Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 22 λεπτά , Nima21 είπε:

Κοριτσια καλημέρα!

Σε μια ωρα φτάνω στο λιμανι του πειραιά και εχω μια cetrotide μαζι μου κλειστη και 2 σκονες arvecap.. τις χρειαζεται καποια που ειναι κοντα; Θα τις δωσω σε φαρμακειο διαφορετικα! Τις τελευταίες μου τις εκανα εν πλω εγω...

Μπορείς να τις δώσεις και στο γιατρό σου αν δε βρεις κάποια κοπέλα, καπου θα τις χρησιμοπιησει/δώσει. Καλημερα!

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

Φυσικά! Άσε που ακόμα και διακοπή ρεύματος να έχει, μπορείς να βρεις την καρτέλα και να πάρεις τις πληροφορίες για τον ασθενή! Μια χαρά είναι το Α4;)

H δικιά μου στο Έλενα δεν κρατάει καν ιστορικό! :(

Λέγκω σε ποια πήγες τελικά?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αφροδίτη, κατ' αρχήν δεν έγραψε διάρροιες, αλλά διαρροές! Από το στήθος, γάλα! Χαχχχχαχχχχ!!!:tongue::tongue: (όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!:-P)

Για τον υπέρηχο, συνήθως οι μετρήσεις στον υπέρηχο πέφτουν αρκετά έξω στον υπολογισμό του τελικού βάρους του μωρού (άσε που αυτό εξαρτάται και από την εβδομάδα που θα γεννήσεις!) Δεν είναι και απαραίτητο να ξέρεις το βάρος, εκτός αν βγαίνει πολύ εκτός ορίων προς τα πάνω ή κάτω, αλλά αυτό το βλέπει ένας έμπειρος γιατρός και από την ψηλάφηση! Μη σας φλομώνουν με τους υπερήχους! Είναι χρησιμότατοι αλλά για πολύ συγκεκριμένα πράγματα και αν ο γυναικολόγος δεν είναι πιστοποιημένος είτε έχει στο ιατρείο του το μηχάνημα είτε όχι, αυτά που πρέπει δεν μπορεί να τα δει, άρα θα πρέπει να σε στείλει αλλού και αν δεν το κάνει κακώς δεν το κάνει! Δηλαδή αν πάρω εγώ σούπερ φωτογραφική μηχανή θα γίνω καλλιτεχνικός φωτογράφος; Το πιο πιθανό είναι ότι θα βγάλω ακόμα και χειρότερες φωτογραφίες απ' αυτές που θα έβγαζα με την απλή που έχω συνηθίσει, γιατί μέχρι να ρυθμίσω τους φακούς, σωθήκαμε...

Στον ένατο γιατί να σε βάλει στον καρδιοτοκογράφο; Αν έχεις πάρει παράταση, τότε θα σε στείλει σαφώς στο νοσοκομείο να κάνεις nst.

H μαία όχι δεν είναι και γραμματέας της, είναι μόνο μαία.

Για τους μύκητες εννοεί να βάλεις σκόρδο εν είδη υποθέτου (καλά, αν δεν σου κάθεται καλά, βάλε υπόθετα καλέντουλας!)

ενταξει βρε παιδια μη βαρατε.... οταν παω στη τριτη θα μαθω να διαβαζω καλύτερα:tongue: Ασε που για τις διαρροές δεν εχω αποψη, για τις διαρροιες ομως εχω!

Στον ενατο σε βαζει στον καρδιοτακογραφο για να μετρησει την κινητικοτητα του παιδιου, να δει αν παιρνει αρκετο οξυγονο και να ξερει τι τοκετο να περιμενει. Στον Αγγελο ειχε καταλαβει οτι ειχε θεμα (ο δικος μου γιατρος βεβαια εχει κολληματα, πχ που δεν μιλαει ακομα και για χοντρα θεματα) χωρις να εχω παρει παραταση και στο τελος μου ειπε οτι αν δεν με επιαναν οι πονοι μεχρι τις τρεις επομενες μερες θα μου εκανε προκληση. Ευτυχως με επιασαν. Σημειωνω οτι ο γιατρος μου δεν ειναι καισαρικακιας σε καμια περιπτωση ουτε "φοβιτσιαρης" ουτε σε βαζει να κανεις εξετασεις περιττες.

Ο γιατρος της αδερφης μου την εστελνε σε αλλο ιατρειο για τοκογραφημα και της ζηταγε να τα σκασει κιολας επιπλέον. Εσας δλδ δεν σας εβαζαν?

Οσο για τον υπολογισμο βαρους το ειπα για τον λογο που ανεφερε το λεγκολιν προηγουμένως. Ουτε ο δικος μου γιατρος εδωσε ποτε βαση.

Κοιτα καλο μαστορα τα εργαλεια απο μονα τους δε σε κανουν. Αλλα καλος μαστορας χωρις εργαλεια δεν υπαρχει-εκτος ισως θαυματουργων περιπτώσεων. Η διαφορα ειναι οτι το συνεπάγεται ειναι διαφορετικό με το ισοδυναμο που λεμε και στα μαθηματικά -ειμαι τεχνοκαρης τι να κανουμε :tongue:.

Οσο για το σκορδο ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ?????????????????????????????????

Ασε Τζεν, αυτα εχω δει και γω, να μην κρατανε ιστορικο και να μην θυμουνται οτι ο πλακουντας ειναι εμπροσθιος και να κανουν καιραρική πανω στον πλακουντα. Γι'αυτο λεω οτι οσο καλη μνημη και να εχει ο γιατρος ενα καλο ιστορικο ειναι απαραιτητο.

Παρεμπιπτωντως ουτε ο δικος μου γιατρος ειχε υπολογιστη, αλλα ειχε καρτες για το ιστορικό. Τεσπα, αυτο ειναι λεπτομερια, οπως βολευεται ο καθεις!

Γαλατουλα τι εννοεις να βαλω σκορδο:shock::shock::shock:????

για το ματι ,μην σου το ματιαζουν !:lol::lol:

Δαναη τι φουρτουνες περνατε ,τι ακριβως επαθε το ματακι της μυρτουλας ?

Οσο για την οικονομικη κατασταση εχει μαυρισει η ψυχη μου ,τι ονειρα να κανει κανεις για το μελλον ,που να βρεθει λιγη αισιοδοξια

Λεγκουλιν και τωρα βρισκεται καποιος να σας δανεισει το θεμα ειναι μετα θα βρισκεται κανεις με χρηματα? σκ@τα και παλι σκ@τα

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

ΝΥΣΤΑΖΩ

Αλλα αυτό δεν ειναι το βασικό μου πρόβλημα...

αν γνωρίζετε κατι για το θεμα μου πειτε μου πλίτς....

Μου έσπασε κομματι από απονευρωμενο δοντι κ την ιδια μερα με έπιασε πόνος σε έναν τραπεζίτη (δυστυχώς όχι τραπεζίτη με τράπεζα).

Πρέπει να κανω τουλάχιστον σφράγισμα κ μακροπρόθεσμα να βάλω θήκη... Γιαυτό χρειάζομαι λεφτά!!ΠΛΑΚΑ κάνω!!!

Χρειάζεται να κάνω αναισθητική ένεση (γεννα έκανα χωρις αλλά σφράγισμα με τίποτα!!)

Η γιατρός είπε πως η αναισθησ΄΄ια δεν ειναι συμβατη κ πως πρεπει να περάσουν 12 ωρες. Εχω αρχίσει ηδη να βγαζω γάλα..

Ξέρετε κάτι για αυτό το θεμα γιατι με εγχωνει??Το γαλα μετα το σφραγισμα θα πρεπει να το πετάω μου είπε..

Κλάει η μικρα......

Διαφημίσεις

γιουπι ειχα ρωτησει την αγλαια γιατι και εγω εκανα σφραγισματα στο θηλασμο και μου ειχε πει οτι ολες οι οδοντιατρικες πραξεις επιτρεπονται ,το ιδιο μου ειχε πει και η οδοντιατρος μου ,η ενεση αυτη ειναι τοπικη δεν ενοχλει

eNortjK1UrI0tzQxUbIGXDAS-wKt95.pngeNortjK1UrI0tzQxU7IGXDATAQKv37.png

.... κ συνεχιζω αφού την πήρα κ τη θηλαζω εδω να μην μου ξυπνήσει κ τη μεγαλη αφού τα κοιμιζω στο κρεβατι μου...

Δεν διαβασα καθόλου τα νεα σας.Γυρισα δευτερα από το χωριο κ σκεφτομαι να ξαναπάω..

τα δικά μας: η μπουμπού παιρνει καλό βαρος γυρω στα 55 γρ την ημέρα.

Σκεφτομαι να της βαλω πιπίλα επειδη με το που την βαζω για υπνο πεταγεται πάνω κ κάνει πως θηλάζει τα χερακια της...με το που τη συνδεω ξεραινεται.. κ αυτο γινεται συνεχεια.. με αλμα δεν συνδεεται κ να την θηλάζω ξαπλωμενη τα ιδια μου κάνει κ ξυπναει συνεχεια.... εχω ψιλοκαταρρευσει.. στη Λυδια δεν ειχα δωσει κ μας πήγε ετσι μεχρι το χρονο οπότε εκανα κ νυχτερινο αποθηλασμο κ το εκοψε το συστημα βυζοπιπιλα... τωρα δεν εχω το κουραγιο να το ξαναπερασω... Καμμια ιδεα??

Κοιμηθηκε κ παω κ εγω μηπως κοιμηθω λίγο...

φιλιααααααααα

γιουπι ειχα ρωτησει την αγλαια γιατι και εγω εκανα σφραγισματα στο θηλασμο και μου ειχε πει οτι ολες οι οδοντιατρικες πραξεις επιτρεπονται ,το ιδιο μου ειχε πει και η οδοντιατρος μου ,η ενεση αυτη ειναι τοπικη δεν ενοχλει

Βασούλι πήρα κ τη Μιχαηλίδου κ μου ειπε κ αυτη πως η μεπιβακαϊνη(ή καπως ετσι) δεν ειναι συμβατη......:confused::confused:.. στην αρχη που ειπε τα ιδια αλλά οταν της ειπα την ουσια αλλαξε... επίσης από οτι εμαθα αυτη την ουσια χρησιμοποιουν οι οδοντιατροι....:confused:

Διαφημίσεις

Αφροδιτούλι χαχαχαχα κι εγω δεν νομίζω να το εβαζα το σκορδο... πολυ καλό κανουν και οι πολυσεις με βασικό διάλυμα, αν παρεις πχ νερο και σόδα(δεν ξερω ομως αναλογια) υπαρχουν και ετοιμα στο φαρμακείο διαλυμματα, δεν θελουν οξινο περιβαλλον οι μυκητες,,,

και φυσικα κοψε ζαχαρη, πολλα φρουτα και ασρπα αλευρια, μαγια, παραυτα.

η Αρ εχει μια χαρα εξοπλισμό... και ντοπλερ και ολα

Οσο για τον καρδιοτοκογραφο εμενα κανενας απο τους 3 μαιευτηρες που με παρακολουοθσαν δεν ειχαν, καναμε ενα στον τελευταιο μηνα και αν χρειαζοταν κοντα στην ΠΗΤ και την μερα πριν τη γεννα αν ειχε γινει εισαγωγη

Για τη φιλη που δεν τη ξεγεννησε σπίτι, γενικά απο οσο ξερω τελευταια δεν προτιμα τον τοκετό στο σπιτι, ιδιως οταν κάτι δεν της "καθεται"...θελει τη σιγουρια του νοσοκομείου, περισσοτερο οχι για τον τοκετο αλλα για την υγεια του παιδιου μετα τη γεννα.

Ειναι των εξετασεων στο "τοσο όσο" και πραγματικά δεν χρειαζεται υπερηχος καθε μηνα οπως εχουμε συνηθισει... οι 3 μεγάλοι αρκουν... στο ενδιαμεσο ακουσει φυσικα το εμβρυο με φορητό ντοπλερ (σαν καρδιοτοκογραφος ειναι χωρις την καταγραφη)

eNeap2.pngTSzHp3.png

Γαμώτο αργήσανε κατα μία τετραετία να μου το στείλουνε... Δεν υπάρχει το άρθρο είναι θεϊκό!!! Γιουπάκι αφιερωμένο για να ξεχάσεις τον πόνο σου!

Είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά;

Τεστ που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε

Τεστ Βρομιάς:

Αλείψτε τον καναπέ και τις κουρτίνες με μερέντα. Τοποθετήστε ένα σουβλάκι πίσω από τον καναπέ και αφήστε το εκεί όλο το καλοκαίρι.

Τεστ παιχνιδιών:

Αγοράστε μία κούτα 150 λίτρων και γεμίστε τη με LEGO (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε στυλό ή βίδες). Παρακαλέστε ένα φίλο ή φίλη να τα σκορπίσει σε όλο το σπίτι.

Κλείστε τώρα τα μάτια και προσπαθήστε να πάτε στο μπάνιο ή την κουζίνα χωρίς να βγάλετε άχνα: Στο κάτω-κάτω θα μπορούσατε να ξυπνήσετε το παιδί!

Τεστ ντυσίματος:

Προμηθευτείτε ένα μεγάλο ζωντανό χταπόδι και προσπαθήστε να το βάλετε σε ένα δίχτυ από πατάτες. Σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει όλα τα πλοκάμια μέσα στο δίχτυ.

Τεστ φαγητού:

Προμηθευτείτε ένα μεγάλο πλαστικό φλιτζάνι και γεμίστε το μέχρι την μέση με νερό. Στηρίξτε το φλιτζάνι σε μία κούνια, κρεμάστε την κούνια από το ταβάνι και σπρώξτε την.

Προσπαθήστε τώρα να γεμίσετε με ένα κουτάλι το φλιτζάνι με μουλιασμένα Corn Flakes παριστάνοντας παράλληλα το αεροπλάνο. Μετά χύστε το περιεχόμενο του φλιτζανιού στο πάτωμα και μείνετε ήρεμοι.

Τεστ νύστας:

1. Προετοιμαστείτε ως εξής: Γεμίστε μια μαξιλαροθήκη με 3-4 κιλά υγρής άμμου.

2. Ξεκινήστε στις 6 μ.μ. να περπατάτε με την μαξιλαροθήκη στην αγκαλιά, κάνοντας παράλληλα την κίνηση του νανουρίσματος.

3. Κάντε το παραπάνω μέχρι τις 9 μ.μ. Τοποθετείστε την μαξιλαροθήκη τώρα στο κρεβάτι και βάλτε ξυπνητήρι στις 2 π.μ.

4. Σηκωθείτε στις 2 και μεταφέρετε ξανά την μαξιλαροθήκη για μία ώρα μέσα στο σπίτι και αυτήν τη φορά τραγουδήστε όμως και τραγούδια νανουρίσματος.

5. Βάλτε ξυπνητήρι στις 5 και επαναλάβετε το σημείο 4. Προσπαθήστε αυτήν την φορά να θυμηθείτε και άλλα τραγούδια νανουρίσματος.

6. Βάλτε ξυπνητήρι στις 7 και ετοιμάστε πρωινό.

7. Επαναλάβετε τα παραπάνω κάθε νύχτα για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Τεστ επιδεξιότητας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό:

Πάρτε ένα κουτί αυγών και προσπαθήστε να το μετατρέψετε με ένα ψαλίδι και νερομπογιές σε κροκόδειλο. Τώρα μετατρέψτε ένα χαρτόνι από χαρτί τουαλέτας σε ένα ελκυστικό κηροπήγιο. Μετά κατασκευάστε με σελοτέιπ και αλουμινόχαρτο ένα ακριβές αντίγραφο του πύργου του Άιφελ.

Τεστ αυτοκινήτου:

Πουλήστε το διθέσιο κάμπριο σας και αγοράστε ένα Renault Scenic. Τώρα πάρτε ένα παγωτό ξυλάκι σοκολάτα και τοποθετήστε το στο ντουλαπάκι. Αφήστε το εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Πάρτε ένα κέρμα των 2 ευρώ και βάλτε το στο cd-player. Λιώστε μια σακούλα με μπισκότα βουτύρου και σκορπίστε τη στο πίσω κάθισμα. Χαράξτε τις πόρτες του αυτοκινήτου με μία τσουγκράνα.

Τεστ σωματικής ικανότητας (για γυναίκες):

Πάρτε ένα σακί με φασόλια και δέστε το γύρω από την μέση σας για 9 μήνες. Μετά αφαιρέστε τα φασόλια, αλλά αφήστε το σακί στη θέση του.

Τεστ οικονομικής ικανότητας (για άντρες):

Πηγαίνετε στην τράπεζα και αναθέστε πάγια εντολή με τα λεφτά του μισθού σας σε ίσα μέρη σε μαγαζιά παιχνιδιών, Σούπερ Μάρκετ και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τελικό τεστ:

Βρείτε ένα φιλικό ζευγάρι που έχει ήδη ένα παιδί. Δώστε τους συμβουλές για θέματα όπως: πειθαρχία, υπομονή, ανεκτικότητα κλπ.

Κάντε όσο μπορείτε εξυπνότερες προτάσεις βελτίωσης συμπεριφοράς. Τονίστε πόσο σημαντική είναι η συνεπής διαπαιδαγώγηση.

Απολαύστε το πείραμα, γιατί είναι η τελευταία φορά που θα γνωρίζετε αυτές όλες τις συμβουλές. Πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά που θα δείτε αυτό το ζευγάρι, αλλά μην πτοείστε!

http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=414728#.Tmkd4Wd3Ono

Xχαααααααααααααααααααααααααααα

χααααααααααααααααααααααα

Λεγκω καλοοοοοοο...

Όπως καταλαβαινεε αφου γραφω κ δεν κοιμαμαι οπως ειχα πει στη βασω...

βρισκομαι σε εκεινο το σημειο του τεστ που μετα από το νανούρισμα ακουμπας την μαξιλαροθηκη στην κουνια κ αυτη δεν κοιμαται οπως ισχυριζεται το τεστ αλλά ξεκιναει να κανει ηχους κ να αγκομαχαει, να τεντωνεται κ να μαζευεται κ τελικα να ξυπναει ουρλιαζοντας... κ το χειροτερο ειναι πως αυτο συνηθως δεν το κανει με το που το αφηνεις αλλά σε αφηνει να βολευεσαι κ να κλεινεις τα ματια κ ξυπναει μετα από 5 λεπτα με το που εχεις γλαρωσει...ΥΠΟΥΛΟΟΟΟΟ...

Επίσης με εκφραζει τελεια το σημειο με το αδειο τσουβαλι στην κοιλια:mad::-x..

Διαβασα φευγαλεα τα μην σας...Ευχαριστω κ τις τελευταιες των μοϊκανων για τις ευχουλες!!

Ντανσεμακι καλη δυναμη κ καλη συνεχεια!

Βασώ κ εσυ 10-8??? Φοβερη συμπτωση!!

Φοβερό δεν ειναι Σοφούκα που στον εργασιακο μεσαίωνα η απόλυση χωρις αποζημιωση μετονομαστηκε σε εργασιακη εφεδρία???Τι αλλο θα δουμε πια??

Αλλαζω κλιμα.

Επεσα πανω σε αυτο στο φορουμ κ σας το βαζω κ εσας. Τα μπλε γραμματα ειναι σχολια του μελους που το ανεβασε:

Τα 10 πράγματα που πρέπει να έχει μια γυναίκα: Λουκία (από το stylista.gr)

1. Η δική μου βιβλιοθήκη

"Στο κομοδίνο μου έχω βιβλία που έχω διαβάσει κι αγαπώ -όπως ο "Μικρός πρίγκιπας" και τα "44 ποιήματα και 3 γράμματα" της Emily Dickinson - κι εκείνα που περιμένουν την ώρα τους να διαβαστούν. Πολλές φορές διαβάζω λίγο από τα παλιά, λίγο από τα νέα".

Εμείς πάλι είμαστε τίγκα στο παραμύθι, στους μικρούς ήρωες και τα μίκυ μάους… τι μπανάλ έτσι;

2. Δώσε χρόνο στις φίλες σου

"Μου αρέσει να μοιράζομαι όσα ζω, να έρχονται οι φίλες μου στο σπίτι. Ή να παρακολουθούμε μια παράσταση κι έπειτα να πηγαίνουμε κάπου για κρασί για να το συζητάμε."

ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ καταφέρω να δω τις φίλες μου (μία στο τρίμηνο εάν είμαι τυχερή) θα πέσει κουτσομπολιό μέχρι τελικής πτώσεως και σχολιασμός του τελευταίου επεισοδίου του ΕΖΕΛ καθώς και σύγκριση του πρωταγωνιστή με τον Κενάν (με τη Λάμια ντε…). Ο Κενάν κερδίζει!

3. Το ευωδιαστό αποτύπωμα

"Μην αλλάζεις συχνά το eau de toilette σου, είναι το σήμα κατατεθέν σου. Το Y του Yves Saint Laurent είναι το διαχρονικά αγαπημένο μου".

Δεν αλλάζουμε συχνά eaudetoilette. Μυρίζουμε πισινούς όλη μέρα για να επιβεβαιώσουμε ότι το αντεράκι λειτουργεί… αχ, τι ευωδία!

4. Back to black

"Ένα μικρό μαύρο φόρεμα στην ντουλάπα. Κάτι ήξεραν η Coco Chanel, ο Givenchy. Υπάρχει πιο εμβληματική εικόνα από τη Holly Golightly του Breakfast at Tiffanyʼs;".

Σόρρυ, αλλά το μικρό μαύρο φόρεμά μου δεν μου μπαίνει πια… Προτιμώ την πολύχρωμη βαμβακερή πυτζάμα μου.

5. Η μεγάλη οθόνη

"Δεν έχω χρόνο να πηγαίνω στον κινηματογράφο κι έτσι αγοράζω DVD και παρακολουθώ στο σπίτι τις ταινίες που επιθυμώ. Ούτως ή άλλως, οι γυναίκες του σινεμά αποτελούν οδηγό στυλ: Ingrid Bergman, Rita Hayworth, Catherine Deneuve, Nicole Kidman, μια ηθοποιός που μπορεί πραγματικά να κάνει ό,τι θέλει".

Σινεμά; Τι είναι αυτό; Σε περίπτωση όπου τα κούτσικα έχουν κοιμηθεί νωρίς (όταν ανεβαίνει το χρηματιστήριο πάνω από τις 1000 μονάδες…) μπορεί να κάνω μία προσπάθεια να παρακολουθήσω κανένα έργο.. αλλά συνήθως μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο ο Μορφέας με έχει τυλίξει γλυκά γλυκά, ένας θεός που μπορεί πραγματικά να κάνει ό,τι θέλει.

6. Ταξίδια

"Μην πεις "όχι" σε ταξίδι: κοντά, μακρινά, με αεροπλάνο, με τρένο. Χειμώνα, καλοκαίρι, για δουλειά ή για αναψυχή. Για παράδειγμα, θυμάμαι πάντα με χαρά τα road trip με φίλους. Μουσική διαπασών και τραγούδι να μεταφράζει την προσμονή μας, σκέψη και περισυλλογή κατά την επιστροφή".

Ρούχα τσεκ, πάνες τσεκ, κρέμες τσεκ, μπιμπερό τσεκ, γάλατα τσεκ, μωρομάντηλα τσεκ, πιπίλες τσεκ, κουταλάκια τσεκ, πιατάκια τσεκ, μπισκοτάκια τσεκ, καπέλα τσεκ, δραμαμίνες τσεκ, τηλέφωνο παιδιάτρου τσεκ, τοίχος να βαρέσω το κεφάλι μου τσεκ. Φύγαμε για ένα αξέχαστο ταξίδι γεμάτο σκέψη και περισυλλογή ελπίζοντας ότι κατά την επιστροφή δεν ξεχάσαμε κανένα βλαστάρι στην παραλία.

7. Αυθόρμητη και φιλότεχνη

"Το εικοσιτετράωρο κάθε γυναίκας είναι πάντα ασφυκτικό, όμως κράτα χρόνο για να επισκέπτεσαι αυτά που συμβαίνουν στην πόλη. Μια γκαλερί, ένα avant garde θέαμα, μια έκθεση. Μπορεί να μην το έχεις προγραμματίσει, αλλά τι πειράζει; Η ζωή θα είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις".

Το εικοσιτετράωρο κάθε γυναίκας είναι πάντα ασφυκτικό, όμως κράτα χρόνο για να καθαρίσεις τα έργα τέχνης στους τοίχους, στα πατώματα, στη πόρτα του ψυγείου. Μπορεί να μην το έχεις προγραμματίσει, αλλά τι πειράζει. Η ζωή θα είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις.

8. Υπερασπίσου τη μουσική σου

"Μια μελωδία με ακολουθεί συνεχώς. Τα πρωινά ακούω όπερα ή συμφωνική, τα βράδια jazz. Αναζήτησε τους δικούς σου καλλιτέχνες, μάθε το έργο τους. Ασε τη μουσική τους να σε συνεπάρει, μην υποκύπτεις στις playlists".

Μία μελωδία με ακολουθεί συνεχώς. Τα πρωινά ακούω φραουλίτσα, τα βράδια ζουζούνια και τα σαββατοκύριακα Mazooandthezoo. Δεν την παλεύω.

9. Wrap up

"Μεταξωτά φουλάρια, πολύχρωμες εσάρπες, μάλλινα κασκόλ. Η ανομοιογένεια των υλικών κάνει μια βαρετή εμφάνιση να αποκτά ενδιαφέρον".

Γαλότσες, γυαλιά κολύμβησης, φτερά νεράιδας, στολή spiderman.

10. Αφέσου στον έρωτα

"Ζήσʼ το ολοκληρωτικά, μην σκεφτείς πού θα σε πάει, μην σκεφτείς "κι αν χαλάσει;". Προσωπικά, δεν είχα δεύτερες σκέψεις. Περνούσα καλά για όσο κρατούσε".

Αγάπη, ακούς κάτι; Το μωρό έβηξε, λες να μας ακούει; Κι αν του αφήσουμε ψυχολογικά τραύματα; Ποιο είναι το τηλέφωνο του παιδοψυχολόγου που πήγε η διπλανή τον Γιωργάκη; Μη τολμήσεις και δεν βάλεις προφυλακτικό σε σκότωσα!

ΤΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΛΟΥΚΙΑ, ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

Χεχε, τουλάχιστον κρατάμε το κέφι μας βλέπω! Γιουπάκι, κουράγιο κι επιμονή σου εύχομαι. Εγώ να σου πω νομίζω θα την προσπαθούσα την πιπίλα, αν την πάρει μπορεί να τη βοηθήσει αρκετά. Η Μυρτώ που δεν την παίρνει νομίζω κάτι φορές εκνευρίζεται που θέλει μόνο να πιπιλίσει και της έρχεται αναγκαστικά γάλα. Βρίζει το βζ σ' αυτές τις φάσεις πολύ.

Ευχαριστώ για την διαρροοενημέρωση (κι ευτυχώς όχι διΑΡΡΟΙοενημέρωση!), πάνε 5 χρόνια από τη Σεμέλη και θυμόμουν μόνο ότι κάποια στιγμή σταμάτησαν, νόμιζα όμως πολύ νωρίτερα.

Για το φακό που με ρωτάτε, ναι για φακό επαφής μιλάω. Στο χειρουργείο της αφαίρεσαν τον φυσικό φακό του ματιού και τώρα θα πρέπει να φοράει σ΄αυτό το μάτι φακό επαφής. Για όλη τη ζωή της, ή αν επιλέξει στην εφηβεία πια να κάνει κι άλλο χειρουγείο και να της βάλουν μόνιμο εσωτερικά. Ναι, βγαίνουν σε μεγέθη ειδικά για μωρά, αλλά φυσικά στην Ελλάδα είναι απίστευτα δύσκολο να το βρεις αυτό χωρίς αναμονή (παραγγείλαμε από αμερική και μας γείωσαν, τώρα περιμένουμε ταυτόχρονα από αγγλία, γερμανία και θεσσαλονίκη, να δούμε ποιός θα είναι πιο γρήγορος). Τώρα λοιπόν έχει έναν προσωρινό ο οποίος όμως είναι σε μέγεθος ενήλικα και μόνο η γιατρός μπορεί να της τον βάλει μ' ένα ειδικό εργαλείο που κρατάει ανοιχτά τα βλέφαρα και αν την κρατάμε άλλοι 3. Είναι πακέτο για την μικρούλα, αλλά τουλάχιστον μένει κάποιες μέρες στο ματάκι, οπότε δεν το τραβάει αυτό καθημερινά. Κατά τ' άλλα βάζουμε κολλύρια αρκετές φορές τη μέρα για να αποφύγουμε τη μόλυνση και μέχρι να απορροφηθούν τα ράμματα μέσα στο μάτι. Με τον φακό πλέον θεωρητικά μπορεί να δει αρκετά καλά με αυτό το ματάκι, το πρόβλημα όμως είναι ότι σ' αυτές τις καταστάσεις ο εγκέφαλος προτιμά την εικόνα από το πιο γερό μάτι και απορρίπτει το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε θεραπεία όπου θα κλείνουμε το γερό μάτι όπως τα παιδάκια που έχουν στραβισμό, ώστε να δυναμώσει το χειρουργημένο ματάκι και να μην απορριφθεί. Προς το παρόν κι αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί την κουράζει η διαδικασία και το κλείνει, αλλά όλοι μας λένε ότι θέλει επιμονή και θα το συνηθίσει, οπότε επιμένουμε κι εμείς.

Αυτά πάνω-κάτω, είναι πολλά μαζεμένα και προσπαθούμε κι εμείς να τα καταλάβουμε. Και για να μην κλαίγομαι, γιατί το ξέρω ότι ακούγονται όλα αυτά πολύ πακετωμένα το σημαντικό είναι ότι 1) το άλλο ματάκι είναι καλά, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν αποτύχουμε με τη θεραπεία, η Μυρτώ θα βλέπει όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος και θα μπορεί να κάνει όλα όσα κι εμείς, και 2) ότι ενώ γεννήθηκε τυφλή από το ένα μάτι υπάρχει περίπτωση να το φτιάξουμε, πράγμα που δεν έπαιζε καν πριν απο μερικά χρόνια!

Σας ζάλισα το ξέρω, αλλά δεν έχω πιο σύντομο τρόπο να εξηγήσω όσα μου πήρε 2+ μήνες να μάθω, αυτά και πολλά ακόμα...

Και για ν' αλλάξω θέμα, για τους μύκητες έχω διαβάσει ότι είναι πολύ αποτελεσματικό το ταμπόν γιαουρτιού!!! Στην ουσία γεμίζεις ένα απλικατέρ από ταμπόν με γιαούρτι, το βάζεις στην κατάψυξη και όταν παγώσει το τοποθετείς σαν κανονικό ταμπόν. Δεν μου έχει χρειαστεί, αλλά θα το έκανα πιο εύκολα από το σκόρδο!

Ήθελα να σχολιάσω κι άλλα από τα δικά σας, αλλά μου πήρε τόση ώρα αυτό το κατεβατό που τα ξέχασα όλα! Φιλάκια λοιπόν και καληνύχτα!

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Δανάη ((())) ...

Όντως σε μας τους από έξω ακούγεται πολύ πακέτο η κατάσταση αλλά διαβάζοντας εσένα καταλαβαίνω ότι όλη αυτή η περιπέτεια σας έχει κάνει δυνατούς σαν βράχους και μπράβο σας! Έχουμε και εμείς κληρονομικό γονίδιο από την μαμά μου ολικής τύφλωσης και είναι ένας φόβος μου μεγάλος αυτός για τα παιδιά μου...αλλά όπως λες και εσύ τελικά για όλα υπάρχει τρόπος! Να ναι καλά η επιστήμη και οι σωστοί επιστήμονες και φυσικά συγχαρητήρια σε σας που το καταλάβατε και το κυνηγήσατε! Εύχομαι σύντομα η Μυρτούλα να βρει την ησυχία της και να μην ταλαιπωρείται.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...