). Βέβαια δεν έχει αυτά με την οδοντόβουρτσα στο σιφόνι κλπ, είσαι σε πολύ πιο δύσκολη πίστα!:rolleyes:

Πάντως, κάτι τρέχει με τα πρωτότοκα (είναι το πείραμα και σ' αυτά γίνονται όλες οι σπασμωδικές κινήσεις), γιατί απ' όλα τα παιδιά μου, ο Κίμων που είναι 12 χρονών είναι ο πιο κουραστικός σαν χαρακτήρας, αλλά αυτό είναι και η γοητεία τους!:D

Πολλές αγκαλίτσες, αν έχει χρόνο ο Γ. τώρα στις γιορτές ας τον παίρνει και μόνο του καμιά βόλτα, κάνει πολύ καλό στα αγόρια ο χρόνος με τον μπαμπά (αλλά που να τον βρει κι ο μπαμπάς το χρόνο...)

HXuSp2.pngkmKkp2.pngU579p3.png

Ελενη25 η ανακοινωση αυτη κυκλοφορει πολυ στο διαδυκτιο αλλα απο γνωστους που πηραν και ρωτησαν στο Αλεξανδρας μαθαμε οτι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ,μπορεις να το τσεκαρεις και συ

Λεγκ δεν θα ταν κακο να ρωτουσες και εναν ειδικο ακριβως για το λογο που λες , για να σε βοηθησει στο πως να το χειριστεις και να τον βοηθησετε και αυτον

Εμεις πηγαμε την στεφ τον Σεπτεμβρη σε μια γνωστη μας γιατι μας προβληματιζε πολυ που ηταν πολυ κλειστη στις παρεες της και οταν ερχοταν ξενο παιδακι στη παρεα ,δεν επαιζε και ας ηταν οι φιλες της εκει ,εφτανε στο σημειο να πηγαινουμε καθε μερα στις κουνιες και να θελει να καθεται μαζι μου στο παγκακι και να μην κανει τπτ ,ουτε μονη της ,ουτε με την παρεα της,την εβλεπα που ηθελε να παιξει και να μην ξερω πως να την βοηθησω

αν και ελεγα ειναι ο χαρακτηρας της θα το ξεπερασει μονη της,καποιες φορες εφτανα στο αμην ,με εκνευριζε αυτο το πραγμα ,με ανησυχουσε και ισως καπου την πιεζα με τον τροπο μου να παει να παιξει ,δεν ηξερα αν αυτο που κανω ειναι σωστο και τι διαολο πρεπει να κανω γιαυτο πηγαμε και απο τοτε χαλαρωσα αφου την ειδε οκ και μου ειπε 2-3 πραγματακια που θα την βοηθουσαν ,αν θες σου δινω στοιχεια της

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

Kai nai tvra Συμπάσχω ακόμα περισσότερο με Λεςγκ, και η ΕΙρηνη συνεχεια βαζει πραγματα στο στομα(βρε μπας κι εχουν καμια καθηλωση στα σταδια στοματικα κλπκλπ οποια ξερει απο αυτα να πει!)

το οποιο ειανι μπεμπισμα αλλα και φοβερα εκνευριστικο συναμα, οπως το να σπαει.καταστρεφει, κανει μια ασημαντη κινηση ΣΥΝΕΧΕΙΑ (πχ θα ριξει ΠΑΝΤΑ τιπετσετες της κουζινας ε αν τις σηκωσεις 12345 φορες κρανιαζεσαι-θα μου πεις γιατι δεν τις βαζει καπου που να μην φτανει, ε δεν ειανι λυση σε ολα αυτο)

θα πειραξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν πρεπει να πειραξει, ακουει και καποιες φορες δεν λεω αλλα....

και ποσα αλλα...

και το ωραιο ειναι οτι ΟΚ υστεριες-γκρινιες καλματα ουρλιαχτα δεν εχουμε πλεον

εχουμε ομως το απολυτο γραψιμο, πρεπει αν πεις κατι 1235 φορες, να αρχισεις μια διαδικασια 1 ωρα πριν για να μην καταληξεις σε ψυχιατρείο.

Και εγω αντιδρω σχεδον με βαση τα της Ελιζας, οχι παντα ομως, ενω ο Βαγγελης δεν εχει την ιδια ψυχραιμια, ειναι μεν πιο ηρεμος αλλα συνεχεια κοντραρονται, σνα να θιγεται που δεν τον ακουει, λες και εχω ενα ακομα 4χρονο το φελεκι μου

Και μετα απο την κουραση οταν του μιλαει πχ κλαιγοντας και του χηταει κατι, αυτος λεει τα δικα του και συνεχιζεται ο φαυλος κυκλος, δηλαδη δεν προσεχει τι λεει ο ενας τον αλλο, και εγω ειμαι ο διαιτητης.

Σκατα γαιτι ουτε θελω να τον ακυρωνω μπροστα της, αλλα ουτε να την βλεπω να ουρλιαζει ζητωντας κατι που ο Βαγγελης απλα δεν καταλαβε.

Ουφφφφ σας επρηξα κι εγω...

Λεγκω κολυμβητηριο...ειχα εναποθεσει τις ελπιδες μου κι εγω αλλα δεν το θελει με τιποτα...2 χρονιες εχω προσπαθησει τιποτα...

Βρε μπας και θελει μπαλετο ως αλλος γεννημενος χορευτης?

Σοβαρα τωρα, μιας και του αρεσει το Θεατρο δεν κοιτας κατι για παιδακια σχετικό?

Αχ....τι να πω δυσκολη πιστα...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Χρόνια πολλά Αναστασί!! Γιορτάζει και το αδέρφι μου το ένα σήμερα, να το χαίρομαι, ευχαριστώ, ευχαριστώ :wink:

Λεγκίτο μάνα κουράγιο! Να σου πω όμως κάτι, δεν είναι τυχαίο που όλες όταν τα παιδιά φτάνουν σ' αυτές τις ηλικίες πιστεύουμε ότι τα έχουμε κάνει όοολα λάθος και ότι δε θα φτιάξει ποτέ μα ποτέ η κατάσταση και τα λοιπά και τα λοιπά. Είναι ηλικία ζόρικη, που όμως δεν την θυμόμαστε κι εμείς να ταυτιστούμε και να τα καανοήσουμε, αυτά είναι μωρούλια ακόμα εντωμεταξύ κι έρχεται το γλυκό και δένει...

Εγώ λοιπόν λέω ότι δεν έχω ποτέ συναντήσει μαζεμένες τόσες άχρηστες μανάδες που να αγαπάνε τόσο τα παιδάκια τους και να τις νοιάζει τόσο πολύ η ψυχολογία και η εξέλιξή τους. Κι αν θέλετε να δείτε ειδικό τότε να τον δείτε, για να σας τονώσει λίγο την αυτοπεποίθηση και να σας θυμίσει τί καλοί γονείς που είστε, γιατί αλλιώς δεν θα πολυσκάγατε κιόλας για όλα αυτά που περιγράφεις, είναι πράγματα που συμβαίνουν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες όμως και έξω το παίζουν όλοι μάγκες και κρίνουν τα παιδιά των άλλων. Άντε μη χ@#σω μέσα!

ΥΓ> Αν πραγματικά σε απασχολεί, νομίζω έπαιζε στο Βύρωνα μια ομάδα συμβουλευτικής οικογενειών που δούλευε παλιά η μαμά μου και ήταν δωρεάν. Θες να τη ρωτήσω;;;

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Διαφημίσεις

Α! Κι επίσης τάε κβον ντο υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που παίρνουν από 3,5 χρονών. Εγώ εδώ κοντά είχα ρωτήσει σε 2, και στους 2 τόσο τα ξεκινούσανε. Στου δήμου μόνο ήταν από 5 ή 6, δεν θυμάμαι. Εκεί που πάει η Σεμέλη παίζουν παιδάκια 6 χρονών που κάνουν ήδη 3 χρόνια, κι έχω δει και τα μικρούλικα και μια χαρά τα καταφέρνουν, τα βοηθάει και η συναναστροφή με τα μεγαλύτερα...

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Και εγω αντιδρω σχεδον με βαση τα της Ελιζας,

χαχαχαχα! ναι ναι μόνη μου τα σκέφτηκα, δικά μου είναι:lol::lol::lol:

Αθηνά, λίγο πολύ σχεδόν όλοι οι αντρες έτσι είναι:mad: Από τη μια το παίζουν καλοί, κάνουν χατήρια κλπ, αλλά αν τους πάνε λίγο κόντρα τα πιτσιρίκια τα παίρνουν άσχημα και κάνουν χειρότερα από αυτά.

Ντανσεμ, παντα με 2 κουβέντες φέρνεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Εσύ και η Σοφούκα:P

όσο για το ταε κβο ντο...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LjxaK-dVugs

δειτε το οπωσδήποτε

DPYUp2.png EYukp3.png

Κι αν θέλετε να δείτε ειδικό τότε να τον δείτε, για να σας τονώσει λίγο την αυτοπεποίθηση και να σας θυμίσει τί καλοί γονείς που είστε,

μαντης εισαι ?

η ειδικος που πηγαμε ηταν συζυγος ενος συναδελφου του δημ ,την αλλη μερα του ειπε οτι ειμαι πολυ καλη μαμα!! :rolleyes:

καθε φορα που μου την λεει του το θυμιζω !:lol:

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

Καλέ, τι σας έπιασε σήμερα;;;;;;

Ξέρω, ξέρω, η γνωστή κρίση ''κάτι δεν κάνω καλά''.....δεν μπορείς να την αποφύγεις τελικά, και δεν νομίζω ότι σταματάς ποτέ να αναρωτιέσαι...Φανταστείτε τι υπαρξιακά έχουμε να πάθουμε όταν φτάσουν τα βλαστάρια μας στην εφηβεία!!!

Εγώ όμως τώρα που είμαι μακριά τους σκέφτομαι ότι τα έχω καταφέρει περίφημα, χαχαχα! Την κρίση θα την πάθει ο σούπερμαν!

Ρε κουμπαρούλα νο2 (πρώτον ελπίζω να με συγχωρέσεις που δεν πρόλαβα να έρθω), ασε καλύτερα την κουλτούρα παιδάκι μου, αφού σε χαλάει....Πω, πω, σκιάχτηκα, το ομολογώ!!!!

Σας φιλώ και πάω να ξεραθώ....

Γεια σας κόρες γάλακτος. Λέγκω ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Πέραν το ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό για το πώς τα καταφέρνετε (ένα έχω και συχνά δεν την παλεύω με πλείστες όσες δικαιολογίες), δεν έχουν μείνει και πολλά να πω.

Η Σοφούκα (είμαι θαυμάστριά σου κοπελιά από καιρό... εγώ είμαι αυτή που σε παρακολουθεί και ξεροσταλιάζει για αυτόγραφο), η Ελίζα και η ντανσεμ τα είπαν όλα.

Να επισημάνω μόνο δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι ποιοτικά το τριαμισάρι έχει μεγάλη διαφορά από το δυάρι. Το δεύτερο έχει ξεσπάσματα και κρίσεις θυμού κλπ, αλλά δεν έχει ακόμη την ικανότητα του τριαριού να χειρίζεται καταστάσεις. Το τριάρι (μετά την προπόνηση που έκανε στα δύο) την έχει. Επίσης το τριάρι είναι ένας μικρός επαναστάτης με πολύ σοβαρή αιτία. Πλέον μπορεί να χειριστεί με αρκετή επιδεξιότητα το κορμάκι του (περισσότερη από ότι πριν τουλάχιστον) και έχει και αρκετό μυαλό για να το καταλαβαίνει αυτό. Άρα.... αμφισβήτηση των πάντων (στα 4 ψιλοστρώνει αυτό πάντως) και φυσικά με άγνοια κινδύνου.

συνεπώς αντιμετωπίζουμε τα τριαρια+ ως εφήβους (το λέμε και προεφηβεία μερικές φορές). Ναι σταθερά όρια (με ευαισθησία και ενσυναίσθηση όμως, που δε σας φοβάμαι καθόλου), ναι μπλα μπλα....

Είδα να μιλάτε για υπερκινητικότητα. Υπόνοιες σε αυτές τις ηλικίες μόνο. Διάγνωση μετά τα 4. Λέγκω πόση ώρα θέλεις να συγκεντρώνεται σε κάτι; Περιμένουμε να κάτσουν στον ποπό τους σε αυτή την ηλικία από 5 λεπτά μέχρι 10 μαξ (στόχος για το τέλος της χρονιάς και όχι για όλα τα παιδιά). Θα ήθελα όποτε μπορέσεις να μου πεις ποιες είναι οι συμπεριφορές που σε ανησυχούν. Πάντως αν πραγματικά περνάει από το μυαλό σου υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής, να προτείνω τα εξής πραγματάκια:

1. Κόβετε τη ζάχαρη. Χτες. Δεν τρώτε τίποτε που να την περιέχει (φάτε μέλι, αποξηραμένα φρούτα, κανονικά φρούτα κλπ). Αν σας παίρνει κόβετε και τις πολύ επεξεργασμένες τροφές τύπου παιδικά γιαούρτια κλπ. Όσο πιο κοντά στην αρχική μορφή η τροφή τόσο το καλύτερο.

2. Μαθαίνετε στα παιδιά να αναγνωρίζουν πότε τα πιάνει το αμόκ και να σας ζητούν βοήθεια για να χαλαρώσουν. Επίσης τους μαθαίνετε πώς να χαλαρώνουν (απίστετη δεξιότητα που λείπει και από πολλούς ενήλικες).

3. Κομμένη η τηλεόραση. Ελάχιστη ώρα προκαλεί απίστευτο εκνευρισμό.

4. Πρόγραμμα ημέρας γνωστό σε όλους και ελάχιστος χρόνος χωρίς απασχόληση ειδικά πριν και μετά το φαγητό και πριν τον ύπνο.

Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι αυτά τα ξέρετε και τα έχετε σκεφτεί και μόνες σας, αλλά πώς αλλιώς θα κάνω το κομμάτι μου; (το χρόνου Θεού θέλοντος που θα ρωτάω πώς θα τα βγάλω πέρα με τα δύο θα μου μιλάτε ε; )

sbxre6a2f.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...