Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•   1 hour ago, Anna Maria 1995 είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Expand  

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

2χρονα.. Μα, τι εχουν παθει ολα τους???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 22,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• culte

3929

• Melduck

3329

• Γατουλα

2320

• Aeriko

2256

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Hello everybody!!

Και εγω χαίρομαι που γνώρισα τις περισσότερες!!Είστε τόσο γλυκές και τα ζουζούνια σας ακόμα πιο γλύκα! Ελπίζω σύντομα να γνωρίσω και τις υπόλοιπες..ειδικά το Μαρκοπουλάκι που της έχω μια μικρή αδυναμία....!

Μαραγκάκι χάλια περάσαμε, τι να σου λέω.....αλλά είχε ωραίες μπύρες!!!

Διαφημίσεις

bonjorno κουκλες!

πως ξυπνησατε? μαραγκακι περασαμε πολυ ωραια χτες...

ειχαμε βεβαια απωλειες, σιλια και μαρκοπουλακι. μαρκοπολο εισαι καλα? γενικοτερα σε εχουμε χασει λιγο... (παραπονακια...)

ολα τα μικρακια ειναι απιστευτα κουκλακια, απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις...!

μαριτακι πολυ χαρηκα που σε γνωρισα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλημερα κιουλτακι!

μαραγκ εγω παντως εμεινα με ενα καφεδακι, δεν εφτασα στην μπυρα!

και το καφεδακι μπορεσα και το ηπια χαρη στη θεια τζο, την οποια ερωτευτηκε παραφορα ο γιος μου και την ακολουθουσε με κλειστα ματια μεσα στον παιδοτοπο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Καλημερα στις σουρλουλουδες!! :tongue:

Μπραβο ρε κοριτσακια! Πολυ χαιρομαι που περασατε καλα! Ευχομαι την επομενη φορα να τα καταφερουμε κι εμεις! :)

Εμεις ορθιες απο τις 8 παρα 20.. Καθημερινα ρε παιδι μου εκεινη την ωρα! Ουτε λεπτο παρακατω! :?

Ελεγα να παμε κουνιες αλλα φοβαμαι με αυτον τον καιρο.. Πριν λιγο βγηκα στο πισω μπαλκονακι να παρω κατι καθαριστικα απο τη ντουλαπα και ψιλοκατουραγε.. Ασε που εχουμε ξεχασει και τα φτυαρακια/κουβαδακια/τσουγκρανες και τη μπαλα μας στο αμαξι του μπαμπα..

Οταν φτανει ο κομπος στο χτενι, δεν φταιει το χτενι... Εσυ εισαι αχτενιστη!

gM4vp2.png

Εμείς σίγουρα θα ξαναπάμε σε αυτό το παιδότοπο γιατί η κόρη μου έπαιξε για αρκετή ωρα μόνη της!!!

Μελινάκι και εγώ χαρηκα πολύ!!! Με το που μπήκαμε σπίτι άρχισε να δίνει αναφορά στο μπαμπά της τι έκανε...και με ποια παιδάκια έπαιξες; τη ρωτάει...με τον Κωνσταντίνοοοοο!Μόνο για αυτόν μιλούσε!!!

Μαραγκάκι λίγα πράγματα κάναμε γιατί έπρεπε να φύγουμε...την άλλη φορά θα γινει ποιο οργανωμένο και μαζικό το μπυροέγκλημα!!!

ΜΑΡΙΤΑ είπε:
Μαραγκάκι λίγα πράγματα κάναμε γιατί έπρεπε να φύγουμε...την άλλη φορά θα γινει ποιο οργανωμένο και μαζικό το μπυροέγκλημα!!!

να φάμε και τίποτα ε????

το βιολί μου εγώ......

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...