Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Ναι ναι εχεις δικιο.. για κυστες κυριως κοιτανε! Πωπω.. τα εχω ξεχασει! Σ ευχαριστω πολυ κοριτσι!

Ε τελικα οντως ο καθε γιατρος κανει τα δικα του. Εμενα αιματος δε ζηταει. Τι να πουμε..!

Αλλες κανουν υπερηχο.. αλλες ορμονολογικες.. και παει λεγοντας. Διαφορετικα ο καθε γιατρος..! 

Και εγω ποτε δεν εκανα υπερηχο τις πρωτες μερες περιοδου..ουτε για τη διεγερση, μονο οιστραδιόλη.. που πλακα πλακα ρε κοριτσια αν εχεις μεγαλη ροη πως σε εξετάζει ο γιατρός κολπικα;; Εμενα για εμβρυομεταφορα μονο τη 12η μερα με βλεπει στον υπερηχο και κανω τις αιματος... Που αυτο σημαινει οτι αν κατι δεν ειναι καλο απλως θα παίρνω τζαμπα τα cyclacur.. 

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

bloublou

Recommended Posts

ONOMA……………......HM/NIA Τ.Π..............Π.Η.Τ.............ΑΥΧΕΝΙΚΗ

1. titina (Χριστινα)…….....27/8/2010........ ......3/6/2011…….....24/11/2010

2. bloublou………………......30/8/2010................5/6/2011.........29/11/2010

3. Katerina_s………...........1/9/2010………….......8/6/2011..........1/12/2010

4. SPORIDIO……………………4/9/2010………………11/6/2011………….29/11/2010

5. doratz…………………………..5/9/2010……………12/6/2011…………….???????????

6. Εua_.........................4/9/2010...............14/6/2011.........1/12/2010

7.Gina_cfu………………..…....6/9/2010…………...…14/6/2011………..30/11/2010

8. tzo28…………………..……...8/9/2010..............16/6/2011 ........??????????

9. virgi…………………..........13/9/2010..............22/6/2011.........??????????

10. aggeliki83.................13/9/2010.............24/6/2011.........10/12/2010

11. μινουλα……….……........16/9/2010.............23/6/2011..........??????????

12. liana………………..…......19/9/2010.............26/6/2011..........??????????

13. maria-elpida-Διδυμα .21/9/2010.............28/6/2011..........??????????

14. kampoy……………………..22/9/2010………......29/6/2011…………..??????????

15.Marilou85-Διδυμα……...23/9/2010............30/6/2011...........??????????

16. titina37………......…...24/09/2010...........30/6/2011...........17/12/2010

17. pani10…………….........?????????.............????? ????...........??????????

18. Fani……………............?????????.............?????? ???...........??????????

Φανη μου εισαι καλα?Δωσες μας πληροφοριες για να συμπληρωσουμε το πινακακι...

Μαριλου μου εχεις απολυτο δικαιο για τον τροπο που σκεφτεσαι!!!Δεν τραβηξες κ λιγα ψυχουλα μου κ παλι δυνατη σε βρισκω...

Αυτη την φορα ολα θα πανε υπεροχα κ θα ειναι κ τα δυο σου μωρακια υγιεστατα κ πανεμορφα μεσα στην αγκαλιτσα σου!!!

Σας καλως οριζω καινουριες μας φιλεναδιτσες!!!!

Να εχουμε ολες μια τελεια εγκυμοσυνη κ με το καλο να ακουσουμε το κλαματακι του μωρου μας κ να μας το φερουν στις αγκαλιτσες μας γεματα υγεια...

Ειμαστε πολυ κοντα...

Εγω πηγα χθες για 4η φορα στον γιατρο..τα γραφω κ παρακατω...

"Καλημερα στις ομορφες φιλεναδιτσες μου!!!!

Χθες ειχαμε ραντεβου με τον γιατρο...

Λοιπον...

Πηγαμε στο γιατρο μας κ αρχικα μου εδειξε την κυστουλα μας η οποια δεν μικρεινε καθολου, αλλα μου ειπε να μην δινω σημασια.

Μετα ειδαμε το μωρακι μας κ παθαμε πλακα!!!Κανονικο μωρο!!!Το βλεπαμε αμφαζ αυτη την φορα!!!Στην αρχη ενοχληθικε λιγο και κουνιθηκε, αλλα μετα καθοτανε ηρεμο το ψυχακι μου!!!Το στηθος του κουνιοτανε ολοκληρο απο τον χτυπο της καρδουλας του!!!Ειδαμε κ τα δυο του τα χερακια κ τα δυο του τα ποδαρακια!!!Εχουμε μηκος 4,3εκ. κ ο χτυπος της καρδιας μας στους 162παλμους!!!!Ειμαστε παρα πολυ καλα!!!Την επομενη φορα θα μετρησει κ την διαμετρο απο το κεφαλακι μας κ ο γιατρος θα μας πει ακριβως την ΠΗΤ!Κλεισαμε κ για αυχενικη στις 1/12 κ ξανα επισκεψη στο γιατρο στις 8/12!!!Αυτη την φορα ηταν κ η τελευταια που μου εκανε κολπικο υπερηχο, επιτελους απο εδω κ περα απο πανω!!!

Πραγματικα, μολις το ειδαμε αυτην την φορα παθαμε σοκ κ εγω κ ο αντρας μου!!Ηταν ενα κανονικο μωρο!!!!Η ψυχουλα μου, ποσο πολυ γρηγορα μεγαλωνει!!!Για αλλη μια φορα πριν καν γεννηθει μας κανει περιφανους κ ευτυχησμενους!!!!"

Τις ευχές μου στις μελλοντικές μανούλες!!!

yVNPp3.png

as1cJQiVM3D1220MjA2NzkyZHwzNTYyODkzZHxNeSBiYWJ5IGlzLi4u.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ειμαι και εγω 10 εβδομαδων και 4 ημερων..:-Dο γιατρος μου εχει πει πιθανη ημερομηνια 12 ιουνιου...μαλλον μαζι πρεπει να γενναμε...:tongue:

εγω πηγα την δευτερα και το ειδα να εχει δημιουργηθει ενα μωρακι μολις 3 εκατοστα και 37 γραμμαρια...και να μου κουναει τα χερακια του!!!αχχχχχ ηταν συγκλονιστικο!!!η καρδουλα του χτυπουσε πολυ πιο δυνατα απο την προηγουμενη που ηταν και η πρωτη φορα!!!

:-D:tongue:

γεια σου κοριτσακι μου, να σε καλωσορισω και εγω και να σου ευχηθω με το καλο η εγκυμοσυνη σου!!!

Σε περναω μια μερα μολις 10 εβδ. και 5 ημερων:tongue: πιθανη ημερομηνια 11 ιουνιου δεν το χω δει ακομα καθος το ραντεβου ειναι στις 29 να κανω την αυχενικη οποτε εκει θα το δω ευχομαι σε ολες σας να πανε καλα τα πραγματα κ οπως επιθυμειτε προς το παρον εγω εχω συνεχεια πονακια περιοδου ενοχλητικα πολυ θα λεγα και δεν εχουν σταματησει αποτ ην αρχη που εμαθα οτι ειμαι εγκυος :roll:

γεια σου και εσενα και καλη εγκυμοσυνη να εχεις!!

γεια σου κοριτσακι μου, να σε καλωσορισω και εγω και να σου ευχηθω με το καλο η εγκυμοσυνη σου!!!

γεια σου και εσενα και καλη εγκυμοσυνη να εχεις!!

σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου καλως σας βρηκα λοιπον :D!!!και σε σενα το ιδιο ευχομαι με το καλο και να σου πανε ολα καλα μεχρι να κρατησεις ενα υγιεστατο μωρακι στα χερια σου!!!:D:D:D

4. SPORIDIO……………………4/9/2010………………11/6/2011………….29/11/2010

5. doratz…………………………..5/9/2010……………12/6/2011…………….???????????

6. Εua_.........................4/9/2010...............14/6/2011.........1/12/2010

9. virgi…………………..........13/9/2010..............22/6/2011.........??????????

10. aggeliki83.................13/9/2010.............24/6/2011.........10/12/2010

11. μινουλα……….……........16/9/2010.............23/6/2011..........??????????

16. titina37………......…...24/09/2010...........30/6/2011...........17/12/2010

17. pani10…………….........?????????.............????? ????...........??????????

18. Fani……………............?????????.............?????? ???...........??????????

Φανη μου εισαι καλα?Δωσες μας πληροφοριες για να συμπληρωσουμε το πινακακι...

Μαριλου μου εχεις απολυτο δικαιο για τον τροπο που σκεφτεσαι!!!Δεν τραβηξες κ λιγα ψυχουλα μου κ παλι δυνατη σε βρισκω...

Αυτη την φορα ολα θα πανε υπεροχα κ θα ειναι κ τα δυο σου μωρακια υγιεστατα κ πανεμορφα μεσα στην αγκαλιτσα σου!!!

Σας καλως οριζω καινουριες μας φιλεναδιτσες!!!!

Να εχουμε ολες μια τελεια εγκυμοσυνη κ με το καλο να ακουσουμε το κλαματακι του μωρου μας κ να μας το φερουν στις αγκαλιτσες μας γεματα υγεια...

Ειμαστε πολυ κοντα...

Εγω πηγα χθες για 4η φορα στον γιατρο..τα γραφω κ παρακατω...

"Καλημερα στις ομορφες φιλεναδιτσες μου!!!!

Χθες ειχαμε ραντεβου με τον γιατρο...

Λοιπον...

Πηγαμε στο γιατρο μας κ αρχικα μου εδειξε την κυστουλα μας η οποια δεν μικρεινε καθολου, αλλα μου ειπε να μην δινω σημασια.

Μετα ειδαμε το μωρακι μας κ παθαμε πλακα!!!Κανονικο μωρο!!!Το βλεπαμε αμφαζ αυτη την φορα!!!Στην αρχη ενοχληθικε λιγο και κουνιθηκε, αλλα μετα καθοτανε ηρεμο το ψυχακι μου!!!Το στηθος του κουνιοτανε ολοκληρο απο τον χτυπο της καρδουλας του!!!Ειδαμε κ τα δυο του τα χερακια κ τα δυο του τα ποδαρακια!!!Εχουμε μηκος 4,3εκ. κ ο χτυπος της καρδιας μας στους 162παλμους!!!!Ειμαστε παρα πολυ καλα!!!Την επομενη φορα θα μετρησει κ την διαμετρο απο το κεφαλακι μας κ ο γιατρος θα μας πει ακριβως την ΠΗΤ!Κλεισαμε κ για αυχενικη στις 1/12 κ ξανα επισκεψη στο γιατρο στις 8/12!!!Αυτη την φορα ηταν κ η τελευταια που μου εκανε κολπικο υπερηχο, επιτελους απο εδω κ περα απο πανω!!!

Πραγματικα, μολις το ειδαμε αυτην την φορα παθαμε σοκ κ εγω κ ο αντρας μου!!Ηταν ενα κανονικο μωρο!!!!Η ψυχουλα μου, ποσο πολυ γρηγορα μεγαλωνει!!!Για αλλη μια φορα πριν καν γεννηθει μας κανει περιφανους κ ευτυχησμενους!!!!"

αυχενικη διαφανεια στις 8 δεκεμβρη και τελευταια περιοδος 7 σεπτεμβρη....;) thanks....:D

κοριτσια θελω να σας κανω μια ισως και δυο ερωτησεις....

ειναι η πρωτη φορα που μενω εγκυος και ειμαι πολυ πολυ ευτυχισμενη οπως επισης εχω και πολλες αποριες!!!το γιατρο μου τον εχω πρηξει.....:)

πηγα στον γιατρο την δευτερα.....την πρωτη φορα που πηγα ειχα δει μονο μια κουκιδα,την 2η επειδη ειχα δει λιγο αιμα και πηγα πολυ συντομα ειχα δει το σακο λιγο πιο μεγαλο και μου ειχε πει ο γιατρος οτι παει να πιασει παλμο και πως την επομενη θακουσουμε την καρδουλα του και ετσι εγινε!!!!!:D

την δευτερα λοιπον που πηγα τωρα στις 13 νοεμβριου το ειδαμε το μωρακι μας!!!!!τα χερακια του τα ποδαρακια του την καρδουλα του να φαινεται που χτυπουσε δυνατοτερα και μου ειπε οτι ειναι 3 εκατοστα και 37 γραμμαρια οπως επισης οι παλμοι του ηταν 174!!!την δευτερα ημουν 9+6μερες.....ολα αυτα ειναι φυσιολογικα??οι εωδομαδες που ειμαι ετσι πρεπει να το μωρο μου???εχω μπερδευτει με κατι βιβλια και στο ιντερνετ....εχω ρωτησει πολλες φορες το γιατρο αν εχω συλλαβει πιο πριν αποτι νομιζουμε η πιο μετα αλλα μου λεει οτι η πραγματικη ηλικια ου εμβρυου φαινεται!!!εσεις που εισαστε στις ιδιες βδομαδες με μενα ετσι ειναι το μωρακι σας???

περιμενω απαντησεις σας...

φιλια πολλα!!!!

σας ζαλισα....:(

Διαφημίσεις

μια χαρά είναι το σποράκι σου! Αυτό έπρεπε να δεις και αυτο είδεσ. Μην αγχώνεσαι. Αναπτύσεται μια χαρα.Επιπλέον σε λίγες βδομάδες ο υπέρηχος θα σου δείξει ακριβώς πόσο είναι το έμβρυο.

Σε καλοσωρίζω και σου εύχομαι μια υπέροχη εγκυμοσύνη! Η πρώτη είναι και η καλύτερη!!!!

cEyXp3.png

q61sp3.png

Ηρθα και γω !!!! Καλως ηρθατε καινουρια κοριτσακια και με το καλοοοοοοοο!!!!!!!!

Λοιπον ειμαι ευτυχισμενη χεσμενη κατουρημενη σοκαρισμενη και ολα αυτα !!!

9 μολις εβδομαδες και το νινι μας εκανε ναζια εβαζε χερακια στη μουριτσα του εσκεψε το κεφαλακι του κουναγε τα ποδαρακια του !!! Εχω τρελλαθει κοριτσια !!! Τοσο νωρις και αυτο ειναι ανθρωπακι.............. ειχα μεινει παγοκολωνα δεν το πιστευα !!!!!!!!!!!!!!!

Ουφ !!!!!!!!!!!!!!!!! Τι συναισθημα Θεε μου...............

Οι χτυποι του ηταν τοσο γρηγοροι που μαλλον για αγορι κανει του γιατρου !!! Αλλα στις 11 δεκεμβρη θα κανω αυχενικη κ εκει θα το δουμε καλυτερα !!!!!!!

Καλο βραδυ κοριτσια......... θα τα πουμε το πρωι....... νομιζω πως θα κοιμηθω κ θα ονειρευτω το μωρο μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. SPORIDIO……………………4/6/2010………………11/6/2011………….29/11/2010

5. doratz…………………………..7/6/2010……………12/6/2011……………8/12/2010

9. virgi………………............13/9/2010..............22/6/2011.........11/12/2010

10. aggeliki83.................13/9/2010.............24/6/2011........10/12/2010

11. μινουλα………..…….......16/9/2010............23/6/2011..........??????????

16. titina37……….......…...24/09/2010..........30/6/2011...........17/12/2010

17. pani10……………..........?????????.............????? ????...........??????????

18. Fani………………............?????????............?????? ???...........??????????

Καλημερα φιλεναδιτσες μου!!!!

Καλα μ'αυτα τα μωρα μας θα χασουμε τελειως το μυαλο μας!!!!

Ειναι σκετη τρελα!!!Μια σταλια ανθρωπακια κ κανουν κ ναζακια!!!!

Στην αυχενικη ειναι που θα τα δουμε ολα...ανυπομονω!!!

Πως εισαι ΚΑΤΕΡΙΝΑ μου?

doratz(Δωρα υποθετω..)μια χαρα ειναι το μωρακι σου...σε λιγο καιρο θα μετρησει κ την διαμετρο απο το κεφαλακι του κ θα σου πει ακριβως ποσο εισαι...μην ανησυχεις...

Τις ευχές μου στις μελλοντικές μανούλες!!!

yVNPp3.png

as1cJQiVM3D1220MjA2NzkyZHwzNTYyODkzZHxNeSBiYWJ5IGlzLi4u.gif

virgi κοιμήθηκες χθεσ ή όχι;;;:P:tongue:

ΛΑΚΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!

οχι...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!!!!

καλε ειπα του γιατρου οτι θελω να αγορασω εναν υπερηχο για το σπιτι μου να το βλεπω καθε μερα !!! χαχαχχχα!!!! γελαγε εννοειται !!!!!!!:-P:razz::-P

τι ομορφα που ητανε χτες....αντε τωρα παλι μεχρι τις 11 αναμονη !!!

Διαφημίσεις

Αχ Ευακι μου σ'ευχαριστω που εβαλες κ την αυχενικη μου !!!!!!!!!!!!!!

Αντε κ σε λιγο θα συμπληρωνουμε κ τα φυλα των μωρων τις β επιπεδου κ ολα αυτα !!!! Τελεια ! Μου αρεσει τοοοοοοοσο πολυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kαλημέρα κορίτσακια μου γλυκά, διαβάζω υπέροχα νέα μπράβο Εύα το μικρούλη μεγαλώνει, Βιργινία μου στην αυχενική ίσως μας που τι είναι, για να δούμε.

doratz kai sporidio καλωσήρθατε στην παρέα μας, και μην αγχώνεστε όλα θα πάνε μια χαρά. Τα σποράκια σας μεγαλώνουν όπως πρέπει.

maria elpida υπομονή με τους εμετούς, μωρέ θα περάσει, πιστεύω τον άλλο μήνα θα είσαι πολύ καλύτερα.

Μαριλού μου γλυκιά όλα θα πάνε μια χαρά κοριτσάκι μου, έχεις περάσει δύσκολα, αλλά θα δεις όλα είναι ένας κύκλος και τώρα ξεκινάνε τα καλύτερα.

Κατερινούλες μου είστε καλά και εσείς, μπράβο κοριτσάκια μου.

Εγώ μια χαρά, είμαι με σχεδόν καθόλου ανακατωσούρες, μία στο τόσο, γενικώς το πρωί πετάω στην δουλειά, και είμαι πάνω κάτω συνέχεια, το απόγευμα και μετά μου βγαίνει όμως μια κούραση, άστα.

Σήμερα είπα να κόψω λίγο τα μαλλάκια μου γιατί τα έχω παρατήσει.

Αχ, για να γελάσει, προχθές κούρεψα το γιο μου, τελικά πιάνει το χέρι μου, ο καήμενος κάνει κακό χαμό στο κομμωτήριο, είχαμε να κόψουμε το μαλλάκι μας τρεις είμαι, είναι πολύ και σπαστό και ήταν όλο όρθιο, καμιά μέρα θα σας βάλω φώτο, έχει πολύ γέλιο, οπότε πήρα το ρίσκο να του τα κόψω εγώ, το έβαλα φυσικά να βλέπει dvd το τοι στορι που του αρέσει και έκατσε ο γλυκός μου μέχρι και που πλησίασα κοντά στο αυτί, οπότε είναι με ένα αυτί καθαρό και το άλλο με μαλλάκια από πίσω. μου έμεινε μισός αλλά σε γενικές γραμμές μια χαρά.

Αυτά κοριτσάκια μου, καλό ΣΚ να έχουμε και ελπίζω να καταφέρω να μπω να σας διαβάσω τουλάχιστον.

Φιλάκια πολλά.

dYU4p3.png

καλημερα ομορφες εγκυουλες....

φιλακια ολες στις κοιλιτσες σας που φουσκωνιυν σιγα σιγα...:tongue:

Αληθεια με τα κιλα πως τα πατε?Εχετε παρει?Εχετε χασει?Εγω καλως η κακως εχω χασει 4 μεχρι στιγμης...ελπιζω ν ακαλυτερευσουν τα πραγματα κ να αρχισω να τρωω κατι...το μπεμπακι μοθ σκεφτομαι..οχι τιποτα αλλο...

Ευακι μου γλυκο...θα ρθει κ η μερα της αυχενικης...μακαρι να μαθουμε κ το φυλο του...χιχιχιχ θα ναι πολυ συγκινητικη στιγμη:lol:

καλημερα και απο μενα γλυκα μου κοριτσακια!!!

πως ειστε? μια χαρουλα βλεπω...

εγω καλα ειμαι, ξυπνησα λιγο καλυτερα σημερα, ελπιζω να παει καλα η μερα, αρχιζω να μετραω μερες να να παω στον γιατρουλη να δω τα μωρουλινια..

ευχομαι με το καλο και να σου πανε ολα καλα μεχρι να κρατησεις ενα υγιεστατο μωρακι στα χερια σου!!!:D:D:D

Δωρακι, ειναι 2 τα μωρακια και ελπιζω να ερθουν και τα δυο υγιεστατα!!!

μην ανυσηχεις και μην επηρρεαζεσαι απο το internet, αν ο γιατρος σου σου λεει οτι ολα πανε καλα και το εμβρυο αναπτυσεται φυσιολογικα, τοτε ολα καλα!!!

εμενα μου φαινεται μια χαρα αυτα που σου ειπε!!

Λοιπον ειμαι ευτυχισμενη χεσμενη κατουρημενη σοκαρισμενη και ολα αυτα !!!9 μολις εβδομαδες και το νινι μας εκανε ναζια εβαζε χερακια στη μουριτσα του εσκεψε το κεφαλακι του κουναγε τα ποδαρακια του !!! Εχω τρελλαθει κοριτσια !!! Τοσο νωρις και αυτο ειναι ανθρωπακι.............. ειχα μεινει παγοκολωνα δεν το πιστευα !!!!!!!!!!!!!!!

Ουφ !!!!!!!!!!!!!!!!! Τι συναισθημα Θεε μου...............

Οι χτυποι του ηταν τοσο γρηγοροι που μαλλον για αγορι κανει του γιατρου !!!

καλα Βιργινια μου, με συγκλονιζεις και με κανεις να χαμογελαω και ναπεριμενω και εγω με αγωνια να γραψω τετοια γλυκα λογια αλλα και να διαβασω και τα ιδια απο τις αλλες κοπελες!!

bloublou μου μια χαρουλα σε βλεπω... αφου πετας και δεν εχεις συμπτωματα μια χαρουλα εισαι.. μπραβο βρε κοπελιτσα!!

Εγώ βρε κορίτσια δεν είμαι καλα.:( Τέτοιες ανακατοσούρες...Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη δεν ειχα τόσα συμπτώματα. Αφήστε που στην 11η εβδομάδα μου είχαν περάσει όλα...

Ανυπομονώ και εγώ για τις 1/12. Βρε δεν περνάει ο καιρός...:rolleyes:

Αλήθεια, πέρα του ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ, τι θα θέλατε να είναι το παιδί σας; Αγόρι ή κορίτσι;;:P

Εγώ, μιας και έχω αγόρι επιθυμώ κοριτσάκι αυτή τη φορά..;)

cEyXp3.png

q61sp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...