Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

The Café Au Lait !!

Recommended Posts

φελινι τι κανετε;Πως παει η δουλεια;

Σε θελω λιγουλακι...αγχωνομαι λιγακι για την καισαρικη.Εχω σχεδον αποφασισει να παω σε δημ.νοσοκομειο και οχι στην κλινικη που γεννησα την Ελιζα.Εκτος του οτι διπλασιασαν τις τιμες τους,δεν ειχα μεινει και ιδιαιτερα ευχαριστημενη την πρωτη φορα.

Να σου πω,γιατι δινουν μετα την ΚΤ τσαι αλλά οχι νερό;Εχει καμια διαφορα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Elenikat

2451

• Λέγκω

2032

• galat

1914

• myrto

1419

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βασω την ημερα της ΚΤ δεν μου δωσαν τπτ.Την επομενη μου λεγαν για ενα 24ωρο ναι στο τσαι αλλά οχι στο νερο.Δεν ειναι βλακεια αυτο;Και η Ντου ειπε οτι το ιδιο της ειχαν πει.

Κι εγώ αυτό με το τσάι δεν το πολυθυμάμαι, έχω όμως την εντύπωση ότι έπινα και νερό. Είμαι σχεδόν σίγουρη, γιατί είχα βάλει στόχο για το περπάτημα τη διαδρομή μέχρι τον ψύκτη...

Mariadi, τα πας μια χαρά απ' ότι φαίνεται, και το μωράκι σου ακούγεται πολύ συνεργάσιμο. Μην αγχώνεσαι που είναι μικρούλης, την κόρη μου 2100 την πήρα σπίτι και μια χαρά θήλαζε, χωρίς ρολόι και χωρίς ζυγαριά.

Ξέχασα να σχολιάσω κι εγώ για τον απίθανο Τόνι, είναι ο αγαπημένος του Τάσου!!!

Λεγκ, βετζετέριαν αποφάσισα γιατί θα είναι είναι και η γυναίκα ενός άλλου κολλητού που είναι ινδή και την έχουμε τρελλάνει στα κοψίδια - μένει συνέχεια νηστική η παντέρμη! Είπα να είμαστε λίγο πιο φιλόξενοι αυτή τη φορά..

Η Σεμέλη είχε όλη την Παρασκευή διάρροιες και τώρα χτυπάει 39άρια το πουλάκι μου. Πάω να τη χαϊδολογήσω λίγο, καληνύχτα σας...

[url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/MJSup3.png[/img][/url][[url=http://lilypie.com][img]http://lb2f.lilypie.com/OsvKp3.png[/img][/url]

Διαφημίσεις

Καλημέρααααα πονάω απ'ακρη σ'ακρη... πολύ ωραία στο χορό αλλά κομματάκι δύσκολα, ενθουσιάστηκα πάντως! Οι λοιπές κυρίες την κάνανε με ελαφρά αυτή τη φορα, για να δούμε την επόμενη...

Μαριαντι να χαίρεσαι το τοσοδουλι σου που σύντομα θα γίνει τεραστιούλι :)

Περαστικά στο θερμάμενο Σεμελάκι

Φιλώ σας μικρές μου κυριακάτικες τυρόπιτες

καλημερα! σας ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα λογια, αν κ αγχωνομαι αν οντως προλαβαινει να χορτασει με τοσο λιγη παραμονη θηλασμου... μηπως τα λεπτα ειναι λιγα κ δεν του αρκουν;; βεβαια, δεν ζηταει νωριτερα φαγητο..

επισης, ειναι φυσιολογικο να κανει κακακια τοσες φορες μεσα στην ημερα;; αν τον πειραζει κατι στην διατροφη μου, πως θα το καταλαβω;;

α, κ κατι αλλο, μου ειπαν να τον θηλαζω αν 2,5-3 ωρες. πως μετραμε αυτο τον χρονο; απο την αρχη του καθε θηλασμου ή απο την στιγμη που το παιδι τελειωνει;;

κ κατι τελευταιο, εχει πολυ συχνα λοξυγκα μετα τα γευματα. ειναι κατι που συνηθιζεται;;

αχ, συγνωμη για τις τοσες αποριες. μαλλον χαζες ειναι, αλλα θα ηθελα λιγη απο την γνωση κ την εμπειρια σας..

Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη κaι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω.

Του ζήτησα σοφία κaι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.

n3I0p3.pngi5JOp3.png

Mariadi καλωσήρθες,

Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Καλά σου είπαν να το θηλάζεις ανά 2,5-3 ώρες μια και είναι μικρούλη, καμιά φορά τα μικρά μωράκια είναι ληθαργικά και ''ξεχνάνε'' να θηλάσουν.

Τα κακά είναι φυσιολογικά, αν κάτι το πειράξει θα είναι βλενώδη ή πράσινα ή και τα δύο. Η αν υπαρχει αλλεργία θα δεις λίγο αίμα.

Ως προς το χρόνο, δεν υπάρχει κανόνας, εμένα η κόρη μου θήλαζε και μια ώρα, ενώ ο γιός μου, ποτέ πάνω από 10 λεπτά.

Επίσης μετράς από την αρχή του γεύματος το χρόνο.

καλημερα! σας ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα λογια, αν κ αγχωνομαι αν οντως προλαβαινει να χορτασει με τοσο λιγη παραμονη θηλασμου... μηπως τα λεπτα ειναι λιγα κ δεν του αρκουν;; βεβαια, δεν ζηταει νωριτερα φαγητο..

Aν δεν χορτάσει θα ζητήσει και πάλι σε λίγα λεπτά να θηλάσει! Αφού δεν ζητάει, σημαίνει ότι μια χαρά χορταίνει!

επισης, ειναι φυσιολογικο να κανει κακακια τοσες φορες μεσα στην ημερα;; αν τον πειραζει κατι στην διατροφη μου, πως θα το καταλαβω;;

Ναι, στην ηλικία που είναι το μωρό σου είναι φυσιολογικό και μάλιστα είναι ένδειξη ότι τρέφεται καλά!

Μέχρι 20 ημερών πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και να έχει τουλάχιστον 3-4 κενώσεις την ημέρα. Μετά, αρκεί να έχει 5-6 βρεγμένες πάνες την ημέρα (οι πάνες δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαριές, αρκεί να είναι βρεγμένες). Μετά την 20η μέρα οι κενώσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με το μωρό και μπορεί να είναι αρκετές μέσα στη μέρα μέχρι και μόνο μία την εβδομάδα, οπότε δεν αξιολογούμε τον αριθμό τους.

Αν το χρώμα των κενώσεων είναι κίτρινο σαν τη μουστάρδα με κόκκους μέσα, τότε όλα είναι καλά και δεν πειράζει τίποτα το μωρό από τη διατροφή σου. Αν το χρώμα αλλάξει και γίνει πράσινο και το μωρό έχει αέρια ή δεις αίμα στις κενώσεις, τότε θέλει διερεύνηση. Οπότε, δεν αλλάζεις τίποτα στη διατροφή σου αν οι κενώσεις είναι εντάξει

α, κ κατι αλλο, μου ειπαν να τον θηλαζω αν 2,5-3 ωρες. πως μετραμε αυτο τον χρονο; απο την αρχη του καθε θηλασμου ή απο την στιγμη που το παιδι τελειωνει;;

Σου το γράψανε και οι άλλες κοπέλες, πέτα το ρολόι! Δεν χρειάζεται να μετράς το χρόνο, το μωρό όταν πεινάσει θα σου το δείξει (όχι μόνο με το κλάμα, το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη της πείνας), θα δείχνει ανήσυχο, θα φέρνει τα χέρια στο στόμα, θα γυρίζει το κεφάλι ψάχνοντας κλπ.

Γενικά το γεύμα είναι από την αρχή του θηλασμού μέχρι την αρχή του επόμενου θηλασμού, όμως τις πρώτες μέρες οι θηλασμοί μπορεί να απέχουν μόνο 5 λεπτά ο ένας απ' τον άλλο και να είναι ακατάστατοι. Γενικά είναι καλό να κάνει τουλάχιστον 8-10 γεύματα το 24ωρο και αν περνάει περισσότερο από 3 ώρες χωρίς να ζητήσει να θηλάσει να το ξυπνάμε αλλά μόνο τις πρώτες μέρες, μέχρι να βρει το ρυθμό του και να εδραιωθεί η γαλουχία.

Άσε το μωρό σου να σε καθοδηγήσει ως προς τη συχνότητα και τη διάρκεια των γευμάτων, άλλαζε στήθος όταν το μωρό αφήνει το στήθος και αν αφού ρευτεί δείχνει να θέλει κι άλλο γάλα και επανέλαβε το ίδιο όσες φορές χρειαστεί μέχρι να χορτάσει. Αν με μόνο το ένα στήθος χορταίνει και κοιμάται δεν έχεις λόγο να ψάχνεσαι!

κ κατι τελευταιο, εχει πολυ συχνα λοξυγκα μετα τα γευματα. ειναι κατι που συνηθιζεται;;

ναι!:)

αχ, συγνωμη για τις τοσες αποριες. μαλλον χαζες ειναι, αλλα θα ηθελα λιγη απο την γνωση κ την εμπειρια σας..

Χαζό είναι να έχεις απορίες και να μη ρωτάς! Πολύ γρήγορα θα γίνεις εξπέρ στο θηλασμό και θα συμβουλεύεις εσύ άλλες μανούλες!

Ότι άλλο χρειάζεσαι, ή αν αλλάξει κάτι και σε αγχώσει, μη διστάσεις να ρωτήσεις!

HXuSp2.pngkmKkp2.pngU579p3.png

Αν δεν ζητάει δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Ίκτερο δεν έχει έτσι? Γιατί αυτό καμιά φορά κάνει το μωρό λίγο τεμπέλικο... αλλά μου φαίνεται δύσκολο ένα μωρό τόσο μικρό να είναι τεμπέλικο. Συνήθως αυτό είναι ιδιότητα των μεγαλύτερων μωρών! Τα μικρά προσπαθούν να μεγαλώσουν γρήγορα!

Επισης, ειναι φυσιολογικο να κανει κακακια τοσες φορες μεσα στην ημερα;; αν τον πειραζει κατι στην διατροφη μου, πως θα το καταλαβω;;

Tα νεογέννητα κάνουν συνέχεια κακά. Είναι φυσιολογικό. Αυτό που θα σε ανησυχήσει είναι αν το χρώμα τους είναι πράσινο ή έχει μέσα αίμα. Κανονικά, θα πρέπει πλέον τα κακά του να είναι κιτρινωπά.

α, κ κατι αλλο, μου ειπαν να τον θηλαζω αν 2,5-3 ωρες. πως μετραμε αυτο τον χρονο; απο την αρχη του καθε θηλασμου ή απο την στιγμη που το παιδι τελειωνει;;[\QUOTE]

Δεν χρειάζεται να μετράς την ώρα ανάμεσα, παρά μόνο αν αργεί υπερβολικά να ξυπνήσει. Μετράμε όμως από την αρχή του θηλασμόυ και όχι από το τέλος. Θα έλεγα κάθε 3ωρο να το ξυπνάς αν δεν ξυπνάει μόνο του.

Eμένα ο μικρός στην κοιλιά έχει συνέχεια λόξυγγα. Το ίδιο συνέβαινε με τον 2ο μου και μάλιστα είχε λόξυγγα συχνά και κάποιες μέρες μετά που γεννήθηκε. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό νομίζω.

Δεν υπάρχει χαζή απορία για μια νέα μανούλα!! Όλες αυτές τις απορίες τις είχαμε και εμείς στην αρχή!!

Ελπίζω να βοήθησα!

Nrmgp3.pngiHU0p2.png9etwp2.png

Διαφημίσεις

βασω την ημερα της ΚΤ δεν μου δωσαν τπτ.Την επομενη μου λεγαν για ενα 24ωρο ναι στο τσαι αλλά οχι στο νερο.Δεν ειναι βλακεια αυτο;Και η Ντου ειπε οτι το ιδιο της ειχαν πει.

Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω ότι έπινα και νερό... απλώς πρώτα ήπια το χαμομήλι, τι ήταν δεν θυμάμαι... Αχ, έχουμε να ρίξουμε πάλι πείνες!!

αχ, σας ευχαριστω πολυ ολες σας!!! με καθησυχασατε πολυ!!! ανησυχω λιγο γιατι το μωρακι εκανε ικτερο κ στην αρχη ηταν πολυ νωθρο. δεν ξυπνουσε με τιποτα κ δεν επινε γαλα. δεν ξυπνουσε με τιποτα για να φαει κ δεν ετρωγε καλα. μου τον κρατησαν στην φωτοθεραπεια για 1 24ωρο κ μετα ηταν αλλο παιδακι. βγηκαμε απο το μαιευτηριο με ικτερο 5,6 κ μετα απο 2 24ωρα ηταν στο 8. απλα ανησυχω να μην του ανεβαινει ο ικτερος κ εγω δεν παρω χαμπαρι. δεν ξερω αν το οτι πρεπει να τον ξυπναω εγω για να φαει ειναι λογω νωθροτητας ικτερου ή απλα οτι εχει χορτασει το παιδακι. μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να ελεγξω παλι τον ικτερο..

Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη κaι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω.

Του ζήτησα σοφία κaι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.

n3I0p3.pngi5JOp3.png

O ίκτερος μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρο, αλλά δεν είναι επικίνδυνος όπως τις πρώτες μέρες. Ξύπνα τον εσύ κάθε 3 ώρες καλού κακού, αν και το γεγονός ότι λερώνει πάνες είναι δείγμα ότι τρώει καλά,γιατί ότι μπαίνει στο πεπτικό πρέπει να βγει κιόλας... ;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...