Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

2χρονα.. Μα, τι εχουν παθει ολα τους???

Recommended Posts

Πω πω όλα τα ίδια είναι τελικά copy+paste ένα πράγμα ! :wink: Ο Νικόλας αρνήθηκε κατηγορηματικά να βάλει σκούφο η άλλη δε είχε πλάκα επειδή ναι μεν τον φόρεσε αλλά είχε κρύψει και τα μάτια της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει... σαν την τυφλόμυγα !!! "Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου... βάλε πιο πάνω τον σκούφο να βλέπεις..." τπτ αυτή !

όσο γι αυτό που γράφεις Καλτάκι,

τις προάλλες ανακάλυψε κατά λάθος βέβαια τα κροκς που φόραγε το καλοκαίρι και σόνυ και ντε ήθελε να πάει με το ψοφόκρυο έξω με αυτά !!!

Ηρωϊκή μάχη έδωσα !

Να σας πω κάτι ? Αλήθεια όμως ... ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ άλλο με την Σεμίνα, μιλάμε για πολύ πείσμα, πολύ γλώσσα, αυθάδεια λέμε ! Τί άλλο να κάνω ? Μου 'ρχεται να την τσακίσω ώρες-ώρες !

Καμία συμβουλή ????

χαχα καλο ε? :P

τι συμβουλη να σου δωσω συμπασχουσα φιλη που παλευω καθημερινα με τη γλωσσα του δικου μου?

προς το παρον, προσπαθω να επεκτεινω τα ορια της υπομονης μου!

δηλαδη, το ξεκιναω καλα, το χειριζομαι τελεια, του μιλαω ηρεμα, με υπομονη, με επιχειρηματα, αυτο κραταει κανα τεταρτο ....

και ξαφικα μπαμ! σπαω-λυγιζω-και φυσικα βαζω τη φωνη που ειχα πει οτι δεν θα ξαναβαλω! :mad:

συμπερασμα? θελω προπονηση να αντεχω στις αντιξοες συνθηκες του πεισματος εμμμ για αρχη μιση ωρα ας πουμε! :P

Υπομονή μονο Μεταξάκι... είναι η φάση της ηλικιας τώρα... και η κοντρα με τη μαμά είναι το ήμιση του παντός γι' αυτήν. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να επιλέγω προσεκτικά τις μάχες που δίνω. Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση...

η κοντρα με τα παντα θα ελεγα εγω...

οντως η επιλογη να επιλεγεις ποιες μαχες θα χανεις ειναι πολυ χρησιμη..

Όσο για το τι θα φορέσει... δεν την έχω ρωτήσει ποτέ!!! Δεν της έχω αφήσει ακόμα την ελευθερία να αποφασίζει και τα συρτάρια της δεν μπορεί να τα ανοίξει γιατί έχω βάλει άγκιστρα εσωτερικά που πρέπει να ξέρεις πως ανοίγουν ;)

μη νομιζεις αερικουλι ουτε κι εγω τον ρωταω, τα ρουχα του τα διαλεγω αποβραδις.

αααν τσινισει, τον βαζω να διαλεξει αναμεσα σε δυο.

απλα σημερα ηθελε να κανει το πεισμα του..

Σταθεροτητα στις πραξεις σου και υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

αλλο σπουδαιο πραγμα και η σταθεροτητα...

σε καποια πραγματα ναι ειμαι πολυ σταθερη : π.χ. ΔΕΝ συζηταμε το αν θα παμε σχολειο, το αν θα παρουμε τα φαρμακα μας οταν πρεπει, το αν θα πιουμε την πορτοκαλαδα με το φαρμακο μας καθε μερα και καποια αλλα.

ΑΛΛΑ, ενω ας πουμε του εχω πει οτι δεν θελω να βλεπει πανω απο 3 επεισοδια ροζ πανθηρα το απογευμα, και συμφωνει με αυτο, εχει τυχει π.χ. να μιλαω στο τηλεφωνο ή να κανω καποια δουλεια στο σπιτι και να δει 5 επεισοδια. Οποτε, φυσικα, την επομενη μερα εχουμε μανουρα τυπου 'γιατι χτες ειδα 5 και σημερα δε μ'αφηνεις?'

τα επεισοδια του ροζ πανθηρα ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα, αυτο συμβαινει με πολλους αλλους μικροκανονες ας το πουμε συμβιωσης..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 22,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• culte

3929

• Melduck

3329

• Γατουλα

2320

• Aeriko

2256

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομίζω ότι σταθερότητα εξασφαλίζεται και από τη δικη μας συμπεριφορά... π.χ. η Κωτίτα είχε μάθει να πίνει νερό πάντα μετά το φαγητό... Όταν όμως κάτσαμε να φάμε όλοι μαζί και είδε ποτήρια στο τραπέζι και κάποιους να πίνουν άρχισε να ζητάει και αυτή!!! Το οποίο φυσικά δεν επιτρέψαμε διότι δεν τρώει που δεν τρώει αν πίνει και νερό θα φουσκώνει με αυτό. Οπότε καταργήσαμε το νερό στο τραπεζι.

ή δεν βγαίνουμε χωρίς μπουφάν έξω... αν δει κάποιον από μας να βγαίνει θα θέλει κι αυτή... έτσι κανείς μας δεν βγαίνει από το σπίτι χωρίς μπουφάν και άλλα πολλά τέτοια...

Καλώς ή κακώς μιμουνται συμπεριφορές δικές μας ή όσων συναναστρέφονται. Τα πράγματα σαφώς γίνονται δυσκολότερα όταν στο σπίτι έχεις δυο παιδιά διαφορετικής ηλικίας που το ένα ας πούμε είναι ικανό να πηδάει από τον καναπέ με ασφάλεια ή να ανεβαίνει ανάποδα στην τσουλήθρα ενώ το άλλο δεν έχει κατακτήσει ακόμα τη δεξιότητα και αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του!

Καλημέρα κορίτσια

Μεταξακι που να δεις το πείσμα του Άγγελου , με κάνει ότι θέλει ,μπορεί να μην έχει γλώσσα αλλά από πείσμα , νεύρα ,γκρίνια καλά πάμε. Είναι όμως και πολύ μαλαγάνας και αγαπησιάρης και τα χειρίζεται άριστα

Αχ βρε αερικο τι ωραία που τα λες , όμως και η μικρή σου πρέπει να είναι συνεργάσιμη. Φαίνεται και από τις φωτογραφίες , ήρεμη γλυκιά και το βλέμμα της τα λέει όλα

Τα δικά μας τώρα. Ο άγγελος απύρετος [πλησιάζουμε το 3ο 24αρο ] ο Μάριος καλά κρατεί. Το απόγευμα θα τους πάω στη παιδίατρο

362dqfx42eoh7x91.png

3b3lu8mjbt2pbtrc.png

Συμφωνω και σιγουρα μιμουνται συμπεριφορες, κατα πως τους συμφερει βεβαιως..

Μαλλον δεν ειμαι τοσο σταθερη οταν παλευει μεσα μου η μια μου πλευρα που θελει να πλασαρει το 'σωστο' (μεγαλη κουβεντα) και η αλλη που μπαινει στη θεση του παιδιου, γινεται και παλι παιδι και καταληγω ανακολουθη με οσα λεω! χαχα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

:lol: :lol: :lol:

Αχ βρε μαραγκάκι πως φαίνεται πως δεν έχεις γνωρίσει το παιδί μου!!!

Αυτό το αγγελούδι το 'συνεργάσιμο' μπορεί να σε κάνει να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο εν ριπή οφθαλμού :lol: :lol:

Πω πω σας ευχαριστώ για τις γνώμες...

κι επειδή, θεωρούσα τουλάχιστον, ότι είμαι "παλιά στο κουρμπέτι" που λένε (μετά συγχωρήσεως κιόλας !) έχοντας στην πλάτη μου την εξημέρωση (όντως) ενός Νικόλα που κοπανιόταν, χτυπούσε τα κεφάλια του στον τοίχο, ούρλιαζε και άλλα κουλά..... :rolleyes: {ο οποίος π ρ α γ μ α τ ι κ ά έχει μεταλλαχθεί στο πιοσυνεργάσιμο και γλυκό παιδί με ελάχιστες εξαιρέσεις)

:cool: ναι λοιπόν Ε Γ Ω, κοντεύω να παραδώσω τα όπλα με την Σεμίνα. Είναι πολύ πεισματάρα, διεκδικητική και γ λ ω σ σ ο ύ με όοοολη την έννοια της λέξης όμως ! Ένα θα της πεις ???? Δέκα θα σου απαντήσει !

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην προλάβεις καν να πεις εσύ και, απλά, να αντιμιλάει εκείνη !

Παράδειγμα (έγινε την Κυριακή) : είμαστε στην φάση να βγάλουμε πάνα/ρούχα κλπ για να μπει για μπάνιο... κάτι έκανε (τύπου κλωτσιά) και της λέω "Σεμίνα δεν κλωτσάμε. Πονάω", συνεχίζει εκείνη απτόητη... επαναλαμβάνω ακόμη μια προειδοποιώντας την πως αν συνεχίσει θα πάει στην καρέκλα της σκέψης.... και τί γυρνάει και μου λέει ????

''Θα φας ξύλο !" :confused:

Την ρωτάω θυμωμένη "Τί είπες ? Κακό αυτό !"

και πριν προλάβω να πω ή και να κάνω οτιδήποτε ... μου ρίχνει μια στο μάτι που με ξέκανε ! Κράταγε και μια μπαταρία εκείνη την ώρα στο χέρι με αποτέλεσμα να με χτυπήσει όντως πολύ ....

Μα τον Θεό εκείνη την στιγμή ήθελα να την πατήσω κάτω όμως απ' τα νεύρα μου !

Ακούς εκεί ! Να μου λέει το 2χρονο και με υφάκι κιόλας θα φας ξύλο και να το κάνει κι από πάνω !

ΟΚ.... τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε... μπήκε στην καρέκλα όπου έκλαιγε γοερά κοιτώντας στα κρυφά εάν την βλέπουμε, μετά αρνιόταν να ζητήσει συγγνώμη κλπ κλπ....

Ειλικρινά, δεν ξέρω από πού τα ξεσηκώνει όλα αυτά και θέλω να ελπίζω ότι θα ηρεμήσει και πως απλά είναι φάση... :-(

Ήθελα να σας ρωτήσω εσάς που έχετε ιδίως κορίτσια επειδή τελικά αποδεικνύονται τελείως διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες τα 2 φύλα μεταξύ τους...

Υ.Γ. ΜΗΝ με ρωτήσετε τα αυτονόητα εάν τα έχω χτυπήσει ποτέ ή εάν τα απειλώ με το ξύλο ... όχι ! Να έχει τύχει να ουρλιάξω ναι μπορεί αλλά το άλλο όχι...

Προφανώς κάπου το άκουσε αυτό μεταξάκι και είναι αντικείμενο διερεύνησης από σένα αυτό το που!!!

Εγώ όταν μου πετάει τέτοια κουλά σε αντίθεση με σένα δεν αντιδρώ του στυλ 'κακό αυτό' αλλά με γνήσια απορία (θεατρική κάποιες φορές) την ρωτάω απλά και ήρεμα 'ποιος το λέει αυτό αγάπη μου'; Εκεί ή θα μου απαντήσει ή θα καταλάβει με κάποιο περίεργο τρόπο ότι αφού δεν το λέμε εμείς μάλλον δεν είναι αποδεκτό και θα το κόψει... θα το ξαναεπαναλάβει σε ανύποπτο χρόνο και η αντίδρασή μου παραμένει η ίδια μέχρι να μάθω... όταν μάθω αντιδρώ ανάλογα: 1. Της λέω τι θα έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν που το είπε 2. Αν είναι ενήλικας τον πιάνω και του απαγορεύω να ξαναεπαναλάβει τέτοιο πράγμα στο παιδί ακόμα και σαν αστείο!

Ωχ Παναγια μου... Τι κουβεντα ανοιχτηκεεεε :lol:

Λοιπον.. Θα μιλησω ειλικρινεστατα.. Με τη Μαρια δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα.. Δεν χτυπαει σε γενικες γραμμες ή αν χτυπησει φαινεται πως -για τους δικους της χ/ψ λογους- εχει φτασει στο αμην. Εμας δηλαδη, σπανια θα γυρισει να μας ακουμπησει. Στα υπολοιπα παιδια θα προτιμησει να τσιριξει, να ουρλιαξει, να βαλει τα κλαμματα προκειμενου να μας εφιστησει την προσοχη οτι π.χ. "εδω εχω θεμα, βοηθηστε με" αλλα αν δει οτι δεν τα καταφερνει τοτε θα χερικωσει. Και μεταξυ μας το προτιμω αυτο απο το αλλο σταδιο που ημασταν μεχρι προτινως οπου κυριολεκτικα ηταν το παιδι της σφαλιαρας (δηλ. αν υπηρχε ΕΝΑ παιδι που θα επεφτε "θυμα" αλλου παιδιου αναμεσα σε αλλα, ηταν με μαθηματικη ακριβεια η Μαρια οπου δεν ανταπεδιδε κιολας, αλλα εκλαιγε ανυπερασπιστη). Ξαναλεω λοιπον πως προτιμω αυτο που κανει τωρα χιλιες φορες παρα να ειναι θυμα.

Προβλημα με τη Μαρια εχω σε απλα καθημερινα πραγματα οπου κυριαρχει το "οχι".

-Ελα να βγαλουμε την πανα

-ΟΧΙ!

-Ελα να ντυθουμε

-ΟΧΙ!

-Ελα να φαμε

-ΟΧΙ!

Γενικα απο τη στιγμη που ειδε πως μπορει να αρνηθει, μας κανει κονξες.. :roll: Αγχωνομουν ιδιαιτερα με το φαγητο της αλλα πραγματικα δεν με ενδιαφερει πλεον αν θα φαει.. Ο παιδιατρος μας ειναι της αποψης "εφοσον πινει γαλα, αφηστε την". Το ΕΒΟΛ μας εχει λυσει τα χερια αφου πινει γυρω στο μισο λιτρο ημερησιως, οποτε την αφηνω. Καναμε κι εξετασεις αιματος προσφατα, οπου δοξα την Παναγια, βγηκαν καλες (δεν εχουμε ουτε ελλειψη σιδηρου, ουτε χαμηλο αιματοκριτη, σακχαρο και χοληστερινη καλα) οποτε πλεον δεν με νοιαζει να φαει. Στο σχολειο τρωει κανονικα, οποτε θεωρω ασκοπο ενα Σαββατο και μια Κυριακη που θα ειμαστε οικογενειακως στο τραπεζι να χαλασω την ομορφη οικογενειακη στιγμη επειδη απλως δεν τρωει.

Επισης αλλο θεμα που αντιμετωπιζουμε ειναι η γ@μωπανα. Οπου τα τσισα τα κανουμε κανονικα στο γιογιο, ακομα και στο σχολειο αλλα για κακα ΑΡΝΕΙΤΑΙ με ο,τι τροπο υπαρχει και δεν υπαρχει να τα κανει οπουδηποτε αλλου εκτος πανας. Σημερα π.χ. ειχαν φακες στο σχολειο. Η δικια μου επειδη ξερει πως την πανε στη λεκανη, κρατηθηκε - κρατηθηκε και με το που μπηκε στο σχολικο για να τη φερουν σπιτι... τα εκανε.. :roll: Μιλαμε την κατεβασε η συνοδος απο το σχολικο και βρωμοκοπησε το συμπαν! :oops: Ή ας πουμε αλλες φορες τη βλεπω και σφιγγεται και τη ρωταω "Μαρακι παμε να κανουμε κακα;" κι εκεινη απαντα "οχι" χεζwντας..... :rolleyes:

Το τελευταιο διαστημα δε εχει αρχισει να κανει μουτρα τα οποια στα κραταει κιολας.. Τσακωθηκαμε προχθες και σταματησε να μου μιλαει. Της απευθυνα το λογο και γυρνουσε επιδεικτικοτατα το κεφαλι της απο την αλλη! Μιλουσε ΜΟΝΟ στον πατερα της και την επομενη μερα που πηγα να τη σηκωσω απο το κρεβατι μου ειπε "φυγε, θελω το μπαμπα μου" :shock:

Νομιζω αντεχω ακομα.. Δεν κανει ΤΡΕΛΕΣ υστεριες αλλα δεν παυει να ειναι κουραστικο ολο αυτο. Απλα δεν δινω σημασια, ειδικα αν δεν με "καιει" το θεμα για το οποιο υπαρχει διαπληκτισμος..

Οταν φτανει ο κομπος στο χτενι, δεν φταιει το χτενι... Εσυ εισαι αχτενιστη!

gM4vp2.png

Διαφημίσεις

Προφανώς κάπου το άκουσε αυτό μεταξάκι και είναι αντικείμενο διερεύνησης από σένα αυτό το που!!!

Εγώ όταν μου πετάει τέτοια κουλά σε αντίθεση με σένα δεν αντιδρώ του στυλ 'κακό αυτό' αλλά με γνήσια απορία (θεατρική κάποιες φορές) την ρωτάω απλά και ήρεμα 'ποιος το λέει αυτό αγάπη μου'; Εκεί ή θα μου απαντήσει ή θα καταλάβει με κάποιο περίεργο τρόπο ότι αφού δεν το λέμε εμείς μάλλον δεν είναι αποδεκτό και θα το κόψει... θα το ξαναεπαναλάβει σε ανύποπτο χρόνο και η αντίδρασή μου παραμένει η ίδια μέχρι να μάθω... όταν μάθω αντιδρώ ανάλογα: 1. Της λέω τι θα έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν που το είπε 2. Αν είναι ενήλικας τον πιάνω και του απαγορεύω να ξαναεπαναλάβει τέτοιο πράγμα στο παιδί ακόμα και σαν αστείο!

Αερικό μου,

Εάν την ρωτήσω αυτό την ξέρω την απάντηση (στα πάντα όμως)

"Ηλίας !" όπου Ηλίας είναι ο μέγας έρωτας κι εχθρός στον σταθμό, ΌΛΑ μα όλα όμως (και καλά και άσχημα) τα κάνει ο Ηλίας !:rolleyes:

Σας διαβάζω και μου δίνετε κουράγιο ότι δεν τα έχω κάνει -αθελά μου- όλα μπάχαλο όσον αφορά στην διαπαιδαγώγησή της... μάλλον οι γυναίκες είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικές να το πω ???? από... κούνια !

Θα συνεχίσω όσο μπορώ και όσο αντέχω με τα ίδια : όρια, επιμονή, υπομονή και συνέπεια ! Για να δούμε τί θα δούμε !

Ωχ Παναγια μου... Τι κουβεντα ανοιχτηκεεεε :lol:

.............

Το τελευταιο διαστημα δε εχει αρχισει να κανει μουτρα τα οποια στα κραταει κιολας.. Τσακωθηκαμε προχθες και σταματησε να μου μιλαει. Της απευθυνα το λογο και γυρνουσε επιδεικτικοτατα το κεφαλι της απο την αλλη! Μιλουσε ΜΟΝΟ στον πατερα της και την επομενη μερα που πηγα να τη σηκωσω απο το κρεβατι μου ειπε "φυγε, θελω το μπαμπα μου" :shock:

..

Μα φυσικά και μου κρατάει μούτρα ! Με αγνοεί επίσης επιδεικτικά αν τύχει να είναι μάλιστα και ο μπαμπάς στο σπίτι ! Ξυνίζει την μούρη σαν μεγάλος άνθρωπος .... αν δεν την έπιαναν δλδ και οι γλύκες της ώρες-ώρες που έρχεται να κάνουμε ζουζουνιές/αγκαλίτσες θα νόμιζα πως.. πάει, με μισεί αυτό το παιδί ! :-(

Μεταξακι εμενα, οταν τον μαλωσω για κατι, παιρνει υφος θεατραλε, σουφρωνει στομα και μου λεει 'ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ'!

Δεν του εδωσα καμμια σημασια οταν το ειπε, αλλα απο μεσα μου σκεφτομουν που διαολο τα ξεσηκωνουν ολα αυτα.

Και η απαντηση ειναι μια : στο σχολειο! οπου συναναστρεφονται με παιδακια που εχουν μεγαλυτερα αδερφακια-ξαδερφακια κ.ο.κ.

Προχθες, μας κοιταζει προκλητικα και λεει : Δεν λεμε μαλακας γιατι δεν ειναι σωστο..

Ε κοιταχτηκαμε με τον Κ. και συνεχισαμε την κουβεντα μας και δεν το ξαναπε.

Φαιη κι εμεις αντιμετωπιζουμε ακριβως το ιδιο θεμα!

Κανουμε τα κακα στην πανα ακομα.

Η παιδογαστρεντερολογος μου ειπε να μην τον πιεσω καθολου, ετσι κι εγω αποφασισα οτι θα ξανασχοληθω με αυτο το θεμα κατα το καλοκαιρακι!

ΕΒΟΛ ε? Ρε παιδια εμενα πινει ακομα σκονη.

Και δε πα να μου λεει ο παιδιατρος οτι καλυτερα σκονη, εγω δεν τη γουσταρω με τιποτα!

Αλλα ελα που οποτε εχω δοκιμασει να του δωσω φρεσκο δεν πινει γουλια!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φαιη...2 μηνες κρατησε το κακα στο βρακι της!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ!

εγω εχω το πρωινο ξυπνημα του Βασιλη για το σχολειο

ΔΕ ΘΕΛΕΙ κλαιει ωρυεται και μετα ωρυομαι εγω

συγχιζομαστε καθε πρωι χωρις λογο και ουσια

Φαιη...2 μηνες κρατησε το κακα στο βρακι της!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ!

εγω εχω το πρωινο ξυπνημα του Βασιλη για το σχολειο

ΔΕ ΘΕΛΕΙ κλαιει ωρυεται και μετα ωρυομαι εγω

συγχιζομαστε καθε πρωι χωρις λογο και ουσια

Γάτα μου,

Όταν λες "δεν θέλει" τί εννοείς ? να ξυπνήσει ή να πάει σχολείο ? πακέτο κι αυτό τρελό όμως και με την τσίμπλα στο μάτι ακόμα πιο πολύ...:confused:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...