Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Makelen είπε:

Καλημερα κοριτσια! Ειχα ξαναρωτησει αλλα καπου χαθηκε..! Μου ειπε ο γιατρος να παω 2η-3η μερα περιοδου για πρωτο υπερηχο. Δεν το θυμομουν καθολου απο την προηγουμενη φορα! Ηθελα να ρωτησω.. τι ακριβως περιμενουμε απο αυτο τον υπερηχο. Το ενδομητριο κοιταμε; τι ακριβως.. τις ζωνες;? (Αφου ειναι πολυ νωρις για να το μετρησουμε..)

Αν κάνεις αίματος και η Ε2 είναι κάτω από 70 (ιδανικά κάτω από 50)σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κύστη. Άλλη βέβαια ζητουν υπέρηχο για να το δουν. Εγώ με οιστραδιολη 56,έκανα και τα δύο! (ζουρλια δική μου) 

πρίν από 1 λεπτό , Eternity είπε:

Αν κάνεις αίματος και η Ε2 είναι κάτω από 70 (ιδανικά κάτω από 50)σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κύστη. Άλλη βέβαια ζητουν υπέρηχο για να το δουν. Εγώ με οιστραδιολη 56,έκανα και τα δύο! (ζουρλια δική μου) 

.... άλλοι γιατροί ήθελα να γράψω... 

Μανούλες Ιανουαρίου 2017

Recommended Posts

Αυτο που 'απαγορευουν' ειναι το παπλωμα, οχι τις κουβερτες... αν απαγορευσουν και αυτες, τοτε με τι θα τα σκεπαζουμε! κ εννοειται πρεπει να κοιμουνται ανασκελα... βεβαια στα μαιευτηρια σου τα φερνουν στο πλαι γυρισμενα, ενα απο τα πολλα που διαφωνουν παιδιατροι κτλ.

το στεγνωτηριο δε νομιζω οτι ειναι προβλημα για τα μωρουδιακα ρουχα, ξερω πολλες φιλες μου που εχουν κ το χρησιμοποιουν. απλα βαζουν μονο τα ρουχα του μωρου κ οχι ολων των μελων της οικογενειας.

το αρθρο θα το διαβασω αργοτερα να δω τι γραφει....

τωρα για τον υπνοσακο, υπαρχουν 2 ειδων. αυτοι που ειναι σαν ολοσωμες φορμες κ αυτοι που αφηνουν τα χερια ακαλυπτα.... απλα πρεπει σιγουρα να προσεξουμε το παχος τους/θερμοτητα που παρεχουν κ να τα ντυνουμε συμφωμα με τις οδηγιες που δινει ο κατασκευαστης.

oi6Ip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω τον μεγαλο μου γιο (7 ειναι τωρα) με κουβερτουλα κ σφηνα τον κοιμιζα, σημερα εμαθα για ανασκελα και μου φαινεται πολυ παραξενο. Αν σκεφτει κανεις οτι προεκυψε και θεμα με παλινδρομηση θα φοβομουν πολυ να τον βαλω ανασκελα. Δεν το αμφισβητω, αλλα μου κανει περιεργο. marirene και μενα μου κανει λιγο χοντρος ο υπνοσακος τωρα που το σκεφτομαι! και εννοειται για το πλυσιμο ξεχωριστα τα ρουχα απο τα δικα μας!!!

Στο αρθρο διαβασα οτι και οι συσκευες παρακολουθησης των βρεφων ειναι επικυνδηνες για αιφνιδιο..., το γιατι δεν καταλαβα.

Αυτό με τις συσκευές μου φάνηκε παράξενο και εμένα... μάλλον εννοεί τις συσκευές που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και παρακολουθούν το αν αναπνέει το παιδί, τις οποίες τις βάζεις μέσα στην κούνια...

Βρήκα και το αναλυτικό άρθρο που σας έλεγα... στο σημείο 4 λέει ότι καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται μαξιλάρια, κουβέρτες κλπ αλλά ρουχισμός για να είναι ζεστό το παιδί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να του καλύψει το κεφάλι. Αξίζει λίγος χρόνος, απλά για ενημέρωση...

http://pediatrics.aappublications.org/content/pediatrics/early/2011/10/12/peds.2011-2284.full.pdf

καλημερα και καλη εβδομαδα!

Sweetalecia καλα αποτελεσματα στην καμπυλη! γιατι ανησυχεις? εχεις καποιο ιστορικο? κ εγω αυτή ή την επομενη βδομαδα θα παω...

καλοριζικο και το καροτσι σας! καλες βολτες!

apapa εμεις σημερα εχουμε το μπογιατζη σπιτι...ελπιζω το χρωμα που διαλεξα να βγει καλο γιατι ειχαμε θεμα με το συγκεκρμενο δωματιο, ολα τα μπεζ πρασινιζαν...κ δεν ξερω αν φταιει ο φυσικος φωτισμος ή το πρασινο εξω απο το παραθυρο (εχει ψηλα δεντρα με εντονο φυλλωμα).

εσεις τελικα το κανατε γκρι?

sokolata84 με το καλο η μεταγγιση σημερα...αντε να τελειωνεις κ μ αυτο...

εμεις το Σαββατο ειχαμε ενα παιδικο παρτι, κυριακη συναντηση με φιλους για παιχνιδι τα μικρα μας, κ κατα το μεσημερακι η μικρη μου σηκωσε 39 πυρετο!!! λογικα κολησε στο παιδικο παρτι γιατι ηταν πολλα και διαφορων ηλικιων τα παιδακια.

οποτε καταλαβαινετε οτι σημερα ειμαι σχεδον αυπνη...

Γεια σας κοριτσια !

Τι κανετε;

Χθες πηρα τ αποτελεςματα απο τη καμπυλη σακχαρου κ ηταν ολα μια χαρα! οχι δεν εχω ιστορικο με σακχαρο απλα επειδη ακουω οτι ειναι συνηθες φαινομενο να αποκτας σακχαρο εγκυμοσυνης ειχα τις ανησυχιες μου..

Μεθαυριο εχω ραντεβου με το γιατρο μου για να δουμε την μικρουλα μας. Εμεις βαψαμε το δωματιο ενα παρα πολυ απαλο ροζ κ θα βαλω κ πουα αυτοκολλητα στο εναν τοιχο για να γινει ακομα πιο γλυκουλι. Για τον υπνοσακο ειχα απορια και εγω κοριτσια..αν τον χρησιμοποιουν..αν εχει καποια εμπειρια..

καλημερα κοριτσια! πως ειστε σημερα?

mamachita εμενα η κορη μου ειχε μικρη παλινδρομιση και την κοιμιζα ανασκελα κ με κλιση στην καλαθουνα.... ειχα βαλει δλδ κατι στην καλαθουνα ωστε απο τη μια πλευρα να ειναι ανασηκωμενη. αν διαβασεις, σου λενε οτι το μωρο ενστικτωδως θα γυρισει το κεφαλακι του στο πλαϊ ωστε να μην πνιγει... επισης να σημειωσω οτι η μικρη μου κοιμοταν μονο μπρουμυτα απο πολυ νωρις οταν ηταν στην καλαθουνα/κουνια της...μεγαλο αγχος εγω για τον αιφνιδιο κτλ. επισης, κοιμοταν απο πολυ νωρις μαζι μου, βεβαια δεν την σκεπαζα με το παπλωμα μου. αλλα κ αυτο διαβασα οτι απαγορευεται.

οσο για τους υπνοσακους, αναλογα με τη θερμοκρασια του δωματιου κ το παχος του, σου δινει συγκεκριμενες οδηγιες για το πως να ειναι ντυμενο απο μεσα το μωρο. νομιζω ομως οτι καποια μωρακια να μην τον δεχτουν...

Sweetalecia μπραβο για την καμπυλη. εγω λεω να την κανω την Παρασκευη...

καλοριζικο και το δωματιο της μικρης σου!

apapa θα το διαβασω εννοειται το αρθρο...η ενημερωση δεν εβλαψε κανεναν!

oi6Ip3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!Κ εμείς όλα καλά! η καμπύλη ζαχάρου τέλεια και η μπουμπού μας 850gr περίπου. Να σας πω την αλήθεια ανυπομονώ να τη δω...!!

Αντιγριπικό εμβόλιο μου είπε και ο γυναικολόγος και ο παιδίατρος οπωσδήποτε να το κάνω άρα θα το κάνω!!! Αυτά!

καλημερα!

sangreluna το περιστατικο με το βρεφος που πεθανε απο τον κοκκυτη το διαβασα κ εγω...κ μαλιστα το αρθρο ελεγε οτι θα επρεπε η μητερα του να εμβολιαστει οσο ηταν εγκυος ωστε να καλυψει κ το ιδιο.... κ το ερωτημα μου ειναι: εμεις ειμαστε εμβολιασμενες για τη συγκεκριμενη ασθενεια? ειναι στα παιδικα εμβολια που κανουμε?

Lidisa πότε θα το κανεις? έχει σημασια η εβδομαδα κυησης?

ποτε πας στο γιατρο? εγω 1/11 εχω ραντεβου κ ανυπομονω...θα εχει μεγαλωσει πολυ ο μικρουλης μας!

oi6Ip3.png

Καλημερα και παλι!! Και τι ωραια μερα ε?? Ηλιολουστη!!

Χτες εκατσα σπιτι γιατι δεν ημουν πολυ καλα, δυσκολευομουν να ειμαι ορθια, ευτηχως σημερα ξυπνησα καλα!!

marirene ναι και εμεις το λικνο και την κουνια πιο μετα την ειχαμε σε κλιση με βιβλια απο κατω, αλλα κ παλι τοτε ειχα πολυ αγχος μη του ρθει καμια γουλιτσα με την παλινδρομηση. Εκανε και απνοιες, ολα μαζι!!! Τρελους υπνους καναμε τοτε!! Το 40λεπτο ηταν το καλητερο μας!! Ελπιζω τωρα το αγορι που ερχεται να με παιδευει μονο στην εγκυμοσυνη κ μετα να ειναι ευκολο!!!:)

Μπραβο κοριτσια για την καμπυλη ζαχαρου!! Πραγματικα πολυ χαιρομαι!!

Για το αντιγρηπικο μεχρι στιγμης ο γυναικολογος δεν μ το εχει ζητησει. Ο παιδιατρος συστησε να το κανει ο γιος μ και ο αντρας μου. Στην προηγουμενη εγκυμοσυνη που ειχε εξαρση Η1Ν1 ηταν πολυ αμφιλεγομενα για τις εγκυους τι να κανουν και ο τοτε γυναικολογος παλι δεν ειχε επιλεξει να εμβολιαστω.

Τι να πω, ολα σχετικα ειναι. Εδω οταν εμεινα εγκυος μου βγηκε οτι περασα ερυθρα που ολοι ειμαστε εμβολιασμενοι, δεν ηταν σε εξαρση, θεωρειτε κι ολας οτι ειναι απο τις σπανιες παιδικες αρρωστιες και δεν ειχα κανενα στο γυρω περιβαλλον που να την περασε!! Ειναι να μην σου κατσει!!!

Γεια σας κοριτσια !! Εγω σήμερα εχω επίσκεψη με το γιατρο μου τ απογευμα να δουμε τη μικρουλα μας και θα τον ρωτησω για το αντιγριπικο εμβολιο..ποιά ειναι η γνωμη του κ θα σας πω. Μαλλον ειναι θεμα γιατρου. Ελπιζω να είστε όλες καλά 😊

Διαφημίσεις

τα παντα ειναι θεμα γιατρου! χεχε

mamachita κ εγω θα ηθελα ενα πιο ευκολο μωρακι αυτη τη φορα....και στον υπνο και στο φαγητο...αλλα θα δειξει! το σημαντικοτερο ειναι να ειναι γερα! κ ας μας ταραξουν στις αυπνιες!

oi6Ip3.png

Εννοειται!!!!! Το θεωρω αυτονοητο!!!!!Ν ειναι γερα δυνατα τα παιδακια μας και εμεις για να τα μεγαλωσουμε!!!:P:p:p:p:p

Διαβασα το αρθρο http://m.news247.gr/eidiseis/koinoni...a.4325833.html

και θα πω και παλι ολα ειναι σχετικα...οχι μονο γιατρου αλλα κ εμβολιου (ποσο δοκιμασμενα ειναι κλπ)... μια φιλη της κολλητης μου εχασε το μωρακι της απο εμβολιο. Εμεις κανουμε ολα τα δοκιμασμενα που κυκλοφορουν χροοονια και αυτα που οριζει ο ΕΟΦ, απο εκει κ περα με ενστικτο! Γιατι εχω εναν παιδιατρο που επιμενει για ολα και μια παιδιατρο που μου χει ας πουμε για του μηνιγγιτιδικοκοκου β οχι γιατι δεν ειναι σε εξαρση και δεν ειναι δοκιμασμενο χρονια.

Εννοειται!!!!! Το θεωρω αυτονοητο!!!!!Ν ειναι γερα δυνατα τα παιδακια μας και εμεις για να τα μεγαλωσουμε!!!:P:p:p:p:p

Διαβασα το αρθρο http://m.news247.gr/eidiseis/koinoni...a.4325833.html

και θα πω και παλι ολα ειναι σχετικα...οχι μονο γιατρου αλλα κ εμβολιου (ποσο δοκιμασμενα ειναι κλπ)... μια φιλη της κολλητης μου εχασε το μωρακι της απο εμβολιο. Εμεις κανουμε ολα τα δοκιμασμενα που κυκλοφορουν χροοονια και αυτα που οριζει ο ΕΟΦ, απο εκει κ περα με ενστικτο! Γιατι εχω εναν παιδιατρο που επιμενει για ολα και μια παιδιατρο που μου χει ας πουμε για του μηνιγγιτιδικοκοκου β οχι γιατι δεν ειναι σε εξαρση και δεν ειναι δοκιμασμενο χρονια.

Καλημέρα!

mamachita1978, συγνώμη που ρωτάω, αλλά γιατί έχεις 2 παιδίατρους..; Παίζει ρόλο κάποια εξειδίκευση που έχουν πχ;

Αλήθεια κορίτσια, ειδικά εσείς που δεν περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι, πρέπει να προσέξουμε κάτι εμείς οι νέες στο επάγγελμα όταν θα επιλέξουμε παιδίατρο..?

Έκανα μια έρευνα σχετικά και βρήκα μια παιδίατρο πχ που είναι σχετικά κοντά μας, είναι πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας και σε παλαιότερο topic του forum διάβασα καλά λόγια. Σκέφτομαι να κλείσω ένα ραντεβού πριν να γεννήσω... για να την γνωρίσω, να δω αν κάνουμε "κλικ" και να ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω και για τις πρώτες μέρες του παιδιού αλλά και για τον θηλασμό... να την ρωτήσω άλλο τίποτα συγκεκριμένο; :oops: Βασικά εκτός αν σου κάνει σαν άνθρωπος, πως μπορείς να κρίνεις έναν παιδίατρο...???:oops: Πριν να σου κάνει τίποτα χοντρό (χτύπα ξύλο...) εννοείται...

mamachita οταν λες οτι χασαν το μωρακι τους απο εμβολιο? τι ακριβως εγινε?

κ εγω πιστευω οτι αυτα που ειναι στο προγραμμα εμβολιασμου πρεπει να γινονται. απο 'κει κ περα, ενημερωνεσαι κ αποφασιζεις. πχ το καινουριο εμβολιο της μηνιγγιτιδας Β εγω επελεξα να το κανω... ειναι ενα εμβολιο που η ιατρικη κοινοτητα περιμενε χρονια...κ απ' οσο ξερω, στην Ελλαδα εχουμε θεμα με τη μηνιγγιτιδα αυτου του τυπου. και φυσικα, δεν περιμενεις εξαρση μιας ασθενειας, ειδικα τοσο επικυνδυνης για να εμβολιασεις το παιδι σου...

apapa εγω ειχα βρει μια παιδιατρο πριν γεννησω απο φιλες, με συστασεις κτλ. αλλα γεννησα 15αυγουστο κ την χρειαστηκα τη μερα που γυρισα σπιτι, κ ελειπε. οποτε καλεσα την παιδιατρο του μαιευτηριου που μου ειχε δωσει την καρτα της κ εχει το ιατρειο της κοντα μας. ευτυχως εχει τσεκαριστει αρκετες φορες κ μπορω να πω οτι ειναι καλη στη δουλεια της.

το πρωτο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι ενημερος/-η για το θηλασμο (αν θελεις να θηλασεις), να εχει καλες συστασεις απο γνωστους σου αν ειναι δυνατον, να ξερεις οτι επιμορφωνεται. ο τροπος που προσεγγιζει το μωρο για εμενα ειναι πολυ σημαντικος, ειδικα μεγαλωνοντας παιζει ιδιαιτερο ρολο η σχεση του με το παιδι - μην ακουει το παιδι παιδιατρος κ τρεχει μακρυα. σιγουρα, δεν μπορεις να εισαι σιγουρη οτι εχεις βρει καλο παιδιατρο, αν δεν τον δοκιμασεις.

σημαντικο επισης ειναι να σε ακουει, να συζηταει μαζι σου ολα οσα σε προβληματιζουν. να μην ειναι υστερικος αλλα ουτε κ χαλαρος...χρειαζεται μια χρυση τομη δλδ.

εγω εχω κολημα - το δηλωνω - κ ηθελα μονο γυναικα παιδιατρο...

να σιγουρευτεις, τελος, οτι στις αρχες θα ερχεται σπιτι να σας δει λογω ιωσεων, μην πηγαινεις το βρεφος στο ιατρειο που θα περιμενουν αρρωστα παιδακια.

oi6Ip3.png

apapa εχω 2 παιδιατρους γιατι προσφατα ασφαλισα ιδιωτικα τον μικρο και δυστηχως αλλαξα παιδιατρο. Χτιζουμε ακομα την σχεση εμπιστοσυνης θα ελεγα!!

marirene δεν θυμαμαι ακριβως τι ειχε παθει το μικρο που απεβιωσε κ απο πιοιο εμβολιο κ δεν θελω να ρωτησω την κολλητη μου (να φανταστεις εκεινη εχει παθει τετοιο αμοκ δεν εχει κανει κανενα εμβολιο και στα 2 παιδια της). Νομιζω κατι σε σχεση με εγκεφαλοπαθεια (δεν ειμαι σιγουρη μην πω ψεμματα) και εφυγε πολυ αμεσα. Οσο για το καινουριο εμβολιο της μηνιγγιτιδας Β, στην Αθηνα παντως δεν ειχε εξαρση. Γι αυτο λεω ολα ειναι σχετικα, γιατι η γιατρος επελεξε να μην κανει ενα νεο εμβολιο, που δεν ειναι σε εξαρση ο ιος και χωρις να το εχει επιβαλλει ο αρμοδιος φορεας. Και υποστηριζε οτι ειναι 1/1000 σ ενα μερος χωρις εξαρσης να νοσησει το παιδι σου και να τα καταληξει, ενω αν κανεις ενα εμβολιο αναμφιβολο εχεις περισσοτερες πιθανοτητες μελλοντικα να σου βγει κατι. Τεσπα και παλι λογια μεταφερω, γιατρος δεν ειμαι. Νομιζω ο καθενας απο εμας κρινει οτι ειναι καλητερο για το δικο του το παιδι, κανεις δεν θελει το κακο του.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...