Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , LeneL είπε:

Να σου πω την αλήθεια, εγώ την ΑΜΗ την μέτρησα πρώτη φορά στα 42.. από τα 37 είχαν αρχίσει ανωμαλίες στην περίοδο που έδιναν ενδείξεις για ΠΩΑ, αλλά επειδή άργησα να παντρευτώ ( άργησα σε αναπαραγωγικούς όρους εννοώ) σε εκείνη τη φάση δεν το είχα πολυψάξει για να μην αγχωθω.. απλά, όταν γνώρισα τον άντρα μου, ήξερα εξαρχής ότι θα πάω για εξωσωματική και ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις εξετάσεις. Οπότε σε εκείνη την φάση κάναμε ταυτόχρονα και τις εξετάσεις προγεννητικού ( που πήγαν τελείως χαμένες αφού πήγα με δωρεά) και τις ορμονικές... Δε νομίζω ότι αργεί πάρα πολύ, αλλά πραγματικά δε θυμάμαι γιατί είχαμε κάνει ένα τεράστιο πακέτο εξετάσεων στο ίδιο κέντρο και έρχονταν λίγες λίγες.. απλά, αυτό που ξέρω είναι, ότι την εξέταση για το Fragile x, την σπρώχνουν πλέον αρκετά οι γυναικολόγοι, μαζί με αυτή της κυστικης ινωσης.. έχω δλδ φίλη, στον ίδιο γυναικολόγο με εμένα ( τον κλασικό γυναικολόγο όχι της εξωσωματικής) που της είχε ζητήσει να την κάνει, παρόλο που εκείνη ήταν με φυσική σύλληψη. Μάλιστα η κοπέλα τελικά έχει κάνει 4 παιδιά, δλδ δεν υπάρχει υπόνοια ΠΩΑ ούτε για πλάκα...

Α μάλιστα. Μήπως αυτή η κοπέλα είχε κάποια κληρονομικότητα από κάπου; Διάβασα πως σε περιπτώσεις κληρονομικότητας αυτισμού στην οικογένεια ή άλλων νοσημάτων , τότε την κάνουν. Οι γυναίκες που έχουν τη προμεταλλαξη είναι πιθανόν να εμφανίσουν ΠΩΑ σε πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και κάτω των 25. Εγώ στα 25 είχα ήδη ΠΩΑ, για αυτό μου το πρότεινε. Κανεις άλλος δε μου το είχε πει.

Μανούλες Μαρτίου 2017

Recommended Posts

Εμένα ο μεγάλος το πήρε πολύ άσχημα, έπαθε σοκ. Δεν τον προετοιμάσαμε βέβαια γτ ήταν μόνο 18 μηνών, αλλά μόλις είδε το μωρό τρελάθηκε. Ακόμη τον ζηλευει θανάσιμα. Ίσως βέβαια είναι και θέμα χαρακτήρα. Εσείς που ο μεγάλος θα είναι σχεδόν 4.5, καλό είναι να του μιλήσετε πολύ. Για όλα. Για τη διαδικσία, για την απουσία σου στην κλινική, για το τι θα γίνεται μετά. Για τη φροντίδα, για το θηλασμό. Θέλει πολλή συζήτηση... Και ελπίζω ο δικός σου να μην το πάρει τόσο βαριά..

Εγω ανησυχώ τώρα που θα είναι σχεδόν 6, για το νέο μωρό.Ελπίζω βέβαια, μιας και θα είναι κορίτσι να το πάρει πιο ελαφρά.

το έχω είδη μιλήσει κ του μιλάω φυσικά αρκετά συχνά...κ για την κλινική Κ για το σχολείο που θα τον πηγαίνουν οι γονείς μου...είδη λέει στους συγγενείς μας ότι η μαμά θα πάει στο νοσοκομείο για να γεννήσει το μπέμπη κ θα έρθει μετά από 3 μέρες...όλο αυτό σταδιακά βέβαια το λέει αλλά σημασία έχει ότι έχει εμπεδώσει αυτό που του έχω πει...έχει δει το δωμάτιο που το ετοιμάσαμε,,λέει το δωμάτιο του μπέμπη,τα ρούχα τα έχω έτοιμα...βέβαια μου έλεγε να τα βάλω εγώ πχ τα φορμακια του..αλλά του εξηγούσα φυσικά ότι δεν του κάνουν κ ότι ήταν δικά σου αυτά κ τώρα θα τα βάζουμε στον μπέμπη...τεσπα λέω συνέχεια...κ για τον θηλασμό ότι θα πίνει γάλα από της μαμάς το στήθος...τώρα πως το πάρει όταν έρθει σπίτι δεν ξέρω...θα δείξει...

url%5Dz3q1p3.png 8,5 ο μεγάλος και 4,5 ο μικρός 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κοριτσια!

Όλες σχεδόν τελειώσατε με τη β επιπέδου... το ίδιο και γω...την κάναμε το Σάββατο και μας ειπε η γιατρός ολα οκ! Έχουμε κοριτσακι γιατι μέχρι τωρα δεν ξέραμε το φύλο..

Μου έφυγε αρκετα μεγάλο αγχος οπως φαντάζομαι σε όλες μας.

Αυτή τη βδομάδα λεμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε δειλά δειλά να κάνουμε καμία έρευνα αγοράς για τα πράγματα που θα χρειαστούμε...

Για πείτε εσείς οι έμπειρες και ήδη μανούλες αν κάνατε κάποια αγορά η οποία τελικά δεν άξιζε ή δεν σας χρειάστηκε;

Nv6Vp2.png

Καλημέρα κοριτσια!

Όλες σχεδόν τελειώσατε με τη β επιπέδου... το ίδιο και γω...την κάναμε το Σάββατο και μας ειπε η γιατρός ολα οκ! Έχουμε κοριτσακι γιατι μέχρι τωρα δεν ξέραμε το φύλο..

Αυτή τη βδομάδα λεμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε δειλά δειλά να κάνουμε καμία έρευνα αγοράς για τα πράγματα που θα χρειαστούμε...

Για πείτε εσείς οι έμπειρες και ήδη μανούλες αν κάνατε κάποια αγορά η οποία τελικά δεν άξιζε ή δεν σας χρειάστηκε;

ωωω...μπράβο σας λοιπόν με το καλό το κοριτσάκι σας!!!εγώ προσωπικά σε ότι πήρα ήμουν οκ...δλδ δεν πήρα άσκοπα πράγματα...τώρα ότι αφορά για κούνια ,καρότσι,προίκα μωρού,παράτα ουδέτερα σε τυχόν 2ο αν είναι αγόρι να μην έχεις θέμα...αυτή είναι η συμβουλή μου....κατά τα άλλα εγώ κ τα ρούχα τα μουρουδιακα φανελάκια κ φορμακια ουδέτερα τα είχα πάρει όλα...από τα τσαμπο αλλά με ήρωες του Disney που κρατάνε πιο καλά,για τα φορμακια ήμουν χειμώνα στον 1ο γιο μου κ είχα τα βελουτέ..αλλά κ τώρα που είμαι Μάρτιο αυτά θα έχω πάλι...κ κάποια λίγο πιο λεπτά...ευτυχώς από ρούχα τα έχω όλα...έτοιμα πια...γιατί όσο φουσκωνω δεν θα μπορώ να κάνω κ πολλά κ είδη από τώρα φαίνεται...στο 2ο πάντα είναι λίγο πιο δύσκολα...οπότε φαντάζομαι για το 3ο ή 4ο...ααα θήλαστρο μην πάρεις από την αρχή..δεν χρειάζεται..κ αν χρειαστεί πλέον καλύτερα είναι τα νοσοκομειακά..που τα νοικιάζεις..επίσης κ ζυγαριά είχα νοικιάσει..συμφέρει καλύτερα

ωωω...μπράβο σας λοιπόν με το καλό το κοριτσάκι σας!!!εγώ προσωπικά σε ότι πήρα ήμουν οκ...δλδ δεν πήρα άσκοπα πράγματα...τώρα ότι αφορά για κούνια ,καρότσι,προίκα μωρού,παράτα ουδέτερα σε τυχόν 2ο αν είναι αγόρι να μην έχεις θέμα...αυτή είναι η συμβουλή μου....κατά τα άλλα εγώ κ τα ρούχα τα μουρουδιακα φανελάκια κ φορμακια ουδέτερα τα είχα πάρει όλα...από τα τσαμπο αλλά με ήρωες του Disney που κρατάνε πιο καλά,για τα φορμακια ήμουν χειμώνα στον 1ο γιο μου κ είχα τα βελουτέ..αλλά κ τώρα που είμαι Μάρτιο αυτά θα έχω πάλι...κ κάποια λίγο πιο λεπτά...ευτυχώς από ρούχα τα έχω όλα...έτοιμα πια...γιατί όσο φουσκωνω δεν θα μπορώ να κάνω κ πολλά κ είδη από τώρα φαίνεται...στο 2ο πάντα είναι λίγο πιο δύσκολα...οπότε φαντάζομαι για το 3ο ή 4ο...ααα θήλαστρο μην πάρεις από την αρχή..δεν χρειάζεται..κ αν χρειαστεί πλέον καλύτερα είναι τα νοσοκομειακά..που τα νοικιάζεις..επίσης κ ζυγαριά είχα νοικιάσει..συμφέρει καλύτερα

Και γω σκεφτόμουν για ουδέτερα χρώματα σε ολα. Αυτο για το θηλαστρο μου το ειχε πει και μια φίλη μου, γιατι ειχε αγοραςει Δικό της και δυσκολευόταν παρά πολυ ενώ το νοσοκομειακό που χρησιμοποιούσε οςο διάστημα αντλούσαν για το μωρακι της που ηταν σε θερμοκοιτίδα ηταν μακράς καλυτερο...

Ειναι εύκολο να μου πεις ενδεικτική τιμη ενοικίου;για να εχω μια ιδέα για το κόστος. Και αυτά τα νοικιάζουμε με το μήνα;

Nv6Vp2.png

Καλημέρα κοριτσια!

Καλησπέρα. Εγώ μόνο δυο φορμάκια(ροζ), 3 κορμάκια, κάλτσες και μια πετσέτα(ροζ) αγόρασα. Μετά απο τόσο γαλάζιο, το ευχαριστήθηκα. Καρότσι και κούνια έχουμε απο τα αγόρια. Δε με πειράζει που το καρότσι μας είναι μπλέ - γκρί. Το είχαμε πάρει πανάκριβα και είναι σε άψογη κατάσταση, παρόλο που βόλταρα και τα δυο παιδιά μου μαζί. Τώρα για ρουχαλάκια θα δώ τι έχω σε καλή κατάσταση και σκέφτομαι να πάρω τα υπόλοιπα μετά τα Χριστούγεννα που θα έχει και εκπτώσεις.

Θήλαστρο έχω ένα επώνυμο μεν, αλλά οχι νοσοκομειακό. Δε μου χρειάστηκε βέβαια ποτέ. Όπως και ο αποστειρωτής. Τα καλά του θηλασμού.....!!!

Ζυγαριά επίσης δε χρησιμοποίησα ποτέ. Όταν πηγαίναμε στο γιατρό τα ζύγιζε.

9 & 7.5  my boys & 3 my butterfly

Διαφημίσεις

Και γω σκεφτόμουν για ουδέτερα χρώματα σε ολα. Αυτο για το θηλαστρο μου το ειχε πει και μια φίλη μου, γιατι ειχε αγοραςει Δικό της και δυσκολευόταν παρά πολυ ενώ το νοσοκομειακό που χρησιμοποιούσε οςο διάστημα αντλούσαν για το μωρακι της που ηταν σε θερμοκοιτίδα ηταν μακράς καλυτερο...

Ειναι εύκολο να μου πεις ενδεικτική τιμη ενοικίου;για να εχω μια ιδέα για το κόστος. Και αυτά τα νοικιάζουμε με το μήνα;

Εγώ είχα αγοράσει αλλά μετά τους 3 μήνες που χρειάστηκε να σταματήσω τον θηλασμό μέχρι να μάθει το ειδικό γάλα που είχε αλλεργίες σε πολλά..εν τέλει μέχρι 4.5 μηνών τα καταφέραμε..τώρα στον 2ο θα το πάω αλλιώς από την αρχή...θα προσέχω πολύ το τι τρώω...κ για υπερπαραγωγή που μάλλον είχα κ αυτό αλλά δεν το γνώριζα...για ζυγαριά πχ μπορεί να ήταν κ 20 ευρώ το 3μηνο ή το 6μηνο...θα ρωτήσω τον άντρα μου γιατί δεν θυμάμαι,για τον θήλαστρο δεν γνωρίζω αλλά θα ρωτήσω την αδερφή μου ,που το είχε για μήνες λόγο διδύμων που γεννήθηκαν πρόωρα κ ήταν σε θερμοκιτιδα.

Εγώ είχα αγοράσει αλλά μετά τους 3 μήνες που χρειάστηκε να σταματήσω τον θηλασμό μέχρι να μάθει το ειδικό γάλα που είχε αλλεργίες σε πολλά..εν τέλει μέχρι 4.5 μηνών τα καταφέραμε..τώρα στον 2ο θα το πάω αλλιώς από την αρχή...θα προσέχω πολύ το τι τρώω...κ για υπερπαραγωγή που μάλλον είχα κ αυτό αλλά δεν το γνώριζα...για ζυγαριά πχ μπορεί να ήταν κ 20 ευρώ το 3μηνο ή το 6μηνο...θα ρωτήσω τον άντρα μου γιατί δεν θυμάμαι,για τον θήλαστρο δεν γνωρίζω αλλά θα ρωτήσω την αδερφή μου ,που το είχε για μήνες λόγο διδύμων που γεννήθηκαν πρόωρα κ ήταν σε θερμοκιτιδα.

Αλεργία στο μητρικό γάλα?

Αλεργία στο μητρικό γάλα?

Ναι είχε στην πρωτεΐνη του γάλακτος,σε αυγό ,ψάρι κ μοσχάρι...αλλά αυτά τα είδαμε με πατσς που έκανε...εμφάνισε αίμα στα κακά κ είχε για μήνα σίγουρα,από 3 μηνών περίπου άρχισε όλο αυτό....παρόλο που έκανα αποχή από όλα κ από τα ίχνη κ όλα...δεν παιρνουσε κ επειδή έχανε βάρος τελικά μετά από 3 βδομάδες νομίζω του έδωσα το ειδικό γάλα...τεσπα...παίζει όμως να είχα κ υπερπαραγωγή,δεν γνώριζα κ εγώ πολλά...τώρα που έχω ενημερωθεί πιο σωστά,θα προσέχω πιο πολύ ακόμα...κ θα έχω το νου μου για την υπερπαραγωγή..

Ναι είχε στην πρωτεΐνη του γάλακτος,σε αυγό ,ψάρι κ μοσχάρι...αλλά αυτά τα είδαμε με πατσς που έκανε...εμφάνισε αίμα στα κακά κ είχε για μήνα σίγουρα,από 3 μηνών περίπου άρχισε όλο αυτό....παρόλο που έκανα αποχή από όλα κ από τα ίχνη κ όλα...δεν παιρνουσε κ επειδή έχανε βάρος τελικά μετά από 3 βδομάδες νομίζω του έδωσα το ειδικό γάλα...τεσπα...παίζει όμως να είχα κ υπερπαραγωγή,δεν γνώριζα κ εγώ πολλά...τώρα που έχω ενημερωθεί πιο σωστά,θα προσέχω πιο πολύ ακόμα...κ θα έχω το νου μου για την υπερπαραγωγή..

Μάλλον είσαι απο τις ελάχιστες περιπτωσεις. Είχα διαβάσει οτι στις 1-3% περιπτώσεις, αν θυμάμαι καλά, συμβαίνει αυτό. Εμένα πάλι έκαναν απο το θηλασμό διάρροια..Και 10 φορές τη μέρα, αλλά μιας και παίρναν βάρος δε μας ανησύχησε.

Η υπερπαραγωγή γιατί είναι κακή? Θέλει 40 - 60 μέρες να ρυθμιστεί η παραγωγή, σύμφωνα με τη ζήτηση. Και γω στο πρώτο μου παιδί για σχεδόν 40 μέρες έβγαζα το επιπλαίον γάλα, κάτι που δε χρειάστηκε να κάνω στο δευτερο.

Μάλλον είσαι απο τις ελάχιστες περιπτωσεις. Είχα διαβάσει οτι στις 1-3% περιπτώσεις, αν θυμάμαι καλά, συμβαίνει αυτό. Εμένα πάλι έκαναν απο το θηλασμό διάρροια..Και 10 φορές τη μέρα, αλλά μιας και παίρναν βάρος δε μας ανησύχησε.

Η υπερπαραγωγή γιατί είναι κακή? Θέλει 40 - 60 μέρες να ρυθμιστεί η παραγωγή, σύμφωνα με τη ζήτηση. Και γω στο πρώτο μου παιδί για σχεδόν 40 μέρες έβγαζα το επιπλαίον γάλα, κάτι που δε χρειάστηκε να κάνω στο δευτερο.

Ναι εγώ δεν έβγαζα καθόλου...φαντάσου...δεν γνώριζα...με αποτέλεσμα επειδή ήταν μικρός,μου είχαν πει κ από το μαιευτήριο εναλλάξ το κάθε στήθος κ 10 λεπτά το καθε(κάτι φυσικά που δεν ισχυει)Κ έπινε μόνο το αραιό κ δεν χόρταινε γιατί δεν έτρωγε σωστά,αλλά κ πνιγόταν φαντάσου κάθε φορά που έτρωγε από την πολύ ροή που είχα...κακή είναι αν δεν την ρυθμίσεις...κανονικά έπρεπε την τον θηλασω να βγάλω...Ε δεν το ήξερα αυτό..κ εγώ για να ελαφρυνω το στήθος του έδινα λίγο από το ένα κ λίγο από το άλλο όταν είχα γεμίσει κ τα 2...για να τα αποσυμφορησω

Διαφημίσεις

Ναι εγώ δεν έβγαζα καθόλου...φαντάσου...δεν γνώριζα...με αποτέλεσμα επειδή ήταν μικρός,μου είχαν πει κ από το μαιευτήριο εναλλάξ το κάθε στήθος κ 10 λεπτά το καθε(κάτι φυσικά που δεν ισχυει)Κ έπινε μόνο το αραιό κ δεν χόρταινε γιατί δεν έτρωγε σωστά,αλλά κ πνιγόταν φαντάσου κάθε φορά που έτρωγε από την πολύ ροή που είχα...κακή είναι αν δεν την ρυθμίσεις...κανονικά έπρεπε την τον θηλασω να βγάλω...Ε δεν το ήξερα αυτό..κ εγώ για να ελαφρυνω το στήθος του έδινα λίγο από το ένα κ λίγο από το άλλο όταν είχα γεμίσει κ τα 2...για να τα αποσυμφορησω

Εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα, αν κάποια δεν πάθει δεν μαθαίνει. Τι εννοώ, εγώ νόμιζα πως δεν έχω γάλα και κόντεψα να πάθω μαστίτιδα. Το παιδί να κλαίει κ εγώ να πονάω. Τελικά, πάω στην κλινική κ μια νοσοκόμα μου έβγαλε πάρα πολύ γάλα. Μετά μια φίλη μου, παθούσα, μου έδειξε πως να βγάζω το περίσσευμα και με αυτό τον τρόπο, τα σωληνάκια που βγαίνει το γάλα "ξεβούλωσαν" και έρεε ευκολα. Φυσικά μετά τις 40 μέρες όλα καλά...

Οπότε στην αρχή θέλει κόπο, αλλά μετά είναι απόλαυση.

Εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα, αν κάποια δεν πάθει δεν μαθαίνει. Τι εννοώ, εγώ νόμιζα πως δεν έχω γάλα και κόντεψα να πάθω μαστίτιδα. Το παιδί να κλαίει κ εγώ να πονάω. Τελικά, πάω στην κλινική κ μια νοσοκόμα μου έβγαλε πάρα πολύ γάλα. Μετά μια φίλη μου, παθούσα, μου έδειξε πως να βγάζω το περίσσευμα και με αυτό τον τρόπο, τα σωληνάκια που βγαίνει το γάλα "ξεβούλωσαν" και έρεε ευκολα. Φυσικά μετά τις 40 μέρες όλα καλά...

Οπότε στην αρχή θέλει κόπο, αλλά μετά είναι απόλαυση.

Εγώ μια χαρά ήμουν απλά δεν έβγαζα το περιττό όχι ότι δεν ήξερα...απλά δεν ήξερα ότι επηρεάζει η περίσσια λακτόζη..που κ αυτή οφείλεται ίσως κ στην αλλεργία που λέμε...τεσπα..μετά έβγαζα κ εγώ μόνη μου κ με θήλαστρο αλλά αφού ήταν 4 μηνών κ αυτό για να μάθει το ξένο...σταδιακά...τώρα έχω κ θήλαστρο...κ γνωρίζω ότι ο θηλασμός δεν έχει ούτε όριο (όχι ότι κράταγα ωράριο,μόνο όταν ήταν γεμάτα κ τα 2 στήθη κ έδινα λίγο από το ένα λίγο από το αλλο)Κ κάπου εκεί την πάτησα...στην ουσία μετά τις 20 μέρες τα είχαμε βρει...απλά ίσως δεν το χειριστηκα σωστά μάλλον...τεσπα έχει ο Θεός τώρα στο 2ο θα τα καταφέρω καλύτερα πιστεύω...

Εγώ μια χαρά ήμουν απλά δεν έβγαζα το περιττό όχι ότι δεν ήξερα...απλά δεν ήξερα ότι επηρεάζει η περίσσια λακτόζη..που κ αυτή οφείλεται ίσως κ στην αλλεργία που λέμε...τεσπα..μετά έβγαζα κ εγώ μόνη μου κ με θήλαστρο αλλά αφού ήταν 4 μηνών κ αυτό για να μάθει το ξένο...σταδιακά...τώρα έχω κ θήλαστρο...κ γνωρίζω ότι ο θηλασμός δεν έχει ούτε όριο (όχι ότι κράταγα ωράριο,μόνο όταν ήταν γεμάτα κ τα 2 στήθη κ έδινα λίγο από το ένα λίγο από το αλλο)Κ κάπου εκεί την πάτησα...στην ουσία μετά τις 20 μέρες τα είχαμε βρει...απλά ίσως δεν το χειριστηκα σωστά μάλλον...τεσπα έχει ο Θεός τώρα στο 2ο θα τα καταφέρω καλύτερα πιστεύω...

Μακάρι,ευχομαι όλα να πάνε καλά...

Κοριτσια καλησπερα σε ολες και με το καλο να ερθουν ολα τα μωρακια!!στο καφε πρωτη φορα μπαινω καθως δεν γνωριζα περα απο το φορουμ οτι υπαρχει προσφατα το ανακάλυψα..εγω εχω πητ 13/3 και ανυπομονώ καθως ειναι το πρωτο μου

3yKGp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...