Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Έχουμε φτάσει στο αμην με το θοδωρή, σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε κάπου να απευθυνθώ αλλά δεν ξέρω που... αλλα πραγματικά έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλα. Δεν ξέρω αν είναι απλά κακομαθημένο ή αν έχει κάποιο θέμα... που σκατά να ζητήσουμε βοήθεια και γνώμη;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λέγκω μου, απλά υπερκινητικός είναι... Πάντως αν θες μπορείς να πας σε κάποιον ειδικό. Αλλά ποιό είναι το θέμα; Ότι δεν κάθεται σε ένα σημείο; Γιατί θέμα συμπεριφοράς δεν είναι... Στο σχολείο δεν έχει κανένα ψυχολόγο; Οι δασκάλες τί λένε; Νομίζω ότι απλά πρέπει να ξεδίνει κάπου. ΔΕν κοιτάτε να τον πάτε σε κανένα ταεκ βον ντό;

[gDkrp3.pngNJDAp3.png x2VTp3.png

Καλημερα κοριτσακια μου ξενυχτισμενα κ ταλαιπωρημενα τι κανετε?

Εμεις ετοιμαζομαστε για χωριο. Ηταν να φυγουμε το απογευμα αλλα δωσανε στον αντρα μου αδεια κ θα φυγουμε σε καμια ωριτσα. Φορτωνουμε σιγα σιγα κ θα περασουμε κ απο παιδικο σταθμο να τους χαιρετισει ο Μητσακος κ να δωσει κατι ψιλοδωρακια στις δασκαλες κ φυγαμε.

Λεγκουλι σουπερ η μπεμπονιτσα τα δικα μου μου θυμιζει. Οσο για τον Θοδωρι αυτες οι σκεψεις μας περνανε σχεδον καθε μερα απο το μυαλο μας. Ειναι μερες που καπως στρωνει το πραγμα λιγο κ λεμε ενταξει το ξεπερασαμε αλλα ειναι κ αλλες που δεν λαπευεται με τιποτα. Μονο οταν παμε χωριο που εκτονωνεται μετα για λιγο ειναι καλος σχετικα. Μιλαμε δεν κουραζεται με τιποτα κ δεν ακουει κανενα. Του μιλας κ σε γραφει κανονικοτατα. Κανει οτι χαζομαρα μπορεις να φανταστεις κ ενα σωρο αλλα καραγκιοζιλικια. Εξω ουταν βγαινουμε μας σπαει τα νευρα ολο κυνηγι κ υστεριες. Προχτες επεσε καταχαμα στο σουπερ μαρκετ κ ουρλιαζε γιατι ειχε παρει κατι να φαει μια χαζομαρα κ του επεσε κατω ...Μονο σε κανα Λουναπαρκ εξτασιαζεται κ χαιρεται. Παμε εκει χαλαμε ενα σωρο λεφτα λεμε χαλαλι περασε καλα ν ηρεμησει λιγο κ μετα γυρναμε σπιτι κ κανει οτι περναει απο το χερι του για να μας βγαλει εκτος εαυτου. Ειναι κακομαθημενος κ αχαριστος , δεν αναγνωριζει ουτε τον κοπο που ολη την ωρα με αυτον παλευουμε 2 ατομα, ουτε κουραση που εχουμε ουτε κ λεφτα που χαλαμε για να περασει αυτος καλα. Εχω σκεφτει πολλες φορες να παω σε ειδικο κ μιλησα κ με διευθυντρια στο σχελειο του που ειναι πολυ καλη γυναικα κ μανα κ μου ειπε πως ειναι φαση κ ολα τα ζωηρα αγορακια την περνανε κ ειδικα οταν ερχεται νεο μελος στην οικογενεια δεν θελουν να δειξουν ζηλεια κλπ κ αντιδρουν ετσι . Γενικα μου ειπε αυτ πως η συμπεριφορα του δειχνει πως θελει να μας τραβηξει την προσοχη. Λες κ δεν ασχολουμαστε με αυτον τι να πω. ΕΠισης μου ειπε αυτο που προσπαθουμε να κανουμε κ εμεις αλλα δεν τα καταφερνουμε σε ολα ολες τις φορες. ΥΠΟΜΟΝΗ-ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ-ΟΡΙΑ. Εμεις πολλες φορες λεμε πραγματα κ σε λιγο ξε-λεμε. Μας κανει οτι θελει νομιζω αν θελει να γινει κατι ερχεται μετα με γλυκες η κανει διαφορα κ μας τουμπαρει.Αφηστε δε το μωρο τι τραβαει καθε μερα απο τον τραμπουκο. Προχτες το πηρε απο το ριλαξ κ τον πηγε στο δωματιο του να παιξουνε λεει. Πως δεν το πεταξε κατω να εχω αλλα. Αλλη μια μερα το βρηκα κατω απο το δεντρο επαιζε με μια μπαλα. Παει κ του βγαζει τα ρουχα γαιτι λεει ζεστενεται . Με του που παει το μωρο να γλαρωσει να κοιμηθει ουρλιαζει κλπ κλπ κλπ. Γενικα φυλαει με το που παω για κατουρημα βουρ. Κ για ζημιες δεν το σηζηταω μας εχει αλλαξει τα φωτα. Χτες μου εκοψε το καλωδιο απο το φορτιστη του λαπτοπ. Σπαει πραγματα , κοβει πεταει.αλλα αυτα δεν με πολυνοιαζουνε καθολου θα ελεγα φυσιολογικα τα βλεπω για ζωηρο παιδι, ουτε με νοιαει που κανει το σπιτι κωλος. Η γαιδουρια του κ η κολωσυμπεριφορα που εχει με νοιαζουνε κ στεναχωριεμαι. Νομιζω πως δεν εχω δει πιο ξεροκεφαλο κ μυστηριο ατομο. Αν δεν γινει αυτο που θελει τρελενεται.

Το μονο καλο ( οχι ενταξει εχει κ πολλα καλα) ειναι οτι αλλαζει καμια πανα στο μωρο!

Στο σχολειο παλι ειναι λενε πολυ καλος. Αν κ προχτες πηρανε κ αυτη μια τζουρα τι εστι βερυκοκο. Δεν ηθελε να φυγει με σχολικο αλλα να παει ο Τ να τον παρει ο οποιος δουλευε κ τον εβγαλε τον δασκαλο απο τα ρουχα του με την γαιδουρια του τις υστεριες κ την ξεροκεφαλια του. Μου λεει δεν εχω ξανασυναντησει τετοιο πραγαμ ηταν ικανος να μεινει εδω μεχρι αυριο προκειμενου να ερθει ο μπαμπας του να τον παρει μεχρι που τον πηρε στα χερια κ τον εβαλε στο σχολικο κ σε ολο το δρομο ουρλιαζε δεν θελω οχι .

Τελοσπαντον πολλα ειπα πρωι πρωι ωρα να παω να ετοιμαστω κ εγω.

Λοιπον κοριτσακια μου θα τα πουμε ξανα με το καλο 2 του μηνα. Χρονια πολλα σε ολες καλη χρονια να εχουμε , με υγεια πανω απο ολα κ οτι καλυτερο για ολες σας κ τις οικογενειες σας.

Φιλια πολλα πολλα σε ολες σας κ περαστικα στα αρρωστουλικα. Γαλατακι σματσ μουτς. Ευχομαι μεχρι αυριο να ειστε οκ!

Καλημέρα

Γαλατούλα περαστικά!

Τζενιώ καλα να περασετε

Ναι γιαυτο το αρθρο ελεγα... δε ξερω βρε κοριτσια, μακαρι να μην μπουμε ποτε σε αυτη τη διαδικασια για να μαθουμε, αλλα οσο φτωχεια και να εχεις, αφηνεις το παιδι σου? το θεμα ειναι οτι καποιοι το αφηνουν, δεν εχει σημασια αν ειναι η φτωχεια ή αλλη αφορμη, σημασια εχει αυτο το συναισθημα που δημιουργειται στα παιδια που μου φαινεται χειροτερο και απο την πεινα... παντως και στα χωρια σοσ δεχονανται βοηθεια σε ρουχισμο κτλ (καινουρια) αν δεν θελουμε να δωσουμε χρηματα, αλλα και στο κεντρο βρεφων μητερα δεχονται και εθελοντικη εργασια και ειδη φυσικα... Ουφ...

Τατι συγχαρητηρια, και εις ανωτερα κοπελια!

Κουμπαρουλα.... φιλουθκια και απο δω!

Βρε Λεγκω και δεν νομιζω οτι εχει καποιο θεμα, αλλα μια κουβεντα με καποιον ειδικο δεν θα εκανε κακο φανταζομαι,θα σας καθησυχαζε κιολας. Αλλα οντως, σε ποιον γιατι υπαρχει πολυ ασχετιλα εξω που μπορει να σας μπερδεψει χειροτερα.... απο την αλλη σκεφτομαι οτι πολλες γνωστες μου οικογενειες που εχουν παιδι σε αυτη την ηλικια (και γω κανα δυο χρονια πριν) περνανε μια τετοια φαση και ψαχνουν να απευθυνθουν σε ειδικο... μηπως ειναι απλα φαση?

Και μεις θα φυγουμε για τη φευγατη καρδιτσουλα σημερα, γαλατουλα να δωσω φιλια στη "μαμα"?

αντε καλα χριστουγεννα σε ολους παιδια, ξεκουραστειτε ή ξεπατωθειτε, βαλτε τις πιτζαμουλες ή τα γιορτινα σας, αραξτε σπιτι ή καντε βολτες, γελαστε ή μελαγχολειστε οπως σας βγαινει στη τελική, χριστουγεννα ειναι ολα επιτρεπονται!!!

Φιλια πολλα!

καλημερα κοριτσακια!

μια-μια σιγα-σιγα βλεπω την κανετε!.. καλα να περασετε! παιξτε με τα παιδια σας, διασκεδαστε, ξεχαστε την ρουτινα της δουλειας, γινετε και εσεις παιδια!

χθες το απογευμα καναμε με τα παιδακια μου κουλουρακια με τζινζερμπρεντ σε διαφορα σχεδια... αστερακι δεντρακι καρδουλες! κοψαμε και χαρτονι καναμε καρτουλες και τις ζωγραφισαν-μουτζουρωσαν τα παιδια... γραψαμε και ευχουλες μεσα και ετοιμο το δωρακι για τις κυριες του παιδικου σταθμου! κουλουρακι τυλιγμενο σε ζελατινα και καρτουλα!

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Και μεις θα φυγουμε για τη φευγατη καρδιτσουλα σημερα, γαλατουλα να δωσω φιλια στη "μαμα"?

αντε καλα χριστουγεννα σε ολους παιδια, ξεκουραστειτε ή ξεπατωθειτε, βαλτε τις πιτζαμουλες ή τα γιορτινα σας, αραξτε σπιτι ή καντε βολτες, γελαστε ή μελαγχολειστε οπως σας βγαινει στη τελική, χριστουγεννα ειναι ολα επιτρεπονται!!!

Φιλια πολλα!

Αφροδιτακι μου γλυκο καλα Χριστουγεννα να περασετε ομορφα, φιλια και νη της δωσεις ειανι στο Μοναχο η γαιδάρα...:tongue:

Λεγκούλι, περιττο να σου πω οτι ειχα φτασει οπως θυμάστε στην ιδια φαση το καλοκαίρι, και εψαχνα σε ποιον να απευθυνθω...

Σκεφτομουν παιδοψυχολογο, αναπτυξιολόγο (εχει στο παιδων) κλπ...

αχ ποσο σε καταλαβαίνω. Το τι κλαμα ειχα ριξει.... τεσπα, μετα βρεθηκαν στο δρομο μας αυτες οι απιστευτες δασκαλες του ιδιωτικου(βασικα κυριως ψυοχλογοι ηταν) και εφτιαξαν αρκετα τα πραγματα, μετα το συζητησα και με τον ομοιοπαθητικό και καναμε μια θεραπεια, που νομιζω κατι εκανε...

Εγω νομίζω, και δεν ειναι καθολου απροβληματιστη/βολικη σκεψη, οτι ο Θοδωρης, οπως και η Ειρηνη , περνανε κατα πολυ/κατ εξαιρεση πιο ζορικα την ζηλια ως προς τα αδερφια απο το μεσο ορο.

Σε συνδυασμο, με την ιδιοσυγκρασια τους που ειανι υπερκινητικα ζωηρα και τα ταντρουμς της ηλικιας, ολο αυτο υπερμεγενθυνεται.

Υπομονη...:rolleyes::rolleyes:

Πραγματικα η δασκαλα της μου ελεγε τοσα χρονια δεν ειχε δει παιδι να ζηλευει τοσο πολυ, και το κρατουσε μεσα της.

Εμενα μου εχει περασει και αυτισμος απο το μυαλο, και ολα τα αλλα...προς το παρον καλυτερα παμε, δεν θελω να το γκαντμιασω αλλα οι πολλες τσιριδες και τα ανελεητα ταντρουμς εχουν σταματησει

eNeap2.pngTSzHp3.png

Καλημέρα...πω,πω Λέγκω κ Τζένη, λες κ τα έγραψα εγώ αυτά που περιγράφετε...μια από τα ίδια και ο Κων/νος..και δεν είναι τόσο η ζωηράδα και η υπερκινητικότητητά του, αυτά λες παιδάκι είναι, έτσι είναι, αλλά η ξεροκεφαλιά, η επιμονή του, η μίρλα και η γκρίνια του και το ότι σε αγνοεί επιδεικτικά...και τους δυο μας, μοιαζει να μας εχει γραμμένους...ένας από τους λόγους που είμαι χάλια αυτόν τον καιρό είναι κ αυτός..νιώθω τρομερές τύψεις ,ότι δεν έχουμε κάνει σωστά τη "δουλειά" μας.Δυστυχώς , πολλές φορές το πρώτο παιδί αναπόφευκτα είναι το "πειραματόζωο"...σαφή όρια δεν πρέπει να του θέσαμε ποτέ και αν του θέσαμε, πάνω στην κούραση κ την αγανάκτησή μας, τα αναιρέσαμε..πρώτο εγγόνι στην οικογένεια, πέσαμε όλοι επάνω του, από αγάπη, δε λέω, αλλά αυτό του παιδιού του έκανε ζημιά..δεν έμαθε μια σταθερή γραμμή...εγώ μίλησα με μια παιδοψυχολόγο στην Αθήνα προχτές- αν στην Αθήνα είναι μια φορά άσχετοι, όπως λέει η άφρο, εδώ κάτω είναι δέκα- της εξέθεσα την κατάσταση και μου είπε οπωσδήποτε να βρούμε κάποιον να μας καθοδηγήσει (αυτό το οπωσδήποτε με σκότωσε)...τί σκατά να κάνοιυμε ρε γμτ???πασχίζεις για το καλύτερο κ πληρώνεσαι με τί νόμισμα????

Το άλλο πάλι???Στο σταθμό όμως είναι πειθαρχημένος, καμία σχέση με το σπίτι..κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Αυτός ο μικρός άλλαξε πρόσωπο μου φαίνεται..ενώ έτρωγε κ κοιμόταν δυο μέρες μου εξελίχτηκε σε νυχτοπούλι, απόψε καθόλου καλά δεν κοιμηθήκαμε...άρχισαν τα όργανα....

1mLlp2.pngFRJZp2.png9R7fp3.png

κοριτσια να ξερετε πως ποτε δεν ειναι αργα να αντιστρεψετε μια κατασταση... πρεπει να παραδεχτουμε οτι καποια παιδια ειναι πιο ζωηρα απο καποια αλλα... τα παιδια πρπει να νιωθουν οτι τα κατανοουμε... οτι ειμαστε διπλα τους και οχι απεναντι τους...

παντως για να σας παρηγορησω εμενα ολο και καποιο θα γκρινιαζει και πολλες φορες τυχαινει να γκρινιαζουν και τα τρια μαζι...

ο καθενας μας κανει οτι μπορει καλυτερο για τα παιδια του...

ναι σημερα γιορταζω..

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα το πρόβλημα δεν είναι η γκρίνια και η υστερία γιατί αυτά δεν τα είχε ούτε τα έχει σε κανα φοβερό βαθμό ο θοδωρής, κυρίως χαρακτηριστικά του νικόλα είναι. Και ούτε έχω θέμα με το πως συμπεριφέρεται στα άλλα δύο. Στην μπέμπα είναι πολύ προσεχτικός και τρυφερός και στον νικόλα απλά προσπαθεί να του σπάσει τα νεύρα που τα καταφέρνει με μεγάλη ευκολία γιατί και ο μικρός δεν θέλει πολύ. Η ζήλια του θοδωρή του βγαίνει σε μπεμπέκισμα και επιπλέον τσίτα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι καμια φοβερη φάση που περνάει, έτσι είναι εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή τσίτα και απροβλεπτος. Δεν θεωρώ ότι έχει κάτι παθολογικό γιατί μπορεί να καταστείλει τον εαυτό του για κάποια ώρα, δηλαδή στο θέατρο που ξέρει ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι δεν κουνιέται, το ίδιο και κάποια ώρα στο σχολείο. Μετά όμως ανάλογα με το πόση ώρα έχει περιοριστεί ξεφεύγει εντελώς για να βγάλει όλη αυτή την ενέργεια που καταπίεζε τόση ώρα.

Είναι κουραστικο να έχεις ένα παιδί όλη την ώρα να χοροπηδάει δίπλα σου και να πέφτει πανω σου και να κάνει ότι πρέπει να μην κάνει. Μπορεί να γλύψει παπούτσια, να φάει σαπούνι, να χωσει την οδοντοβουρτσά του στο σιφόνι και μετα ξανα στο στόμο, ότι δηλαδή θα έκανε και ένα μωρό, απλά ο θοδωρής δεν σταμάτησε ποτέ. Μα και μωρό που ήταν δεν μπορούσε να σταματήσει να κουνάει χέρια ποδια, μόνο που μεγαλώνοντας έχει προστεθεί και το ότι μας γράφει κανονικά. Και με την συσσωρευμένη κουραση έχουν σπάσει τα νεύρα μας.

Είναι διαφορετικό να βάζεις ορια σε ένα παιδι που ποτέ δεν έχει ανέβει πάνω στη βιβλιοθήκη, δεν ανοίγει ντουλάπια, δεν βάζει τα πάντα στο στόμα και διαφορετικό σε ένα παιδι που κάνει όλα αυτά και άλλα χειρότερα... δεν ξέρω έχω πελαγώσει. Μάλλον τα κάναμε σκατά και τα έχουμε κανει τα παιδια μας κακομαθημένα και γαμώτο δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια...

Βασικά έχουμε χάσει λίγο την μπάλα, δεν μπορούμε να βάλουμε ακόμα τα πράγματα σε μια σειρά... ήμουνα προετοιμασμένη ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά και πάλι δεν με βοήθησε για μπω πιο γρήγορα σε σειρά... φαντάσου η μικρή κοιμάται και καλά, ναι μεν τρώει κάθε 30-1 ωρα αλλά κοιμάται μετά... δηλαδη άμα δεν κοιμόταν τι θα έκανα; πωπω είμαι εντελώς άχρηστη, όχι ταχυρυθμα, ουφ σχολική χρονια χρειαζομαι γρρρρρρρρρρ

Συγνώμη για το πρήξιμο αλλά έχω πελαγώσει... και αύριο ο γαμωπαιδικός δεν θα έχει σχολικό... μα δυο βδομάδες θα κλείσουν τι τη θέλανε την άδεια και παρασκευή; εντάξει σκάω, γιατί και η μικρή βαρέθηκε καθιστή πάμε να κάνουμε καμια βόλτα και να παραλάβουμε το νικόλα.

Καλά να περασετε όσες φεύγετε φιλια

ΛΕΓΚΩ ΥΠΟΜΟΝΗ..... :)

εισαι σε δυσκολη φαση... ακουσε με... μετα απο κανα χρονακι θα βλεπεις τα πραγματα με αλλο ματι... ;)

thanks κοριτσακια! γιορτη εχω λεγκουδακι μου :)

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...